Τι θα γίνει με το εξάμηνο
παιδια καλησπερα!ξερουμε τι θα γινει με το εξαμηνο και με την εξεταστικη?ακουσα τη γελοιοτητα να πραγματοποιηθει η εξεταστικη τωρα!κι απορω αφου απαιτουνται κι αλλες ωρες μαθηματων πως θα γινει κατι τετοιο?και κατι ακομα αν (λεμε τωρα)σωθει το εξαμηνο και μεταφερθει η εξεταστικη για ποτε λεγεται να μεταφερθει?ιουλιο η σεπτεμβριο?παντα μιλαω για την εξεταστικη χειμερινων εξαμηνων!
- drcypher
- Portal Administrator

- Real Name: Κώτσος Φίλ
Καλό είναι να μην κάνουμε υποθέσεις και εικασίες. Υπάρχουν δυο καθοριστικές παράμετροι:
Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Αν δεν σταματήσουν οι κινητοποιήσεις δεν υπάρχει βάση συζήτησης. Να σας θυμίσω πως είχε γίνει Συνέλευση Σχολής εν μέσω καταλήψεων και ψηφίστηκε η παράταση του εξαμήνου και η διενέργεια εξετάσεων. Τι βγήκε; Τίποτα!
Επαναλαμβάνω: Ας παραμείνουμε σοβαροί, συγκρατημένοι και ψύχραιμοι φοιτητές, παρατάξεις, καθηγητές και διοίκηση
- Πότε θα σταματήσουν (οριστικά) καταλήψεις και απεργίες
- Τι διάθεση έχουν οι καθηγητές και η Διοίκηση της Σχολής και του Ιδρύματος
Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Αν δεν σταματήσουν οι κινητοποιήσεις δεν υπάρχει βάση συζήτησης. Να σας θυμίσω πως είχε γίνει Συνέλευση Σχολής εν μέσω καταλήψεων και ψηφίστηκε η παράταση του εξαμήνου και η διενέργεια εξετάσεων. Τι βγήκε; Τίποτα!
Επαναλαμβάνω: Ας παραμείνουμε σοβαροί, συγκρατημένοι και ψύχραιμοι φοιτητές, παρατάξεις, καθηγητές και διοίκηση
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
-
NIKOLAS
- Real Name: Nικόλας
Δεν διαφωνώ πως καλά θα κάνουμε να παραμείνουμε ψύχραιμοι.'Αλλωστε οποιαδήποτε μορφή πανικού (οχι βέβαια απάθειας και αδιαφορίας) μάλλον κακό θα κάνει. Από την άλλη όμως είναι καιρός να προβληματιστούμε πολύ σοβαρά και για το τι θα γίνει με το εξάμηνο. Αν κάποιος μπορούσε να μιλήσει με την Κυριάκη νομίζω θα μας διαφώτιζε τουλάχιστον ως προς τη διάθεση των καθηγητών. Πάντως σε εφημερίδες αναφέρεται η πραγματοποίηση μαθημάτων κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα.
- pao132003
- Real Name: Γιάννης
- Επικοινωνία:
κι εγώ μέσα είμαι, να γίνουν. κι ας παρακολουθούν ~15 άτομα, έτσι κι αλλιώς και τον υπόλοιπο καιρό τόσοι παρακολουθούν.
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)
H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
-William Faulkner, novelist (1897-1962)
H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΛΙΓΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΓΙΑ ΜΝ ΧΑΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΜΝ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΞΑΜΗΝΟ?Η ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΕΧΙΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ? Η ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ? ΛΙΓΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ
- HeartDoc
- Real Name: Νίκος Καραστάθης
Αρχικά, καλησπέρα και καλωσήλθες στην παρέα του semfe.gr 
Όλα αυτά που ακούμε (όλοι μας) είναι προς το παρόν φήμες και "προβλέψεις" για το τι θα ήταν δυνατό να γίνει ώστε να μην χαθεί το εαρινό εξάμηνο (γιατί το χειμερινό όπως φαίνετα ... χαιρέτα το
).
Δεν έχει αποφασιστεί κάτι από κάποια υπεύθυνη αρχή. Συνεπως, κάνε λίγη ακόμα υπομονή, η ουρά έμεινε, και να είσαι σίγουρος πως μόλις μάθουμε κάτι επίσημο να ενημερωθεί forum και portal με αντίστοιχες ανακοινώσεις.
Υ.Γ.1: Σε παρακαλώ μην γράφεις με κεφαλαία. Στη "γλώσσα του internet" σημαίνει ότι φωνάζεις.
Υ.Γ.2: Αφήνω το post προς το παρόν εδώ για να δεις την απάντηση χωρίς να ψάχνεσαι, αλλά θα μεταφερθεί σύντομα σε μια καταλληλότερη κατηγορία/ενότητα
Καλώς ήλθες, wizzy..
Όλα αυτά που ακούμε (όλοι μας) είναι προς το παρόν φήμες και "προβλέψεις" για το τι θα ήταν δυνατό να γίνει ώστε να μην χαθεί το εαρινό εξάμηνο (γιατί το χειμερινό όπως φαίνετα ... χαιρέτα το
Δεν έχει αποφασιστεί κάτι από κάποια υπεύθυνη αρχή. Συνεπως, κάνε λίγη ακόμα υπομονή, η ουρά έμεινε, και να είσαι σίγουρος πως μόλις μάθουμε κάτι επίσημο να ενημερωθεί forum και portal με αντίστοιχες ανακοινώσεις.
Υ.Γ.1: Σε παρακαλώ μην γράφεις με κεφαλαία. Στη "γλώσσα του internet" σημαίνει ότι φωνάζεις.
Υ.Γ.2: Αφήνω το post προς το παρόν εδώ για να δεις την απάντηση χωρίς να ψάχνεσαι, αλλά θα μεταφερθεί σύντομα σε μια καταλληλότερη κατηγορία/ενότητα
Καλώς ήλθες, wizzy..
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
- Wizard
- Forum Administrator

- Real Name: Μάνος Ικάριος
- Facebook ID: Manos.Ikarios
1. Καλωσόρισες.
2. Μη γράφεις με κεφαλαία σε παρακαλώ. Στο internet σημαίνει ότι φωνάζεις.
Στο θέμα μας τώρα. Ό,τι ακούς - διαβάζεις είναι ράδιο - αρβύλα. Μην πιστεύεις τίποτα. Το αν θα κάνουμε μάθημα το Πάσχα, αν θα χαθεί το χειμερινο εξάμηνο, πότε θα δώσουμε διπλή εξεταστική, μπορεί να το αποφασίσει μόνο η σχολή, κάτι το οποίο δε μπορεί να γίνει αν δε σταματήσουν οι καταλήψεις.
Μην ακούς λοιπόν τις εικασίες που κάνει ο καθένας και περίμενε μέχρι να βγει επίσημη ανακοίνωση.
Όσο για το αν θα συνεχιστούν από τις καταλήψεις αυτό εξαρτάται από 2 πράγματα.
1. Από το τι θα ψηφίζουμε οι φοιτητές στις ΓΣ και
2. Από το για πόσο ακόμα οι παρατάξεις θα κατεβάζουν πλαίσια που να ζητάνε κατάληψη.
2. Μη γράφεις με κεφαλαία σε παρακαλώ. Στο internet σημαίνει ότι φωνάζεις.
Στο θέμα μας τώρα. Ό,τι ακούς - διαβάζεις είναι ράδιο - αρβύλα. Μην πιστεύεις τίποτα. Το αν θα κάνουμε μάθημα το Πάσχα, αν θα χαθεί το χειμερινο εξάμηνο, πότε θα δώσουμε διπλή εξεταστική, μπορεί να το αποφασίσει μόνο η σχολή, κάτι το οποίο δε μπορεί να γίνει αν δε σταματήσουν οι καταλήψεις.
Μην ακούς λοιπόν τις εικασίες που κάνει ο καθένας και περίμενε μέχρι να βγει επίσημη ανακοίνωση.
Όσο για το αν θα συνεχιστούν από τις καταλήψεις αυτό εξαρτάται από 2 πράγματα.
1. Από το τι θα ψηφίζουμε οι φοιτητές στις ΓΣ και
2. Από το για πόσο ακόμα οι παρατάξεις θα κατεβάζουν πλαίσια που να ζητάνε κατάληψη.
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
- drcypher
- Portal Administrator

- Real Name: Κώτσος Φίλ
Μάρκαρα το topic ως "Σημείωση" ώστε να μην το ψάχνουμε διαρκώς και να μην ανοίγουμε κάθε τόσο νέα threads για το ίδιο θέμα.
Όσοι έχετε απορίες, προτάσεις ή πληροφορίες σχετικά με αυτό το ανέκδοτο που καλούμε "Ακαδημαϊκό Εξάμηνο" ή με το γνωστό απατηλό όνειρο με την κωδική ονομασία "Εξεταστική Περίοδος" παρακαλώ να τις καταθέτε εδώ.
Όσοι έχετε απορίες, προτάσεις ή πληροφορίες σχετικά με αυτό το ανέκδοτο που καλούμε "Ακαδημαϊκό Εξάμηνο" ή με το γνωστό απατηλό όνειρο με την κωδική ονομασία "Εξεταστική Περίοδος" παρακαλώ να τις καταθέτε εδώ.
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Noμίζω το σενάριο του να γίνουν μαθήματα το Πάσχα είναι γελοίο. Ο χρόνος έχει 9 εργάσιμους μήνες και δεν μας επιτρέπουν μέσα σε αυτούς να κάνουμε μάθημα, αλλά θα μας υποχρεώσουν τον καιρό που όλος ο υπόλοιπος κόσμος θα περνά τις γιορτές με την οικογένειά του να κάνουμε μάθημα. Κάναμε τόσο καιρό καταλήψεις, τώρα είναι καιρός να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη (πολιτική και μη) των πράξεών του. Επιτέλους κάποιοι πρέπει να σοβαρευτούν.
καλησπερα!αποριας αξιον ειναι τι θα γινει με το εξαμηνο!μεχρι τωρα λεγαμε γι'αναπληρωση και γι'ακομη μια φορα θα πω πως θα ημουν συμφωνη με κατι τετοιο!τη στιγμη που αποφασιζουμε κινητοποιησεις (κι οταν λεω αποφασιζουμε εννοω το φοιτητικο κινημα κι οχι καποιο ή καποια κομματα)κι υπαρχει η διαθεση να καλυφθουν(εστω και κατα το μεγαλυτερο μερος)οι χαμενες ωρες ας γινοταν αναπληρωση!ουτως η αλλως στην ελλαδα ζουμε και στους ολυμπιακους αγωνες τελευταια στιγμη τα καναμε ολα κι ηταν μια καλη διοργανωση
!
ΑΛΛΑ τι αναπληρωσεις θα γινουν τωρα πια?ποτε?κι αν γινουν αναπληρωσεις το εαρινο εξαμηνο ποτε θ'αρχισει?
χρειαζομαστε τουλαχ ενα μηνα αναπληρωσης το οποιον:εστω οτι ξεκιναμε την αλλη βδομαδα =1,5 βδομαδα (ΜΑΘΗΜΑ)μεχρι τις διακοπες του πασχα + 2 βδομαδες διακοπες(?)+2 βδομαδες (ΜΑΘΗΜΑ)μετα το πασχα περιπου ισον με τον μηνα που λεγαμε!ομως κατι τετοιο θα σημαινε οτι το εαρινο εξαμηνο θ'αρχισει μα'ι'ο κι αν λεω αν αποφασιστει συνεχιση καταληψης την αλλη βδομαδα τοτε?αν υπαρχει κανενα σεναριο που κυκλοφορει παρακαλω ενημερωστε! 
ΑΛΛΑ τι αναπληρωσεις θα γινουν τωρα πια?ποτε?κι αν γινουν αναπληρωσεις το εαρινο εξαμηνο ποτε θ'αρχισει?
ειναι πολλα τα λεφτα αρη :minigun:
Εγώ δε θέλω να αναπληρωθεί.Είναι ξεφτίλα.Ας γίνει εξεταστική και ας δώσουμε όλοι τα περσινά μαθήματα και οι 5ετείς ας τα δώσουν όλα.Οι πρωτοετείς ας μη δώσουν τίποτα δυστυχώς.Αλλά όχι αναπλήρωση μαθημάτων.Οι αγώνες απαιτούν και θυσίες.Σα να έχουμε βολευτεί όλοι που σε αυτή τη χώρα κάνουμε αγώνες εκ του ασφαλούς.
Ούτε εγώ θέλω αναπληρωθεί.Δεν είναι μόνο εκφυλισμος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ειναι πλεον ξεφτίλα.Ναι, να γίνει εξεταστική να δώσουμε όλοι τα χρωστούμενα και μετά να συνεχιστεί κανονικά το εαρινό εξάμηνο.
Οι αγώνες θέλουν και θυσίες.Μην γίνουν τώρα οι γνωστές αρπα κόλλα αναπληρώσεις(τώρα χειρότερες απο πέρσι) μονο και μόνο για να αποφύγουν το πολιτικό κόστος παρατάξεις και καθηγητές.Και προτείνω να κάνουμε μια ηλεκτρονική ψηφοφορία πάνω σε αυτό το θέμα, όπως έγινε πάλι στο http://www.semfe.gr για τις καταλήψεις.Τί λενε οι moderators??
Οι αγώνες θέλουν και θυσίες.Μην γίνουν τώρα οι γνωστές αρπα κόλλα αναπληρώσεις(τώρα χειρότερες απο πέρσι) μονο και μόνο για να αποφύγουν το πολιτικό κόστος παρατάξεις και καθηγητές.Και προτείνω να κάνουμε μια ηλεκτρονική ψηφοφορία πάνω σε αυτό το θέμα, όπως έγινε πάλι στο http://www.semfe.gr για τις καταλήψεις.Τί λενε οι moderators??
- Remali tis Fokionos Negri
- Real Name: KX
- Facebook ID: 0
- Επικοινωνία:
Καλησπέρα κι από εμένα.
Η άποψή μου ταυτίζεται με αυτές των Laplace και Slym. Το έχω ξαναπεί κι όταν ήμουν προπτυχιακός ακόμα, οι αγώνες ισοδυναμούν με θυσίες, τις οποίες πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε έτσι ώστε οι αγώνες να αποκτήσουν το κύρος που τους αξίζει. Όταν βγαίνουν στα κανάλια κάποια παιδιά από διάφορες παρατάξεις και λένε με στόμφο ότι το εξάμηνο δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί, τότε οι ίδιοι οι αγωνιστές υποδαυλίζουν τον αγώνα τους! Και πολύ χειρότερα, οι ίδιοι καταποντίζουν το επίπεδο των δημόσιων Πανεπιστημίων και φέρνουν στο προσκήνιο περισσότερους λόγους ύπαρξης των ιδιωτικών. Δείτε μόνο την αύξηση των μαθητών στα ιδιωτικά σχολεία που έλαβε χώρα κατά την περίοδο των καταλήψεων στην εκπαιδευτική μεταρύθμιση Αρσένη. Και για να γίνω σαφής, ο εν λόγω καταποντισμός δεν γίνεται επειδή οι σχολές μένουν κλειστές και οι φοιτητές είναι στο δρόμο, γίνεται επειδή απαιτείται να γίνει εξεταστική με 3 βδομάδες μάθημα!!
Τα πράγματα είναι απλά. Αν έχεις σίγουρο το γεγονός ότι δεν θα υπάρχει η παραμικρή απώλεια και ότι όσες εβδομάδες και αν κλείσουν οι σχολές, την εξεταστικούλα σου θα την κάνεις και τα μαθηματάκια σου θα τα περάσεις, τότε φίλε, σκατά αγώνα κάνεις! Ο εκ του ασφαλούς αγωνιζόμενος είναι της πλάκας αγωνιζόμενος! Όπως οι απεργοί θέτουν σε κίνδυνο τη δουλειά τους για να δικαιωθούν, έτσι και οι φοιτητές πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο το εξάμηνό τους για να δικαιωθούν.
Δεν μιλάω φυσικά για 2-3 εβδομάδες χαμένες. Τότε, προφανώς τα μαθήματα μπορούν να αναπληρωθούν. Μιλάω για 2-3 μήνες (νομίζω) που είναι κλειστή η σχολή!
Η δική μου πρόταση ως Κωστής, απόφοιτος ΣΕΜΦΕ είναι:
1) Εξεταστική για όλους αλλά μόνο στα μαθήματα προηγούμενων ετών και με περσινή ύλη. (Ως αποτέλεσμα, οι πρωτοετείς χάνουν ένα εξάμηνο -τουλάχιστον- από τη ζωή τους)
2) Όταν με το καλό ανοίξουν οι σχολές, οι καθηγητές (κατά κύριο λόγο) αλλά και οι φοιτητές θα αποφασίσουν αν θα κάνουν μαθήματα Πάσχα/καλοκαίρι ώστε να καλυφθούν οι χαμένες ώρες και να γίνει το εαρινό εξάμηνο κανονικά, ή αν θα γίνουν μαθήματα μόνο του εαρινού εξαμήνου μήπως το σώσουμε.
Αυτά...
Πέρσι που γίνονταν τα ίδια και ήμουν στα 5 πριν το πτυχίο, τα ίδια πίστευα και τα ίδια πρότεινα. Το αναφέρω απλώς για να μη νομίζει κανείς ότι εγώ μιλάω εκ του ασφαλούς...
Α, και για να τα λέω όλα, πέρασα σε τριπλή εξεταστική (περσινά κατορθώματα) 5 μαθήματα (εκ των οποίων Συναρτησιακή 1, 2 και Ανάλυση Πινάκων) και πήρα πτυχίο, πράγμα που δεν με χάλασε καθόλου, αλλά δεν με κάνει και ιδιαίτερα περήφανο.
Η άποψή μου ταυτίζεται με αυτές των Laplace και Slym. Το έχω ξαναπεί κι όταν ήμουν προπτυχιακός ακόμα, οι αγώνες ισοδυναμούν με θυσίες, τις οποίες πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε έτσι ώστε οι αγώνες να αποκτήσουν το κύρος που τους αξίζει. Όταν βγαίνουν στα κανάλια κάποια παιδιά από διάφορες παρατάξεις και λένε με στόμφο ότι το εξάμηνο δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί, τότε οι ίδιοι οι αγωνιστές υποδαυλίζουν τον αγώνα τους! Και πολύ χειρότερα, οι ίδιοι καταποντίζουν το επίπεδο των δημόσιων Πανεπιστημίων και φέρνουν στο προσκήνιο περισσότερους λόγους ύπαρξης των ιδιωτικών. Δείτε μόνο την αύξηση των μαθητών στα ιδιωτικά σχολεία που έλαβε χώρα κατά την περίοδο των καταλήψεων στην εκπαιδευτική μεταρύθμιση Αρσένη. Και για να γίνω σαφής, ο εν λόγω καταποντισμός δεν γίνεται επειδή οι σχολές μένουν κλειστές και οι φοιτητές είναι στο δρόμο, γίνεται επειδή απαιτείται να γίνει εξεταστική με 3 βδομάδες μάθημα!!
Τα πράγματα είναι απλά. Αν έχεις σίγουρο το γεγονός ότι δεν θα υπάρχει η παραμικρή απώλεια και ότι όσες εβδομάδες και αν κλείσουν οι σχολές, την εξεταστικούλα σου θα την κάνεις και τα μαθηματάκια σου θα τα περάσεις, τότε φίλε, σκατά αγώνα κάνεις! Ο εκ του ασφαλούς αγωνιζόμενος είναι της πλάκας αγωνιζόμενος! Όπως οι απεργοί θέτουν σε κίνδυνο τη δουλειά τους για να δικαιωθούν, έτσι και οι φοιτητές πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο το εξάμηνό τους για να δικαιωθούν.
Δεν μιλάω φυσικά για 2-3 εβδομάδες χαμένες. Τότε, προφανώς τα μαθήματα μπορούν να αναπληρωθούν. Μιλάω για 2-3 μήνες (νομίζω) που είναι κλειστή η σχολή!
Η δική μου πρόταση ως Κωστής, απόφοιτος ΣΕΜΦΕ είναι:
1) Εξεταστική για όλους αλλά μόνο στα μαθήματα προηγούμενων ετών και με περσινή ύλη. (Ως αποτέλεσμα, οι πρωτοετείς χάνουν ένα εξάμηνο -τουλάχιστον- από τη ζωή τους)
2) Όταν με το καλό ανοίξουν οι σχολές, οι καθηγητές (κατά κύριο λόγο) αλλά και οι φοιτητές θα αποφασίσουν αν θα κάνουν μαθήματα Πάσχα/καλοκαίρι ώστε να καλυφθούν οι χαμένες ώρες και να γίνει το εαρινό εξάμηνο κανονικά, ή αν θα γίνουν μαθήματα μόνο του εαρινού εξαμήνου μήπως το σώσουμε.
Αυτά...
Πέρσι που γίνονταν τα ίδια και ήμουν στα 5 πριν το πτυχίο, τα ίδια πίστευα και τα ίδια πρότεινα. Το αναφέρω απλώς για να μη νομίζει κανείς ότι εγώ μιλάω εκ του ασφαλούς...
Α, και για να τα λέω όλα, πέρασα σε τριπλή εξεταστική (περσινά κατορθώματα) 5 μαθήματα (εκ των οποίων Συναρτησιακή 1, 2 και Ανάλυση Πινάκων) και πήρα πτυχίο, πράγμα που δεν με χάλασε καθόλου, αλλά δεν με κάνει και ιδιαίτερα περήφανο.

"Εάν ταίς γλώσσαις τών ανθρώπων λαλώ καί τών αγγέλων, αγάπη δέ μήν έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον."