Κλειστή σχολή στις 10/02

Αφού βαριέσαι τόσο να πας μέχρι την Γραμματεία, μπες εδώ.

Συντονιστές: constant, φιάλη klein, AlexandraDC, Ryu, markelos

Άβαταρ μέλους
mind_the_gap
Real Name: Κουλης
Facebook ID: 0

Re: Κλειστή σχολή στις 10/02

Δημοσίευση από mind_the_gap »

Α σορρυ ξεχασα, το 2ο ενικο μην το παιρνεις προσωπικα...Απλα εσυ το εθιξες οποτε μοιραια αντιπροσωπευεις οσους πιστευουν τα ιδια..! :e_wink:
A fact of life: After Monday and Tuesday, even the calendar says W T F ...
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

lunatic έγραψε:Είμαι στα πολύ καλά μου...ΔΕΝ ειπα ΠΟΥΘΕΝΑ ότι αυτά είναι καλά λεφτά....Αλλά ΠΑΝΤΑ συγκρίνουμε και τι συμβαίνει γύρω μας... Σε μια χώρα λοιπόν που ο εργατης παιρνει ενα 1000αρικο για 40-45 ωρες, να μην μιλάνε καθόλου οι καθηγητες......
Εμένα μου λες....ο πατέρας μου είναι οικονομολόγος (ο θεός να τον κάνει, δεν θυμάται τίποτα), και δουλέυει 3 (ΝΑΙ ΤΡΕΙΣ) ώρες την μέρα για τα 1200 Ευρά. Ο άνθρωπος δεν παίζεται, έχει μάθει όλες τις (αμερικάνικες) ταινίες απέξω, βλέπει κατά μέσο όρο 1,5 κάθε μέρα...
lunatic έγραψε: Δεν ειμαι σιγουρος αλλα εδω θες να μου πεις ότι οι καθηγητες πρεπει να πληρώνονται παραπάνω επειδή κάνουν κοινωνικό έργο....Μάλλον δεν πήγες σχολείο στην Ελλάδα όπως εγω...Γιατί αν ρωτήσεις όποιον πήγε σχολείο στην Ελλάδα θα σου πει οτι το 95 των καθηγητών είναι για τα μπάζα και δεν θα πρεπε να περνάνε ούτε έξω απο σχολείο....
Εγώ είχα οικονομολόγο στο Λύκειο που διαιρούσε με το μηδέν:
-Κύριε, δεν μπορείτε να το κάνετε έτσι!
-Γιατί;
-Γιατί δεν μπορείτε να διαιρέσετε με το μηδέν!
-Γιατί δεν μπορώ;
-Απαγορεύεται στα μαθηματικά!
-Μα εγώ έτσι το κάνω, και πάντα μου βγαίνει!!!!

Νομίζω τον έλεγαν Χρονόπουλο....
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Άβαταρ μέλους
dj manos
Banned
Real Name: Μάνος

Δημοσίευση από dj manos »

no pasaran έγραψε: ...αμαν πια με τους καριεριστες φοιτητες που μολις ακουσουν για κινητοποιηση ή καταληψη ξεκινανε την κλαψα για τα μαθηματα..
no pasaran έγραψε: ...κουβαλα τον προτζεκτορα,μπας και σε κανουν λεκτορα..
:whatever:
Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro

Δημοσίευση από lunatic »

@ no pasaran
Διάβασε προσεκτικά το πόστ μου και μην προσπαθείς να περάσεις αυτό που θες....
Αν δεις λέω ξεκάθαρα ότι αυτοί με μισθό 1.200.000 θα έπρεπε να πληρώσουν τη νύφη.... ΔΕΝ διαφωνώ στο να κάνουν απεργία οι των 1200 ευρώ...Απλά αυτή η απεργία δεν θελω να επηρεάζει τη σχολή μου. Επίσης να μην έχουν κ πολλές πολλές απαιτήσεις γιατί αν είναι να κανουν απεργία αυτοί τότε τι να πει κ ο εργάτης? Αλλά δεν τολμάει να πει τίποτα γιατί δεν θα πληρωθεί τον επόμενο μήνα.... Τόσα χρόνια έχει στρώσει το κωλαράκι τους στη μονιμότητα.....

@antony07
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Αφήστε τον ανθρωπο ρε παιδια....Αφου του βγαίνει....χαχαχαχαχα
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

Θα ήθελα να γράψω, αλλά μου βγαίνει τέτοια απέχθεια μ'αυτούς που κουβαλάνε τη λογική "ας κάνουν οι τάδε την απεργία τους, αρκεί να μην επηρεάζουν τη ζωούλα μου και το καλοστημένο πρόγραμμά μου", ενώ παράλληλα δεν αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν ένα σωρό άνθρωποι που με τα λεφτά τους επηρεάζουν όχι μόνο τις ζωούλες μας, αλλά ολόκληρες κοινωνίες*, που δύσκολα συγκρατώ τη ψυχραιμία μου... Αυτό προς γνώσιν του no pasaran, για να μην νομίζει ότι διαφωνούμε όλοι μαζί του.

*προφανώς και δεν το αναγνωρίζουν, γιατί μέσω της καριέρας τους θέλουν να τους μοιάσουν.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Άβαταρ μέλους
ex8ros tou malaka
Real Name: Vasilantwnhs

Δημοσίευση από ex8ros tou malaka »

Νομίζως πως στο συγκεκριμένο topic φαίνεται ξεκάθαρα ο ατομισμός των ανθρώπων, δεν θα πω των Ελλήνων γιατί δεν νομίζω πως είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο. Κάθε άνθρωπος δεν επιδιώκει απλά την επιβίωση του, αλλά την μεγαλύτερη βόλεψη του. Βεβαίως αυτή επηρεάζει άμεσα τις ζωές των άλλων, αλλά τι μας ενδιαφέρει εμάς; Βλέπουμε την αδικία να ξεχυλίζει σ'αυτόν τον κόσμο, αλλά αν αυτή δεν μας επηρεάζει, απλά δεν μας ενδιαφέρει. Όταν ένας άνθρωπος αδικηθεί και φωνάξει γι'αυτό, εμείς θα του πούμε να σκάσει γιατί μας ενοχλεί η φωνή του. Όταν αδικηθούμε και φωνάξουμε εμείς, αναρωτιόμαστε γιατί κανείς δεν μπορεί να δει την αδικία εις βάρως μας και δεν μας υποστηρίζει. Έχουμε τον χαρακτηρισμό άνθρωποι, αλλά μας λείπει το βασικό μας χαρακτηριστικό, η ανθρωπιά. Μερικές φορές πρέπει να μπούμε στη θέση του άλλου πριν τον κρίνουμε και πριν αποφασίσουμε ποια θα είναι η στάση μας απέναντι του. Και δεν πρέπει να επιτρέπουμε στον εγωισμό μας να τον κρίνει αυτός, αλλά το αίσθημα δικαίου που ελπίζω πως όλοι έχουμε έστω κάπου βαθιά μέσα μας.
anapdj
Real Name: ilias

Δημοσίευση από anapdj »

Ρε ξεκολάτε λίγο τα μυαλά σας...έλεος πια με τις ταμπέλες που βγαίνουν κάθε φορά που ανακύπτει ανάλογο θέμα...οι μέν αποκαλούν τους δε κομματόσκυλα και οι δε τους μεν καριερίστες φοιτητές. :evil:
τα πράγματα είναι απλά:
:arrow: ναι δεν ήταν απόλυτα σωστό να παρθεί τέτοια απόφαση σε ΔΣ,
:arrow: οχι δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί και ΓΣ τη δεδομένη χρονική στιγμή(τι να γίνει τωρα,καποιος έπρεπε λοιπόν να αποφασίσει:βλέπε το πάνω βελάκι..)
:arrow: ναι πρέπει να κρίνουμε αυτούς που παίρνουν 1.200.000 € μισθό
:arrow: όχι και να μην γκρινιάζουν οι χαμηλόμισθοι(εκπαιδευτικοί..)!!επειδή κάποιοι αμοίβονται χειρότερα δεν πάει να πεί οτι οι ίδιοι ζουν μια χαρά..έλεος!(και μην μου πεί κανένας για χειρονακτική και πνευματική εργασία που δέν συγκρίνονται θα παρεκτραπώ..)
:arrow: ναι πρέπει ο φοιτητικός σύλλογος να ασχολείται με θέματα που δέν άπτονται στόν χώρο της παιδείας(η λέξη κοινωνικός φορέας σας θυμίζει κατι???)
:arrow: ναι δυστυχώς κάτι τέτοιες αποφάσεις "ξεβολεύουν πολύ κόσμο",έτσι λειτουργεί η κοινή γνώμη...αλλά το να τους επιτεθόμαστε και να τους κατηγορούμε για απάθεια δεν οδηγεί πουθενά,και το να κλείνεις τη σχολή για ψύλλου πήδημα( σε άλλες περιπτώσεις αναφέρομαι,όχι στην συγκεκριμένη,δεν προσφέρει τπτ προς στην συνειδητοποίηση τους..ισα ισα που τους δίνει πάτημα να μην ασχοληθούν καθόλου και να καθήσουν σπιτάκι τους...)

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι:μην τα βλέπουμε μονόπλευρα τα πράγματα..μπείτε λίγο ο ένας στη θέση του άλλου(ναι σε εσάς που ετεροαποκαλήστε κομματόσκυλα και καριερίστες μιλάω..).Καμία "πλευρά" δεν έχει όλο το δίκιο με το μέρος της.γίνονται σίγουρα λάθη και από τις ΓΣ και οι προσιγμένες αποφάσεις και ο διάλογος θα οδηγήσουν και στην κινητοποίηση όλων αλλα καί στην αποφυγή παράλογων αποφάσεων!

(ουφ κουράστηκα και είναι και περίοδος εξεταστικής... :wink: )
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος anapdj την Τετ Φεβ 03, 2010 1:10 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
vbalos
Real Name: Vasilis

Δημοσίευση από vbalos »

Αν δεις λέω ξεκάθαρα ότι αυτοί με μισθό 1.200.000 θα έπρεπε να πληρώσουν τη νύφη.... ΔΕΝ διαφωνώ στο να κάνουν απεργία οι των 1200 ευρώ...Απλά αυτή η απεργία δεν θελω να επηρεάζει τη σχολή μου. Επίσης να μην έχουν κ πολλές πολλές απαιτήσεις γιατί αν είναι να κανουν απεργία αυτοί τότε τι να πει κ ο εργάτης? Αλλά δεν τολμάει να πει τίποτα γιατί δεν θα πληρωθεί τον επόμενο μήνα.... Τόσα χρόνια έχει στρώσει το κωλαράκι τους στη μονιμότητα.....
Όταν ακούω ανθρώπους να μιλάνε έτσι , παθαίνω δύο πράγματα σχεδόν ταυτόχρονα...στεναχωριέμαι για τους ίδιους και τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται και χαίρομαι γιατί σκέφτομαι πως ό,τι παθαίνουμε τελικά , ίσως και να μας αξίζει...
Μιλάτε λες και το πανεπιστήμιο και τα ακαδημαϊκά είναι κάτι ξεκομμένο από την κοινωνία , λες και απώτερος και μοναδικός σκοπός του εκάστοτε πανεπισημιακού ιδρύματος είναι να παράγει στείρα γνώση και μόνο , λες και το να βγεις να διαμαρτυρηθείς για κάτι που είναι εξ'ορισμού άδικο , έστω και αν δεν επηρρεάζει (ακόμα) άμεσα και εσένα είναι κάτι το κατακριτέο...Μάθετε όμως εσείς οι κατά τα άλλα υπεράνω και συνεπείς φοιτητές , που προφανώς δεν έχετε ακόμη βγει στην αγορά εργασίας , γι'αυτό και μιλάτε με αυτό τον τρόπο , ότι κάποια στιγμή θα βγείτε...και όταν βγείτε και αντιληφθείτε ότι εκεί έξω το πτυχίο που με τόσο κόπο πήρατε και για το οποίο είστε εσείς και οι γονείς σας τόσο περήφανοι , δεν αξίζει όσα εσείς αναμένατε να αξίζει επειδή είστε φθηνοί και ευέλικτοι , όταν ο εργοδότης θα σας κλέβει υπερωρίες και ένσημα και εσείς δε θα μπορείτε να κάνετε τίποτε διότι πίσω από εσάς αναμένει κόσμος και κοσμάκης με τα ίδια προσόντα με εσάς ενώ οι λογαριασμοί από εφορία , τράπεζες , κοινόχρηστα , νοίκια , δέκο θα τρέχουν κανονικά χωρίς κανείς να σας ρωτάει αν έχετε τα χρήματα να πληρώσετε , τότε θα καταλάβετε τι σημαίνει αλληλεγγύη μεταξύ εργατών και το γιατί η σχολή σας θα έπρεπε να κλείσει όταν αποφασίζεται μια απεργία , της οποίας τα αιτήματα είναι πέρα για πέρα δίκαια...
Έρχονται δύσκολες μέρες για όλους μας , κάποιοι το είχαν προβλέψει και έκρουαν τον κώδωνα από παλιά , άλλοι το νιώθουν τώρα και άλλοι δεν το έχουν καταλάβει ακόμα , αλλά θα το καταλάβουν θέλουν δε θέλουν...Το που θα πάει αυτή η κατάσταση και το ποιά θα είναι η κατάληξή της ακόμη δεν είναι εμφανές , το μόνο σίγουρο είναι πως οι κρατούντες τον πλούτο θα επιβιώσουν , το τι θα γίνει με όλους τους άλλους βρίσκεται καθαρά στα χέρια τους...Αν το καταλάβουν έχει καλώς , αν όχι και πάλι έχει καλώς απλά θα είναι άξιοι της μοίρας τους...Μέχρι στιγμής το δεύτερο είναι που ισχύει...Θα ξυπνήσουμε πριν να είναι εντελώς αργά ??? Ίδωμεν...
All that is gold does not glitter not all those who wonder are lost
The old that is strong does not wither deep roots are not reached by the frost
From the ashes a fire shall be woken a light from the shadows shall spring
Renewed shall be blade that was broken the crownless again shall be king.
J.R.T
Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΡΗΓΜΕΝΗ-G.13
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

πες τα ρε vbalos...

Η εννοια της κοινωνικης αλληλεγγυης δε λεει τιποτα σε μερικους/ες. Η εξατομικευση, η ανταγωνιστικοτητα και οι αυταπατες για κρατος δικαιου καλα κραττουν στα κεφαλια μικρονοων, που μεγαλωνουν και γαλοχουνται στην ιδεα, πτυχιο-παραγωγικοτητα-επιτυχια. Ο καθενας και η καθεμια ακομα εγκλειστοι σε αυτη τη παιδιαστικη και βαρβαρη λογικη θα περιχαρακωθει πισω απο την αδιαφορια και την ιδιοτελεια συνεχιζοντας να τροφοδοτει την ιδια την αδικια. Αλλα μετα αναρωτιεται "τι δουλεια εχει να κανει με τη ζωη μου" η απεργια του ενος και του αλλου; Μαθε μελλοντικε πτυχιουχε και φιλοδοξε εργαζομενε πως οσο και αν υπερασπιζεσαι τη ψευδαισθηση της σημαντικοτητας σου στο μεμονωμενο πεδιο υπαρξης σου μεσα στη σχολη, μεσα και εξω απο τις σχολες μαινεται πολεμος στον οποιο συνειδητα ή ασυνειδητα έχει ηδη παρει θεση. Οσο και αν αποφευγεις να το παραδεχτεις θα το συναντας μπροστα σου. Σημερα με απεργιες, αυριο με κινηση στο δρομο απο καποιο μπλοκο αγροτων ή απο μια πορεια. Μεθαυριο...
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

Και μετά το στόλισμα των τελευταίων μηνυμάτων προς όσους τυχαίνει να βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά, διάλειμμα για διαφημίσεις! :P

Μιλάτε για ατομικισμό. Το να θεωρείτε όμως τον δικό σας τρόπο αντίδρασης τον μοναδικό σωστό, και όποιον άλλο διαφωνεί να τον ταμπελοποιείτε αμέσως, δεν είναι ατομικιστικό; Ο ατομικισμός πέφτει πραγματικά όταν καταλάβουμε ότι κάτι που για μας είναι έτσι, για τον άλλο μπορεί να μην είναι. Αυτό όμως ισχύει για όλα και για όλους, ανεξάρτητα του ποιος έχει περισσότερο δίκιο. Άπαξ και ο άλλος δεν θέλει/δεν πείθεται από μόνος του να σε ακολουθήσει, δεν μπορείς να τον αναγκάσεις με το ζόρι. Κάπου πρέπει να σταματήσει αυτή η τάση που έχουμε να καλουπώνουμε συνεχώς, και όποιον δεν μπορούμε, να τον κοιτάζουμε κατευθείαν με καχυποψία. Φοιτητές ΑΕΙ είμαστε, ας προσπαθήσουμε να σκεφτούμε λίγο πιο ανεξάρτητα!
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
mind_the_gap
Real Name: Κουλης

Δημοσίευση από mind_the_gap »

Δυο τρια σημεια να θιξω κ δεν ασχολουμαι αλλο...
:arrow: Το ιδανικο πανεπιστημιο για μενα ναι ειναι αυτο που παραγει γνωση κ μονο.
:arrow: Με τις συνεχεις καταληψεις κ απεργιες μου στερεις το δικαιωμα να βγω εξω κ να παλεψω για το πτυχιο μου...Ασε με να τελειωσω τη ρημαδοσχολη που μπηκα κ οταν ερθει η ωρα θα βγω κ γω στο δρομο...(κ ισως βρω εκει πολλους να ειναι ακομα στη σχολη...)Δεν μπορεις να τα κανεις ολα ταυτοχρονα...
:arrow: Παλι με την "ιδεολογια του εργατη"...Δεν λεω, εχεις ΑΠΟΛΥΤΑ δικιο σε αυτο που λες, αλλα σταματα να συνδεεις τον εαυτο σου με τους εργατες...τουλαχιστον σταματα να σκεφτεσαι οτι θα γινεις κ εσυ ενας απο αυτους...Υπαρχουν κ ανθρωποι με ονειρα, κ αν εσυ δν εχεις μην τα διαγραφεις απο τους αλλους..Αν ερθει καποτε η στιγμη να γινουμε κ εμεις, τοτε εκει στους δρομους θα μας βρεις...
:arrow: Τελος, ελεος πια με τους "συμβουλοπατερες" που σου λενε: οταν βγεις στο δρομο θα βρεις αυτο, οταν κανεις αυτο θα βρεις εκεινο...Δεν θελω κανενας να πατροναρει το μελλον μου...
A fact of life: After Monday and Tuesday, even the calendar says W T F ...
Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro

Δημοσίευση από lunatic »

Πες τα ρε hengeo...

@ vbalos
Δουλεύω απ τα 15 για να καλύπτω τις ανάγκες μου... Άρα το
Μάθετε όμως εσείς οι κατά τα άλλα υπεράνω και συνεπείς φοιτητές , που προφανώς δεν έχετε ακόμη βγει στην αγορά εργασίας , γι'αυτό και μιλάτε με αυτό τον τρόπο , ότι κάποια στιγμή θα βγείτε...
πάει κατευθείαν στα σκουπίδια....

ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ παρά ατομιστής είμαι.... ΒΕΒΑΙΩΣ να στηρίξουμε τις προσπάθειες των συνανθρώπων μας αλλά δεν γίνεται κάθε φορά που γίνεται μια απεργία να κλείνει η σχολή... Δηλαδή έλεος...
Όποιος θέλει να πάει ας πάει. Δεν τον εμπόδισε κανείς... Αντιθέτως με το να κλείνεις τη σχολή εμποδίζεις αυτόν που θελει να παει για μάθημα να το κάνει...

@noir
Πωπω με έβαλες στη θέση μου με αυτές τις βαρύγδουπες εκφράσεις...... :lol:

Δε λέτε να καταλάβετε ορισμένοι ότι το να μην περιμένουν κ πολλά οι δημόσιοι υπάλληλοι το είπα εννοώντας ΟΧΙ οτι παίρνουν ήδη πολλά.Αλλα επειδη ήδη ειναι σε μια καλύτερη μοιρα....
Και μακάρι να κοπουν λεφτα απο κατι δημοσιους υπαλληλους με μισθους 1700+ και να πάνε αυτα τα λεφτα στην υγεία ή στην παιδεία ή στην κατασκευή κάποιου σοβαρού δρόμου ή στην παραγωγή έρευνας από την Ελλάδα ή δεν ξέρω τι άλλο.....

Εδώ πάνε να κλεισουν-περιορίσουν το Δημόκριτο και άλλα ερευνητικά ιδρύματα... Όταν όμως έκαναν την κινητοποίηση τους οι εργαζόμενοι σε αυτα τα κέντρα, ολοι εσεις που νοιαζεστε για την κοινωνια καθόσασταν στ αυγα σας γιατί δεν ήταν από πίσω κανένα ΠΑΜΕ και καμια ΑΔΕΔΥ

ΔΕΙΤΕ τις χωρες που πάνε μπροστά και είναι πρώτες.... Ολες μα ολες αυτές παράγουν έρευνα και νεα προϊόντα.... Η Ελλάδα τι παράγει? Μ@Λ@ΚΕΣ... :lol: :lol:

Δεν σας ειδα να βγαίνετε στο δρομο για απαιτήσετε καλύτερες συνθήκες έρευνας και κίνητρα για να έρθουν ξένες εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα...

@mind the gap
Κοίτα καλό είναι να μην παίρνουμε 100% γνωση απ το πανεπιστήμιο.Οκ να ασχοληθούμε με την κοινωνία... Αλλά οχι οπως τωρα...Πολυ λιγότερο.Τωρα η κατάσταση έχει ξεφύγει... Κανουμε κατάληψη για το σχήμα της τυρόπιτας πλέον....χαχαχαχα
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
Άβαταρ μέλους
noir
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

mind_the_gap έγραψε: :arrow: Το ιδανικο πανεπιστημιο για μενα ναι ειναι αυτο που παραγει γνωση κ μονο.
Αυτο που αποκαλεις ιδανικο πανεπιστημιο, απλα δεν υπαρχει, τουλαχιστον στην ελλαδα, αφου δε παραγει γνωση και μονο, αλλα εργαλεια για την αγορα εργασιας, την αναπτυξη των επιχειρησεων και του στρατου.
mind_the_gap έγραψε: :arrow: Με τις συνεχεις καταληψεις κ απεργιες μου στερεις το δικαιωμα να βγω εξω κ να παλεψω για το πτυχιο μου...Ασε με να τελειωσω τη ρημαδοσχολη που μπηκα κ οταν ερθει η ωρα θα βγω κ γω στο δρομο...(κ ισως βρω εκει πολλους να ειναι ακομα στη σχολη...)Δεν μπορεις να τα κανεις ολα ταυτοχρονα...
Καποιοι παλευουν για ενα διαφορετικο πτυχιο απο το δικο σου, προσπαθωντας να εξασφαλισουν μια αλλη αξια στο πτυχιο τους απο αυτη που εχει τωρα. Δε θελουν να βγουν απο τη σχολη με το σημερινο κωλοχαρτο. Επισης καποιοι στη ζωη τους δεν εχουν μονο τη σχολη, οχι απαραιτητα απο επιλογη, αλλά και απο αναγκη. Καλώς ή κακώς υπαρχει αναγκη να γινονται ολα ταυτοχρονα. Το πανεπιστημιο δεν ειναι ουτε δημοτικο, ουτε γυμνασιο, ουτε λυκειο οπου μονο μελημα ηταν τα μαθηματα και οι πανελληνιες. Περιλαμβανει ανθρωπους, ενηλικες, που η ζωη τους δε σταματα στα μαθηματα και τη διασκεδαση. Γινονται πολλα πραγματα ταυτοχρονα...
mind_the_gap έγραψε: :arrow: Παλι με την "ιδεολογια του εργατη"...Δεν λεω, εχεις ΑΠΟΛΥΤΑ δικιο σε αυτο που λες, αλλα σταματα να συνδεεις τον εαυτο σου με τους εργατες...τουλαχιστον σταματα να σκεφτεσαι οτι θα γινεις κ εσυ ενας απο αυτους...Υπαρχουν κ ανθρωποι με ονειρα, κ αν εσυ δν εχεις μην τα διαγραφεις απο τους αλλους..Αν ερθει καποτε η στιγμη να γινουμε κ εμεις, τοτε εκει στους δρομους θα μας βρεις...
Ανθρωποι με ονειρα ειμαστε ολοι/ες. Η αδιαφορα και η ελλειψη αλληλεγγυης, ομως ειναι που πλαθουν εφιαλτες.
mind_the_gap έγραψε: :arrow: Τελος, ελεος πια με τους "συμβουλοπατερες" που σου λενε: οταν βγεις στο δρομο θα βρεις αυτο, οταν κανεις αυτο θα βρεις εκεινο...Δεν θελω κανενας να πατροναρει το μελλον μου...
Δυστυχως, μερικοι εδω μεσα ειναι ακομα παιδακια που πηγαινουν στο σχολειο, και μαλλον δε καταλαβαινουν, ή κανουν πως δε καταλαβαινουν, και για αυτο βλεπουν "πατερες". Το τι θα δεις στο δρομο, μπορεις να το δεις και τωρα αν βγεις. Αλλα δε το κανεις. Οποτε στη συγκεκριμενη περιπτωση για να αντιληφθεις τη κατασταση πρεπει καποιος να σε ενημερωσει για μια πραγματικοτητα που για διαφορους λογους μπορει να αγνοεις. Ειδικα απο τη στιγμη, μαλιστα, που παιρνεις θεση, και με την αδρανεια σου ή με τη συμμετοχη σου επηρεαζεις καταστασεις.
Ετσι και γω με τη σειρα μου δε θελω καμια σιωπηρη πλειοψηφεια, και καμια εξουσιαστικη μειοψηφεια να πατροναρει το δικο μου μελλον και το δικο μου παρον.
lunatic έγραψε:@noir
Πωπω με έβαλες στη θέση μου με αυτές τις βαρύγδουπες εκφράσεις...... :lol:
σοδιτσα...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

Hengeo έγραψε:Μιλάτε για ατομικισμό. Το να θεωρείτε όμως τον δικό σας τρόπο αντίδρασης τον μοναδικό σωστό, και όποιον άλλο διαφωνεί να τον ταμπελοποιείτε αμέσως, δεν είναι ατομικιστικό;
Όχι, δεν τίθεται θέμα σωστού και λάθους. Άλλωστε, για να προσδιοριστούν κάποιες συμπεριφορές/ενέργειες/αντιλήψεις ως σωστές ή λάθος πρέπει να υπάρχει ένα σημείο αναφοράς (σωστές ως προς τι?), το οποίο στην περίπτωσή μας δεν υπάρχει. Δεν είναι λοιπόν θέμα σωστού ή λάθους, αλλά θέμα αντίληψης και ενδιαφερόντων. Αν σ'ενδιαφέρει (όχι προσωπικά εσένα) κυρίως ο εαυτός σου και η επιτυχία σου, δηλαδή θες να ανέβεις τα σκαλοπάτια του ανταγωνισμού (γιατί αλλιώς επιτυχία δεν ορίζεται στη σημερινή κοινωνία), προφανώς θα επιλέξεις να δεις τα πράματα με μια ματιά ατομικιστική. Βέβαια, αυτό στέκεται εμπόδιο για μερικούς ανθρώπους που λόγω άλλων ενδιαφερόντων (όπως πχ το να βιώνεται στον κόσμο λιγότερη αδικία) βλέπουν την πραγματικότητα από μια άλλη οπτική, λίγο λιγότερο κοντόφθαλμη κατά τη γνώμη μου, όπου κυριαρχεί το αίσθημα του συλλογικού. Ο ατομικιστής στέκεται εμπόδιο σ'αυτούς τους ανθρώπους γιατί αδιαφορεί για την αδικία γύρω του, ενδιαφέρεται σχεδόν αποκλειστικά για τον εαυτό του και τον στενό περίγυρό του και έτσι εμποδίζει τους άλλους (συλλογικιστές? :P ) να ελαττώσουν κατά το δυνατόν την αδικία.

Μάλιστα, το φοβερό της υπόθεσης είναι ότι ο ατομικιστής θεωρεί και προβάλλει ως δικαίωμα τον αγώνα του για επιτυχία, η οποία προφανώς πάει πακέτο με την αδιαφορία του για τον κόσμο, όταν γύρω του υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν ούτε τις μισές ευκαιρίες από αυτόν. Θεωρεί δικαίωμά του το να έχει περισσότερες ευκαιρίες από άλλους και να τις εκμεταλλεύεται και ξανά δικαίωμά του να αδιαφορεί για αυτούς, τους που ποδοπατάει επειδή έτυχε να γεννηθεί σε συνθήκες καλύτερες από κάποιων άλλων.

Αντίστροφα, ο συλλογικιστής (ή εγώ έχω σκαλώσει και δεν μπορώ να θυμηθώ τη σωστή λέξη ή πράγματι δεν υπάρχει λέξη με την έννοια που θέλω να αποδώσω. Τέλος πάντων, μιλάω για έναν που αντιλαμβάνεται τον κόσμο σε ένα επίπεδο όχι ατομικοτήτων, αλλά κυρίως συλλογικοτήτων) εμποδίζει τους ατομικιστές, γιατί ενώ οι δεύτεροι θέλουν να ζήσουν ήρεμοι τη ζωούλα τους με στόχο τα ατομικιστικά τους όνειρα, έρχονται οι πρώτοι και τους τη χαλάνε φωνάζοντας μέσα στα μούτρα τους (με απεργίες, με καταλήψεις, με πορείες, κλπ) "ΠΑΙΔΙΑ, ΑΔΙΚΟΥΜΑΣΤΕ!" μην αφήνοντάς τους να ανέβουν τα σκαλοπάτια της επιτυχίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ανθρώπου που πιστεύει ότι η αδιαφορία του για την αδικία των άλλων (στην περίπτωση αυτή, οι άλλοι είναι οι εργάτες), πάνω στους οποίους έτσι κι αλλιώς πατάει για να επιτύχει ο ίδιος, είναι δικαίωμά του και που χαλιέται όταν τον αποσπάμε από το όνειρό του να ανέβει ψηλά στον ανταγωνισμό, είναι αυτό:
mind_the_gap έγραψε:Με τις συνεχεις καταληψεις κ απεργιες μου στερεις το δικαιωμα να βγω εξω κ να παλεψω για το πτυχιο μου...
[...]
σταματα να συνδεεις τον εαυτο σου με τους εργατες...τουλαχιστον σταματα να σκεφτεσαι οτι θα γινεις κ εσυ ενας απο αυτους...Υπαρχουν κ ανθρωποι με ονειρα, κ αν εσυ δν εχεις μην τα διαγραφεις απο τους αλλους..
Εκτός από άλλα αίσχη που εκφράζονται στο post του, αλλά και στο συγκεκριμένο απόσπασμα, ο mind_the_gap πιστεύει ότι όσοι έχουν καταλήξει εργάτες είναι άνθρωποι χωρίς όνειρα (γιατί αν έχεις όνειρο πάντα το πετυχαίνεις, βεβαίως βεβαίως), που δεν πάλεψαν για καλύτερες συνθήκες ζωής, επομένως αξίζουν την αδιαφορία από όσους παλεύουν να φτάσουν σε ένα υψηλότερο κοινωνικό στάτους.

Με αυτή την σχετικά απλουστευτική περιγραφή του πώς αντιλαμβάνομαι το θέμα, θέλω να καταλήξω στο ότι για μένα τίθεται θέμα επιλογών, θέμα επιλογής πλευράς, θέμα δυνάμεων και όχι θέμα σωστού και λάθους και γι'αυτό η πρότασή σου, hengeo, για μένα δε βγάζει νόημα. Ατομικιστής είναι αυτός που δεν βλέπει πιο μακριά από το Εγώ του, "συλλογικιστής" είναι αυτός που κοιτάζει κυρίως γύρω του και παίρνει θέση όπου αντιλαμβάνεται αδικία. Ο καθένας επιλέγει έναν δρόμο και κανένας δεν είναι σωστότερος από τον άλλον.

Τέλος, για να μην παρεξηγηθώ, δεν θεωρώ οτιδήποτε κομματικό ως μέρος των ανθρώπων που δρουν ενάντια στην εκμετάλλευση και την αδικία. Δηλαδή, μέσα δεν βάζω παρατάξεις ούτε τις επίσημα κομματικές ούτε όσες υποκινούνται από κόμματα.
Επίσης, θερμή παράκληση να μη συγχέουμε το ρήμα "χαρακτηρίζω" με το ρήμα "ταμπελοποιώ". Η διαφορά είναι παραπάνω από αισθητή.

Κι επειδή αρκετά μου την έσπασε το ύφος μου σ'αυτό το post, καιρός να το τελειώσω.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος O kanenas την Τετ Φεβ 03, 2010 5:31 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Άβαταρ μέλους
noir
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

Hengeo έγραψε:Μιλάτε για ατομικισμό. Το να θεωρείτε όμως τον δικό σας τρόπο αντίδρασης τον μοναδικό σωστό, και όποιον άλλο διαφωνεί να τον ταμπελοποιείτε αμέσως, δεν είναι ατομικιστικό; Ο ατομικισμός πέφτει πραγματικά όταν καταλάβουμε ότι κάτι που για μας είναι έτσι, για τον άλλο μπορεί να μην είναι. Αυτό όμως ισχύει για όλα και για όλους, ανεξάρτητα του ποιος έχει περισσότερο δίκιο.
Μιας και ανοιχθηκε και αυτο το θεμα, που απεφυγα να σχολιασω ως οφτοπικ. Δεν ειναι ολα τα πραγματα στο κοσμο υποκειμενικα. Ετσι οι λεξεις χανουν το νοημα τους, το ιδιο και ο λογος μας. Ο ατομικισμος ειναι μια λεξη που αντιπροσωπευει μια σαφως ορισμενη και οριοθετημενη εννοια. Καποιος που προαγει το ατομικο εναντι του συλλογικου ειναι ατομικιστης. Ο ατομικισμος μπορει να προαγεται και μαζικα, οπως συμβαινει αλλωστε συνηθως, αλλα αυτο δε καθιστα τον ατομικιστη υποκειμενο συλλογικων διαδικασιων, αφου τελικος σκοπος παραμενει η εξασφαλιση της προασπισης του ατομικου συμφεροντος. Να μη συνεχισω αλλο, απλη πρωτοβαθμια λογικη ειναι...
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ανακοινώσεις”