Αναρχία: Τί είναι τελικά και πώς διαστρεβλώνεται
- noir
- Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
- Facebook ID: 0
- Επικοινωνία:
Re: Αναρχία: Τί είναι τελικά και πώς διαστρεβλώνεται
@papagalakos
Μηδεν επι της ουσιας. Το γυρνας σε προσωπικο επιπεδο με νυξεις για τη δικια μου δραση. Ασε να τη ξερουν καλυτερα οι συντροφοι και οι συντροφισσες μου. Μου ειναι αδιαφορο να τη γνωριζει καποιος αλλος περα απο μενα ετσι και αλλιως.
Δες λιγο πιο ψυχραιμα τη πραγματικοτητα. Οι ιδεες του αριστερου και του αναρχικου χωρου ειναι για να απελευθερωνουν το κοσμο και εμας τους ιδιους. Δε μπορουν να δοσουν την απαντηση για το αυριο. Μπορουν μονο να βοηθησουν το κοσμο να βρει απαντησεις.
Τα υπολοιπα θα τα διαβασεις σε pm...
Μηδεν επι της ουσιας. Το γυρνας σε προσωπικο επιπεδο με νυξεις για τη δικια μου δραση. Ασε να τη ξερουν καλυτερα οι συντροφοι και οι συντροφισσες μου. Μου ειναι αδιαφορο να τη γνωριζει καποιος αλλος περα απο μενα ετσι και αλλιως.
Δες λιγο πιο ψυχραιμα τη πραγματικοτητα. Οι ιδεες του αριστερου και του αναρχικου χωρου ειναι για να απελευθερωνουν το κοσμο και εμας τους ιδιους. Δε μπορουν να δοσουν την απαντηση για το αυριο. Μπορουν μονο να βοηθησουν το κοσμο να βρει απαντησεις.

Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
-
papagalakos
Τα διάβασα κι οπως είδες σου απάντησα κιώλας.noir έγραψε:@papagalakos
"0 επί της ουσίας"... εύκολος τρόπος να απαντήσεις, δεν λέω. Αλλά.. 0 επί της ουσίας.
Δεν ήταν μόνο προσωπικό. Αναφερόμουν σε όλο τον υπόχωρο του γνωστού χώρου που τα ξύνει και κάνει κριτηκή αφυψιλού, έχοντας βέβαιο οτι δεν κινδυνεύει, αφού η δράση του είναι λίγο πολύ στα πλαίσια της ασικής νομιμότητας. Αν θυμάσαι από προηγούμενο ποστ μου βάζω κι εμένα στον υπόχωρο των άπραγων και αυτών που δεν προσφέρουν και πολύ στο κίνημα.
Γι αυτό ξαναγράφω, δεν αυτοαποκαλούμε ούτε κομμουνιστής ούτε επαναστάτης. Αλλά ακριβώς γι αυτό το λόγο δεν κάνω και υψηλή κριτηκή σε αυτούς που έχουν σηκωθεί από τον καναπέ τους κι έχουν μπεί μπροστά, αντιμετωπίζοντας από τη μια το κράτος κι απ την άλλη τους είτε καλοπροέραιτους είτε κακοπροέραιτους αριστερούς κριτές του καφέ.
Αν θες να κάνουμε μια ανάλυση της δράσης του Ε.Α., και να σου βρώ αρνητικά, ευχαρήστως. Αλλά από το πουθενά να έρχεσαι και να λες "λοιπόν παιδιά, αυτοί οι παρακμιακοί τύποι είναι για τον πούτσο, εμείς εδώ πρωτοπορεία, αγώνας λοιπά κι αφήστε αυτούς να τα παίρνουν από το κράτος"...
σχηματικό ήταν. δεν ξέρω καν αν του αρέσει ο φραπές. αλλά το σίγουρο είναι οτι δεν ασχολείται με τον εξτρεμισμό. διαφορετικά δεν θα τον έκραζε έτσι. επίσης τα σχόλια δεν ήταν επί προσωπικού. δεν τον ξέρω τόσο καλά τον noir. ξέρω τον χώρο. όχι μόνο τον αναρχικό. και τον καθεστωτικά αριστερό. και τον έχω βαρεθεί. σε πολλούς χώρους αυτού του χώρου όταν ξεκινά μια κουβέντα ξέρω και τα επιχειρήματα που θα μου πουν. σε αρκετούς (κυρίως αριστερους) ξέρω μέχρι και τις εκφράσεις που θα χρησιμοποιήσουν. είναι εύκολο. δεν είναι θέμα. διάβασε εργατική αλληλεγγύη πχ, μίλα με τρείς τρότσκες, και θα καταλάβεις τι εννοώ.Chris έγραψε:?!?!?!?!?!papagalakos έγραψε: Αν το μόνο που κάνεις στη ζωή σου είναι να πίνεις φραπέδες και να πας γι αφισοκόληση είναι λογικό να το θεωρείς το επίκεντρο της δράσης.
Είναι ντροπή να αυτοαποκαλείσαι αναρχικός και να μειώνεις τον αγώνα του ένοπλου αντάρτικου πόλεων. Έχοντας διαβάσει έναν μπακούνιν στη ζωή σου και έχοντας συμετάσχει και σε μια κατάληψη, θεωρείς τον ευατό σου μεγάλο επαναστάτη.![]()
Καλά πως στο καλο ξέρεις εσύ τι έχει διαβάσει ο άλλος, πόσους φραπέδες κατεβάζει την ημέρα και πόσες αφίσες έχει κολλήσει?
Μήπως απλά ψάχνεις αφορμή για καβγά? Ας αφήσουμε τις προσωπικές επιθέσεις...πολιτισμένοι άνθρωποι.
Ακολουθεί κατυχητικό τραγούδι.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rxQdOihSWcI[/youtube]
- O kanenas
- Real Name: Αφροξυλάνθη
- Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
- Επικοινωνία:
Να τα πιάσουμε ένα-ένα.
Κατ'αρχάς,
Αν συνεχίζεις να μην καταλαβαίνεις την παρομοίωση, πες μου να σου εξηγήσω.
Στη πρόταση "Κοιτάς τα αρνητικά των αντρών" αναφέρεσαι στη βία, αν κατάλαβα καλά. Δεν θεωρώ ελάττωμα το γεγονός ότι οι άντρες είναι δυνατότεροι από τις γυναίκες ή, αλλιώς, οι γυναίκες πιο αδύναμες από τους άντρες. Αυτό που θεωρώ ελάττωμα (και στα δύο φύλα) είναι η λογική "το κάνω επειδή μπορώ κι όλα τα υπόλοιπα ας πάνε στο διάολο". Ο βιασμός γίνεται σ'αυτό το πλαίσιο, είναι αποτέλεσμα τόσης "σκέψης". Και δεν είναι καθόλου λίγος ο κόσμος που σε αρκετά θέματα σκέφτεται έτσι. Προφανώς, το γεγονός ότι αυτό είναι παράνομο δεν λύνει το πρόβλημα, γιατί οι βιασμοί συνεχίζονται. Το θέμα δεν είναι μόνο αν μετά τον βιασμό θα τιμωρηθεί ο βιαστής. Αυτό το εξασφαλίζει (λέμε τώρα) ο νόμος. Το θέμα είναι να μην γίνονται βιασμοί. Να μην αναγκάζει ένας άντρας μια γυναίκα να του κάτσει, επειδή μπορεί να το κάνει. Και γενικότερα, να μην χρησιμοποιεί τα προσόντα του με τέτοιο τρόπο που να πληγώνει τους γύρω του. Αντίστοιχα, υπάρχουν συμπεριφορές στο πλαίσιο "το κάνω επειδή μπορώ" και από τη μεριά των γυναικών εις βάρος αντρών (αν και δεν χτυπάνε τόσο βαθιά όσο ο βιασμός) και (θα'πρεπε να) είναι προφανώς κατακριτέες.
Όσο για το "αδιαφορείς γι αθυτούς φανερώνει την αντικειμενικότητά σου" που αναφέρεσαι στους πατέρες, δεν ξέρω αν το κατάλαβες (κι εσύ κι ο Tzanampets), αλλά δεν έχωσα στους πατέρες. Έχωσα στην Ελληνική νομοθεσία που δίνει μεγαλύτερο βάρος στη μάνα για την ανατροφή του παιδιού.
Δεν βρίσκουν τόσο εύκολα δουλειά αν είναι νέες. Όταν βρίσκουν, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, αν το αφεντικό είναι αρσενικό, να υποστούν σεξουαλική παρενόχληση, απλά επειδή είναι γυναίκες κι αυτός τις γουστάρει no matter what.
Τα υπόλοιπα τα κάνουν, αν το'χες απορία.
Θέλω να πιστεύω ότι όλο αυτό που έγραψα δεν μοιάζει με την προσπάθεια ενός υπαλλήλου να ζητήσει αλληλεγγύη από το αφεντικό του.
Κατ'αρχάς,
Οκ, κι εσύ είσαι ανώριμος και κλειστόμυαλος με έναν τόνο ηλιθιότητας. Ωραία βριστήκαμε, πάμε παρακάτω...papaglakos έγραψε:Δεν είχα σκοπό να απαντήσω γενικά, αλλά η βλακεία έχει και τα όριά της.
Δεν διαφωνώ ότι αυτό που περιγράφω είναι κατ'επέκταση καπιταλισμός. Αυτό που κάνω είναι κατηγοριοποίηση των προβλημάτων που προκαλεί. Πχ, υπάρχει το εργασιακό, υπάρχει το περιβαλλοντολογικό, υπάρχει το θέμα των ελεύθερων χώρων κλπ. Έτσι, υπάρχει και το γυναικείο. Είναι απλό και δεν καταλαβαίνω πού κολλάς. Τώρα, το συγκεκριμένο θέμα για την πρόσληψη νέων γυναικών έχει να κάνει και με την εργασία, αλλά και με το γυναικείο. Είναι άδικο, επειδή μια νέα θέλει να γίνει μάνα, να μην μπορεί τόσο εύκολα να βρει δουλειά πιο πριν. Επίσης, είναι άδικο, μια νέα, ακόμα κι αν δεν σκοπεύει ή δεν θέλει να γίνει μάνα, να μην μπορεί να βρει τόσο εύκολα δουλειά, επειδή οι στατιστικές δείχνουν ότι οι περισσότερες σ'αυτήν την ηλικία γεννάνε.papaglakos έγραψε:Η κατάσταση που περιγράφεις είναι κάτι πολύ απλό, και λέγεται καπιταλισμός. Με απλά λόγια είναι η μεγιστοποίηση του κέρδους και η ελαχιστοποίηση των εξόδων.
Συνεπώς ένας επιχειρηματίας δεν προσλαμβάνει μια γυναίκα σε ηλικία που συνηθίζεται να γίνεται μάνα, επειδή δεν τον συμφέρει. Για να μιλήσω στο επίπεδό σου, στα παπάρια του αν είσαι γυναίκα, μάνα, έχεις 3 χέρια, είσαι εξωγήινος ή περπατάς με τα τέσσερα. Αυτός θέλει να σε πληρώνει με όσο το δυνατόν λιγότερα και να του κάνεις όσο το δυνατόν περισσότερη δουλειά. Δεν υπάρχει σκεπτικό "Είναι γυναίκα, θα γίνει και μάνα, θάνατος στις γυναίκες" είναι πολύ πιθανόν να προσλάβει μια άλλη γυναίκα.
Θα κάνω μια αντιστοίχηση, μήπως και γίνει πιο κατανοητό. Ένα αφεντικό μπορεί να απολύσει έναν υπάλληλο επειδή έχει το πάνω χέρι. Δηλαδή, εσένα το αίτημά σου είναι "αύξηση της εξουσίας των υπαλλήλων εδώ και τώρα"? Αστεία πράματα. Ένας μ@λ@κας απέλυσε έναν υπάλληλο χωρίς να του δώσει αποζημίωση. Ενημερωτικά... Είναι επισήμως παράνομο ένα αφεντικό να απολύει υπάλληλο χωρίς αποζημίωση. Δηλαδή, τι άλλο να κάνουμε? Υπάρχει νόμος που προβλέπει ποινή.papaglakos έγραψε:Ο βιασμός τώρα τί σχέση έχει με την ισότητα των δύο φίλων; Ένας άντρας μπορεί να βιάσει μια γυναίκα επειδή από τη φυσιολογία του ανθρώπου οι άντρες είναι πιο δυνατοί από τις γυναίκες. Δηλαδή εσένα αίτημά σου είναι "αύξηση της μυικής μάζας των γυναικών εδώ και τώρα";;; Αστεία πράγματα.
Ένας μ@λ@κ@ς έκοψε κοματάκια την πρόην του... Ενημερωτικά.. Είναι επισήμως παράνομο κάποιος να κόβει κοματάκια κάποιον, ανεξαρτήτως φύλου. Δηλαδή τί θες να κάνουμε άλλο; Υπάρχει νόμος που προβλέπει ποινή.
Αν συνεχίζεις να μην καταλαβαίνεις την παρομοίωση, πες μου να σου εξηγήσω.
Μπα, δε νομίζω. Μάλλον ο δικός σου εγκέφαλος κάτι πήρε στραβά.papaglakos έγραψε:Μιλάς για βία. Καταρχάς εντελώς δημοσιογραφίστηκα κάνεις την τρίχα τριχιά. Δίνεις μια εντύπωση πως η μέση γυναίκα τρώει ξύλο τρείς φορές τη μέρα.
Το γυναικείο ζήτημα δεν είναι κόντρα μεταξύ γυναικών και αντρών. Δεν μισώ τον κάθε άντρα που βλέπω μπροστά μου. Δεν είναι θέμα του ποιο φύλο είναι καλύτερο, ποιο έχει τα περισσότερα πλεονεκτήματα και ποιο τα λιγότερα ελαττώματα. Το γυναικείο έχει να κάνει με την καταπίεση κάποιων ανθρώπων, μόνο και μόνο επειδή έχουν ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό (είναι γυναίκες) και τους έχει επιβληθεί συγκεκριμένος ρόλος σ'αυτήν την κοινωνία.papaglakos έγραψε:Δεν βλέπεις όμως που έχουμε φτάσει. Κοιτάς τα αρνητικά των αντρών. Κάποιων λίγων αντρών.
Στη πρόταση "Κοιτάς τα αρνητικά των αντρών" αναφέρεσαι στη βία, αν κατάλαβα καλά. Δεν θεωρώ ελάττωμα το γεγονός ότι οι άντρες είναι δυνατότεροι από τις γυναίκες ή, αλλιώς, οι γυναίκες πιο αδύναμες από τους άντρες. Αυτό που θεωρώ ελάττωμα (και στα δύο φύλα) είναι η λογική "το κάνω επειδή μπορώ κι όλα τα υπόλοιπα ας πάνε στο διάολο". Ο βιασμός γίνεται σ'αυτό το πλαίσιο, είναι αποτέλεσμα τόσης "σκέψης". Και δεν είναι καθόλου λίγος ο κόσμος που σε αρκετά θέματα σκέφτεται έτσι. Προφανώς, το γεγονός ότι αυτό είναι παράνομο δεν λύνει το πρόβλημα, γιατί οι βιασμοί συνεχίζονται. Το θέμα δεν είναι μόνο αν μετά τον βιασμό θα τιμωρηθεί ο βιαστής. Αυτό το εξασφαλίζει (λέμε τώρα) ο νόμος. Το θέμα είναι να μην γίνονται βιασμοί. Να μην αναγκάζει ένας άντρας μια γυναίκα να του κάτσει, επειδή μπορεί να το κάνει. Και γενικότερα, να μην χρησιμοποιεί τα προσόντα του με τέτοιο τρόπο που να πληγώνει τους γύρω του. Αντίστοιχα, υπάρχουν συμπεριφορές στο πλαίσιο "το κάνω επειδή μπορώ" και από τη μεριά των γυναικών εις βάρος αντρών (αν και δεν χτυπάνε τόσο βαθιά όσο ο βιασμός) και (θα'πρεπε να) είναι προφανώς κατακριτέες.
Με ξέρεις όσο ξέρεις και την αναρχία, οπότε δεν είσαι σε θέση να βγάζεις κανένα συμπέρασμα για μένα και για το αν είμαι φανατισμένη ή όχι. Τις γυναίκες τις βλέπω πολύ καλά. Κατά τη γνώμη μου, σ'αυτό που λες έχει συμβάλλει κυρίως η πλύση εγκεφάλου από την μόδα, τα διάφορα lifestyles και ό,τι αυτα συνεπάγονται. Να υπενθυμίσω ότι το γυναικείο δεν είναι παιχνίδι μεταξύ των δύο φύλων. Το ότι κάποια είναι γυναίκα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και αντισεξίστρια. Αλλά αυτό, με τη σειρά του, δεν σημαίνει ότι πρέπει οι άντρες να είναι αδιάφοροι για το ζήτημα ή σεξιστές.papaglakos έγραψε:Από τον φανατισμό σου στο φεμινιστικό αγώνα δεν βλέπεις τις γυναίκες. Τις συνομίλικές σου. Δεν βλέπεις τη χυδαιότητα. Τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα κορίτσια σήμερα το σέξ. Την κοινηκότητα. "Σήμερα πάω με αυτών, αύριο με δύο άλλους. Ελεύθερη γυναίκα είμαι."
Άλλη μία. Ο σεξισμός δεν είναι παιδιάστικος πόλεμος μεταξύ κοριτσιών και αγοριών που θυμίζει ηλικίες δημοτικού. Δεν είναι "οι άντρες δεν πρέπει να χτυπάνε τις γυναίκες". Δεν είναι "επιτέλους δεχτείτε ότι υπάρχουν και μη ρομαντικές γυναίκες", δεν είναι "τα αγόρια πια φοβούνται να μιλήσουν στα κορίτσια". Όλα αυτά που γράφεις εδώ είναι συμπεριφορικά πρότυπα που έχουν επιβληθεί από το lifestyle και έχεις γίνει θύμα, αν πιστεύεις ότι πάντα είναι έτσι. Ότι πάντα ένα κορίτσι ψάχνει σεξ, μαγκιά και αντριλίκι ή ότι έχουν πάρει τόσο αέρα τα κορίτσια που τα αγόρια δεν μπορούν να τους μιλήσουν. Αν και σίγουρα θα υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στις οποίες θα ισχύει αυτό που γράφεις, μιας και είναι πρότυπο συμπεριφοράς, υπάρχουν και γυναίκες και άντρες που έχουν καταλάβει ότι γίνεται μια προσπάθεια να τους επιβληθεί συγκεκριμένος κοινωνικός ρόλος και συγκεκριμένη συμπεριφορά και όσο μπορούν αντιστέκονται.papaglakos έγραψε:Δεν βλέπεις την ψύχρα που υπάρχει. Τα αγόρια χτυπάνε τα κορίτσια; Να τους μιλήσουν φοβούνται. Αν πείς "σ' αγαπώ" κινδυνεύεις να φάς και ξύλο κι από πάνω.
Τα κορίτσια ξέρουν τι ζητάνε; Μιλάν για ευαισθησία, ρομαντισμό, αγάπη. Και τελικά ψάχνουν για πρόχειρο σεξ, μαγκιά και αντριλίκι.
Τώρα τι νομίζεις ότι απέδειξες? Ότι υπάρχουν και άντρες που αδικούνται από τις γυναίκες? Μπράβο, ξαναανακάλυψες τον τροχό! Αφού χρειάζεται, υπομονετικά ας το ξαναπώ. Ο σεξισμός δεν είναι θέμα μεταξύ αντρών και γυναικών (η επανάληψη είναι η μήτηρ της μαθήσεως). Είναι θέμα καταπίεσης των γυναικών από την κοινωνία.papaglakos έγραψε:Μια και σου αρέσουν τα περιστατικά, άκου. Μετά από πολυετή κάθειρξη, κρατούμενος βγαίνει με άδεια. Βρήσκει μια κοπέλα και της την πέφτει. Το μαθαίνουν οι γωνείς της, και αυτή τον καταγκέλει οτι προσπάθησε να τη βιάσει. Μετά από αστυνομικές έρευνες και τις πιέσης φίλης δικηγόρου που ανέλαβε την υπεράσπιση του κατηγορούμενου αποδεικνύεται το ψέμα. Αποκαλύπτεται επίσης οτι η κοπέλα ήταν βουλγάρα με άντρα στη χώρα της, που "την έκανε" μετά την υπόθεση για τη Βουλγαρία.
Άλλο. Φίλος αποκτά γιό με φίλη. Παρεπιπτώντος εκτός από μανάδες υπάρχουν και πατεράδες. και το πως αδιαφορείς γι αθυτούς φανερώνει την αντικειμενικότητά σου. Μετά χωρίζουν. Αυτή φοβούμενη οτι θα της τον πάρει, αφού πρόκειται για θαυμάσιο άνθρωπο που είχε κερδίσει τον γιό του και από τον πρώτο χωρισμό,, αρχίζει μια ιστορία να μην αφήνει τον πατέρα να δεί το παιδί, να τον "θάβει" στο παιδί, να του λέει οτι το παράτησε, οτι δεν το θέλει κλπ κλπ.
Όσο για το "αδιαφορείς γι αθυτούς φανερώνει την αντικειμενικότητά σου" που αναφέρεσαι στους πατέρες, δεν ξέρω αν το κατάλαβες (κι εσύ κι ο Tzanampets), αλλά δεν έχωσα στους πατέρες. Έχωσα στην Ελληνική νομοθεσία που δίνει μεγαλύτερο βάρος στη μάνα για την ανατροφή του παιδιού.
Επειδή αυτοχχαρακτηρίζεται φεμινίστρια, δεν σημαίνει ότι είναι. Επίσης, το πόσο ένθερμη είμαι με το φεμινιστικό, άσε να το μαντέψουν άλλοι που με ξέρουν καλύτερα από έναν που με έχει δει 3 φορές στο στέκι και έχει παιχτεί τυπικός χαρετισμός. Η βιασύνη είναι ο χειρότερος σύμβουλος στο να βγάλεις συμπέρασμα.papaglakos έγραψε:Θες άλλο. Αντίληψη φίλης φεμινίστριας. Περίπου τόσο ένθερμης όσο εσύ. Αν ένα ζευγάρι χωρίζει το παιδί πρέπει να το κρατάει η μάνα. Τελεία. Και συμβουλή προς την κόρη της. Θα βρείς ένα καλό παιδί, θα παντρευτείς, θα κάνεις παιδιά, και αν τελικά δεν σου αρέσει θα πάρεις το παιδί και θα φύγεις.
Ωραία ισότητα ρε.
Δεν σπουδάζουν τόσο εύκολα αν οι γονείς τους εν έτη 2009 έχουν τις ιδέες του 1909 για τις γυναίκες. Σ'αυτήν την περίπτωση, όχι μόνο δεν σπουδάζουν, αλλά ούτε έξω βγαίνουν χωρίς συνοδεία, ούτε αργούν να γυρίσουν στο σπίτι το βράδυ, τρώνε και λίγο ξυλάκι αν χρειαστεί κλπ...papaglakos έγραψε:Δεν έχουν ίσα δικαιώματα εν έτη 2009 οι γυναίκες με τους άντρες; Δεν εκλέγουν κι εκλέγονται στην ίδια ηλικία; Δεν δουλεύουν; Δεν σπουδάζουν; Δεν κυκλοφορούν μόνες τους, όπως οι άντρες; Δεν οδηγάνε; Δεν πίνουν; Δεν χωρίζουν;
Δεν βρίσκουν τόσο εύκολα δουλειά αν είναι νέες. Όταν βρίσκουν, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, αν το αφεντικό είναι αρσενικό, να υποστούν σεξουαλική παρενόχληση, απλά επειδή είναι γυναίκες κι αυτός τις γουστάρει no matter what.
Τα υπόλοιπα τα κάνουν, αν το'χες απορία.
Είμαι πραγματικά υπομονετική. Ο φεμινισμός δεν είναι κόντρα μεταξύ αγοριών και κοριτσιών. Δεν είναι το ποιος θα έχει το πάνω χέρι. Αυτό το πράγμα που παρουσιάζεις και εν γένει πιστεύεις είναι άλλη μία διαστρέβλωση του όρου "φεμινισμός", που πλασάρεται μιας και η εναντίωση προς τους αγωνιζόμενους και τις αγωνιζόμενες συμφέρει. Οπότε, εκτός από την αναρχία, έχεις να ψάξεις κι άλλα.papaglakos έγραψε:Αυτό που θέλεται είναι το πάνω χέρι. Δεν υπάρχουν ουσιαστηκά αιτήματα. Το φεμινιστικό κίνημα στηρίζεται πλέον σε κατηγορίες σε βάρος των αντρών επειδή είναι άντρες. Ωραίος ρατσισμός ρε!
Συγγνώμη, αλλά αν κατάλαβα καλά, με βάζεις σε θέση να απολογηθώ για τον τίτλο του κειμένου του Δικτύου? Πάντως, αν σου φαίνεται σεξιστικός ο τίτλος αυτός, θα'πρεπε να σου φαίνεται εξίσου σεξιστικό και το σύνθημα.papaglakos έγραψε:Εν μέσω εξέγερσης οι φεμινήστριες του ΔΙΚΤΥΟΥ για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα βγάλαν κείμενο που κατηγορούσε τα ΕΑΑΚ για σεξισμό επειδή φώναζαν το σύνθημα "μπάτσοι μουνιά σκοτώνεται παιδιά". Πέρα από τον σεξιστικό τίτλο του κειμένου "αρχίδια εξέγερση σύντροφοι" που βγάλαν οι σπουδαίες αντισεξίστριες, το πρόβλημα όταν μπάτσοι είχαν πυροβολήσει παιδί και γινόταν εξέγερση ήταν το σύνθημα των εαακιτών;
Ναι, αυτό είναι το μόνο λογικό συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει κανείς από όσα γράφεις.papaglakos έγραψε:Σέβομαι τις γυναίκες.
Ξέχασα να πω ότι έχω ακούσει αρκετούς κατά τη γνώμη μου σεξιστές, να λένε ότι θεωρούν τις γυναίκες έξυπνες ή όμορφες ή σύμβολα του τάδε και του δείνα, προκειμένου να αποδείξουν ότι δεν είναι σεξιστές. Αυτό που δεν καταλαβαίνεις παπαγαλάκο είναι ότι μέρος του σεξισμού είναι και το να δίνεις χαρακτηρισμούς στους ανθρώπους με βάση το φύλο τους. Και ποιος σου'πε δηλαδή ότι επειδή είναι γυναίκα αυτή, θα είναι και αγνή (σαν άνθρωπος) ή αρμονική (με όποια έννοια κι αν του δίνεις) ή οτιδήποτε άλλο?papaglakos έγραψε:Θεωρώ τα κορίτσια σύμβολα αγνότητας, τέχνης, αρμονίας.
Θα χαιρόμουν πολύ γι'αυτό, αν παράλληλα αναγνώριζες ότι πρακτικά αυτό δεν συμβαίνει ακόμα. Θέλω να πω, μπράβο σου που θεωρείς ότι κάθε δικαίωμά σου ως άνθρωπος θα'πρεπε να το'χει και κάθε γυναίκα ως άνθρωπος, αλλά ακόμα δεν είναι έτσι τα πράματα και παραδείγματα σου έδωσα παραπάνω.papaglakos έγραψε:Αναγνωρίζω κάθε δικαίωμά μου ως δικαίωμα που έχουν οι γυναίκες.
Είναι επειδή δεν έχεις καταλάβει τι είναι το φεμινιστικό κίνημα ακόμα.papaglakos έγραψε:Από εκεί και πέρα, απ τη στιγμή που το φεμινιστηκό κίνημα ζητά περισσότερα από αυτά που προυποθέτει η ισότητα, εμένα θα με βρεί απέναντί του.
Θέλω να πιστεύω ότι όλο αυτό που έγραψα δεν μοιάζει με την προσπάθεια ενός υπαλλήλου να ζητήσει αλληλεγγύη από το αφεντικό του.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
-
papagalakos
Δεν διάβασα όλες τις απαντήσεις σου. Δεν έχω χρόνο να απαντάω σε κάθε φεμινίστρια που έχει μανία καταδίωξης, και κυρίως οι περισσότερες απαντήσεις σου ήταν ελλειπείς (μιας γραμμής, του τύπου "σιγά ρε μεγάλε"). Οι υπόλοιπες, απλά απελπιστηκές, φανερώνουν μία τρικυμία εν κρανίο που δυστηχώς χαρακτηρίζει όλο το χώρο των ας πούμε προοδευτικών δυνάμεων. Αφήνω τους αναγνώστες να μας κρίνουν, και να αποφασίσουν ποιό είναι το λογικό.
Έχω βαρεθεί να ασχολούμε με το να πείσω έναν έναν τους συντρόφους ή τις συντρόφισες για ζητήματα μηδαμινής σημασίας, γι αυτό και δεν θα ξαναπαρέμβω σε καμία τέτοιου είδους συζήτηση, εκτός αν δεν μπορώ να κάνω αλλιώς.
Αν εδώ, στο athens.indymedia, και σε τόσες άλλες σελίδες υπάρχει τόσος κόσμος που αρέσκεται στο να είναι e-επαναστάτης, και να καλύπτει τον διαδυκτυακό καβγά τότε εγώ περισεύω. Προτιμώ στον ίδιο χρόνο να ασχοληθώ με κάτι ποιό ουσιαστικό. Αν μη τι άλλο στο σήμερα έχουμε και σοβαρότερα προβλήματα να λύσουμε απ το αν ένας εαακίτης είπε μια δυκτιώτησα "μουνι", ή δεν ξέρω τι άλλο που εδώ και πέντε λεπτά δεν μπορώ να βρώ.
Έχω βαρεθεί να ασχολούμε με το να πείσω έναν έναν τους συντρόφους ή τις συντρόφισες για ζητήματα μηδαμινής σημασίας, γι αυτό και δεν θα ξαναπαρέμβω σε καμία τέτοιου είδους συζήτηση, εκτός αν δεν μπορώ να κάνω αλλιώς.
Αν εδώ, στο athens.indymedia, και σε τόσες άλλες σελίδες υπάρχει τόσος κόσμος που αρέσκεται στο να είναι e-επαναστάτης, και να καλύπτει τον διαδυκτυακό καβγά τότε εγώ περισεύω. Προτιμώ στον ίδιο χρόνο να ασχοληθώ με κάτι ποιό ουσιαστικό. Αν μη τι άλλο στο σήμερα έχουμε και σοβαρότερα προβλήματα να λύσουμε απ το αν ένας εαακίτης είπε μια δυκτιώτησα "μουνι", ή δεν ξέρω τι άλλο που εδώ και πέντε λεπτά δεν μπορώ να βρώ.
- O kanenas
- Real Name: Αφροξυλάνθη
- Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
- Επικοινωνία:
Κρίμα που δύο συζητήσεις (μία για την αναρχία και μία για τον φεμινισμό) τις έχεις ανάγει σε προσωπικό επίπεδο, μιας και δεν μπορείς να απαντήσεις ουσιαστικά. Κρίμα, που ο εγκέφαλός σου δεν φτάνει πιο μακριά από το να πιστεύεις ότι το θέμα του σεξισμού περιορίζεται στο αν ένας εαακίτης είπε "μουνί". Τελικά όντως ήταν σαν να ζητάει αλληλεγγύη ένας υπάλληλος από το αφεντικό του. Χάσιμο χρόνου μαζί σου.
Αν βαρέθηκες να συζητάς με τους συντρόφους σου, μείνε στο κλουβάκι σου και συνέχισε να τους κοιτάζεις αφ'υψηλού, πιστεύοντας ότι είσαι και ο πρώτος. Μ'αυτά τα μυαλά, κανείς δεν θα χάσει τίποτα αν δεν ακούσει τις απόψεις σου. Άλλωστε, για να συμμετάσχεις σε μια συζήτηση, πρέπει κατ'αρχάς να δέχεσαι να συζητήσεις και όχι να επιτίθεσαι σε όποιον διαφωνεί μαζί σου.
Αν βαρέθηκες να συζητάς με τους συντρόφους σου, μείνε στο κλουβάκι σου και συνέχισε να τους κοιτάζεις αφ'υψηλού, πιστεύοντας ότι είσαι και ο πρώτος. Μ'αυτά τα μυαλά, κανείς δεν θα χάσει τίποτα αν δεν ακούσει τις απόψεις σου. Άλλωστε, για να συμμετάσχεις σε μια συζήτηση, πρέπει κατ'αρχάς να δέχεσαι να συζητήσεις και όχι να επιτίθεσαι σε όποιον διαφωνεί μαζί σου.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
- Gus
- Real Name: Πολλες ερωτησεις
Off Topic
Σβηστηκε καποιο σχολιο μου ή απλως δεν ανεβηκε?Θελω να ξερω,μην ξαναγραφω τα ιδια και ξανασβηνονται (ασε που βαριεμαι να ξαναγραφω κιολας.......)Αν εκανα μαλακια θα κανω μια προσπαθεια,αν σβηστηκε παρακαλω ενημερωστε με
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
Gus έγραψε:Off TopicΣβηστηκε καποιο σχολιο μου ή απλως δεν ανεβηκε?Θελω να ξερω,μην ξαναγραφω τα ιδια και ξανασβηνονται (ασε που βαριεμαι να ξαναγραφω κιολας.......)Αν εκανα μαλακια θα κανω μια προσπαθεια,αν σβηστηκε παρακαλω ενημερωστε με
Off Topic
Βλεπω μονο να εχεις σβησει ενα post σου απο το thread "πυλη ζωγραφου". Οποτε κατι εσυ εκανες λαθος.
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

@[you]

@[you]

- Malefino
- Real Name: Thomas
- Facebook ID: 2147483647
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fvtC7pRFa10[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8DViFXcFsNY[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=a82RuVsvl_Eyoutube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Tsn0Eby-Le8[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8DViFXcFsNY[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=a82RuVsvl_Eyoutube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Tsn0Eby-Le8[/youtube]
Αν αγαπάς θα φας πακέτο
κι αν μ'αγαπάς θα φας μπουκέτο.
VoxPopuli: producer, beatmaker and dj
https://soundcloud.com/voxpopuli2
https://voxpopuli2.bandcamp.com
Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε: ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
https://rocinante.gr
- Malefino
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=a82RuVsvl_E[/youtube]
Αν αγαπάς θα φας πακέτο
Χαίρετε!
ΠΑΠΑΓΑΛΕ,
όσον αφορά το φεμινιστικό θέμα, ΑΠΛΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ!Αν είναι δυνατόν, στην Ελλάδα του 2009 όπως, να υπάρχει άνθρωπος που να υποτιμά την προσφορά και την αξία της Γυναίκας στην κοινωνία. Ένα μόνο θα πώ και ας έχει ξαναγραφτεί, κι ας είναι κλισέ. ΟΛΟΥΣ ΜΑΝΑ ΜΑΣ ΓΕΝΝΗΣΕ. ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔ ΤΟΥ 2009 ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ, ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ 4 ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ (Μάνα, εργαζόμενη, σύζυγος, νοικοκυρά) σε ΜΟΛΙΣ 24 ώρες την ημέρα. Για να μήν ξεχνάμε οτι η γυναίκα είναι γυναίκα και πρέπει να αφιερώνει χρόνο και στην θυληκότητα της. Στο μόνο που θα συμφωνήσω μαζί σου είναι στο οτι το φεμινιστικό κίνημα είναι κίνημα υπέρ της ΙΣΟΤΗΤΑΣ των γυναικών και όχι υπέρ της ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥΣ.
στο θέμα μας:
Falgorn, για μία ακόμα φορά ΡΙΣΠΕΚΤ!
Η Αναρχία δεν εντάσσεται στην ίδια κατηγορία με τον κομμουνισμό, το σοσιαλισμό, το συντηρητισμό, τον κεφαλαιοκρατισμό, κτλ κτλ. Είναι μια ευρύτερη έννοια, όπως λέει ο φίλτατος, ΟΜΠΡΕΛΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ, η οποία εφαρμόζεται αναλόγως. Έτσι, προκύπτουν διάφορα νέα συστήματα, τα οποία διατηρούν τις αρχές που διέπουν τα αρχικά, μέσα όμως από το πρίσμα της αναρχίας.Έτσι έχουμε "αναρχοκομμουνισμο","αναρχοσοσιαλισμό" και τη βασική μετεξέλιξη, απόδειξη του ότι αναρχία και εξοκοινοβουλευτική αριστερά είναι δύο διαφορετικές έννοιες τις οποίες λανθασμένα τείνουμε να ενοποιήσουμε, "αναρχοκαπιταλισμός" ! ΟΛΕΣ, ενώ βασίζονται στο σοσιαλισμό, τον κομμουνισμό, την ελεύθερη αγορά, κτλ κτλ. αντιμάχονταισ στις μορφές εξουσίας που το κάθε σύστημα εμπεριέχει (π.χ.: τα σόβιετ στο κομμουνισμό, το κράτος στο σοσιαλισμό και την ελαχιστοποίηση της παρεμβολής του κράτους στην οικόνομία, για τον καπιταλισμό)
Ευλογείτε!
ΠΑΠΑΓΑΛΕ,
όσον αφορά το φεμινιστικό θέμα, ΑΠΛΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ!Αν είναι δυνατόν, στην Ελλάδα του 2009 όπως, να υπάρχει άνθρωπος που να υποτιμά την προσφορά και την αξία της Γυναίκας στην κοινωνία. Ένα μόνο θα πώ και ας έχει ξαναγραφτεί, κι ας είναι κλισέ. ΟΛΟΥΣ ΜΑΝΑ ΜΑΣ ΓΕΝΝΗΣΕ. ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔ ΤΟΥ 2009 ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ, ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ 4 ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ (Μάνα, εργαζόμενη, σύζυγος, νοικοκυρά) σε ΜΟΛΙΣ 24 ώρες την ημέρα. Για να μήν ξεχνάμε οτι η γυναίκα είναι γυναίκα και πρέπει να αφιερώνει χρόνο και στην θυληκότητα της. Στο μόνο που θα συμφωνήσω μαζί σου είναι στο οτι το φεμινιστικό κίνημα είναι κίνημα υπέρ της ΙΣΟΤΗΤΑΣ των γυναικών και όχι υπέρ της ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥΣ.
στο θέμα μας:
+++++++++++999999999999999999falgorn έγραψε:Χμμμ.... Κατ' αρχάς δε μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε ως κάτι το εννιαίο, θα την περιέγραφα μάλλον ως μια ομπρέλα ιδεολογιών, που γενικά έχουν κοινό σημείο αναφοράς την πάλι απέναντι στις μορφές και τους μηχανισμούς άσκησης εξουσίας. Ανάμεσα στα διάφορα ρεύματα υπάρχουν πάμπολλες διαφωνίες, από τη σχέση τους με την έννοια της "Αριστεράς" μέχρι το κατά πόσο είναι ατομικιστική ή συλλογική η προσέγγιση της ελευθερίας στην καθεμία... Υπάρχουν κάποια κλασσικά αναγνώσματα (Μπακούνιν, Κροπότκιν κ.α.). Θα σύστηνα να διαβάσετε τον "Αναρχικό των δυο Κόσμων" της Ursula le Guinn. Είναι λογοτεχνικό-κοινωνιολογικό και όχι βιβλίο καθαρά πολιτικής ανάλυσης, αλλά είναι πάρα πολύ καλό για να τεθούν κάποιοι προβληματισμοί και σκέψεις πάνω στο θέμα...
Falgorn, για μία ακόμα φορά ΡΙΣΠΕΚΤ!
Τότε προφανώς από τα 12 σου συναναστρέφεσαι με άτομα που επίσης δεν είχαν την παραμικρή ιδέα του τί είναι αναρχία-αναρχικός. Προσωπικά, δεν πιστεύω οτι υπάρχει συλλογική αναρχική δράση στην Ελλάδα, έτσι οπως ορίστηκε σε προηγούμενα πόστ (π.χ.: αγάπη προς το συνάνθρωπο, αντιβία, απεμπλοκή απο οριοθετήσεις-νομος, αστυνομία, δικαστήριο,βουλή,κτλ. ). Οι παραπάνω αυτοαποκαλούμενοι αναρχικοί απλά ευτελίζουν τον όρο, σπρώχνοντας την κοινή γνώμη στο να ταυτίσει την ιδέα της αναρχίας με τους μπάχαλους που τα σπάνε και πλιατσικολογούν. Κακώς ονομάζονται έτσι. Ο αναρχικός κυνηγά την "άναρχο κοινωνία"(=κοινωνία τόσο αρμονική, ώστε ο καθένας να γνωρίζει ου τελειώνουν οι ελευθερίες του και αρχίζουν οι ελευθερίες των άλλων, πράγμα που καθιστά την νομοθετική/εκτελεστική/δικαστική αρχή περιττή), ενώ οι μπαφιάρηδες των εξαρχείων κυνηγούν το χάος, τη σήψη και την καταστροφή. Τα ονομάζουν όλα αυτά "Επανάσταση" και παρασιτούν εις βάρος των υπολοίπων. Πιό πολυ από όλους όμως, εις βάρος των αληθινών αναρχικών. Τώρα, σε ατομικο επίπεδο, ούτε με ενδιαφέρει, ούτε και θα εξετάσω ποιός από εσάς είναι πιο αναρχικός από τον άλλον. Έχετε μια ιδεολογία και την ακολουθείτε. Το ζήτημα είναι, ανείκετε στους αναρχικούς ή στους χαοτικούς??papagalakos έγραψε:Life style εννοώ το οτι για να είσαι αναρχικός πρέπει να φοράς μαύρα, να γίνεσαι κάθε μέρα λιώμα στους μπάφους, να αράζεις στα γνωστά στέκια των εξαρχείων και να νομίζεις οτι όλη η Ελλάδα είναι έτσι. Δεν γενίκευσα με δογματικότητα για κάθε αναρχικό. Αλλά πιστεύω οτι μεγάλο πλήθος των αναρχικών στην Ελλάδα είναι αυτής της αντίληψης. Δεν αμφισβητώ την δική σας πείρα. Απλά επειδή από τα δώδεκά μου κυκλοφορώ στα εξάρχεια, έχω χορτάσει πολύ βαριά και ασύκωτη αναρχία. Ζητώ συγγνώμη αν έθιξα κάποιον σύντροφο αγωνιστή/συντρόφισα αγωνήστρια.
Ευλογείτε!
Δε φοβάμαι τίποτα...
Δεν ελπίζω σε τίποτα....
ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!
Δεν ελπίζω σε τίποτα....
ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!
-
papagalakos
Και η λάσπη δεν έχει τέλος. Να ξανατοποθετηθώ σύντομα και περιεκτικά.
Ο αγώνας για τη δίκαιη κοινωνία είναι αγώνας για την ισότητα.
Πέρα από αυτό, όταν ένα κίνημα θέτει στόχους που δεν εξυπηρετούν αυτό το σκοπό θα δέχεται και την ανάλογη κριτική.
Από 'κει και πέρα, με τα χρόνια έχουν δημιουργηθεί διάφορα αναρχικά ρεύματα. Όπως και στον κομμουνισμό. Εκεί να δείς ρεύματα. Σταλινισμός, Λενινισμός, Μαρξισμός, Τροτσκισμός, ρεφορμισμός, εξτρεμισμός, εναλακτικός και δε συμαζεύεται. Ίσως επειδή η αναρχία είναι λιγότερο... "δογματική" ιδεολογία, να έχει περισσότερα ή πιο αφηρημένα ρεύματα. Αλλά δεν την λες και ομπρέλα. Μάλιστα νομίζω ότι οι ίδιοι οι αναρχικοί δεν θεωρούν τον όρο "ομπρέλα ιδεών" και πολύ σωστό. Μάλον συνοψίζει την κριτική τους στο ΣΥΝ.
Ο αγώνας για τη δίκαιη κοινωνία είναι αγώνας για την ισότητα.
Πέρα από αυτό, όταν ένα κίνημα θέτει στόχους που δεν εξυπηρετούν αυτό το σκοπό θα δέχεται και την ανάλογη κριτική.
Σιγά μην είναι και μουσακάς. Κατά τον Μαρξ, αναρχία είναι το τελικό στάδιο του κομμουνισμού, το οποίο επέρχεται της σταδιακής παραμέρισης του κράτους.C0n έγραψε:Η Αναρχία Είναι μια ευρύτερη έννοια, όπως λέει ο φίλτατος, ΟΜΠΡΕΛΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ
Από 'κει και πέρα, με τα χρόνια έχουν δημιουργηθεί διάφορα αναρχικά ρεύματα. Όπως και στον κομμουνισμό. Εκεί να δείς ρεύματα. Σταλινισμός, Λενινισμός, Μαρξισμός, Τροτσκισμός, ρεφορμισμός, εξτρεμισμός, εναλακτικός και δε συμαζεύεται. Ίσως επειδή η αναρχία είναι λιγότερο... "δογματική" ιδεολογία, να έχει περισσότερα ή πιο αφηρημένα ρεύματα. Αλλά δεν την λες και ομπρέλα. Μάλιστα νομίζω ότι οι ίδιοι οι αναρχικοί δεν θεωρούν τον όρο "ομπρέλα ιδεών" και πολύ σωστό. Μάλον συνοψίζει την κριτική τους στο ΣΥΝ.
- otinanai
- Real Name: χμ..αλεξανδρος
ολως παραδοξως συμφωνω απολυτα με τον COn 
It's only after we've lost everything that we are free to do anything
[imgr 500x180]http://img.buzznet.com/assets/imgx/2/1/ ... 035284.jpg[/imgr]
[imgr 500x180]http://img.buzznet.com/assets/imgx/2/1/ ... 035284.jpg[/imgr]
- Malefino
Ρε φασιστογουρούνι,προβοκάτορα,φασίστα,κρυφοχρυσαυγίτη,εθνίκι,δεν ντρέπεσαι ρε????Δε με νοιάζει τι είπες απλά είσαι φασίστας επειδή συμφώνησες μαζί του!Πάμε όλοι να κράξουμε τον φασίστα ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ!otinanai έγραψε:ολως παραδοξως συμφωνω απολυτα με τον COn
ΚΡΑ,ΚΡΑ,ΚΡΑ!:p:p:p:p:p:p:p:p:p
Off Topic
Πλάκα κάνω...Κ...εεε....αλέξανδρε!!!!!
Αν αγαπάς θα φας πακέτο
-
papagalakos
Θα ζητήσω πνευματικά δικαιώματα γι΄αυτό.Malefino έγραψε: ΚΡΑ,ΚΡΑ,ΚΡΑ!