Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει η ΕΡΤ?

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Άβαταρ μέλους
otinanai
Real Name: χμ..αλεξανδρος
Facebook ID: 0

Re: Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει η ΕΡΤ?

Δημοσίευση από otinanai »

o_apolytos έγραψε:τόσο εθνικιστές όσο ήταν ο Μακρυγιάννης και ο Φεραίος (άκου Φεραίος, Βελενστινλή τον λέγανε).
το γαμησες.. να λεγeς κανα καραισκακη ναι αλλα οχι και τον Ρηγα..

"Βουλγάροι κι Αρβανήτες, Αρμένιοι και Ρωμιοί,
Αράπηδες και άσπροι, με μια κοινήν ορμή,
Για την ελευθερίαν, να ζώσωμεν σπαθί,
πως είμαστ' αντριωμένοι, παντού να ξακουσθή."

Ρηγας Φεραιος - Θουριος
Off Topic
γενικα μιλωντας πολλα ονοματα εχουν οι κυνηγημενοι, οι ανθρωποι που κρυβονται.. Δεν ξερω αν εκει οφειλονται τα διαφορα επιθετα του αλλα δεν μου φαινεται και απιθανο
It's only after we've lost everything that we are free to do anything
[imgr 500x180]http://img.buzznet.com/assets/imgx/2/1/ ... 035284.jpg[/imgr]
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

NickNafplio έγραψε:Απο τη στιγμη που ΔΕΝ ΜΕ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΝ, δεν γνωριζεις τι ειμαι και δεν μπορεις και να με κρινεις.
Το ότι εμφανίζεσαι με avatar κι όχι προσωπικά δε σημαίνει ότι είσαι υπεράνω κριτικής. Μέσα στο forum κρίνονται οι απόψεις που διατυπώνεις στα post σου, όχι απαραίτητα ο συνολικός σου χαρακτήρας (όχι άμεσα, γιατί κι οι απόψεις που διατυπώνεις προέρχονται από το ποιός είσαι). Αν λοιπόν τρως κράξιμο για κάτι που έγραψες, καλύτερα σκέψου τι έγραψες, ή αν το διατύπωσες λάθος.
NickNafplio έγραψε:και οταν μιλησα για ξυλο δεν αναφερθηκα σε ολους τους σκοπιανους, αλλα στα αποβρασματα που φερονται οπως αυτοι προχθες.
NickNafplio έγραψε:[...]θελουν ενα γερο χερι ξυλο να ισιωσουν.[...]Επρεπε εκει χτες μετα τον αγωνα να τους πιασουν μια ομαδα Ελληνων, να τους σκοτωσουν στις κλοτσιες και στις μπουνιες και μετα να τους βαλουν και τα πανο στους κ...ους[...]να δουν τι ετσι πραγματικος απογονος των Μακεδονων.
Αυτοί οι τύποι είναι απλά φασιστοειδή, όπως κι οι δικοί μας χρυσαυγίτες, μόνο λιγότερο περιθωριακοί στη χώρα τους. Σε κάνει πιο περήφανο σαν Έλληνα το να βλέπεις δυο ομάδες φασιστοειδών να πλακώνονται για το ποιός έχει καπηλευτεί καλύτερα την ιστορία της περιοχής?
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Άβαταρ μέλους
NickNafplio
Real Name: Νικος (mod(p^n)) ...

Δημοσίευση από NickNafplio »

Malefino έγραψε:
Βασικά έτσι όπως το λες,δηλαδή ότι αυτοί ήθελαν ξύλο,συμφωνώ...Αλλά δε μου απάντησες...Αν κάποιο Έλληνες οπαδοί κάναν κάτι αντίστοιχο...Π.χ:Είχαν ένα πανό και έλεγαν:ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΟΤΕ Μ@Λ@ΚΕΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ,και άλλες τέτοιες μπαρούφες,θα το καταδίκαζες,λέγοντας ότι ήθελαν ξύλο οι δικοί μας;;;
Τώρα όσον αφορά την καταγωγή τους φυλετικά,δεν ξέρω κι ούτε με νοιάζει,κι ας οικειοποιύνται και μερικά κομμάτια της ιστορίας..Χεστήκαμε αν ο΄Αλέξανδρος ήταν δικός τους ή δικός μας..Ακόμα κι αν πουν ότι ο Σωκράτης ήταν Σκοπιανός...Δεν έχει σημασία...Τα έργα του είναι καθολικά και ανήκουν σ'όλο τον κόσμο...
Αν οι δικοι μας προσεβαλαν οτιδηποτε ιερο οποιουδηποτε λαου (πραγμα που θα προσεβαλε και αυτους και εμας) τοτε ναι θα τους εκραζα, δεν θεωρω οτι επηδη ειμαι Ελληνας ειμαι και καλυτερος απο τους υπολοιπους (αυτο λεγετε εθνικισμος).

Επηδη ομως βαρεθηκα να λεμε συνεχεια τα ιδια και τα ιδια, αποχωρω απο αυτη τη συζητηση.
Ο νεοφιλελές της διπλανής πόρτας
Άβαταρ μέλους
Malefino
Real Name: Thomas
Facebook ID: 2147483647

Δημοσίευση από Malefino »

Αν οι δικοι μας προσεβαλαν οτιδηποτε ιερο οποιουδηποτε λαου (πραγμα που θα προσεβαλε και αυτους και εμας) τοτε ναι θα τους εκραζα, δεν θεωρω οτι επηδη ειμαι Ελληνας ειμαι και καλυτερος απο τους υπολοιπους (αυτο λεγετε εθνικισμος).

Επηδη ομως βαρεθηκα να λεμε συνεχεια τα ιδια και τα ιδια, αποχωρω απο αυτη τη συζητηση.
Mε κάλυψες dude... :wink:
Αν αγαπάς θα φας πακέτο
κι αν μ'αγαπάς θα φας μπουκέτο.

VoxPopuli: producer, beatmaker and dj
https://soundcloud.com/voxpopuli2
https://voxpopuli2.bandcamp.com

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε: ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
https://rocinante.gr
o_apolytos
Real Name: Πραγματικό Όνομα

Δημοσίευση από o_apolytos »

otinanai έγραψε:το γαμησες.. να λεγeς κανα καραισκακη ναι αλλα οχι και τον Ρηγα..

"Βουλγάροι κι Αρβανήτες, Αρμένιοι και Ρωμιοί,
Αράπηδες και άσπροι, με μια κοινήν ορμή,
Για την ελευθερίαν, να ζώσωμεν σπαθί,
πως είμαστ' αντριωμένοι, παντού να ξακουσθή."

Ρηγας Φεραιος - Θουριος
Έχεις δίκιο, λάθος μου. Ειδικά ο Ρήγας είχε μιλήσει μέχρι και για παμβαλκανική ομοσπονδία, αν δεν κάνω λάθος. Ελπίζω πάντος να το'πιασες το νόημα, πέρι από την ειδική υπομπαρούφα μου.
otinanai έγραψε:γενικα μιλωντας πολλα ονοματα εχουν οι κυνηγημενοι, οι ανθρωποι που κρυβονται.. Δεν ξερω αν εκει οφειλονται τα διαφορα επιθετα του αλλα δεν μου φαινεται και απιθανο
Δεν είναι απίθανο πράγματι, αλλά νομίζω ότι με τη βοήθεια των φιλελλήνων κυρίως, μας άλλαξαν και τα ονόματα (όσο για τα φώτα...).
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

Πάντως τα περισσότερα ονόματα άλλαξαν για ασφάλεια. Ώστε να μπορούν να κρύβονται πιο εύκολα οι αγωνιστές.

Για την ιστορία, ο Ρήγας εκτελέστηκε από δυνάμεις που ήθελαν τα βαλκάνια διασπασμένα. Το έργο του, που μπορούμε να πούμε ότι συνοψίζεται στη "χάρτα της Ελλάδος", αποσιωπήθηκε όσο περισσότερο γινόταν. Έτσι σήμερα έχει μείνει ένας απόηχος εκείνου, που πιάνουν οι ημιμαθείς εθνικιστές και αναγάγουν σε τέτοιο.

Η χάρτα της Ελλάδος, το όραμα του Ρήγα, ήταν μια ενιαία χώρα (ούτε καν ομοσπονδεία ή κοινωπολιτεία), η οποία θα είχε ως γλώσσα την ελληνική (την οποία μιλούσαν σε όλα τα βαλκάνεια). Το όραμά του μιλούσε για κοινούς αγώνες και κοινά όνειρα.
Τα βαλκάνεια ως μια χώρα θα είχαν πολύ μεγάλη δύναμη. Στο μεσοπόλεμο, όπου είχαν σχηματίσει τη βαλκανική συμμαχία, είχαν αναδειχθεί σε υπολογίσημη δύναμη όσο η Γαλλία. Αυτό δεν μπορούσαν να το επιτρέψουν οι μεγάλες δυνάμεις σε μια περιοχή στρατηγικής σημασίας όπως η Ελλάδα.
Από τότε και στην επίσημη διπλωματία, η πολιτική διάσπασης μιας χώρας σε μικρότερες, και συνήθως με το πρόσχημα της εθνικής καταπίεσης, ονομάζεται βαλκανιοποίηση.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=78OcEBJPmgM[/youtube]
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

Χαχαχαχα, έκαναν κάτι τέτοιο; Το λιγότερο αστειότητα. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν εθνικιστές από την πλευρά της ΠΓΔΜ, αλλά η ωριμότητα φαίνεται ακριβώς στο να αντιμετωπίσεις ψύχραιμα τέτοιες καταστάσεις και όχι με εθνικισμό και κόντρά εθνικισμό. Τόσα χρόνια αντιδρούμε με <<μπουνταλάδηκες>> κινήσεις, όχι γενναιόδωροι, ούτε ψύχραιμοι και λογικοί δεν είμαστε. Λες και θα αλλάξει κάτι για τον καθένα μας αν πάρουν σύνθετη ονομασία ή ακόμα και το όνομα Μακεδονία. Εκτός του ότι το θέμα της καταγωγής με τόσες προσμίξεις δεν έχει καμμία επιστημονική βάση, ούτως ή άλλως η αξία ενός ατόμου δεν καθορίζεται από την αξία των προγόνων ή των απογόνων του.
Off Topic
Πάντως βλέπω ότι, λόγω εξεταστικής, το κάψιμο στο forum έχει φτάσει σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα :P
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”