Καθηγητής ΣΕΜΦΕ ΔΕΝ έπαθε έμφραγμα

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος
Facebook ID: 0

Re: Καθηγητής ΣΕΜΦΕ ΔΕΝ έπαθε έμφραγμα

Δημοσίευση από Hengeo »

τελειωμένος έγραψε:1) Απ'όσο έμαθα, καθηγητής έπαθε ανακοπή την ώρα μαθήματος ενώ έκανε Ανάλυση 1 στους πρωτοετείς ηλεκτρολόγους (από φίλο ηλεκτρολόγο). Επικράτησε παγωμάρα, μέχρι να πάει ο γιατρός της πολυτεχνειούπολης όπου πλέον δεν μπόρεσε να κάνει τίποτε.
2) Γαμώ την αυτοοργάνωσή σας. Όταν σας είπα να κάνουμε ένα κύκλο μαθημάτων πρώτων βοηθειών, με γράψατε στα παπάρια σας. Η αυτοοργάνωσή σας είναι ανάλογη της εγκεφαλικής σας κατάστασης. Ονομάζετε την ανωριμότητα και το δικαίωμα στον αυνανισμό αντίδραση και δεν ξέρω γώ τί άλλο. Η κατάσταση στα ανώτατα εκπειδευτικά ιδρύματα είναι... για ιδρυματικούς.
ΕΝΑΣ άνθρωπος δεν βρέθηκε να του ρίξει μιά μπουνιά στο στέρνο; να προσπαθήσει, έστω, να του κάνει αναζωογόνηση. Αλλά ναι... οι φιλοσοφημένοι εγκέφαλοι έχουν να ασχοληθούν με την αφισοκόλληση! έτσι θα γεννηθεί ο αυριανός Τσίπρας (Φιντο-Ντίντο της αριστεράς)...
Αυτά...
Τα είπες λίγο ωμά, αλλά έχεις δίκιο. Αυτά που διαβάζω στο φορουμ των ηλεκτρολόγων είναι τουλάχιστον εξοργιστικά. Κατά την γνώμη μου θα πρέπει να γίνουν τα εξής:

- Επίσημη καταγγελία της σχολής μας (αν όχι όλου του Ε.Μ.Π.) για το ΕΚΑΒ. Είναι επιεικώς απαράδεκτο δίπλα από το κέντρο της πρωτεύουσας, με τόσα νοσοκομεία τριγύρω, να χρειαστεί περίπου μισή ώρα να έρθει ασθενοφόρο!

- Επειγόντως σεμινάρια για ΚΑΡΠΑ και λοιπές πρώτες βοήθειες με ζωντανή επίδειξη. Είναι αδιανόητο σε ένα από τα σημαντικότερα (αν όχι το σημαντικότερο) εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας να χρειάζονται 10-11 λεπτά για να βρεθεί άνθρωπος που να ξέρει να κάνει ΚΑΡΠΑ! Δεν βγάζω των ευατό μου έξω, πέρα από μία μικρής διάρκειας παρουσίαση που μας είχαν κάνει στο σχολείο, και κάτι γενικά άρθρα στο διαδίκτυο, δεν ξέρω κάτι παραπάνω. Αν ήμουν εκεί βέβαια θα προσπαθούσα όπως μπορούσα.. Πότε δεν θα μάθουμε βέβαια αν στη συγκεκριμένη περίπτωση θα άλλαζε κάτι, αλλά, αν δεν κάνω λάθος, γενικά το κρίσιμο χρονικό διάστημα στην περίπτωση της ανακοπής είναι 3-5 λεπτά..
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
τελειωμένος
Real Name: Κώστας
Facebook ID: 0

Re: Καθηγητής ΣΕΜΦΕ ΔΕΝ έπαθε έμφραγμα

Δημοσίευση από τελειωμένος »

1) Φιλαράκο... δεν ξέρω άμα θα τον έσωζα, αλλά του λάχιστον δε θα καθόμουν σα μ@λ@κας. οκ?
2) 11 λεπτά δεν είναι πολλά... αλλά ούτε και λίγα πχ για ένα οπίσθιο έμφραγμα.
3) Τον γιατρό τον ξέρω μιας και προσπάθησε χωρίς αποτέλεσμα να με πείσει να βγαλω ακτινογραφία για την εγγραφή μου στο τμήμα. Το σχόλιο σχετικά με την παρέμβασή του είναι πως έχει ο άνθρωπος μία ηλικία που αν ξεκινούσε να κάνει ΚΑΡΠΑ μάλλον θα την χρειαζόταν και αυτός μετά από λίγο. Επίσης δεν γνωρίζω αν ζήτησε κινητή μονάδα ως όφειλε για ένα τέτοιο περιστατικό ή απλά πήραν όλοι έντρομοι το 166.
4) Σωστή ΚΑΡΠΑ γίνεται από 2 τουλάχιστον άτομα. συνεπώς έπρεπε να γνωρίζει και κάποιος φοιτητής να βοηθήσει.
5) Ωρες ώρες νομίζω πως λέμε πράγματα μόνο για να μαλακιστούμε. Χαίρομαι που εμπράκτως ζητάτε το δικαίωμα στην άγνοια. Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά. Αλλά έτσι είναι... όταν σφίξουν οι κώλοι τότε σκεφτόμαστε τί έπρεπε να έχει γίνει και τότε φταίει το σύστημα!
Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι παντρεμένος.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”