Η CΙΑ στην Αθήνα για το Facebook
Συντονιστής: AlexandraDC
- Chris
- Forum Moderator

- Real Name: Χρήστος
- Facebook ID: 0
Μυστικές αφίξεις στο κλειστό συνέδριο με θέμα τον έλεγχο του Ιnternet από τις υπηρεσίες ασφαλείας.
Στελέχη της CΙΑ, του FΒΙ και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έρχονται με απόλυτη μυστικότητα στην Αθήνα τις ερχόμενες ημέρες για να συμμετάσχουν σε κλειστό συνέδριο με θέμα την... ενδυνάμωση της εθνικής ασφάλειας!
Το συνέδριο, που είχε προγραμματιστεί προ πολλών εβδομάδων, διοργανώνουν εκπρόσωποι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με προσκεκλημένους μέλη ενός «φόρουμ» που έχει στενούς δεσμούς με τη CΙΑ, ενώ θα υπάρχουν και στελέχη μυστικών υπηρεσιών άλλων χωρών. Μάλιστα ένα από τα θέματα συζήτησης θα είναι και η δυνατότητα εποπτείας από υπηρεσίες ασφαλείας των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Τwitter. Εντυπωσιάζει το γεγονός ότι υπάρχει άρνηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών να συμμετάσχει σε αυτήν τη συνάντηση των στελεχών των ξένων υπηρεσιών, ενώ ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν υπάρχει εκπροσώπηση της ΕΛ.ΑΣ. ή άλλου ελληνικού φορέα. Επιπλέον άγνοια για αυτό το συνέδριο δήλωναν χθες και στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη παρ΄ ότι διοργανώνεται από φορέα που υπάγεται σε αυτό.
Το συνέδριο, με θέμα «Ενδυνάμωση εθνικής ασφάλειας μέσω βελτιωμένης ανάλυσης πληροφοριών», θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Οκτωβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Διοργανωτής είναι το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας (ΚΕΜΕΑ) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Το ΚΕΜΕΑ δημιουργήθηκε μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, με στόχο να εκμεταλλευθεί το επονομαζόμενο ολυμπιακό κεκτημένο σε ζητήματα ασφαλείας. Τα τελευταία χρόνια όμως παρουσιάστηκαν προβλήματα στη δραστηριότητά του λόγω έλλειψης υποστήριξης από τις κεντρικές υπηρεσίες της λεωφόρου Κατεχάκη, αλλά και άλλες εγγενείς αδυναμίες.
Στο συνέδριο θα δώσουν το «παρών» περίπου 40 εκπρόσωποι του Glοbal Future Forum (GFF), το οποίο δημιουργήθηκε το 2005 σε συνεργασία της CΙΑ με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προκειμένου να υπάρχει συνεργασία επιτελών των μυστικών υπηρεσιών από 20 χώρες του κόσμου σε θέματα ανταλλαγής πληροφοριών, ανάλυσης θεμάτων ασφαλείας και τάσεων του οργανωμένου εγκλήματος και της διεθνούς τρομοκρατίας. Ανάμεσα μάλιστα σε αυτούς που θα δώσουν το «παρών» στην Αθήνα θα είναι εξ απορρήτων συνεργάτες πρωθυπουργών από μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες και την Αμερική. Η προηγούμενη συνάντηση των μελών του GFF είχε πραγματοποιηθεί στο Βανκούβερ του Καναδά.
Ανάμεσα στα θέματα συζήτησης θα είναι ο έλεγχος του Ιnternet από τις υπηρεσίες ασφαλείας, η αδυναμία των δικτύων πληροφόρησης να προβλέψουν τις κινήσεις του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας και άλλα ζητήματα που απασχολούν τις μυστικές υπηρεσίες.
Ρεπορτάζ: Β. Γ. Λαμπρόπουλος | Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009
Πηγή: Το Βήμα
-------
Εσύ ακόμα έχεις λογαριασμό στο facebook?
Μυστικές αφίξεις στο κλειστό συνέδριο με θέμα τον έλεγχο του Ιnternet από τις υπηρεσίες ασφαλείας.
Στελέχη της CΙΑ, του FΒΙ και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έρχονται με απόλυτη μυστικότητα στην Αθήνα τις ερχόμενες ημέρες για να συμμετάσχουν σε κλειστό συνέδριο με θέμα την... ενδυνάμωση της εθνικής ασφάλειας!
Το συνέδριο, που είχε προγραμματιστεί προ πολλών εβδομάδων, διοργανώνουν εκπρόσωποι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με προσκεκλημένους μέλη ενός «φόρουμ» που έχει στενούς δεσμούς με τη CΙΑ, ενώ θα υπάρχουν και στελέχη μυστικών υπηρεσιών άλλων χωρών. Μάλιστα ένα από τα θέματα συζήτησης θα είναι και η δυνατότητα εποπτείας από υπηρεσίες ασφαλείας των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Τwitter. Εντυπωσιάζει το γεγονός ότι υπάρχει άρνηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών να συμμετάσχει σε αυτήν τη συνάντηση των στελεχών των ξένων υπηρεσιών, ενώ ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν υπάρχει εκπροσώπηση της ΕΛ.ΑΣ. ή άλλου ελληνικού φορέα. Επιπλέον άγνοια για αυτό το συνέδριο δήλωναν χθες και στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη παρ΄ ότι διοργανώνεται από φορέα που υπάγεται σε αυτό.
Το συνέδριο, με θέμα «Ενδυνάμωση εθνικής ασφάλειας μέσω βελτιωμένης ανάλυσης πληροφοριών», θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Οκτωβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Διοργανωτής είναι το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας (ΚΕΜΕΑ) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Το ΚΕΜΕΑ δημιουργήθηκε μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, με στόχο να εκμεταλλευθεί το επονομαζόμενο ολυμπιακό κεκτημένο σε ζητήματα ασφαλείας. Τα τελευταία χρόνια όμως παρουσιάστηκαν προβλήματα στη δραστηριότητά του λόγω έλλειψης υποστήριξης από τις κεντρικές υπηρεσίες της λεωφόρου Κατεχάκη, αλλά και άλλες εγγενείς αδυναμίες.
Στο συνέδριο θα δώσουν το «παρών» περίπου 40 εκπρόσωποι του Glοbal Future Forum (GFF), το οποίο δημιουργήθηκε το 2005 σε συνεργασία της CΙΑ με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προκειμένου να υπάρχει συνεργασία επιτελών των μυστικών υπηρεσιών από 20 χώρες του κόσμου σε θέματα ανταλλαγής πληροφοριών, ανάλυσης θεμάτων ασφαλείας και τάσεων του οργανωμένου εγκλήματος και της διεθνούς τρομοκρατίας. Ανάμεσα μάλιστα σε αυτούς που θα δώσουν το «παρών» στην Αθήνα θα είναι εξ απορρήτων συνεργάτες πρωθυπουργών από μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες και την Αμερική. Η προηγούμενη συνάντηση των μελών του GFF είχε πραγματοποιηθεί στο Βανκούβερ του Καναδά.
Ανάμεσα στα θέματα συζήτησης θα είναι ο έλεγχος του Ιnternet από τις υπηρεσίες ασφαλείας, η αδυναμία των δικτύων πληροφόρησης να προβλέψουν τις κινήσεις του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας και άλλα ζητήματα που απασχολούν τις μυστικές υπηρεσίες.
Ρεπορτάζ: Β. Γ. Λαμπρόπουλος | Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009
Πηγή: Το Βήμα
-------
- mplamplampla
- Real Name: Kiriakos Tsimplidis
Re: Η CΙΑ στην Αθήνα για το Facebook
Nai..Chris έγραψε:Η CΙΑ στην Αθήνα για το Facebook
Μαγείρευε μαγείρευε μπας και βγει το αποτέλεσμα...
Και το μπικίνι ΤΕΛΕΙΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!
Μη ξεχάσετε να δώσετε συγχαρητήρια!
http://www.fthis.gr/article/272800/o-gi ... aristeyei-
-
o_apolytos
- Real Name: Πραγματικό Όνομα
Μπράβοmplamplampla έγραψε:Nai..Chris έγραψε:Η CΙΑ στην Αθήνα για το Facebook
- Chris
- Forum Moderator

Η επιχειρηματολογία σου με σκοτώνει...mplamplampla έγραψε:Nai..Chris έγραψε:Η CΙΑ στην Αθήνα για το Facebook
-
Katestramenos
Πολύ μυστικό έμεινε...Chris έγραψε:Η CΙΑ στην Αθήνα για το Facebook
Πέρα από την πλάκα, μιλάμε για την CIA και FBI.Αν όντως θέλαν να μείνει μυστικό θα έμενε, εκτός αν το έμαθε κάποιος Έλληνας.
Γιατί όπως λένε σε "κάποιες" υπηρεσίες τύπου CIA από 2 λαούς δν μπορείς να αποσπάσεις πληροφορίες. Από τους Εβραίους και τους Έλληνες.Από τους εβραίους γιατί δεν μιλάει κανεις και από τους Έλληνες γιατί μιλάνε όλοι...
- timos_m
- Real Name: ΤΜ
Chris, ποιες είναι οι πληροφορίες που μπορεί να πάρει η CIA, από το facebook, σχετικά μ' εμένα και δεν μπορεί να τις βρει αλλιώς;
- mplamplampla
Prepei na epixeiramotologiso kiolas?Chris έγραψε:Η επιχειρηματολογία σου με σκοτώνει...mplamplampla έγραψε:Nai..Chris έγραψε:Η CΙΑ στην Αθήνα για το Facebook
Dld an dei to FBI kai i Maria i fili mou ti fotografia mou apo xthes einai problima??
Tora pou to skeftomai.. To apenergopoio amesos!!
- drcypher
- Portal Administrator

- Real Name: Κώτσος Φίλ
Μ' αυτά και μ' αυτά έχω αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά να σταματήσω τον σχεδιασμό και συντονισμό τρομοκρατικών ενέργειών μέσω fb. Θα ξεκινήσω προτείνοντας στα συντρόφια να κλείσουμε το fb group της σέχτας 
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
- Βραχνός Προφήτης
- Επικοινωνία:
Ναι. Οπως εχω και mail στο yahoo και στο gmail, που και αυτα οποτε θελει τα βλεπει η CIA. Ελπιζω να μην πιστευεις οτι ψαρευει στοιχεια μονο απο το "κακο" fb ενω οι "καλες" google και yahoo δεν δινουν το παραμικρο.Chris έγραψε:Εσύ ακόμα έχεις λογαριασμό στο facebook?
Στην τελικη αν στη CIA θελουν τοσο πολυ να δουν τις γατες μου σε φωτο και να μαθουν οτι ειμαι μελος του nikos alefantos apreciation society, ας το κανουν. Ομως και εμεις ας μην εχουμε την ψευδαισθηση οτι η ηλεκτρονικη παρακολουθηση εξαντλειται στο fb.
Συνταξη στα 18, στρατευση στα 100!
- Chris
- Forum Moderator

Το θέμα με το Facebook δεν είναι μόνο ότι είναι πηγή πληροφοριών για την κάθε κρατική υπηρεσία στυλ CIA.
Είναι γνωστό ότι όλα τα στοιχεία των χρηστών του facebook είναι προσβάσιμα από διάφορες εταιρίες. Όλα αυτά τα δεδομένα, χρησιμοποιούνται για την κατανόηση των τάσεων των καταναλωτών (γιατί πάνω απ'όλα, καταναλωτές είμαστε) ώστε να ξέρουν οι εταιρίες πως να κινηθούν στην αγορά. Καθαρό ξεπούλημα προσωπικών δεδομένων δηλαδή. Και αν δεν κάνω και λάθος, στο terms of use όταν κάνεις register, σου αναφέρει ότι θα μπορεί ο καθένας να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία σου για τέτοιους σκοπούς.
Και δεν είναι μόνο οι φωτογραφίες που έχεις με τη γάτα σου, την ξαδέρφη σου, τον αλιγάτορα-κατοικίδιό σου. Υπάρχουν πάρα πολλά features του site τα οποία μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους από τρίτους για δικό τους όφελος. Και όχι, δεν χρειάζεται να σχεδιάζεις τρομοκρατικές επιθέσεις από το fb για να σε προσέξουν. Πείτε με γραφικό, παρανοϊκό, αντιδραστικό, μυστικοπαθή, αλλά όσο πιο λίγο φακελωμένος είμαι, τόσο το καλύτερο για μένα. Ακόμα και αν δεν έχω τίποτα να κρύψω, δεν θέλω το κάθε λαμόγιο να σουλατσάρει στα προσωπικά μου στοιχεία για τους x y z λόγους. Με μια άλλη λογική θα έλεγα ότι δεν με ενδιαφέρει αν οι αρχές έψαχναν το σπίτι μου, αφού δεν έχω τίποτα να κρύψω. Ε, εμένα με ενδιαφέρει. Και δεν θα κάνω τη δουλειά τους πιο εύκολη χρησιμοποιόντας το facebook. Και φυσικά, δεν έχω τίποτα με αυτούς που το χρησιμοποιούν ως τρόπο διασκέδασης, επικοινωνίας κλπ. Αλλά μήπως πρέπει να σκεφτείτε λίγο περισσότερο επί του θέματος;
Φυσικά και κάθε κίνηση σου στο διαδύκτιο μπορεί να παρακολουθηθεί. Δεν υπάρχουν κακές και καλές εταιρίες που είτε πουλάνε, είτε προστατεύουν τα προσωπικά σου δεδομένα. Η κάθε μυστική υπηρεσία μπορεί να χώσει τη μύτη της πολύ εύκολα παντού. Απλά, σε γενικές γραμμές, μου φαίνεται (σε συνδυασμό πάντα με το γεγονός οτι το site πουλάει κανονικά και με το νόμο τα στοιχεία σου σε εταιρίες για λόγους που ανέφερα παραπάνω) κάπως εξοργιστικό, να χώνονται σχεδόν επίσημα και για την "ασφάλεια του πολίτη" μέσα στα προσωπικά δεδομένα που υπάρχουν στο facebook. Για αυτό θεώρησα το άρθρο αυτό σημαντικό. Δεν είμαι αφελής για να πιστεύω ότι το internet είναι απολύτως ανώνυμο. Πολύ πιθανόν η Google να ξέρει και τι σώβρακο φοράω αυτή τη στιγμή.
Ελπίζω να κατάφερα να απαντήσω εν μέρει σε όλους... πάω για νάνι τώρα.
Είναι γνωστό ότι όλα τα στοιχεία των χρηστών του facebook είναι προσβάσιμα από διάφορες εταιρίες. Όλα αυτά τα δεδομένα, χρησιμοποιούνται για την κατανόηση των τάσεων των καταναλωτών (γιατί πάνω απ'όλα, καταναλωτές είμαστε) ώστε να ξέρουν οι εταιρίες πως να κινηθούν στην αγορά. Καθαρό ξεπούλημα προσωπικών δεδομένων δηλαδή. Και αν δεν κάνω και λάθος, στο terms of use όταν κάνεις register, σου αναφέρει ότι θα μπορεί ο καθένας να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία σου για τέτοιους σκοπούς.
Και δεν είναι μόνο οι φωτογραφίες που έχεις με τη γάτα σου, την ξαδέρφη σου, τον αλιγάτορα-κατοικίδιό σου. Υπάρχουν πάρα πολλά features του site τα οποία μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους από τρίτους για δικό τους όφελος. Και όχι, δεν χρειάζεται να σχεδιάζεις τρομοκρατικές επιθέσεις από το fb για να σε προσέξουν. Πείτε με γραφικό, παρανοϊκό, αντιδραστικό, μυστικοπαθή, αλλά όσο πιο λίγο φακελωμένος είμαι, τόσο το καλύτερο για μένα. Ακόμα και αν δεν έχω τίποτα να κρύψω, δεν θέλω το κάθε λαμόγιο να σουλατσάρει στα προσωπικά μου στοιχεία για τους x y z λόγους. Με μια άλλη λογική θα έλεγα ότι δεν με ενδιαφέρει αν οι αρχές έψαχναν το σπίτι μου, αφού δεν έχω τίποτα να κρύψω. Ε, εμένα με ενδιαφέρει. Και δεν θα κάνω τη δουλειά τους πιο εύκολη χρησιμοποιόντας το facebook. Και φυσικά, δεν έχω τίποτα με αυτούς που το χρησιμοποιούν ως τρόπο διασκέδασης, επικοινωνίας κλπ. Αλλά μήπως πρέπει να σκεφτείτε λίγο περισσότερο επί του θέματος;
Φυσικά και κάθε κίνηση σου στο διαδύκτιο μπορεί να παρακολουθηθεί. Δεν υπάρχουν κακές και καλές εταιρίες που είτε πουλάνε, είτε προστατεύουν τα προσωπικά σου δεδομένα. Η κάθε μυστική υπηρεσία μπορεί να χώσει τη μύτη της πολύ εύκολα παντού. Απλά, σε γενικές γραμμές, μου φαίνεται (σε συνδυασμό πάντα με το γεγονός οτι το site πουλάει κανονικά και με το νόμο τα στοιχεία σου σε εταιρίες για λόγους που ανέφερα παραπάνω) κάπως εξοργιστικό, να χώνονται σχεδόν επίσημα και για την "ασφάλεια του πολίτη" μέσα στα προσωπικά δεδομένα που υπάρχουν στο facebook. Για αυτό θεώρησα το άρθρο αυτό σημαντικό. Δεν είμαι αφελής για να πιστεύω ότι το internet είναι απολύτως ανώνυμο. Πολύ πιθανόν η Google να ξέρει και τι σώβρακο φοράω αυτή τη στιγμή.
Ελπίζω να κατάφερα να απαντήσω εν μέρει σε όλους... πάω για νάνι τώρα.
- NickNafplio
- Real Name: Νικος (mod(p^n)) ...
Δεν καταλαβαινω ρε παιδια, τι νοημα εχει μια εταιρεια να πληρωσει για να μαθει οτι εγω ειμαι ποδοσφαιρομπασκετοφιλος και Παναθηναικος, ακουω 80ς disco/rock, ειμαι Σεμφιτης και εχω 1 μεταλιο σε imc... τα 2 τελευταια ειδικα ειναι γραμμενα και σε αλλες βασεις δεδομενων στις οποιες επισεις εχουν προσβαση καποιοι τριτοι. Εγω το βλεπω μονο σαν μεσο επικοινωνιας με γνωστους που μενουν μακρια.
Αν υπαρχει κατι που με εχει ψιλοεκνευρισει με το fb ειναι το friendfacts. Οσοι το γνωριζουν καταλαβαινουν για ποιο πραγμα μιλαω. Για καποιους μπορει να ειναι πλακα, για εμενα ειναι ηλιθιοτητα και το κακο ειναι οτι ΔΕΝ μπορω να αποχωρισω πληρως απο τη συγκεκριμενη εφαρμογη
Αν υπαρχει κατι που με εχει ψιλοεκνευρισει με το fb ειναι το friendfacts. Οσοι το γνωριζουν καταλαβαινουν για ποιο πραγμα μιλαω. Για καποιους μπορει να ειναι πλακα, για εμενα ειναι ηλιθιοτητα και το κακο ειναι οτι ΔΕΝ μπορω να αποχωρισω πληρως απο τη συγκεκριμενη εφαρμογη
Ο νεοφιλελές της διπλανής πόρτας
@NickNafplio. Ενας λογος ειναι οτι ακομα και με το γραφτεις, απο το ip σου ξερουν που εισαι και σου στελνουν τις αναλογες διαφημισεις (τις ελληνικες). Δινοντας και αλλες πληροφοριες, σου δινουν ακομα πιο συγκεκριμενες διαφημισεις. Καποια στιγμη θα πατησεις σε μια απο αυτες
@Βραχνος. Το θεμα ειναι οτι δεν γουσταρει ο κοσμος καμερες αλλα τρελαινεται να ανεβαζει τι μαπα του στο fb (εχω ακουσει ανθρωπο να τραβαει φωτο και να λεει μετα "πωωω αυτη ανεβηκε fb"). Ο υπολογιστης παιρνει τπ προσωπο σου απο την φωτο, την μετατρεπει σε ενα αλγορυθμο και τον αποθηκευει και στελνει σε αλλες βασεις δεδομενων. Οποτε καθε φορα που περνας εξω απο πχ την αμερικανικη πρεσβεια (οποιος και να ειναι ο λογος) οι καμερες της το ξερουν (μιας που ειναι και αυτες συνδεδεμενες σε εναν ενημερωμενο υπολογιστη)
@Βραχνος. Το θεμα ειναι οτι δεν γουσταρει ο κοσμος καμερες αλλα τρελαινεται να ανεβαζει τι μαπα του στο fb (εχω ακουσει ανθρωπο να τραβαει φωτο και να λεει μετα "πωωω αυτη ανεβηκε fb"). Ο υπολογιστης παιρνει τπ προσωπο σου απο την φωτο, την μετατρεπει σε ενα αλγορυθμο και τον αποθηκευει και στελνει σε αλλες βασεις δεδομενων. Οποτε καθε φορα που περνας εξω απο πχ την αμερικανικη πρεσβεια (οποιος και να ειναι ο λογος) οι καμερες της το ξερουν (μιας που ειναι και αυτες συνδεδεμενες σε εναν ενημερωμενο υπολογιστη)
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

@[you]

@[you]

- mplamplampla
Poies diafimiseis ennoeis??
Alla... Tora pou eipes gia auto ton algorithmo pragmatika me ebales se skepseis..
Tha pao na anebaso mia photo kai tou skilou mou tora, oste otan pernao apekso me to skilo na ton anagnorizoun ki auton!! Kai na kseroun oti einai o skilos tou AEKtzi pou akouei Tool kai paizei texas holdem..
Alla... Tora pou eipes gia auto ton algorithmo pragmatika me ebales se skepseis..
Tha pao na anebaso mia photo kai tou skilou mou tora, oste otan pernao apekso me to skilo na ton anagnorizoun ki auton!! Kai na kseroun oti einai o skilos tou AEKtzi pou akouei Tool kai paizei texas holdem..
- O kanenas
- Real Name: Αφροξυλάνθη
- Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
- Επικοινωνία:
Απ'ότι φαίνεται δε μπορείς να καταλάβεις το νόημα της πρότασης "έχω κάποια προσωπικά σου δεδομένα και μπορώ να τα κάνω ό,τι θέλω". Θα μου πεις, εδώ δεν έχεις παρατηρήσει καν τις διαφημίσεις στο facebook... Anyway, συνέχισε να σκέφτεσαι ότι όσο είσαι καλός άνθρωπος κανείς δεν θα σε αγγίξει. 
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
- Chris
- Forum Moderator

Δεν καταλαβαίνεις ότι το θέμα δεν είναι ότι δεν έχεις τίποτα να κρύψεις.mplamplampla έγραψε:Poies diafimiseis ennoeis??
Προσωπικά, με ενοχλεί να υπάρχει παντού αστυνομία στο κέντρο. Οπλισμένοι με τα αυτόματα, ζωσμένοι με πόσες γεμιστήρες και χειροβομίδες κρότου-λάμψης...Κάθε τρία στενά και μια διμοιρία...λες και έχουμε χούντα. Να κάνουν συνεχώς εξακρίβωση στοιχείων, σωματικούς ελέγχους στον κάθε περαστικό, και να μπουζουριάζουν τον κάθε κακομοίρη για κάποιο x y z λόγο. Ας μου κάνουν έλεγχο, εγώ δεν έχω τίποτα να κρύψω. Όμως όπως με εκνευρίζει να βλέπω συνέχεια ελέγχους σα να είμαστε σε αστυνομοκρατούμενο κράτος, έτσι με εκνευρίζει να ξέρω ότι ελέγχουν συνέχεια τα προσωπικά σου στοιχεία στο facebook. Είτε για κερδοσκοπικούς λόγους, είτε για λόγους ασφάλειας του κράτους. Και να είσαι σίγουρος ότι μπορεί να τσεκάρουν τον λογαριασμό σου περιοδικά για τον πιο ηλίθιο λόγο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, εσύ τους ωθείς να το κάνουν αυτό από μόνος σου.
Παράδειγμα. Ίσως να έχεις δει το Fahrenheit 9/11 του Michael Moore. Σε μία σκηνή, είχε έναν εξηντάρη τύπο, ο οποίος την εποχή που οι ΗΠΑ είχαν μπουκάρει στο Αφγανιστάν πήγαινε γυμναστήριο και είχε μια συζήτηση στυλ "καφενείου" με κάτι άλλους στο γυμναστήριο. Οι άλλοι λοιπόν λέγανε για το πόσο μεγάλο καθίκι είναι ο Bin Laden, οπότε ο άλλος τους απάντησε ότι στην πραγματικότητα, ο κακός της υπόθεσης είναι ο Bush που κάνει πόλεμο για τα πετρέλαια. Την επόμενη μέρα, έσκασε σπίτι του η CIA και του κάνανε πόσες ερωτήσεις. Τον είχαν καρφώσει οι φίλοι του οι αρσιβαρίστες. (Όπως θυμάμαι ακριβώς τα λόγια του αφηγητή)
Θα ήταν βλακώδες να πιστεύεις ότι θα γράψεις μιά δήλωση στο facebook, ή θα γίνεις μέλος κάποιου "περίεργου" group, και θα σκάσει η ΕΥΠ στο σπίτι σου. Αλλά όλο και κάτι γίνεται...
Και ναι, με ενδιαφέρει αν ξέρει ο καθένας μέσω καμερών/αλγορίθμων σε φωτογραφία ποιος είμαι, ακόμα και αν δεν έχω τίποτα να κρύψω. Ας μην δείχνουμε ότι δεν έχουμε πρόβλημα να σουλατσάρουν ελεύθερα στα προσωπικά μας στοιχεία. Δώσε θάρρος στο χωριάτη και θα σου ανέβει στο κρεββάτι... Το επόμενο βήμα είναι να γίνονται όλο και πιο ασφυκτικοί έλεγχοι...στο facebook, στο δρόμο κλπ. κλπ. Θα καταλήξουμε να βλέπουμε ύποπτους εχθρούς της δημοκρατίας παντού, και να ρουφιανεύουμε ο ένας τον άλλο. Για μένα, το facebook ίσως να είναι και ένα είδος πειράματος αντίδρασης της κοινωνίας πάνω στα προσωπικά δεδομένα και στο συνεχή έλεγχο. Κάπως τραβηγμένο βέβαια αλλά μου έχει περάσει από το μυαλό.