Ο Stallman ουδέποτε εναντιώθηκε στις επιχειρήσεις. Ο ίδιος δήλωνε ότι το Ελεύθερο Λογισμικό δεν αποτελεί κατ' ανάγκη μη εμπορικό λογισμικό. Εξάλλου, οποτεδήποτε έκανε λόγο για ελευθερίες και δικαιώματα, τα απέδιδε στην αφηρημένη έννοια του χρήστη. Όμως, η λέξη “χρήστης” δεν δηλώνει κανενός είδους ταξική καταγωγή. Χρήστης είναι και ο εργαζόμενος που έχει το δικαίωμα να δουλεύει με το Ελεύθερο Λογισμικό, χρήστης θεωρείται και η εταιρεία που έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί ή να συσκευάζει και να πουλάει το Ελεύθερο Λογισμικό.
Και πολλά άλλα πανέμορφα στο παρακάτω link
http://www.odigitis.gr/wp-content/pdf/949/46-47.pdf
Ακόμα και σε αυτό το σημείο θα πρέπει να υπάρχει η ορθόδοξη άποψη του κόμματος και όλες οι υπόλοιπες να είναι κατακριτέες;
Είναι απορίας άξιο ένα αριστερό κόμμα να μην έχει πάρει σαφή θέση (Υπέρ) σχετικά με ένα τέτοιο θέμα όπως είμαι και πολύ περίεργος ποιά θα είναι η θέση του αν υπάρξει (σε αντίθεση με το σήμερα) ένας προσανατολισμός του κράτους προς την χρήση του Ελεύθερου Λογισμικού.
KKE και Ελεύθερο Λογισμικό
- Βραχνός Προφήτης
- Επικοινωνία:
Re: KKE και Ελεύθερο Λογισμικό
καλα κανει το κκε και παιρνει σαφη θεση σε αυτο το θεμα και δεν εξαντλειται σε μισολογα ή ευχολογια. Και ναι, ολα τα κομματα οταν παιρνουν θεσεις πιστευουν οτι ειναι σωστες και οτιδηποτε αλλο λανθασμενο. Το γεγονος οτι ορισμενα απο αυτα (πχ νδ, πασοκ, συριζα, λαος) πουλανε δηθεν διαλλακτικοτητα ενω στην πραγματικοτητα φοβουνται το πολιτικο κοστος δεν αποτελει πλεονεκτημα.hilon έγραψε:
Ακόμα και σε αυτό το σημείο θα πρέπει να υπάρχει η ορθόδοξη άποψη του κόμματος και όλες οι υπόλοιπες να είναι κατακριτέες;
Διαβασες το αρθρο ή γραφεις απλως για να καταλωσεις bandwidth? Επισης, γιατι σε ενδιαφερει η θεση μονο του ΚΚΕ για αυτο το θεμα? Αλλα κομματα δεν υπαρχουν??? Για την ουσια του αρθρου και την αντιδιαστολη ελευθερο/ανοικτο λογισμικο εχεις να πεις κατι?hilon έγραψε:Είναι απορίας άξιο ένα αριστερό κόμμα να μην έχει πάρει σαφή θέση (Υπέρ) σχετικά με ένα τέτοιο θέμα όπως είμαι και πολύ περίεργος ποιά θα είναι η θέση του αν υπάρξει (σε αντίθεση με το σήμερα) ένας προσανατολισμός του κράτους προς την χρήση του Ελεύθερου Λογισμικού.
Συνταξη στα 18, στρατευση στα 100!
Μιας που ηδη εχουμε linux εδω και λιγο καιρο στο ΕΜΠ, θα μπορουσαμε να πουμε οτι το παραπανω link αποτελει μια πρωτη δειλη προσεγγιση/απαντηση απο το ΚΚΕ.
Αν το κρατος παρει μια σοβαρη θετικη σταση απεναντι στο θεμα αυτο, δεν νομιζω οτι θα μπορει το ΚΚΕ να σταθει αντιθετο.
Οπως και να'χει δεν πιστευω οτι ειναι πολυ μακρια το Free Software απο τις σχολες. Στα 2 (τουλαχιστον) πρωτα ετη της ΣΕΜΦΕ εκτος απο το Mathematica (για το οποιο απλα δεν ξερω αν υπαρχει καποιο αντιστοιχο FS), εχουμε την "επιλογη" για φτηνες και αξιοπιστες διεξοδους (το BlueJ ειναι δωρεαν και υπαρχει για linux, octave αντι για MatLab, GNU compilers για Pascal και Fortran κτλ). Το προβλημα ειναι να μην κολλησει το θεμα σε καποιον "για να ειναι δωρεαν... κατι θα τρεχει..."
Και μιας που με προλαβες βραχνε,
Αν το κρατος παρει μια σοβαρη θετικη σταση απεναντι στο θεμα αυτο, δεν νομιζω οτι θα μπορει το ΚΚΕ να σταθει αντιθετο.
Οπως και να'χει δεν πιστευω οτι ειναι πολυ μακρια το Free Software απο τις σχολες. Στα 2 (τουλαχιστον) πρωτα ετη της ΣΕΜΦΕ εκτος απο το Mathematica (για το οποιο απλα δεν ξερω αν υπαρχει καποιο αντιστοιχο FS), εχουμε την "επιλογη" για φτηνες και αξιοπιστες διεξοδους (το BlueJ ειναι δωρεαν και υπαρχει για linux, octave αντι για MatLab, GNU compilers για Pascal και Fortran κτλ). Το προβλημα ειναι να μην κολλησει το θεμα σε καποιον "για να ειναι δωρεαν... κατι θα τρεχει..."
Και μιας που με προλαβες βραχνε,
Το link σε παει στον οδηγητη, ο συριζα (αν και δεν ξερω λεπτομεριες) εχει δειξει το ενδιαφερον του (οποιος και να'ναι ο σκοπος του) και απο οτι εχω ακουσει η νεολαια του πασοκ εχει καλη (ο,τι και να σημαινει αυτο) ομαδα linux (δεν το ακουσα απο πασοκο).Επισης, γιατι σε ενδιαφερει η θεση μονο του ΚΚΕ για αυτο το θεμα? Αλλα κομματα δεν υπαρχουν?
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

@[you]

@[you]

-
hilon
- Real Name: hilon
- Facebook ID: 0
Καταρχήν χαλαρά...
Άμα είναι να τσιτώνουμε άστο.
Ο λόγος που το ανέφερα είναι γιατί έπεσε στα χέρια μου το συγκεκριμένο άρθρο και μου έκανε εντύπωση η ξύλινη αντιμετώπιση του θέματος από πλευράς ενός κόμματος. Μου έκανε εντύπωση πως θεωρείτε ύποπτο και μη ορθό ότι προέρχεται από το κακό καπιταλιστικό σύστημα ή ότι το βοηθά. Μου έκανε εντύπωση τέλος πως κάτι τόσο δημοκρατικό όπως το μοντέλο του Ανοικτού Κώδικα μπορεί στα χέρια κομματικών γραφειοκρατών να κατηγορηθεί για βοήθεια του μεγάλου κεφαλαίου.
Επίσης δυστυχώς επιβεβαιώθηκε η απορία που είχα, γιατί όταν έγινε η συμφωνία με την M$ στην Βουλή το ΚΚΕ παρόλο που έγινε προσπάθεια από φορείς να το ενημερώσουν με το θέμα πρίν από το στάδιο της συζήτησης στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, αυτό αγνόησε πλήρως την όποια ενημέρωση και τελικά κατά την συζήτηση πήρε μια άσχετη θέση με γενικόλογες αναφορές στο διεθνές κεφάλαιο και διάφορα τέτοια γνωστά. Και όλα αυτά γιατί οι φορείς δεν είχαν απόλυτη εξάρτηση από το Κόμμα. Αλλά αυτό είναι μια προσωπική ιστορία.
Δεν έχω κάτι με το ΚΚΕ, αντιθέτως, αλλά σε πιάνει θλίψη όταν το μυαλό κάποιων είναι τόσο στενά κομματικά και ιδεολογικά περιορισμένο ακόμη και με τις πιο ξεκάθαρα δημοκρατικές ιδέες.
Άμα είναι να τσιτώνουμε άστο.
Ο λόγος που το ανέφερα είναι γιατί έπεσε στα χέρια μου το συγκεκριμένο άρθρο και μου έκανε εντύπωση η ξύλινη αντιμετώπιση του θέματος από πλευράς ενός κόμματος. Μου έκανε εντύπωση πως θεωρείτε ύποπτο και μη ορθό ότι προέρχεται από το κακό καπιταλιστικό σύστημα ή ότι το βοηθά. Μου έκανε εντύπωση τέλος πως κάτι τόσο δημοκρατικό όπως το μοντέλο του Ανοικτού Κώδικα μπορεί στα χέρια κομματικών γραφειοκρατών να κατηγορηθεί για βοήθεια του μεγάλου κεφαλαίου.
Επίσης δυστυχώς επιβεβαιώθηκε η απορία που είχα, γιατί όταν έγινε η συμφωνία με την M$ στην Βουλή το ΚΚΕ παρόλο που έγινε προσπάθεια από φορείς να το ενημερώσουν με το θέμα πρίν από το στάδιο της συζήτησης στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, αυτό αγνόησε πλήρως την όποια ενημέρωση και τελικά κατά την συζήτηση πήρε μια άσχετη θέση με γενικόλογες αναφορές στο διεθνές κεφάλαιο και διάφορα τέτοια γνωστά. Και όλα αυτά γιατί οι φορείς δεν είχαν απόλυτη εξάρτηση από το Κόμμα. Αλλά αυτό είναι μια προσωπική ιστορία.
Δεν έχω κάτι με το ΚΚΕ, αντιθέτως, αλλά σε πιάνει θλίψη όταν το μυαλό κάποιων είναι τόσο στενά κομματικά και ιδεολογικά περιορισμένο ακόμη και με τις πιο ξεκάθαρα δημοκρατικές ιδέες.