Hangover

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Άβαταρ μέλους
timos_m
Real Name: ΤΜ

Re: Hangover

Δημοσίευση από timos_m »

O kanenas έγραψε:
noir έγραψε:Για το hangover της επομενης μερας, μια λυση ειναι με το ξυπνημα, 2-3 ποτηρια νερο, 1 καφες, και 1 ποτηρι βιταμινουχος χυμος, πχ amita motion. (+ 1 ασπιρίνη αν παιζει και εντονος πονοκεφαλος)
Οτιδήποτε υγρό μπει στο στομάχι κατά το hangover θα επιταχύνει τη διαδικασία ανακατωσούρας. Οπότε, τρώμε στεγνά πράματα (καμιά φρυγανιά και τέτοια) και όχι νεράκια, προτοκαλαδούλες και χυμοί, εκτός αν γουστάρουμε να ξερνάμε.
Ο πονοκέφαλος του hangover οφείλεται στην αφυδάτωση που προκαλεί το αλκοόλ. Επομένως, τα νεράκια είναι το καλύτερο γιατρικό.
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

Τι να πω... Εμένα μ'αρρωσταίνουν περισσότερο...
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Re:

Δημοσίευση από Hengeo »

drcypher έγραψε:κωλόκρασο
Ύβρης! Δεν υπάρχει καλύτερο από ένα ποτηράκι καλό κρασί (ιδίως άσπρο)! :D

Στα του θέματος, θα συμφωνήσω με τον noir ότι παίζει μεγάλο ρόλο η ποιότητα του ποτού. Επίσης, κάθε οργανισμός αντιδρά μοναδικά, δηλαδή μπορεί με το ίδιο ποτό κάποιος να είναι οκ, και κάποιος χάλια για μία μέρα. Τα δύο χειρότερα μεθύσια μου τα έχω κάνει με κόκκινο κρασί (παρεμπιπτόντως το κόκκινο κρασί είναι πιθανότερο να προκαλέσει hang over από το άσπρο) και ρακί αντίστοιχα. Παρ'όλα αυτά, αν εξαιρέσουμε κάποια δίψα, δεν είχα πρόβλημα την άλλη μέρα. Βέβαια δεν έφτασα ποτέ στο σημείο να κάνω έμμετους ή να χάσω τη νηφαλιότητά μου (βέβαια εδώ κάποιος μπορεί να προβάλει αντίλογο ότι πιθανόν να μην είμαι νηφάλιος εκ γενετής, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα :P), απλώς ζαλιζόμουν έντονα. Αντιθέτως, μέσα στις γιορτές που μας πέρασαν την έπαθα με 4 περίπου ποτήρια κόκκινο κρασί, παρ'όλο που΄την ώρα που το έπινα σχεδόν δε με είχε πιάσει.

Πως αντιμετωπίζεται; Δεν υπάρχει σίγουρη απάντηση. Το hang over είναι στην ουσία μίας ήπιας μορφής δηλητηρίαση από τις αλκοόλες που περιέχει το ποτό, και όπως είπα παραπάνω, ο κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά. Εμένα με βοηθάει το να πίνω νερό παράλληλα με το ποτό (όχι ανακατεμένα, από διαφορετικά ποτήρια), έτσι πίνεις λιγότερο χωρίς να το καταλαβαίνεις, γλιτώνεις και την αφυδάτωση. Αυτό με το να ξαναπιείς το ίδιο έχει βάση, αφού στην ουσία είναι το ίδιο σύμπτωμα που έχουν οι αλκοολικοί, αλλά σε πιο ήπιο βαθμό, για αυτό μην το κάνετε! Είναι ο ίδιος μηχανισμός που εθίζει στο τσιγάρο και τα λοιπά ναρκώτικα, απλώς πιο σταδιακά!
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
Artemoila
Real Name: Artemis
Facebook ID: 1003775262

Δημοσίευση από Artemoila »

Συμφωνώ με τον Τίμο, τα υγρα είναι τα καλύτερα μιας κ το αλκοόλ σε αφυδατώνει απίστευτα. Όποτε πίνω κ ούτε στάλα δεν αφήνω, ξυπνάω πολλές φορές το βράδυ για νερό! Ακόμα κ στον ύπνο μου βλέπω οτι διψάω δλδ... :P Η πιο κοντινή στιγμή στο ξέρασμα/ζάντα/Ράνια-δε-μπορώ-να-γυρίσω-σπίτι-μόνη ήταν με ούζο (twice), αλλά την άλλη μέρα ήμουν περδίκι. Το χω ακούσει γενικά ότι το ούζο σε βαράει πιο εύκολα, αλλά δε σου αφήνει το hangover κ από προσωπική εμπειρία λοιπόν συμφωνάω. Eπίσης κοιτάξτε αυτό με την περιεκτικότητα σε μεθανόλη που λέτε... Απ όσο ξέρω τα περισσότερα ποτά έχουν μέσα αιθανόλη.
Άβαταρ μέλους
ex8ros tou malaka
Real Name: Vasilantwnhs

Δημοσίευση από ex8ros tou malaka »

Γενικά νομίζω πως είναι πάρα πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τόσο το μεθύσι,όσο και το αυριανό ξύπνημα. Έτσι δεν νομίζω πως μπορεί να υπάρχει και κοινή αντιμετώπιση καταπολέμισης του. Άλλες φορές θα φας κάτι στεγνό και θα σου περάσει και άλλες με το που θα βάζεις κάτι στο στόμα σου θα το βγάζεις στα καπάκια. Επειδή έχω μεθύσει μπόλικες φορές και έχω κάνει και πολύ άσχημα μεθύσια (μέχρι απώλειες μνήμης) έχω παρατηρήσει ότι αρκετές φορές με έχει βοηθήσει το να ξεράσω. Παρά την ενόχληση που νιώθεις όταν κάνεις εμετό και την άσχημη γεύση που σου αφήνει, σε περίπτωση που το στομάχι σου είναι σε άσχημη κατάσταση το να πιέσεις τον ευατό σου να ξεράσει (δάχτυλο (και όχι στον κώλο!!)) μπορεί να σε στρώσει και σε μικρό χρονικό διάστημα. Βέβαια και αυτό εκτός του ότι είναι κάτι βάρβαρο για σένα (όχι για όλους το ίδιο βέβαια) δεν είναι και κάτι που θα λειτουργήσει σίγουρα.
Όσον αφορά τα ποτά που σε χτυπάνε, νομίζω πως όλα όταν είναι σε υπερβολικές ποσότητες.Έχω καταφέρει να γίνω κώλος με μπύρες!! Βέβαια ότι το ούζο χτυπάει πιο εύκολα ισχύει,όπως επίσης ισχύει το ότι έτσι και τα αναμείξεις έπειτα καλύτερα την επόμενη να πας στους χημικούς δίπλα να μελετήσουν τις αντιδράσεις στο στομάχι σου.
Άβαταρ μέλους
timos_m
Real Name: ΤΜ

Δημοσίευση από timos_m »

Artemoila έγραψε:Eπίσης κοιτάξτε αυτό με την περιεκτικότητα σε μεθανόλη που λέτε... Απ όσο ξέρω τα περισσότερα ποτά έχουν μέσα αιθανόλη.
Η μεθανόλη νομίζω πως είναι αυτό που χρησιμοποιείται στη νοθεία των ποτών (μπόμπες) ως υποκατάστατο της αιθανόλης, λόγω του μικρότερου κόστους. Παρ' όλ' αυτά, είναι τοξική, και δε νομίζω πως φυσιολογικά περιέχεται στα ποτά.
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

Λετε να φανει χρησιμο το τοπικ στον καμενο απο το παρακάτω βιντεακι;

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BWC6LuYO5HM[/youtube]
(2 ξίδια, μία κολα)
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

timos_m έγραψε:
Artemoila έγραψε:Eπίσης κοιτάξτε αυτό με την περιεκτικότητα σε μεθανόλη που λέτε... Απ όσο ξέρω τα περισσότερα ποτά έχουν μέσα αιθανόλη.
Η μεθανόλη νομίζω πως είναι αυτό που χρησιμοποιείται στη νοθεία των ποτών (μπόμπες) ως υποκατάστατο της αιθανόλης, λόγω του μικρότερου κόστους. Παρ' όλ' αυτά, είναι τοξική, και δε νομίζω πως φυσιολογικά περιέχεται στα ποτά.
Ακριβώς, είναι αυτό που λέμε το "μπλε" φωτιστικό οινόπνευμα! Το αποχρωματίζουν αφήνοντάς το στον ήλιο, και μετά το σερβίρουν σε "παρεμφερή" ποτά, πχ βότκα.
Είναι τοξικό σε μακροπρόθεσμη χρήση, και πρόσφατα άκουσα ότι ακόμα και η βραχυπρόθεσμη (πχ 1 φορά) μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε κάποιους.
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Άβαταρ μέλους
Artemoila
Real Name: Artemis
Facebook ID: 1003775262

Δημοσίευση από Artemoila »

καπου είχα διαβάσει ότι παλιά καναν ποτά απο μεθανόλη. wood alcohol αν δεν κανω λαθος...
Άβαταρ μέλους
sos
Real Name: Κώστας

Hangover

Δημοσίευση από sos »

Ακριβώς. Το γνωστό ξυλόπνευμα.
Αν ένα πρόβλημα δεν έχει λύση, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”