Evmorphine έγραψε:ρε παπαγαλακο μου.. οταν λεω για 5 εννοω λιγο κοσμο... ενοειτε πως η επανασταση θα ξεκινισει απο λιγους...
αρχικα, οσο αναφορα την παγκοσμια επανασταση, πιστευω οτι πρεπει να υπαρξει ενα παγκοσμιο κινημα ιδεολογικο... απο εκει και περα αν μια χωρα ξεκινισει ειναι θεμα χρονου να αρχισουν και οι υπολοιπες. οποτε η βασικη δυσκολια παλι ανερχετε στον τροπο με τον οποιο διαδιδονται οι ιδεες...
οσο για το αν τσουβαλιαζω ή οχι σου δηλωνω πωσ δεν βλεπο καθολου τηλεοραση γιατι δεν την θεωρο αξιοπιστο μεσο πληροφορισης...
τωρα για το οτι λιγοι ξεκινουν την διαμαρτηρια συμφωνω αλλα για να μιλαμε για ολοκληρη επανασταση ειναι δεδομενο οτι εχει μεγαλη συμμετοχη και οτι δεν επαναστατει μονο μια χουφτα ανθρωποι... ειναι αλλο η ενοπλη διαμαρτυρια (στην οποια συμμετεχουν λιγοι και χανουν το δικιο τουσ λογο τησ χρησης βιας) και αλλο μια επανασταση... (οπου θεωριτικα ειναι απαραιτητη η χρηση οπλων)
Δεν εννοούσα ότι είσαι θύμα προπαγάνδας. Απλά επισήμανα μια κλασική διαστρέβλωση.
Πρέπει να υπάρξει ένα παγκόσμιο ιδεολογικό κίνημα. Δεν διαφωνώ. Αλλά δεν υπάρχουν οι αντικειμενικές συνθήκες ώστε αυτή η ιδεολογία να προωθηθεί ως επανάσταση, μαζική, σε όλες τις χώρες ταυτόχρονα.
Επίσης αν ξεκινήσει μια χώρα θα ξεκινήσουν και άλλες. Αποδεδειγμένο ιστορικά. Πολύ σωστά όλα αυτά. Αλλά αυτά αφορούν το αφού ξεκινήσει κάτι. Το ζήτημα είναι πως ξεκινάει κάτι.
Προφανώς πρέπει να διαδόσουμε την ιδέα της αλλαγής και το όραμα για μια άλλη κοινωνία.
Συμμφωνούμε τελικά και στο ότι άλλο επανάσταση, άλλο η δράση των Ε.Ο.
Απλά εγώ λέω ότι για να φτάσουμε στην γενικευμένη επανάσταση χρειάζεται μια προετοιμασία. Και οι ίδιες οι Ε.Ο. λένε (ή θα έπρεπε να λένε), ότι δεν κάνουν επανάσταση, αλλά επαναστατική προπαγάνδα. Όπως έχω ξαναγράψει δηλαδή οι στόχοι μιας τέτοιας οργάνωσης είναι κυρίως τρεις.
1) Προπαγάνδιση της δυνατότητας να χτυπηθεί αυτό το σύστημα που φαντάζει απόρθητο
2) Ανάδειξη του τρόπου, των μέσων και η εξοικείωση του κινήματος με συγκρουσιακές πρακτικές
3) Μαζικοποίηση της δράσης τους και η αναγωγή της σε γενικευμένη επανάσταση