Γενική συνέλευση Φ.Σ. [2/12/09]
-
lsquirrel82
- Real Name: mmm...
- Facebook ID: 0
-
pipini
- Real Name: oduseas vasilakopoulos
Re: Γενική συνέλευση Φ.Σ. [2/12/09]
tote dn 8elw apantisi apo esena an kai ola auta pou les einai swsta...apo allous zitaw mia apantisi alla ap oti fainetai se suzitisi dn mporoun na summetasxoun, opws allwste to exoun apodeixei pollakis kai autoi k oi ekproswpoi tous sti vouli..
-
Katestramenos
Για να ξεκαθαριστούν(όσο μπορώ βέβαια να βοηθήσω) κάποια πράγματα σχετικά με τις συνελεύσεις.
Σύμφωνα με το καταστατικό του φοιτιτικού συλλόγου ΣΕΜΦΕ, συνέλευση διεξάγεται κάθε νοέμβριο και κάθε μάρτιο στο αμφ.4. Αυτές οι συνελεύσεις είναι οι τακτικές. Για διεξαγωγή έκτατκτης γ.σ. απαιτείται είτε 5/9 υπογραφές στο δ.σ. της σχολής είτε συλλογή υπογραφών από το 1/6 των φοιτητών που ψήφισαν στι φοιτητικές εκλογλες.Για τσιγάρο και χρόνο δε λέει τπτ.
Τώρα τι γίνεται στη σχολή μας. Στο δ.σ. οι έδρες έχουν ως εξής: από 3 έχουν ΠΚΣ και ΔΑΠ και από 1 ΕΑΑΚ,ΠΑΣΠ και ΑΡΕΝ. Συχνά πυκνά καλέιται Δ.Σ. για συνέλευση, στο οποίο τα πράγματα είναι ψιλοστανταρ. Η ΠΚΣ και η ΕΑΑΚ έχουν χαρτί που καλούν σε Γ.Σ. Και συνήθως εκεί αρχίζει λίγο το θέατρο του παραλόγου. Το κάλεσμα της ΠΚΣ αναφέρει πως καλούμε σε Γ.Σ. για να πάρουμε απόφαση να κατέβουμε σε πορείες με το ΠΑ.ΜΕ. κλπ, ενώ των ΕΑΑΚ απλά λεει καλούμε σε Γ.Σ. με ταδε θέματα(τα ίδια τα τελευταία 3 χρόνια). Η ΔΑΠ δεν υπογράφει σχεδόν ποτέ, η ΠΑΣΠ αν υπογράψει υπογράφει το χαρτί της ΕΑΑΚ, η ΑΡΕΝ υπογράφει πάντα της ΕΑΑΚ και η ΠΚΣ το δικό της. Απόφαση δεν παίρνεται οπότε προχωράνε σε συλλογή υπογραφών.
86 υπογραφές είναι αρκετές ώστε να καλεστεί συνέλευση σύμφωνα με τα περσινά δεδομένα, οπότε καταλαβαίνεται πόσο εύκολο είναι να υπογράψεις για 40-50 άτομα που ήδη είναι στο ψηφοδέλτιο σου και να βρεις άλλους 20 ιδεολόγους, ανένταχτους αριστερούς που πάντα θέλουν συνέλευση και αλλους 20-30 που σκυλοβαριούντε να κάνουν εργαστήριο εκείνη τη μερα...
Οπότε έτοιμη η συνέλευση τσακ μπαμ. Μια συνέλευση που για να θεωρείται πως έχει απαρτία χρειάζεται περίπου 105 άτομα. Δηλαδή σχεδόν τπτ...
Τώρα σε ότι έχει να κάνει με το πως αλλάζει όλο αυτο το σκηνικό. Θεωρητικά γίνεται αν σκάσει ένα τρελό μπούγιο στη συνέλευση(νομίζω τα 2/3 των φοιτητών της σχολής) και ψηφίσει αλλαγή καταστατικού.Δηλαδή κάτι πρακτικά αδύνατο.
Τα μόνα πιο πρακτικά που μπορώ να σκεφτώ είναι: Προφανώς μην υπογράφετε σε χαρτία μόνο και μόνο επειδή βαριέστε, 2ον πηγαίνετε στις φοιτητικές εκλογές να ψηφίσετε ακόμα κι αν δεν σας εκφράζει κάτι πετάχτε στη κάλπη λευκά και 3ον απλά σε μια συνέλευση που υπάρχει πρόταση κατάληψης πηγαίνετε ψηφίστε αν δεν θέτε κατάληψη, αλλά μαζικά. Γιατί αν δει αυτός που προτείνει κατάληψη πως έχασε τη γ.σ. για 50-60 ψήφους, προφανώς και μετά θα του κοπεί ο αέρας και θα κάνει πίσω.
Αν θεωρεί κανείς ότι κάνω λάθος ας με διορθώσει, δεν έχω σκοπό να προσβάλω κανέναν ούτε να περάσω την άποψή μου,απλά γράφω τις σκέψεις μου.
Όσο για το αντοχής υλικών, νομίζω υπάγεται στους πολιτικούς μηχανικού οι οποίοι έχουν κι αυτοί κατάληψη οπότε λογικά θα έχει λουκετο, αλλά δεν παίρνω και όρκο...
Σύμφωνα με το καταστατικό του φοιτιτικού συλλόγου ΣΕΜΦΕ, συνέλευση διεξάγεται κάθε νοέμβριο και κάθε μάρτιο στο αμφ.4. Αυτές οι συνελεύσεις είναι οι τακτικές. Για διεξαγωγή έκτατκτης γ.σ. απαιτείται είτε 5/9 υπογραφές στο δ.σ. της σχολής είτε συλλογή υπογραφών από το 1/6 των φοιτητών που ψήφισαν στι φοιτητικές εκλογλες.Για τσιγάρο και χρόνο δε λέει τπτ.
Τώρα τι γίνεται στη σχολή μας. Στο δ.σ. οι έδρες έχουν ως εξής: από 3 έχουν ΠΚΣ και ΔΑΠ και από 1 ΕΑΑΚ,ΠΑΣΠ και ΑΡΕΝ. Συχνά πυκνά καλέιται Δ.Σ. για συνέλευση, στο οποίο τα πράγματα είναι ψιλοστανταρ. Η ΠΚΣ και η ΕΑΑΚ έχουν χαρτί που καλούν σε Γ.Σ. Και συνήθως εκεί αρχίζει λίγο το θέατρο του παραλόγου. Το κάλεσμα της ΠΚΣ αναφέρει πως καλούμε σε Γ.Σ. για να πάρουμε απόφαση να κατέβουμε σε πορείες με το ΠΑ.ΜΕ. κλπ, ενώ των ΕΑΑΚ απλά λεει καλούμε σε Γ.Σ. με ταδε θέματα(τα ίδια τα τελευταία 3 χρόνια). Η ΔΑΠ δεν υπογράφει σχεδόν ποτέ, η ΠΑΣΠ αν υπογράψει υπογράφει το χαρτί της ΕΑΑΚ, η ΑΡΕΝ υπογράφει πάντα της ΕΑΑΚ και η ΠΚΣ το δικό της. Απόφαση δεν παίρνεται οπότε προχωράνε σε συλλογή υπογραφών.
86 υπογραφές είναι αρκετές ώστε να καλεστεί συνέλευση σύμφωνα με τα περσινά δεδομένα, οπότε καταλαβαίνεται πόσο εύκολο είναι να υπογράψεις για 40-50 άτομα που ήδη είναι στο ψηφοδέλτιο σου και να βρεις άλλους 20 ιδεολόγους, ανένταχτους αριστερούς που πάντα θέλουν συνέλευση και αλλους 20-30 που σκυλοβαριούντε να κάνουν εργαστήριο εκείνη τη μερα...
Οπότε έτοιμη η συνέλευση τσακ μπαμ. Μια συνέλευση που για να θεωρείται πως έχει απαρτία χρειάζεται περίπου 105 άτομα. Δηλαδή σχεδόν τπτ...
Τώρα σε ότι έχει να κάνει με το πως αλλάζει όλο αυτο το σκηνικό. Θεωρητικά γίνεται αν σκάσει ένα τρελό μπούγιο στη συνέλευση(νομίζω τα 2/3 των φοιτητών της σχολής) και ψηφίσει αλλαγή καταστατικού.Δηλαδή κάτι πρακτικά αδύνατο.
Τα μόνα πιο πρακτικά που μπορώ να σκεφτώ είναι: Προφανώς μην υπογράφετε σε χαρτία μόνο και μόνο επειδή βαριέστε, 2ον πηγαίνετε στις φοιτητικές εκλογές να ψηφίσετε ακόμα κι αν δεν σας εκφράζει κάτι πετάχτε στη κάλπη λευκά και 3ον απλά σε μια συνέλευση που υπάρχει πρόταση κατάληψης πηγαίνετε ψηφίστε αν δεν θέτε κατάληψη, αλλά μαζικά. Γιατί αν δει αυτός που προτείνει κατάληψη πως έχασε τη γ.σ. για 50-60 ψήφους, προφανώς και μετά θα του κοπεί ο αέρας και θα κάνει πίσω.
Αν θεωρεί κανείς ότι κάνω λάθος ας με διορθώσει, δεν έχω σκοπό να προσβάλω κανέναν ούτε να περάσω την άποψή μου,απλά γράφω τις σκέψεις μου.
Όσο για το αντοχής υλικών, νομίζω υπάγεται στους πολιτικούς μηχανικού οι οποίοι έχουν κι αυτοί κατάληψη οπότε λογικά θα έχει λουκετο, αλλά δεν παίρνω και όρκο...
- dj manos
- Banned
- Real Name: Μάνος
Πες τα ρε Κατεστραμμενε... 105 άτομα "απαρτία". Ούτε το 1/5 της σχολής!! Το 1/6,για να μην πω και λιγότερο. Και οι έκτακτες ΓΣ έχουν γίνει τακτικότατες! Άντε,γιατί έχουμε χάσει τη λογική μας σ' αυτή τη σχολή με τα κόμματα.
Και,εν πάσει περιπτώση,δεν με ενοχλεί τόσο η 3ημερη κατάληψη για την δολοφονία του Αλέξη (μπορώ να πω ότι συμφωνώ κιόλας!) όσο οι άναρθρες κραυγές των ΕΑΑΚιτών,του στυλ "θα ακολουθήσουν κι άλλες καταλήψεις!!","το αίμα κυλάει,εκδίκηση ζητάει!!",κλπ και η ευκολία με την οποία βάζουν τις ΓΣ... Σιγά ρε Ζορό όλοι. Φτιάξατε πρόγραμμα,δηλαδή,με το πότε θα έχουμε κατάληψη και πότε όχι? Τί είναι η κατάληψη? Γυμναστική? Για να έχουμε 2 φορές την εβδομάδα στο πρόγραμμα? Έλεος.
Και,εν πάσει περιπτώση,δεν με ενοχλεί τόσο η 3ημερη κατάληψη για την δολοφονία του Αλέξη (μπορώ να πω ότι συμφωνώ κιόλας!) όσο οι άναρθρες κραυγές των ΕΑΑΚιτών,του στυλ "θα ακολουθήσουν κι άλλες καταλήψεις!!","το αίμα κυλάει,εκδίκηση ζητάει!!",κλπ και η ευκολία με την οποία βάζουν τις ΓΣ... Σιγά ρε Ζορό όλοι. Φτιάξατε πρόγραμμα,δηλαδή,με το πότε θα έχουμε κατάληψη και πότε όχι? Τί είναι η κατάληψη? Γυμναστική? Για να έχουμε 2 φορές την εβδομάδα στο πρόγραμμα? Έλεος.
-
Katestramenos
Χωρίς να θέλω να σε αγχώσω πρέπει να σου πω ότι η σχολή έχει πάνω από 1400 εγγεγραμμένους φοιτητές, πολύ πιθανό να προσεγγίζει τους 1800. Οπότε αφήνω τους υπολογισμούς της απαρτίας(?) για την πάρτυ σου. Πάντως, πάλι χωρις να θέλω να σε αγχώσω, ξέρω σχολή που τελέιωσε συγγενικό μου πρόσωπο που η απαρτία ορίζονταν στο 1/2 των φοιτητών που ψήφισαν στις φοιτητικές εκλογές. Προφανώς ποτέ δεν υπήρχε απαρτία οπότε οι αποφάσεις παίρνονταν με όσους κι αν κατέβαιναν στη Γ.Σ.
Και σε μας μην νομίζεις ότι σέβοντε το καταστατικό.Για την ιστορία, το Δεκέμβριο του 2006 που ξεκίνησαν οι καταλήψεις που κράτησαν μέχρι το πάσχα, η πρώτη συνέλευση που πήρε η ΕΑΑΚ ήταν ΕΑΑΚ 77 ΠΚΣ 76 ΔΑΠ αποχώρηση ΠΑΣΠ+λευκά<10 και η απαρτία τότε ΄ηταν στα 165 άτομα. Χαρακτηριστικά είχε ακουστεί στα @@ μας το καταστατικό... Και η ΠΚΣ έκανε βέβαια κάτι ανάλογο σε μια συνέλευση που ίεχε γίνει το 07 μεσα στην διπλή εξεταστική, αλλά τουλάχιστον ληταν μόνο για συμετοχή σε κάποια πορεία και όχι κατάληψη, αλλά θα μου πεις δεν μετράει το "δώρο" αλλά η χειρονομια...
Και σε μας μην νομίζεις ότι σέβοντε το καταστατικό.Για την ιστορία, το Δεκέμβριο του 2006 που ξεκίνησαν οι καταλήψεις που κράτησαν μέχρι το πάσχα, η πρώτη συνέλευση που πήρε η ΕΑΑΚ ήταν ΕΑΑΚ 77 ΠΚΣ 76 ΔΑΠ αποχώρηση ΠΑΣΠ+λευκά<10 και η απαρτία τότε ΄ηταν στα 165 άτομα. Χαρακτηριστικά είχε ακουστεί στα @@ μας το καταστατικό... Και η ΠΚΣ έκανε βέβαια κάτι ανάλογο σε μια συνέλευση που ίεχε γίνει το 07 μεσα στην διπλή εξεταστική, αλλά τουλάχιστον ληταν μόνο για συμετοχή σε κάποια πορεία και όχι κατάληψη, αλλά θα μου πεις δεν μετράει το "δώρο" αλλά η χειρονομια...
- Falgorn
- Real Name: Hector-Xavier
- Επικοινωνία:
pipini έγραψε:oti dn pineis kafedes i paizeis tavli (kati to opoio emeis opws les to kanoume stin suneleusi enw esu k oi omoioi s tin wra twn ma8imatwn..kai as apofasisoun oi alloi pio einai kalutero....)
Πριν πιάσουμε καν το θέμα του τι είναι καλύτερο, είναι απλά γελοίο να παραπονιέσαι για μια απόφαση στη λήψη της οποίας συνειδητά δεν πήρες μέρος. Άλλωστε, το πανεπιστήμιο έχει ουσιαστικές διαφορές από το λύκειο, όπου ο λόγος ύπαρξής σου εκεί μέσα ήταν η παρακολούθηση των μαθημάτων. Πλεόν έχεις ένα σύλλογο ενήλικων ατόμων, που λογικό και θεμιτό είναι να παίρνει πολιτική θέση πάνω στα πράγματα με ανοιχτές συλλογικές διαδικασίες και όχι με ένα Δ.Σ. που γίνεται σε άγνωστο τόπο και χρόνο και ξαφνικά βγάζει αποφάσεις. Το να περιοριστούν οι συνελεύσεις σε δυο τακτικές το χρόνο είναι πλήρης απαξίωση του θεσμού των συνελεύσεων. Και το μόνο που μένει είναι ένα στείρο κυνήγι πτυχείου.dj manos έγραψε:Και οι έκτακτες ΓΣ έχουν γίνει τακτικότατες! Άντε,γιατί έχουμε χάσει τη λογική μας σ' αυτή τη σχολή με τα κόμματα.
Το αμφιθέατρο 2 δεν έχει παράθυρα που να ανοίγουν, και ναι, είναι πρόβλημα το κάπνισμα. Αλλά από τη στιγμή που δεν παίζει ιατρικό πρόβλημα, σε καμμία περίπτωση δεν είναι τόσο σοβαρό ώστε να μη μπαίνει κάποιος επειδή δεν του αρέσει και μετά να παραπονιέται που δε μπήκε. Από 'κει και πέρα είναι θέμα αισθητικής, εσένα δε σου αρέσει, εμένα ναι. Αν θεωρείς ότι τόσο πολύ σας φοβούνται οι παρατάξεις που κάνουν τέτοιες τις συνθήκες ώστε να μην έρχεστε, ελάτε στη συνέλευση για σπάσιμο, κι αν θέλετε κατεβάστε και πλαίσιο για ανοιχτή σχολή ή όχι στο κάπνισμα, ή ό,τι άλλο. Αν πάλι θεωρείτε ότι είναι τόσο σημαντικό να μην εισπνεύσετε τον καπνό των άλλων, μην παραπονιέστε.pipini έγραψε:gt oi suneleuseis ginontai katw apo tragikes sun8ikes sto amf II enw uparxoun safws pio aneta kai pio politismena amfi8atra??mipws epeidi exei mono mia eisodo-exodo kai voleuei orismenous na tromokratoun ton kosmo???i mipws DEN SUMFEREI oles tis parataxeis pou to mono pou 8eloun einai to mpaxalo na psifisei o kosmos..?gt dn nomizw na min katalavaineis oti oloi oi oudeteroi dn exoun kamia orexi na meinoun se tetoio perivallon gia toses wres...gt i suneleusi panta krataei parapanw wres ap oti upologizetai afou dn xekinaei POTE stin wra tis..kati pou epeisis sumfereis tis parataxeis stis opoies anaferomai parapanw..
Με τα προγράμματα που έχουν διάφορα εργαστήρια και μαθήματα, αυτό σημαίνει συνέλευση στις 21:00. Τότε δηλαδή θα έχουν περισσότεροι όρεξη να έρθουν?ΕΛ-Juan έγραψε:Αν ήταν στο χέρι μου, θα πρότεινα συνέλευση στο Αμφ. 4 και μάλιστα μετά το πέρας των μαθημάτων.
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο
Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει
Κανείς δεν τη λέει βίαιη.
Bertolt Brecht
Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Bertolt Brecht
- τελειωμένος
- Real Name: Κώστας
Το βασικό μας πρόβλημα είναι οι ανεμόμυλοι.... Σάντσο επάνω τους!!!
Μια νέα κυβέρνηση με υπουργικό συμβούλιο τους "πεφωτισμένους" σεμφίτες είναι ένα χαμόγελο στο μέλλον!
Ω ναι... σώστε τον κόσμο!!! εγώ θα βγώ στους δρόμους και θα ρίχνω ροδοπέταλα να περάσουν οι σωτήρες!!
Να σας δώ σε μερικά χρόνια ρε κομματόσκυλα, το έχω ξαναδεί το έργο και ήταν πολύ αστείο. Ειδικά οι αριστεροί που το παίζεται ιδεολόγοι και είστε και συσπειρωμένοι και φακελωμένοι αναζητήστε τα ίχνη αριστερών οδοντιάτρων που ήταν πριν από μιά δεκαετία φοιτητές να δείτε πού είναι τι κάνουν και τί εισοδήματα δηλώνουν.
Οι δεξιοί τουλάχιστον είναι ειλικρινείς: καθίκια εξαρχής ενώ οι άλλοι είναι ύπουλα κρυφά καθίκια
Συμπέρασμα όλοι για χέσιμο είναι.
Μια νέα κυβέρνηση με υπουργικό συμβούλιο τους "πεφωτισμένους" σεμφίτες είναι ένα χαμόγελο στο μέλλον!
Ω ναι... σώστε τον κόσμο!!! εγώ θα βγώ στους δρόμους και θα ρίχνω ροδοπέταλα να περάσουν οι σωτήρες!!
Να σας δώ σε μερικά χρόνια ρε κομματόσκυλα, το έχω ξαναδεί το έργο και ήταν πολύ αστείο. Ειδικά οι αριστεροί που το παίζεται ιδεολόγοι και είστε και συσπειρωμένοι και φακελωμένοι αναζητήστε τα ίχνη αριστερών οδοντιάτρων που ήταν πριν από μιά δεκαετία φοιτητές να δείτε πού είναι τι κάνουν και τί εισοδήματα δηλώνουν.
Οι δεξιοί τουλάχιστον είναι ειλικρινείς: καθίκια εξαρχής ενώ οι άλλοι είναι ύπουλα κρυφά καθίκια
Συμπέρασμα όλοι για χέσιμο είναι.
Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι παντρεμένος.
- dj manos
- Banned
- Real Name: Μάνος
Falgorn,ελπίζω το post σου να είναι χιουμοριστικό,γιατί αν δεν είναι τότε μάλλον ούτε εσύ έχεις πατήσει σε πολλές συνελεύσεις....
- Gus
- Real Name: Πολλες ερωτησεις
Μικρα ανθρωπακια(?) που διαβαζετε κατι σε μια αμφιβολου επιπεδου(αλλα σιγουρα του δικου σας) εφημεριδα και το παιρνετε σαν την απολυτη αληθεια,στενομυαλα οντα που χρειαζεται απλως ενα βαρυγδουπο ονομα (απο που και ως που βαρυγδουπο θα μου πειτε,μαλλον απο τοτε που εφαγε αυγα μια τυχαια τριανταφυλου) πισω απο την "αληθεια",χωρις να μπορουν να παραγουν την ελαχιστη κριτικη σκεψη...Αυτοι ειστε,αυτοι που βλεπουν καπου το ονομα "καμυ",και λενε "ωπα,αυτη ξερει πολλα.ειναι καλη".Αυτοι που εχουν προσαρμοσει την ιδανικη κοινωνια στα μετρα τους και θεωρουν οτι δεν χρειαζεται να κανουν κατι για να αλλαξει,και αν κανουνε,αυτο θα ειναι κατι ομορφο που θα μας αρεσει,ευπεπτο στους πολλους....Η αποψαρα σας δεν σταματα εκει κυριοι κουλτουριαραιοι,αφου θα θελατε να χτισετε πολλους γυαλινους πυργους να ανεβειτε να δινετε "επαναστατικες" κατευθυνσεις,εσεις που θα εχετε διαβασει ΣΩΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟΥ.Παρτε το χαμπαρι,ο κοσμος οσο θα κατεβαινει κατω μακρια απο κομματικες παρωπιδες και θα κανει αυτα που αισθανεται και οχι αυτα που του λενε οι καθε λογης διανοουμενοι θα εχει το δικιο κι εσεις οι "γνωστες και ψαγμενοι" το αδικο....Τα αναρχιλα-κομματοσκυλα και ολα τα αλλα εκει που σας παιρνει μαγκες,αν θελετε καθε μερα μαζι ειμαστε στο στεκι,μπορειτε να συζητησετε πιο κοσμια,αλλα μαλλον τοτε δεν εχετε το "φουσκωμα του παντελονιου" που προσφερει η αποσταση και το πατημα του πληκτρολογιου...Και μια προειδοποιηση...Διαβαστε και τπτ αλλο αμαθα παιδακια,γιατι αν μεινετε στην "επιβλητικοτητα και ομορφια των μεγαλων κτιριων της αθηνας που καινε οι κακοι μπαχαλοι",οπως πολυ ομορφα σας πληροφορει η αξια συνεχιστρια του καστοριαδη(a.r.r incal),η η γυναικα που συνδυαζει εμα γκολντμαν και ροζα λουξεμπουργκ σε ενα,τοτε θα γελανε μαζι σας και οι πετρες....
Οσον αφορα τις ΓΣ,αν και σαφως και δεν συμφωνω με τον τροπο με τον οποιο γινονται,και αν ξερετε εστω και λιγο τι ειναι αυτος ο χαρακτηρισμος που μου αποδιδετε θα καταλαβετε το γιατι,θα ειμαι σε καθε συνελευση εκει να προσπαθω να σας αποσπασω απο τα μαθηματα σας,απο το κυνηγι της ευτυχια σας,αιωνια δυστυχεις μου συν-ανθρωποι
(Ο τονος ειναι οσο ειρωνικος-επιθετικος χρειαζεται οταν μιλας σε ατομα που μιλησανε οπως μιλησανε παραπανω)
Οσον αφορα τις ΓΣ,αν και σαφως και δεν συμφωνω με τον τροπο με τον οποιο γινονται,και αν ξερετε εστω και λιγο τι ειναι αυτος ο χαρακτηρισμος που μου αποδιδετε θα καταλαβετε το γιατι,θα ειμαι σε καθε συνελευση εκει να προσπαθω να σας αποσπασω απο τα μαθηματα σας,απο το κυνηγι της ευτυχια σας,αιωνια δυστυχεις μου συν-ανθρωποι
(Ο τονος ειναι οσο ειρωνικος-επιθετικος χρειαζεται οταν μιλας σε ατομα που μιλησανε οπως μιλησανε παραπανω)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Gus την Παρ Δεκ 04, 2009 8:27 pm, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
- Falgorn
- Επικοινωνία:
@ dj manos
Φαντάζομαι ότι αναφέρεσαι στο κομμάτι για το αν είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα του αμφιθεάτρου 2, γιατί το υπόλοιπο δε νομίζω πως έχει κάτι παρεξηγίσιμο.
Από τη στιγμή που μπήκα στη σχολή δε θυμάμαι να έχω χάσει συνελεύσεις, ίσως κανα-δυο στην αρχή.. Αλλά σε καμμία περίπτωση δε μιλάω απέχοντας απ' τις συνελεύσεις. Ούτε και τα πνευμόνια μου είναι στην καταπληκτική κατάσταση, και ο καπνός με ενοχλεί αρκετά, καθώς καπνιστής δεν υπήρξα ποτέ. Παρ' όλα αυτά, δε μπορώ να θεωρήσω ότι η κατάσταση εκεί μέσα είναι τόσο τραγική ώστε κάποιος να μπορεί να λείψει από τη συνέλευση με δική του πρωτοβουλία και να μπορεί να παραπονεθεί μετά για την απόφαση που πάρθηκε ερήμην του και να είναι υπεράνω χλεύης. Αυτό ήταν το επιχείρημά μου. Και τρομοκρατημένος από κάποιον κομματικό όπως αναφέρθηκε παραπάνω δεν έχω νιώσει κάποια στιγμή, κι αν αυτό γινόταν, σίγουρα δε θα έφταιγε το γεγονός ότι το αμφιθέατρο 2 έχει μια είσοδο αντί για δύο. Από εκεί και πέρα, το αν αρέσει σε κάποιον η διαρρύθμιση του αμφιθεάτρου 2 είναι θέμα προσωπικής αισθητικής, οπότε και δεν αποτελεί επιχείρημα.
Φαντάζομαι ότι αναφέρεσαι στο κομμάτι για το αν είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα του αμφιθεάτρου 2, γιατί το υπόλοιπο δε νομίζω πως έχει κάτι παρεξηγίσιμο.
Από τη στιγμή που μπήκα στη σχολή δε θυμάμαι να έχω χάσει συνελεύσεις, ίσως κανα-δυο στην αρχή.. Αλλά σε καμμία περίπτωση δε μιλάω απέχοντας απ' τις συνελεύσεις. Ούτε και τα πνευμόνια μου είναι στην καταπληκτική κατάσταση, και ο καπνός με ενοχλεί αρκετά, καθώς καπνιστής δεν υπήρξα ποτέ. Παρ' όλα αυτά, δε μπορώ να θεωρήσω ότι η κατάσταση εκεί μέσα είναι τόσο τραγική ώστε κάποιος να μπορεί να λείψει από τη συνέλευση με δική του πρωτοβουλία και να μπορεί να παραπονεθεί μετά για την απόφαση που πάρθηκε ερήμην του και να είναι υπεράνω χλεύης. Αυτό ήταν το επιχείρημά μου. Και τρομοκρατημένος από κάποιον κομματικό όπως αναφέρθηκε παραπάνω δεν έχω νιώσει κάποια στιγμή, κι αν αυτό γινόταν, σίγουρα δε θα έφταιγε το γεγονός ότι το αμφιθέατρο 2 έχει μια είσοδο αντί για δύο. Από εκεί και πέρα, το αν αρέσει σε κάποιον η διαρρύθμιση του αμφιθεάτρου 2 είναι θέμα προσωπικής αισθητικής, οπότε και δεν αποτελεί επιχείρημα.
Αντιφάσκεις μέσα στην ίδια πρόταση. Αν απέχεις θεωρώντας απολίτιστους όσους συνεχίζουν και διατηρούν το θεσμό της συνέλευσης όπως τον βλέπεις, περιμένεις ξαφνικά να τους έρθει η επιφοίτηση και να υιοθετίσουν το μοντέλο της "πολιτισμένης συνέλευσης" όπως το έχεις εσύ στο μυαλό σου;dj manos έγραψε:Η πλειοψηφία,φίλτατοι,έχει ψηφίσει εδώ και καιρό: ΑΠΟΧΗ. Μόνο όταν γίνουν οι συνελεύσεις όπως θέλουμε εμείς,δηλαδή ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ,θα συμμετάσχουμε ξανά μαζικά.
Off Topic
για να μην ξεκινήσει κάποια (ακόμα πιο) ανούσια υποσυζήτηση, όχι, δεν είμαι σε κάποια παράταξη, απλά δεν θεωρώ τον εαυτό μου απολίτικο και αρκετά ατομιστή ώστε να απέχω για τέτοιους λόγους.
Bertolt Brecht
Bertolt Brecht
- τελειωμένος
- Real Name: Κώστας
Βρήκαμε τον Σάντσο!!!
Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι παντρεμένος.
- Falgorn
- Επικοινωνία:
Off Topic
επειδή δεν έχω διαβάσει ακόμα το Δον Κιχώτη, δεν κατάλαβα το σχόλιο...

Πραγματικά μου έκανε εντύπωση το πόσο έντονα βγαίνει σε αυτό το κείμενο η ψυχολογία του νομοταγή μικροαστού που αρέσκεται να βαυκαλίζεται με το να θεωρεί τον εαυτό του μέρος της διανόησης και της προόδου, και παρ' όλα αυτά έχει μια απίστευτα επιθετική στάση απέναντι σε ο,τιδήποτε δε συμμορφώνεται στα δικά του στάνταρ ευπρέπειας κι αισθητικής.Σώτη Τριανταφύλλου έγραψε:Παρέα της πλατείας Εξαρχείων στήνεται έξω από καφέ που μόλις έχει ανοίξει, σχολιάζοντας: «Πολύ κυριλέ είναι... Να του χώσουμε κανένα γκαζάκι;». Αργότερα, συσπειρωμένοι, εκβάλλουν την επαναστατική φωνή: «Γιάπηδες έξω! Να πάτε στο Κολωνάκι!». Το σύνθημα μού θυμίζει, αναπόφευκτα, εκείνο του φιλήσυχου μικροαστού: «Πρεζάκια έξω! Να πάτε στην πλατεία Βάθη!». Στο μεταξύ, λαμβάνω ένα e-mail που γράφει: «Άλλαξε μυαλά, θα πάθεις ό,τι έπαθε η Κούνεβα! Ξέρουμε πού μένεις...».
Η προειδοποίηση δεν προέρχεται από τα εγκληματικά αφεντικά, προέρχεται από θερμοκέφαλους «εξεγερμένους»: από εκείνους που κατέστρεψαν τη βιβλιοθήκη της Νομικής, το βιβλιοπωλείο του «Παπασωτηρίου», το πολυκατάστημα «Πλαίσιο». Δεν είναι οι «περιουσίες» που με απασχολούν, είναι ο συμβολισμός τους: όταν καις βιβλία, καις το κεφάλι σου. Σκέφτομαι το πόσο απέχει η πράξη από τις ιδέες, από τον «εξεγερμένο άνθρωπο» του Αλμπέρ Καμύ, από τους ευγενείς, σοφούς επαναστάτες: τον Τσερνιτσέφκι, τον Μαγιακόβσκι· τον Γιουτζήν Ντεμπς· τον Γκράμσι· σε πόση αμηχανία βρίσκεται οποιοσδήποτε αριστερός και αναρχικός με ιδεολογικές αποσκευές, μπροστά σ’ αυτές τις τυραννικές μειοψηφίες.
Περνάω από το απαλλοτριωμένο «πάρκο» στη γωνία Ζωοδόχου Πηγής και Ναυαρίνου: μεγάλη νίκη του κινήματος· το βασίλειο της ασχήμιας. Αλλά μην κάνετε κύματα, μην ενοχλείτε: τα «παιδιά» επαναστατούν. Το γιατί το ξέρω, νομίζω μάλιστα ότι το ξέρω καλύτερα από τα μέλη του «κινήματος». Το πώς (οι μέθοδοι) και το προς τι (με ποιο αίτημα, με ποιο όραμα) με προβληματίζουν. Επιπλέον, με προβληματίζει η κοινή γνώμη: γιατί τόσοι άνθρωποι χαίρονται επειδή καταστράφηκαν μεγάλα, επιτυχημένα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας; Γιατί, ακόμα περισσότερο, απειλούν ότι θα τα ξανακαταστρέψουν; Στην Ελλάδα, οτιδήποτε ωραίο, καλοκουρδισμένο, θριαμβικό, πρέπει να εξολοθρεύεται: κτίρια, άνθρωποι, αντικείμενα, ιδέες, όλα στα σκουπίδια, στα σκουπίδια που καίγονται. Τhe bonfire of the vanities.
Αντιθέτως, το να βάφεις, λόγου χάρη, μια τράπεζα κόκκινη, συνιστά μια συμβολική πράξη· κάτι εκφράζεις με το κόκκινο χρώμα, κάτι διακινδυνεύεις τη στιγμή που ρίχνεις την μπογιά. Η καταστροφή, η πυρά, παραείναι εύκολη και γρήγορη· ανέξοδη: στο τέλος της μέρας, τις αποζημιώσεις επωμίζεται ο φορολογούμενος πολίτης. Εξάλλου, το τοπίο μετά τη μάχη είναι θλιβερό: πώς μπορεί να ζει κανείς μέσα σε ερείπια;
Μένω σχεδόν απέναντι από το Πολυτεχνείο. Κάθε μέρα αναρωτιέμαι: πώς έχει επιτραπεί μια τέτοια καταπάτηση, ένας τέτοιος βιασμός του χώρου, του περιβάλλοντος; Έχω απαντήσεις που δεν αρέσουν σε κανέναν: οι άνθρωποι –νέοι και λιγότερο νέοι– χρειάζονται νομικό πλαίσιο για να κινηθούν (ή για να ακινητοποιηθούν)· χρειάζονται υποχρεώσεις και δικαιώματα. Ακόμη και η χρήση των δικαιωμάτων οφείλει να είναι υποχρεωτική (για παράδειγμα, η δωρεάν παιδεία πρέπει να είναι υποχρεωτική).
Ο χώρος του Πολυτεχνείου αποτελεί ένα πεδίο όπου ξεδιπλώνεται η σημερινή Ελλάδα: εγκατάλειψη, ανημπόρια, «άσυλο» για ανθρώπους που δεν αξίζουν κανενός είδους ασυλία. Οι φοιτητές ζουν μέσα στην ελεεινότητα, σ’ έναν αργόστροφο κόσμο, δίπλα σε καθηγητές-δημοσίους υπαλλήλους, κόλακες της νεολαίας και απολογητές ενός βαθιά επαρχιακού «νεοτερισμού». Το πανεπιστήμιο υπονομεύεται από την παθητική στάση των καθηγητών για πάνω από τριάντα πέντε χρόνια: εξαιρέσεις υπάρχουν αλλά δεν επαρκούν. Ο χώρος –η πόλη– βρίσκεται στο έλεος των εμπρηστών: οι εμπρηστές μπαίνουν και στρογγυλοκάθονται στο σπίτι σου όπως στο θεατρικό έργο του Μαξ Φρις.
Ψηφοθηρία, καλόπιασμα του όχλου, σύγχυση αξιών και ανατροπή αξιών, παραπομπή στις προτροπές του Μπακούνιν μαζί με άγνοια περί αναρχισμού και περί Μπακούνιν. Ο αναρχισμός είναι σκληρή δουλειά, δεν εξαντλείται σε τσιτάτα, σαν εκείνα που ξέρουν οι Κνίτες από τον Λένιν κι από τον Μαρξ διασκευασμένο και παραμορφωμένο από τους Σοβιετικούς. Ο αναρχισμός, η επανάσταση, είναι μεγάλες περιπέτειες του ανθρώπινου μυαλού, δεν είναι γιορτές μίσους.
Ξανά και ξανά, στην επέτειο του Πολυτεχνείου, με αφορμές αστυνομικής βίας ή και χωρίς έκδηλες αφορμές, στην Ελλάδα μάς χαρακτηρίζει το πνεύμα του Μάη του ’68 βαλκανοποιημένο και καθυστερημένο σαράντα χρόνια. Εξηγήσεις υπάρχουν, δικαιολογίες μπορούμε να επινοήσουμε: εκτός από τον Διαφωτισμό και τη βιομηχανική επανάσταση, χάσαμε και τη δεκαετία του ’60, τα εναλλακτικά κινήματα, τα αιτήματα της ατομικής ελευθερίας, τη ριζοσπαστικοποίηση της πολυφυλετικής, πολυπολιτισμικής αριστεράς. Έτσι, το κοινωνικό μας κίνημα είναι φτωχό, δογματικό· πρωτόγονο· στερείται φαντασίας, εμφορείται από διεστραμμένη σκέψη· μεταφράζει το λεγόμενο «ταξικό μίσος» σε φθόνο, εκδηλώνει τον φθόνο με πράξεις ασχήμιας και αφανισμού.
Τι συμβαίνει; Βρισκόμαστε ακόμα στη σκοτεινή εποχή πριν από τον Διαφωτισμό; Και γιατί δεν μιλάει κανείς για όλ’ αυτά από τον χώρο (the horror, the horror!) της αριστεράς; Γιατί αποδέχονται την ανοησία και την αυθαιρεσία ενός «κινήματος» που δεν ενδιαφέρεται για τη δικαιοσύνη και την καλοσύνη εφόσον διακόπτει βιαίως θεατρικές παραστάσεις, απειλεί με τρομοκρατικές επεμβάσεις και καθυβρίζει οποιονδήποτε διαφωνεί;
Η ποιότητα της ζωής εξαρτάται από την ποιότητα της αριστεράς: η συνάρτηση είναι απλή. Η δική μας αριστερά περιγράφεται ακόμα με όρους της δεκαετίας του ’30· λενινιστές, τροτσκιστές, σταλινικοί και αναρχοφασίστες, όλοι μαζί, ενωμένοι, χωρίς συγκεκριμένα ανθρωπιστικά αιτήματα, με τους μεν να επιμένουν στην κομματική συνείδηση, με τους δε να κραυγάζουν με την ορολογία που είχε νόημα (και αίμα) τον καιρό της βιομηχανικής επανάστασης.
Ο χρόνος στην Ελλάδα μοιάζει παγωμένος· τα ρολόγια σταματημένα. Γι’ αυτό –και για πολλούς ακόμα λόγους– το αριστερό μας κίνημα, εκτός από την ενάρετη εποχή της ΕΔΑ (ένα κόμμα ξεχασμένο λόγω της γενικευμένης αμνησίας και αμορφωσιάς), παραπαίει ανάμεσα στον οπισθοδρομικό πατριωτισμό και το προλεταριακό όνειρο της ταξικής δικτατορίας.
Η δικτατορία είναι μια πραγματικότητα: η «Νέα Αριστερά» δεν έχει φτάσει ακόμα στις ακτές μας για να αποκαταστήσει τις αληθινές αρχές του ανθρωπισμού. Ίσως να μη φτάσει ποτέ. Κοντολογίς, η αριστερά στην Ελλάδα είναι μια δεξιά που αφαιρεί από τον άνθρωπο την προσωπική του ευθύνη, που τον παρουσιάζει σαν κακορίζικο θύμα των περιστάσεων. Όσοι από τους ακτιβιστές δεν έχουν άδειο κεφάλι, έχουν γραφειοκρατικές ιδέες, υπεραπλουστευτικές (πλούσιοι-φτωχοί, καταπιεστές-καταπιεζόμενοι, καλοί-κακοί): όταν αγνοείς τη σύνθετη φύση της ζωής και της οργανωμένης κοινωνίας, την ανάγκη της πολιτικής πραότητας και της ομορφιάς, δεν είσαι παρά ένας ακόμα βάνδαλος.
Ειδικά το σχόλιο για το πάρκο Ναυαρίνου είναι όλα τα λεφτά. Σε μια κατάσταση που οι κάτοικοι μιας περιοχής πήραν στα χέρια τους για λίγο την πορεία της "οικιστικής ανάπτυξης του Ομέρ Πριόνη" και απέτρεψαν το ξήλωμα του πάρκου, το οποίο προοριζόταν για γκαράζ, το διακύβευμα για την ίδια είναι πως το πάρκο όπως έιναι τώρα δεν έχει την "υψηλή αισθητική" του γκαράζ...
Ή παρακάτω, όπου αναφέρεται με αποτροπιασμό στη διακοπή θεατρικών παραστάσεων. Θυάμαι συγκεκριμένο σκηνικό, όπου παιδιά το Δεκέμβρη μπήκαν σε ένα θέατρο, ανέβηκαν στη σκηνή όπου γινόταν η παράσταση (παιζόταν ο "Ρομπέρτο Τσούκο" του Μπερνάρ-Μαρί Κολτές), τη διέκοψαν, διάβασαν ένα κείμενο για το Δεκέμβρη και για τους λόγους που ο κόσμος κατεβαίνει στους δρόμους. Ένα από τα παιδιά που παίζαν στην παράσταση, μου είπε μετά ότι οι ίδιοι οι ηθοποιοί το συζητήσαν εκείνη την ώρα και αποφάσισαν να διακόψουν εκείνη την παράσταση και τις παραστάσεις τους των επόμενων ημερών, σε συμπαράσταση στα γεγονότα. Και μετά, έξω από το θέατρο, οι θεατές είχαν σχηματίσει άπειρα πηγαδάκια και συζητούσαν, όχι για το πόσο κρίμα και απαράδεκτο είναι που διακόπηκε η παράσταση για την οποία είχαν πληρώσει εισητήριο, αλλά για το Δεκέμβρη, τα γεγονότα των ημερών και τις αιτίες τους. Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι απείρως σημαντικότερο από το να δουν απλά μια παράσταση, όσο αριστουργηματικό κι αν είναι το σενάριο, και μετά να πάνε σπίτια τους. Και πάλι όμως, αγνοεί την πολιτική χροιά αυτού του γεγονότος και στέκεται στο ότι η παράσταση θα έπρεπε να έχει γίνει κανονικότατα.
Ο όρος "αναρχοφασίστες" που χρυσιμοποιεί μου θυμίζει πολιτικό κριτήριο Γεωργιάδη, με το τσουβάλιασμα που γίνεται σε μια λέξη των αναρχικών διαφόρων ρευμάτων, οργισμένων καθημερινών παιδιών, απολίτικων μπάχαλων που το παίζουν αναρχικοί, χουλιγκάνων των γηπέδων που κατέβηκαν να εκτονώσουν τη μίζερη καθημερινότητά τους και ασφαλιτών που προσπάθησαν να κατευθύνουν τα επεισόδια.
Και ένα τελευταίο σημείο που μου κάνει εντύπωση (από τη στιγμή που η αρθρογράφος θέλει να προβάλλεται ως αριστερής ιδεολογίας) είναι η υπεράσπιση των μεγαλοκαταστημάτων (γιατί από τη διατύπωση φαίνεται πως δεν αναφέρεται στα διάφορα μικρομάγαζα) και κυρίως η αναγόρευσή τους σε "ωραία, καλοκουρδισμένα, θριαμβικά". Θριαμβικά είναι. Θριαμβικά της κοινωνίας που δημιουργεί καθημερινά απελπισμένους ανέργους, καταδικάζει τους συνταξιούχους στην ασιτία, δολοφονεί μετανάστες με τους όρους εργασίας και την παράνομη διαμονή που τους επιβάλλει (αφού το κόστος κι οι καθυστερήσεις των χαρτιών παραμονής έιναι σχεδόν απαγορευτικά) ή και με "τυχαίες εκπυρσοκροτήσεις". Ναι, αυτά τα "θριαμβικά" κτήρια έχουν θεμελιώνονται καθημερινά με το αίμα αυτών των ανθρώπων. Αρνούμαι να προσκυνήσω αυτά τα τοτέμ του καπιταλισμού και της βαρβαρότητας.
Bertolt Brecht
Bertolt Brecht
- antony07
- Forum Moderator

- Real Name: Αντώνης
- Επικοινωνία:
Μιας και επανήλθε εκεί το θέμα, έψαξα λίγο για την Σώτη, μιας και μου έκανε εντύπωση η παραπάνω έκθεση γυμνασίου, που την δημοσιεύει κιόλας ως δοκίμιο.
Βρήκα και σελίδα στο facebook, οι φωτογραφίες της οποίας επιβεβαιώνουν την πρόβλεψη που έκανα σε προηγούμενα ποστ...
Επίσης έμαθα ότι γράφει και στην Άθενς Βόις (μακριά από μας), οπότε νομίζω δεν υπάρχει πλέον λόγος να ασχολούμαστε με αυτό το άτομο, μιας και εμπίπτει στην γνωστή κατηγορία των hipsters/AthensVoiceάδων, οπότε εξ' ορισμού μόνο μπούρδες μπορεί να λέει/γράφει.
Πάρτε βαθιά ανάσα καιιιιιιι......
Βρήκα και σελίδα στο facebook, οι φωτογραφίες της οποίας επιβεβαιώνουν την πρόβλεψη που έκανα σε προηγούμενα ποστ...
Επίσης έμαθα ότι γράφει και στην Άθενς Βόις (μακριά από μας), οπότε νομίζω δεν υπάρχει πλέον λόγος να ασχολούμαστε με αυτό το άτομο, μιας και εμπίπτει στην γνωστή κατηγορία των hipsters/AthensVoiceάδων, οπότε εξ' ορισμού μόνο μπούρδες μπορεί να λέει/γράφει.
Πάρτε βαθιά ανάσα καιιιιιιι......
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε"
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε"
- Chris
- Forum Moderator

- Real Name: Χρήστος
Βγαίνω λίγο off-topic, αλλά έχω να δηλώσω ότι ο τύπος που έχει το faeenamalaka είναι μία τρίχα από τα @@ του Maddox
γυαλακιδες με μουσια και χοντρες μπριζολες θα εχει συνελευση την εβδομαδα που μας ερχεται?