Bumptop prototype

Πριν το βάψεις μπλε και το ρίξεις στη θάλασσα γιατί δεν ρίχνεις μια ματιά εδώ;

Συντονιστές: kostas213, markelos

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
xaplas
Real Name: Real Name

Bumptop prototype

Δημοσίευση από xaplas »

Δείτε αυτό το βιντεάκι (είναι περίπου 7 λεπτά αλλά αξίζει) για ένα καινούριο πρωτότυπο desktop (κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2006)

Μετά ρίξτε μια ματία και εδώ για να δείτε ότι η Apple έχει κατοχυρώσει αυτή την πατέντα από το 1991!!!!
Άβαταρ μέλους
sparc
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από sparc »

Αν προσπαθείς να πεις ότι η μεγάλη apple τους πρόλαβε όλους έχεις χάσει το νόημα. Το βιντεάκι αναπαριστά το αποτέλεσμα της διπλωματικής δύο, συνομήλικων μας,  φοιτητών Εφαρμοσμένων στο Torronto. Έχουν τον αμέριστο σεβασμό μου.

http://www.bumptop.com/
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

Το "μεγάλη"  θα μπορούσε να λείπει μπροστά από το "apple" σαν ειρωνία. Stick to the facts. Έγινε η πατέντα το 91 ή όχι;

Άβαταρ μέλους
xaplas
Real Name: Real Name

Δημοσίευση από xaplas »

Ακριβώς αυτό που λέει ο el_greco. Δεν είπα ότι τους πρόλαβε, απλά έτυχε και αυτό που έβγαλαν τώρα, η Apple το είχε σαν ιδέα 15 χρόνια πριν.
Άβαταρ μέλους
sparc
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από sparc »

Και μπορεί κάλλιστα οι δύο φοιτητές να εμπνεύστηκαν από την ιδέα της apple.
Δεν μπορώ να καταλάβω πως η διπλωματική δύο φοιτητών, εντελώς μη-εμπορική, μπορεί να είναι αντικείμενο διαμάχης copyright. Δλδ αν εγώ στα πλαίσια της διπλωματικής μου, γράψω μία δικιά μου υλοποίηση ενός αλγορίθμου σπάω την πατέντα μόνο και μόνο επειδή το πρόγραμμα θα κάνει το ίδιο πράγμα?
Είναι θαυμαστό από μόνο του το γεγονός ότι μπόρεσαν να μοντελοποιήσουν ένα τόσο πολύπλοκο φυσικό πρότυπο και δεν νομίζω ότι στα πλαίσια της έρευνας ασχολείται κανείς με το ποιος το σκέφτηκε πρώτος!

Αυτή ακριβώς είναι η διαμάχη μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής για το τι ακριβώς είναι οι πατέντες. Στην Ευρώπη λοιπόν, πατέντα μπορεί να υπάρξει μόνο για την υλοποίηση και όχι για την ιδέα. Εφόσον ο κώδικας δεν είναι ίδιος, δεν υπάρχει και πρόβλημα.

ΥΓ: Η ειρωνεία ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα να αποδώσω. Περιφρονώ κάθε οντότητα που έρχεται αντιμέτωπη με την ιδέα του ανοιχτού κώδικα και του ελεύθερου λογισμικού. Οι "αμερικάνικου τύπου" πατέντες σκοτώνουν την πληροφορική.
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υπολογιστές - Εφαρμογές - Internet”