Ξέφραγο αμπέλι ή όλα ok;
-
Κωνσταντίνος
Ξέφραγο αμπέλι ή όλα ok;
beep-beep δεν νομίζω ότι υπάρχει καμμία έννοια στην ζωή που να μπορεί να υπάρξει μόνη της στο έπακρο .. και επειδή πάντα τα άκρα είναι 2 το ζητούμενο είναι η χρυσή τομή.. το συχνά πυκνά ήταν υπερβολικό αλλά το καμιά φορά ισχύει νομίζω και αυτό δεν είναι κάτι που δεν είναι γνωστο .. μάλιστα το κάψιμο του πολυτεχνείου το είχαμε παρακολουθήσει όλοι live από την τηλεόραση.. όσο για τους πυροβολισμούς είχαν πέσει μέρα μεσημέρι πίσω από την σχολή μου (τότε σπούδαζα στο φυσικό Αθηνών του Πανεπιστημίου) και είχαν βρεθεί και οι σφαίρες .. μάλιστα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα (που προφανώς είχαν φύγει οι δράστες) οι πρυτανικές αρχές επέτρεψαν στην αστυνομία να πάει να δει τι έγινε .. εν ολίγοις αυτό που λέω είναι ότι όσο απαράδεκτο είναι να μπουν οι μπάτσοι και να ελέγχουν τα πάντα άλλο τόσο απαράδεκτο είναι να υπάρχει και ασυδοσία .. επίσης δες αυτό που έγραψα στον katsarola για την ηθική αυτουργία ... για μένα προφανώς στα πανεπιστήμια πρέπει να μπορεί να εκφράζει ελεύθερα την άποψή του κανείς διότι είναι ο μόνος τρόπος να παράγονται καινούργιες ιδέες και να προχωράει η κοινωνία ... εξάλλου γενικά πιστεύω (και να το θυμάσαι όταν διαβάζεις μυνήματά μου για να καταλαβαίνεις τι εννοώ) ότι το τέλειο είναι ανέφικτο και μπορούμε συνήθως να έχουμε μια μέση λύση που απλά να ανέχονται όλες οι πλευρές .. σε καμμία περίπτωση δεν είναι ότι θέμα εμπάθειας .. θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης είναι για μένα ..
title edited by drcypher
title edited by drcypher
-
Κωνσταντίνος
beep-beep ήθελα να σου πω και κάτι άλλο .. όσο ευνόητο είναι ότι αν διαπιστώσω ότι κάπου έκανα λάθος θα το πάρω πίσω ή θα το διορθώσω (π.χ. πυκνά πυκνά) άλλο τόσο ευνόητο είναι ότι δεν εκτιμώ ώστε να συζητάω μαζί τους, ανθρώπους για τους οποίους το θέμα είναι να βγουν από πάνω σε μια συζήτηση και όχι απαραίτητα να φτάσουμε στην "αλήθεια" .. με λίγα λόγια δεν ακολουθώ κάποια τακτική λες και είμαι δικηγόρος που θέλει να κάνει το άσπρο μαύρο απλά λέω την άποψή μου ..
Re: ξέφραγκο αμπέλι ή όλα ok;;
1)Ποιοι ειχαν καψει το κτιριο Στουρναρη κ Πατησιων γωνια?Εισαι σιγουρος οτι επειδη ειπε η ΤV οτι το εκαναν οι καταληψιες,οντως ετσι ειναι!!Κωνσταντίνος έγραψε: 1).. μάλιστα το κάψιμο του πολυτεχνείου το είχαμε παρακολουθήσει όλοι live από την τηλεόραση..
2).. εν ολίγοις αυτό που λέω είναι ότι όσο απαράδεκτο είναι να μπουν οι μπάτσοι και να ελέγχουν τα πάντα άλλο τόσο απαράδεκτο είναι να υπάρχει και ασυδοσία ..
Μαλλον δεν ξερεις για τον Καππα Μαρουση,στην Πατησιων που ειχε καει κατα την διαρκεια επεισοδιων το 91,αν θυμαμαι καλα,και ειχαν καει μαζι αρκετοι ανθρωποι.Τοτε ολα τα ΜΜΕ και το κρατος κατηγορησαν τους κουκουλοφορους οτι ευθυνονταν για τον εμπρησμο,με την ριψη μολοτωφ.
Τα καπνογονα της αστυνομιας που φευγαν προς ολες τις κατευθυνσεις,κανενας δημοσιογραφος δεν τα υπολογισε.
2)Θεωρεις οτι υπαρχει ασυδοσια αυτην τη στιγμη στα πανεπιστημιακα ιδρυματα που προστατευονται απο το ασυλο?Θεωρεις οτι οι χωροι που προστατευονται απο ασυλο,παρουσιαζουν μεγαλυτερη εγκληματικοτητα απο την υπολοιπη κοινωνια?
Επισης,για τις χρυσες τομες και τις λυσεις που βολευουν ολους,ειμαι αντιθετος.Αυτο λεγεται μετριοτητα.
Οσο για το πως γραφω,οταν βλεπω οτι παντου γυρω μου ολοι οι μηχανισμοι συκοφαντουν τα ελληνικα πανεπιστημια με τον χειροτερο τροπο,και εσυ χρησιμοποιεις την ιδια επιχειρηματολογια με αυτους,συγγνωμη αλλα ετσι θα γραψω.
To beep or not to beep?
-
Κωνσταντίνος
όχι δεν ξέρω για τον Καππα Μαρουση και δεν αμφιβάλλω ότι υπάρχει πιθανότητα να είναι αλήθεια αυτό που λες για το παιδί .. με τα μάτια σου όμως εσύ το είδες; .. δεν στέκομαι όμως εκεί γιατί ο πιο σημαντικός λόγος που πιστεύω αυτά που που έχω δει εγώ με τα μάτια μου .. γιατί 1. οι κανονισμοί λειτουργίας των ελληνικών πανεπιστημίων στα δικά μου τα μάτια καθιστούν σαφές στον οποιοδήποτε δυνητικά θέλει να κάνει ό,τι γουστάρει μέσα σε αυτά .. επίσης πιστεύω ότι οι φοιτητές είναι υπεύθυνοι γι'αυτά που γίνονται στις διαδηλώσεις κάθε φορά και μου φαίνεται απίστευτο να προκαλλούν αυτές τις καταστάσεις άνθρωποι που τους έχουμε δει να παίρνουν φωτιά από τις μολότοφ .. από εκεί και πέρα όταν εκτός του ότι μου φαίνεται απόλυτα λογικό από όσα βλέπω εγώ με τα μάτια μου το έχω δει και 345234626261465 φορές στην τηλεόραση δύσκολα μπορείς να με πείσεις ότι πάντα είναι στημμένο .. σχετικά με τις χρυσές τομές πρέπει να ξέρεις ότι το να χαρακτηρίσω με θεανματικό τρόπο κάτι που λέει ο άλλος και να φανώ σωστός είναι το μόνο εύκολο .. θα σου πρότεινα να κοιτάξεις γύρω σου μοντέλα που δουλεύουν και όχι ουτοπικές θεωρίες που θα δούμε αν κλπ κλπ και θα διαπιστώσεις ότι τα άκρα ποτέ δεν έφεραν αποτέλεσμα ... λειτουργούν μόνο σε επαναστάσεις οι οποίες κρατούν πολύ λίγο ... όταν γίνονται στάση ζωής όλες τις φορές οδήγησαν στην αναρχία και στον κουκουρουκισμό .. επίσης τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν τα θεωρώ μούφα επειδή το λένε οι δημοσιογράφοι (τους οποίους τουλάχιστον στην Ελλάδα δεν εκτιμώ καθόλου) ... τα θεωρώ μούφα γιατί δεν διαφέρουν από τον berkeley μόνο στα λεφτά αλλά πρπωτα από όλα στην νοοτροπία .. από τους φοιτητές που σε μεγάλο ποσοστό θεωρούν ότι στις εξεταστικές πρέπει πάντα να κατεβαίνουν με σκονάκια κλπ κλπ και έχουν αναπτύξει από τώρα δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία μέχρι τους καθηγητές που τουλάχιστον στην σχολή μου σε στέλναν με πολύ σαφή τρόπο μέσα από το μάθημα που έκαναν σε φροντιστήρια (δεν εννοώ το ΣΕΜΦΕ αλλά δεν θα μου έκανε εντύπωση αν ίσχυε και εδώ) και μέχρι και την κυβέρνηση που τα έχει τελέιως γραμμένα και κατά την γνώμη μου το πρόβλημά της ακόμα και τώρα ως προς τα πανεπιστήμια είναι πώς θα πάρει πιο πολλούς ψήφους από τα κωθώνια και τους αραχτούς στις επόμενες εκλογές (τόσα χρόνια που είχαμε τα χάλια μας όλα καλά .. τους έπιασε η κολούμπρα τώρα που θα γίνει η αξιολόγηση από την ευρωπαϊκή ένωση και κινδυνεύουμε να μην μας αναγνωρίζουν οι υπόλοιποι ) ... τέλος πρέπει να σου πω για το
Οσο για το πως γραφω,οταν βλεπω οτι παντου γυρω μου ολοι οι μηχανισμοι συκοφαντουν τα ελληνικα πανεπιστημια με τον χειροτερο τροπο,και εσυ χρησιμοποιεις την ιδια επιχειρηματολογια με αυτους,συγγνωμη αλλα ετσι θα γραψω.
που γράφεις ότι αν το βλέπεις σαν μάχη στην οποία πρέπει να σκεφτείς τι θα πεις λες και είσαι δικηγόρος που πάει να κάνει το άσπρο μαύρο, ότι σε αυτή την περίπτωση δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να σε πείσω ούτε να συζητήσω μαζί σου γιατί εγώ είμαι καλοπροαίρετος και απλά σου λέω αυτά που έχω στο μυαλό μου .. την δε δικηγορίστικη νοοτροπία συνήθως την παίρνω πρέφα και την ψιλοαπεχθάνομαι ..
που γράφεις ότι αν το βλέπεις σαν μάχη στην οποία πρέπει να σκεφτείς τι θα πεις λες και είσαι δικηγόρος που πάει να κάνει το άσπρο μαύρο, ότι σε αυτή την περίπτωση δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να σε πείσω ούτε να συζητήσω μαζί σου γιατί εγώ είμαι καλοπροαίρετος και απλά σου λέω αυτά που έχω στο μυαλό μου .. την δε δικηγορίστικη νοοτροπία συνήθως την παίρνω πρέφα και την ψιλοαπεχθάνομαι ..
-
Neo
- Real Name: Thomas Anderson
- Facebook ID: 0
Θέλω να μας πεις με λίγα λόγια τι νομίζεις ότι κάνει κάποιον από εκεί που χέζεται στις πανελλαδικές να βγάλει σκονάκι, όταν μπαίνει στο πανεπιστήμιο να το χρησιμοποιεί χύμα μπροστά στον επιτηρητή.Κωνσταντίνος έγραψε:από τους φοιτητές που σε μεγάλο ποσοστό θεωρούν ότι στις εξεταστικές πρέπει πάντα να κατεβαίνουν με σκονάκια κλπ κλπ
Μήπως το γεγονός ότι το φαινόμενο της εξεταστικής όπως τουλάχιστον την ξέρουμε στη ΣΕΜΦΕ (και στον "ελλαδικό" χώρο) δεν υπάρχει σε κανένα κράτος στον κόσμο;
Μήπως γιατί στα "καλά" πανεπιστήμια έχουν 4-5 μαθήματα ενώ εμείς έχουμε 8 στο εξάμηνο;
Υπάρχει ένα μεγάλο πλήθος στοιχείων που πρέπει να εξετάσετε και οι δύο πλευρές πριν βγάλετε συμπεράσματα για το ελληνικό πανεπιστήμιο. Κι επειδή το μυαλό μου το έχω κάψει να σκέφτομαι κάθε μέρα τι μπορεί να αλλάξει, έχω καταλήξει στο "να το πάρει το ποτάμι". Κάποιος βολεύεται που είναι τα πράγματα έτσι, κάποιος άλλος θέλει να τα αλλάξει για να βολευτεί αυτός, αλλά αντικειμενική και ουσιαστική αλλαγή δεν θα δούμε ποτέ.
Γιατί πολύ απλά, η Παιδεία στην Ελλάδα θέλει ριζικές τομές. Αν θέλετε τη γνώμη μου, προκειμένου να στρώσει η Παιδεία, πρέπει να ανεξαρτητοποιηθεί το υπουργείο Παιδείας από την κυβέρνηση. Να μην αλλάζει η πολιτική κάθε 4 χρόνια.
Να υπάρχει μια επιτροπή ανθρώπων που αποδεδειγμένα έχουν προσφέρει στην παιδεία και την επιστήμη και να κάνουν αυτοί ό,τι νομίζουν. Εμπιστεύομαι την αυθαιρεσία ενός άξιου ανθρώπου περισσότερο από την κομματική γραμμή του οποιουδήποτε ανθρώπου.
- noir
- Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
- Επικοινωνία:
...και επιστρoφη στην πραγματικοτητα τωρα. Οι κανονισμοι σχετικα με το ασυλο επιτρεπουν επεμβαση σε περιπτωση εγληματων εναντια στην ανθρωπινη ζωη. Οτιδηποτε δυνητικα θα μπορουσε να συμβει μεσα στο χωρο των πανεπιστημιακων ιδρυματων, συμβαινει ηδη καθημερινα και σε πολυ μεγαλυτερο βαθμο εξω απο αυτον. Ειτε αυτο εχει σχεση με ναρκωτικα, ειτε με βιασμους, ειτε με κλοπες κλπ. κλπ...... δεν στέκομαι όμως εκεί γιατί ο πιο σημαντικός λόγος που πιστεύω αυτά που που έχω δει εγώ με τα μάτια μου.. γιατί 1. οι κανονισμοί λειτουργίας των ελληνικών πανεπιστημίων στα δικά μου τα μάτια καθιστούν σαφές στον οποιοδήποτε δυνητικά θέλει να κάνει ό,τι γουστάρει μέσα σε αυτά
Σημειο 1: δε γινεται να επαναστατεις εναντια στο υπαρχον συστημα χωρις να παρανομησεις. Οι νομοι υπαρχουν για να πρροστατευουν την ταξη του συστηματος. Οι πολιτες ομως δε νομοθετουν => διαμαρτυρονται=> επιτιθενται σε συμβολικους στοχους του συστηματος (και οχι το καθε μαγαζακι και το καθε αυτοκινητακι που λεει -δηθεν απο αγνοια το καθε καναλακι της τιβι) / προσπαθουν να διαδηλωσουν μεχρι που θα βρουν μπορστα τους ενα φραγμα απο μπατσους με καθολου φιλικες διαθεσεις... επίσης πιστεύω ότι οι φοιτητές είναι υπεύθυνοι γι'αυτά που γίνονται στις διαδηλώσεις κάθε φορά και μου φαίνεται απίστευτο να προκαλλούν αυτές τις καταστάσεις άνθρωποι που τους έχουμε δει να παίρνουν φωτιά από τις μολότοφ ..
Σημειο 2: Προβοκατορες υπαρχουν. Ειναι αυτοι που θα δεις με παλεστνιακεςκες μαντηλες και κουκουλιτσες μαζι με τα μπατσοσκυλα πριν αρχισουν οι πορειες. Ας μη μπερδευουμε ομως τη κουκουλα που σκοπο εχει να προστατεψει τα στοιχεια σου οταν μοιραια συγκρουεσαι με το συστημα και την καταστολη, με τις κουκουλες που καλλιστα θα μπορουσαν να φορανε οι δοσυλογοι και εκαστοτε προβοκατορες σε αλλες εποχες.
Σημειο 3: Αυτοι (με την πολυ ευρεια εννοια, ανθρωποι) που τους ειδες να παιρνουν φωτια, εντελως τυχαια βρισκονταν και διπλα στην πορτα του πολυτεχνειου, με μια φυσουνα με την οποια ριχνουν κατευθειαν πανω σε μερικες εκατονταδες διαδηλωτες που βρισκονται μεσα στο χωρο του πολυτεχνειου, αποκλεισμενοι. Ακομα και αυτο να μην ισχυε ομως, οταν καποιος ειναι επαγγελματιας τραμπουκος με τη σφραγιδα του κρατους, το λιγοτερο που θα αντιμετωπισει ειναι η βιαιη αντεπιθεση στη βια που ασκει.
φιλικη συμβουλη... βλεπε λιγοτερη τηλεοραση!!από εκεί και πέρα όταν εκτός του ότι μου φαίνεται απόλυτα λογικό από όσα βλέπω εγώ με τα μάτια μου το έχω δει και 345234626261465 φορές στην τηλεόραση δύσκολα μπορείς να με πείσεις ότι πάντα είναι στημμένο
Αυτο που λες ευκολο και θεαματικο, για αλλους ειναι χιλια ρισκα για εκφραση ειλικρινους ελευθεριας, που εχει κοστισει απο τη ζωη αγωνιζομενων ανθρωπων ως φυαλακιση και διαρκεις διωξεις. Διευκρινιζω: Ελευθερια δε θεωρω ουτε ανουσια μπαχαλα γυρω απο το καθε ασυλο, δεν εννοω τη τυφλη υποτογη σε φοιτητοπατερες, ουτε τη συναινεση στο πολιτκο παιγνιδι των παραταξεων. Ουτε φυσικα τις εκλογες.... Ελευθερια ειναι η εμπρακτη διεκδικηση του δικαιωματος στην αξιοπρεπεια, στην ισοτητα και στην αυτο-διαχειριση των αναγκων μας εξω απο εξαρτησεις απο θεσμους και νομικα πλαισια που διαμορφωνουν τη δουλικη υποταγη στον ανταγωνισμο και βιαιη κανονικοποιηση. Πιστευεις οτι η ευρεση λυση για καποιον/ους που εχουν αυτη την οπτικη για τη ζωη, και την κοινωνια υπαρχει "χρυση τομη"; Επειδη εγω ως λυσεις και διεξοδο βλεπω την ανατροπη και την αυτονομια και την αλληλεγγυη... σχετικά με τις χρυσές τομές πρέπει να ξέρεις ότι το να χαρακτηρίσω με θεαματικό τρόπο κάτι που λέει ο άλλος και να φανώ σωστός είναι το μόνο εύκολο
Καθε εποχη ειχε τα δικα της ακρα και τα μοντελα που δουλευουν δεν ειναι αναγκαιο να εκφραζουν τις απαιτησεις σου για να συμβιβαστεις με αυτα. Και κατι ακομα, σημασια δεν εχει τοσο η κατακητση της ουτοπιας, οσο ο αγωνας για την κατακτηση της. Ακομα και να μη γνωριζει κανεις πως ακριβως θα "λειτουργει" αυτη η ουτοπια, το μονο σιγουρο ειναι οτι υπαρχουν φωνες που διαφωνουν με την τωρινη δυστοπια, διεκδικωντας το δικιο τους δικαιο. Και οσο υπαρχουν αυτες οι φωνες τοσο θα υπαρχουν και συγκρουσεις μεσα σε οποιο μοντελο υπαρχει και ασκει καταπιεση. Ετσι, μιλαμε εξαρχης για μια διαρκη επανασταση που μετρα χαμενες μαχες και νικες σε σχεση με το εκαστοτε συστημα. Και ο απολογισμος ειναι μεγαλος, ευτυχως ομως μετραει μαζι με τις πολλες αποτυχιες και αρκετες νικες. Φυσικα, πολλες απο αυτες τις νικες τις απολαμβανεις και εσυ και αλλοι που διαφωνουν με τετοιες πρακτικες.... θα σου πρότεινα να κοιτάξεις γύρω σου μοντέλα που δουλεύουν και όχι ουτοπικές θεωρίες που θα δούμε αν κλπ κλπ και θα διαπιστώσεις ότι τα άκρα ποτέ δεν έφεραν αποτέλεσμα ... λειτουργούν μόνο σε επαναστάσεις οι οποίες κρατούν πολύ λίγο
Και απο που και ως που η αναρχια θεωρειται κατι τοσο "κουκουρουκου"; και μαλιστα ειναι μια ατυχης καταληξη οπως το περιγραφεις; Ασε που ιστορικα εισαι αρκετα εκτος, το σκεπτικο της ελληψης εξουσιας σου μοιαζει τοσο γελοιο; Λεμε τωρα... ακομα και αν προτιμας να εξουσιαζεσαι ή το θεωρεις δεδομενο...... όταν γίνονται στάση ζωής όλες τις φορές οδήγησαν στην αναρχία και στον κουκουρουκισμό
Τεσπα...
Το θεμα τον ελληνικων πανεπιστημιων γενικα ειναι οφτοπικ και αρκετα μεγαλο απο μονο του και δε θα παρασυρθω να το θιξω...
Αυτα λοιπον, για με το ασυλο και την αναγκαιοτητα του σχετικα με κινηματικες διαδικασιες και ελευθερια... επειδη η χουντα της 7ετιας περασε αλλα η διαρκης δικτατορια του συστηματος συνεχιζει ακαθεκτη.
ΥΓ: οχι φρακτες στα αμπελια!

Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
-
Κωνσταντίνος
Neo στην συντριπτική πλειοψηφία όσων λες συμφωνώ ... εξάλλου όπως έχω γράψει σε παλιότερο μύνημά μου για αυτό το χάλι δεν φταίνει μόνο οι φοιτητές .. ο καθένας έχει το μερίδιο ευθύνης του .. στην ερώτησή σου απάντησες μόνος σου εγώ δεν διαφωνώ με αυτά που έγραψες αν και θεωρώ ότι είναι πιο μπλεγμένο .. έχω προσπαθήσει να το δω κατά καιρούς από την πλευρά και των 3 φορέων που εμπλέκονται (φοιτητές-κυβέρνηση-ΔΕΠ) .. όλες τις φορές κατέληξα στο ότι αν ο καθένας το βλέπει από την πλευρά του έχει 236361 δίκια γιατί το πρόβλημα είναι τόσο παλιό που έχει παγιωθεί .. για μένα η μόνη λύση είναι να πάρει κάποιος πρρωτοβουλία και να κάνει βαθιά και ριζική τομή ώστε να μπει μια τάξη (κάτι σαν αυτό που πάει να γίνει τώρα αν και με θλίβει το ότι το πρόβλημα της γιαννάκου δεν ήταν το χάλι αλλά το ότι όταν γίνει η αξιολόγηση θα μείνουμε ως χώρα απ έξω και θα φάνε κράξιμο ακόμα και από τα λαμόγια.. δηλαδή ψηφοθηρικό είναι το πρόβλημα και πάλι ) ... με αυτά που έγραψες για το υπουργείο παιδείας δεν φαντάζεσαι πόσο σύμφωνο με βρίσκεις .. αυτό που έγραψες για τον κομματισμό όχι απλά το επικροτώ αλλά με τα 100000 αμήν και πότε αλλά δυστυχώς σε αυτήν την χώρα πολλοί έχουν μπλέξει τα κομματικά με τα πολιτικά ..
-
Κωνσταντίνος
-
Jheremias
- Real Name: Ένας περίεργος τύπος
- Επικοινωνία:
Συμφωνώ. Και ειδικά όταν οι συνάδελφοι μας, φοιτητές Ιατρικής, περνάνε την "Χειρουργική Ι - Κλινική" χωρίς να έχουν πρώτα περάσει το μάθημα, και στη συνέχεια περνάνε και το Μάθημα, με αντιγραφή, ή επειδή ο καθηγητής βάζει ψιλό-στάνταρ θέματα.Neo έγραψε:Θέλω να μας πεις με λίγα λόγια τι νομίζεις ότι κάνει κάποιον από εκεί που χέζεται στις πανελλαδικές να βγάλει σκονάκι, όταν μπαίνει στο πανεπιστήμιο να το χρησιμοποιεί χύμα μπροστά στον επιτηρητή.Κωνσταντίνος έγραψε:από τους φοιτητές που σε μεγάλο ποσοστό θεωρούν ότι στις εξεταστικές πρέπει πάντα να κατεβαίνουν με σκονάκια κλπ κλπ
Μήπως το γεγονός ότι το φαινόμενο της εξεταστικής όπως τουλάχιστον την ξέρουμε στη ΣΕΜΦΕ (και στον "ελλαδικό" χώρο) δεν υπάρχει σε κανένα κράτος στον κόσμο;
Μήπως γιατί στα "καλά" πανεπιστήμια έχουν 4-5 μαθήματα ενώ εμείς έχουμε 8 στο εξάμηνο;
Υπάρχει ένα μεγάλο πλήθος στοιχείων που πρέπει να εξετάσετε και οι δύο πλευρές πριν βγάλετε συμπεράσματα για το ελληνικό πανεπιστήμιο. Κι επειδή το μυαλό μου το έχω κάψει να σκέφτομαι κάθε μέρα τι μπορεί να αλλάξει, έχω καταλήξει στο "να το πάρει το ποτάμι". Κάποιος βολεύεται που είναι τα πράγματα έτσι, κάποιος άλλος θέλει να τα αλλάξει για να βολευτεί αυτός, αλλά αντικειμενική και ουσιαστική αλλαγή δεν θα δούμε ποτέ.
Γιατί πολύ απλά, η Παιδεία στην Ελλάδα θέλει ριζικές τομές. Αν θέλετε τη γνώμη μου, προκειμένου να στρώσει η Παιδεία, πρέπει να ανεξαρτητοποιηθεί το υπουργείο Παιδείας από την κυβέρνηση. Να μην αλλάζει η πολιτική κάθε 4 χρόνια.
Να υπάρχει μια επιτροπή ανθρώπων που αποδεδειγμένα έχουν προσφέρει στην παιδεία και την επιστήμη και να κάνουν αυτοί ό,τι νομίζουν. Εμπιστεύομαι την αυθαιρεσία ενός άξιου ανθρώπου περισσότερο από την κομματική γραμμή του οποιουδήποτε ανθρώπου.
Είναι το ελλαδικό αίσχος. Γιαυτό δεν έχουμε σωστούς επιστήμονες σε κανένα τομέα. Και μετά θαυμάζουμε το εξωτερικό...Γιατί ποιος στην Ελλάδα, και σε ποια σχολή, ποιος καθηγητής έκατσε να ασχοληθεί με το φοιτητή, να εξηγήσει, να μεταβιβάσει γνώση και επιστήμη, να γίνει προσιτός; Να μεταβιβάσει αυτό που ο ίδιος κέρδισε, σε άλλους; Εκτός από ελάχιστα φωτεινά παραδείγματα, πείτε μου, τι γίνεται στην πλειοψηφία;
Αυτό που γίνεται στη ΣΕΜΦΕ. 8 παλούκια μαθήματα το εξάμηνο, στην συντριπτική πλειοψηφία τους να μην έχουμε ιδέα τι πραγματεύεται το μάθημα, να περνάμε διαβάζοντας παλιά θέματα και προσπαθώντας να καταλάβουμε μεθοδολογία, γιατί το γραμμένο σε γραφομηχανή βιβλίο επιεικώς δεν διαβάζεται. . . . .
Τουλάχιστον δεν είμαι φοιτητής Ιατρικής. Thank God.
Η αχαριστία είναι το χειρότερο πράγμα. Μέμνησο τον νόμο της Μάνης....
-
Κωνσταντίνος
noir για την επιστροφή στην πραγματικότητα που λες (πρέπει να σου πω ότι δεν εκτιμώ ιδιαίτερα την ειρωνεία) ξέρω τους κανονισμούς λειτουργίας των ελληνικώ πανεπιστημίων και σε αυτούς ακριβώς αναφέρομαι .. αν δεν κάνω λάθος λοιπόν όσες φορές έχει χρειαστεί αυτό το σύστημα που περιγράφεις έχει αποδειχθεί εξαιρετικά δυσκίνητο .. έγκλημα δεν είναι μόνο ο φόνος άλλωστε .. αν μιλήσεις με ανθρώπους που βρήκαν γύρω από το παλιό πολυτεχνείο τα αμάξια τους καμμένα χωρίς λόγο δεν νομίζω ότι θα συμφωνούσαν μαζί σου για την αποτελεσματικότητα του μηχανισμού .. επίσης η κοινωνία εξώ είναι τεράστια σε σχέσια με τα στρέμματα που μπορεί να πιάνει η πολυτεχνιούπολη ... + ΄΄οτι η κατάσταση έξω είναι πιο οργανωμένη και πιο δύσκολα ελεγχόμενη ..
σχετικά με το ότι δεν γίνεται να επαναστατήσεις χωρίς να παρανομήσεις προσωπικά να σου πω την αλήθεια δεν θυμάμαι τους φοιτητές του σήμερα να επαναστάτησαν για κάτι σοβαρό πέρα από το να μπορούν να συνεχίσουν να ξύνονται στο δημόσιο (προφανώς όπως πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα) .. επίσης αν επαναστατούσαν για σοβαρά πράγματα είμαι της άποψης ότι γενικά στη ζωή ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ό,τι θέλει και να κάνει ό,τι θέλει ... με μια μικρή προσθήκη όμως .. ότι αν η υπόλοιπη κοινωνία διαφωνεί μαζί του και κάποια στιγμή βρεθεί στης φυλακής τα σίδερα π.χ. πρέπει να είναι προετοιμασμένος και να το δεχθεί αξιοπρεπώς .. γιατί για μένα δημοκρατία είναι το πολίτευμα που κυβερνούν οι πλειοψηφίες και όχι οι μειοψηφίες .. σχετικά με τις κουκούλες θα σε πιστέψω όταν μου βρεις κάποιον που για 1000Ε το μήνα θα πήγαινε κάπου κινδυνεύνοντας να καεί ζωντανός .. η άποψη σου για τον τραμπούκο που ρίχνει έχω την αίσθηση ότι εκφράζει μια μικρή μειοψηφία σε αυτή την χώρα και επίσης ακόμα και να είναι τραμπουκος δεν σημαίνει ότι θα πάει να κινδυνεύσει σε τέτοιο βαθμό για 1000 άντε 1500Ε το μήνα .. σχετικά με την συμβουλή σου να βλέπω λιγότερη τηλεόραση όπως θα δεις να ξαναδιαβάσεις το προηγούμενο msg μου δεν στηρίζεται μόνο σε αυτά που βλέπω στην τηλεόραση αλλά κυρίως σε αυτά που έχω δει εγώ με τα μάτια μου και στην λογική μου ..
σχετικά με αυτό που έγραψα για το θεαματικό κλπ κλπ αυτό που εννοούσα είναι ότι άσχετα με το αν κάποιος επαναστατεί ή όχι είναι πολύ εύκολο να βρει κανείς ατάκες να διακωμοδήσει την οποιαδήποτε άποψη είτε είναι σωστή είτε λανθασμένη .... χαρακτηριστικό παράδειγμα ο θέμος και η εκπομπή του που χωρίς πολιτικά επιχειρήματα ειρωνεύεται όποιον δεν γουστάρει .. πέρα από αυτό τώρα για τα ρίσκα και τις διώξεις που έγρψες υποθέτω αναφέρεσαι στην περίοδο της χούντας ... νομίζω ότι συγκρίνεις ανόμοια πράγματα ... η επανάσταση δεν πρέπει να γίνεται για την επανάσταση αλλά όταν υπάρχει λόγος ... για μένα ο λόγος τότε ήταν πολύ σοβαρός και εκείνη η γενιά έγραψε λαμπρές σελίδες ιστορίας με την στάση της .. αντίθετα οι στόχοι των σημερινών φοιτητών δεν με πείθουν .. σχετικά με το τι είναι ελευθερία δεν συμφωνώ εξολοκλήρου αν και παραδέχομαι ότι κάτω από αυτόν τον ορισμό καταλαβαίνω την στάση σου .. για μένα η ελευθερία έχει πρώτα από όλα να κάνει με τον ελεύθερο τρόπο σκέψης και ζωής όπως το έγραψες έξω από θεσμούς και νομικά πλαίσια ΣΤΟΝ ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΥΦΙΚΤΟ (το κομμάτι με τα κεφαλαία είναι αυτό στο οποίο διαοροποιούμαι από τον ορισμό σου) ... αυτό που περιγράφεις ως ελευθερία για μένα είναι ουτοπικό και στο τέλος οδηγεί σε καταστάσεις φυλακισης του τρόπου σκέψης και τελμάτωσης που όλοι σιχαινόμαστε .. πάντως να ξέρεις ότι αν πίστευα ότι αυτού του είδους η ελευθερία είναι κάτι που γίνεται θα συμφωνούσα σε πολλά πράγματα μαζί σου γιατί σιχαίνομαι τις μικροαστικές συμβάσεις που όμως κατ εμέ είναι αναγκαία κακά ..
με τα μοντέλα που υπάρχουν ο πιο πολύς κόσμος διαφωνεί (και εγώ μαζί) η διαφορά μας όμως είναι ότι όταν αναλαμβάνεις δράση για να εκφράσεις την διαφωνία σου πρέπει να αναλαμβάνεις και τις ευθύνες σου ... μακάρι να μπορούσαμε να βρούμε ένα μοντέλο που να μας αφήνει όλους ικανοποιημένους ... επειδή όμως αυτό είναι μάλλον ανέυφικτο από ότι έχει δείξει η ιστορία προσπαθούμε να βρούμε κάτι το οποίο να μπορούν να ανεχθούν οι περισσότεροι .. και πάλι θα σου πω ότι δεν το βρίσκω σωστό εκ μέρους των πολλών να γίνεται αυτό που θέλουν οι λίγοι ... στο σημείο αυτό θα σου πω μια ατάκα που είχα ακούσει από τον τρικαλινό που είναι αριστερός από κούνια και με πατέρα που νομίζω βασανίστηκε για τα πιστεύω του.. εκείνη την εποχή μάλιστα ήταν πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ (τότε ήμουν προπτυχιακός φοιτητής) .. είχε πει λοιπόν ότι το να διαφωνεί κανείς είναι ανούσιο αν δεν έχει να προτείνει κάτι .. συμφωνώ μαζί του ως εκεί που δεν πάει άλλο και νομίζω ότι αυτό ρξηγεί σε ένα βαθμό και τις απόψεις μου απέναντί σου .. για τις νίκες που θεωρώ ότι μου προσέφεραν πράγματα που απολαμβάνω να είσαι ΄βέβαιος ότι πολύ θα ήθελα να συμμετείχα στον αγώνα ... τουλάχιστον σε επίπεδο συζήτησης μεταξύ μας γιατί τι θα γινόταν στο live δεν βάζω για κανένα το χέρι στη φωτιά .. άλλο ο χαβαλές και άλλο να κινδυνεύεις να βρεθείς να σε βασανίζουν .. ακόμα και σε εμπόλεμες καταστάσεις αν ρωτήσεις μεγαλύτερους θα σου πουν ότι υπήρξε κόσμος που πήγε στον πόλεμο και γύρισαν αναίσθητοι πάνω σε άλογο ... σχετικά με τον κουκουρουκισμό δεν είχα σε καμμία περίπτωση την πρόθεση να μειώσω την αναρχία σαν ιδεολογία αν και όπως θα κατάλαβες διαφωνώ μαζί της .. αν το εξέλαβες σαν προσπάθεια συνδεσης του κουκουρουκισμού με την αναρχία το παίρνω πίσω και σου ζητάω συγγνώμη γι' αυτό ..
πρέπει να φύγω τώρα αλλά μετά από 2-3 ώρες που θα γυρίσω θέλω να προσθέσω κάτι .. μέχρι τότε pls μην γράψεις .. αφού το γράψω πες ό,τι θέλεις
σχετικά με το ότι δεν γίνεται να επαναστατήσεις χωρίς να παρανομήσεις προσωπικά να σου πω την αλήθεια δεν θυμάμαι τους φοιτητές του σήμερα να επαναστάτησαν για κάτι σοβαρό πέρα από το να μπορούν να συνεχίσουν να ξύνονται στο δημόσιο (προφανώς όπως πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα) .. επίσης αν επαναστατούσαν για σοβαρά πράγματα είμαι της άποψης ότι γενικά στη ζωή ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ό,τι θέλει και να κάνει ό,τι θέλει ... με μια μικρή προσθήκη όμως .. ότι αν η υπόλοιπη κοινωνία διαφωνεί μαζί του και κάποια στιγμή βρεθεί στης φυλακής τα σίδερα π.χ. πρέπει να είναι προετοιμασμένος και να το δεχθεί αξιοπρεπώς .. γιατί για μένα δημοκρατία είναι το πολίτευμα που κυβερνούν οι πλειοψηφίες και όχι οι μειοψηφίες .. σχετικά με τις κουκούλες θα σε πιστέψω όταν μου βρεις κάποιον που για 1000Ε το μήνα θα πήγαινε κάπου κινδυνεύνοντας να καεί ζωντανός .. η άποψη σου για τον τραμπούκο που ρίχνει έχω την αίσθηση ότι εκφράζει μια μικρή μειοψηφία σε αυτή την χώρα και επίσης ακόμα και να είναι τραμπουκος δεν σημαίνει ότι θα πάει να κινδυνεύσει σε τέτοιο βαθμό για 1000 άντε 1500Ε το μήνα .. σχετικά με την συμβουλή σου να βλέπω λιγότερη τηλεόραση όπως θα δεις να ξαναδιαβάσεις το προηγούμενο msg μου δεν στηρίζεται μόνο σε αυτά που βλέπω στην τηλεόραση αλλά κυρίως σε αυτά που έχω δει εγώ με τα μάτια μου και στην λογική μου ..
σχετικά με αυτό που έγραψα για το θεαματικό κλπ κλπ αυτό που εννοούσα είναι ότι άσχετα με το αν κάποιος επαναστατεί ή όχι είναι πολύ εύκολο να βρει κανείς ατάκες να διακωμοδήσει την οποιαδήποτε άποψη είτε είναι σωστή είτε λανθασμένη .... χαρακτηριστικό παράδειγμα ο θέμος και η εκπομπή του που χωρίς πολιτικά επιχειρήματα ειρωνεύεται όποιον δεν γουστάρει .. πέρα από αυτό τώρα για τα ρίσκα και τις διώξεις που έγρψες υποθέτω αναφέρεσαι στην περίοδο της χούντας ... νομίζω ότι συγκρίνεις ανόμοια πράγματα ... η επανάσταση δεν πρέπει να γίνεται για την επανάσταση αλλά όταν υπάρχει λόγος ... για μένα ο λόγος τότε ήταν πολύ σοβαρός και εκείνη η γενιά έγραψε λαμπρές σελίδες ιστορίας με την στάση της .. αντίθετα οι στόχοι των σημερινών φοιτητών δεν με πείθουν .. σχετικά με το τι είναι ελευθερία δεν συμφωνώ εξολοκλήρου αν και παραδέχομαι ότι κάτω από αυτόν τον ορισμό καταλαβαίνω την στάση σου .. για μένα η ελευθερία έχει πρώτα από όλα να κάνει με τον ελεύθερο τρόπο σκέψης και ζωής όπως το έγραψες έξω από θεσμούς και νομικά πλαίσια ΣΤΟΝ ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΥΦΙΚΤΟ (το κομμάτι με τα κεφαλαία είναι αυτό στο οποίο διαοροποιούμαι από τον ορισμό σου) ... αυτό που περιγράφεις ως ελευθερία για μένα είναι ουτοπικό και στο τέλος οδηγεί σε καταστάσεις φυλακισης του τρόπου σκέψης και τελμάτωσης που όλοι σιχαινόμαστε .. πάντως να ξέρεις ότι αν πίστευα ότι αυτού του είδους η ελευθερία είναι κάτι που γίνεται θα συμφωνούσα σε πολλά πράγματα μαζί σου γιατί σιχαίνομαι τις μικροαστικές συμβάσεις που όμως κατ εμέ είναι αναγκαία κακά ..
με τα μοντέλα που υπάρχουν ο πιο πολύς κόσμος διαφωνεί (και εγώ μαζί) η διαφορά μας όμως είναι ότι όταν αναλαμβάνεις δράση για να εκφράσεις την διαφωνία σου πρέπει να αναλαμβάνεις και τις ευθύνες σου ... μακάρι να μπορούσαμε να βρούμε ένα μοντέλο που να μας αφήνει όλους ικανοποιημένους ... επειδή όμως αυτό είναι μάλλον ανέυφικτο από ότι έχει δείξει η ιστορία προσπαθούμε να βρούμε κάτι το οποίο να μπορούν να ανεχθούν οι περισσότεροι .. και πάλι θα σου πω ότι δεν το βρίσκω σωστό εκ μέρους των πολλών να γίνεται αυτό που θέλουν οι λίγοι ... στο σημείο αυτό θα σου πω μια ατάκα που είχα ακούσει από τον τρικαλινό που είναι αριστερός από κούνια και με πατέρα που νομίζω βασανίστηκε για τα πιστεύω του.. εκείνη την εποχή μάλιστα ήταν πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ (τότε ήμουν προπτυχιακός φοιτητής) .. είχε πει λοιπόν ότι το να διαφωνεί κανείς είναι ανούσιο αν δεν έχει να προτείνει κάτι .. συμφωνώ μαζί του ως εκεί που δεν πάει άλλο και νομίζω ότι αυτό ρξηγεί σε ένα βαθμό και τις απόψεις μου απέναντί σου .. για τις νίκες που θεωρώ ότι μου προσέφεραν πράγματα που απολαμβάνω να είσαι ΄βέβαιος ότι πολύ θα ήθελα να συμμετείχα στον αγώνα ... τουλάχιστον σε επίπεδο συζήτησης μεταξύ μας γιατί τι θα γινόταν στο live δεν βάζω για κανένα το χέρι στη φωτιά .. άλλο ο χαβαλές και άλλο να κινδυνεύεις να βρεθείς να σε βασανίζουν .. ακόμα και σε εμπόλεμες καταστάσεις αν ρωτήσεις μεγαλύτερους θα σου πουν ότι υπήρξε κόσμος που πήγε στον πόλεμο και γύρισαν αναίσθητοι πάνω σε άλογο ... σχετικά με τον κουκουρουκισμό δεν είχα σε καμμία περίπτωση την πρόθεση να μειώσω την αναρχία σαν ιδεολογία αν και όπως θα κατάλαβες διαφωνώ μαζί της .. αν το εξέλαβες σαν προσπάθεια συνδεσης του κουκουρουκισμού με την αναρχία το παίρνω πίσω και σου ζητάω συγγνώμη γι' αυτό ..
πρέπει να φύγω τώρα αλλά μετά από 2-3 ώρες που θα γυρίσω θέλω να προσθέσω κάτι .. μέχρι τότε pls μην γράψεις .. αφού το γράψω πες ό,τι θέλεις
-
Κωνσταντίνος
και μετά από την μικρή διακοπή μπορώ να επανέλθω .. ήθελα λοιπόν να διευκρινίσω ότι η στάση μου αυτή απέναντι στον συνδικαλισμό στην ελλάδα έχει να κάνει με το πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση σήμερα στην πατρίδα μας .. είναι ευνόητο ότι αν πίστευα ότι οι Έλληνες δούλευαν ικανοποιητικά θα θεωρούσα και αυτονόητη την ανάγκη ύπαρξης συνδικαλισμού ώστε να προστατευτούν οι εργαζόμενοι γιατί και οι εργοδότες όπως οποιοσδήποτε άλλος στην θέση τους προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν το κέρδος τους .. το λέω γιατί σε κατιδίαν συζητήσεις με κόσμο έχω παρεξηγηθεί ... θα ήθελα επίσης να φέρω ένα παράδειγμα υγιούς αντίδρασης από την πλευρά των εργαζομένων .. πριν από κάποια χρόνια στο imperial college είχε υπάρξει ένα μικρό πρόβλημα με τις τιμές των φωτοτυπιών .. έγινε μια μέρα απεργία οπου δεν πάτησε κανένας και βέβαια την άλλη μέρα αναγκάστηκε το εκεί γραμμικό να έρθει στα ίσα του .. το σημαντικότερο που ήθελα να πω δε είναι ότι όταν αντιδρούν οι εργαζόμενοι για ψίλου πήδημα ή είναι αμετάκλητοι και τα θέλουν όλα δικά τους μου φαίνεται λογικό από κάποιο σημείο και μετά να μην τους υπολογίζει σοβαρά και η κυβέρνηση (δεν εννοώ αδιαλλαξία από την κυβέρνηση εννοώ ότι αρχίζει να κινείται με σκοπό να τους ξεγελάσει αποπροσανατολίζοντάς τους και κάποια μέρα προφανώς τότε το πράγμα θα χει γίνει μπάχαλο) .. αυτό τότε για μένα σημαίνει ότι το σύστημα των αντιδράσεων από τους εργαζομένους έχει πάψει να λειτουργεί ... γι'αυτό λέω ότι δεν είναι δυνατόν να γίνεται επανάσταση για την επανάσταση χωρίς λόγο .. ουσιαστικά αυτό αποδυναμώνει τους εργαζόμενους γιατί όταν θα έρθουν οι πραγματικά άσχημες μέρες κανείς δεν θα είναι σε θέση να τους γλιτώσει.. τέλος ήθελα να σου πω ότι δεν έχω πρόβλημα με κανένα ό,τι ιδεολογία και να έχει αρκεί να είναι καλοπροαίρετος ... με εκνευρίζουν αφόρητα όμως οι βολεμένοι που γράφουν στα αρ....ια τους την κοινωνία για να βολευτούν ... και δυστυχώς στην Ελλάδα του σήμερα τουλάχιστον βλέπω πολλούς τέτοιους ..