Από την μηδενική ανοχή στο αστικό κράτος πρόνοιας?

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

Ποσο σας ενοχλει η εντονη σε επιπεδα χουντας αστυνομευση?

Καθολου,ισα ισα ειναι ενας τροπος να αντιμετωπιστει η εγκληματικοτητα
8
26%
Δεν με αφορα καθολου
2
6%
Με ενοχλει να με στραβοκοιτανε καθε φορα που παω στην δουλεια μου
8
26%
"Το μονο που θελω ειναι να τους δω να τρεχουν"
13
42%

Σύνολο ψήφων: 31

Άβαταρ μέλους
armaos
Real Name: Αρμαος
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Re: Από την μηδενική ανοχή στο αστικό κράτος πρόνοιας?

Δημοσίευση από armaos »

κοιτα , το θεμα που θιγεις ειναι σοβαρο. Πολλοι μπορει να βιαστουν να πουν οτι μια χαρα θα τα βγαζαμε κ μονοι μας κ να παει να χεστει κ η αστυνομια κ καθε μεσο επιβολης της ταξης. Δυο λογοι υπαρχουν για να εχει κανεις αυτη την απαντηση: λογικη δειρε τη δασκαλα σου ή καποια συνεπης κ αρκετα ολοκληρωμενη αναρχικη αντιληψη.
Σε καθε περιπτωση εγω πρεπει να σου πω πως τα τελευταια δυο μιση χρονια εχω χασει παρα πολυ μεγαλο κομματι της εκτιμησης μου στον ανθρωπο ως ον και στην δυνατοτητα του να αυτοεξυπηρετηθει σε ενα πλαισιο σεβασμου κ εκτιμησης του αλλου. Στα εξαρχεια το εν λογω διαστημα οι κατοικοι βιωνουν μια κατασταση πρωτογνωρη. Ατομα χωρις καμμια σχεση με την αναρχικη ιδεολογια (το πολυ πολυ να εχουν διαβασει λιγο νετσαγιεφ κ αυτο απο μονο του δεν ειναι καλο) σφετεριζονται τον τιτλο του αναρχικου κ του αντιεξουσιαστη κ στηριζομενοι στο οτι οι κατοικοι εν γενει της περιοχης εχουν ενα προφιλ αριστερο εως αναρχικο κ μια βαθια πιστη στην μη παρεμβαση στη ζωη του αλλου, κανουν οτι γουσταρουν.
Αυτο εχει δημιουργησει μια αναστροφη διαδικασια κ μια ταση συντηρητικοποιησης ανθρωπων που νιωθουν πιο καλα να κατεβαινουν στις πορειες για τον Αλεξη παρα να καλουν την αστυνομια για το παρτυ στον απο κατω οροφο.
Χαρακτηριστικα το θεμα αυτο (τι θα κανουμε δλδ με την αστυνομια) ειναι αυτο που τιθεται παντα ως πρωτο μεσα στις συνελευσεις των κατοικων κ εχουν ακουστει διαφορες αποψεις οπως η δημιουργια πολιτοφυλακης κ η πληρης απομακρυνση της αστυνομιας, η αποδοχη μονο της δημοτικης αστυνομιας κ της περιπολουσας αστυνομιας (κ οχι των ματ) κ αλλες. Εμενα λοιπον η τοποθετηση μου επι του θεματος ειναι πως ρεαλιστικα (καθοτι αυτο μου ζητησες) το μονο που μπορει να γινει ειναι το δευτερο.

Παντως αντικειμενικα δεν υπαρχει πραγματικη αναγκη αστυνομιας στο κεντρο της αθηνας. Σε αλλες πιο υποβαθμισμενες περιοχες με υψηλη εγκληματικοτητα ναι, οχι ομως στην ακαδημιας,να τρομαζουν οι γιαγιαδες κ να λενε "πωπω παλι επεισοδια θα γινουν, παμε σπιτι!" Αυτου του ειδους η αστυνομευση, δλδ η απλη παρουσια ανθρωπων με οπλα κ αδεια να τα χρησιμοποιησουν οταν κρινουν απαραιτητο εξυπηρετει αλλες καταστασεις. Τα επεισοδια κατα τη γνωμη μου, (και εχω πολλα παραδειγματα να δωσω ακομα) ειναι διακινουμενα απο την ιδια την αστυνομια για να δικαιολογουν την παρουσια της στο κεντρο της αθηνας. Δεν μιλαω για τα επεισοδια στις πορειες, μιλαω για ακυρες επιθεσεις μικρων ομαδων σε διαφορα σημεια, σπασιματα κ καψιματα αμαξιων σε ακυρες στιγμες κτλ.
hammer
Real Name: rodrigo

Δημοσίευση από hammer »

DeMaKos συμφωνώ κι εγώ ότι για τη βία που ασκείται υπαίτιος είναι το εκτελεστικό όργανο και όχι η εκάστοτε κυβέρνηση. Βρίσκω αφελή την άποψη ότι ντε και καλά τα ανώτερα κλιμάκια εκδίδουν εντολές του στυλ "τσακίστε τους" (αν και είναι σχεδόν βέβαιο ότι ενίοτε το κάνουν). Όπως και να 'χει όμως, μία κυβέρνηση φέρει την ευθύνη των εκτελεστικών της οργάνων, τη δραστηριότητα των οποίων αφήνει ανεξέλεγκτη από συμφέρον ή ανικανότητα. Στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι πολύπλοκα και το θέμα δεν μπορεί να εξαντληθεί αποδίδοντας απλώς ευθύνες και ψάχνοντας τον υπαίτιο. Τα πρόσωπα φέρουμε την ευθύνη των πράξεών μας και από αυτήν κρινόμαστε, θα ήταν αφελές όμως να αναζητούμε την αιτία όλων των κακών στα πρόσωπα καθ' εαυτά. Παραδείγματος χάριν, είναι αστείο να οδυρόμαστε μονίμως για το πόσο γουρούνια δολοφόνοι είναι οι μπάτσοι, λες και θα μπορούσαν να είναι κάτι διαφορετικό από αυτό. Το μόνο που καταφέρνουμε με αυτές τις εμμονές είναι να ασχολούμαστε με την κορυφή του παγόβουνου και να χάνουμε την ουσία (αυτό δε σημαίνει πως το μένος εναντίον της αστυνομίας στερείται αξίας). Θέλω να πω δηλαδή ότι τα προβλήματα της πολιτικής είναι προβλήματα δομών στις οποίες εμπλεκόμαστε όλοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Όσο καλός κι αν είναι σαν άτομο ένας μπάτσος (κι εγώ δεν έχω αντίρρηση να πιστέψω ότι είναι), πόσο μπορεί να φανεί αυτό όταν από τη θέση του υποχρεούται να παίξει έναν "κακό" ρόλο? Κι αν υποθέσουμε ότι ένα καλό άτομο δε θα έμπαινε ποτέ στην ΕΛΑΣ, σε ποιόν τομέα της κοινωνίας θα μπορούσε να δραστηριοποιηθεί ώστε να διατηρήσει αλώβητη την καλοσύνη του? Κάπου που δε θα ήταν τόσο άγαρμπα αντιδραστικός όπως η αστυνομία ώστε να μην βάλλουμε εναντίον του... Θέλω απλώς να υπενθυμίσω ότι το να φωνάζουμε "μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι" δεν είναι από μόνο του διαπιστευτήριο προοδευτικότητας.

«Κανένας υφιστάμενος με λογικό τρόπο σκέψης» δε λέει «πυροβολήστε ή σύρετε όποιον δε συνετίζεται με τις υποδείξεις σας», αλλά το τι θα συμβεί τελικά εξαρτάται από την ατομική συγκρότηση του εκτελεστικού οργάνου, που είναι προϊόν της παιδείας του, των εμπειριών του κ.λ.π. Εάν όλα αυτά τα πράγματα συμβαίνουν, αυτό δε σημαίνει ότι μας κυβερνά ένα αμερικανοκίνητο διευθυντήριο ή μια διεφθαρμένη χούντα, αλλά ότι κάτι τρέχει με την παιδεία, τις εμπειρίες μας κ.λ.π. Θα έπρεπε δηλαδή στη συμπεριφορά της αστυνομίας να δούμε τα συμπτώματα ενός γενικότερου κοινωνικού προβλήματος.
Στο αρχικό μου post δεν καταφέρθηκα γενικά και αόριστα εναντίον της αστυνόμευσης (χωρίς αυτό να σημαίνει πως είμαι υπέρ). Έχω τις απόψεις μου για τον ρόλο της αστυνομίας στην κοινωνία και θα ήταν παιδαριώδες να οδύρομαι επειδή η αστυνομία κάνει ελέγχους ή κυκλοφορεί στους δρόμους (λες και όπως έχουν τα πράγματα θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι διαφορετικό). Ήθελα απλώς να θίξω το ζήτημα της πασοκικής νοοτροπίας και της έλλειψης αστικής κουλτούρας του ελληνικού κράτους (που οδηγεί στα ευτράπελα που απαρίθμησα). Ζητώ συγγνώμη για το εριστικό μου ύφος εάν φάνηκε πως τα «ισοπεδώνω όλα».

Κάτι λίγο ακόμη και τελειώνω. Η αστυνόμευση δεν είναι ενοχλητική επειδή έχουμε κάτι να κρύψουμε, είναι ενοχλητική επειδή δημιουργεί ατμόσφαιρα καχυποψίας και παρεμβατικότητας που επηρεάζει την καθημερινότητά μας (ακόμη κι αν υποθέσουμε πως ο αστυνομικός επεδείκνυε την άριστη συμπεριφορά που του επιβάλλει η θέση του δημοσίου υπαλλήλου) . Τέλος, εικόνες «εδώ πολυτεχνείο» για τις οποίες έγινε λόγος λαμβάνουν χώρα καθημερινά σε μέρη από τα οποία μέσα στη φοιτητική μας φωλιά δεν έχουμε πληροφόρηση, πρόκειται για γεγονότα και όχι υπερβολές. Η αστική δημοκρατία όπως πραγματώθηκε δεν είναι το αθώο πολίτευμα που φαντάζονταν οι άνθρωποι του 18ου αιώνα. Προκειμένου να επιβιώσει, να βελτιστοποιήσει την παραγωγή της ή από τρύπες του συστήματός της, είναι μέσα στον καθαγιασμό της ικανή για εγκλήματα όμοια με αυτά μίας αστείας ομάδας συνταγματαρχών.

DeMaKos ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σου γιατί με βοήθησαν να αποσαφηνίσω μερικά σημεία της τοποθέτησής μου.
Άβαταρ μέλους
Gus
Real Name: Πολλες ερωτησεις

Δημοσίευση από Gus »

armaos έγραψε:@Gus: ακριβως αυτο εννοω.

Ενδεικτικα εδω και εναμιση μηνα γινονται μπαχαλα στην περιοχη των εξαρχειων μικρης η μετριας εκτασης (το καλοκαιρι δεν γινοταν τπτ εννοειται!) καθε παρασκευη κ σαββατο για κανα δυωρο περιπου. Οποτε μετα ερχονται τα ματ κ αραζουν (χωρις να κανουν συλληψεις) πνιγοντας μας στα δακρυγονα. Ολες αυτες τις βδομαδες ενα μονο σ/κ δεν εγινε απολυτως τπτ, το σ/κ των εκλογων, πραγμα το οποιο αντικειμενικα ηταν πολυ βολικο καθοτι δεν διαταραχθηκε η εκλογικη διαδικασια.
Δηλαδη μιλας καθαρα για πρακτοριλικια εε?Εχεις καποιες ενδειξεις-αποδειξεις ή μιλας ετσι,κατηγορωντας την "ομαδα 40 ατομων" που αραζει πεζοδρομο?Αν δεν κανω λαθος,επειδη γνωριζω αρκετα απο τα ατομα στα οποια αναφερεσαι,εδερναν πασοκους την κυριακη των εκλογων,την ωρα που αυτοι μαζευονταν για να χαρουν την νικη τους...Μπαχαλοι αρκετοι απο αυτους,αλλα οχι και πρακτορες ρε αδερφε...Να διαβαζουμε λιγο τι γραφουμε εμεις οι ιδιοι, πριν πατησουμε το γ@μημενο το submit...

Οσο για τον ντεμακο,να τον ενημερωσω πως τα ματ εχουν παρα πολυ βαρυ εξοπλισμο πραγμα που σημαινει πως ειναι αδυνατον να τρεξουν εστω και λιγο για να πιασουν τον ακρως επικινδυνο τσαντακια...Για την ενοχληση η οχι απο την αστυνομευση τωρα,τι να κανουμε,φαινεται αλλοι θελουν να αισθανονται λιγο πιο ελευθεροι,να μην εχουν τον βουρδουλα πανω απο το κεφαλι τους,και αλλους τους νοιαζει απλως να εχουν το φαγακι τους,να μην γινεται καμια πορεια για να πανε γρηγορα στην δουλιτσα τους,μαμ σκατα νανι και ολιγον απο τιβι...Ομορφα πραματα......
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

Ενδιαφέρον θέμα και συζήτηση. Ας γράψω μερικούς προβληματισμούς..

Προσωπικά δεν μπορώ να συμφωνήσω ούτε με την θεοποίηση της αστυνομίας, αλλά ούτε και με την μετατροπή της σε μπαμπούλα. Είναι λάθος να περιμένουμε να μας λύσει ως δια μαγείας τα προβλήματα, αλλά επίσης λάθος να τα ρίχνουμε όλα σε αυτή. Όλα ξεκινούν από την υπερεκτίμηση των κυβερνήσεων γενικώς. Συμφωνώντας με τα λεγόμενα του Krishnamurti που έχω στην υπογραφή μου, καμία κυβέρνηση, και καμία οργάνωση γενικώς δεν μπορεί να μας εξασφαλίσει την ευτυχία, η ευτυχία είναι μέσα στον καθένα. Ως εκ τούτου λοιπόν, δεν είμαι οπαδός του law and order, θεωρώ ότι από ένα σημείο και μετά τα μειονεκτήματα ξεπερνούν τα πλεονεκτήματα. Μόνο όσο πιο περιορισμένες και ορθολογικές επεμβάσεις γίνεται, όταν είναι απόλυτα απαραίτητο/δεν υπάρχει άλλη επιλογή.
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

@Gus ο armaos μια χαρά τα λέει. Όταν οι μπάχαλοι είναι στην περιοχή οι μπάτσοι δεν ενδιαφέρονται, ενώ όταν οι μπάτσοι αποφασίζουν να κάνουν επίδειξη δύναμης οι μπάχαλοι λακάνε.

@armaos, όντως ήταν offtopic τώρα που το ξαναβλέπω...
DeMaKos έγραψε:Δεν πιστεύω οτι κάποιος πολιτικός ή έστω ένας υφιστάμενος με λογικό τρόπο σκέψης, θα λέει πυροβολήστε ή σύρετε όποιον δε συνετίζεται με τις υποδείξεις σας. Πιστεύω οτι αποκλειστικά κι εξολοκλήρου φταίει το εκτελεστικό οργανο, που επειδη τον δέρναν οταν ήταν μικρός, ή δεν τον επαίζαν οι φίλοι του οταν πήγαινε σχολείο ή επειδή δεν έκανε τίποτα στη ζωή του, του είπε η μαμά του "μην ανησυχείς παιδάκι μου, όταν θα γίνεις 18 θα σε βάλουμε κ εσένα να γίνεις ένστολος και θα πάρεις εκδίκηση"
Ο δράστης προφανώς και είναι ο μπάτσος, που για τους λόγους που είπες κάνει ό,τι κάνει. Αλλά δεν είναι ο υπεύθυνος. Ο ηθικός αυτουργός, που λένε και στα δικαστήρια, είναι το κράτος, μέσω του υπουργείου προστασίας του πολίτη. Και όχι βέβαια επειδή κάποιος είπε "πυροβολήστε" ή σύρετε απ' τα μαλιά. Υπάρχουν άλλοι τρόποι. Για παράδειγμα, ξέρωντας πόσο κομπλεξικοί είναι, ο Πολύδωρας τους ενίσχυσε το φρόνημα ξεθαύοντας μια παλιά ρήση του Μητσοτάκη "το κράτος είστε εσείς". Ή όταν τους στέλνει για επίδειξη δύναμης, έμμεσα τους λέει "κάντε ό,τι θέλετε".
DeMaKos έγραψε:Δεν ξέρω αλλά έχω την εντύπωση πως πολλοί από εμάς, το ένα μας ξυνίζει και το άλλο μας βρωμάει και με οποιαδήποτε πολιτική, είμαστε αντεξουσιαστές. Σίγουρα το όλο σύστημα βρωμάει και μπάζει νερά από παντού, στο οποίο η μίζα, το ρουσφέτι και η διαφθορά έχουν χτυπήσει κόκκινο και πρέπει να γκρεμιστεί κάποια στιγμή και να αποκατασταθεί η αξιοκρατία (ονειροπόλος).
Από απλή περιέργια, εσύ τί ψήφισες;
DeMaKos έγραψε:Οταν λές χούντα, πάει το μυαλό μου σε τανκς και πυροβολισμούς.
Εδώ κάνεις μεγάλο λάθος. Χούντα δεν σημαίνει ούτε τανκς, ούτε πυροβολισμοί. Πως έχεις στο μυαλό σου τη χούντα των συνταγματαρχών; Όλη μέρα κι όλη νύχτα τανκς; Προφανώς όχι. Η ζωή κυλούσε κανονικά και μάλιστα και πολύ ωραία. Με άρτους και θεάματα. Δεν περπατούσες και σε πυροβολούσαν. Όλα ήταν υπέροχα. Αλλά υπήρχε ένα μειονέκτημα. Δεν μπορούσες να πεις τη γνώμη σου και να επηρεάσεις τις αποφάσεις. Τα τανκς που λες βγήκαν στο δρόμο όταν χρειάστηκε. Όταν έγινε η κατάληψη του πολυτεχνείου. Να θυμίσω για άλλη μια φορά ότι και στην εξέγερση του 2008 συζητιόταν να βγούν τα τανκς στους δρόμους. Και θα είχαν βγεί αν δεν σταματούσαν τα επεισόδια.
Όσων αφορά την αστυνομία τί διαφορά βρίσκεις με το στρατό της χούντα. Οπλικά να το πάρεις, οοι στρατιώτες τις χούντας ούτε που φαντάζονταν τον εξοπλισμό των ΜΑΤ. Ακόμα και οι στολές τους χακί είναι. Δηλαδή αν από ΜΑΤ μετονομαστούν σε στρατός τότε θα είναι δικτατορία; Και δες εδώ εικόνα

Εικόνα Εικόνα
DeMaKos έγραψε:Δεν πιστεύω ότι έχεις τόσο λερωμένη τη φωλιά σου και τη συνείδησή σου ώστε να σε ενοχλεί εσένα αυτού του είδους η αστυνόμευση. Δεν είσαι ούτε απαγωγέας, ούτε ληστής, ούτε βιαστής για να σε ενοχλεί.
Είναι πολίτης κι έχει δικαιώματα.
DeMaKos έγραψε:Κατά τ' άλλα ας κάνουν όσους ελέχγους θέλουν, καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται.
Έτσι. Πλήρης υποταγή στο πιστόλι και στο σήμα. Πλήρης υποταγή στην εξουσία. Για τους νομοταγείς συνάδελφε δεν υπάρχει ποτέ χούντα. Γιατί ποτέ καμία χούντα δεν χτυπάει τους νόμιμους. Οι νόμιμοι είναι οι φίλοι της, οι κρυφο- ή και φανερά χουντικοί. Υπάρχει όμως πέρα από την απαίτηση για δημοκρατία και αυτό που λέμε ανθρώπινη αξιοπρέπια. Αλλά φαίνεται οι νόμιμοι νοιάζεστε μόνο να έχετε φαί και να περνάτε καλά.
Gus έγραψε: Δηλαδη μιλας καθαρα για πρακτοριλικια εε?Εχεις καποιες ενδειξεις-αποδειξεις ή μιλας ετσι,κατηγορωντας την "ομαδα 40 ατομων"
Gus σταμάτα να υπερασπίζεσαι τους μεσολογγείτες.
Hengeo έγραψε: Προσωπικά δεν μπορώ να συμφωνήσω ούτε με την θεοποίηση της αστυνομίας, αλλά ούτε και με την μετατροπή της σε μπαμπούλα. Είναι λάθος να περιμένουμε να μας λύσει ως δια μαγείας τα προβλήματα, αλλά επίσης λάθος να τα ρίχνουμε όλα σε αυτή.
Ψιλοσυμφωνώ με αυτό. Αλλά θα το διατυπώσω λίγο διαφορετικά. Η αστυνομία είναι ο φρουρός του συστήματος. Είναι η ασπίδα του. Συνεπώς δεν είναι ούτε καλή, ούτε κακή. Είναι ένα απ' τα μέσα του συστήματος.
Άβαταρ μέλους
armaos
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από armaos »

@Gus
Πρώτον, πιστεψε με αν ειχα αποδείξεις δεν θα καθομουνα να λεω αοριστιες εδω περα, θα τους ειχα παει εκει που πρεπει να τους σουβλισουνε. Ενδείξεις εχω παρα πολλες κ διαφορα περιστατικα στα οποια εχω βρεθει μπροστα για να τα πω στο σαιτ (σημειωτεον , κ το να δω εναν απο τους μπαχαλους να μιλαει με εναν ενστολο αστυνομικο ενδειξη το θεωρω, οχι αποδειξη).

Δεύτερον, το αν γνωριζουμε καποιον, αν εχουμε μεγαλωσει με καποιον η αν συμπαθουμε καποιον ειναι πολυ συχνα στοιχειο που μας κανει να εθελοτυφλουμε οταν αυτος κανει πραγματα που σε αλλους θα μας φαινονται περιεργα. Μην ξεχνας την περιπτωση του ΞΗΓΑ του ασφαλιτη που τσακωσανε σε μια πορεια κ βγαιναν κ ελεγαν οι κολλητοι του οτι "ελα ρε φιλε ο ξηγας δεν ειναι τετοιος ανθρωπος κτλ" κ αλλοι το ηξεραν κ δεν ειχαν πει τπτ!!! Γι αυτο θα σου προτεινα να μην υπερασπιζεσαι παρα μονο ατομα που εισαι σιγουρος οτι αξιζουν της υπερασπισης σου.

Τρίτον, προφανως κ δεν εννοω οτι ειναι κ οι 40 ποσοι ειναι ασφαλιτες. Οταν ομως καποιος απο αυτους λεει παμε εκει σημερα οχι γγιου και εκεινη τη μερα γινεται σκουπα, ε αυτο ρε φιλε ειναι υποπτο αμα συμβει 2-3 φορες δεν συμφωνεις;

Τεταρτον, μπορει γενικα να μην συμμετεχω ιδιαιτερα σε συζητησεις φιλε Gus , αλλα αφενος μεεν τις παρακολουθω συστηματικα κ γενικα συμφωνω με τα πραγματα που λες και επισης θα σε παρακαλουσα να μην εχεις τοσο αρνητικη σταση σε αυτα που λες απεναντι μου. Απο την ιδια μερια ειμαστε κ ο λογος που εχω αχτι τη συγκεκριμενη ομαδα ειναι γτ θεωρω πως τα τελευταια χρονια εχει κανει πολυ μεγαλη ζημια στην πραγματικη δυναμικη αντιδρασης του κοσμου σε ολη αυτη την καταστολη. Αν δεν ειχαν αυτη την σταση που μονο αυτους ικανοποιει χωρις κανενα σταθερο αποτελεσμα δεν θα ειχα πρόβλημα (δεν εχω προβλημα με τα μπαχαλα γενικα,ισα ισα που τα θεωρω κ επιβεβλημενα μερικες φορες).
Άβαταρ μέλους
Diablo

Δημοσίευση από Diablo »

papagalakos έγραψε:
DeMaKos έγραψε:Δεν πιστεύω οτι κάποιος πολιτικός ή έστω ένας υφιστάμενος με λογικό τρόπο σκέψης, θα λέει πυροβολήστε ή σύρετε όποιον δε συνετίζεται με τις υποδείξεις σας. Πιστεύω οτι αποκλειστικά κι εξολοκλήρου φταίει το εκτελεστικό οργανο, που επειδη τον δέρναν οταν ήταν μικρός, ή δεν τον επαίζαν οι φίλοι του οταν πήγαινε σχολείο ή επειδή δεν έκανε τίποτα στη ζωή του, του είπε η μαμά του "μην ανησυχείς παιδάκι μου, όταν θα γίνεις 18 θα σε βάλουμε κ εσένα να γίνεις ένστολος και θα πάρεις εκδίκηση"
Ο δράστης προφανώς και είναι ο μπάτσος, που για τους λόγους που είπες κάνει ό,τι κάνει. Αλλά δεν είναι ο υπεύθυνος. Ο ηθικός αυτουργός, που λένε και στα δικαστήρια, είναι το κράτος, μέσω του υπουργείου προστασίας του πολίτη. Και όχι βέβαια επειδή κάποιος είπε "πυροβολήστε" ή σύρετε απ' τα μαλιά. Υπάρχουν άλλοι τρόποι. Για παράδειγμα, ξέρωντας πόσο κομπλεξικοί είναι, ο Πολύδωρας τους ενίσχυσε το φρόνημα ξεθαύοντας μια παλιά ρήση του Μητσοτάκη "το κράτος είστε εσείς". Ή όταν τους στέλνει για επίδειξη δύναμης, έμμεσα τους λέει "κάντε ό,τι θέλετε".
Πολύ ωραία η εξίσωση Μητσοτάκη - Πολύδωρα με Χρυσοχοϊδη. Φαντάζομαι για έναν φουλ αριστερό (ή όπως αλλιώς προσδιορίζεσαι) όπως εσύ τα βλέπεις όλα ως δικομματικά άρα και ΠΡΕΠΕΙ να αντιπαραταθείς σε όλο αυτό. Εύγε.

papagalakos έγραψε:
DeMaKos έγραψε:Δεν ξέρω αλλά έχω την εντύπωση πως πολλοί από εμάς, το ένα μας ξυνίζει και το άλλο μας βρωμάει και με οποιαδήποτε πολιτική, είμαστε αντεξουσιαστές. Σίγουρα το όλο σύστημα βρωμάει και μπάζει νερά από παντού, στο οποίο η μίζα, το ρουσφέτι και η διαφθορά έχουν χτυπήσει κόκκινο και πρέπει να γκρεμιστεί κάποια στιγμή και να αποκατασταθεί η αξιοκρατία (ονειροπόλος).
Από απλή περιέργια, εσύ τί ψήφισες;
Βέβαια, να βάλουμε αμέσως την ταμπελίτσα...Κάποια λύση δεν προτείνεις...

papagalakos έγραψε:
DeMaKos έγραψε:Οταν λές χούντα, πάει το μυαλό μου σε τανκς και πυροβολισμούς.
Εδώ κάνεις μεγάλο λάθος. Χούντα δεν σημαίνει ούτε τανκς, ούτε πυροβολισμοί. Πως έχεις στο μυαλό σου τη χούντα των συνταγματαρχών; Όλη μέρα κι όλη νύχτα τανκς; Προφανώς όχι. Η ζωή κυλούσε κανονικά και μάλιστα και πολύ ωραία. Με άρτους και θεάματα. Δεν περπατούσες και σε πυροβολούσαν. Όλα ήταν υπέροχα. Αλλά υπήρχε ένα μειονέκτημα. Δεν μπορούσες να πεις τη γνώμη σου και να επηρεάσεις τις αποφάσεις. Τα τανκς που λες βγήκαν στο δρόμο όταν χρειάστηκε. Όταν έγινε η κατάληψη του πολυτεχνείου. Να θυμίσω για άλλη μια φορά ότι και στην εξέγερση του 2008 συζητιόταν να βγούν τα τανκς στους δρόμους. Και θα είχαν βγεί αν δεν σταματούσαν τα επεισόδια.
Όσων αφορά την αστυνομία τί διαφορά βρίσκεις με το στρατό της χούντα. Οπλικά να το πάρεις, οοι στρατιώτες τις χούντας ούτε που φαντάζονταν τον εξοπλισμό των ΜΑΤ. Ακόμα και οι στολές τους χακί είναι. Δηλαδή αν από ΜΑΤ μετονομαστούν σε στρατός τότε θα είναι δικτατορία; Και δες εδώ εικόνα

Εικόνα Εικόνα

DeMaKos έγραψε:Δεν πιστεύω ότι έχεις τόσο λερωμένη τη φωλιά σου και τη συνείδησή σου ώστε να σε ενοχλεί εσένα αυτού του είδους η αστυνόμευση. Δεν είσαι ούτε απαγωγέας, ούτε ληστής, ούτε βιαστής για να σε ενοχλεί.
Είναι πολίτης κι έχει δικαιώματα.
DeMaKos έγραψε:Κατά τ' άλλα ας κάνουν όσους ελέχγους θέλουν, καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται.
Έτσι. Πλήρης υποταγή στο πιστόλι και στο σήμα. Πλήρης υποταγή στην εξουσία. Για τους νομοταγείς συνάδελφε δεν υπάρχει ποτέ χούντα. Γιατί ποτέ καμία χούντα δεν χτυπάει τους νόμιμους. Οι νόμιμοι είναι οι φίλοι της, οι κρυφο- ή και φανερά χουντικοί. Υπάρχει όμως πέρα από την απαίτηση για δημοκρατία και αυτό που λέμε ανθρώπινη αξιοπρέπια. Αλλά φαίνεται οι νόμιμοι νοιάζεστε μόνο να έχετε φαί και να περνάτε καλά.

Δεν κατάλαβα..Σου στέρησε κάποιος το δικαίωμα να πεις τις απόψεις σου? Να εκφραστείς ελεύθερα? Ελεύθερα είναι να καις τον κάδο στα εξάρχεια και να αρπάζει το αυτοκίνητο του τάδε κατοίκου ή του δείνα επισκέπτη στα εξάρχεια (ακόμα και το Καγιέν που άφησε εκεί πέρα?). Στην εποχή του internet και των social media δεν μπορείς να εκφραστείς?? Η έκφραση είναι να τα σπας και μετά να μη δέχεσαι οποιονδήποτε έλεγχο?

Για ποια χούντα μιλάς τελικά? Με έλεγξαν την παρασκευή νωρίς φεύγοντας από τους πέντε δρόμους προς Αλεξάνδρας. Απειλήθηκε η ελευθερία μου? Ή έπρεπε να ξεκινήσω να κοπανάω τους αστυνομικούς επειδή είναι αντιπρόσωποι της εξουσίας και έτσι πρέπει? Για να μην "πλήρως υποταχθώ"?

Υποθέτω ότι σε όποιους έγιναν προσαγωγές (δεν ξέρω τους αυστηρούς νομικούς όρους) , είτε δε θα είχαν ταυτότητα μαζί τους ή όλο και κάτι θα εκκρεμούσε για αυτούς ...Τα υπόλοιπα θεωρώ ότι είναι θεωρίες συνωμοσίας...Ο τίτλος του poll σε προκαταβάλει
"Ποσο σας ενοχλει η εντονη σε επιπεδα χουντας αστυνομευση?"

Το "σε επίπεδα χούντας" δεν νομίζω ότι χρειάζεται.

Οφείλω να τονίσω όμως ότι προσωπικά συχνάζω στα Εξάρχεια από τη Β Λυκείου... Δεν έχω νιώσει ποτέ ότι κινδυνεύω...Η αστυνομική παρουσία δεν λύνει το πρόβλημα...Μόνο από άποψη εμπορίας ναρκωτικών , αν και δε νομίζω ότι αυτός έιναι ο στόχος τους... Ίσα ίσα που αν δεν υπήρχε η κλούβα στη Τρικούπη ή στο υπουργείο Πολιτισμού δε θα γινόταν και "επιθέσεις" εναντίον τους.
Δε φταίν' αυτοί που ζούνε μακριά απ' τους νόμους
που τους επέταξε η ζωή στους πέντε δρόμους
Σαν τα φαντάσματα τις νύχτες τριγυρνάνε
στης αμαρτίας τα τραγούδια ξεδιψάνε.

Χαρούλα εν έτει 1988:Το τραγούδι της καρδιάς
Άβαταρ μέλους
Gus
Real Name: Πολλες ερωτησεις

Δημοσίευση από Gus »

Diablo έγραψε:

Οφείλω να τονίσω όμως ότι προσωπικά συχνάζω στα Εξάρχεια από τη Β Λυκείου... Δεν έχω νιώσει ποτέ ότι κινδυνεύω...Η αστυνομική παρουσία δεν λύνει το πρόβλημα...Μόνο από άποψη εμπορίας ναρκωτικών , αν και δε νομίζω ότι αυτός έιναι ο στόχος τους... Ίσα ίσα που αν δεν υπήρχε η κλούβα στη Τρικούπη ή στο υπουργείο Πολιτισμού δε θα γινόταν και "επιθέσεις" εναντίον τους.

Να σε ρωτησω κατι ρε ντιαμπλο...Εσενα δεν σε ενοχλει να σε ελεγχει καποιος οπως προανεφερες....Οκ τοτε,οποτε φανταζομαι οτι η μανα σου σε ρωταει ακομη αν διαβασες,τι ωρα θα γυρισεις και ολα τα σχετικα,και μαλιστα εσυ εγκρινεις γιατι δεν σου στερει την ελευθερια στο κατω κατω,απλη περιεργεια ειναι,σαν αυτη των μπατσων που σου ζητησαν την ταυτοτητα...Αλλιως γιατι να στην ζητησαν αραγε?Σιγουρα παντως οχι για τρομοκρατια επειδη συχναζεις εξαρχεια,μαλλον τους αρεσε η φατσα σου...Οσο για αυτο που λες για το οτι δεν εχεις αισθανθει ποτε να κινδυνευεις στα εξαρχεια,τοτε για εξηγησε μου τον λογο που ξαφνικα πλημυρισε ο τοπος απο μπατσους.Μονος σου ειπες πως αν δεν υπηρχε εκει η κλουβα,ουτε οι επιθεσεις στην τρικουπη δεν θα γινονταν.Μηπως το κανουν για εκφοβισμο του κοσμου που συχναζει εκει,που οπως και να ναι ειναι λιγο πιο "αντιδραστικος"?Μαλλον για αυτο ειναι,και μαλιστα στηριχτηκα στα λεγομενα σου και εφτασα σε αυτο το συμπερασμα,δεν εχω πει τπτ εγω.Να σε ενημερωσω επισης πως ολες αυτες τις μερες μαζεψανε ατομα εντελως τυχαια,ειτε απο εμφανιση,ειτε επειδη ειχανε πανω τους ενα κειμενο...Αρα για πες μου ποια η διαφορα με την χουντα,οταν ακομη και σημερα στοχοποιειται τοσο απροκαλυπτα ενας ιδεολογικος χωρος?τα μπουζουκια και την μπαλα που ξεκινησαν την επταετια εκει τα βλεπω,οι επιχειρησεις αρετη ειναι καθημερινο φαινομενο (επιχειρηση αρετη ονομαστηκε η επιχειρηση του πασοκ το 85-86? να καθαρισει τα εξαρχεια)...Λες στον παπαγαλακο πως δεν του απαγορευει κανεις να εκφραστει,και εγω σου απανταω πως αν ειχε στα χερια του ενα κειμενο απο αυτα που σε λιγες μερες θα πεσουν και στα δικα σου χερια στην σχολη,θα τον τραβαγανε...Ειναι γεγονος,εγινε με αλλα παιδια...Ολα αυτα δηλαδη τι σου λενε,ελευθερια και τα μυαλλα στα καγκελα εε?Εντελως επιεικως το λεω,αλλα μαλλον εθελοτυφλεις...

@Αρμαο:Συμφωνω με οσα λες...Απλως,αν εχω εγω μια πισινη για μερικα ατομα,καλο ειναι να εχεις κι εσυ για αυτους που αποκαλεις πρακτορες οκ?Νομιζω ειναι το πιο σωστο αυτο...
@παπαγαλακο:Δεν υπερασπιζομαι τους μεσολογγιτες (τουλαχιστον οχι σε ολα),αλλα δεν θελω να ακουγονται και παλαβα πραματα
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
Άβαταρ μέλους
armaos
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από armaos »

κοιτα, ετσι οπως το θετεις, το δεχομαι
Off Topic
ειναι νομιζω πολυ καλυτερα να μιλαμε σε τετοιο κλιμα :weedman:
Άβαταρ μέλους
Diablo

Δημοσίευση από Diablo »

Gus έγραψε: Μηπως το κανουν για εκφοβισμο του κοσμου που συχναζει εκει,που οπως και να ναι ειναι λιγο πιο "αντιδραστικος"?Μαλλον για αυτο ειναι,και μαλιστα στηριχτηκα στα λεγομενα σου και εφτασα σε αυτο το συμπερασμα,δεν εχω πει τπτ εγω.Να σε ενημερωσω επισης πως ολες αυτες τις μερες μαζεψανε ατομα εντελως τυχαια,ειτε απο εμφανιση,ειτε επειδη ειχανε πανω τους ενα κειμενο...Αρα για πες μου ποια η διαφορα με την χουντα,οταν ακομη και σημερα στοχοποιειται τοσο απροκαλυπτα ενας ιδεολογικος χωρος?τα μπουζουκια και την μπαλα που ξεκινησαν την επταετια εκει τα βλεπω,οι επιχειρησεις αρετη ειναι καθημερινο φαινομενο (επιχειρηση αρετη ονομαστηκε η επιχειρηση του πασοκ το 85-86? να καθαρισει τα εξαρχεια)...Λες στον παπαγαλακο πως δεν του απαγορευει κανεις να εκφραστει,και εγω σου απανταω πως αν ειχε στα χερια του ενα κειμενο απο αυτα που σε λιγες μερες θα πεσουν και στα δικα σου χερια στην σχολη,θα τον τραβαγανε...Ειναι γεγονος,εγινε με αλλα παιδια...Ολα αυτα δηλαδη τι σου λενε,ελευθερια και τα μυαλλα στα καγκελα εε?Εντελως επιεικως το λεω,αλλα μαλλον εθελοτυφλεις...
Λίγο πιο αντιδραστικός,ε? Απαραίτητο να υπάρχουν σκεφτόμενοι άνθρωποι, απαραίτητο να υπάρχουν πολλές φωνές που να λένε κάτι και όχι να κάνουν στείρα κριτική, αλλά δεν το λες "λίγο πιο αντιδραστικούς" όταν με την πρώτη ευκαιρία κάνουν επιδρομές και τα σπάνε...Παλικάρια αμούστακα που απλά παίζουν, κάνουν κωλοδάχτυλα στους μπάτσους που είναι στο πιο κάτω στενό από το Ρεζίν στο ύψος του Φασολιού, πετάνε και καμιά πέτρα κρατώντας την μπύρα στο χέρι και δείχνοντας ενίοτε και τα μεγάλα καλαμπαλίκια τους στους μπάτσους... Εφόσον υπάρχουν αυτά , τότε μπαίνουμε σε φαύλο κύκλο..Αυτό δεν είναι λίγο πιο αντιδραστικοί ...Είναι μαλ@κισμέν@ που δεν κρατάνε κείμενα απλά πάνω τους αλλά ολόκληρα μπουκάλια με το φιτίλι να εξέχει..Αυτοί που κρατάνε κείμενα πάνω τους δεν νομίζω ότι πάθαν ποτέ κάτι τα τελευταία 35 χρόνια.
Δεν μπορώ να δεχτώ τον "αριστερό_που_τον_καταδιώκουν"...Αυτά τελείωσαν με την επάνοδο του Τριανταφυλλίδη και την νομιμοποίηση όλων αυτών, με μια δημοκρατία που ανάμεσα στα άλλα δέχεται δυστυχώς και τη Χρυσή Αυγή ως πολιτικό κόμμα...Αλλά αυτός κάτι θα έκανε και τον καταδιώκουν...Ο έλεγχος υπάρχει είτε είναι έλεγχος από τροχαίους για αλκοτέστ είτε έλεγχος για εμπόρους ναρκωτικών, είτε από το ΣΔΟΕΕ για αποδείξεις και έσοδα έξοδα, είτε από τις Υγειονομικές υπηρεσίες, είτε για μεταλλικά αντικείμενα πριν μπεις στο αεροπλάνο.
Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί (και αντίστοιχα καταστολής) υπάρχουν γιατί κάποιοι περνούν την απλή αντίδραση και κάνουν κακό. Αλλιώς να τα καταργήσουμε όλα και να έχουμε πλήρη αναρχία..

Το να τα συμψηφίζεις όλα αυτά και να μιλάς για χούντες, δεν είναι κρίση με παρωπίδες? Θα μπορούσες ίσως να επισκεφτείς μια χώρα της Λατινικής Αμερικής ή της Αφρικής για να διαπιστώσεις ολοκληρωτικά καθεστώτα. Θα μπορούσες ακόμα να προσπαθήσεις ένα ταξίδι προς το Ηνωμένο Βασίλειο ή τις ΗΠΑ για να δεις παντού να σε παρακολουθούν τα CCTV..
Δε φταίν' αυτοί που ζούνε μακριά απ' τους νόμους
που τους επέταξε η ζωή στους πέντε δρόμους
Σαν τα φαντάσματα τις νύχτες τριγυρνάνε
στης αμαρτίας τα τραγούδια ξεδιψάνε.

Χαρούλα εν έτει 1988:Το τραγούδι της καρδιάς
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

Ειληκρινά βαριέμαι να απαντήσω σε όλο αυτό το παραλήρημα, το οποίο πολλές φορές έχει μπει στο επίκεντρο συζήτησης μη βγάζοντας άκρη. Εξάλλου έχω ξαναπεί ότι σε ένα σημείο σταματάν τα επιχειρήματα και μπαίνει στη μέση η αντίληψη. Τί εννοώ. Με το να ξεκινήσει π.χ. μια κουβέντα για το αν υπάρχει δημοκρατία, και να φτάνει σε επιχειρήματα "μα φοράνε χακί", "μα μπορείς να λες ό,τι θες στο φόρουμ", δεν βγαίνει άκρη. Όλοι ζούμε στην ίδια χώρα. Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του κι ας πράξει αναλλόγος. Συγγνώμη για το εριστικό μου ύφος, αλλά πραγματικά έχω βαρεθεί να συζητάω για στοιχειώδεις έννοιες.

ΥΓ. Αξίζει, και ίσως περισσότερο από πολλά βαριά θεωρητικά, να διαβάσει κανείς το παρακάτω βιβλίο

Εικόνα

Ή και σε ταινία για τους τεμπέληδες :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hATC_2I1wZE[/youtube]
Άβαταρ μέλους
DeMaKos
Real Name: Δημήτρης

Δημοσίευση από DeMaKos »

Θα φέρω ενα παράδειγμα απο τη ΣΕΜΦΕ, που αποτελεί παράδειγμα του κοινωνικού ελληνικού συνόλου. Αν αφήσεις ενα αμφιθέατρο,στην εξεταστική, να γράφει μόνο του χωρίς επιτηρητή, θα γίνει μέσα, επιεικώς, της πόπης. Το λέω αυτό γιατί τα έχω κάνει κ εγώ, γιατί λίγο πολύ το ίδιο θα κάναμε πολλοί από εμάς. (δεν πιστεύω ότι διαφωνεί κανείς μέχρι εδώ) . Σε ένα νορμάλ πανεπιστήμιο στο εξωτερικό, (στατιστικά πάντα) αυτό πολύ απλά δε συμβαίνει, γιατί τα άτομα και οι φοιτητές είναι, εκ προοιμίου, πιο πολιτισμένοι. Εκείνος που θέλει να αντιγράψει ή που ήρθε γι αυτό το λόγο, αντιστοιχεί με το ληστή των Εξαρχείων ο οποίος εκεινη τη στιγμή θέλει να κλέψει, να κανει ζημια εκμεταλευόμενος από την απουσία αστυνομευσης (επιτήρησης) και αυτός που δε θέλει να αντιγράψει, γιατί πολύ απλά διάβασε, αντιστοιχεί στον ευσυνείδητο πολίτη. Επομένως, όταν έχεις το μέλι στα δάκτυλά σου, δεν έχεις άλλη λύση πέρα απο το να τα βάλεις στο στόμα σου. Οταν όμως έρθουν τα "ΜΑΤ" μέσα, πχ ΡΑΠΤΗΣ, ΓΑΖΗΣ, ΤΣΙΠΟΛΙΤΗΣ στο αμφιθέατρο 4 (αμφ4=εξάρχεια εκεί που υποτίθεται το φαινόμενο παρουσίαζει έξαρση) και είναι πάνω απο το κεφάλι μας, αμέσως μας πιάνουν τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, και Α! και ΟΥ! και τι πράματα είναι αυτά κ.ο.κ, όπως γίνεται τώρα με την παρουσία των ΜΑΤ στο σύνταγμα και στα Εξάρχεια. Εμεις οι Ελληνες ευθυνόμαστε πιο πολύ για όλη αυτή την κατάσταση. "Το κράτος το απαρτίζουμε πρώτα εμείς" και μετα τα όργανα της τάξης, αστυνομία, κρατικοί μηχανισμοί κλπ, όπως είπε κ ο Πολύδωρας (δεν είμαι σίγουρος, διορθώστε με) . Σίγουρα το απαρτίζουν και αλλοδαποί, αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι εν τέλει. Φτιάξε τη συνείδησή σου εσύ, γίνε τυπικός και όχι κάθε λογής απατεώνας, και απατεωνιά δεν είναι μόνο να ληστέψεις ή να απαγάγεις. Σίγουρα φταίει κ ο μπάτσος σε κάποιο βαθμό, και η παρουσία των ΜΑΤ ΔΕ ΧΡΗΖΕΙ σε τελική ανάλυση, αλλά κι εμείς έχουμε δώσει δικαιώματα στο παρελθόν, με πολλούς τρόπους, και αφού η αστυνόμευση δε γινόταν τοσο καιρό με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ τώρα που ανέλαβε ένα χάος, (ή μήπως όχι;) τρέχει να προλάβει, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια μου, και ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ μου τα ΜΑΤ ως ένδειξη ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΘΩΟΥ ΠΟΛΙΤΟΥ. ΔΕ ΔΙΑΦΩΝΩ, ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟ, απλά δε βγάζω και την ουρά μου απ' έξω οτι εγώ δεν έχω κάνει αταξίες. ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΑΘΩΟΣ ΤΕΛΙΚΑ? ή μήπως όχι; Είμαι αρκετά μεγαλόσωμος για να κρυφτώ πίσω απο το δάκτυλό μου, και ούτε μ αρέσει να εθελοτυφλώ, γιατί αυτό θα ήταν θέατρο του παραλόγου.

Οσο για το συνάδελφο από 'δω μέσα, που ρώτησε τι ψηφίζω, δεν ψηφίζω κανένα απο τα κόμματα που υπονομεύετε εσείς ή υποστηρίζετε εντός ή εκτός πολυτεχνειακής κοινότητας. Kαι με λυπεί, που έρχομαι στη δυσάρεστη θέση να του ζητήσω να μην εκτοξεύονται υπονοούμενα προς κάθε κατεύθυνση κομματικού περιεχομένου, ώστε να με πείτε φασιστόμουτρο, χουντικό ή κ εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

Είμαι αξιοκράτης, και επειδή κανένα κόμμα δεν πρεσβεύει την αξιοκρατία, αλλά την υποβαθμίζει μέσω των πράξεων της, θα ειμαι πάντα ένα ακομματικοποίητο ον.

P.S. Κουβέντα κάνουμε εδώ, δεν επιτίθεμαι σε κανέναν. Πιστεύω, είμαστε αρκετά μεγάλοι όλοι μας, και πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε και λιγο σφαιρικά (όχι μόνο ατομικά) τα πράγματα και να μη νομίζουμε πως όλοι είναι εναντίον μας και ότι θίγεται αμέσως η δημοκρατία "των προγόνων μας".
It was just a dream...
Άβαταρ μέλους
vbalos
Real Name: Vasilis

Δημοσίευση από vbalos »

Κατ'αρχήν φίλε μου Demakos χαίρομαι για το ύφος σου , τα επιχειρήματά σου και την κουβέντα που θέλεις να γίνει...Εγώ λοιπόν έχω να σου πω αρχικά πως πράγματι αυτά που αναφέρεις στον παραλληλισμό του αμφιθεάτρου με τα Εξάρχεια αρχικά φαίνονται αληθοφανή , όμως στην ουσία έχεις κάνει λάθος στη βάση από την οποία ξεκινάς την όλη σου ανάλυση...Και αυτό διότι μέσα στην κουβέντα σου δεν βάζεις καθόλου το σύστημα και νεοελληνικό γίγνασθαι , το οποίο στην ουσία τρέφεται από την ανάγκη του κάθε απολίτιστου (συμπεριλαμβανομένου και εμού) να αντιγραψει και να αρπάξει ότι μπορεί όταν του δωθεί η κατάλληλη ευκαιρία...Φίλε μας έμαθαν σε πρώτη βάση από τα πρώτα μας σχολικά χρόνια πως ο βαθμός είναι σημαντικότερος από την ίδια τη μάθηση γιατί αυτό θα μας κάνει να πάμε στο Πανεπιστήμιο , να βρούμε δουλειά , ώστε να έχουμε λεφτά και να εκπληρώσουμε το δικό μας μικρότερο αλλά όχι λιγότερο δελεαστικό (Αμερικάνικο Όνειρο)...Αυτό λοιπόν το φαινόμενο , το οποίο σημειωτέον όχι απλώς είναι γνωστό σ'αυτούς που κινούν τα νήματα , αλλά καλλιεργείται και συστηματικά , έχει τις εκφάνσεις του σε κάθε σχεδόν νεοελληνική κατάσταση , είτε πρόκειται για εξεταστική , είτε για να μπούμε στο δημόσιο , είτε για να κλείσουμε πρώτο τραπέζι στα μπουζούκια...Θέλω να σου πω΄λοιπόν ότι η πολιτεία αυτή που ευαγγελίζεται προστασία από τα ΜΑΤ είναι η κύρια υπεύθυνος αυτού που σήμερα μας φαντάζει ως εξωπραγματικό και αυτή μας το έχει κάνει να μοιάζει ανέφικτο , ενώ ουσιαστικά είναι ότι πιο λογικό , να μην υπάρχει δηλαδή τόσο έντονη ή ακόμη και καθόλου αστυνόμευση...Ακόμη θέλω να σκεφτείς πως νεοέλληνες όπως αυτοί που αντιγράφουν είναι και οι εξεταστές κατά συνέπεια και οι ΜΑΤατζήδες πράγμα πο στην ουσία σημαίνει: άνθρωποι οι οποίοι θα δράττονταν της ευκαιρίας (όπως ακριβώς και οι ληστές) τώρα πλέον έχουν το ρόλο και την εξουσία από το κράτος να κάνουν σχεδόν ότι αυτοί νομίζουν στις πλάτες εκείνων που αυτοί νομίζουν , πράγμα το οποίο σε κάθε υγειώς σκεπτόμενο άνθρωπο (πάντα κατά τη δική μου γνώμη και άποψη) δημιουργεί τάσεις έμετου κάθε φορά που βλέπει αυτή τη μπλέ ή πράσινη στολή...
All that is gold does not glitter not all those who wonder are lost
The old that is strong does not wither deep roots are not reached by the frost
From the ashes a fire shall be woken a light from the shadows shall spring
Renewed shall be blade that was broken the crownless again shall be king.
J.R.T
Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΡΗΓΜΕΝΗ-G.13
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”