Αφιερωμένο στους Παντελήδες

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
Gus
Real Name: Πολλες ερωτησεις
Facebook ID: 0

Re: Αφιερωμένο στους Παντελήδες

Δημοσίευση από Gus »

Ρε Con δεν ειπα οτι η ελλαδα πριν απο τον 2ο ΠΠ δεν ειχε ΠΟΤΕ δημοκρατια.Ειπα πως απο το 36-41 ειχε δικτατορια...το 36...Ξυπνα....Σταματα να σκεφτεσαι σαν πολιτικαντης ακομη και μεσα σε ενα φορουμ,και απαντα σε αυτα που σε ρωτανε...Εγω αναφερθηκα στην δικτατορια του μεταξα,δεν ανεφερα αλλη δικτατορια,καθως και στα πολιτευματα της ρωμαικης και βυζαντινης αυτοκρατοριας...Τι παπαρολογιες ειναι αυτες?
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
Άβαταρ μέλους
C0n
Real Name: Κωνσταντίνος

Δημοσίευση από C0n »

τα περι βυζαντινορωμαϊκής αυτοκρατορίας είναι δύο πόστ πρίν, με ρώτησες γιατί παρέλειψα να αναφερθώ στο βυζάντιο και σου απάντησα γιατί.

ΝΑΙ αγόρι μου, το κατάλαβα οτι αναφέρεσαι στην περίοδο '36-'41, όμως απο τότε η Ελλάδα είχε ήδη εμπλακεί στον πόλεμο με τους Ιταλούς στα βουνά της Αλβανίας και μετέπειτα στην απώθηση των Γερμανών ύστερα από το ηρωικό ΟΧΙ του Ι.Μεταξά. Συνεπώς το 1936 κ έπειτα η Ελλάδα είχε σοβαρότερα προβλήματα να αντιμετωπίσει από το απλο δίλημμα δικτατορία-δημοκρατία, όπως την εθνική της κυριαρχία, και ευτυχώς να λέμε που έτυχε να κυβερνάει έστω και καθεστωτικά (άν και στην αρχή είχε λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή) ένας Έλληνας του σθένους του Μεταξά. Μετά την επιβολή της κατοχικής κυβέρνησης και της δραστηριοποίησης της οργανωμένης αντίστασης, η κάθε μια αντιστασιακή οργάνωση είχε θέσει ένα στόχο. Ο ΕΛΑΣ να κυριαρχήσει στην ύπαιθρο υπό τις ευλογίες του ΚΚΕ, η οργάνωση Χ να εκδικηθεί τον ΕΛΑΣ για τους διωγμούς που είχε υποστεί, ως επί το πλείστον στην περιοχή της πελοπονήσου, ΚΑΙ Ο ΕΔΕΣ ΣΤΟΝ ΔΙΩΓΜΟ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΞΑ.

Να στο κανω πιο λιανά, δεν γίνεται. Από εδώ κ πέρα είναι στο χέρι σου αν θα επιλέξεις κάποια στιγμή, μιας και συμμετέχεις σε τέτοιες συζητήσεις, να αφήσεις για λίγο στην άκρη τους χαρακτηρισμούς και τις παρωπίδες και να προσπαθήσεις τουλάχιστον να συνεισφέρεις στο να καταλήξουμε κάπου. Αν συνεχίσουμε έτσι, μας βλέπω να ποστάρουμε με τον ίδιο ρυθμό για κανα χρόνο....
Δε φοβάμαι τίποτα...

Δεν ελπίζω σε τίποτα....

ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ! :)
Άβαταρ μέλους
vbalos
Real Name: Vasilis

Δημοσίευση από vbalos »

και ευτυχώς να λέμε που έτυχε να κυβερνάει έστω και καθεστωτικά (άν και στην αρχή είχε λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή) ένας Έλληνας του σθένους του Μεταξά.
omg και :lol: :lol: :lol: Δεν πίστευα ότι θα το έγραφα ποτέ και θα το εννοούσα...ΕΛΕΟΣ !!!
:e_surprised: :e_ugeek: :e_sad: :e_geek: :e_confused: :e_smile: :e_biggrin: :e_wink: :shock: :ssss: :D :) :( :o :? :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:
Τα πάντα όλα σου λέω...
All that is gold does not glitter not all those who wonder are lost
The old that is strong does not wither deep roots are not reached by the frost
From the ashes a fire shall be woken a light from the shadows shall spring
Renewed shall be blade that was broken the crownless again shall be king.
J.R.T
Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΡΗΓΜΕΝΗ-G.13
Άβαταρ μέλους
C0n

Δημοσίευση από C0n »

?!?!?!?!..... Δεν αντελήφθην!
Γιατί δηλαδή να έχεις εσύ το δικαίωμα να εκθειάζεις και να προτυποποιείς τους καθεστωτικούς που προσεγγίζουν τη δική σου ιδεολογία, και να μην μπορώ να κάνω και εγώ το ίδιο με αυτούς που προσεγγίζουν τη δική μου? Και εγώ ανατριχιάζω και αηδιάζω στην ιδέα οτι ΟΝΤΩΣ σκεπτόμενοι νέοι άνθρωποι και όχι κομματόσκκυλα θεωρούν τον κομμουνισμό σήμερα πλήρως εφαρμόσιμο σύστημα στην κοινωνία, ΙΔΑΝΙΚΟ ΚΙΟΛΑΣ θεοποιώντας τους ανθρώπους που τον επινόησαν και τον εφήρμοσαν (σε εντελώς διαφορετικές βέβαια συνθήκες αλλά αυτό δεν τους ενδιαφέρει!) αναπολώντας την στιγμή που θα φέρουν αυτή τη συμφορά και στο δικό μας τόπο. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΡΙΝΩ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΚΡΙΝΩ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ! Εσύ γιατί το κάνεις?

χωρίς βέβαια να υποννοώ οτι η λύση βρίσκεται στα άκρα. (είτε εκ δεξιών, είτε εξ αριστερών.)
Δε φοβάμαι τίποτα...

Δεν ελπίζω σε τίποτα....

papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

Εδώ δεν τίθεται μια παιδιάστικη αντιπαράθεση. Σε παιδιάστικη προσπαθεί να αναχθεί από κάθε λογής υποστηρικτές της αδικίας.
Εδώ δεν μιλάμε για ποδοσφαιρικές ομάδες. Εδώ αντιπαρατίθενται απλές ιδέες. Το δίκαιο με το άδικο. Η εκμετάλευση με την ισότητα. Ο ολοκληρωτισμός με τη δημοκρατία. Γιατί κομμουνισμός δεν είναι τίποτε άλλο από την ύψιστη μορφή δημοκρατίας. Της λαικής.
Πραγματικά, πως είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι που συγκρίνουν τις συγκεντρώσεις του Μεταξά και του Χίτλερ με αυτές του Κάστρο; Και να υποστηρίζουν ότι αφού αυτοί είναι οι ακραίοι της ιδεολογίας τους θα τους στηρίξουν.
Θα έπρεπε να ντρέπεσαι. Στο φασισμό δεν χωρά συζήτηση. Στο μαύρο μέτωπο του σκοταδισμού, του ρατσισμού, της τυρανίας και του ολοκληρωτισμού μόνο αντίπαλο μέτωπο μπορεί να υπάρχει.
Όταν η συζήτηση φτάνει σε σημείο να αντιπαρατίθεται ο φασισμός με οτιδήποτε άλλο, πόσο μάλον με ένα σύστημα που πρεσβέβει την ισότητα, σταματούν τα επιχειρήματα. Εκεί είναι που διαλέγεις στρατόπεδο. Εκεί είναι που φαίνεται και ποιός είναι πραγματικά ο άλλος και ότι όσο μας έλεγε ήταν κούφια λόγια. Ότι στην πραγματικότητα είναι ένας κρυφός οπαδός που του έπεσε το προσωπείο.
Άβαταρ μέλους
C0n

Δημοσίευση από C0n »

AXXXXXXXXXXXX ΝΑΙ.επεσε το δημοκρατικό μου προσωπείο και αποκαλύφθηκε ο φασιστικός μου προσανατολισμός. ΜΠΡΑΒΟ ΠΤΗΝΟ! τόσο καιρό πάλευα να το διατηρήσω ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ που έχουμε κ εσένα που ώς άλλος Σερλοκ χόλμς με ξεσκέπασες. Δεν πρόκειται να δώσω σοβαρή απάντηση στο πόστ σου, απλά έχω να πώ κρίμα που τόσες μέρες εχουμε για πρώτη φορά μια (σε γενικές γραμμές) εποικοδομιτική συζήτηση την οποία αντί να γ@μήσ3ι ο γκούς την γ@μ1σ3ς εσύ...δεν το περίμενα. ΑΜΑ ΘΕΣ, ξαναδιάβασε τις 2 τελευταίες σελίδες και ανακάλεσε μόνος σου. Όχι οτι για εμένα έχει διαφορά άλλωστε, αυτό που πιστεύω θα το λέω είτε το εγκρίνει η κόκκινη λογοκρισία είτε όχι. ΞΑΝΑΛΕΩ:

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΘΕΩΡΩ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΟΝ ΜΕΤΑΞΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ.

ΟΠΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΑΓΙΟΠΟΙΕΙΣ ΤΟ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΕ.

Αυτή είναι η ομορφιά της δημοκρατίας, να τα ακούει όλα και να μην περιορίζει ουτε την σκέψη αλλά ούτε την φωνή κανενος.

Αυτό που προσπαθώ να αποδείξω είναι οτι ο κόκκινος φασισμός δεν είναι σε καλύτερη μοίρα απο τον μπλέ. Κ οι δύο περιορίζουν με τις ίδιες συχνά καταστροφικές συνέπειες.

και ναι περιστέρακο, η λογοκρισία στην οποία μόλις υπέπεσα από εσένα αποτελεί την πεμπτουσία του φασισμού αυτού.

Υ.Γ.: να σου θυμίσω οτι ο Χίτλερ (όπως και η σημερινή Χ.Α. και σε άλλα ευρωπαικά κράτη το DNP κτλ.κτλ.) ήταν σοσιαλιστής! Τουτέστιν για σένα, ο προθάλαμος(ή πρώιμο στάδιο) του κομμουνισμού! (Εθνικοσοσιαλιστής για την ακρίβεια, να μη λες οτι παραφράζω τις έννοιες.)
ΕΥΛΟΓΕΙΤΕ! :)
Δε φοβάμαι τίποτα...

Δεν ελπίζω σε τίποτα....

papagalakos

C0n έγραψε:απλά έχω να πώ κρίμα που τόσες μέρες εχουμε για πρώτη φορά μια (σε γενικές γραμμές) εποικοδομιτική συζήτηση την οποία αντί να γ@μήσ3ι ο γκούς την γ@μ1σ3ς εσύ...δεν το περίμενα. ΑΜΑ ΘΕΣ, ξαναδιάβασε τις 2 τελευταίες σελίδες και ανακάλεσε μόνος σου.
Δεν αμφέβαλα ότι για εσένα είναι σοβαρό επίπεδο το να τσακόνεσαι σε τόσα πόστ για το ποιοί ήταν οι σωτήρες της Ελλάδας το 1940.
C0n έγραψε: ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΘΕΩΡΩ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΟΝ ΜΕΤΑΞΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ.
Δικαίωμά μου να θεωρώ ότι η θέση ενός φασίστα είναι στο εκτελεστικό απόσπασμα.
C0n έγραψε: ΟΠΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΑΓΙΟΠΟΙΕΙΣ ΤΟ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΕ.
Δεν αγιοποιώ το Στάλιν... :e_confused:
C0n έγραψε: Αυτή είναι η ομορφιά της δημοκρατίας, να τα ακούει όλα και να μην περιορίζει ουτε την σκέψη αλλά ούτε την φωνή κανενος.
Ακριβώς. Εσύ κι ο Μεταξάς τί σχέση έχετε με τη δημοκρατία;
C0n έγραψε:
Αυτό που προσπαθώ να αποδείξω είναι οτι ο κόκκινος φασισμός δεν είναι σε καλύτερη μοίρα απο τον μπλέ. Κ οι δύο περιορίζουν με τις ίδιες συχνά καταστροφικές συνέπειες.
Δεν είναι ούτε μπλέ ο φασισμός, ούτε κόκκινος, ούτε πουά.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ID8h-RrGn-0[/youtube]

ΥΓ Η Κ. Κούνεβα, στην οποία αφιερώνεται αυτό το τραγούδι, είναι ένας στόχος της δημοκρατίας τη ΝΔ. Συνδικαλήστρια που αγωνιζόταν για τα εργατικά δικαιώματα, εργαζόμενη στην ΠΕΚΟΠ. Υπό την ανέχεια και την ενθάρυνση της κυβέρνησης, η εργοδοσία της τρομοκρατίας έκανε πράξη τις απειλές της. Επιτέθηκε στη Κούνεβα με καυστικό βιτριόλη, καταστρέφοντας το πρόσωπο, αλλά και την όραση, την φωνή και τους πνεύμονές της.
C0n έγραψε:Και ναι περιστέρακο, η λογοκρισία στην οποία μόλις υπέπεσα από εσένα αποτελεί την πεμπτουσία του φασισμού αυτού.
Δεν σε λογοέκρινα. Δεν είμαι moderator. Και αν θυμάσαι είμαι κατά του modereition. Ο καθένας θα λέει ότι θέλει. Αλλά να ξέρει ότι μετά θα ακούσει ότι του αξίζει. Ότι αξίζει σε ένα φασίστα.
C0n έγραψε: Υ.Γ.: να σου θυμίσω οτι ο Χίτλερ (όπως και η σημερινή Χ.Α. και σε άλλα ευρωπαικά κράτη το DNP κτλ.κτλ.) ήταν σοσιαλιστής! Τουτέστιν για σένα, ο προθάλαμος(ή πρώιμο στάδιο) του κομμουνισμού! (Εθνικοσοσιαλιστής για την ακρίβεια, να μη λες οτι παραφράζω τις έννοιες.)
ΕΥΛΟΓΕΙΤΕ! :)
Μόνος σου το είπες. Εθνικοσοσιαλιστής. Κατά τη γνώμη σου είναι το ίδιο και το αυτό; Άλλο πράγμα ο σοσιαλιστής, άλλο ο σοσιαλδημοκράτης, ο εθνικοσοσιαλιστής κ.λπ. πολιτικάντη της κακιάς ώρας. Δεν απορώ που η ΔΑΠ στις συνελεύσεις έχει την εικόνα που έχει. Όταν οι εκπρόσωποί της μπερδεύουν βασικές έννοιες.
Θες να συκρίνεις τον Στάλιν με τον Χίτλερ; Πολύ ωραία. Ο Στάλιν καθοδήγησε τον κόκκινο στρατό ενάντια στον φασιστικό. 50.000.000 ρώσοι κομμουνιστές σφαγιάστικαν για να πέσει η χιτλερική αυτοκρατορία. Μια αυτοκρατορία που είχε εισβάλει και στην Ελλάδα. Σημειωτέον ότι όταν η ΕΣΣΔ ήταν παντοδύναμη δεν επιχείρησε εισβολή στην Ελλάδα. Κι ας είχε στείλει και η Ελλάδα 2 τάγματα το 1917 στη Ρωσία να πολεμήσουν την επανάσταση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος papagalakos την Κυρ Αύγ 30, 2009 5:12 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
tatoulis

Δημοσίευση από tatoulis »

epeidi mathimatika spoudazoume tha to po pio apla mpas kai etsi to katalavete:
stalin= hitler = fasistas (kokkinos kai mauros antistoiha) (1)
omoios:
castro = papadopoulos-metaksas = hounta (idios an deis tin endymasia tou castro katalavaineis oti prokeiteai gia kati san syntagmatarhi...oi alloi foragan koustoumies) (2)
sti shesi 1 to ison prokyptei apo sygkentroseis, diogmous evraion, diogmous olon ton antipalon ideologion
sti shesi 2 apo to oti kanei koumanto o stratos
(1)+(2)= oloklirotismos
ego den ypostirizo kanenan apo tous parapano kai eimai haroumenos...eseis mporeite na anarotitheite...
papagalakos

"Η ιστορία θα με δικαιώσει"
Φ. Κάστρο
Άβαταρ μέλους
C0n

Δημοσίευση από C0n »

καταρχήν μην χάνεις την ψυχραιμία σου.Φιλοσοφικού τύπου συζήτηση έχουμε και όχι κομματική αντιπαράθεση.
papagalakos έγραψε:ΥΓ Η Κ. Κούνεβα, στην οποία αφιερώνεται αυτό το τραγούδι, είναι ένας στόχος της δημοκρατίας τη ΝΔ. Συνδικαλήστρια που αγωνιζόταν για τα εργατικά δικαιώματα, εργαζόμενη στην ΠΕΚΟΠ. Υπό την ανέχεια και την ενθάρυνση της κυβέρνησης, η εργοδοσία της τρομοκρατίας έκανε πράξη τις απειλές της. Επιτέθηκε στη Κούνεβα με καυστικό βιτριόλη, καταστρέφοντας το πρόσωπο, αλλά και την όραση, την φωνή και τους πνεύμονές της.
Α ναι? ποιό από όλα τα στελέχη της κυβέρνησης έριξε το βιτριόλι? ο Παυλόπουλος ή η Ντόρα? Γελοιότητες εχω να πώ, η αυθαιρεσίες που γίνονται στους χώρους εργασίας είναι καθημερινές. Θεωρείς δηλαδή την σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας πιο ελαφρύ παράπτωμα του εργοδότη απέναντι στον εργαζόμενο? Δεν σε βλέπω να αναφέρεσαι σε αυτό, παρα μόνο βλέπω να γίνεται μεγάλος ντόρος με την κυρία Κούνεβα. Και δεν λέω,η γυναίκα παραλίγο να χάσει την όρασή της και ένας θεός ξέρει και τι άλλο από την επίθεση αυτή, μήπως όμως η υπόθεση έλαβε τόσο μεγάλη έκταση επειδή η Κ.Κούνεβα τυγχάνει να είναι και συνδικαλίστρια του ΣΥΡΙΖΑ? Τον χώρο από τον οποίο προέρχεσαι κ εσύ? λέω εγω τώρα.....
papagalakos έγραψε:Ο καθένας θα λέει ότι θέλει. Αλλά να ξέρει ότι μετά θα ακούσει ότι του αξίζει. Ότι αξίζει σε ένα φασίστα.
Τότε προφανώς έχεις λάθος αντίληψη για το τι είναι φασισμός και στο έχω ξαναπεί. Φασισμός (και συγκεκριμένα η λογοκρισία)είναι ο εσκεμμένος περιορισμός των ελέυθεριών του ατόμου(στην περίπτωση αυτη της ελευθερίας της προσωπικής γνώμης), το οποίο στοχέυει πρωτίστως στην διμόρφωση μιας προπαγάνδας με σκοπό την κατεύθυνση της κοινής γνώμης. ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΙ ΔΕΞΙΑ-ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ (ΣΥΝΩΝΥΜΟ:ΕΘΝΟΚΑΥΛΟΣ!) Για αυτό φασιστές μπορεί να συναντήσεις από αντιφα μέχρι Χ.Α. ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ.
papagalakos έγραψε: Μόνος σου το είπες. Εθνικοσοσιαλιστής. Κατά τη γνώμη σου είναι το ίδιο και το αυτό; Άλλο πράγμα ο σοσιαλιστής, άλλο ο σοσιαλδημοκράτης, ο εθνικοσοσιαλιστής κ.λπ. πολιτικάντη της κακιάς ώρας. Δεν απορώ που η ΔΑΠ στις συνελεύσεις έχει την εικόνα που έχει. Όταν οι εκπρόσωποί της μπερδεύουν βασικές έννοιες.
Μα φυσικά και δεν είναι το ίδιο και το αυτό! αλλά δεν πάυουν όμως να είναι συγγενείς έννοιες. Ο σοσιαλισμός είναι το σύστημα κοινωνικής οργάνωσης στο οποίο τα μέσα παραγωγής και κατανομής των αγαθών κατέχονται και ελέγχονται από κοινωνικές ομάδες ή το κράτος και όχι από ιδιώτες, ενώ ο εθνικοσοσιαλισμός θεωρεί οτι για να λειτουργήσει υγιέστερα αυτή η κοινωνική οργάνωση, πρέπει να υπάρχει φυλετική ομοιογένεια. Η ομοιογένεια αυτή εξασφαλίζεται επιθετικά (ρατσισμός, αντισημιτισμός ΚΑΙ φασισμος, κτλ.) ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ! :) Αυτά δεν επιτρέπεται να στα μαθαίνω εγώ σοσιαλιστή μου....

Ναι, και κάτι που ίσως να έπρεπε να έχω ξεκαθαρίσει από καιρό. Δεν μετέχω σε αυτές τις συζητήσεις με την ιδιότητα του μέλους της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Είμαι φοιτητης της σχολής και χαίρομαι όταν συνομιλώ με συμφοιτητές μου σε φιλοσοφικό όπως προείπα επίπεδο, ιδίως όταν προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους. Επίσης δεν προσπαθώ να επιβάλλω τις απόψεις μου ή να πείσω κάποιον οτι έχω δίκιο, αλλά ανέκαθεν πίστευα οτι η ανταλλαγή θέσεων και ιδεών με διαφορετικές ιδεολογίες μας κάνει να κατανοούμε καλύτερα τον άλλον, τον τρόπο που σκέπτεται και που λειτουργεί στα πλαίσια της κοινωνίας. Ας μην ξεχνάμε οτι στην κοινωνία συμμετέχουμε όλοι, και πως η πανεπιστημιακή κοινότητα πάντα είναι και θα είναι μια μικρογραφία του "έξω κόσμου". Όποιος θέλει μπορεί κάλλιστα να με βρεί στη σχολή (ο αγαπητός παπαγάλος μόλις τον ενημέρωσε που ;) ) και να συζητήσουμε (ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ, φημίζομαι για τις ειρηνιστικές μου διαθέσεις!) επί παντός επιστητού.

με αγάπη
Δε φοβάμαι τίποτα...

Δεν ελπίζω σε τίποτα....

tatoulis

Δημοσίευση από tatoulis »

giati mou parathesate video tou castro? ego den evala kanena ton ypoloipon 3 stous opoious anaferthika.....
o_apolytos
Real Name: Πραγματικό Όνομα

Δημοσίευση από o_apolytos »

C0n έγραψε: Α ναι? ποιό από όλα τα στελέχη της κυβέρνησης έριξε το βιτριόλι? ... Και δεν λέω,η γυναίκα παραλίγο να χάσει την όρασή της και ένας θεός ξέρει και τι άλλο από την επίθεση αυτή, μήπως όμως η υπόθεση έλαβε τόσο μεγάλη έκταση επειδή η Κ.Κούνεβα τυγχάνει να είναι και συνδικαλίστρια του ΣΥΡΙΖΑ? Τον χώρο από τον οποίο προέρχεσαι κ εσύ? λέω εγω τώρα
Έλεγα να μη γράψω, αλλά με τόσες μπαρούφες που γράφεις λέω να πω κι εγώ κάτι. Είσαι κατάφωρα ανενημέρωτος. Της Κόυνεβας, δεν της έριξαν το βιτριόλι μόνο, της έβαλαν να το ΠΙΕΙ, γι'αυτό και η καταστροφή όλου του οισοφάγου και του αναπνευστικού. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απανθρωπιά να λες πως "η υπόθεση έλαβε τόσο μεγάλη έκταση επειδή είναι ΣΥΡΙΖΑία η Κούνεβα", διότι με αυτή τη λογική, εάν εσύ πάθεις κάτι (χτύπα ξύλο), θα σε αφήσουμε να ψοφήσεις, καθώς η πολιτική σου δράση είναι φασιστική και είσαι ένας χαλβάς και μισός. Ο ανθρωπισμός χρησιμεύει πού και πού. Και εδώ μιλάμε για τη ζωή κάποιου, όχι για το αν της έπιασε τον κώλο ο διευθυντής.
Κι έπειτα, για ποια μεγάλη έκταση μιλάς; Θυμάσαι τι ήταν στην επικαιρότητα τότε; Με τι ασχολιόταν ο Σόμπολος ο ντετέκτιβ; Για θυμήσου... Οπότε μη λες τουλάχιστον ανακρίβειες και μη φέρεσαι τόσο μα τόσο κίτρινα και τριανταφυλλοπουλίστικα.
C0n έγραψε:
papagalakos έγραψε: Μόνος σου το είπες. Εθνικοσοσιαλιστής. Κατά τη γνώμη σου είναι το ίδιο και το αυτό; Άλλο πράγμα ο σοσιαλιστής, άλλο ο σοσιαλδημοκράτης, ο εθνικοσοσιαλιστής κ.λπ. πολιτικάντη της κακιάς ώρας. Δεν απορώ που η ΔΑΠ στις συνελεύσεις έχει την εικόνα που έχει. Όταν οι εκπρόσωποί της μπερδεύουν βασικές έννοιες.
Μα φυσικά και δεν είναι το ίδιο και το αυτό! αλλά δεν πάυουν όμως να είναι συγγενείς έννοιες. Ο σοσιαλισμός είναι το σύστημα κοινωνικής οργάνωσης στο οποίο τα μέσα παραγωγής και κατανομής των αγαθών κατέχονται και ελέγχονται από κοινωνικές ομάδες ή το κράτος και όχι από ιδιώτες, ενώ ο εθνικοσοσιαλισμός θεωρεί οτι για να λειτουργήσει υγιέστερα αυτή η κοινωνική οργάνωση, πρέπει να υπάρχει φυλετική ομοιογένεια. Η ομοιογένεια αυτή εξασφαλίζεται επιθετικά (ρατσισμός, αντισημιτισμός ΚΑΙ φασισμος, κτλ.) ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ! :) Αυτά δεν επιτρέπεται να στα μαθαίνω εγώ σοσιαλιστή μου....
με αγάπη
Ρε συ Κον, είσαι τόσο άσχετος όσο ακούγεσαι; Τι βόθροτας είναι ο στόμας σου;
"Ο σοσιαλισμός είναι το σύστημα κοινωνικής οργάνωσης στο οποίο τα μέσα παραγωγής και κατανομής των αγαθών κατέχονται και ελέγχονται από κοινωνικές ομάδες ή το κράτος και όχι από ιδιώτες". Σοσιαλισμός είναι το σύστημα οικονομικής οργάνωσης στο οποίο τα μέσα παραγωγής των αγαθών κατέχονται και ελέγχονται από την κοινωνία (από τον λαό), η οποία κοινωνία (πρέπει να) είναι αταξική και αυτοδιάθετη. Πού κολλάει το κράτος; Γιατί τα έχεις κάνει τόσο κουλουβάχατα μες στο μυαλό σου;;; Έχεις μπλέξει ένα κράμα από Στάλιν, Χίτλερ και προπαγάνδα βιβλίου του ΟΕΔΒ και ορίζεις το σοσιαλισμό στην κόψη του ξυραφιού. Ξεστραβώσου λίγο, λιγουλάκι. Παράτα τους τίτλους. Το ότι η ΕΣΣΔ λεγόταν έτσι δε σημαίνει πως ήταν σοσιαλιστική χώρα. Μην είσαι τόσο αστοιχείωτος. Διάβασε, ενημερώσου. Το ότι ο Τσάβεζ δηλώνει σοσιαλιστής και προσπαθεί να ξεφορτωθεί τον κάθε αμερικανοκερατά από τη χώρα του, δε σημαίνει πως εφαρμόζεται πούρος σοσιαλισμός στη χώρα του. Το ότι ο Κάστρο παλεύει να ορθώσει το ανάστημα της χώρας του (ανάμεσα στην παντοκρατορία των ΗΠΑ, το παραπαίον Μεξικό και την ξεπουλημένη Λατινική Αμερική) με σοσιαλιστική αφετηρία ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΙΓΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ.
Από την αρχή φαίνεται, από την πρώτη κιόλας σελίδα του τόπικ, πως πας να διαστρεβλώσεις την -πραγματική- Ιστορία (οκ, εύκολο). Τώρα σε έπιασε κάτι και θες να διαστρεβλώσεις και τις "φανταστικές" θεωρίες. Σε παρακαλώ, εξηγήσου. Εγώ τουλάχιστον παραδέχομαι πως δεν είσαι φασίστας, όμως φέρεσαι σαν τέτοιος, πετώντας τέτοια λάσπη και αναμειγνύοντας παντέλως άσχετες θεωρίες όπως Σοσιαλισμός-Εθνοσοσιαλισμός. Έλεος πια, με αυτήν την καραμέλα "και ο Χίτλερ σοσιαλιστής ήτανε". Τη βαρεθήκαμε.

έδιτ: ρε παπαγαλάκο, βγάλε αμέσως τα βίδεα με τον Κάστρο. Ενοχλούνε τον τατούλις.
Μα τον τατούλις, πέφτει πολύ γέλιο στο σέμφε τελεία γρου.
Άβαταρ μέλους
C0n

Δημοσίευση από C0n »

o_apolytos έγραψε:Έλεγα να μη γράψω, αλλά με τόσες μπαρούφες που γράφεις λέω να πω κι εγώ κάτι. Είσαι κατάφωρα ανενημέρωτος. Της Κόυνεβας, δεν της έριξαν το βιτριόλι μόνο, της έβαλαν να το ΠΙΕΙ, γι'αυτό και η καταστροφή όλου του οισοφάγου και του αναπνευστικού. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απανθρωπιά να λες πως "η υπόθεση έλαβε τόσο μεγάλη έκταση επειδή είναι ΣΥΡΙΖΑία η Κούνεβα", διότι με αυτή τη λογική, εάν εσύ πάθεις κάτι (χτύπα ξύλο), θα σε αφήσουμε να ψοφήσεις, καθώς η πολιτική σου δράση είναι φασιστική και είσαι ένας χαλβάς και μισός. Ο ανθρωπισμός χρησιμεύει πού και πού. Και εδώ μιλάμε για τη ζωή κάποιου, όχι για το αν της έπιασε τον κώλο ο διευθυντής.
Κι έπειτα, για ποια μεγάλη έκταση μιλάς; Θυμάσαι τι ήταν στην επικαιρότητα τότε; Με τι ασχολιόταν ο Σόμπολος ο ντετέκτιβ; Για θυμήσου... Οπότε μη λες τουλάχιστον ανακρίβειες και μη φέρεσαι τόσο μα τόσο κίτρινα και τριανταφυλλοπουλίστικα.
Κοίτα, το περιστατικό όπως είπα και πρίν είναι αναμφίβολα αρκετά σοβαρό και δεν ήταν πρόθεσή μου ούτε να υποτιμήσω, αλλά ούτε και να περιφρονήσω το γεγονός οτι ανεξρτήτως των πολιτικών της φρονιμάτων, απειλήθηκε η ζωή μιας γυναίκας. Οι άνθρωποι είναι ασφαλώς πολύ πιο σημαντικοί από τις ιδέες. Αυτό που θέλω να πώ είναι οτι άν η Κούνεβα δεν ήταν εν ενεργεία συνδικαλίστρια του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ήταν μέλος π.χ. της ΔΑΚΕ (ή ακόμα και της ΓΣΕΕ), δεν θα σχημάτιζε αμέσως γύρω της ένα προστατευτικό τοίχος σύσσωμη η αριστερά ώστε το θέμα να πάρει τόσο μεγάλη δημοσιότητα (γιατί πήρε!). Και όχι μόνο αυτό αλλά πιθανότατα να άκουγες και ορισμένες σκληροπυρηνικές φωνές να πανυγήριζαν για το γεγονός... (και μη βιαστείς να το απορρίψεις γιατί το ξέρεις οτι είναι πιθανό.) Ο τριανταφυλλόπουλος φίλε μου δεν έχασε ευκαιρία να ασχοληθεί με το θέμα, καθώς όπως συμφωνεί και ο υπότιτλος στο βιδεο(!) του φίλτατου παπαγαλάκου, του παρουσιάστηκε τρανή ευκαιρία να κράξει την κακιά δεξιά κυβέρνηση εξυπηρετώντας την πράσινη ακόμα πιο κακιά κυβέρνηση πoυ έρχεται.
o_apolytos έγραψε: Ρε συ Κον, είσαι τόσο άσχετος όσο ακούγεσαι; Τι βόθροτας είναι ο στόμας σου;
"Ο σοσιαλισμός είναι το σύστημα κοινωνικής οργάνωσης στο οποίο τα μέσα παραγωγής και κατανομής των αγαθών κατέχονται και ελέγχονται από κοινωνικές ομάδες ή το κράτος και όχι από ιδιώτες". Σοσιαλισμός είναι το σύστημα οικονομικής οργάνωσης στο οποίο τα μέσα παραγωγής των αγαθών κατέχονται και ελέγχονται από την κοινωνία (από τον λαό), η οποία κοινωνία (πρέπει να) είναι αταξική και αυτοδιάθετη. Πού κολλάει το κράτος; Γιατί τα έχεις κάνει τόσο κουλουβάχατα μες στο μυαλό σου;;; Έχεις μπλέξει ένα κράμα από Στάλιν, Χίτλερ και προπαγάνδα βιβλίου του ΟΕΔΒ και ορίζεις το σοσιαλισμό στην κόψη του ξυραφιού. Ξεστραβώσου λίγο, λιγουλάκι. Παράτα τους τίτλους. Το ότι η ΕΣΣΔ λεγόταν έτσι δε σημαίνει πως ήταν σοσιαλιστική χώρα. Μην είσαι τόσο αστοιχείωτος. Διάβασε, ενημερώσου. Το ότι ο Τσάβεζ δηλώνει σοσιαλιστής και προσπαθεί να ξεφορτωθεί τον κάθε αμερικανοκερατά από τη χώρα του, δε σημαίνει πως εφαρμόζεται πούρος σοσιαλισμός στη χώρα του. Το ότι ο Κάστρο παλεύει να ορθώσει το ανάστημα της χώρας του (ανάμεσα στην παντοκρατορία των ΗΠΑ, το παραπαίον Μεξικό και την ξεπουλημένη Λατινική Αμερική) με σοσιαλιστική αφετηρία ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΙΓΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ.
Από την αρχή φαίνεται, από την πρώτη κιόλας σελίδα του τόπικ, πως πας να διαστρεβλώσεις την -πραγματική- Ιστορία (οκ, εύκολο). Τώρα σε έπιασε κάτι και θες να διαστρεβλώσεις και τις "φανταστικές" θεωρίες. Σε παρακαλώ, εξηγήσου. Εγώ τουλάχιστον παραδέχομαι πως δεν είσαι φασίστας, όμως φέρεσαι σαν τέτοιος, πετώντας τέτοια λάσπη και αναμειγνύοντας παντέλως άσχετες θεωρίες όπως Σοσιαλισμός-Εθνοσοσιαλισμός. Έλεος πια, με αυτήν την καραμέλα "και ο Χίτλερ σοσιαλιστής ήτανε". Τη βαρεθήκαμε.
Ένα ένα γιατί με φόρτωσες:
1ον) Ξέρεις το οτι είμαι δεξιός και εσυ αριστερός, δεν σημαίνει οτι πρέπει να διαφωνήσεις αναγκαστικά μαζί μου, και το αντίστροφο....βρήκες να με ρωτήσεις πού κολλάει το κράτος με την κοινωνία????? είμαστε καλά??? Το κράτος είναι μορφή κεντρικής οργάνωσης του λαού, είναι αλληλένδετο με την ύπαρξη δομημένης κοινωνίας (εκτός αν επιστρέψουμε είτε στην αναρχία, είτε στο χάος, είτε στην λίθινη εποχή). Ακόμα και στην ΕΣΣΔ, μορφή κεντρικής οργάνωσης (διοίκησης, λήψης αποφάσεων, κτλ κτλ.) ήταν τα Σόβιετ. ΔΙΑΟΛΕ, ακόμα και μορφή βουλής των αντιπροσώπων υπήρχε (η λεγόμενη Δούμα). Όργανα δηλαδή τα οποία συντόνιζαν το κοινωνικό σύνολο. Εκεί κολλάει το κράτος. Λαός χωρίς κράτος δεν μπορεί να σταθεί, για τον απλούστατο λόγο της έλλειψης συνεννόησης μεταξύ των μονάδων που απαρτίζουν το κοινωνικό σύνολο. Αντιστοίχως ούτε και κράτος χωρίς λαο μπορεί να σταθεί (ένα κράτος χρειάζεται χώρο για να σταθεί και ανθρώπους να το απαρτίζει). Σου εξήγησα όσο μπορουσα τι εννοώ λοιπον "κράτος". Ε, ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΓΑΘΩΝ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Ο ΙΔΙΩΤΗΣ, ΤΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΑΦΗΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΥΤΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ. πόσο πιο νιανιά να το κάνω?

2ον)Τώρα, οτι δεν υφίσταται πουθενά στο κόσμο σοσιαλισμός, ανεξάρτητα με το άν κάποιες πολιτικές δυνάμεις εξκολουθούν να αυτοαποκαλούνται σοσιαλιστικές, δεν χρειαζόταν να μου το πείς, αν και δεν κατάλαβα γιατί το είπες! Ποιά άποψη σου ήθελες να στηρίξεις με το να πείς οτι άσχετα με το αν ορισμένοι επικαλούνται τον σοσιαλισμό, δεν τον εφαρμόζουν?

3ον) Δεν προσπαθώ να διαστρεβλώσω τίποτα και με λυπεί το γεγονός οτι ως διαστρέβλωση εκλαμβάνεται το γεγονός οτι δινω την δική μου οπτική γωνία για καταστάσεις και γεγονότα τα οποία σου έχουν εσένα περιγράψει διαφορετικά. Ειλικρινά δεν σε ενδιαφέρει καθόλου να δείς τα πράγματα μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα από το δικό σου??Όσον αφορά αυτό για τις "φανταστικές" θεωρίες, πολλές φορές στη διάρκεια της κουβέντας έχω κατηγορηθεί ώς πολιτικάντης, ψέυτης, φασίστας,κτλ κτλ, ωστόσο είμαι ο μόνος που καταλήγω σε συμπεράσματα μετά από μια σειρά λογικών επιχειρημάτων στηρίζοντας αυτά που λέω. Δικαίωμά σου να τα απορρίψεις εννοείται, αλλά δεν μπορείς να αμφισβητήσεις την λογική τους ορθότητα μιάς και την βλέπεις πώς εξελίσσεται....
Δε φοβάμαι τίποτα...

Δεν ελπίζω σε τίποτα....

Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

Δε καταλαβαινω για πιο λογο γινεται ακομα συζητηση... Ενας βολεμενος δεξιος προσπαθει να στηριξει τις ιδεες του. Ποιες ιδεες; Αυτες του εθνικισμου και των συνορων, του ανταγωνισμου, του βολεματος, της εκμεταλλευσης και εν τελει της αδικιας.

Καποιοι δε γουσταρουμε αυτες τις ιδεες ανεξαρτητα ακομα και απο τις ιστορικες συγκυριες. Τις πολεμαμε και προτασσουμε κατι διαφορετικο που εχει να κανει με ισοτητα, δικαιο, αλληλεγγυη. Απο τον ανθρωπο για τον ανθρωπο και με αγωνα για μια αξιοπρεπη ζωη και εργασια. Τις προτασσουμε επειδη νιωθουμε αυτη την αδικια καθε στιγμη στο Τωρα. Το ιδιο εκαναν και καποιοι στο παρελθον και αγωνιστηκαν. Αλλοτε τα καταφεραν και αλλοτε οχι. Υπαρχουν ακομα σημερα ανθρωποι που αγωνιζονται για την ελευθερια και οσο υπαρχουν ακομα θα διεξαγεται ενας πολεμος μεταξυ ελευθεριας και εξουσιας. Μεταξυ κρατους και αυτοοργανωσης, μεταξυ δικαιου και αδικου και μεταξυ ανισοτητας και ισοτητας. Αλλοι αγωνιζονται με διαφορους τροπους και μεσα με τη σημαια της αριστερας, αλλοι με της αναρχιας και αλλοι αυτονομα και ξεχωρα. Ο αγωνας για την ελευθερια για οσους συνειδητοποιουν την αναγκαιοτητα του ειναι τοσο απτος που απεχει απο μακροσκελεις ιστορικες αναλυσεις και φιλολογιες.

Και ολη αυτη η κουβεντα γινεται γιατι λοιπον; Για να ανακαλεσει ο καθε Con τα πιστευω του; Εχει ηδη διαλεξει μερια και απολαμβανει οσα μπορει να του εξασφαλισει ο καπιταλισμος και η ταξικη του προελευση και θεση. Ακριβως για αυτο το λογο υπαρχει το κινημα που δε προσπαθει να πεισει τον καθε αστο Con να μην ειναι αστος αλλα να τον πολεμησει μεχρι να παψει να ειναι. Και για αυτο το σκοπο δε χρειαζονται ουτε αριστερα και αναρχικα καστρα του παρελθοντος που εχει θαψει ο χρονος. Χρειαζεται απλα ορεξη για καταστροφη και δημιουργια και οραμα για τις κοινωνιες της ελευθεριας. :)

Χαιρεται.
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”