Η αστυνομία στοχοποιεί Φοιτητές & ΠΟΣΔΕΠ

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Η αστυνομία στοχοποιεί Φοιτητές & ΠΟΣΔΕΠ

Δημοσίευση από drcypher »

in.gr έγραψε:Την αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας και όχι μόνο προκάλεσε ανακοίνωση-προειδοποίηση της αστυνομίας για μετακίνηση ταραξιών σε λεωφορεία με φοιτητές από την επαρχία για το συλλαλητήριο που ολοκληρώθηκε ομαλά στο κέντρο της Αθήνας. Στην ανακοίνωση της ΓΑΔΑ γίνεται ονομαστική αναφορά στον πρόεδρο της ΠΟΣΔΕΠ.

Με την ανακοίνωσή της, που εκδόθηκε λίγες ώρες πριν από την έναρξη του συλλαλητηρίου, η αστυνομία προειδοποιούσε την ΠΟΣΔΕΠ και τον πρόεδρό της Λ.Απέκη πως θα έχουν την ευθύνη στην περίπτωση επεισοδίων, καθώς στα λεωφορεία με τα οποία μεταφέρονταν στην Αθήνα φοιτητές από την επαρχία επέβαιναν ταραξίες.

Η αστυνομία προχώρησε, δε, σε τρεις προσαγωγές. Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου είπαν ότι πρόκειται για τρεις φοιτητές από τα πανεπιστήμια του Σάμου και της Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ έχει ως εξής: «Με ευθύνη της ΠΟΣΔΕΠ και του προέδρου της Λεωνίδα Απέκη, κινητοποιούνται λεωφορεία με μεταφερόμενους διαδηλωτές από διάφορες πόλεις της χώρας, προκειμένου να συμμετάσχουν στο σημερινό Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο 'ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και το νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ.

»Έχουν εντοπιστεί δεκατρία λεωφορεία σε διάφορα εθνικά οδικά δίκτυα και αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να αποφευχθούν ανεξέλεγκτες παραβατικές συμπεριφορές επιβαινόντων διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και άτομα των Ε.Α.Α.Κ. και του αντιεξουσιαστικού/αναρχικού χώρου.

»Ενημερώθηκαν προφορικώς και εγγράφως από Υπηρεσία μας, οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, για συμπεριφορά των συμμετεχόντων στο ανωτέρω συλλαλητήριο, ευθύνης οργανωτικής επιτροπής ΠΟΣΔΕΠ και προέδρου της».

Έντονη ήταν η αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. Φοιτητές και ΠΟΣΔΕΠ έκαναν λόγο για προκλητική ανακοίνωση, που στόχο έχει την ενοχοποίηση των αγώνων τους.

[..]
Πηγή: in.gr

Πέραν του ότι ο Απέκης λέγεται Λάζαρος και όχι Λεωνίδας, και παρά τη γνώμη που έχω κατά τα άλλα για τους αρχι-ΕΑΑΚίτες, είναι θλιβερό να γίνονται τέτοιες ανακοινώσεις εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας. Ουσιαστικά χαρακτηρίζει το σύνολο των αναφερόμενων διαδηλωτών ως εξ' ορισμού ταραξίες, και για κάποιον λόγο που θα ήθελα οι μυημένοι να μου εξηγήσετε, τους συσχετίζει μονοσήμαντα με την ΠΟΣΔΕΠ.

Όπως φαίνεται, συνάδελφοι, η Χούντα πλέον δεν χρειάζεται τανκς... εκλέγεται και με "Δημοκρατικές Εκλογές". Τα σχόλια και τα συμπεράσματα δικά σας.
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
NIKOLAS
Real Name: Nικόλας

Δημοσίευση από NIKOLAS »

Νομίζω συμφωνούμε όλοι πως κάποιοι από όσους (καθηγητές και φοιτητές) συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις έχουν αγνά κίνητρα και δεν υποκοινούνται από πολιτικά κόμματα. Και σίγουρα είναι λάθος η στοχοποίηση συνδικαλιστών και φοιτητών΄απο την ΕΛ.ΑΣ.
Βέβαια πρώτος διδάξας της στοχοποίησης και μάλιστα με σαφέστατα υπονοούμενα και κατά της ηθικής καθηγητών ήταν ο κύριος Απέκης. Ο συγκεκριμένος καθηγητής στοχοποίησε συνάδελφούς του όταν αυτοί δεν ασπάζονταν πλέον τις αποφάσεις της ΠΟΣΔΕΠ λέγοντας πως αυτοί που διαφοροποιούνται από τη γραμμή της ΠΟΣΔΕΠ για απεργείες διαρκείας δίνουν άλλοθι στην κυβέρνηση για διάλογο. Μάλιστα προχώρησε και παρακάτω λέγοντας πως κάποιοι εξ’ αυτών έχουν και οικονομικά κίνητρα αφού επωφελούνται από κονδύλια εντός των Πανεπιστημίων. Δηλαδή για τον κύριο Απέκη όποιος συνάδελφός του δεν ακολουθεί τις δικές του (?) απόψεις έχει οικονoμικά συμφέροντα από την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και είναι και πιονάκι στα σχέδια της κυβέρνησης. Και δούρειος ίππος (για τον αγώνα ενάντια στα ιδιωτικά Παν/μια) και χρηματιζόμενος λοιπόν όποιος δεν θέλει κλειστά Πανεπιστήμια, κατά τον κύριο Απέκη.
Βέβαια όταν ο κ.Απέκης δήλωνε ότι δήλωνε για συναδέλφους του κανένας δεν διαμαρτηρήθηκε. Τότε ούτε στοχοποίηση είχαμε ούτε τίποτα. Απλά ο κ.Απέκης συνέχιζε τον αγώνα τον καλό.
ΥΓ : Aλήθεια , αν ξέρει κανείς να απαντήσει ... πήγε ο Κύριος Απέκης σήμερα στη συνεδρίαση  της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού ?
monep

???????????????????

Δημοσίευση από monep »

ti sxesi exei re nikolas to oti "kapoioi exoun agna kinitra kai den upostirizoun kommata"?????????????? diladi an kapoios upostirizei kapoio komma kateutheian exei to kratos to dikaiwma na ton fakelwsei?

oso gia ta upoloipa pou les, einai allo pragma to na kaneis kritiki se sunadelfous pou den akolouthoun tin apofasi tou sullogikou tous organou kai TELEIWS ALLO PRAGMA na apodeiknuetai grapta pws fakelwnontai proswpa kai antilipseis. auta ta liga....

p.s. a, ki oso gia ton apeki, ki an pige esena ti se koftei?
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Re: ???????????????????

monep έγραψε:diladi an kapoios upostirizei kapoio komma kateutheian exei to kratos to dikaiwma na ton fakelwsei?

fakelwnontai proswpa kai antilipseis. auta ta liga....
Συμφωνώ, και νομίζω ότι αυτό είναι το θέμα. Έχουμε πάψει να τηρούμε ακόμα και τα προσχήματα πλέον. Δηλ. θα φτάσουμε ξανά στο σημείο να βγαίνει η αστυνομία και να λέει "έρχεται ένα πούλμαν με κομμουνιστές, βάλτε συνοδεία στην εθνική;". Δεν πάμε καθόλου καλά...

Από την άλλη, θέλω να προσθέσω ένα σχολιάκι. Η πρακτική αυτή δεν είναι χούι μόνο της Δεξιάς στην Ελλάδα και της κάθε Δεξιάς. Πεποίθηση (και ταυτόχρονα εκτίμηση) μου είναι πως οποιαδήποτε δύναμη επικρατούσε σε ένα σύστημα τέτοιας κομματοκρατίας θα προέβαινε σε παρόμοιες πράξεις.

Έχετε καμία αμφιβολία ότι το ΠΑΣΟΚ είχε φακελωμένο τον κόσμο τα τελευταία 20 χρόνια; Απλώς η εμπειρία τους βοήθησε ώστε να μην εκτίθενται όπως τα άπειρα γαλάζια λαμόγια. Έχει κανείς αμφιβολία ότι τα ίδια συνέβαιναν στην Σταλινική Ρωσία; Θεωρείτε πως γίνεται κάτι διαφορετικό σε όλες τις υπόλοιπες χώρες;

Στο πανεπιστήμιο, έχετε αναρρωτιέστε ακόμα αν όλες οι παρατάξεις έχουν τα δικά τους κατάστιχα με το ποιος ψηφίζει τι; Από τη ΔΑΠ μέχρι τα ΕΑΑΚ! Συνέλθετε, είμαστε στα ίδια κομματικά χάλια..!

Σε χώρες όπου η εξουσία δεν πηγάζει αυθόρμητα, συνειδητά και απ' ευθείας από τον Λαό αλλά προκύπτει από εξόντωση του αντιπάλου, με στόχο την εύνοια μιας στενής ομάδας ανθρώπων, όπως στην Κομματοκρατική Ελλάδα, αυτές οι μέθοδοι είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Εν ολίγοις, μην χάνουμε το δάσος: Η ΝΔ είναι απλώς μια ανίκανη κακοποιός κυβέρνηση σε μια σειρά όχι καλύτερων κυβερνήσεων. Και όσο δεχόμαστε να παίζουμε το παιχνίδι του χρωματισμού και της ταμπελοποίησης (λες και η ΝΔ πρωτοέφτιαξε το αστυνομικό κράτος), από το σπίτι μας, μέχρι το πανεπιστήμιο με τα κωλοκόμματα, θα δίνουμε άλλοθι σε κάθε δεξιό ή αριστερό τραμπούκο να θεσμοθετεί το φακέλωμα, πρωτίστως με κομματικά και κατόπιν με τα όποια κριτήρια επιθυμεί.

Μην φακελώνεις για να μην φακελωθείς...
Μην κομματοποιείσαι για να μην κομματιαστείς

Στα κομμάτια πια!  8)

Υ.Γ.: Η τσαντίλα δεν πάει στον monep, έχω και γω τα δικά μου :P
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
NIKOLAS

Δημοσίευση από NIKOLAS »

Αν ο Απέκης (ή ο κάθε Απέκης) είναι μέλος του ΣΥΝ με κόφτει και με παρακόφτει από τη στιγμή που ο συγκεκριμένος κύριος καλώς ή κακώς ηγείται κάποιου οργάνου που λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις σε σχέση με το μέλλον μου. Αν δηλαδή χάσουμε ένα χρόνο από τις σπουδές μας παλεύοντας (λανθασμένα κατά τη γνώμη μου) ενάντια στα Ιδ. Παν/μια έχω κάθε δικαίωμα να ξέρω τι πιστεύει, τι πρεσβεύει, ποια συμφέροντα εξυπηρετεί ο κάθε ένας που εμπλέκεται ενεργά και πρωταγωνιστικά στη συγκεκριμένη κατάσταση. Και εν πάσει περιπτώση  θα προτιμούσα (όπως φαντάζομαι και η πλειοψηφία των φοιτητών) ο επικεφαλής (τουλάχιστον) της ΠΟΣΔΕΠ να είναι ακομμάτιστος και αχρωμάτιστος. Ούτε ΝΔ, ούτε ΠΑΣΟΚ, ούτε ΣΥΝ....
Αν θεωρείς ότι λέγοντας πως συνάδελφοί σου έχουν οικονομικά συμφέροντα από την ίδρυση Ιδ. Παν/μιων και πως είναι βαλτοί από την κυβέρνηση για να διασπάσουν το μέτωπο των (αγωνιζομένων ?) καθηγητών, κάνεις κριτική τότε μάλλον λανθάνεσαι. Εμένα αυτό μου μοιάζει για ξεκάθαρη κατηγορία εναντίον συναδέλφων και σίγουρα στοχοποίηση των  «κακών» (γαλάζιων) καθηγητών.
‘Οσο για το φακέλωμα που λες μάλλον δεν κατάλαβες σωστά. Σε τύφλωσε φαίνεται το περίσσο σου αγωνιστικό πάθος. Δεν λέω σε καμιά περίπτωση πως καλά κάνουν και φακελώνουν όσους φακελώνουν. Νομίζω όμως πως είναι ξεκάθαρο το ότι κάποιοι παίρνουν εντολές από τον Περισσό, από την Κουμουνδούρου και από τις λοιπές αριστερές παρατάξεις. Ελπίζω αυτό τουλάχιστον να το παραδέχεσαι. Δεν λέω αν είναι ορθό ή λάθος. Ο κάθε ένας κρίνει. Και ανάλογα τοποθετεί και τοποθετείται.
monep

wraia...diladi na apokleisoume osous einai politika energoi!

Δημοσίευση από monep »

kai ta duo themata pantws pou  thigeis (apekis+foitites) ton idio purina skepsis exoune. to oti ousiastika afaireis apo kapoious anthrwpous epeidi anikoun se ena politiko xwro na parembainoun kai na summetexoun sta koina. gia emena auto einai o stigmatismos, na les oti epeidi kapoios einai kapou de dikaioutai na symmetexei i akoma kai na igeitai opws o apekis. me poio dikaiwma esu apokleieis autous tous anthrwpous apo tis sullogikes diadikasies? me auto pou les deixneis oti theleis politiki aposteirwsi. kai sto katw-katw to oti autoi oi anthrwpoi anikoun kapou(an anikoun) einai deigma to oti auto to pragma to pisteuoun kai to kanoun praksi se kathe pleura tis zwis tous-kai mesa sto panepistimio kai eksw apo auto. telos, an kai bariemai kai den exei kai noima mallon na mpoume se auti ti suzitisi afou esu eisai polu pio dogmatikos se auto to thema apo tous "strateumenous", apla exe upopsi sou oti to na anikeis se ena xwro de simainei aparaitita oti pairneis entoles. mporei apla na simainei oti pisteueis se kati. pragmatika kiolas den mporw na katalabw ti logiki pou leei oti "pairnoun entoles kai erxontai kai mas ta lene", diladi giati na to kanoun auto an den to pisteuoun? ti kerdos exoune? eidika apo ena komma to opoio den einai px to kke, sto opoio ontws mporei kapoios pou einai energos na exei bouleutiki aneliksi?(an kai proswpiki mou apopsi einai kai oi pio polloi toulaxiston knites to pisteuoune). polu pio megalo kerdos mporei stin teliki na exei enas dapitis...alla esu eisai kollimmenos mono me to na ti les stis aristeres paratakseis....
BO

Δημοσίευση από BO »

Μια και η κουβένται πήγαινε στον ΣΥΝ μπορεί κάποιος να μας πει τις αντιπροτάσεις αυτών που διαφωνούν με τις μεταρρυθμίσεις; Να αντιδράς και να αρνείσαι μόνο είναι πολύ εύκολο. Εγώ θέλω να δω προτάσεις επί της ουσίας. Ακόμα και αν υπάρχουν τέτοιες εγώ ούτε σε δελτία ειδήσεων τις έχω δει, ούτε σε εφημερίδες τις έχω διαβάσει, ούτε σε γενικές συνελεύσεις τις έχω ακούσει, ούτε καν σε fora, ούτε και στο indymedia.
Αυτό θα έπρεπε να μας προβληματίζει όλους, καθώς είναι γεγονός ότι η Παιδεία στην χώρα μας νοσεί και χρειάζονται αλλαγές (μην ακούσω για το 5% του προυπολογισμού γιατί αυτό προς το παρόν είναι ουτοπία). Έχουμε ανάγκη από ΕΦΙΚΤΕΣ προτάσεις.

Τέλος προφανώς και είναι μεμπτό ο πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου των μελών ΔΕΠ να έχει κομματικό χρωματισμό γιατί είναι ηλίου φαεινότερο ότι δε θα λειτουργεί έχοντας ως γνώμονα μονάχα την βελτίωση της Παιδείας, αλλά αναπόφευκτα θα εξυπηρετεί και μικροκομματικούς σκοπούς.

Έξω τα κόμματα (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΚΚΕ,ΣΥΝ,ΝΑΡ-ΜΕΡΑ) από τα πανεπιστήμια.
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

BO έγραψε:Έξω τα κόμματα (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΚΚΕ,ΣΥΝ,ΝΑΡ-ΜΕΡΑ) από τα πανεπιστήμια.
Αυτή είναι η μόνη ανέφικτη (για την Ελλάδα) αλλά ταυτόχρονα ικανή και αναγκαία συνθήκη για να πάνε μπροστά τα πανεπιστήμια, οι καθηγητές, οι φοιτητές, η πολιτική, η χώρα συνολικά...
Άβαταρ μέλους
Βραχνός Προφήτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Βραχνός Προφήτης »

BO έγραψε:Μια και η κουβένται πήγαινε στον ΣΥΝ μπορεί κάποιος να μας πει τις αντιπροτάσεις αυτών που διαφωνούν με τις μεταρρυθμίσεις; .
Συγκεκριμενα για τον Συν, δες εδω κ για το ΚΚΕ εδω. Με λιγο ψαξιμο θα βρεις κ τις αντιστοιχες θεσεις των Ναρ κλπ...
BO έγραψε:Αυτό θα έπρεπε να μας προβληματίζει όλους, καθώς είναι γεγονός ότι η Παιδεία στην χώρα μας νοσεί και χρειάζονται αλλαγές (μην ακούσω για το 5% του προυπολογισμού γιατί αυτό προς το παρόν είναι ουτοπία). Έχουμε ανάγκη από ΕΦΙΚΤΕΣ προτάσεις.
Αν το 5% ειναι 'ουτοπια', οκ ας το διαλυσουμε το μαγαζι.
BO έγραψε:Τέλος προφανώς και είναι μεμπτό ο πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου των μελών ΔΕΠ να έχει κομματικό χρωματισμό γιατί είναι ηλίου φαεινότερο ότι δε θα λειτουργεί έχοντας ως γνώμονα μονάχα την βελτίωση της Παιδείας, αλλά αναπόφευκτα θα εξυπηρετεί και μικροκομματικούς σκοπούς.

Έξω τα κόμματα (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΚΚΕ,ΣΥΝ,ΝΑΡ-ΜΕΡΑ) από τα πανεπιστήμια.
[

Τα κομματα ειναι καλα για την βουλη κ την τοπικη αυτοδιοικηση κ κακα για το πανεπιστημιο; Δηλαδη αυτη τη στιγμη τα κομματα που ειναι στη βουλη λειτουργουν χωρις να εξυπηρετουν 'μικροκομματικούς σκοπούς' ενω ο εκαστοτε κομματικος προεδρος της Ποσδεπ τους εξυπηρετει; Στην τελικη, πιστευεις οτι οι ευθυνες βαραινουν περισσοτερο αυτον που παιρνει τη γραμμη ή αυτον που την δινει;
Συνταξη στα 18, στρατευση στα 100!
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

και εγω πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω γιατι ο χωρος της αριστερας και ολες οι τασεις του μαζι ΠΡΕΠΕΙ να εχουβ αντιπροτασεις συγκεκριμενες!!! Συναδελφε ΒΟ ειμαι "μαρξιστης, λενινιστης, τροτσκιστης, σταλινικος, μαοικος, αναρχικος" ή οτιδήποτε όχι για να λεγομαι το αριστερο χερι του συστηματος... Ο ρόλος μου σε αυτο το πραγμα που μπορουμε λίγο αφαιρετικα να ονομασουμε "πολιτικη σκηνη" δεν ειναι για να βρισκω λυσεις όπου αντιμετοπιζει προβλημα ο καπιταλισμος, αλλα να συγκρουομαι μαζι του, και οπου φτασει... Ο ρολος και ο λογος υπαρξης της αριστερας επουδενι δεν πρεπει να ειναι μεταρυθμιστικος- ρεφορμιστικος.
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
NIKOLAS

Δημοσίευση από NIKOLAS »

Δύο μικρές παρατηρήσεις.

@ monep
Δικαίωμα του κάθε ένα να ανήκει σε όποιο κόμμα θέλει και να συμμετέχει και σε συλλογικές διαδικασίες. Όταν όμως έχει μία θέση στο χώρο εργασίας του οφείλει να εκπροσωπεί-υπηρετεί τα συμφέροντα (όπως τα εννοούν οι συνάδελφοί του στο σύνολό τους, οι οποίου μπορεί να έχουν και διαφοροποιήσεις) του τομέα στον οποίο εργάζεται και όχι τα κομματικά. Επειδή (πολλάκις) αποδεδειγμένα μέλη κομμάτων βάζουν πάνω από την πρόοδο και το γενικότερο καλό της εργασίας τους τις αποφάσεις-εντολές των κομμάτων τους γι’ αυτό και θεωρώ πως αυτοί που κατέχουν ηγετικές θέσεις και διαμορφώνουν απόψεις εντός του χώρου εργασίας τους πρέπει να είναι ακομμάτιστοι.

@O_Xamenos
Ωραία άποψη έχεις για το ρόλο της αριστεράς! Που σου τα μαθαίνουν αυτά? Δηλαδή κρίνουμε, κατακρίνουμε, συγκρουόμαστε, καταστρέφουμε ... αλλά , προς Θεού, δεν θέλουμε να προτείνουμε, δεν θέλουμε να μπούμε μπροστά, δεν θέλουμε να αναλάβουμε εμείς την ευθήνη για  οτιδήποτε. Μόνο στείρα άρνηση και απόρριψη. Αυτά λέτε και γι’ αυτό ο λαός, τον οποίο τόσο συχνά επικαλείστε, σας έχει τοποθετήσει εκεί που σας αρμόζει : στο περιθώριο της (κοινωνικής, πολιτικής) ζωής.
ΥΓ : Αυτή η άποψη πως η αριστερά (με την ευρεία έννοια) πρέπει να απέχει από κάθε είδους διεκδίκηση εξουσίας και μόνο να συγκρούεται με την εκάστοτε εξουσία δεν συναντιέται παντού. ‘Ισως και να είναι ελλαδική τοποθέτηση. Υπάρχουν χώρες (Ιταλία, Γαλλία, Σκανδιναβικές χώρες, Κύπρος, κ.α.) όπου μέρος της αριστεράς, είτε με συμμαχίες είτε αυτόνομα, συμμετείχε ή και συμμετέχει στην άσκηση εξουσίας.
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

μα δεν τον εχω θεσει εγω αυτον τον ρολο της αριστερας. Ο Μαρξ στο μανιφεστο γραφει

"Ποιά είναι η σχεση των κομμουνιστων προς τους προλεταριους γενικα;
Οι κομμουνιστες δεν αποτελουν ενα ξεχωριστο κομμα που αντιτιθεται στα αλλα εργατικα κομματα. Δεν εχουν συμφεροντα που ξεχωριζουν απο τα συμφεροντα του προλεταριατου στο συνολο του.
Δεν διακηρυσουν ξεχωριστες αρχες, που συμφωνα μ'αυτες θα θελαν να πλασουν το εργατικο κινημα.

[...]Ο αμεσος σκοπος των κομμουνιστων ειναι ο ιδιος με το σκοπο ολων των αλλων προλεταριακων κομματων: η συγκρουση του προλεταριατου σε ταξη, ανατροπη της αστικης κυριαρχιας, καταχτηση της πολιτικης εξουσιας απο το προλεταριατο.

στην ιταλια μιλας για την κομμουνιστικη επανυδριση μαλλον, που στηριζει τον προντι και μαζι ολα τα μετρα λιτοτητας. και κουβεντα για την κατοχη του ιρακ, αλλα υπαρχει παντα "ο κινδυνος του μπερλουσκονι".
στην γαλλια η αριστερα που ανεδειξε τις φοιτιτικες κινητοποιησεις ηταν το LCR, που δεν ειναι στην βουλη...
εχει η κυπρος αριστερα "δυνατη"??? δεν νομιζω...
ρεφορμιστικη αριστερα υπαρχει και στην ελλαδα... βρισκεται στην βουλη... κανει συγκυβερνησεις ή ψηφιζει το μααστριχτ... εγω δεν ανηκω σε αυτην
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
Katsarola
Real Name: Διαγαλαξιακός Υπερδικτάτωρ
Facebook ID: HNNgnGNGGGNGGGG

Δημοσίευση από Katsarola »

sthn kypro yparxei dynath aristera. einai isws mia idiazousa aristera pou exei balei nero sto krasi ths (gia mena kalo einai auto - oxi mono outopikes ampelofilosofies, alla kai realistikes protaseis) kai h opoia yposthrizei thn parousa kyvernhsh
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

... Κι εδώ ξεκινάει ο καβγάς μεταξύ "ορθοδόξων" και "ρεφορμιστών". Καλή μας διασκέδαση.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”