Νέο πρόγραμμα σπουδών 2009-2010

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
skywalker
Real Name: skywalker
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Re: Νέο πρόγραμμα σπουδών 2009-2010

Δημοσίευση από skywalker »

Καλη φαση.Υπαρχει δηλαδη επιλογη.Ειδες Pao :D.Οποιος δεν μπορει την συναρτησιακη 2 ας επιλεξει το καινουργιο :P
Θελω να φυγουν τα κομματα Εδω και Τωρα απο το ΕΜΠ...
Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
prochatz
Real Name: Πρόδρομος

Δημοσίευση από prochatz »

dj manos έγραψε: Τώρα,αν γίνει καμιά πατάτα του τύπου "οι παλιοί συνεχίζουν με το παλιό πρόγραμμα και οι νέοι με το νέο" θα πέσει πολύ γέλιο τότε!!
Κι όμως φίλε μου, αυτό δε θα είναι πατάτα. Έτσι είναι το σωστό. Δεν πιστεύω να μας κάνουν κανένα χουνέρι από τη γραμματεία! Σκέψου κάποιον που χρωστάει 3-4 μαθήματα για πτυχίο και που ξαφνικά με το νέο πρόγραμμα θα χρωστάει 10+ επειδή τα Υποχρεωτικά του μετατράπηκαν σε Επιλογής. Άδικο.
Την ουρά τη φάγαμε. Το γαϊδούρι έμεινε...
Άβαταρ μέλους
prochatz
Real Name: Πρόδρομος

Δημοσίευση από prochatz »

Ξέρει μήπως κανένας τι θα γίνει με τη Ρευστομηχανική; Είναι λίγο ασαφή αυτά που αναφέρει στον Νέο Οδηγό Σπουδών. Το μάθημα θα ξαναδιδαχτεί(;) παράλληλα με την Υπολογιστική Ρευστομηχανική για το ακαδ. έτος 2009-10, αλλά θα γίνουν ξεχωριστές εξετάσεις.
Την ουρά τη φάγαμε. Το γαϊδούρι έμεινε...
Άβαταρ μέλους
Ulm
Real Name: ?

Δημοσίευση από Ulm »

Πήρε το μάτι μου σήμερα έξω από την γραμματεία μια ανακοινωση που έλεγε οτι στις 7/10 (νομιζω) θα γίνει ενημέρωση για το νέο πρόγραμμα σπουδών.
Δεν βρηκα κατι σχετικο στην ιστοσελιδα της σχολης σε ανακοινωση αλλα πιστευω οτι ειναι κατι που ενδιαφερει πολυ κοσμο.
Αν γνωριζει κανεις σχετικά ας το διασταυρωσει...
Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ή ανήθικα ή παράνομα ή παχαίνουν!!!
Άβαταρ μέλους
neli
Real Name: Fanny
Facebook ID: 750420449

Δημοσίευση από neli »

Ulm έγραψε:Πήρε το μάτι μου σήμερα έξω από την γραμματεία μια ανακοινωση που έλεγε οτι στις 7/10 (νομιζω) θα γίνει ενημέρωση για το νέο πρόγραμμα σπουδών.
Δεν βρηκα κατι σχετικο στην ιστοσελιδα της σχολης σε ανακοινωση αλλα πιστευω οτι ειναι κατι που ενδιαφερει πολυ κοσμο.
Αν γνωριζει κανεις σχετικά ας το διασταυρωσει...
Tin proigoumeni evdomada petyxa tin k.Razakia sti sxoli k mou to epivevaiose opote ektos sygklonistikou aprooptou isxyei.
Zwei Dinge sind unendlich: das Universum und die menschliche Dummheit. Aber beim Universum bin ich mir nicht ganz sicher - Albert Einstein
Άβαταρ μέλους
Artemoila
Real Name: Artemis
Facebook ID: 1003775262

Δημοσίευση από Artemoila »

Πού κ τι ώρα;
Άβαταρ μέλους
otinanai
Real Name: χμ..αλεξανδρος

Δημοσίευση από otinanai »

Γιουπιιιιιι!! :P :P να και κατι σωστοοο
βασικα μια απορια.. ακουσα οτι με νεο ή παλιο προγραμμα πρεπει να εχεις περασει υποχρεωτικα στα 2 πρωτα ετη 29 μαθηματα (οσα δηλαδη ηταν στο παλιο).. αυτο ισχυει?? και αν ναι τι θα γινει με οσους θα ακολουθησουν το νεο προγραμμα και εχουν περασει μαθηματα απο το παλιο?? (η κατασταση ειναι αρκετα μπερδεμενη και υπαρχουν αρκετα παραδειγματα..)
It's only after we've lost everything that we are free to do anything
[imgr 500x180]http://img.buzznet.com/assets/imgx/2/1/ ... 035284.jpg[/imgr]
Άβαταρ μέλους
Ulm

Δημοσίευση από Ulm »

αν θυμαμαι καλα στις 12 αλλα δεν συγγρατησα το αμφιθεατρο.
Αυτο που με ενδιαφέρει εμενα προσωπικά είναι να υπάρχει καποιος (βλ. γραμματεία) που να μπορεί να λύσει τις απορίες του καθένα ξεχωριστά γιατί είναι σίγουρο οτι όλοι έχουν πολλές και διαφορετικες. Μέχρι τωρα κανενας δεν ξέρει και δεν θελω στο τελος να μου πουν οτι χρωσταω αυτα και αυτά τα μαθηματα και θα επρεπε να το υποθετω κιολας....
Άβαταρ μέλους
pao132003
Real Name: Γιάννης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από pao132003 »

για πείτε τις απορίες που έχετε και δεν σας τις λύνει κανείς να ακούσω κι εγώ!

otinanai, η επιλογή καινούριου ή παλιού προγράμματος για τους μαθηματικούς έχει να κάνει με τα μαθήματα κατεύθυνσης. οι υποχρεώσεις σου στον κορμό παραμένουν αυτές που ήταν. (με κάποιες μεταβατικές διατάξεις που αναφέρονται ρητά, όπως αυτή με τη μηχανική κατασκευών πχ)
Ulm έγραψε:Αυτο που με ενδιαφέρει εμενα προσωπικά είναι να υπάρχει καποιος (βλ. γραμματεία) που να μπορεί να λύσει τις απορίες του καθένα ξεχωριστά
υπάρχει ο οδηγός σπουδών, που σου λύνει όλες τις απορίες, αν τον διαβάσεις!
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)

H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
Άβαταρ μέλους
Ulm

Δημοσίευση από Ulm »

Οι αποριες μου εχουν να κανουν κυριως με το νεο προγραμμα, τα καινουργια μαθηματα και τα παλια που εχουν μετακομίσει και ο παλιος οδηγος σπουδων δεν βοηθαει, για καινουργιο η αληθεια ειναι οτι δεν εχω κοιταξει...
Οπως για παραδειγμα μπορουν τελικα οι του φυσικου να διαλεξουν αναμεσα στο παλιο και το καινουργιο προγραμμα? και αν οχι γιατι?
επισης θα γραφτω στο 7ο εξαμηνο του φυσικού και με τις μετακομισεις που εχουν κανεις θα βρεθω να χρωσταω απο το 6ο τουλαχιστον 3 μαθηματα (υποχρεωτικα και ροης) που δεν τα εχω καν διδαχτει....
Άβαταρ μέλους
thangus
Real Name: Θανος

Δημοσίευση από thangus »

Αποτι διαβασα στο νεο προγραμμα σπουδων μονο για φετος εμεις του εβδομου εξαμηνου θα εχουμε ειδικο προγραμμα ετσι ωστε οπως ειπες να μην χρωσταμε μαθηματα χωρις να τα εχουμε διδαχτει.Εν ολιγοις θα γινει η μοντα μονο γ τ επομενα εξαμηνα να διδαχτουμε καποια μαθηματα που ειχαμε στο παλιο προγραμμα σε αυτο το εξαμηνο.Ετσι θα αποφεχθει το φαινομενο που ειπες.Τωρα αν μπορουμε οι φυσικοι να επιλεξουμε το νεο προγραμμα δεν ξερω αλλοι λενε ναι αλλοι λενε οχι ειδωμεν
"Imagination is more important than knowledge." Albert Einstein
Άβαταρ μέλους
pao132003
Real Name: Γιάννης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από pao132003 »

όπως έχω ξαναπεί, για την κατεύθυνση φυσικού ισχύει ότι παίρνετε το νέο πρόγραμμα για τα επόμενα εξάμηνα και το παλιό για τα περασμένα εξάμηνα.
αν γράφεσαι στο 7ο εξάμηνο, θα ισχύει το καινούριο πρόγραμμα για τα εξάμηνα 7,8,9 και το παλιό για τα προηγούμενα. δεν υπάρχει δυνατότητα επιλογής.
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)

H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
Άβαταρ μέλους
aeriko
Real Name: ...

Δημοσίευση από aeriko »

'Εχω κι εγώ μια απορία.. :e_confused:
Λοιπόν..Τώρα θα μπω στο 3ο έτος..'Εχω περάσει την Εργαστηριακή 1,αλλά,από τη 2,μόνο το εργαστήριο..Χρειάζεται να (ξανα)δώσω γραπτά τη 2 , μπορεί να μου περαστεί ως βαθμός της 2 ο βαθμός των εργαστηρίων ή ως βαθμό της Εργαστηριακής μπορώ να κρατήσω και μόνο το βαθμό της 1 (που είναι και καλύτερος.. :e_wink: )...??
Ρώτησα και στη γραμματεία,αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρη ότι μου λύθηκε η απορία..
Γι'αυτό,αν έχει κάποιος την καλοσύνη..Γιατί έχω αγχωθεί λίγο μ'αυτό το θέμα.. :roll:
Άβαταρ μέλους
vkvk
Real Name: Vangelis

Δημοσίευση από vkvk »

Καλημέρα σε όλους...να ρωτήσω κ εγώ με την σειρά μου κάτι. Άν δεν έχω περάσει Μικροοικονομία κ ακολουθήσω το παλιό πρόγραμμα σπουδών θα το δώσω κανονικά τον Γενάρη; Γιατί δεν το βλέπω το μάθημα πουθενά στο νέο πρόγραμμα σπουδών
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

aeriko έγραψε:'Εχω κι εγώ μια απορία.. :e_confused:
Λοιπόν..Τώρα θα μπω στο 3ο έτος..'Εχω περάσει την Εργαστηριακή 1,αλλά,από τη 2,μόνο το εργαστήριο..Χρειάζεται να (ξανα)δώσω γραπτά τη 2 , μπορεί να μου περαστεί ως βαθμός της 2 ο βαθμός των εργαστηρίων ή ως βαθμό της Εργαστηριακής μπορώ να κρατήσω και μόνο το βαθμό της 1 (που είναι και καλύτερος.. :e_wink: )...??
Ρώτησα και στη γραμματεία,αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρη ότι μου λύθηκε η απορία..
Γι'αυτό,αν έχει κάποιος την καλοσύνη..Γιατί έχω αγχωθεί λίγο μ'αυτό το θέμα.. :roll:
Δεν ξέρω, αλλά με το νέο πρόγραμμα οι δύο εργαστηριακές συγχωνεύονται σε μια.
Στην 1 πάντως μπορούσε να περαστεί ως βαθμός του μαθήματος ο βαθμός του εργαστηρίου.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”