Πάρτε τον νέο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης...ζώα
- Gus
- Real Name: Πολλες ερωτησεις
- Facebook ID: 0
Πάρτε τον νέο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης...ζώα
Η συνέντευξη του Πάγκαλου στην Κυριακάτικη "Ε"
«Ας απελαθούν συμβολικά μερικοί λαθρομετανάστες»
Στον ΤΑΣΟ ΠΑΠΠΑ
«Δεν μ' αρέσει η αυτοδυναμία, αλλά φαίνεται μονόδρομος για το ΠΑΣΟΚ. Στον ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, κυριαρχεί μια τάση επανόδου στο ΚΚΕ. Αυτοκτονούν. Δεν υπάρχει, λοιπόν, λόγος να ασχολείται κανείς μαζί τους». Ο Θόδωρος Πάγκαλος επιμένει στην πολεμική κατά του ΚΚΕ, «το οποίο», όπως τονίζει, «κινείται στα όρια της νομιμότητας, την οποία χρησιμοποιεί για να ανατρέψει το υπάρχον σύνταγμα»!
* Στον ίδιο οξύ τόνο δηλώνει ότι το πανεπιστημιακό άσυλο έχει ήδη καταργηθεί «από τους τρομοκράτες και τους αλήτες της άκρας αριστεράς με την υποστήριξη των πολιτικών νεολαιών του ΚΚΕ και του Συνασπισμού».
* Ανήκετε σ' αυτούς που λένε «ευτυχώς που η αριστερά ηττήθηκε στον εμφύλιο»;
- Αναμφισβήτητα ναι. Θα έκανα όμως μια μικρή διόρθωση και θα έλεγα ότι «ευτυχώς που ηττήθηκε το Κομμουνιστικό Κόμμα στον εμφύλιο».
* Ποια είναι η διαφορά;
-Μα τι λέτε; Δεν θυμάστε τις φυσιογνωμίες που ήταν στο ΕΑΜ και συνέπραξαν αργότερα στον σχηματισμό της ΕΔΑ που δεν ήταν ΚΚΕ;
* Είστε αντικομμουνιστής;
- Με την έννοια που η ηγεσία του ΚΚΕ εκφράζει το μίσος της εναντίον οποιουδήποτε τολμά να ασκήσει κριτική, δεν είμαι. Το ΚΚΕ διοικείται από μια ομάδα ανθρώπων με ολοκληρωτική νοοτροπία.
* Υπήρξατε ωστόσο κομμουνιστής...
- Υπήρξα κομμουνιστής, μέχρι τα τριάντα μου, και κάτω από συνθήκες παρανομίας και ακραίων καμιά φορά κινδύνων για τη ζωή μου. Πράγμα βεβαίως που δεν ισχύει για πολλά στελέχη του ΚΚΕ τα οποία πολυτελώς διαβιούν και ανευθύνως επαναστατούν.
* Αυτά είναι παλιά...
- Και πρόσφατα ήμουν στην πρωτοπορία αυτών που αρνηθήκαμε στο Συμβούλιο της Ευρώπης τον συμψηφισμό ανάμεσα στον κομμουνισμό και τον ναζισμό. Ορθωσα το ανάστημά μου και αγωνίστηκα για να μη συμβεί.
* Εχετε πάντως μια εμμονή με το ΚΚΕ.
- Αν ασχολούμαι με το ΚΚΕ, είναι γιατί είμαι βαθύτατα προβληματισμένος επειδή η κοινωνία μας ανέχεται σε τέτοια έκταση ένα τέτοιο φαινόμενο. Είναι δείγμα καθυστέρησης, πνευματικής και πολιτιστικής, το γεγονός ότι ένα μέρος του κόσμου ψηφίζει αυτό το ολοκληρωτικό κόμμα.
* Εχετε πει ότι το ΚΚΕ κινείται στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας;
- Τα κείμενά τους, ρητά λένε ότι η προοπτική του ΚΚΕ είναι η ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού και κοινωνικού συστήματος. Επειδή, λοιπόν, εγώ θεωρώ ότι το υπάρχον σύστημα είναι η δημοκρατία, πιστεύω ότι το κόμμα αυτό κινείται στα όρια της νομιμότητας. Χρησιμοποιεί τη νομιμότητα για να ανατρέψει το υπάρχον σύνταγμα, όχι κατ' ανάγκην με εκλογές, όπως θα μπορούσε ο καθένας να το κάνει, αλλά και με επαναστατικές διαδικασίες. Με τις διάφορες ανυπακοές, ρήξεις και εξεγέρσεις που κατά καιρούς διακηρύττει. Αν δεν το κάνει -ευτυχώς για όλους μας- είναι γιατί αυτό ως δράση και ως πρόθεση είναι γραφικό.
* Πριν από μερικούς μήνες τα στοιχεία έδειχναν ότι θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ από άποψη μεγέθους.
- Αυτά δεν γίνονται. Βρίσκονται στην αγριεμένη φαντασία νεαρών με εξάψεις, όπως είναι ο κ. Τσίπρας. Ή, ακόμη χειρότερα, στη φαντασία ανθρώπων που ποτέ δεν ωρίμασαν πνευματικά και πολιτικά, όπως είναι ο κ. Αλαβάνος. Αυτά είναι ψυχονευρικές εκδηλώσεις που έχουν τα όριά τους.
* Επιμένετε, όμως, στην ανάγκη διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ.
- Εγώ έλεγα πάντοτε ότι ο χώρος του ΣΥΝ που εκφράζει το τμήμα της παλιάς κομμουνιστικής αριστεράς που αμφισβήτησε τον σταλινισμό μ' ενδιαφέρει. Τον θεωρούσα καλό μπόλι. Αν ένα τέτοιο ρεύμα μπορούσε να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, θα ήταν ευχής έργο, θα βοηθούσε το ΠΑΣΟΚ να προοδεύσει, και τον τόπο. Τώρα είναι μειοψηφία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ομως η συζήτηση περί συνεργασίας έχει τελειώσει, όχι με δική μας ευθύνη. Είναι σαφές ότι στον ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί μια τάση επανόδου στο ΚΚΕ. Το ΚΚΕ γυρίζει στον Στάλιν και ο ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει να καταλάβει τον χώρο που μένει. Και έτσι αυτή η παράταξη αυτοκτονεί. Δεν υπάρχει λόγος ν' ασχοληθεί κανείς μαζί τους.
* Αρα, μονόδρομος η αυτοδυναμία...
- Ναι. Δεν μ' αρέσει η αυτοδυναμία, χρόνια το λέω. Η αυτοδυναμία οδηγεί στην ανάγκη να κάνεις συνεχώς προσπάθεια να μην πέσεις σε εντροπία, σε φθορά, σε αλαζονεία και διαφθορά.
* Συνεπώς, με την αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ, θα τα δούμε πάλι αυτά...
- Τα παλεύουμε από τώρα, τα ξορκίζουμε. Πάντως, δεν μπορεί να γίνει καμία σύγκριση του ΠΑΣΟΚ με τη δεξιά, η οποία είναι ένα πελατειακό κόμμα που επενδύει στη φαυλοκρατία και στη διαφθορά. Αλλο είναι ένας κλέφτης κατ' επάγγελμα, που ζει μ' αυτόν τον τρόπο γιατί δεν ξέρει άλλον, και άλλο είναι αν εσείς κλέψετε ένα βιβλίο επειδή δεν σας έφταναν τα λεφτά και θέλετε να το διαβάσετε την ίδια μέρα. Δεν είναι το ίδιο. Ούτε το δικαστήριο θα σας κρίνει το ίδιο.
* Αβραμόπουλος, Σαμαράς, Μπακογιάννη: Αν μπορούσατε να διαλέξετε αντίπαλο, ποιον θα προτιμούσατε;
- Ω, τι φρίκη! Ποτέ δεν έχω κάνει τέτοιου είδους επιλογές στη ζωή μου. Ολη αυτή η συζήτηση είναι διασκεδαστική. Το ποιος επικρατεί εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη συγκυρία.
* Νοσταλγείτε τον Γ. Αλογοσκούφη;
- Από την άποψη της δυνατότητας να δει κανείς πού πηγαίνει η οικονομία, ναι. Δεν μπορώ να πω ότι είχε κάποιο πρόγραμμα, αλλά ξέραμε τα βασικά στοιχεία της θέσης του.
* Ενώ τώρα;
- Τώρα η ιστορία είναι της πλάκας. Η προσπάθεια του κ. Παπαθανασίου να πείσει ότι είναι υπουργός είναι αξιοθρήνητη. Τουλάχιστον ο Αλογοσκούφης ήταν υπουργός.
* Θα ψηφίσετε τον Κ. Παπούλια;
- Εχουμε δεσμευθεί.
* Αρα αποκλείετε να προτείνει το ΠΑΣΟΚ τον Κ. Σημίτη...
- Εχουμε δεσμευθεί για τον κ. Παπούλια, αν φυσικά θέλει να είναι υποψήφιος. Τίποτα δεν έχω ακούσει από την πλευρά του κ. Σημίτη προς την κατεύθυνση που είπατε μόλις τώρα.
* Πού φαντάζεστε τον εαυτό σας σε μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ;
- Τον φαντάζομαι στην πλειοψηφία. Αυτό μου αρκεί.
* Κατάργηση του ασύλου, απέλαση μεταναστών. Αυτά φαίνεται να θέλει μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού;
- Το πανεπιστημιακό άσυλο έχει καταργηθεί από τους τρομοκράτες και τους αλήτες της άκρας αριστεράς με την υποστήριξη των πολιτικών νεολαιών του ΚΚΕ και του ΣΥΝ. Αυτοί οι τραμπούκοι που έριξαν τα αβγά στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ήταν στελέχη της νεολαίας του ΚΚΕ και του Συνασπισμού που προσπαθούν να επιβάλουν την άποψη ότι οι καθαρίστριες πρέπει να είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι. Κατά ποίον τρόπο είναι συμπεριφορά φιλική προς τους μετανάστες να τους αφαιρέσεις ένα αντικείμενο δουλειάς; Δεν υπάρχει, λοιπόν, πανεπιστημιακό άσυλο. Η επικράτηση ομάδων που απαγορεύουν τη διατύπωση αντιθέτων ιδεών είναι φασισμός, είναι κόκκινος φασισμός, είναι ολοκληρωτισμός. Στην Ελλάδα υπάρχουν θύλακοι όπου το πολίτευμα δεν λειτουργεί. Κι αυτό γίνεται με την υποστήριξη δύο κοινοβουλευτικών κομμάτων, του ΣΥΝ και του ΚΚΕ. Είναι απαράδεκτο και θα οδηγήσει σε πολύ επικίνδυνες εξελίξεις. Αν η κυβέρνηση δεν εφαρμόσει το νόμο, τότε θα εφαρμόσουν το νόμο αυτοδικώντας οι πολίτες.
* Απελάσεις μεταναστών;
-Υπάρχουν οι μετανάστες που έχουν περάσει νόμιμα τα σύνορά μας. Ολων αυτών επείγει η νομιμοποίηση της θέσης τους με απώτερο σκοπό την απόδοση, σ' όσους το επιθυμούν, της δυνατότητας ν' αποκτήσουν ιθαγένεια. Πάνω από 300.000 μετανάστες θα μεταβληθούν σε έλληνες πολίτες και θα έχουμε πολλά πλεονεκτήματα.
* Η άλλη κατηγορία;
- Με τους λαθρομετανάστες έχεις δύο δρόμους: ή κάνεις την Ελλάδα παράδεισο υποδοχής των λαθρομεταναστών, με κίνδυνο να βρεθείς με 5-10 εκατομμύρια, ή κάνεις κάτι για να σταματήσει.
* Απέλαση;
- Δεν υπάρχει άλλη μέθοδος από την επαναπροώθησή τους στη χώρα εκκίνησής τους. Η συντήρηση του φαινομένου νοθεύει όλες τις πλευρές της κοινωνίας. Ευθυγραμμίζονται οι μισθοί με αυτούς που παίρνουν οι λαθρομετανάστες, γυρνάνε από δω κι από κει, πολιτιστικά αποτελούν ένα βάρος και αρχίζει να περνάει το εμπόριο ναρκωτικών. Δεν πρέπει να γίνει μαζική επαναπροώθηση, αλλά συμβολική, ώστε να ανακοπεί το ρεύμα.
«Ας απελαθούν συμβολικά μερικοί λαθρομετανάστες»
Στον ΤΑΣΟ ΠΑΠΠΑ
«Δεν μ' αρέσει η αυτοδυναμία, αλλά φαίνεται μονόδρομος για το ΠΑΣΟΚ. Στον ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, κυριαρχεί μια τάση επανόδου στο ΚΚΕ. Αυτοκτονούν. Δεν υπάρχει, λοιπόν, λόγος να ασχολείται κανείς μαζί τους». Ο Θόδωρος Πάγκαλος επιμένει στην πολεμική κατά του ΚΚΕ, «το οποίο», όπως τονίζει, «κινείται στα όρια της νομιμότητας, την οποία χρησιμοποιεί για να ανατρέψει το υπάρχον σύνταγμα»!
* Στον ίδιο οξύ τόνο δηλώνει ότι το πανεπιστημιακό άσυλο έχει ήδη καταργηθεί «από τους τρομοκράτες και τους αλήτες της άκρας αριστεράς με την υποστήριξη των πολιτικών νεολαιών του ΚΚΕ και του Συνασπισμού».
* Ανήκετε σ' αυτούς που λένε «ευτυχώς που η αριστερά ηττήθηκε στον εμφύλιο»;
- Αναμφισβήτητα ναι. Θα έκανα όμως μια μικρή διόρθωση και θα έλεγα ότι «ευτυχώς που ηττήθηκε το Κομμουνιστικό Κόμμα στον εμφύλιο».
* Ποια είναι η διαφορά;
-Μα τι λέτε; Δεν θυμάστε τις φυσιογνωμίες που ήταν στο ΕΑΜ και συνέπραξαν αργότερα στον σχηματισμό της ΕΔΑ που δεν ήταν ΚΚΕ;
- Με την έννοια που η ηγεσία του ΚΚΕ εκφράζει το μίσος της εναντίον οποιουδήποτε τολμά να ασκήσει κριτική, δεν είμαι. Το ΚΚΕ διοικείται από μια ομάδα ανθρώπων με ολοκληρωτική νοοτροπία.
- Υπήρξα κομμουνιστής, μέχρι τα τριάντα μου, και κάτω από συνθήκες παρανομίας και ακραίων καμιά φορά κινδύνων για τη ζωή μου. Πράγμα βεβαίως που δεν ισχύει για πολλά στελέχη του ΚΚΕ τα οποία πολυτελώς διαβιούν και ανευθύνως επαναστατούν.
* Αυτά είναι παλιά...
- Και πρόσφατα ήμουν στην πρωτοπορία αυτών που αρνηθήκαμε στο Συμβούλιο της Ευρώπης τον συμψηφισμό ανάμεσα στον κομμουνισμό και τον ναζισμό. Ορθωσα το ανάστημά μου και αγωνίστηκα για να μη συμβεί.
- Αν ασχολούμαι με το ΚΚΕ, είναι γιατί είμαι βαθύτατα προβληματισμένος επειδή η κοινωνία μας ανέχεται σε τέτοια έκταση ένα τέτοιο φαινόμενο. Είναι δείγμα καθυστέρησης, πνευματικής και πολιτιστικής, το γεγονός ότι ένα μέρος του κόσμου ψηφίζει αυτό το ολοκληρωτικό κόμμα.
- Τα κείμενά τους, ρητά λένε ότι η προοπτική του ΚΚΕ είναι η ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού και κοινωνικού συστήματος. Επειδή, λοιπόν, εγώ θεωρώ ότι το υπάρχον σύστημα είναι η δημοκρατία, πιστεύω ότι το κόμμα αυτό κινείται στα όρια της νομιμότητας. Χρησιμοποιεί τη νομιμότητα για να ανατρέψει το υπάρχον σύνταγμα, όχι κατ' ανάγκην με εκλογές, όπως θα μπορούσε ο καθένας να το κάνει, αλλά και με επαναστατικές διαδικασίες. Με τις διάφορες ανυπακοές, ρήξεις και εξεγέρσεις που κατά καιρούς διακηρύττει. Αν δεν το κάνει -ευτυχώς για όλους μας- είναι γιατί αυτό ως δράση και ως πρόθεση είναι γραφικό.
* Πριν από μερικούς μήνες τα στοιχεία έδειχναν ότι θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ από άποψη μεγέθους.
- Αυτά δεν γίνονται. Βρίσκονται στην αγριεμένη φαντασία νεαρών με εξάψεις, όπως είναι ο κ. Τσίπρας. Ή, ακόμη χειρότερα, στη φαντασία ανθρώπων που ποτέ δεν ωρίμασαν πνευματικά και πολιτικά, όπως είναι ο κ. Αλαβάνος. Αυτά είναι ψυχονευρικές εκδηλώσεις που έχουν τα όριά τους.
* Επιμένετε, όμως, στην ανάγκη διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ.
- Εγώ έλεγα πάντοτε ότι ο χώρος του ΣΥΝ που εκφράζει το τμήμα της παλιάς κομμουνιστικής αριστεράς που αμφισβήτησε τον σταλινισμό μ' ενδιαφέρει. Τον θεωρούσα καλό μπόλι. Αν ένα τέτοιο ρεύμα μπορούσε να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, θα ήταν ευχής έργο, θα βοηθούσε το ΠΑΣΟΚ να προοδεύσει, και τον τόπο. Τώρα είναι μειοψηφία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ομως η συζήτηση περί συνεργασίας έχει τελειώσει, όχι με δική μας ευθύνη. Είναι σαφές ότι στον ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί μια τάση επανόδου στο ΚΚΕ. Το ΚΚΕ γυρίζει στον Στάλιν και ο ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει να καταλάβει τον χώρο που μένει. Και έτσι αυτή η παράταξη αυτοκτονεί. Δεν υπάρχει λόγος ν' ασχοληθεί κανείς μαζί τους.
* Αρα, μονόδρομος η αυτοδυναμία...
- Ναι. Δεν μ' αρέσει η αυτοδυναμία, χρόνια το λέω. Η αυτοδυναμία οδηγεί στην ανάγκη να κάνεις συνεχώς προσπάθεια να μην πέσεις σε εντροπία, σε φθορά, σε αλαζονεία και διαφθορά.
* Συνεπώς, με την αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ, θα τα δούμε πάλι αυτά...
- Τα παλεύουμε από τώρα, τα ξορκίζουμε. Πάντως, δεν μπορεί να γίνει καμία σύγκριση του ΠΑΣΟΚ με τη δεξιά, η οποία είναι ένα πελατειακό κόμμα που επενδύει στη φαυλοκρατία και στη διαφθορά. Αλλο είναι ένας κλέφτης κατ' επάγγελμα, που ζει μ' αυτόν τον τρόπο γιατί δεν ξέρει άλλον, και άλλο είναι αν εσείς κλέψετε ένα βιβλίο επειδή δεν σας έφταναν τα λεφτά και θέλετε να το διαβάσετε την ίδια μέρα. Δεν είναι το ίδιο. Ούτε το δικαστήριο θα σας κρίνει το ίδιο.
* Αβραμόπουλος, Σαμαράς, Μπακογιάννη: Αν μπορούσατε να διαλέξετε αντίπαλο, ποιον θα προτιμούσατε;
- Ω, τι φρίκη! Ποτέ δεν έχω κάνει τέτοιου είδους επιλογές στη ζωή μου. Ολη αυτή η συζήτηση είναι διασκεδαστική. Το ποιος επικρατεί εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη συγκυρία.
* Νοσταλγείτε τον Γ. Αλογοσκούφη;
- Από την άποψη της δυνατότητας να δει κανείς πού πηγαίνει η οικονομία, ναι. Δεν μπορώ να πω ότι είχε κάποιο πρόγραμμα, αλλά ξέραμε τα βασικά στοιχεία της θέσης του.
* Ενώ τώρα;
- Τώρα η ιστορία είναι της πλάκας. Η προσπάθεια του κ. Παπαθανασίου να πείσει ότι είναι υπουργός είναι αξιοθρήνητη. Τουλάχιστον ο Αλογοσκούφης ήταν υπουργός.
* Θα ψηφίσετε τον Κ. Παπούλια;
- Εχουμε δεσμευθεί.
* Αρα αποκλείετε να προτείνει το ΠΑΣΟΚ τον Κ. Σημίτη...
- Εχουμε δεσμευθεί για τον κ. Παπούλια, αν φυσικά θέλει να είναι υποψήφιος. Τίποτα δεν έχω ακούσει από την πλευρά του κ. Σημίτη προς την κατεύθυνση που είπατε μόλις τώρα.
* Πού φαντάζεστε τον εαυτό σας σε μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ;
- Τον φαντάζομαι στην πλειοψηφία. Αυτό μου αρκεί.
* Κατάργηση του ασύλου, απέλαση μεταναστών. Αυτά φαίνεται να θέλει μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού;
- Το πανεπιστημιακό άσυλο έχει καταργηθεί από τους τρομοκράτες και τους αλήτες της άκρας αριστεράς με την υποστήριξη των πολιτικών νεολαιών του ΚΚΕ και του ΣΥΝ. Αυτοί οι τραμπούκοι που έριξαν τα αβγά στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ήταν στελέχη της νεολαίας του ΚΚΕ και του Συνασπισμού που προσπαθούν να επιβάλουν την άποψη ότι οι καθαρίστριες πρέπει να είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι. Κατά ποίον τρόπο είναι συμπεριφορά φιλική προς τους μετανάστες να τους αφαιρέσεις ένα αντικείμενο δουλειάς; Δεν υπάρχει, λοιπόν, πανεπιστημιακό άσυλο. Η επικράτηση ομάδων που απαγορεύουν τη διατύπωση αντιθέτων ιδεών είναι φασισμός, είναι κόκκινος φασισμός, είναι ολοκληρωτισμός. Στην Ελλάδα υπάρχουν θύλακοι όπου το πολίτευμα δεν λειτουργεί. Κι αυτό γίνεται με την υποστήριξη δύο κοινοβουλευτικών κομμάτων, του ΣΥΝ και του ΚΚΕ. Είναι απαράδεκτο και θα οδηγήσει σε πολύ επικίνδυνες εξελίξεις. Αν η κυβέρνηση δεν εφαρμόσει το νόμο, τότε θα εφαρμόσουν το νόμο αυτοδικώντας οι πολίτες.
* Απελάσεις μεταναστών;
-Υπάρχουν οι μετανάστες που έχουν περάσει νόμιμα τα σύνορά μας. Ολων αυτών επείγει η νομιμοποίηση της θέσης τους με απώτερο σκοπό την απόδοση, σ' όσους το επιθυμούν, της δυνατότητας ν' αποκτήσουν ιθαγένεια. Πάνω από 300.000 μετανάστες θα μεταβληθούν σε έλληνες πολίτες και θα έχουμε πολλά πλεονεκτήματα.
* Η άλλη κατηγορία;
- Με τους λαθρομετανάστες έχεις δύο δρόμους: ή κάνεις την Ελλάδα παράδεισο υποδοχής των λαθρομεταναστών, με κίνδυνο να βρεθείς με 5-10 εκατομμύρια, ή κάνεις κάτι για να σταματήσει.
* Απέλαση;
- Δεν υπάρχει άλλη μέθοδος από την επαναπροώθησή τους στη χώρα εκκίνησής τους. Η συντήρηση του φαινομένου νοθεύει όλες τις πλευρές της κοινωνίας. Ευθυγραμμίζονται οι μισθοί με αυτούς που παίρνουν οι λαθρομετανάστες, γυρνάνε από δω κι από κει, πολιτιστικά αποτελούν ένα βάρος και αρχίζει να περνάει το εμπόριο ναρκωτικών. Δεν πρέπει να γίνει μαζική επαναπροώθηση, αλλά συμβολική, ώστε να ανακοπεί το ρεύμα.
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
Re: Πάρτε τον νέο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης...ζώα
Gus έγραψε: Πάρτε τον νέο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης...ζώα
Η συνέντευξη του Πάγκαλου στην Κυριακάτικη "Ε"
* Αυτά είναι παλιά...
Μια χαρά τα λέει...Που είναι το κακό?
http://www.boston.com/bigpicture/2009/1 ... years.html
Πάντως σε μια διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών έχει πει και άλλο ένα ωραίο..
Όταν η Madeleine Albright είχε ρωτήσει εκνευρισμένη ποιος είναι αυτός ο χοντρός που μιλάει, εκείνος απάντησε φωναχτά στην ολομέλεια : "σε έχει γ@μhσει ποτέ χοντρός?"
PS: Δεν μπορώ να καταλάβω τη λέξη ζώα στον τίτλο του thread..Για τον εαυτό σου μιλάς??
Δε φταίν' αυτοί που ζούνε μακριά απ' τους νόμους
που τους επέταξε η ζωή στους πέντε δρόμους
Σαν τα φαντάσματα τις νύχτες τριγυρνάνε
στης αμαρτίας τα τραγούδια ξεδιψάνε.
Χαρούλα εν έτει 1988:Το τραγούδι της καρδιάς
που τους επέταξε η ζωή στους πέντε δρόμους
Σαν τα φαντάσματα τις νύχτες τριγυρνάνε
στης αμαρτίας τα τραγούδια ξεδιψάνε.
Χαρούλα εν έτει 1988:Το τραγούδι της καρδιάς
- Gus
- Real Name: Πολλες ερωτησεις
Αναφερομαι στα ζωα που τον ψηφισαν...Αν εισαι και εσυ ενα απο αυτα,αναφερομαι και σε εσενα...Επισης δεν με πειραξαν αυτα που λεει για το ΚΚΕ...Αν απο ολη την συνεντευξη διαβασες μονο αυτο το κομματι,κανε refresh στην σελιδα,να στο βγαλει ολοκληρο...
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
-
Neo
- Real Name: Thomas Anderson
Με αυτή τη διάκριση, δυστυχώς είμαστε όλοι ζώα για εσένα, όπως είμαστε και για τον Πάγκαλο. Αν λοιπόν θες να το παίξεις αντι-Πάγκαλος τότε πολύ σωστά έβαλες το χαρακτηρισμό. Σε κάθε άλλη περίπτωση, να προσέχεις πώς αναφέρεσαι στον κόσμο που είναι γύρω σου.
-
papagalakos
Εννοεί όσοι ψήφισαν ΠΑΣΟΚ (και φαντάζομαι και ΝΔ).Neo έγραψε:Με αυτή τη διάκριση, δυστυχώς είμαστε όλοι ζώα για εσένα, όπως είμαστε και για τον Πάγκαλο. Αν λοιπόν θες να το παίξεις αντι-Πάγκαλος τότε πολύ σωστά έβαλες το χαρακτηρισμό. Σε κάθε άλλη περίπτωση, να προσέχεις πώς αναφέρεσαι στον κόσμο που είναι γύρω σου.
Εγώ συνήθως προσδιορίζω και τι είδους ζώα είναι. Πρόβατα.
Επίσης ο κόσμος ας προσέχει τι ψηφίζει πρώτα και μετά ας διαμαρτυρηθεί. Είναι λίγο αντιφατικό. Να ψηφίζεις δηλαδή ένα κόμμα για να φύγουν οι διαφθαρμένοι και όταν καταλάβεις ότι και οι νέοι είναι διαφθαρμένοι να ξαναφέρνεις τους παλιούς. Και μετά να διαμαρτύρεσαι κι όλας για το ένα ή το άλλο που δεν λειτουργεί σωστά, που δεν είναι αξιοκρατικό, ή ό,τι άλλο.
Off Topic
Γιατί να μην γίνουμε όλοι πα-παγκαλοι;
- Malefino
- Real Name: Thomas
- Facebook ID: 2147483647
Την έχει πει και ο Κύρκος την μεγάλη αυτή αλήθεια ούτως ή άλλως....Ανήκετε σ' αυτούς που λένε «ευτυχώς που η αριστερά ηττήθηκε στον εμφύλιο»;
* Ποια είναι η διαφορά;
Κραυγαλέα γνωστό...- Με την έννοια που η ηγεσία του ΚΚΕ εκφράζει το μίσος της εναντίον οποιουδήποτε τολμά να ασκήσει κριτική, δεν είμαι. Το ΚΚΕ διοικείται από μια ομάδα ανθρώπων με ολοκληρωτική νοοτροπία.
Συμφωνώ όσο δεν πάει...* Εχετε πάντως μια εμμονή με το ΚΚΕ.
Κι αυτό ισχύει....Και για πολλά κόμματα της ριζοσπαστικής κι επαναστατικής ή ακόμα άκρας αριστεράς.Αντίθετα με άτομα και κόμματα και οργανώσεις της δημοκρατικής και ανανεωτικής αριστεράς....Χωρις να παρεξηγηθώ ότι εννοώ το ΠΑ.ΣΟ.Κ γιατί δεν είναι καν αριστερά.- Τα κείμενά τους, ρητά λένε ότι η προοπτική του ΚΚΕ είναι η ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού και κοινωνικού συστήματος. Επειδή, λοιπόν, εγώ θεωρώ ότι το υπάρχον σύστημα είναι η δημοκρατία, πιστεύω ότι το κόμμα αυτό κινείται στα όρια της νομιμότητας. Χρησιμοποιεί τη νομιμότητα για να ανατρέψει το υπάρχον σύνταγμα, όχι κατ' ανάγκην με εκλογές, όπως θα μπορούσε ο καθένας να το κάνει, αλλά και με επαναστατικές διαδικασίες. Με τις διάφορες ανυπακοές, ρήξεις και εξεγέρσεις που κατά καιρούς διακηρύττει. Αν δεν το κάνει -ευτυχώς για όλους μας- είναι γιατί αυτό ως δράση και ως πρόθεση είναι γραφικό.
Συμφωνώ αλλά δεν έχει δικαίωμα΄ή μάλλον θα έπρεπε να ντρέπεται να το λέει πασόκος αυτό.* Αρα, μονόδρομος η αυτοδυναμία...
Δίκιο έχει,για το βιβλίο σε αντίθεση με τον επαγγελματία κλέφτη,αλλά είναι αδιανόητο να το λέει ένας πολιτκός και συγκεκριμένα υπουργός δικαιολογώντας τη διαφθορά του κομματος του σε σχέση με άλλο.* Συνεπώς, με την αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ, θα τα δούμε πάλι αυτά...
Το άσυλο είναι μεγάλη συζήτηση!Αν είναι άνοιξε καινούργιο topic να το λιώσουμε το ζήτημα!.* Κατάργηση του ασύλου, απέλαση μεταναστών. Αυτά φαίνεται να θέλει μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού;
Επίσης...* Απελάσεις μεταναστών;
* Η άλλη κατηγορία;
* Απέλαση;
Δεν έχω να πω κάτι άλλο για τη συνέντευξη,απλά ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ πασόκος!Ο άνθρωπος του είπα ξείπα γενικά...Gus τι σου έκανε τόση εντύπωση?Δε βλέπω διαφορά από τις συνεντεύξεις του τόσα χρόνια!
Αν αγαπάς θα φας πακέτο
κι αν μ'αγαπάς θα φας μπουκέτο.
VoxPopuli: producer, beatmaker and dj
https://soundcloud.com/voxpopuli2
https://voxpopuli2.bandcamp.com
Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε: ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
https://rocinante.gr
κι αν μ'αγαπάς θα φας μπουκέτο.
VoxPopuli: producer, beatmaker and dj
https://soundcloud.com/voxpopuli2
https://voxpopuli2.bandcamp.com
Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε: ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
https://rocinante.gr
- jimmakos
- Real Name: jimmakos
simfono me ton aksiotimo kirio pagalo pou exei soas tas frenas kai ton thaumazo poli!
o anthropos kserei ti leei kai o logos tou einai pirini glossa sta aytia merikon anti-pasokon kai oxi mono, den simainei oti eimai pasokos alla to na krinete enan euipolipto politi san kai ayton to theoro kakourgima!!!
sas parakalw na anakalesete!!!
eyxaristw poli!
o anthropos kserei ti leei kai o logos tou einai pirini glossa sta aytia merikon anti-pasokon kai oxi mono, den simainei oti eimai pasokos alla to na krinete enan euipolipto politi san kai ayton to theoro kakourgima!!!
eyxaristw poli!
-
papagalakos
Ο σύντροφος έχει απόλυτο δίκιο. Ο Πάγκαλος είναι, και πρέπει να συνεχίσει να είναι, υπεράνω κάθε κριτικής. Τι και αν έλεγε κάποτε "το να γίνει ο Παπανδρέου προθυπουργός θα είναι κατρακύλα για το πολιτικό μας σύστημα". Για το καλό της πατρίδας (και δευτερευώντως και του κόμματος) τα λέει όλα αυτά. Άσε δε που τώρα που πάει και για πρόεδρος της δημοκρατίας πρέπει να τα έχει καλά με όλους και να ξεχάσουμε κάτι τέτοια μικρά ατοπήματα (που στην πραγματικότητα έστησαν οι αντίπαλοί του, ναι, αυτοί που δουλεύουν και για τη Μοσάντ).
- vbalos
- Real Name: Vasilis
Βλέπω ο αντικομμουνισμός του κυρίου Πάγκαλου είναι συνάρτηση γνησίως αύξουσα σε συνάρτηση με το χρόνο σε όλο το πεδίου ορισμού της θα έλεγα (άντε να απορρίψουμε τα πρώτα 30 χρόνια όπως λέει και ο ίδιος)...Άλλά τι να πεί κάποιος για το πολιτικό αυτό σκουπίδι που τη μία μέρα έβριζε το Γερμανό υπουργό εξωτερικών και την άλλη ζητούσε γονειπετής συγγνώμη , για τον άνθρωπο που κάτω από τις πιέσεις της ''μαμάς Αμερικής'' δέχθηκε να συμπράξει ολόκληρος ο ελληνικός λαός στη σύλληψη Οτσαλάν , ενόσω πρώτα τον είχε παραμυθιάσει ότι θα του έδινε πολιτικό άσυλο...Αλλά ο ελληνικός λαός είναι τόσο λοβοτομημένος , που η μνήμη του είναι χειρότερη και από χρυσόψαρου , και το χειρότερο είναι πως όλα αυτά τα αποβράσματα της αστικής μας δημοκρατίας το γνωρίζουν αυτό πόλύ καλά αφου για 20 συναπτά έτη το καλλιέργησαν με περισσή φροντίδα και έτσι μπορούν και επιβιώνουν με τα χρόνια...Λέει ότι το άσυλο θα πρέπει να καταργηθεί γιατί ο λαός θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του...Και μιλάει για το λαό που τόσα χρόνια απροκάλυπτα κλέβει και αυτός συνεχίζει να τον ψηφίζει , το λαό αυτόν που για να κάνει κάτι συλλογικό , έστω και προς την τραγικά λάθος κατεύθυνση της κατάργησης του ασύλου, θα πρέπει να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα και ο βόρειος πόλος να πιάσει νότο...Μετά μιλάει για τη λαθρομετανάστευση λες και δεν καλλιέργησε το κόμμα του τόσα χρόνια την πολιτική του φέρνουμε λαθρομετανάστες και τους ελληνοποιούμε σε μια νύχτα πριν τις εκλογές με ανταλλαγή μια ψήφο , λες και δεν ήταν ο Λαλιώτης τότε που τους στοίβαζε στο Ψυρρή για να υποβαθμίσει την περιοχή και στη συνέχεια αγόρασε μέσω Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε σχεδόν όλη την περιοχή κοψοχρονιά για να την αναπλάσει και να την αναβαθμίσει στη συνέχεια μοσχοπουλώντας τα οικοπεδάκια...Βέβαια τώρα οι αναλώσιμοι δεν του κάνουν και ζητάει την απέλασή τους...Ε ρε ξύλο που θέλουμε !!!
All that is gold does not glitter not all those who wonder are lost
The old that is strong does not wither deep roots are not reached by the frost
From the ashes a fire shall be woken a light from the shadows shall spring
Renewed shall be blade that was broken the crownless again shall be king.
J.R.T
Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΡΗΓΜΕΝΗ-G.13
J.R.T
- otinanai
- Real Name: χμ..αλεξανδρος
δεν νομιζω οτι διαφωνω με κατι απο αυτα που ειπε ο παγκαλος. Εκτος απο το να απελαθουν "συμβολικα" λαθρομεταναστες..
βεβαια και αυτο το θεμα παιρνει πολυ μεγαλη κουβεντα, γιατι το προβλημα ειναι υπαρκτο. Γενικα πιστευω οτι πρεπει αμεσα να νομιμοποιηθουν οι παρανομοι σε συνεννοηση ομως με την Ευρωπαικη ενωση ετσι ωστε οσοι θελουν να μπορουν να πανε σε καποια αλλη ευρωπαικη χωρα.
Με αλλα λογια η κατασταση να μοιραστει σε πολλες ευρωπαικες χωρες γιατι οντως η οικονομια ενος κρατους δεν μπορει να συντηρησει απειρο κοσμο. με πρωτα θυματα τον κοσμο που "περισευει"!
Επισης ειναι απαραδεκτο τα παιδια των μεταναστων να μην παιρνουν την ιθαγενεια. Κατι που ετσι και αλλιως πρεπει να γινει πιο προσβασιμο και ευκολο και για τους γονεις τους.
ΥΓ: @vbalos καποια στιγμη πρεπει να ορισουμε το τι ειναι "αντικομμουνισμος". Γιατι γινεται ευρεια χρηση του ορου απο διαφορους με πολυ αρνητικη χροια. Δηλαδη οταν λες καποιον αντικομμουνιστη ειναι σαν να τον βριζεις. Αυτο εγω δεν το καταλαβαινω. Για παραδειγμα καποιος που δεν ειναι κομμουνιστης (οποτε διαφωνει με τον κομμουνισμο), ειναι αντικομμουνιστης? (για μενα ναι) και γιατι αυτο ειναι κακο? μια πολιτικη αποψη ειναι (για την ακριβεια ολες οι αλλες πολιτικες αποψεις εκτος απο τον κομμουνισμο
). Και αν δεν ειναι αυτος ο αντικομμουνιστης, τοτε ποιος ειναι?
βεβαια και αυτο το θεμα παιρνει πολυ μεγαλη κουβεντα, γιατι το προβλημα ειναι υπαρκτο. Γενικα πιστευω οτι πρεπει αμεσα να νομιμοποιηθουν οι παρανομοι σε συνεννοηση ομως με την Ευρωπαικη ενωση ετσι ωστε οσοι θελουν να μπορουν να πανε σε καποια αλλη ευρωπαικη χωρα.
Με αλλα λογια η κατασταση να μοιραστει σε πολλες ευρωπαικες χωρες γιατι οντως η οικονομια ενος κρατους δεν μπορει να συντηρησει απειρο κοσμο. με πρωτα θυματα τον κοσμο που "περισευει"!
Επισης ειναι απαραδεκτο τα παιδια των μεταναστων να μην παιρνουν την ιθαγενεια. Κατι που ετσι και αλλιως πρεπει να γινει πιο προσβασιμο και ευκολο και για τους γονεις τους.
ΥΓ: @vbalos καποια στιγμη πρεπει να ορισουμε το τι ειναι "αντικομμουνισμος". Γιατι γινεται ευρεια χρηση του ορου απο διαφορους με πολυ αρνητικη χροια. Δηλαδη οταν λες καποιον αντικομμουνιστη ειναι σαν να τον βριζεις. Αυτο εγω δεν το καταλαβαινω. Για παραδειγμα καποιος που δεν ειναι κομμουνιστης (οποτε διαφωνει με τον κομμουνισμο), ειναι αντικομμουνιστης? (για μενα ναι) και γιατι αυτο ειναι κακο? μια πολιτικη αποψη ειναι (για την ακριβεια ολες οι αλλες πολιτικες αποψεις εκτος απο τον κομμουνισμο
It's only after we've lost everything that we are free to do anything
[imgr 500x180]http://img.buzznet.com/assets/imgx/2/1/ ... 035284.jpg[/imgr]
[imgr 500x180]http://img.buzznet.com/assets/imgx/2/1/ ... 035284.jpg[/imgr]
- vbalos
- Real Name: Vasilis
Η πολιτική που ακολούθησε η παράταξη του κυρίου Πάγκαλου και η στήριξη που αυτή παρείχε στις μεγάλες δυνάμεις (Αμερική , Αγγλία κτλ) είναι αυτή η οποία κράτησε τον κόσμο της Αφρικής και της Ασίας τόσο πίσω , ώστε σήμερα δεν έχουν να φάνε ούτε καν να πιούν πόσιμο νερό...Πίστεψέ με αν οι κάποιος θα ήθελε πρώτα από όλους να φύγει από αυτή τη χώρα υπό τις υπάρχουσες συνθήκες πρώτα θα ήταν οι ίδιοι , αυτοί που αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα από εμάς αντί εμείς από αυτούς...Επίσης δε μπορώ πραγματικά να καταλάβω το λόγο που θα πρέπει να καταργηθεί το άσυλο , γιατί δηλαδή να καταργηθεί για να μην υποθάλπτονται εγκληματίες θα μου πεις...Και με όλους αυτούς τους εγκληματίες που βρίσκονται εκεί έξω και τους ξέρουν και τους αγκαλιάζουν αφού κάθε φορά είναι αρωγοί στις προεκλογικές τους καμπάνιες τι γίνεται...Γιατί γίνεται διακίνηση ναρκωτικών θα σου πει ο άλλος ... αλλά πίστεψέ με οι ποσότητες και η ευκολία με την οποία αυτές διακινούνται στην πλατεία Ομονοίας δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για μαζική διακίνηση σε κανένα άλλο μέρος του λεκανοπεδίου Αττικής και οι μπάτσοι δύο μέτρα μακριά και κανείς δεν κάνει τίποτε...με σκυλιά μπορούν αν εγώ κουβαλάω ένα γραμμάριο ουσίας να το βρουν και πίστεψέ με το ένα γραμμάριο είναι πολύ μικρό σε όγκο όσο καλ΄ακρυμμένο και να είναι και θέλεις να μου πείς ότι έχουν πρόβλημα στο να εντοπίσουν τους τόνους που έρχονται με τα καράβια...ΕΛΕΟΣ...Ο κύριος Πάγκαλος κατά τη γνώμη μου απλά προσπαθεί να δημιουργήσει μέσω του λαϊκισμού που πάντοτε του περίσσευε να δημιουργήσει εντυπώσεις και να δικαιολογήσει εκ των προταίρων την πολιτική που θα ακολουθήσει η παράταξή του για τη διακυβέρνηση της χώρας , ώστε να στρώσει το κλίμα για ύπαρξη όσο το δυνατόν λιγότερων αντιδράσεων...
All that is gold does not glitter not all those who wonder are lost
J.R.T
J.R.T
-
o_apolytos
- Real Name: Πραγματικό Όνομα
χαχαχαχαjimmakos έγραψε:simfono me ton aksiotimo kirio pagalo pou exei soas tas frenas kai ton thaumazo poli!
eyxaristw poli!
Ιδού λοιπόν το απάυγασμα της λαϊκής σοφίας η οποία (πάντα ετεροκαθοριζόμενη) επικαλείται αντιδράσεις άλλων και καταδικάζει τόσο αόριστα όσο εκθειάζει. Ο Πάγκαλος λοιπόν, της γνωστής οικογένειας του δικτάτορα -α όχι, αυτός ο δικτάτορας ήταν πριν το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ήτανε καλός σαν το Μεταξά-, είναι τόσο λαϊκιστής και ύπουλος σε βαθμό που δε θα με εξέπληττε να έπαιρνε τα ηνία του ΛΑΟΣ του πιο ****πούστικου**** (λόγω έλλειψης ιδεολογίας και υποστήριξης ενός αχταρμά απόψεων) κόμματος που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Και του φταίει το ΚΚΕ... Αχ, αυτό το ΚΚΕ. Χαίρω πολύ, κι εμένα μου φταίει το ΚΚΕ και όποτε μπορώ το καταδικάζω. Αλλά εκείνος το πάει λίγο παρά πέρα. Και να σου τι εταιρείες έχει το ΚΚΕ, και τι υποστηρίζει το ΚΚΕ και πόσο τα έχει διαλύσει όλα το ΚΚΕ και μπλαμπλαμπλά ΚΚΕ μπλαμπλαμπλα... Ρε καρντάση, να μιλήσουμε λίγο για το ΠΑΣΟΚ; Να μιλήσουμε λίγο για έναν από τους χειρότερους υπουργούς εξωτερικών.
Έτσι σκατά όπως έχουν γίνει τα πράγματα, σε λίγο θα γίνει υπουργός εξωτερικών ο Κοκό, θα βγαίνουν και θα τον υποστηρίζουν κι εμείς θα πρέπει να απολογηθούμε ακόμα μία φορά για την "εμπάθειά" μας. Ας μείνουν τα ζώα έξω από τη συζήτηση, οι άνθρωποι τα καταφέρνουμε μια χαρά μόνοι μας.
-----
Τώρα πια, στην Ελλάδα, όπου ο κομμουνισμός ηττήθηκε ολοκληρωτικά, ακόμα από την αρχή αρχή, από το Δεκέμβρη του 44, το να ΛΕΣ κάποιον κομμουνιστή είναι σα να το βρίζεις. Μην τα αντιστρέφουμε τελείως τα πράγματα. Σε πολλά μέρη της Ελλάδας ακόμα ισχύει το ελεεινό τρίπτυχο "ληστής, παιδεραστής, κομμουνιστής". Στην Ιταλία οι κομμουνιστές κρεμάσανε ανάποδα το δικτάτορα, εδώ ξεφορτωθήκανε τους Γερμανούς και έπρεπε μετά να νικήσουνε και τους βρωμιάρηδες τους Άγγλους μαζί με τον μπαμπόγερο της "Δημοκρατίας" και της "εθνικής ενότητας" (εδώ γελάμε). Συνεπώς, πλέον ο αντικομμουνισμός σπάνια αφορά το ιδεολογικό μέρος, δηλαδή ας πούμε την άρνηση της πάλης των τάξεων ή την άρνηση της θεωρίας της υπεραξίας της εργασίας, και συνοψίζεται σε αυτό το συλλογικά ασυνείδητο μένος εναντίον αυτών που "ήθελαν να καταντήσουν την Ελλάδα πόρνη Ρουμανία ή Τσεχοσλοβακία ή Αλβανία ή ή ή...". Οπότε ο αντικομμουνισμός μόνο σοβαρός δεν είναι. Είναι άλλη μια μορφή μίσους, μια ισχυρή έλλειψη φαντασίας και μια μισαλλοδοξία που φτάνει στα όρια της φάρσας. Δεν κοιτάμε τις δικές μας "δημοκρατίες", μας φταίει η μόνο στη φαντασία υπαρκτή δημοκρατία της Παπαρήγα... Α ρε Πάγκαλε, έχε χάρη που σε ψηφίζει η Βάνα Μπάρμπα, αλλιώς...otinanai έγραψε:καποια στιγμη πρεπει να ορισουμε το τι ειναι "αντικομμουνισμος". Γιατι γινεται ευρεια χρηση του ορου απο διαφορους με πολυ αρνητικη χροια. Δηλαδη οταν λες καποιον αντικομμουνιστη ειναι σαν να τον βριζεις. Αυτο εγω δεν το καταλαβαινω. Για παραδειγμα καποιος που δεν ειναι κομμουνιστης (οποτε διαφωνει με τον κομμουνισμο), ειναι αντικομμουνιστης? (για μενα ναι) και γιατι αυτο ειναι κακο? μια πολιτικη αποψη ειναι (για την ακριβεια ολες οι αλλες πολιτικες αποψεις εκτος απο τον κομμουνισμο). Και αν δεν ειναι αυτος ο αντικομμουνιστης, τοτε ποιος ειναι?
Sxetika me ton antikommounismo:
nomizw oti kapoios einai genika anti- otan prospathei na miwsei ton antipalo tou me psemmata,sykofanties, ybreologio ktl. En prokeimenw kathe politiko komma exei sygkekrimenes politikes apopseis, ideologia ktl. An kapoios thelei na kontraristei me opoiodipote komma tha prepei na logika(ki oxi logikofanei kai sofisteies) epixeirimata na apodeixei oti exei lathos sto tade i sto deina thema h an theleis sinolika h politiki kai ideologiki tou ypostasi.
Me vasi tin sinenteyxi pou postare o Gus mporei pws tha xaraktirizes ton pagalo?
Kai na to pw diaforetika. To KKE diafwnei politika me to pasok kai exei sygkekrimenous politikous, taxikous logous. Me vasi ta parapanw,mporeis na to katigoriseis gia antipasokismo?
nomizw oti kapoios einai genika anti- otan prospathei na miwsei ton antipalo tou me psemmata,sykofanties, ybreologio ktl. En prokeimenw kathe politiko komma exei sygkekrimenes politikes apopseis, ideologia ktl. An kapoios thelei na kontraristei me opoiodipote komma tha prepei na logika(ki oxi logikofanei kai sofisteies) epixeirimata na apodeixei oti exei lathos sto tade i sto deina thema h an theleis sinolika h politiki kai ideologiki tou ypostasi.
Me vasi tin sinenteyxi pou postare o Gus mporei pws tha xaraktirizes ton pagalo?
Kai na to pw diaforetika. To KKE diafwnei politika me to pasok kai exei sygkekrimenous politikous, taxikous logous. Me vasi ta parapanw,mporeis na to katigoriseis gia antipasokismo?