Μηχανική I (Στατική)

Παρακολουθώ όλα τα μαθήματα.

Συντονιστές: φιάλη klein, Ryu, markelos, meleneemil

Άβαταρ μέλους
kateck
Real Name: Katerina
Facebook ID: 0

Re: Μηχανική I

Δημοσίευση από kateck »

Hengeo έγραψε: Ελπίζω να δει το έτος και το ότι φαίνεται πως ξέρω και να με λυπηθεί, διότι δεν αντέχω άλλο να το δίνω και να το ξαναδίνω. Αλλιώς με βλέπω στο τέλος να πηγαίνω έξω από το γραφείο του με σκισμένα ρούχα, μαύρα γυαλιά, και να του κάνω καντάδα να με περάσει, μήπως και σπάσει από τα φάλτσα μου! :lol: :P (Το πέρνω στο χαβαλέ για να μην απελπιστώ..)
Το'χω κάνει, δεν σπάει....
Απελπίσου....
Και τώρα μετά το πτυχίο....τι?????
http://www.youtube.com/kallistair
Άβαταρ μέλους
DeLarge
Real Name: Urasawa Naoki

Δημοσίευση από DeLarge »

Μηπώς έλυσε κανείς αυτό το αξιαγάπητο πρώτο θέμα σημερα? Κι εγώ, όπως οι περισσοτεροι προλαλήσαντες το άφησα και έλυσα τα άλλα δυο που παρεπιπτώντος μου πήραν ακριβώς 2.5 ώρες για όλα τα ερωτήματα (και προσπάθησα να κανω και γρήγορα μήπως παλέψω το πρώτο στο τέλος...).
Άβαταρ μέλους
Full Metal Alchemist
Real Name: Konstantinos
Facebook ID: 849225054
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Full Metal Alchemist »

Ελυσα μεχρι ενα σημειο και μετα εξηγησα με λογια τη συνεχεια για να προλαβω τα επομενα θεματα -.-
2 τομες στις αρθρωσεις του οδοστροματος και στα 3 σωματα που προκυπτουν γραφεις τις εξισωσεις ισορροπιας και ευκολα βρισκεις τις αντιδρασεις στα Β Γ Δ Ε. Μετα με μεθοδο κομβων / τομες Ritter βρισκεις τις υπολοιπες αντιδρασεις και τελος, το ζητουμενο, θες καθε ραβδος που ενωνεται με τον κομβο Θ (της οποιας βρηκες τη δυναμη που της ασκειται) να ικανοποιει τη σχεση F/A <= 200 N/mm^2 , η οποια ειναι η μεγιστη φερουσα ικανοτητα οπως λεει. οποτε Α = π r^2 => r= ριζα Α/π => δ = 2r. Η διαμετρος για την οποια ισχυει η ισοτητα στην παραπανω σχεση ειναι και η ελαχιστη επιτρεπτη.
Ας επιβεβαιωσει και καποιος αλλος ομως :D
People cannot gain anything without sacrificing something. You must present something of equal value to gain something. That is the principle of equivalent trade in alchemy. We believed that was the truth of the world when we were young...
Άβαταρ μέλους
NickNafplio
Real Name: Νικος (mod(p^n)) ...

Δημοσίευση από NickNafplio »

mav έγραψε: κ περιγράφοντας (αφού ο χρόνος δεν έφτανε) -κατα το δυνατον λεπτομερώς!- τι θα κάνουμε στο άλλο θέμα [θυμαμαι κάτι του στυλ: α)κανοντας 'αυτά' προκύπτει συστημα 6χ6, λύνοντάς το βρίσκουμε αυτό, εκείνο, το άλλο,..β)το ζητούμενο δίνεται από τη σχέση "....", όπου ".."=τόσο, ".."=το βρίσκουμε στο α, κλπ],
πηρα 10.
Συμπερασμα, ίσως δεν πρέπει να χάσετε χρόνο λύνοντας διεξοδικά όλα τα μαθηματικα :wink:
Σοβαρα τωρα? Εγω σημερα αυτο ακριβως εκανα στο 3.α, απλα δεν ελυσα το συστημα, μηπως μου δωσει κανα 8/11 που επιανε? Γιατι με 3.8 και 4.8 προοδο αν εχει και κεφια οταν διορθωνει ισως να μπορω να ελπιζω...

Παντος αν ειναι τοσο δυσκολα τα πραγματα οσο λετε καποιοι... ισως δεν θα επρεπε να περιμενω κατι παραπανω με 2 ωρες διαβασμα πριν τις εξετασεις απο Γκαρουτσο και με καθολου διαβασμα στην κανονικη περιοδο...
Ο νεοφιλελές της διπλανής πόρτας
Άβαταρ μέλους
otinanai
Real Name: χμ..αλεξανδρος

Δημοσίευση από otinanai »

Παντος αν ειναι τοσο δυσκολα τα πραγματα οσο λετε καποιοι... ισως δεν θα επρεπε να περιμενω κατι παραπανω με 2 ωρες διαβασμα πριν τις εξετασεις απο Γκαρουτσο και με καθολου διαβασμα στην κανονικη περιοδο...
φιλε ετσι δεν εχεις την παραμικρη ελπιδα..
It's only after we've lost everything that we are free to do anything
[imgr 500x180]http://img.buzznet.com/assets/imgx/2/1/ ... 035284.jpg[/imgr]
Άβαταρ μέλους
aeriko
Real Name: ...

Δημοσίευση από aeriko »

.....Μήπως έχει πει τίποτα ο Κουρκουλής για την πρόοδο...??
'Η μήπως θυμάται κάποιος πότε περίπου πέφτει η (πρώτη) πρόοδος...??.... :?
Άβαταρ μέλους
DeMaKos
Real Name: Δημήτρης

Δημοσίευση από DeMaKos »

Λογικά μέσα Νοέμβρη, στατιστικά, με βάση τα προηγούμενα χρόνια...
It was just a dream...
Άβαταρ μέλους
congi
Real Name: CG

Δημοσίευση από congi »

Ο Κουρκουλής δίνει και ασκήσεις για να παραδώσεις?
Άβαταρ μέλους
sos
Real Name: Κώστας

Μηχανική I

Δημοσίευση από sos »

congi έγραψε:Ο Κουρκουλής δίνει και ασκήσεις για να παραδώσεις?

Ναι, δίνει. Τουλάχιστον στο έτος μου είχε δώσει. Αλλά δεν νομίζω να μετράνε για τον τελικό βαθμό. Είναι μόνο για δικιά μας εξάσκηση.
Αν ένα πρόβλημα δεν έχει λύση, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
diosak
Real Name: Διονύσης

Δημοσίευση από diosak »

παιδια ξερει κανεις αν κυκλοφορει το Vector Mechanics for Engineers - Statics and Dynamics απο Beer & Johnston σε ελληνικη εκδοση?
αν υπαρχει και καποιο link θα βοηθουσε πολυ.
ευχαριστω
Εικόνα
Εικόνα
Believe you can and you're halfway there.
Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. And Today? Today is a gift. That's why we call it the present.
But only in their dreams can men be truly free. It was always thus and always thus will be.
Άβαταρ μέλους
congi
Real Name: CG

Δημοσίευση από congi »

diosak έγραψε:παιδια ξερει κανεις αν κυκλοφορει το Vector Mechanics for Engineers - Statics and Dynamics απο Beer & Johnston σε ελληνικη εκδοση?
αν υπαρχει και καποιο link θα βοηθουσε πολυ.
ευχαριστω
Κυκλοφορεί από Εκδόσεις Φούντας αλλά ξεχωριστά η Στατική και ξεχωριστά η δυναμική... Είναι το ίδιο βιβλίο όμως. Η στατική κοστίζει 47 ευρώ και η δυναμική 63. Επίσης υπάρχουν και οι λύσεις των ασκήσεων και ο κάθε τόμος κοστίζει 18 ή 25 ανάλογα (δες κατάλογο).

PS: Αν μπορεί κανείς να ειδοποιήσει όταν θα μοιράσει φυλλάδια φέτος για να δούμε τι ασκήσεις θα παίζουν στις προόδους.
Άβαταρ μέλους
paradise_lost
Real Name: I can't write my real name here...

Δημοσίευση από paradise_lost »

Ξέρει κανείς το 3ο φυλλάδιο ασκήσεων που έδωσε ο Κουρκουλής την προηγούμενη βδομάδα πότε πρέπει να παραδωθεί?
Άβαταρ μέλους
aeriko
Real Name: ...

Δημοσίευση από aeriko »

Οι ασκήσεις 2 , 4 , 7 της 3ης σειράς ασκήσεων πρέπει να παραδοθούν....Την άλλη Παρασκευή....Νομίζω όμως,όχι στον Κουρκουλή,αλλά σ'αυτούς που κάνουν το φροντιστηριακό.....
Άβαταρ μέλους
paradise_lost
Real Name: I can't write my real name here...

Δημοσίευση από paradise_lost »

οκ ευχαριστω!!ναι ειναι για τους βοηθους..απλα ηθελα να ξερω αν ειναι για αυριο ή για την αλλη παρασκευη..
Άβαταρ μέλους
Glaurung
Real Name: ....

Δημοσίευση από Glaurung »

aeriko έγραψε:.....Μήπως έχει πει τίποτα ο Κουρκουλής για την πρόοδο...??
'Η μήπως θυμάται κάποιος πότε περίπου πέφτει η (πρώτη) πρόοδος...??.... :?
Μας είπε ότι στις 21 Νοεμβρίου , στις 10 το πρωί , θα γράψουμε στο Εργαστήριο Αντοχής Υλικών ( ? ) . Πάντως με όλα αυτά που ακούω έχω κλάσει λίγο μέντες ,μιας και δεν έχω αρχίσει ακόμα το διάβασμα και , κυρίως, δεν μπορώ να διαβάσω από κάποιο βιβλίο . Στην βιβλιοθήκη δεν έχει τα βιβλία που ήταν στη λίστα που μας έδωσαν να επιλέξουμε όταν κάναμε την εγράφη , η Τεχνική Μηχανική ειδικότερα είναι βιβλιοδέτηση νομίζω . Έχει κάποιος να μου προτείνει κάποιο καλό τίτλο πέρα των δυο της λίστας, μπας και αρχίσω πριν είναι πολύ αργά … :execute:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πρώτο Έτος”