Γρίφος

Πες κι εσύ μια χαζομάρα! ΜΠΟΡΕΙΣ!
Άβαταρ μέλους
timos_m
Real Name: ΤΜ

Re: Γρίφος

Δημοσίευση από timos_m »

Το λάθος είναι ότι τα 2€ φιλοδώρημα περιλαμβάνονται στα 27 που έδωσαν, άρα δεν έχει νόημα το "+2" στο σερβιτόρο". Οπότε είναι: 27 που έδωσαν+3*1 που κράτησαν=30.

Edit:
σκέφτηκα πως του είπε "Θα με κρεμάσεις", οπότε, αν τον κρέμαγε όντως τελικά, θα έπρεπε να τον σφάξει επειδή είπε αλήθεια. Θεωρώντας τώρα πως "θα σε σφάξω"="θα σε σκοτώσω σφάζοντάς σε", ο βασιλιάς δεν μπορεί πλέον να το κάνει, αφού θα τον έχει ήδη κρεμάσει (παρόλο που θεωρητικά μπορεί να τον σφάξει και μετά θάνατον). Αν δεν ήταν αλήθεια, θα έπρεπε να τον κρεμάσει επειδή είπε ψέματα, άρα τελικά θα είχε πει αλήθεια. :roll: Επομένως δεν μπορεί να κάνει τίποτα απ' τα δύο και γι' αυτό θα τον αφήσει να ζήσει. Σωστά;
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

Εγώ θα απαντούσα:
"Αυτή η φράση είναι ψέμα", ώστε ο βασιλιάς να πέσει σε ατέρμονο loop.

Καμμιά ιδέα για τους μαθηματικούς?
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Άβαταρ μέλους
timos_m

Δημοσίευση από timos_m »

Off Topic
Ναι, η ιδέα που έχω για τους μαθηματικούς είναι ότι είναι χρήσιμοι, αλλά λίγο μλκες :P
o_apolytos
Real Name: Πραγματικό Όνομα

Δημοσίευση από o_apolytos »

Off Topic
timos_m έγραψε:
Falgorn έγραψε:Καμμιά ιδέα για τους μαθηματικούς?
Ναι, η ιδέα που έχω για τους μαθηματικούς είναι ότι είναι χρήσιμοι, αλλά λίγο μλκες :P
xaxaxa
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

timos_m έγραψε:Το λάθος είναι ότι τα 2€ φιλοδώρημα περιλαμβάνονται στα 27 που έδωσαν, άρα δεν έχει νόημα το "+2" στο σερβιτόρο". Οπότε είναι: 27 που έδωσαν+3*1 που κράτησαν=30.

Edit:
σκέφτηκα πως του είπε "Θα με κρεμάσεις", οπότε, αν τον κρέμαγε όντως τελικά, θα έπρεπε να τον σφάξει επειδή είπε αλήθεια. Θεωρώντας τώρα πως "θα σε σφάξω"="θα σε σκοτώσω σφάζοντάς σε", ο βασιλιάς δεν μπορεί πλέον να το κάνει, αφού θα τον έχει ήδη κρεμάσει (παρόλο που θεωρητικά μπορεί να τον σφάξει και μετά θάνατον). Αν δεν ήταν αλήθεια, θα έπρεπε να τον κρεμάσει επειδή είπε ψέματα, άρα τελικά θα είχε πει αλήθεια. :roll: Επομένως δεν μπορεί να κάνει τίποτα απ' τα δύο και γι' αυτό θα τον αφήσει να ζήσει. Σωστά;
:thumbup:
Όσον αφορά το πρώτο, στην ουσία αυτό είναι. Απλά δεν κράτησαν 3+1 σε αυτή τη μορφή. Κράτησαν 3+1, το οποίο 1 το διαιέρεσαν σε 0,3333333.... 0,33333333... 0,33333333... σύνολο 1 που τελικά πήρε ο σερβιτόρος.
papagalakos

Είναι τρείς άνθρωποι στη σειρά, έτσι ώστε ο τελευταίος να βλέπει τους άλλους δύο, ο μεσαίος βλέπει τον πρώτο κι ο πρώτος δεν βλέπει κανέναν.
Από ένα κουτί με 5 μπλε καπέλα, 2 κόκκινα και 2 πράσινα τους φοράμε ένα στον καθένα, χωρίς αυτοί να βλέπουν τι καπέλο φοράνε.
Ρωτάμε των τελευταίο, αυτών που βλέπει τους άλλους δύο, "τί χρώμα καπέλο δεν φοράς" κι αυτός απαντάει "δεν ξέρω".
Ρωτάμε τον μεσαίο "τί χρώμα καπέλο δεν φοράς" κι αυτός απαντάει "δεν ξέρω".
Κι ο πρώτος λέει "εγώ όχι μόνο ξέρω τί χρώμα καπέλο δεν φοράω αλλά ξέρω και τι χρώμα φοράω".
Τι χρώμα καπέλο φοράει λοιπόν ο πρώτος;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος papagalakos την Τρί Σεπ 15, 2009 9:12 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
FanTomA

Δημοσίευση από FanTomA »

Κατι λαθος εχεις γραψει παπαγαλε ,εκει με τα καπελα.
Άβαταρ μέλους
timos_m

Δημοσίευση από timos_m »

Papagalakos, 1η σελίδα του topic, 2ο post...
edit: άκυρο, άλλο είναι μάλλον..
papagalakos

Το είδα αυτό που λες τίμο. Είναι παρόμοιο. Ουσιαστικά στη λογική του είναι το ίδιο αλλά με άλλους αριθμούς που διαφοροποιεί λίγο τον τρόπο σκέψης. Το έψαξα λίγο στο ίντερνετ και το βρήκα σε αρκετές εκδοχές. Αυτή είναι νομίζω από το "κατόπουλο του μινσκ". Θα το κοιτάξω πάλι αλλά νομίζω και με αυτούς τους αριθμούς καπέλων έχει λύση.
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

5 μπλε καπέλα + 5 κόκκινα καπέλα + 2 μπλε καπέλα = 7 μπλε καπέλα και 2 κόκκινα καπέλα.
Μήπως έχεις μπερδέψει κάποιο χρώμα?
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
papagalakos

Δίκιο έχεις. Το διόρθωσα. :oops:
5 μπλε, 2 κόκκινα και 2 πράσινα.
Άβαταρ μέλους
semf3itis
Real Name: Χρήστος

Δημοσίευση από semf3itis »

Για να λεει ο τελευταίος(τρίτος) δεν ξερω σημαίνει ότι οι δύο μπροστινοί του φορανε δύο μπλέ ή συνδυασμό των τριων χρωμάτων(ένα διαφορετικο χρώμα ο καθένας απο τους δύο μπροστινούς).Ακούγοντας το αυτό ο δεύτερος και καταλαβαίνοντας το τελευταίο συμπέρασμα καταλήγει ο ίδιος στο συμπέρασμα ότι α)αν ο μπροστινος φρούσε κόκκινο αυτός(ο δεύτερος) σίγουρα δεν θα φορούσε κόκκινο(δεδομένης της απάντησης του τρίτου που θα είχε απαντήσει δεν φοράει κόκκινο) β)αν ο μπροστινός φορούσε πράσινο αυτός(ο δεύτερος) σίγουρα δεν θα φορούσε πράσινο(δεδομένης τησ απάντησης του τρίτου) γ)αν ο μπροστινός φορούσε μπλε αυτός μπορεί να φοραέι οποιοδήποτε χρώμα.Απατώντας ο δεύτερος δεν ξέρω προφανώς μπροστά του βλέπει μπλε(γ περίπτωση) άρα ο πρώτοσ έχει ευκολη δουλειά.
*Is someone getting the best of you?
papagalakos

:partyman:
Νάτος ο ΣΕΜΦίτης :D
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

Για αυτό με τον γελοτοποιό, βρήκα καλύτερη λύση. Αρκεί να πει μία μόνο λέξη: <<Ψεύδομαι>>. Αν ο Βασιλιάς θεωρήσει ότι είπε αλήθεια, αυτό σημαίνει ότι ψεύδεται, αντίφαση. Αν ο Βασιλιάς θεωρήσει ότι είπε ψέμματα, αυτό σημαίνει ότι δεν ψεύδεται, δηλαδή ότι λέει αλήθεια, και πάλι αντίφαση. Οπότε, μην ξέρωντας τι να κάνει, τον αφήνει ελεύθερο.

Επ'εύκαιρία άλλο ένα:

Τι θα γίνει αν μία ακατανίκητη δύναμη, συναντήσει ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο;
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

Hengeo έγραψε:Τι θα γίνει αν μία ακατανίκητη δύναμη, συναντήσει ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο;
Θα μπει σε ατέρμονη λούπα το σύμπαν και θα καταλήξουμε στο επόμενο Big Bang, γιατί στην πραγματικότητα ο Morpheus θα κάνει restart το Matrix.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αστεία”