Μηχανική I (Στατική)

Παρακολουθώ όλα τα μαθήματα.

Συντονιστές: φιάλη klein, Ryu, markelos, meleneemil

Άβαταρ μέλους
NickNafplio
Real Name: Νικος (mod(p^n)) ...
Facebook ID: 0

Re: Μηχανική I

Δημοσίευση από NickNafplio »

Re paides peite mia eseis oi megaliteroi pou ta kserete kalitera afta... i proodos metraei extra sto vathmo tis eksetastikis? diladi egw simera pou elisa olo to 2o kai egrapsa kai ta vasika (xoris apla na liso to sistima) sto 3.a kai ipologizo na exo grapsei giro sto 3.2-3.3, me to 4.8 pou eixa sti 1i proodo paizei na pernaw i .... ???
Ο νεοφιλελές της διπλανής πόρτας
Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Χρήστος

Δημοσίευση από Chris »

Αν θυμάμαι καλά, παίζει το εξής σκηνικό. Άμα έχεις δώσει 1 πρόοδο, το 10% της προόδου συνεισφέρει στον τελικό σου βαθμό, αν η πρόοδος έχει καλύτερη βαθμολογία από το γραπτό της εξεταστικής.

Οπότε μάλλον θα σε απογοητεύσω, αλλά πιστεύω ότι σε συνδυασμό με την πρόοδο, θα σε κόψει με 4. :ssss:

Τώρα μπορεί να κάνω λάθος, και να μετράει το 20% της προόδου.

Και άμα κάνω τελείως λάθος, μπορεί να μην σου μετρήσει καθόλου το βαθμό της προόδου, αφού σε αυτήν πήρες λίγο κάτω από τη βάση.

Όπως είπε και μια ψυχή λοιπόν:
Katsarola έγραψε:Άγνωσται αι βουλαί του Κουρκουλή.
Άβαταρ μέλους
NickNafplio

Ap oso mou eixe pei o Kourkoulis i proodos metraei 20% i 30%... alla kapoios allos mou eipe oti gia na metrisei i proodos den tha prepei na einai poli kaliteri tis telikis eksetasis, opote de ksero telika ti ginete...

pantos exo tin entiposi oti afti ti fora exo grapsei elafros kalitera apo tin kanoniki, opou me eixe kopsei pali me 4...

btw sto teliko vathmo gia na se perasei prepei na eise panw apo 4.5? an eise ksero go 4.2 i 4.3 den iparxei periptosi na sou ti xarisei?
Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Χρήστος

Δημοσίευση από Chris »

Ε άμα είσαι πάνω από 4.5 θα σε περάσει μάλλον.
Και άμα μετράει 20-30% τότε μπορεί και να σε περάσει τελικά. :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
NickNafplio

Chris έγραψε:Ε άμα είσαι πάνω από 4.5 θα σε περάσει μάλλον.
Και άμα μετράει 20-30% τότε μπορεί και να σε περάσει τελικά. :mrgreen:
Makari... pistevo oti an einai ontos toulaxiston 20% kai exei kefia o Kourkoulis ekeini ti mera kai valei kai o theos ligaki to xeri tou tote malon tha to exo perasei!
Άβαταρ μέλους
Katsarola
Real Name: Διαγαλαξιακός Υπερδικτάτωρ
Facebook ID: HNNgnGNGGGNGGGG

Δημοσίευση από Katsarola »

Ο ΘΕΟΣ ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΥΝΑΜΗ

ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΥΡΙΕ, ΧΑΣΑΤΕ.
Άβαταρ μέλους
kateck
Real Name: Katerina

Δημοσίευση από kateck »

Katsarola έγραψε:Ο ΘΕΟΣ ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΥΝΑΜΗ

ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΥΡΙΕ, ΧΑΣΑΤΕ.
...και δυστυχώς είναι ακριβώς έτσι...
Με ένα θέμα ολόκληρο, λίγο από άλλο ένα και 4.8 στην πρόοδο θα είσαι πολύ τυχερός αν σου βάλει και 4 τελικό βαθμό.Και αυτό με κανονικοποίηση...
Προσωπικά παλιότερα που το έδινα είχα γράψει όπως εσύ αλλά είχα 5.9 στην πρόοδο και με έκοψε με 4.2...
Ποτέ να μην ελπίζεις τπτ σ'αυτό το μάθημα...
Είναι ή να απελπίζεσαι ή να στρωθείς να διαβάσεις τόσο ώστε να γράψεις ΤΕΛΕΙΑ (με όλες τις πράξεις, διαγράμματα κλπ) τουλάχιστον 2 θέματα για να έχεις ελπίδες για 5....Και όλοι ξέρουμε πόσο εύκολο είναι αυτό σε τόσο περιορισμένο χρόνο...
Και τώρα μετά το πτυχίο....τι?????
http://www.youtube.com/kallistair
Άβαταρ μέλους
kamari
Real Name: Μαριάννα

Δημοσίευση από kamari »

Η πρόοδος όντως μετράει από 10-20%,αναλόγως τα κέφια του Κουρκουλή..! :D (Ευχήσου να την θυμηθεί στην επαναληπτική..) Θυμάμαι ότι σε εμάς (πριν 2 χρόνια) είχε πει ότι θα μετρήσει σε περίπτωση που:1.αυτή είναι πάνω από τη βάση & 2. γράψουμε *αρκετά* πιο κάτω στην τελική εξέταση -εγώ που στην κανονική εξέταση είχα γράψει 3,8 απλά μου έβαλε ένα 5 να περάσω επειδή είχα πρόοδο 8,6..οπότε μάλλον θα συμφωνούσα με τον Chris :?
"eadem mutata resurgo"~"αν κι αλλαγμένη,θα ξαναπροβάλλω η ίδια" Jacob I Bernoulli
Άβαταρ μέλους
Artemoila
Real Name: Artemis
Facebook ID: 1003775262

Δημοσίευση από Artemoila »

Ο Κουρκ εκτιμάει κ το ότι πήγες να γράψεις.
Άβαταρ μέλους
DeMaKos
Real Name: Δημήτρης

Δημοσίευση από DeMaKos »

Κουρκουλής??? Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει καταλάβει ότι είναι ο πιο κουραστικός καθηγητής σε αυτό το τμήμα? Κάθε φορά που θαυμάζω τα θέματα του (φραγματοθυρίδες, ταμπέλες κλπ) , και κοιτάζω τις ώρες διαγωνίσματος, απορώ "υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να γράψει δέκα (10) σε αυτά τα θέματα εντός 2.5 ωρών?". Όταν βγάζεις θέματα, πρέπει να σκέφτεσαι το ενδεχόμενο ότι κάποιος θα υπάρχει που θα θέλει και θα μπορεί να γράψει 10. Η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών ούτε που προλαβαίνουν να αγγίξουν 3ο θέμα. Όλοι περιοριζόμαστε σε 1 θέμα και σαχλαμαρίζουμε γύρω απο 1-2 άλλα! Πως είναι δυνατόν όταν πρόκειται να γράψεις με άριστα το 5-6 να πάρεις 5 ή 6??? (Δε θίγω το πρωτόκολλο διόρθωσής του, μεγάλο ζήτημα). Δε θίγω τη δυσκολία των θεμάτων απλά το χρόνο που απαιτούν για να επιλυθούν και άνευ λαθών ώστε το διάγραμμα να βγει σωστό ή το δικτύωμα να μην καταρεύσει ή κ εγώ δεν ξέρω τι άλλο... Γιατί πρέπει να λύνω ασκήσεις με sin15 και cos57 και να τον ακούω και να μου λεει "ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ απλή ΑΣΚΗΣΗ" ή "θέματα για Τ.Ε.Ι. , αν όχι για ΙΕΚ!" (το είπε σήμερα αυτό, ΓΑΜΑΤΟ?) ή "ούτε ο ΓΚΑΡΟΥΤΣΟΣ δεν έχει τόσο απλή". Και σα να μη φτάνουν οι ώρες εξέτασης, όταν πας καταϊδρωμένος στο γραφείο του ακούς (ελπίζοντας οτι είσαι κοντά στο 5), το 1000ειπωμένο, "πήρες 3x, θα σε κόψω επιεικώς με 4". Ας μου λύσει κάποιος αυτή την απορία. Ή εγώ είμαι άχρηστος εντελώς, ή κάτι δεν είναι νορμάλ στο εν λόγω ζήτημα. Που θα πάει αυτό το βιολί...

desperated
Άβαταρ μέλους
Katsarola
Real Name: Διαγαλαξιακός Υπερδικτάτωρ
Facebook ID: HNNgnGNGGGNGGGG

Δημοσίευση από Katsarola »

Εγώ 3 χρόνια τώρα προσπαθώ να κοπώ με κάτι πάνω από 2, εσύ γιατι παραπονιέσαι που πήρες και 4;
Άβαταρ μέλους
kateck

Δημοσίευση από kateck »

Katsarola έγραψε:Εγώ 3 χρόνια τώρα προσπαθώ να κοπώ με κάτι πάνω από 2, εσύ γιατι παραπονιέσαι που πήρες και 4;
LOL.....Απλά LOL......!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Εγώ στο 8ο έτος στη σχολή τα κατάφερα και πήρα ένα χορταστικό 5 με πρόοδο....έχεις μέλλον!!!
(4 the record, δεν το έδινα κάθε χρόνο....αν είχα δώσει 16 φορές θα έπρεπε ήδη να αναρωτιέστε αν έχει ADSL το Δαφνί....)
mav
Real Name: alex

Δημοσίευση από mav »

παιδες, εδωσα το μάθημα πριν χρονια μεν, σε θεματα+διορθωση από Κουρκουλη κ Μπαρτζώκα δε.
Πράγματι ο χρόνος δεν έφτανε.. Μας ελεγαν κ τα γνωστα οτι "Γκαρουτσος=κοβεσαι"..
Τελικά, χωρίς παρακολούθηση, χωρις πρόοδο, με διαβασμα αποκλειστικά κ μονο από Γκαρουτσο (καλά όμως!), λύνοντας 3 8εματα σωστα κ αναλυτικά, κ περιγράφοντας (αφού ο χρόνος δεν έφτανε) -κατα το δυνατον λεπτομερώς!- τι θα κάνουμε στο άλλο θέμα [θυμαμαι κάτι του στυλ: α)κανοντας 'αυτά' προκύπτει συστημα 6χ6, λύνοντάς το βρίσκουμε αυτό, εκείνο, το άλλο,..β)το ζητούμενο δίνεται από τη σχέση "....", όπου ".."=τόσο, ".."=το βρίσκουμε στο α, κλπ],
πηρα 10.
Συμπερασμα, ίσως δεν πρέπει να χάσετε χρόνο λύνοντας διεξοδικά όλα τα μαθηματικα :wink:
Άβαταρ μέλους
kateck

Δημοσίευση από kateck »

mav έγραψε:παιδες, εδωσα το μάθημα πριν χρονια μεν, σε θεματα+διορθωση από Κουρκουλη κ Μπαρτζώκα δε.:
Μόλις είπες τη μαγική λέξη...Μπαρτζώκας....Μήπως σου το διόρθωσε αυτός...?
Τελικά, χωρίς παρακολούθηση, χωρις πρόοδο, με διαβασμα αποκλειστικά κ μονο από Γκαρουτσο (καλά όμως!), λύνοντας 3 8εματα σωστα κ αναλυτικά, κ περιγράφοντας (αφού ο χρόνος δεν έφτανε) -κατα το δυνατον λεπτομερώς!- τι θα κάνουμε στο άλλο θέμα [θυμαμαι κάτι του στυλ: α)κανοντας 'αυτά' προκύπτει συστημα 6χ6, λύνοντάς το βρίσκουμε αυτό, εκείνο, το άλλο,..β)το ζητούμενο δίνεται από τη σχέση "....", όπου ".."=τόσο, ".."=το βρίσκουμε στο α, κλπ],πηρα 10.
Σίγουρα σου το διόρθωσε αυτός...Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί
1. η αποδοχή της περιγραφικής λύσης ως σωστής,
2. η αποδοχή των αποτελεσμάτων και....
3. το 10 φυσικά....!!!!!

Ήταν οι παλιές, καλές εποχές που τα θέματα ήταν λιγότερα (3 και όχι 4-5 που είναι σήμερα...), που έμπαινε και κανένα 10αράκι και που τη Μηχανική ΙΙ την είχαν ο Σπαθής και ο Σαββαΐδης κ δεν το χρώσταγε κανείς....
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

DeMaKos έγραψε:Κουρκουλής??? Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει καταλάβει ότι είναι ο πιο κουραστικός καθηγητής σε αυτό το τμήμα? Κάθε φορά που θαυμάζω τα θέματα του (φραγματοθυρίδες, ταμπέλες κλπ) , και κοιτάζω τις ώρες διαγωνίσματος, απορώ "υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να γράψει δέκα (10) σε αυτά τα θέματα εντός 2.5 ωρών?". Όταν βγάζεις θέματα, πρέπει να σκέφτεσαι το ενδεχόμενο ότι κάποιος θα υπάρχει που θα θέλει και θα μπορεί να γράψει 10. Η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών ούτε που προλαβαίνουν να αγγίξουν 3ο θέμα. Όλοι περιοριζόμαστε σε 1 θέμα και σαχλαμαρίζουμε γύρω απο 1-2 άλλα! Πως είναι δυνατόν όταν πρόκειται να γράψεις με άριστα το 5-6 να πάρεις 5 ή 6??? (Δε θίγω το πρωτόκολλο διόρθωσής του, μεγάλο ζήτημα). Δε θίγω τη δυσκολία των θεμάτων απλά το χρόνο που απαιτούν για να επιλυθούν και άνευ λαθών ώστε το διάγραμμα να βγει σωστό ή το δικτύωμα να μην καταρεύσει ή κ εγώ δεν ξέρω τι άλλο... Γιατί πρέπει να λύνω ασκήσεις με sin15 και cos57 και να τον ακούω και να μου λεει "ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ απλή ΑΣΚΗΣΗ" ή "θέματα για Τ.Ε.Ι. , αν όχι για ΙΕΚ!" (το είπε σήμερα αυτό, ΓΑΜΑΤΟ?) ή "ούτε ο ΓΚΑΡΟΥΤΣΟΣ δεν έχει τόσο απλή". Και σα να μη φτάνουν οι ώρες εξέτασης, όταν πας καταϊδρωμένος στο γραφείο του ακούς (ελπίζοντας οτι είσαι κοντά στο 5), το 1000ειπωμένο, "πήρες 3x, θα σε κόψω επιεικώς με 4". Ας μου λύσει κάποιος αυτή την απορία. Ή εγώ είμαι άχρηστος εντελώς, ή κάτι δεν είναι νορμάλ στο εν λόγω ζήτημα. Που θα πάει αυτό το βιολί...

desperated
Μα να είσαι ακριβώς στο μυαλό μου. Τουλάχιστον ξέρω ότι δεν είμαι ο μόνος. Ενώ είναι αντικειμενικά καλός στην παράδοση, δεν μπορώ να καταλάνω τι προσπαθεί να αποδείξει με αυτό το στυλ εξέτασης, που ενώ δεν είναι και τόσο δύκολο μάθημα το κάνει πολύπλοκο. Το πάλεψα όσο μπορούσα σήμερα, έλυσα σχεδόν πλήρως 2ο θέμα και 3ο μέχρι β. Είχα και την bonus γκαντεμιά να τα κακαρώσει το κομπιουτεράκι μου (βρήκε το μάθημα, α ρε Μέρφυ :banghead: ). Ελπίζω να δει το έτος και το ότι φαίνεται πως ξέρω και να με λυπηθεί, διότι δεν αντέχω άλλο να το δίνω και να το ξαναδίνω. Αλλιώς με βλέπω στο τέλος να πηγαίνω έξω από το γραφείο του με σκισμένα ρούχα, μαύρα γυαλιά, και να του κάνω καντάδα να με περάσει, μήπως και σπάσει από τα φάλτσα μου! :lol: :P (Το πέρνω στο χαβαλέ για να μην απελπιστώ..)
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πρώτο Έτος”