Avast antivirus hacked

Πριν το βάψεις μπλε και το ρίξεις στη θάλασσα γιατί δεν ρίχνεις μια ματιά εδώ;

Συντονιστές: kostas213, markelos

Άβαταρ μέλους
timos_m
Real Name: ΤΜ

Re: Avast antivirus hacked

Δημοσίευση από timos_m »

Chris έγραψε:Εντάξει ρε παιδιά, μη σφαχτούμε και για ένα κωλό-antivirus.. :e_confused:
Δίκιο έχεις. Παρ' όλ' αυτά αναρωτιέμαι αν είμαι ο μόνος που βλέπει ότι το πιο "εχθρικό" ποστ στο τοπικ είναι αυτό:
Full Metal Alchemist έγραψε:
Chris έγραψε:
Full Metal Alchemist έγραψε:@Wizard το συγκεκριμενο προβλημα ειναι στα antivirus και οχι στα λειτουργικα (Το εχουν παθει pc με XP, vista ΚΑΙ windows 7 απο γνωστους)
O Wizard δε μίλησε ποτέ γιά Windows. Για linux λέει. :P
2. Στο site λέει ότι το πρόβλημα παρατηρείται μόνο για τη Γαλλική έκδοση των Windows XP που έχουν SP1 και για τη Ρώσικη έκδοση με SP2... Ας μην είμαστε υπερβολικοί...

Διαβασε πριν πεταξεις εξυπναδες.

@timos (sorry κιολας) Το Avast ειναι δωρεαν kai to NOD αυθεντικο
επισης ρωτησα φιλους και γνωστους πριν λιγο και τοχουν παθει πολυ

ΥΓ: Αν ειναι δυνατον να ανοιγω topic προειδοποιησης για τετοιο θεμα και να το αντιμετωπιζετε τοσο εχθρικα ολοι λες και πρεπει να σας πεισω...
Full Metal Alchemist, ειλικρινά, εγώ προσωπικά δεν είχα καμία εχθρική διάθεσή απέναντί σου πριν δω το παραπάνω ποστ σου, και εξίσου ειλικρινά με ενδιαφέρει το ζήτημα που έθεσες.

Επομένως, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει οτιδήποτε το επιθετικό σ' αυτό, ανεξάρτητα απ' το πώς μπορεί να φαίνεται (παρόλο που δε βλέπω τον τρόπο που μπορεί να εκληφθεί ως επιθετικό, αλλά παρεξηγήσεις γίνονται), ξαναεξηγώ:
Γνωρίζω πως είναι συχνό φαινόμενο, και εξάλλου μου έχει τύχει κι εμένα με άλλο antivirus, να αναγνωρίζεται ως απειλητικό ένα πρόγραμμα που ο χρήστης γνωρίζει πως δεν είναι στην πραγματικότητα (αυτό είναι ο ορισμός του false positive για την περίπτωση του antivirus και δεν αποτελεί ένδειξη ότι το antivirus είναι "χακαρισμένο" με οποιονδήποτε τρόπο). Αυτό τις περισσότερες φορές συμβαίνει όταν το πρόγραμμα που το antivirus εντοπίζει ως απειλή είναι ενεργοποιημένο με πλάγιο τρόπο, για παράδειγμα με ένα crack, επειδή ο χρήστης δεν έχει αγοράσει νόμιμη άδεια χρήσης του προγράμματος. Ακόμα κι αν δεν ανήκεις στην πιο συνηθισμένη κατηγορία, αλλά το πρόγραμμα που το avast σου εντόπισε ως ιό είναι original, το false positive αυτό δεν αποδεικνύει ότι το avast είναι "χακαρισμένο".

Και ξαναρωτάω (πιο αναλυτικά αυτή τη φορά):
Το πρόγραμμα για το οποίο σου εμφανίστηκε το false positive ήταν αυθεντικό; Το πρόβλημα σου εμφανίστηκε για πολλά προγράμματα; Αν όχι, που στηρίζεται η άποψή σου πως το avast είναι χακαρισμένο; Έχεις κάποιο link που να το στηρίζει; (Το link που έδωσες στο πρώτο σου ποστ αναφέρεται σε ένα συγκεκριμένο false positive που αφορά συγκεκριμένες εκδόσεις των Windows, και αφού με ασφάλεια μπορώ να υποθέσω πως δεν έχεις τα Ρώσικα ή τα Γαλλικά XP, δε σε αφορά)
Άβαταρ μέλους
Full Metal Alchemist
Real Name: Konstantinos
Facebook ID: 849225054
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Full Metal Alchemist »

pao132003 έγραψε:έκανες τον κόπο να κάνεις edit, full metal alchemist. γιατί δεν απαντάς κιόλας στις ερωτήσεις μας;
αυθεντικα ειναι

Συγνωμη παιδια νομιζα οτι θα ηταν καλο να προειδοποιησω τους συμφοιτητες μου για κατι που με προειδοποιησαν και με εσωσε, λαθος μου...
People cannot gain anything without sacrificing something. You must present something of equal value to gain something. That is the principle of equivalent trade in alchemy. We believed that was the truth of the world when we were young...
Άβαταρ μέλους
pao132003
Real Name: Γιάννης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από pao132003 »

όχι, ρώτησα κάτι άλλο και ακόμα δεν έχω λάβει απάντηση. λέω: το link που έδωσες περιγράφει εντελώς διαφορετικό πρόβλημα από αυτό που περιγράφεις εσύ. διαφωνείς; ελπίζω να απαντήσεις και ζητάω κι εγώ συγγνώμη, αν ένιωσες ότι σου επιτίθεμαι
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)

H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μαρία-Σοφία
Facebook ID: 735434828
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

Αν και δεν έχω avast .. μήπως αυτό το λink -> http://forum.avast.com/index.php?topic=51647 απαντάει στις απορίες σας; :)

Αν κατάλαβα καλά, αναγνώριζε ως ύποπτα διάφορα αθώα αρχεία και πιο συγκεκριμένα αρχεία .exe ή συστήματος. Ούτε οι ίδιοι δε ξέρουν πως προέκυψε αυτό! :P

Και make love, not war .. μην έρθω με καμιά βρεγμένη σανίδα!! :mrgreen:
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
Άβαταρ μέλους
pao132003
Real Name: Γιάννης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από pao132003 »

msl, όπως είπα και παραπάνω όλα τα antivirus εμφανίζουν false positives. απλά προσπαθώ να καταλάβω τι παίζει με αυτό το χακάρισμα που περιέγραψε ο full metal alchemist
Off Topic
οι επίδοξοι peacemakers ας ηρεμήσουν, δεν πρόκειται να τσακωθούμε εδώ :P
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)

H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μαρία-Σοφία
Facebook ID: 735434828
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

Τα τινά είναι να "μόλυνε" κάτι τα update toy προγράμματος και να πιάνει ως επιβλαβείς και εφαρμογές που εκτελούν κάτι μη επιβλαβές. Ή να "κόλλησαν" οι χρήστες κάπως έναν ιό που δεν είναι ικανό να τον εντοπίσει *ακόμα" το avast και πιθανότατα και άλλα antivirus (αν π.χ. είναι φρέσκο πράγμα)! Ή .. κάποια συμπεριφορά ιού να ήταν παρόμοια με αυτών των προγραμμάτων (ή ο προγραμματισμός ανίχνευσης να μπορούσε να παραπέμψει και σε αυτά). Αλλά εδώ οι ίδιοι έχουν αναγνωρίσει το πρόβλημα και δεν ξέρουν τι φταίει, θα το λύσουμε εμείς; :P

Εγώ θα έλεγα να μην το βγάλουν όσοι το έχουν, απλά να το καταστήσουν ανενεργό και να χρησιμοποιήσουν κάποιο άλλο antivirus (για να μην έχουν τα προβλήματα με τα αρχεία και να μη χτυπήσουν τα δύο antivirus μεταξύ τους) μέχρι να δουν τι ακριβώς φταίει και πως αντιμετωπίζεται.
Off Topic
My dear .. αυτό κάνει μπαμ από μίλια .. :P Προσοχή μόνο μη μου πάθετε overdose από την πολύ αγάπη!!
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υπολογιστές - Εφαρμογές - Internet”