Αφιερωμένο στους Παντελήδες
Re: Αφιερωμένο στους Παντελήδες
Pragmatika Con ekplissomai pws antrwpoi oi opoioi den exoun kamia sxesi me tin istoriki pragmatikota, kai theloun na legontai kai epistimones, diatypwnoun apopseis. An grafeis tis antilipseis sou allazei to prgama.
Na sou thymisw oti to 1940 stin ellada ypirxe diktatoria apo ton metaxa kai sia, na sou thymisw oti to eam(politikos vraxiwnas) eixe gyrw sta 1.5 ekk meli, na sou thymisw oti oi kommounistes to '40 vriskontan sti exories kai stis fylakes(to KKE sthn paranomia), na sou thymisw oti oloi oi astoi [distixws gia sena oxi oi KKoudes] politikoi piran ta apothemata xrysou tis xwras kai tin ekanan gia Aigypto, na sou thymisw tis katoxikes kyvrnisies-germanotsoliades (tsolakoglou-prwhn stratigos tou ethnikou stratou, rallis etc).
Na sou thymisw tous xites tous dwsilogous, tous tagmatasfalites, tous mauragorites[Eisiai perfanos gia olous aytos e? takimia vlepeis]. Des ti egine meta tin Varkiza, pws xekinise to kinigi poioi dolofonousan poious, ta makronisia kai ta gioura, ta pistopoitika koinwnikwn fronimatwn.
Prin piaseis to pliktrologio, piase prwta kana vivlio kai mi nas ta zalizeis!
Na sou thymisw oti to 1940 stin ellada ypirxe diktatoria apo ton metaxa kai sia, na sou thymisw oti to eam(politikos vraxiwnas) eixe gyrw sta 1.5 ekk meli, na sou thymisw oti oi kommounistes to '40 vriskontan sti exories kai stis fylakes(to KKE sthn paranomia), na sou thymisw oti oloi oi astoi [distixws gia sena oxi oi KKoudes] politikoi piran ta apothemata xrysou tis xwras kai tin ekanan gia Aigypto, na sou thymisw tis katoxikes kyvrnisies-germanotsoliades (tsolakoglou-prwhn stratigos tou ethnikou stratou, rallis etc).
Na sou thymisw tous xites tous dwsilogous, tous tagmatasfalites, tous mauragorites[Eisiai perfanos gia olous aytos e? takimia vlepeis]. Des ti egine meta tin Varkiza, pws xekinise to kinigi poioi dolofonousan poious, ta makronisia kai ta gioura, ta pistopoitika koinwnikwn fronimatwn.
Prin piaseis to pliktrologio, piase prwta kana vivlio kai mi nas ta zalizeis!
- Gus
- Real Name: Πολλες ερωτησεις
- Facebook ID: 0
Πωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω.Τρικυμια εν κρανιω λεμε...Ποιοι προστατεψαν την δημοκρατια ρε?Αφου απο πριν δεν ειχαμε δημοκρατια,αλλα δικτατορια του μεταξα...Τοτε τους ηρθε ο καημος?Για να μην αναφερθω και στα 400 χρονια "χωρις δημοκρατια" που αναφερεις,ενω αυτα ειναι 2000+ χρονια...Λες για τουρκικο ζυγο,και δεν μιλας για βυζαντινο...Φιλε μου βγαλε τις παρωπιδες και μετα ελα γραψε,πραγματικα πιο αρλουμπαδορο δεν εχω ξαναδει...C0n έγραψε:
ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΟΥΤΕ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ. Τα μέλη της Εθνικής Αντίστασης ήταν άνθρωποι που έτρεφαν υπέρμετρη αγάπη στο θεσμό της Δημοκρατιας ο οποίος επιβιωσε ανα τους αιώνες από 400 χρόνια σκλαβιάς και σκοταδισμού, επιθετικες ορδές μογγολοτάρταρων και κατακτητικές κινήσεις Ρωμαίων οι οποίοι στο τέλος υιοθέτησαν και εξέλιξαν το πολίτευτμα. Επίσης έτρεφαν απόλυτο σεβασμό στους νεκρούς που πριν από αρκετά χρόνια έίχαν πολεμήσει ώστε ο ελληνικος λαός να αποταχθεί από τον τουρκικό ζυγό και γνώριζαν πολύ καλά οτι μιας και κατάγονται από τη δική τους γενιά, δεν γίνεται να μείνουν με σταυρωμένα χέρια απέναντι σε μιά νέα απειλή για τον Ελληνισμό. Με μεγάλη υπερηφάνεια σου δηλώνω οτι εάν ζούσα εκείνη την εποχή και δεν έιχα καταταγεί στον στρατό που πολέμησε τους Ιταλούς στα βουνά της Αλβανίας, θα ήμουν μέλος της Εθνικής Αντίστασης, πολεμώντας και σαμποτάροντας το ναζιστικό καθεστώς με όσα μέσα κατείχα, προσπαθώντας να αποκαταστήσω την Δημοκρατία και την Ελευθερία. Αν δε κατα τη διάρκεια αυτή έδινα και τη ζωή μου, θα μπορούσες να πείς οτι την έπεσα προασπιζόμενος τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες γεννήθηκα και μεγάλωσα μέσα σε τουτο το Έθνος. Το ίδιο είμαι έτοιμος να κάνω και αν προκύψει αντίστοιχη περίπτωση σήμερα. Ελπίζω το επιχείρημα αυτό να σε ικανοποιεί για το ποιοί είναι οι λόγοι να πεθάνεις για την πατρίδα, ειδάλλως δεν διαθέτω ισχυρότερο, μιας και εμένα δεν μου χρειάζεται.
Βέβαια, θα πείς τώρα εσύ, τι σχέση μπορεί να έχει ένα εθνικιστικό φασιστοειδές σαν κ εμένα, με ιστορικές προσωπικότητες που διακρίθηκαν εκείνη την εποχή στο αντάρτικο (Βελουχιώτης, Ζαχαριάδης,κτλ.).Επειδή για αυτούς τους αμφιλεγόμενους χαρακτήρες η ιστορία έχει γράψει δυο διαφορετικές εκδοχές (όπως και για τους Μεταξα,Βενιζέλο,Καποδίστρια,Παπαδόπουλο,κτλ) είμαι οπαδός της δεύτερης και λιγότερο δημοφιλούς εκδοχής.Τουτέστιν, δεν θα είχα ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΕΙΡΑΤH-ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ, ΒΙΑΣΑΝ,ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ,ΑΠΗΓΑΓΑΝ,ΡΙΜΑΞΑΝ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ, ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΙΔΙΟΜΟΡΦΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΩΣ "ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ", Η ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΕΒΑΛΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΣΠΑΡΑΓΜΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΤΟΥ ΥΠΕΔΕΙΞΕ Η ΜΑΜΑ ΕΣΣΔ.
νομίζω στα απάντησα όλα.... dj manos, είπαμε, ελληνόπληκτος να το δεχτώ αλλά όχι και Γρίζος Λύκος!
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
- vbalos
- Real Name: Vasilis
Νομίζω φίλε μου COn πως τα παιδιά παραπάνω έχουν ένα δίκιο και ακριβώς εκεί είναι και το θέμα μου...Είτε το θέλεις είτε όχι , είτε το πιστεύεις είτε όχι η κεντρική πολιτική οργάνωση κατά την περίοδο της αντίστασης ήταν ο ΕΑΜ , αυτοί τράβηξαν όλο το κουπί και σε αυτούς έπεσε το βάρος γιατί οι κατά τα άλλα εθνικόφρονες πατριδόπληκτοι στα λόγια την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια (κάποιοι) , ενώ κάποιοι άλλοι συνεργάστηκαν αγαστά με τους Γερμανούς κατακτητές ξεχνώντας τα περί πατρίδας και ελευθερίας που διατυμπάνιζαν πριν...Στη συνέχεια λοιπόν και κατά την απελευθέρωση από το Γ' Ραϊχ τα παληκάρια αυτά είχαν και αξιώσεις επάνω στη διακυβέρνηση της χώρας που αυτοί είχαν παρατήσει συξυλη και αυτός ήταν και ο λόγος που ξεκίνησε ο εμφύλιος σπαραγμός...Θέλω να σου πω λοιπόν αρχικά ότι η ευθύνη του εμφυλίου βαραίνει βασικά άτομα , τα οποία σκέφτονταν και μιλούσαν όπως μιλάς εσύ και κατά δεύτερον ότι ιστορικά μιλώντας πάντα οι ερυθρόμορφες κότες όπως εσύ τους αποκαλείς σε καμμία στιγμή της σύγχρονης ιστορίας δεν σταμάτησαν να αγωνίζονται σε αντίθεση με τις άλλες κότες που μόλις είδαν τα σκούρα εγκατέληψαν το πλοίο παρά τις εθνικιστικές τους φανφάρες , τη δήθεν αγάπη για την πατρίδα και τις παρελάσεις τους...Και αυτό φίλε μου ξέεις για πιό λόγο έγινε??? Έγινε διότι άνθρωποι οι οποίοι έχουν μάθει να περνάνε καλά με τα λεφτά του μπαμπά τους και να τα έχουν όλα έτοιμα όταν γίνει η στραβή το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξουν να κάνουν δεν είναι ούτε να υπερασπιστούν την πατρίδα ούτε τίποτε παραπάνω απ'το να διαφυλάξουν τα προσωπικά τους συμφέροντα και να συνεχίσουν να περνάνε καλά...Ακόμη θέλω να προσθέσω ότι η ιστορία 30 κάτι χρόνια μετά επαναλήφθηκε με το Πολυτεχνείο όπου ο κατά τα άλλα συμπαθέστατος (φτου) Κωστάκης Καραμανλής έχοντας εγκαταλείψει τη χώρα και πίνοντας το καφεδάκι του αυτοεξόριστος (δήθεν) στη Γαλλία μια μέρα πήρε εντολή να έρθει να κυβερνήσει τη χώρα , ενώ οι ερυθρόμορφες και πάλι κότες είχαν τραβήξει του κόσμου τα βασανιστήρια για να μας πει ότι η εξέγερση του πολυτεχνείου ήταν φιλελεύθερη και δημοκρατική...
Η επόμενή μου λοιπόν ερώτηση προς εσένα έχει βασικό θέμα της το χαρακτηρισμό ''ερυθρόμορφες κότες'' και θα ήθελα να μου δώσεις ένα μονάχα ιστορικό παράδειγμα όπου αυτός ο χαρακτηρισμός που εξαπέλυσες έχει βάση...
Η επόμενή μου λοιπόν ερώτηση προς εσένα έχει βασικό θέμα της το χαρακτηρισμό ''ερυθρόμορφες κότες'' και θα ήθελα να μου δώσεις ένα μονάχα ιστορικό παράδειγμα όπου αυτός ο χαρακτηρισμός που εξαπέλυσες έχει βάση...
All that is gold does not glitter not all those who wonder are lost
The old that is strong does not wither deep roots are not reached by the frost
From the ashes a fire shall be woken a light from the shadows shall spring
Renewed shall be blade that was broken the crownless again shall be king.
J.R.T
Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΡΗΓΜΕΝΗ-G.13
J.R.T
- Full Metal Alchemist
- Real Name: Konstantinos
- Facebook ID: 849225054
- Επικοινωνία:
Παιδια, και απτις 2 πλευρες, μιλατε χωρις στοιχεια και αυτο ειναι σαν να λετε την αποψη σας. Οταν αναφερεστε σε ιστορικα γεγονοτα καλο θα ηταν να βαζετε την πηγη που το μαθατε αυτο (site, βιβλιο ή ακομα καλυτερα 2 βιβλια και μαλιστα αντιθετων αποψεων), αλλιως ειναι σαν να τα βγαλατε απτο μυαλο σας. Ο καθενας ξερει διαφορετικα την ιστορια εφοσον δεν εχουμε πληροφοριθει ολοι απτις ιδιες πηγες. Ολοι ειμαστε θυματα προπαγανδας (απο οπου κιαν προερχεται), το θεμα ειναι να μπορουμε να δουμε εξω απο αυτη, να μη φανατιζομαστε και να συζηταμε λογικα με επιχειρηματα. Το να καταφευγουμε σε χαρακτηρισμους μονο ελλειψη επιχειρηματων δειχνει. Γιαυτο παρακαλω αν καποιος θελει να λεει οτι κανει συζητηση να παραθετει μαζι με τα γεγονοτα/επιχειρηματα και τις πηγες του και να ειναι σε θεση να συζητησει με αλλον που παραθετει πηγες με αντιθετη αποψη απο αυτον τις οποιες και να κρινει και να συγρινει με τις δικες του ωστε να βρει τα κοινα στοιχεια , τα αντικειμενικα ιστορικα γεγονοτα. Ευχαριστω.
Υ.Γ: Κανω αυτη την επικληση γιατι οσο αστεια κιαν μπορει να ειναι αυτη η αντιπαραθεση με τους χαρακτηρισμους και τις ειρωνιες κατανταει κουραστικη και εκνευριστικη και επειδη τα θεματα που προσπαθειτε να συζητησετε ειναι σοβαρα, θα πρεπει να φερθειτε και αναλογα ωστε ναχει καποιο επιπεδο η συζητηση.
Υ.Γ: Κανω αυτη την επικληση γιατι οσο αστεια κιαν μπορει να ειναι αυτη η αντιπαραθεση με τους χαρακτηρισμους και τις ειρωνιες κατανταει κουραστικη και εκνευριστικη και επειδη τα θεματα που προσπαθειτε να συζητησετε ειναι σοβαρα, θα πρεπει να φερθειτε και αναλογα ωστε ναχει καποιο επιπεδο η συζητηση.
People cannot gain anything without sacrificing something. You must present something of equal value to gain something. That is the principle of equivalent trade in alchemy. We believed that was the truth of the world when we were young...
-
Katestramenos
+άπειροFull Metal Alchemist έγραψε:Παιδια, και απτις 2 πλευρες, μιλατε χωρις στοιχεια και αυτο ειναι σαν να λετε την αποψη σας. Οταν αναφερεστε σε ιστορικα γεγονοτα καλο θα ηταν να βαζετε την πηγη που το μαθατε αυτο (site, βιβλιο ή ακομα καλυτερα 2 βιβλια και μαλιστα αντιθετων αποψεων), αλλιως ειναι σαν να τα βγαλατε απτο μυαλο σας. Ο καθενας ξερει διαφορετικα την ιστορια εφοσον δεν εχουμε πληροφοριθει ολοι απτις ιδιες πηγες. Ολοι ειμαστε θυματα προπαγανδας (απο οπου κιαν προερχεται), το θεμα ειναι να μπορουμε να δουμε εξω απο αυτη, να μη φανατιζομαστε και να συζηταμε λογικα με επιχειρηματα. Το να καταφευγουμε σε χαρακτηρισμους μονο ελλειψη επιχειρηματων δειχνει. Γιαυτο παρακαλω αν καποιος θελει να λεει οτι κανει συζητηση να παραθετει μαζι με τα γεγονοτα/επιχειρηματα και τις πηγες του και να ειναι σε θεση να συζητησει με αλλον που παραθετει πηγες με αντιθετη αποψη απο αυτον τις οποιες και να κρινει και να συγρινει με τις δικες του ωστε να βρει τα κοινα στοιχεια , τα αντικειμενικα ιστορικα γεγονοτα. Ευχαριστω.
Η ιστορία έχει γραφτεί κι απο τις δύο πλευρές.Και οι δύο έχουν σε κάποια σημειό δίκιο και σε άλλα άδικο.Απλά και οι δύο πλευρές το τραβάνε στα άκρα κι εσείς μετά από πολλά χρόνια χωρις να ξέρετε τι γινόταν τότε κάθεστε και τσακώνεστε σε όλα τα topic του forum για τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά.
Πότε θα πάρετε πρέφα ότι οι "δεξιοί" δεν μπορείτε να πείσετε τους "αριστερούς" και οι "αριστεροί" δεν μπορείται να πείσεται τους "δεξιούς"; Ήμαρτον δηλαδη που θα λεγε και μια ψυχή(μια χελώνα με δόντια :p)
Απλά για να σας δώσω ένα παράδειγμα σε ένα από τα πολλά θέματα που έχετε ανοίξει. Επειδή τυχαίνει ένας εκ των γονιών μου να κατάγεται από περιοχή όπου έγινε πολύ "παιχνίδι" στην κατοχή, έχω κουβεντιάσει με ηλικιωμένους για όλα αυτά που το ζήσαν από πρώτο χέρι.Αυτό που κατάλαβα είναι πως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλαν να είναι ούτε αριστεροί ούτε δεξιοί.
Π.χ. Γιαγιά στο χωριό που είχε φιλοξενήσει σπίτι της τον Βελουχιώτη:"Είμαι πολύ περίφανη για αυτό" Άλλα η ίδια γιαγιαείπε και το αξιωμνημόνευτο: "Μια χαρά ήμασταν με τον Παπαδόπουλο.Ούτε φασαρίες είχαμε ούτε τίποτα". Και πάνω κάτω έτσι μιλάνε οι όλοι αυτοί οι "χωριάτες" που σε όλη τους τη ζωή καλιεργούν τα χωράφια τους...
Οπότε αυτό που έχω να πω εκατέροθεν είναι ΞΕΚΟΛΑΤΕ!!!
(γραφικό)P.S.<tsoukalas> vbalos μην κακολογάς τη χούντα γιατί εξαιτίας της πήγες τελικό πρωταθλητριων.Με τα τανκς βαζελιαααα.</tsoukalas>
- Falgorn
- Real Name: Hector-Xavier
- Επικοινωνία:
Δεν αναφέρομαι καν στους χαρακτηρισμούς για Βελουχιώτη κλπ. γιατί αν όντως υποστηρίζεις μια τόσο ακραία προπαγάνδα σπίλωσής του, απλά δεν υπάρχει περίπτωση να βρούμε κοινή βάση συζήτησης.C0n έγραψε:δεν θα είχα ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΕΙΡΑΤH-ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ, ΒΙΑΣΑΝ,ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ,ΑΠΗΓΑΓΑΝ,ΡΙΜΑΞΑΝ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ, ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΙΔΙΟΜΟΡΦΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΩΣ "ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ", Η ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΕΒΑΛΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΣΠΑΡΑΓΜΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΤΟΥ ΥΠΕΔΕΙΞΕ Η ΜΑΜΑ ΕΣΣΔ.
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο
Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει
Κανείς δεν τη λέει βίαιη.
Bertolt Brecht
Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει
Κανείς δεν τη λέει βίαιη.
Bertolt Brecht
Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
-
papagalakos
Τα γνωστά μούτρα στις γνωστές επάλξεις.
Μια ακόμα κουβέντα για την εθνική αντίσταση, το κομμουνισμό, την αρετή και δε συμαζεύεται.
Η λάσπη στο μέτωπο των αγωνιστών και η σπίλωση τόσων αγώνων έχουν γίνει πλέον μπαγιάτικη καραμέλα στα στόματα δεξιών αλλά και "αριστερών". Μέχρι και αποφθέγματα έχουν σπεύσει να διατυπώσουν οι ειδήμονες. Είναι γνωστά αυτά. "Δεν έκαναν τέτοια οι κομμουνιστές", "αφήστε τη δικαιωσύνη να κάνει το έργο της", "άλλο εθνική αντίσταση και άλλο εκείνοι οι ζωοκλέφτες" και άλλα τέτοια.
Κανείς όμως δεν λέει ποιοί βομβάρδισαν το λιμάνι του πειραιά, κανείς δεν λέει ποια παράταξη ήταν αυτή που αποκεφάλιζε τους πολιτικούς της αντιπάλους και περιέφερε τα κεφάλια τους μες στην Αθήνα, τα βασανιστήρια, τις εξορίες, τη συνεννόηση με το βασιλιά και την οργάνωση της χούντας. Τις μαύρες λίστες με τα <<κουμούνια>> και τη τρομοκρατία, τα εργατικά "ατυχήματα", το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, την κατακλοπή των δημόσιων ταμείων. Τη προπαγάνδα, την καταστολή, την εκμετάλευση, τις εκτελέσεις που δεν καταγράφονται και δεν ανακοινώνονται, τις αθοώσεις των εκτελεστικών οργάνων.
Ας σταματήσουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.
Όσο για την αποκατάσταση της αλήθειας, το βάρος της εθνικής αντίστασης ανέλαβε ο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Ιδρυτής του το ΚΚΕ. Οι κομμουνιστές σήκωσαν την σημαία της αντίστασης. Για "ένα μέτωπο καθαρό", για την αξιοπρέπιά τους.
Ο ΕΔΕΣ, σχηματισμός της δεξιάς, πολύ λιγότερο μαχητικός και με σαφώς λιγότερα μέλη (η βρετανική κατασκοπία υπολογίζει 1.500.000 με 2.000.000 μέλη του ΕΑΜ ΕΛΑΣ με ελληνικό τότε πλυθησμό περί τα 6.000.000) δεν μπορούσε να δεχτεί την ήττα, την παντοδυναμία των κομμουνιστών. Όχι των κομμουνιστών-πρακτόρων του Στάλιν. Ο Στάλιν είχε προδώσει ήδη το ΚΚΕ. Των κομμουνιστών απελευθερωτών και εγγυητών ελευθερίας, ανεξαρτησίας και ισότητας.
Γι αυτό η δεξιά με σύμμαχο τα ευρωπαικά κράτη κυνήγησε τους κομμουνιστές. Όπως είχαν κυνηγήση τους κομμουνιστές στην επανάσταση στη Ρωσία, όπως τους μαχητές στη Κούβα, όπως, όπως...
Γι αυτό ήταν παράνομο το ΚΚΕ. Και γι αυτό νομιμοποιήθηκε όταν ξεπούλησε τον αγώνα.
Γιατί αυτό το βάρβαρο σύστημα της εκμετάλευσης και τις αδικίας ποτέ δεν θα δεχτεί τον ριζοσπαστισμό να του χαλάει τα σχέδια. Ό,τι βλέπουμε, όποιος προφήτης καλών, όποιος λαοπλάνος, όποιος κι αν χαιδεύει τα αφτιά δεν θα οδηγήσει πουθενά. Μια ηττοπάθια. Μια απελπισία κι αγανάκτηση.
Ο λαός έχει τη δύναμη στα χέρια του.
"Κοίτα, οι άλλοι έχουν κινήσει κι έχει η πλάση κοκκινίσει. Κι άλλος ήλιος έχει βγεί σ' άλλη θάλασσα άλλη γή."
Μια ακόμα κουβέντα για την εθνική αντίσταση, το κομμουνισμό, την αρετή και δε συμαζεύεται.
Η λάσπη στο μέτωπο των αγωνιστών και η σπίλωση τόσων αγώνων έχουν γίνει πλέον μπαγιάτικη καραμέλα στα στόματα δεξιών αλλά και "αριστερών". Μέχρι και αποφθέγματα έχουν σπεύσει να διατυπώσουν οι ειδήμονες. Είναι γνωστά αυτά. "Δεν έκαναν τέτοια οι κομμουνιστές", "αφήστε τη δικαιωσύνη να κάνει το έργο της", "άλλο εθνική αντίσταση και άλλο εκείνοι οι ζωοκλέφτες" και άλλα τέτοια.
Κανείς όμως δεν λέει ποιοί βομβάρδισαν το λιμάνι του πειραιά, κανείς δεν λέει ποια παράταξη ήταν αυτή που αποκεφάλιζε τους πολιτικούς της αντιπάλους και περιέφερε τα κεφάλια τους μες στην Αθήνα, τα βασανιστήρια, τις εξορίες, τη συνεννόηση με το βασιλιά και την οργάνωση της χούντας. Τις μαύρες λίστες με τα <<κουμούνια>> και τη τρομοκρατία, τα εργατικά "ατυχήματα", το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, την κατακλοπή των δημόσιων ταμείων. Τη προπαγάνδα, την καταστολή, την εκμετάλευση, τις εκτελέσεις που δεν καταγράφονται και δεν ανακοινώνονται, τις αθοώσεις των εκτελεστικών οργάνων.
Ας σταματήσουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.
Όσο για την αποκατάσταση της αλήθειας, το βάρος της εθνικής αντίστασης ανέλαβε ο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Ιδρυτής του το ΚΚΕ. Οι κομμουνιστές σήκωσαν την σημαία της αντίστασης. Για "ένα μέτωπο καθαρό", για την αξιοπρέπιά τους.
Ο ΕΔΕΣ, σχηματισμός της δεξιάς, πολύ λιγότερο μαχητικός και με σαφώς λιγότερα μέλη (η βρετανική κατασκοπία υπολογίζει 1.500.000 με 2.000.000 μέλη του ΕΑΜ ΕΛΑΣ με ελληνικό τότε πλυθησμό περί τα 6.000.000) δεν μπορούσε να δεχτεί την ήττα, την παντοδυναμία των κομμουνιστών. Όχι των κομμουνιστών-πρακτόρων του Στάλιν. Ο Στάλιν είχε προδώσει ήδη το ΚΚΕ. Των κομμουνιστών απελευθερωτών και εγγυητών ελευθερίας, ανεξαρτησίας και ισότητας.
Γι αυτό η δεξιά με σύμμαχο τα ευρωπαικά κράτη κυνήγησε τους κομμουνιστές. Όπως είχαν κυνηγήση τους κομμουνιστές στην επανάσταση στη Ρωσία, όπως τους μαχητές στη Κούβα, όπως, όπως...
Γι αυτό ήταν παράνομο το ΚΚΕ. Και γι αυτό νομιμοποιήθηκε όταν ξεπούλησε τον αγώνα.
Γιατί αυτό το βάρβαρο σύστημα της εκμετάλευσης και τις αδικίας ποτέ δεν θα δεχτεί τον ριζοσπαστισμό να του χαλάει τα σχέδια. Ό,τι βλέπουμε, όποιος προφήτης καλών, όποιος λαοπλάνος, όποιος κι αν χαιδεύει τα αφτιά δεν θα οδηγήσει πουθενά. Μια ηττοπάθια. Μια απελπισία κι αγανάκτηση.
Ο λαός έχει τη δύναμη στα χέρια του.
"Κοίτα, οι άλλοι έχουν κινήσει κι έχει η πλάση κοκκινίσει. Κι άλλος ήλιος έχει βγεί σ' άλλη θάλασσα άλλη γή."
Ο ανιστόρητος πρώτος το λίθο βαλέτω αγαπητέ μου. Μετά το πέρας της διακυβέρνησης του Βενιζέλου, υπήρξε μια εικοσαετία, κατα την οποία είχαμε το πολίτευμα βασιλευομένη δημοκρατία στην Ελλάδα, στην πιο αυθαίρετη μορφή της ομως. Αυτό επειδή ναι μεν υπηρχαν κόμματα τα οποία ψηφίζονταν από το λαό για να σχηματιστεί βουλή των αντιπροσώπων, ωστόσο ο βασιλιάς δεν ηταν υποχρεωμένος να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο 1ο κόμμα, αλλά σε όποιο εκείνος γούσταρε. Επίσης, ο εκλεγμένος πρωθυπουργός δεν εξελέγονταν δια βίου, όπως συμβαίνει και σήμερα, για αυτό και η δυσσαρέσκεια που είχε δημιουργηθεί προς τον Χαρίλαο Τρικούπη έφερε ως αποτέλεσμα από πρωθυπουργός να βρεθεί εκτός βουλής! Ίδια και η κατάσταση μετά τον εμφύλιο, όπου κυβερνήσεις ανέβαιναν στην εξουσία και έπεφταν ανα μήνα. Όσο για το Βυζάντιο, θεωρώ την περίοδο ένα ακριβές αντίγραφο της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και της αυτοκρατορίας του Μ. Αλεξάνδρου, με τα ήθη όμως να έχουν φθαρεί αρκετά. Πολλά λαμόγια μαζεμένα, ΑΛΛΑ τα οποία δεν θα είχαν επιβιώσει 1200 χρόνια (οχι 2000+!!) στις συνθήκες εκείνης της εποχής, με ουνους.γοτθους,οστρογότθους να επιτείθενται σε μόνιμη βάση. Αυτός είναι ο λόγος που δεν αναφέρθηκα σε αυτή την ιστορική περίοδο.Gus έγραψε: Πωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω.Τρικυμια εν κρανιω λεμε...Ποιοι προστατεψαν την δημοκρατια ρε?Αφου απο πριν δεν ειχαμε δημοκρατια,αλλα δικτατορια του μεταξα...Τοτε τους ηρθε ο καημος?Για να μην αναφερθω και στα 400 χρονια "χωρις δημοκρατια" που αναφερεις,ενω αυτα ειναι 2000+ χρονια...Λες για τουρκικο ζυγο,και δεν μιλας για βυζαντινο...Φιλε μου βγαλε τις παρωπιδες και μετα ελα γραψε,πραγματικα πιο αρλουμπαδορο δεν εχω ξαναδει...
Και να λές ευχαριστώ που σκύλιασε και απέτρεψε την χώρα από το να περάσει και από αυτή τη μαύρη συμφορά, ειδάλλως τώρα δεν θα απολάμβανες την ευρυζωνική σου σύνδεση στο ίντερνετ σπουδάζωντας ΕΜΦΕ, αλλά θα έτρεχες ξυπόλητος προς το πηγάδι του χωριού να φέρεις νερό στο χωράφι, μπάς και φυτρώσει κανένα στάχυ να θρέψει την ηγεσία του καθεστώτος που θα μισούσες, όπως τους μισεί τώρα η Κούβα. Όσο για τους χαρακτηρισμούς είπαμε, ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΩ ΕΓΩ, τα έχει γράψει η ιστορία στη λιγότερο δημοφιλή της εκδοχή.Falgorn έγραψε: H μαμά Αγγλία όμως σκύλιασε που υπήρχε έστω και θεωρητικά ο κίνδυνος να "πέσει η χώραν εις τον κομμουνισμόν" και χρησιμοποίησε την αστική τάξη της εποχής (η οποία πάντα ήταν της προσκολλήσεως) για να καρατομήσει τις προοδευτικές φωνές, και κυρίως αυτές που εκφράζονταν υπερ της Ε.Σ.Σ.Δ.
Δεν αναφέρομαι καν στους χαρακτηρισμούς για Βελουχιώτη κλπ. γιατί αν όντως υποστηρίζεις μια τόσο ακραία προπαγάνδα σπίλωσής του, απλά δεν υπάρχει περίπτωση να βρούμε κοινή βάση συζήτησης.
Δε φοβάμαι τίποτα...
Δεν ελπίζω σε τίποτα....
ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!
Δεν ελπίζω σε τίποτα....
ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!
- vbalos
Φίλε μου COn με απογοήτευσες σου έκανα μια ερώτηση στο προηγούμενο ποστ και εσύ την προσπέρασες κανονικά...Καταλαβαίνω όμως πως σου την έχουν πέσει πολλοί (πράγμα που δεν είναι μεταξύ μας και πολύ κακό αφού απαντάς σε οποιον θέλεις και έχεις και τη δικαιολογία έτοιμη
)...Τελος πάντων πάνω σε αυτά που έγραψες τώρα έχω να παρατηρήσω τα εξής :
1) Αυτό που πετάς πάλι για την Κούβα τι είναι ??? Λες τους μισεί...έχεις μήπως δει τι γίνεται σε κάθε συγκέντρωση του Κάστρο ? , έχεις δει τα δημοψηφίσματατου κουβανικού λαού? , έχεις ποτέ σου σκεφτεί πως 40 χρόνια ζει και αναπττύσσεται σε όλους τους τομείς ένα νησάκι στα μέσα του Ατλαντικού δίπλα σε μια εχθρική προς αυτό υπερδύναμη και μάλιστα σε διαρκές εμπάργκο από τροφές μέχρι φάρμακα??? ΄Εχεις δει που βρισκόντουσαν τα ποσοστά αναλφαβητισμού στη χώρα και που βρίσκονται 40 χρόνια μετά , έχεις ιδέα ποιά ήταν η βασική ενασχόληση πριν από την επανάσταση του Κουβανικού λαού??? , γνωρίζεις ότι η Αβάνα ήταν ένα διαρκές Φαληράκι τίγκα σε αμερικανάκια που έκαναν ότι τους καύλωνε χωρίς να δίνουν λόγο σε κανέναν???...Είσαι τελείως φάουλ σε αυτό το θέμα μεγάλε , τυγχάνει και γνωρίζω αρκετούς κουβανούς και τα πράγματα δεν είναι καθόλου ούτε όπως τα λες και επειδή όλα αυτά δεν τα κατέβασες από το μυαλό σου , όπως σου τα παρουσιάζουν...
2) Όσον αφορά στο πολίτευμα πριν από τον πόλεμο του 40 τα λες σωστά, αλλά τι θέλεις να μου πεις πως όσοι πολέμησαν πολέμησαν για να διασώσουν και να επαναφέρουν αυτό το πολίτευμα ... συγγνώμη αλλά όποιος από αυτούς σκεφτόταν έτσι μάλλον δεν είχε ιδέα από τη βαθύτερη έννοια της Δημοκρατίας , πράγμα και το οποίο υποπτεύομαι ότι συνέβαινε...εδώ συμβαίνει ακόμα και τώρα που μιλάμε...
3) Τώρα να σου πω την αλήθεια φίλε μου όσον αφορά την ΕΣΣΔ γίναν αρκετά λάθη που οδήγησαν στην πτώση του Σοσιαλισμού , αλλά για όλα αυτά πρώτα από όλα δε φταίει ο Σοσιαλισμός και δεύτερον την έχω χεσμένη την ευρυζωνικότητα και τον δήθεν πολιτισμό που καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του , μακάρι να πήγαινα στο πηγάδι και να έτρεχα στα χωράφια , αλλά να ήμουν Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ο Σ ... ελεύθερος από την πλύση εγκεφάλου της σύγχρονης αστικής κοινωνίας , ελεύθερος από μίζερους και κακόκεφους ανθρώπους που ζουν μέσα σε τετράγωνα κλουβιά , ελεύθερος από το καυσαέριο και τα αυτοκίνητα που έχουν πήξει τους δρόμους , ελεύθερος από το κάθε λαμόγιο που επέιδή έτυχε να έχει χρήματα νομίζει πως μπορεί να φέρεται όπως αυτός θέλει , ελεύθερος από κυβερνήσεις 4ετούς χούντας που άλλα λένε και άλλα κάνουνε , ελεύθερος από όλα τα ζώα που πάνε και τους ξαναψηφίζουνε , ελεύθερος από τη γραφειοκρατεία , ελεύθερος από μπράβους , πορτιέρηδες και μαγαζάτορες που σε τσεκάρουν από πάνω μέχρι κάτω για να μπεις μέσα στο κωλομάγαζό τους και να τους τα ακουμπήσεις...κα πολλά που αν κάτσω και τα γράψω δε μου φτάνει ένα φόρουμ ολόκληρο...
1) Αυτό που πετάς πάλι για την Κούβα τι είναι ??? Λες τους μισεί...έχεις μήπως δει τι γίνεται σε κάθε συγκέντρωση του Κάστρο ? , έχεις δει τα δημοψηφίσματατου κουβανικού λαού? , έχεις ποτέ σου σκεφτεί πως 40 χρόνια ζει και αναπττύσσεται σε όλους τους τομείς ένα νησάκι στα μέσα του Ατλαντικού δίπλα σε μια εχθρική προς αυτό υπερδύναμη και μάλιστα σε διαρκές εμπάργκο από τροφές μέχρι φάρμακα??? ΄Εχεις δει που βρισκόντουσαν τα ποσοστά αναλφαβητισμού στη χώρα και που βρίσκονται 40 χρόνια μετά , έχεις ιδέα ποιά ήταν η βασική ενασχόληση πριν από την επανάσταση του Κουβανικού λαού??? , γνωρίζεις ότι η Αβάνα ήταν ένα διαρκές Φαληράκι τίγκα σε αμερικανάκια που έκαναν ότι τους καύλωνε χωρίς να δίνουν λόγο σε κανέναν???...Είσαι τελείως φάουλ σε αυτό το θέμα μεγάλε , τυγχάνει και γνωρίζω αρκετούς κουβανούς και τα πράγματα δεν είναι καθόλου ούτε όπως τα λες και επειδή όλα αυτά δεν τα κατέβασες από το μυαλό σου , όπως σου τα παρουσιάζουν...
2) Όσον αφορά στο πολίτευμα πριν από τον πόλεμο του 40 τα λες σωστά, αλλά τι θέλεις να μου πεις πως όσοι πολέμησαν πολέμησαν για να διασώσουν και να επαναφέρουν αυτό το πολίτευμα ... συγγνώμη αλλά όποιος από αυτούς σκεφτόταν έτσι μάλλον δεν είχε ιδέα από τη βαθύτερη έννοια της Δημοκρατίας , πράγμα και το οποίο υποπτεύομαι ότι συνέβαινε...εδώ συμβαίνει ακόμα και τώρα που μιλάμε...
3) Τώρα να σου πω την αλήθεια φίλε μου όσον αφορά την ΕΣΣΔ γίναν αρκετά λάθη που οδήγησαν στην πτώση του Σοσιαλισμού , αλλά για όλα αυτά πρώτα από όλα δε φταίει ο Σοσιαλισμός και δεύτερον την έχω χεσμένη την ευρυζωνικότητα και τον δήθεν πολιτισμό που καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του , μακάρι να πήγαινα στο πηγάδι και να έτρεχα στα χωράφια , αλλά να ήμουν Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ο Σ ... ελεύθερος από την πλύση εγκεφάλου της σύγχρονης αστικής κοινωνίας , ελεύθερος από μίζερους και κακόκεφους ανθρώπους που ζουν μέσα σε τετράγωνα κλουβιά , ελεύθερος από το καυσαέριο και τα αυτοκίνητα που έχουν πήξει τους δρόμους , ελεύθερος από το κάθε λαμόγιο που επέιδή έτυχε να έχει χρήματα νομίζει πως μπορεί να φέρεται όπως αυτός θέλει , ελεύθερος από κυβερνήσεις 4ετούς χούντας που άλλα λένε και άλλα κάνουνε , ελεύθερος από όλα τα ζώα που πάνε και τους ξαναψηφίζουνε , ελεύθερος από τη γραφειοκρατεία , ελεύθερος από μπράβους , πορτιέρηδες και μαγαζάτορες που σε τσεκάρουν από πάνω μέχρι κάτω για να μπεις μέσα στο κωλομάγαζό τους και να τους τα ακουμπήσεις...κα πολλά που αν κάτσω και τα γράψω δε μου φτάνει ένα φόρουμ ολόκληρο...
J.R.T
J.R.T
OOOOOOOOTI ΝΑΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!!!vbalos έγραψε: [...]ζει και αναπττύσσεται σε όλους τους τομείς ένα νησάκι στα μέσα του Ατλαντικού δίπλα σε μια εχθρική προς αυτό υπερδύναμη και μάλιστα σε διαρκές εμπάργκο από τροφές μέχρι φάρμακα??? ΄Εχεις δει που βρισκόντουσαν τα ποσοστά αναλφαβητισμού στη χώρα και που βρίσκονται 40 χρόνια μετά , έχεις ιδέα ποιά ήταν η βασική ενασχόληση πριν από την επανάσταση του Κουβανικού λαού??? , γνωρίζεις ότι η Αβάνα ήταν ένα διαρκές Φαληράκι τίγκα σε αμερικανάκια που έκαναν ότι τους καύλωνε χωρίς να δίνουν λόγο σε κανέναν???...Είσαι τελείως φάουλ σε αυτό το θέμα μεγάλε , τυγχάνει και γνωρίζω αρκετούς κουβανούς και τα πράγματα δεν είναι καθόλου ούτε όπως τα λες και επειδή όλα αυτά δεν τα κατέβασες από το μυαλό σου , όπως σου τα παρουσιάζουν...
Εγώ πάντως ξέρω οτι φίλος μου που πήγε με 3.000 ευρώ στη Κούβα, και αγόρασε σπίτι, εξοχικό και 2 αυτοκίντητα, ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΛΑΟΥ(δηλαδή όποιου δεν ανήκει στο στενο κύκλο του φιντέλ και πλέον του αδερφού του) ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΦΤΕΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ!ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΕΞ, ΚΟΠΕΛΑ Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΠΑΡΕΙΧΕ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΠΕΝΤΕ(5!!!) ΕΥΡΩ, ΠΑΡΑΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ! εδω μεχρι πριν μεριους μήνες το κινητο τηλέφωνο ήταν απαγορευμένο, και ακόμα και τώρα που επετράπη, ελάχιστοι εχουν την δυνατότητα να το συντηρήσουν! ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΟΥ ΜΙΛΑΣ? ο κοσμος χαιρεται οταν εμφανίζεται ο φιντελ, όπως χαιρόταν οι Ιρακινοί οταν εμφανίζονταν ο Σαντάμ μιας και βρίσκονται υπο τη συνεχή απειλή του όπλου! Χωρίς να προπσαθώ να δικαιολογήσω την αμερικανική εισβολή, όταν ο Σαντάμ έπεσε, ο λαός χόρευε πάνω από το πτώμα του Δυνάστη. Πίστεψε με, το ίδιο θα συμβεί και στην κούβα...και δεν καταλαβαίνω, γιατί να κατακρίνουμε τον Μεταξά, τον Παπαδόπουλο και όλα τα καθεστώτα τα οποία είχαν εθνικό χαρακτήρα και να εγκωμιάζουμε και να θεοποιούμε καθεστώτα τα οποία είναι τυλιγμένα γύρω από ένα κομμουνιστικό μανδύα? και τα δύο είναι ανελεύθερα, μη-εκλεγμένα από την πλειοψηφία του λαου και συνιστούν ανωμαλίες στην διαβίωσή του. Γιατί ο Κάστρο να είναι καλός δικτάτορας και ο Παπαδόπουλος κακός? επειδή ο ένας ήταν κομμουνιστής και ο άλλος εθνικόφρωνας? το αποτέλεσμα είναι το ίδιο (άν και η αναπτυξιακή πολιτική τους σχηματίζει γωνία 180 μοιρών!)
ΣΟΒΑΡΑ??????vbalos έγραψε: την έχω χεσμένη την ευρυζωνικότητα και τον δήθεν πολιτισμό που καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του , μακάρι να πήγαινα στο πηγάδι και να έτρεχα στα χωράφια , αλλά να ήμουν Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ο Σ ... ελεύθερος από την πλύση εγκεφάλου της σύγχρονης αστικής κοινωνίας , ελεύθερος από μίζερους και κακόκεφους ανθρώπους που ζουν μέσα σε τετράγωνα κλουβιά , ελεύθερος από το καυσαέριο και τα αυτοκίνητα που έχουν πήξει τους δρόμους , ελεύθερος από το κάθε λαμόγιο που επέιδή έτυχε να έχει χρήματα νομίζει πως μπορεί να φέρεται όπως αυτός θέλει , ελεύθερος από κυβερνήσεις 4ετούς χούντας που άλλα λένε και άλλα κάνουνε , ελεύθερος από όλα τα ζώα που πάνε και τους ξαναψηφίζουνε , ελεύθερος από τη γραφειοκρατεία , ελεύθερος από μπράβους , πορτιέρηδες και μαγαζάτορες που σε τσεκάρουν από πάνω μέχρι κάτω για να μπεις μέσα στο κωλομάγαζό τους και να τους τα ακουμπήσεις...κα πολλά που αν κάτσω και τα γράψω δε μου φτάνει ένα φόρουμ ολόκληρο...
γιατί τώρα ποιός σε περιορίζει????? Λες ό,τι θέλεις, πάς όπου θέλεις, κάνεις ότι θέλεις, άμα σου την βαρέσει, (λέμε τώρα) παίρνεις το νουαρ και το παπαγαλάκο αλά μπρατσέτα και σπάτε και καίτε όλη την αθήνα και δεν σου λέει κανείς τίποτα, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα καθεστώτα οπου θα ήσουν ήδη νεκρός. ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ? ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙΣ! λύση δεν θα ήταν πάντως η εγκαθίδρυση μιάς μόνης δύναμης εξουσίας (είτε δεξιάς, είτε αριστεράς) με φίμωτρο γστο λαο ια 50+ χρόνια (όπως στην ουτοπία σου, την κούβα!) δεν σου αρέσει το καυσαέριο? ΥΠΕΡΟΧΑ! ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ! ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΡΑ! αλλά όχι καθεστωτική ισοπέδωση, δηλαδή μας ενοχλεί το καυσαέριο, μακάρι να μην είχαν έρθει ΠΟΤΕ στην Ελλάδα τα αυτόκίνητα γιατί θα είχε φροντίσει ο κομμουνισμός για αυτό.ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΤΡΩΣ ΠΟΡΤΑ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ? ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΣ! η οικονομική ανάπτυξη του κεφαλαιοκρατισμού σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις άλλο μαγαζί, ΑΝ ΑΚΟΜΑ ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΑΓΑΖΙ ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΤΡΩΣ ΠΟΡΤΑ, το νομικο σύστημα σε έχει εφοδιάσει με τα κατάλληλα όπλα...το ξέρεις οτι άνθρωποι έχουν πάρει αποζημίωση από μαγαζία για πόρτα?
Αλλού θέλω να καταλήξω. Θέλω να αντιληφθείς (όσο μπορείς) την διαφορά του φιλελεφυθερισμού από τον κομμουνισμό. Εκεί που ο φιλελευθερισμός δίνει ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΑΤΟΜΟ να ακολουθήσει, δημιουργώντας τον ανταγωνισμο, ο οποίος φέρνει την παραγωγικότητα, ο οποίος φέρει την ανάπτυξη, κτλ κτλ..., ο κομμουνισμός προσφέρει ΕΝΑ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ, οπου πρέπει να συντονιστούν ΟΛΟΙ και για ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ, ωστε το συστημα να αρχίσει να αποδίδει.
Δε φοβάμαι τίποτα...
Δεν ελπίζω σε τίποτα....
ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!
Δεν ελπίζω σε τίποτα....
ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!
- vbalos
Λοιπόν επειδή λες αρκετές ανακρίβειες αλλά τώρα συγκεκριμένα έχω διάβασμα και είναι αργά δες σε παρακαλώ δύο links τα οποία δεν τα έχει φτιάξει κάποιος δεν μπορούνε να έχουν υποκειμενικότητα (το γράφω για να μη μου πετάξεις κανένα ντοκυμαντερ κανενός δημοσιογράφου από τους γνωστούς...) και σχολίασέ μου...στο πρώτο αφενός πες μου αν έχεις ξαναδεί τόσο κόσμο ποτέ στη ζωή σου σε συγκέντρωση πολιτικού ηγέτη και στο δεύτερο πες μου για το εαν και πότε η Κούβα είχε ευρυζωνικότητα...Το μόνο που θα σχολιάσω αυτή τη στιγμή γιατί λες μεγάλες κοτσάνες μέσα στη φιλελευθεριακή φανφαρολογία σου είναι η σύγκριση που κάνεις μεταξύ Σαντάμ και Κάστρο...καλά είσαι σοβαρός άνθρωπέ μου...ο ένας ήταν επαναστάτης με ιδανικά και ο άλλος θα πουλούσε και τη μάνα του για εξουσία , ο ένας τα πιστεύω του τα διατήρησε μέχρις εσχάτων , ο άλλος άλλαξε 15 φορές στρατόπεδο...ΕΛΕΟΣ...Επίσης τσέκαρε σε παρακαλώ τη wikipedia στο economy of cuba για να δεις ότι το επίπεδο φτώχειας στη χώρα είναι ένα από τα χαμηλότερα στον υπό ανάπτυξη κόσμο και συγκεκριμένα το 6ο ανάμεσα σε 108 χώρες και μη μου πεις ότι και ο Κάστρο φταίει που βρίσκονται στις υπό ανάπτυξη χώρες γιατί το ποιός φταίει το γνωρίζουμε πολύ καλά...
http://www.youtube.com/watch?v=ntLycmid ... re=related
http://en.wikipedia.org/wiki/.cu
http://www.youtube.com/watch?v=ntLycmid ... re=related
http://en.wikipedia.org/wiki/.cu
J.R.T
J.R.T
- Gus
- Real Name: Πολλες ερωτησεις
"Ο Ιωάννης (Μιχαήλ) Μεταξάς (Ιθάκη 12 Απριλίου 1871 - 29 Ιανουαρίου 1941 Αθήνα) υπήρξε ανώτατος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού και στη συνέχεια πρωθυπουργός και δικτάτορας (1936-1941). Έλαβε μέρος στους Βαλκανικούς πολέμους και το 1917 εξορίστηκε στην Κορσική. Με την επιστροφή του ίδρυσε το κόμμα των Ελευθεροφρόνων, το οποίο κατάφερε πολλές φορές να εισέλθει στη Βουλή συγκεντρώνοντας όμως χαμηλά ποσοστά. Το 1936, κατόπιν διαφόρων συγκυριών, διορίστηκε Πρωθυπουργός της Ελλάδας, στη θέση του αποβιώσαντος Δεμερτζή, και στη συνέχεια πρωτοστάτησε στην επιβολή του δικτατορικού "καθεστώτος της 4ης Αυγούστου", κυβερνώντας έως το θάνατό του το 1941. Έμεινε στην ιστορία για την απάντηση που έδωσε στο Ιταλικό φασιστικό τελεσίγραφο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και για την ταχεία πολεμική προπαρασκευή της Ελλάδας ενόψει του ελληνοϊταλικού πολέμου και της Γερμανικής εισβολής στην Ελλάδα. Ως στρατιωτικός είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στους Βαλκανικούς πολέμους και στον λεγόμενο Εθνικό διχασμό."C0n έγραψε:Ο ανιστόρητος πρώτος το λίθο βαλέτω αγαπητέ μου. Μετά το πέρας της διακυβέρνησης του Βενιζέλου, υπήρξε μια εικοσαετία, κατα την οποία είχαμε το πολίτευμα βασιλευομένη δημοκρατία στην Ελλάδα, στην πιο αυθαίρετη μορφή της ομως. Αυτό επειδή ναι μεν υπηρχαν κόμματα τα οποία ψηφίζονταν από το λαό για να σχηματιστεί βουλή των αντιπροσώπων, ωστόσο ο βασιλιάς δεν ηταν υποχρεωμένος να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο 1ο κόμμα, αλλά σε όποιο εκείνος γούσταρε. Επίσης, ο εκλεγμένος πρωθυπουργός δεν εξελέγονταν δια βίου, όπως συμβαίνει και σήμερα, για αυτό και η δυσσαρέσκεια που είχε δημιουργηθεί προς τον Χαρίλαο Τρικούπη έφερε ως αποτέλεσμα από πρωθυπουργός να βρεθεί εκτός βουλής! Ίδια και η κατάσταση μετά τον εμφύλιο, όπου κυβερνήσεις ανέβαιναν στην εξουσία και έπεφταν ανα μήνα. Όσο για το Βυζάντιο, θεωρώ την περίοδο ένα ακριβές αντίγραφο της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και της αυτοκρατορίας του Μ. Αλεξάνδρου, με τα ήθη όμως να έχουν φθαρεί αρκετά. Πολλά λαμόγια μαζεμένα, ΑΛΛΑ τα οποία δεν θα είχαν επιβιώσει 1200 χρόνια (οχι 2000+!!) στις συνθήκες εκείνης της εποχής, με ουνους.γοτθους,οστρογότθους να επιτείθενται σε μόνιμη βάση. Αυτός είναι ο λόγος που δεν αναφέρθηκα σε αυτή την ιστορική περίοδο.Gus έγραψε: Πωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω.Τρικυμια εν κρανιω λεμε...Ποιοι προστατεψαν την δημοκρατια ρε?Αφου απο πριν δεν ειχαμε δημοκρατια,αλλα δικτατορια του μεταξα...Τοτε τους ηρθε ο καημος?Για να μην αναφερθω και στα 400 χρονια "χωρις δημοκρατια" που αναφερεις,ενω αυτα ειναι 2000+ χρονια...Λες για τουρκικο ζυγο,και δεν μιλας για βυζαντινο...Φιλε μου βγαλε τις παρωπιδες και μετα ελα γραψε,πραγματικα πιο αρλουμπαδορο δεν εχω ξαναδει...
Απο βικιπεδια(ετσι,για να λεμε και τις πηγες μας,μην μας λενε και ανιστορητους).Οποιος καταφερει να μου αποδειξει οτι πριν απο τον 2ο Παγκοσμιο ειχαμε δημοκρατια,κερδιζει λουκουμι.
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
pou na deis sygkentroseis tou hitler...
opos tha elege kai o andreas papandreaou: auto den einai sygkentrosi...auto einai laothalassa....
ola ta oloklirotika kathestota tetoies sygkentroseis kanoun....siga t'auga
opos tha elege kai o andreas papandreaou: auto den einai sygkentrosi...auto einai laothalassa....
ola ta oloklirotika kathestota tetoies sygkentroseis kanoun....siga t'auga
πρώτον, το έχουμε ξαναπεί, Η ΒΙΚΙΠΕΔΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΗΓΗ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΝΩΜΩΝ. ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ΕΙΠΑΜΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΑ (1913-1936) ΕΙΧΑΜΕ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ (ΣΕ ΜΙΑ ΦΑΣΗ ΚΑΙ ΑΒΑΣΙΛΕΥΤΗ ΜΕ ΠΟΙΚΙΛΛΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ. Πάρε να ΄χεις τι λέει το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού:Gus έγραψε:Ο Ιωάννης (Μιχαήλ) Μεταξάς (Ιθάκη 12 Απριλίου 1871 - 29 Ιανουαρίου 1941 Αθήνα) υπήρξε ανώτατος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού και στη συνέχεια πρωθυπουργός και δικτάτορας (1936-1941). Έλαβε μέρος στους Βαλκανικούς πολέμους και το 1917 εξορίστηκε στην Κορσική. Με την επιστροφή του ίδρυσε το κόμμα των Ελευθεροφρόνων, το οποίο κατάφερε πολλές φορές να εισέλθει στη Βουλή συγκεντρώνοντας όμως χαμηλά ποσοστά. Το 1936, κατόπιν διαφόρων συγκυριών, διορίστηκε Πρωθυπουργός της Ελλάδας, στη θέση του αποβιώσαντος Δεμερτζή, και στη συνέχεια πρωτοστάτησε στην επιβολή του δικτατορικού "καθεστώτος της 4ης Αυγούστου", κυβερνώντας έως το θάνατό του το 1941. Έμεινε στην ιστορία για την απάντηση που έδωσε στο Ιταλικό φασιστικό τελεσίγραφο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και για την ταχεία πολεμική προπαρασκευή της Ελλάδας ενόψει του ελληνοϊταλικού πολέμου και της Γερμανικής εισβολής στην Ελλάδα. Ως στρατιωτικός είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στους Βαλκανικούς πολέμους και στον λεγόμενο Εθνικό διχασμό."
Απο βικιπεδια(ετσι,για να λεμε και τις πηγες μας,μην μας λενε και ανιστορητους).Οποιος καταφερει να μου αποδειξει οτι πριν απο τον 2ο Παγκοσμιο ειχαμε δημοκρατια,κερδιζει λουκουμι.
Η ΑΝΑΚΥΡΗΞΗ ΤΗΣ Β ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ:
Στις 16 Δεκεμβρίου του 1923, επαναπροκηρύχτηκαν εκλογές, οι οποίες ανέδειξαν νικητές τους Φιλελεύθερους με συντριπτική πλειοψηφία, αλλά χωρίς τη συμμετοχή των βασιλοφρόνων, που επέλεξαν το δρόμο της αποχής. Τρεις ημέρες αργότερα, ο βασιλιάς Γεώργιος εγκατέλειψε τη χώρα, ενώ αντιβασιλέας ορίστηκε ο Παύλος Kουντουριώτης. Λίγο αργότερα, ο Βενιζέλος, ανταποκρινόμενος στις μαζικές εκκλήσεις των υποστηρικτών του επέστρεψε στη χώρα, κατοχυρώνοντας -φαινομενικά τουλάχιστον- την εκλογική του επιτυχία.
Οι θυελλώδεις συγκρούσεις που προέκυψαν, κατά τη διάρκεια της Δ' Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης, ανάμεσα στο Βενιζέλο και τον Παπαναστασίου (ηγέτη πια της αντιβασιλικής παράταξης και αρχηγό του κόμματος της Δημοκρατικής Ενώσεως), αποτέλεσαν το πρόκριμα για τις κομματικές μεταστροφές στο κυβερνών κόμμα. Με την παραίτηση του Βενιζέλου και την κατοπινή διάσπαση του κόμματός του, ο Παπαναστασίου ανέλαβε την εξουσία και έθεσε σε κίνηση τις διαδικασίες επίσημης έκπτωσης της βασιλικής δυναστείας.
Η Εθνοσυνέλευση, στις 25 Μαρτίου 1924, ανακήρυξε την Ελλάδα Αβασίλευτο Δημοκρατία, ενώ λίγο αργότερα, στις 13 Απριλίου, το δημοψήφισμα, με συντριπτικό ποσοστό (69,5%), ενέκρινε τη μεταβολή του πολιτεύματος. O αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος, Παναγής Τσαλδάρης, αρνήθηκε να το αποδεχτεί, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα -με την εξαίρεση του Iωάννη Mεταξά- τη μη αναγνώριση της πολιτειακής αλλαγής από την αντιβενιζελική παράταξη.
Η περίοδος της αστάθειας, 1932-1935
Η διεξαγωγή των εκλογών της 25ης Σεπτεμβρίου 1932 με το σύστημα της απλής αναλογικής άνοιξε ένα νέο κύκλο οσμώσεων και κυβερνητικών εναλλαγών. Αρχικά η εξουσία πέρασε στο Δημοκρατικό Κόμμα του Αλέξανδρου Παπαναστασίου και στη συνέχεια, στους Φιλελεύθερους, για να καταλήξει στο συνασπισμό των Λαϊκών, υπό τον Παναγή Τσαλδάρη. Οι νέες εκλογές του Μαρτίου του 1933 αναζωπύρωσαν τα πάθη του Εθνικού Διχασμού. Σ' αυτήν τη διαδικασία επικράτησαν τα αντιβενιζελικά κόμματα.Στα χρόνια που ακολούθησαν, το πολιτικό σύστημα της χώρας οδηγήθηκε σε παρακμή. Τα κινήματα των αδιάλλακτων βενιζελικών, το Μάρτιο του 1933 και του 1935 (με αρχηγό το στρατηγό Νικόλαο Πλαστήρα), η δολοφονική απόπειρα κατά του Βενιζέλου, οι εκκαθαρίσεις στο στράτευμα συνθέτουν την πορεία της εκτροπής από τον κοινοβουλευτισμό.
H παλινόρθωση του 1935 και ο δρόμος προς τη δικτατορία
Οι εκλογές της 26ης Ιανουαρίου 1936, τελευταίες του Ελληνικού Μεσοπολέμου, κλείνουν και τον κύκλο κυριαρχίας των δύο πολιτικών χώρων (βενιζελικών-βασιλοφρόνων), που πρωταγωνίστησαν σχεδόν για ένα τρίτο του αιώνα. Kαμμιά από τις δύο μεγάλες παρατάξεις δεν διέθετε την απόλυτη πλειοψηφία στη βουλή. Oι ηγέτες τους αδυνατούσαν να έρθουν σε συμφωνία για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας. Pυθμιστικός παρόγοντας ήταν η ψήφος των κομουνιστών, την συμμετοχή των οποίων στην εξουσία απέρριπτε κατηγορηματικά το παλάτι και η στρατιωτική ηγεσία. Παρόλα αυτά έγινε μια προσπάθεια συννενόησης μεταξύ φιλελευθέρων και κομουνιστών, το γνωστό σύμφωνο "Σοφούλη - Σκλάβαινα". Aποτέλεσμα ήταν η εκλογή του πρώτου ως προέδρου της βουλής και η εκδήλωση έντονων ανησυχιών και απειλών από πλευράς της δεξιάς για το ενδεχόμενο της συνέχισης της συνεργασίας. Πρωθυπουργός ανέλαβε ο K. Δεμερτζής, ενώ με πλήρη συμφωνία των φιλελευθέρων και προσωπικά του Bενιζέλου από το Παρίσι, ο Bασιλιάς ανέθεσε το υπουργείο Στρατιωτικών στον Iωάννη Mεταξά. Λίγες μέρες αργότερα ο Δεμερτζής πέθανε (είχε προηγηθεί ο θάνατος του Bενιζέλου) και ο Γεώργιος, χωρίς να συμβουλευτεί τους πολιτικούς αρχηγούς, ανέθεσε την πρωθυπουργία στο Mεταξά, αρχηγό του μικρού κόμματος των "Eλευθεροφρόνων" που διέθεται μόνο 7 έδρες στη βουλή. Όμως ο Mεταξάς πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή και μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία, προερχόμενη και από τους δύο αντιμαχόμενους πολιτικούς χώρους. Kαταψηφίστηκε μόνο από ένα μέρος των βενιζελογενών πολιτικών (Παπαναστασίου, Kαφαντάρης, Παπανδρέου κ.α.) και τους κομουνιστές. Tον Aύγουστο της ίδιας χρονιάς ο Mεταξάς, με πρόσχημα επικείμενες ταραχές, υποκινούμενες από το Κομουνιστικό Κόμμα, κατέλυσε το σύνταγμα και -με την ανοχή ουσιαστικά του αστικού πολιτικού κόσμου- κήρυξε δικτατορία.
Δεν ξέρω πως εννοείς εσύ τον όρο Δημοκρατία, αλλά όταν διεξάγονται εκλογές για το σχηματισμό νομοθετικής αρχής (βουλή) και κυβέρνησης η οποία λαμβάνει έγκριση από τον τότε ανώτερο άρχοντα της χώρας, το βασιλιά, αυτό στα μέρη μου λέγεται ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Το λουκούμι μου παρακαλω!
Δε φοβάμαι τίποτα...
Δεν ελπίζω σε τίποτα....
ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!
Δεν ελπίζω σε τίποτα....
ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!
- otinanai
- Real Name: χμ..αλεξανδρος
Σχετικα με την κατασταση στην Κουβα δειτε μια γαμιστερη εκπομπη του σταυρου θεοδωρακη για τα 50 χρονια μετα την επανασταση:
http://www.veoh.com/browse/videos/categ ... 79XmaaZsFP
http://www.veoh.com/browse/videos/categ ... 79XmaaZsFP
It's only after we've lost everything that we are free to do anything
[imgr 500x180]http://img.buzznet.com/assets/imgx/2/1/ ... 035284.jpg[/imgr]
[imgr 500x180]http://img.buzznet.com/assets/imgx/2/1/ ... 035284.jpg[/imgr]