Πρώτες μέρες στη σχολή

Συζητήσεις για όσα θα πρέπει να ξέρει ένας σωστός φοιτητής!

Συντονιστές: Ryu, antony07

papagalakos

Re: Πρωτες μερες στη σχολη

Δημοσίευση από papagalakos »

Κατά τη γνώμη μου το καλύτερο βιβλίο για την Ανάλυση Ι είναι ο Διαφορικός και Ολοκληρωτικός Λογισμός του Spivak. Βέβαια η ύλη και τα θέματα μπαίνουν από το βιβλίο του Ρασσιά. Επειδή όμως το βιβλίο του Spivak είναι απλό και πλήρες, νομίζω ότι με αυτό και παρακολούθηση των μαθημάτων μπορεί κανείς να περάσει το μάθημα.
Άβαταρ μέλους
Glaurung
Real Name: ....
Facebook ID: 0

Re: Πρώτες μέρες στη σχολή

Δημοσίευση από Glaurung »

Πλέον είμαι και επίσημα φοιτητής της ΣΕΜΦΕ ! 8) Έχασα την στάση , οπότε μου είπαν και κατέβηκα στην είσοδο από την πύλη Ζωγράφου και πήρα τον δρομάκο . Ειδικά αυτή η διαδρομή είναι υπέροχη , σαν να είσαι σε καμιά εκδρομή στην εξοχή είναι . Το πράσινο γενικότερα είναι μπόλικο ,πράγμα που με χαλαρώνει . Όλοι ήταν αρκετά εξυπηρετικοί και πρόθυμοι να βοηθήσουν , ακόμα και αυτές που ήταν για τις αιτήσεις ( άκουγα κάτι να λένε κάποιοι-κάποιοι ) . Ειδικά η ξανθιά ήταν ευγενέστατη και γλυκύτατη ! :D Πήραμε και το πρόγραμμα , στο οποί έχω μια απορία : Τις Δευτέρες έχουμε Εργαστήριο Φυσική στις 12.45-14.30 και από κάτω μας λέει ότι έχουμε για την Εισαγωγή στον Προγραμματισμό στις 13-15 Εργαστήριο 1,2 … πως γίνετε την ίδια ώρα να έχουμε 2 εργαστήρια ? :e_confused:
Άβαταρ μέλους
dj manos
Banned
Real Name: Μάνος

Δημοσίευση από dj manos »

Glaurung έγραψε:Ειδικά αυτή η διαδρομή είναι υπέροχη , σαν να είσαι σε καμιά εκδρομή στην εξοχή είναι .
Καλά,κάτσε να την κάνεις και χειμώνα με -5,βροχές και κρύο και μετά μου λες... Αλλά και το καλοκαίρι,που σκάει ο τζίτζικας,αυτή η διαδρομή είναι θά-να-τος!
Glaurung έγραψε:Όλοι ήταν αρκετά εξυπηρετικοί και πρόθυμοι να βοηθήσουν...
Σίγουρα γράφτηκες στη ΣΕΜΦΕ? :?
Glaurung έγραψε:Τις Δευτέρες έχουμε Εργαστήριο Φυσική στις 12.45-14.30 και από κάτω μας λέει ότι έχουμε για την Εισαγωγή στον Προγραμματισμό στις 13-15 Εργαστήριο 1,2 … πως γίνετε την ίδια ώρα να έχουμε 2 εργαστήρια ? :e_confused:
Οκ,τώρα βεβαιώθηκα. Στη ΣΕΜΦΕ γράφτηκες. Συνήθης ασυνεννοησία μεταξύ εργαστηρίων πληροφορικής και φυσικής... Περίμενε αλλαγή σε κάποιο από τα 2.
papagalakos

Glaurung έγραψε:Τις Δευτέρες έχουμε Εργαστήριο Φυσική στις 12.45-14.30 και από κάτω μας λέει ότι έχουμε για την Εισαγωγή στον Προγραμματισμό στις 13-15 Εργαστήριο 1,2 … πως γίνετε την ίδια ώρα να έχουμε 2 εργαστήρια ? :e_confused:
Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να είναι δύο τα τμήματα και την ίδια ώρα να έχει δύο εργαστήρια, ένα για κάθε τμήμα. Απλά αντί να κάνουν όλοι μαζί java και όλοι μαζί εργαστήριο θα πάνε μισοί μισοί. Κάποια στιγμή, από κάπου, με κάποιο τρόπο, θα το μάθεις.
Άβαταρ μέλους
zupiter
Real Name: kanenas

Δημοσίευση από zupiter »

Οποιος πρωτοετης ηταν στην θετικη κατευθυνση και ηταν καλος στη χημεια κατευθυνσης και σκοπευει να παρει κατευθυνση φυσικου, καλο θα ηταν να παρει το μαθημα γενικη χημεια(αν στο καινουργιο υπαρχει!! ...δεν εχω κοιταξει να πω την αληθεια)
Θα κανει τα εργαστηρια, αλλα ολα θα του φανουν γελοια και με 0 διαβασμα γραφει χαλαρα ενα 8 με 9.... Εγω επρεπε να ψαξω τα βιβλια του λυκειου και να τα ξαναδιαβασω γιατι μεσα σε 3 χρονια τα ειχα ξεχασει. μακαρι να μου το ειχαν πει οταν πρωτοεμπαινα στη σχολη... :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
Artemoila
Real Name: Artemis
Facebook ID: 1003775262

Δημοσίευση από Artemoila »

Glaurung έγραψε:Όλοι ήταν αρκετά εξυπηρετικοί και πρόθυμοι να βοηθήσουν
Εννοείται... ;)
Ειδικά η ξανθιά ήταν ευγενέστατη και γλυκύτατη !
Eννοείται... ;)
Τις Δευτέρες έχουμε Εργαστήριο Φυσική στις 12.45-14.30 και από κάτω μας λέει ότι έχουμε για την Εισαγωγή στον Προγραμματισμό στις 13-15 Εργαστήριο 1,2 … πως γίνετε την ίδια ώρα να έχουμε 2 εργαστήρια ? :e_confused:
Eννοείται... ;)
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

dj manos έγραψε:
Glaurung έγραψε:Ειδικά αυτή η διαδρομή είναι υπέροχη , σαν να είσαι σε καμιά εκδρομή στην εξοχή είναι .
Καλά,κάτσε να την κάνεις και χειμώνα με -5,βροχές και κρύο και μετά μου λες...
Τότε είναι που τα σπάει περισσότερο η διαδρομή! :e_biggrin: :e_biggrin: :supz:
Γράφτηκες στη Σχολή Εφαρμοσμένων (Μαθηματικών και) Φυσικώ Επιστημών. Αυτό είναι για εξάσκηση: πρέπει να συμπεριφερθείς ως κβαντικό σωματίδιο, και να βρίσκεσαι και στα δύο εργαστήρια ταυτόχρονα. :lol: :lol:
Πέρα από την πλάκα, θα γίνει έτσι το πρόγραμμα, ώστε αν πηγαίνεις στο τμήμα που πρέπει να πηγαίνεις με βάση την αλφαβητική σειρά σου, δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα με τις ώρες. Αν τώρα για κάποιο λόγο υπάρχει ακόμα πρόβλημα, πάρε τον πολιορκητικό κριό σου και το πιστό σου μεταλλικό σφυρί και πήγαινε στη γραμματείς να δεις τι παίζει. Μην ανησυχείς, μετά από λίγο καιρό θα συνηθίσεις το κλίμα, και θα κανονιζεις ποιές μέρες και ώρες σε βολεύουν.
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Άβαταρ μέλους
Glaurung
Real Name: ....

Δημοσίευση από Glaurung »

Falgorn έγραψε:
dj manos έγραψε:
Καλά,κάτσε να την κάνεις και χειμώνα με -5,βροχές και κρύο και μετά μου λες...
Τότε είναι που τα σπάει περισσότερο η διαδρομή! :e_biggrin: :e_biggrin: :supz:
Βρήκα την αδελφή ψυχή μου ! :wink: :lol: :lol:

Καλά , το περίμενα ότι κάτι θα γινόταν . Άσε που είμαι τόσο άσχετος που δεν είμαι και 100% σίγουρος ότι έχω καταλάβει σωστό το όλο θέμα με τα εργαστήρια . Στον προγραμματισμό έχει από 1 μέχρι 6 , δεν νομίζω τα έχουμε όλα . :shock:
Άβαταρ μέλους
m3Lt3D
Real Name: Γιάννης

Δημοσίευση από m3Lt3D »

Εγω πηγα και γραφτηκα τη Δευτερα.Αν εξαιρεσεις αυτο με τις παραταξεις, ολα τα αλλα μια χαρα!Και γω με τις ωρες των μαθηματων ψηλομπερδευτηκα ,αλλα δε βαριεσαι! :P

Μια διευκρινιση: Εκει που καναμε την εγγραφη γινονται και τα μαθηματα;(ενα κτηριο που εγραφε απεξω σεμφε και διπλα ειχε χημικους μηχανικους)
"Σκατά στους φασίστες" - όχι Μπρεχτ
Άβαταρ μέλους
otinanai
Real Name: χμ..αλεξανδρος

Δημοσίευση από otinanai »

m3Lt3D έγραψε: Μια διευκρινιση: Εκει που καναμε την εγγραφη γινονται και τα μαθηματα;(ενα κτηριο που εγραφε απεξω σεμφε και διπλα ειχε χημικους μηχανικους)
Το κτηριο που λες ειναι οι γενικες εδρες γινονται και εκει καποια μαθηματα αλλα απο μεγαλυτερα ετη.. αλλα κτηρια που γινεται μαθημα ειναι τα νεα κτηρια σεμφε (που μαλλον φετοςθα ειναι κλειστα λογω εργων), το κτηριο φυσικης, και η παλια βιβλιοθηκη(ΠΒ) απο οτι ειδα στο προγραμμα σας εσεις θα κανετε μαθημα στην ΠΒ (που ειναι λιγο θαμενη αλλα με λιγη καλη θεληση θα την βρεις)
It's only after we've lost everything that we are free to do anything
[imgr 500x180]http://img.buzznet.com/assets/imgx/2/1/ ... 035284.jpg[/imgr]
papagalakos

otinanai έγραψε:απο οτι ειδα στο προγραμμα σας εσεις θα κανετε μαθημα στην ΠΒ
:alright:
Άβαταρ μέλους
m3Lt3D
Real Name: Γιάννης

Δημοσίευση από m3Lt3D »

otinanai έγραψε:
m3Lt3D έγραψε: Μια διευκρινιση: Εκει που καναμε την εγγραφη γινονται και τα μαθηματα;(ενα κτηριο που εγραφε απεξω σεμφε και διπλα ειχε χημικους μηχανικους)
Το κτηριο που λες ειναι οι γενικες εδρες γινονται και εκει καποια μαθηματα αλλα απο μεγαλυτερα ετη.. αλλα κτηρια που γινεται μαθημα ειναι τα νεα κτηρια σεμφε (που μαλλον φετοςθα ειναι κλειστα λογω εργων), το κτηριο φυσικης, και η παλια βιβλιοθηκη(ΠΒ) απο οτι ειδα στο προγραμμα σας εσεις θα κανετε μαθημα στην ΠΒ (που ειναι λιγο θαμενη αλλα με λιγη καλη θεληση θα την βρεις)
Και που θα τα βρουμε;;Χαος ειναι η πολυτεχνιουπολη! :e_surprised:
Μου φαινεται την πρωτη μερα οι περισσοτεροι θα ριξουμε πολυ περπατημα... :P
"Σκατά στους φασίστες" - όχι Μπρεχτ
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

m3Lt3D έγραψε:
otinanai έγραψε:
Και που θα τα βρουμε;;Χαος ειναι η πολυτεχνιουπολη! :e_surprised:
Μου φαινεται την πρωτη μερα οι περισσοτεροι θα ριξουμε πολυ περπατημα... :P
Ρωτάς!!!! Κυκλοφορούν φοιτητές παντού!
Προσωπικά, κάθε Οκτώβρη, απαντάω σε πάνω από 50 πρωτοετά! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :wink:
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Άβαταρ μέλους
dj manos
Banned
Real Name: Μάνος

Δημοσίευση από dj manos »

Η Παλαιά Βιβλιοθήκη (ΠΒ) είναι το κτίριο στο οποίο στεγάζεται και το Ιατρείο. Αν πήγες χθες να παραδώσεις τις ιατρικές σου εξετάσεις θα το θυμάσαι (υποθέτω). Για να μπεις στις αίθουσες διδασκαλίας της ΠΒ,πας στο Ιατρείο και κάνεις τον κύκλο ώστε να βρεθείς από την πίσω μεριά που είναι η είσοδος. :)
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

otinanai έγραψε:τα νεα κτηρια σεμφε (που μαλλον φετοςθα ειναι κλειστα λογω εργων)
Έργων??? Μιλάμε για τα ίδια κτήρια που παραδόθηκαν πριν 2 χρόνια περίπου αν δεν κάνω λάθος? Τι έργα κάνουν πάλι?
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ακαδημαϊκά”