Κλειστή σχολή στις 10/02
Συντονιστές: constant, φιάλη klein, AlexandraDC, Ryu, markelos
- vbalos
- Real Name: Vasilis
- Facebook ID: 0
Re: Κλειστή σχολή στις 10/02
Ειλικρινά αρχίζω να χάνω την υπομονή μου με τα όσα γράφονται εδώ μέσα και τα όσα δεν εννοούν ορισμένοι να καταλάβουν...Ο ένας λέει: ότι θα καταλήξει εργάτης λες και μιλάει για κανέναν τελειωμένο πρεζάκια χωρίς όνειρα και φιλοδοξίες (πράγμα το οποίο δεν πιστεύω ούτε καν για τους πρεζάκηδες , αλλά δε θα ανοίξω τέτοια κουβέντα τώρα , τουλάχιστον όχι με τέτοιους στενόμυαλους συνομιλητές) , ο άλλος ότι με μια συμμετοχή σε απεργία του στερείται το δικαίωμα στη γνώση και τη μάθηση , ο παράλλος λες και με ξέρει μου λέει ότι δε συμμετείχα στην κινητοποίηση για το Δημόκριτο και πάει λέγοντας...
Λοιπόν τέλος δε συζητάω άλλο με άτομα των οποίων το μυαλό δεν ξεφεύγει από το εγώ τους (και πείτε με φασίστα) , το θεωρώ ποταπό και πραγματικά ξεδιάντροπο από μέρους τους να βγαίνουν και να μιλάνε έτσι για ζωές συνανθρώπων οι οποίες βουλιάζουν και ζητάνε τη συμπαράστασή μας και αλληλεγγύη μας στο δύσκολο αγώνα τους απέναντι σε τράστ και κυβερνήσεις που τους ζητάνε να πληρώσουν ελλείματα για τα οποία οι ίδιοι δεν είχαν ιδέα και δε φταίνε...και ναι ταυτίζομαι πολύ περισσότερο με αυτούς παρά με άτομα στα οποία οι λέξη συλλογικές διαδικασίες φαντάζει διαφορική εξίσωση στα μάτια ενός μωρού...Αρνούμαι να συζητήσω με άτομα τα οποία θέλουν να λέγονται εν δυνάμει επιστήμονες (και ίσως στα χαρτιά να το πετύχουν) , αλλά στην ουσία δεν έχουν καταλάβει το νόημα των όσων προσπαθούν να πετύχουν...Ειλικρινά ντρέπομαι που στο φόρουμ της σχολής μας εκφράζονται τέτοιες απόψεις και εδώ φαίνεται πράγματι η κακή δουλειά των δασκάλων και καθηγητών όχι διότι δε δίδασκαν σωστά το μάθημά τους στο δημοτικό - γυμνάσιο - λύκειο , αλλά γιατί ποτέ δεν κατάφεραν να κοινωνικοποιήσουν ανθρώπους και να τους βγάλουν στην κοινωνία όχι ως ζώα που πλανιώνται έχοντας ως αρχή και ευαγγέλιό τους τους νόμους της ζούγκλας , αλλά ως ενεργούς πολίτες που μάχονται ενάντια στην αδικία που βιώνουν είτε αυτοί , είτε οι συνάνθρωποί τους...Χαίρομαι τέλος για την πρωτοβουλία του ΔΣ να πάρει απόφαση συμμετοχής στην απεργία , έστω και αν παραβίασε νόμους και κανόνες , διότι το πνεύμα που κλήθηκε ως ΔΣ να υπηρετήσει το εξύψωσε με αυτή του την απόφαση...Αυτά και περαστικά σας...
@lunatic
Αφού δουλεύεις από τα 15 σου για βιοπορισμό και μιλάς έτσι τι να σου πω ρε φιλαράκι ... έχεις ποτέ κάτσει να αναλογιστείς γιατί χρειάστηκε να δουλεύεις από τόσο μικρός , αν ναι σε ποιό συμπέρασμα κατέληξες ? αν όχι μπορείς να το κάνεις τώρα και να μου πεις τα συμπεράσματά σου ??
Λοιπόν τέλος δε συζητάω άλλο με άτομα των οποίων το μυαλό δεν ξεφεύγει από το εγώ τους (και πείτε με φασίστα) , το θεωρώ ποταπό και πραγματικά ξεδιάντροπο από μέρους τους να βγαίνουν και να μιλάνε έτσι για ζωές συνανθρώπων οι οποίες βουλιάζουν και ζητάνε τη συμπαράστασή μας και αλληλεγγύη μας στο δύσκολο αγώνα τους απέναντι σε τράστ και κυβερνήσεις που τους ζητάνε να πληρώσουν ελλείματα για τα οποία οι ίδιοι δεν είχαν ιδέα και δε φταίνε...και ναι ταυτίζομαι πολύ περισσότερο με αυτούς παρά με άτομα στα οποία οι λέξη συλλογικές διαδικασίες φαντάζει διαφορική εξίσωση στα μάτια ενός μωρού...Αρνούμαι να συζητήσω με άτομα τα οποία θέλουν να λέγονται εν δυνάμει επιστήμονες (και ίσως στα χαρτιά να το πετύχουν) , αλλά στην ουσία δεν έχουν καταλάβει το νόημα των όσων προσπαθούν να πετύχουν...Ειλικρινά ντρέπομαι που στο φόρουμ της σχολής μας εκφράζονται τέτοιες απόψεις και εδώ φαίνεται πράγματι η κακή δουλειά των δασκάλων και καθηγητών όχι διότι δε δίδασκαν σωστά το μάθημά τους στο δημοτικό - γυμνάσιο - λύκειο , αλλά γιατί ποτέ δεν κατάφεραν να κοινωνικοποιήσουν ανθρώπους και να τους βγάλουν στην κοινωνία όχι ως ζώα που πλανιώνται έχοντας ως αρχή και ευαγγέλιό τους τους νόμους της ζούγκλας , αλλά ως ενεργούς πολίτες που μάχονται ενάντια στην αδικία που βιώνουν είτε αυτοί , είτε οι συνάνθρωποί τους...Χαίρομαι τέλος για την πρωτοβουλία του ΔΣ να πάρει απόφαση συμμετοχής στην απεργία , έστω και αν παραβίασε νόμους και κανόνες , διότι το πνεύμα που κλήθηκε ως ΔΣ να υπηρετήσει το εξύψωσε με αυτή του την απόφαση...Αυτά και περαστικά σας...
@lunatic
Αφού δουλεύεις από τα 15 σου για βιοπορισμό και μιλάς έτσι τι να σου πω ρε φιλαράκι ... έχεις ποτέ κάτσει να αναλογιστείς γιατί χρειάστηκε να δουλεύεις από τόσο μικρός , αν ναι σε ποιό συμπέρασμα κατέληξες ? αν όχι μπορείς να το κάνεις τώρα και να μου πεις τα συμπεράσματά σου ??
All that is gold does not glitter not all those who wonder are lost
The old that is strong does not wither deep roots are not reached by the frost
From the ashes a fire shall be woken a light from the shadows shall spring
Renewed shall be blade that was broken the crownless again shall be king.
J.R.T
Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΡΗΓΜΕΝΗ-G.13
J.R.T
- Gus
- Real Name: Πολλες ερωτησεις
Καθομαι και διαβαζω καποιες μερες αυτην εδω την συζητηση,δεν ειχα κατι να πω καθως θεωρω ρεφορμιστικο να ζητας απλως τα λεφτα σου και τιποτα αλλο,οπως παραδειγματος χαρην κανουν οι αγροτες.Και λεω ρεφορμιστικο γιατι με κινησεις καλυτερευσης του υπαρχοντος συστηματος κυριαρχει η ομονοια και η συμφιλιωση,κατι που ερχεται σε αντιθεση με την πολωση που εχω στο μυαλο μου μεταξυ εκμεταλευομενων και εκμεταλευτων,πολωση που μπορει να λειτουργησει σαν μπαρουταποθηκη για κοινωνικα γεγονοτα.Παρολα αυτα και επειδη συμμεριζομαι πως ρεφορμιστικη ξερεφορμιστικη,η απεργια ειναι ενα οπλο των καταπιεζομενων,και εν προκειμενω των χαμηλομισθων εργαζομενων (το κατα ποσο ειναι καταπιεσμενοι και καταπιεστες ειναι μια αλλη συζητηση) οταν αντιτιθενται στους πιο μεγαλους καταπιεστες (το κρατος),δεν μπορω παρα να σταθω αλληλεγγυος μαζι τους.Και αυτο γιατι οσο ρεφορμιστικη και αν μου ακουγεται τωρα αυτη η λογικη,οταν θα γινω κι εγω εργαζομενος,προσπαθωντας παραλληλα να μην με καταπιει το συστημα,θα προσπαθω κι εγω να καλυτερευσω τις συνθηκες μου,για να δουλευω λιγοτερο(αυτο μαλιστα δεν ειναι ρεφορμιστικο,αλλα επαναστατικο πιστευω) κ.ο.κ.Εχοντας αυτα στο μυαλο μου,και αφου δικαιολογηθηκα πρωτα στον εαυτο μου για το οτι ασχολουμαι με μια απεργια με τετοια προταγματα,θεωρω επιεικως απαραδεκτους οσους μιλανε για παρενοχληση τους απο την απεργια.Να ενημερωσω εδω πως η απεργια και η πορεια λειτουργουν ετσι ωστε να δημιουργουν μια καποια αναστατωση,για να γινεται πιο ευκολα η προπαγανδιση των αιτηματων των απεργων,πορευομενων κλπ.Αυτη η αναστατωση μπορει ειναι κλεισιμο του κεντρου των πολεων,κλεισιμο μαγαζιων,κλεισιμο υπηρεσιων,κλεισιμο εθνικων οδων,ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ.Θα πει τωρα καποιος πως δν ειναι δημοκρατικο και ανθρωπινο και και και... να ενοχλειται ο κοσμος που δεν φταιει σε τιποτα,αλλα θα επρεπε να ενοχλουνται μονο οι κακοι υπουργοι και τραπεζιτες.Εδω ομως ειναι το ζουμι της ολης υποθεσης.Αν δεν εισαι κνιτης να θεωρεις πως ο μονος κακος ειναι οι ηπα και ο συριζα,τοτε μπορεις πολυ ευκολα να καταλαβεις τις ισοροπιες της κοινωνικης-ταξικης-πειτε την οπως θελετε διαμαχης.Αυτος που θα γκρινιαξει επειδη κλεινει ο δρομος,αυτος που θα πει πως αργησε στην δουλεια του,αυτος που θα παραπονεθει πως δεν εξυπηρετηθηκε ειναι παρα πολυ πιθανον να ειναι αυτος που οταν πολωθουν τα πραγματα και ισως (ισως) βγουνε και οπλα,θα παρει το μερος της αντιδρασης και θα παει να δαφυλαξει την ησυχια,την ταξη και την ασφαλεια.Αυτο συμβαινει γιατι εχει επιλεξει την οδο του ατομισμου με εξουσιαστικες προεκτασεις στους γυρω του,οδος η οποια ευαγγελιζεται απο την κοινωνια μας ως "αμερικανικο ονειρο,πετυχε εσυ πατωντας επι πτωματων και ασε τους αλλους να πνιγονται" .Οσοι κατακρινετε απεργιες διαδηλωσεις κ.ο.κ εχετε ηδη διαλεξει στρατοπεδο,αλλοι εν γνωσει σας και αλλοι μηχανικα προς το παρων,το θεμα ειναι ενα....Σκουζετε οσο θελετε,ειμαστε απεναντι σας........
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
-
ari2ell
- Real Name: Aris
Καλως ή κακως αυτη η αποφαση παρθηκε με μη σωστο τροπο.
Ποτε δεν διαμαρτηρηθηκα για καταληψεις και απεργιες οταν εχουν ουσιαστικο νόημα,ισα ισα τις επικροτησα και τις στηριξα με ενεργο ρολο,αλλα ρε παιδια η απεργια στις 10/2 ηταν γνωστη εδω και ενα μηνα οποτε το ιδιο το Δ.Σ οφειλε να ειχε παρει αποφαση και να ειχε φροντισει να διαμορφωσει το προγραμμα της εξεταστικης νωριτερα!!
Δηλαδη δεν το θεωρειτε απαραδεκτο αυτο???
Σας μιλαω ειλικρινα το Δ.Σ το ηξερε εδω και ενα μηνα και περιμενε να παρει αποφαση τελευταια στιγμη!!!
Εμενα οσο παρταλιστικο και αν ακουγεται μου γαμαει το προγραμμα μου για με αποτρεπει απο το να δωσω δυο μαθηματα ετσι οπως ειναι!!!!Γιατι να σεβαστω αυτη τη στιγμη αυτην την αποφαση του Δ.Σ οταν το ιδιο του Δ.Σ δεν ενδιαφερεται για τους ιδιους τους φοιτητες του.
P.S<-Ακομα και τα δεξιομουτρα της σχολης το ηξεραν για την απεργια αλλα το Δ.Σ περιμενε τωρα να παρει αποφαση!!!Αυτη η αδιαφορια των κρατικων μηχανισμων δηλαδη δεν τσαντιζει???Εμενα με ενοχλει πολυ.....
Ποτε δεν διαμαρτηρηθηκα για καταληψεις και απεργιες οταν εχουν ουσιαστικο νόημα,ισα ισα τις επικροτησα και τις στηριξα με ενεργο ρολο,αλλα ρε παιδια η απεργια στις 10/2 ηταν γνωστη εδω και ενα μηνα οποτε το ιδιο το Δ.Σ οφειλε να ειχε παρει αποφαση και να ειχε φροντισει να διαμορφωσει το προγραμμα της εξεταστικης νωριτερα!!
Δηλαδη δεν το θεωρειτε απαραδεκτο αυτο???
Σας μιλαω ειλικρινα το Δ.Σ το ηξερε εδω και ενα μηνα και περιμενε να παρει αποφαση τελευταια στιγμη!!!
Εμενα οσο παρταλιστικο και αν ακουγεται μου γαμαει το προγραμμα μου για με αποτρεπει απο το να δωσω δυο μαθηματα ετσι οπως ειναι!!!!Γιατι να σεβαστω αυτη τη στιγμη αυτην την αποφαση του Δ.Σ οταν το ιδιο του Δ.Σ δεν ενδιαφερεται για τους ιδιους τους φοιτητες του.
P.S<-Ακομα και τα δεξιομουτρα της σχολης το ηξεραν για την απεργια αλλα το Δ.Σ περιμενε τωρα να παρει αποφαση!!!Αυτη η αδιαφορια των κρατικων μηχανισμων δηλαδη δεν τσαντιζει???Εμενα με ενοχλει πολυ.....
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++mind_the_gap έγραψε:Δυο τρια σημεια να θιξω κ δεν ασχολουμαι αλλο...
Το ιδανικο πανεπιστημιο για μενα ναι ειναι αυτο που παραγει γνωση κ μονο.
Με τις συνεχεις καταληψεις κ απεργιες μου στερεις το δικαιωμα να βγω εξω κ να παλεψω για το πτυχιο μου...Ασε με να τελειωσω τη ρημαδοσχολη που μπηκα κ οταν ερθει η ωρα θα βγω κ γω στο δρομο...(κ ισως βρω εκει πολλους να ειναι ακομα στη σχολη...)Δεν μπορεις να τα κανεις ολα ταυτοχρονα...
Παλι με την "ιδεολογια του εργατη"...Δεν λεω, εχεις ΑΠΟΛΥΤΑ δικιο σε αυτο που λες, αλλα σταματα να συνδεεις τον εαυτο σου με τους εργατες...τουλαχιστον σταματα να σκεφτεσαι οτι θα γινεις κ εσυ ενας απο αυτους...Υπαρχουν κ ανθρωποι με ονειρα, κ αν εσυ δν εχεις μην τα διαγραφεις απο τους αλλους..Αν ερθει καποτε η στιγμη να γινουμε κ εμεις, τοτε εκει στους δρομους θα μας βρεις...
Τελος, ελεος πια με τους "συμβουλοπατερες" που σου λενε: οταν βγεις στο δρομο θα βρεις αυτο, οταν κανεις αυτο θα βρεις εκεινο...Δεν θελω κανενας να πατροναρει το μελλον μου...
λιτά και απέριττα. Και εγω που νόμιζα οτι μόνο στραβοκέφαλοι δηλώνουν ΣΕΜΦΕ στο μηχανογραφικό τους.
Δε φοβάμαι τίποτα...
Δεν ελπίζω σε τίποτα....
ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!
Δεν ελπίζω σε τίποτα....
ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!
- Chris
- Forum Moderator

- Real Name: Χρήστος
Η παραπάνω συζήτηση μου έχει φέρει στο μυαλό μία πρόσφατη συζήτηση που είχα με κάτι φίλους πριν από λίγες μέρες, περί διαφημίσεων στην τηλεόραση.
Υπάρχει μια διαφήμιση ουισκιού, (πρέπει να είναι ή το Chivas ή το Dimple) η οποία διατηρεί την ίδια και απαράλλαχτη φιλοσοφία των αντίστοιχων διαφημίσεων τα τελευταία χρόνια. Οι περισσότερες από αυτές τις διαφημίσεις παρουσιάζουν μία ομάδα αντρών που μιλάνε και πίνουν το ποτό τους χαρούμενοι σε ένα τραπέζι. Προσωπικά, οι συγκεκριμένες διαφημίσεις με κάνουν να μουτζώνω το κουτί, κυρίως για την ελεεινή υποκρισία που τις διέπουν. Η τωρινή διαφήμιση όμως είναι η πιο τραγελαφική από όλες.
Αρχίζει λέγοντας ότι στη Γη κάποτε ζούσαν γίγαντες, οι οποίοι προστάτευαν τα πάντα γύρω τους και διατηρούσαν την ισορροπία παντού. Τώρα, οι γίγαντες αυτοί, έχουν πεθάνει...αλλά έχουν μετενσαρκωθεί και έχουν πάρει τις μορφές μεγάλων αντρών. Άντρες με όνειρα και φιλοδοξίες. Άντρες σαν και εσένα. Και φυσικά δείχνει τους γνωστούς κουστουμάτους να συζητάνε όμορφα και ωραία πίνοντας το ουισκάκι τους.
Άλλη παρένθεση.
Ήταν μια φορά μιά τάξη στο δημοτικό, και η δασκάλα ζήτησε από όλα τα παιδιά να γράψουν σε ένα χαρτάκι ανώνυμα, τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν. Κάποια παιδιά γράψανε "επιστήμονας", άλλα γράψανε "πυροσβέστης", άλλα "αστροναύτης". Και ένα παιδί λοιπόν, έγραψε ότι όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει ευτυχισμένο.
Τελικά λοιπόν, πως ορίζει την έννοια της ευτυχίας και της επιτυχίας η σημερινή κοινωνία; Μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης, μέσω της οικογένειας και γενικότερα της πλειοψηφίας του κοινωνικού συνόλου, περνάει η άποψη ότι ο ευτυχισμένος άνθρωπος σήμερα είναι αυτός που έχει όνειρα για μια καλύτερη ζωή, μιά ζωή υψηλού κοινωνικού στάτους, με χρήματα, ένα καλύτερο αυτοκίνητο, και μια δουλεία δημιουργική, μέσω της οποίας προσφέρει κοινωνικό έργο. (είτε ως επιστήμονας, είτε οτιδήποτε μπορεί να βάλει κάποιος στο μυαλό του)
Και έρχομαι στο σημείο που ήθελα να φτάσω εξ αρχής:
Πίσω από το συγκέκριμένο κομμάτι του post που έκανα quote, κρύβεται ένας στενόμυαλος ελιτισμός και ατομικισμός , που υπάρχει διάχυτος στη σημερινή κοινωνία. Τελικά, πιο πολύ σεβασμό απορρέει το μεγαλοστέλεχος που πίνει το Chivas του, παρά ο εργάτης. Αφήνουμε στην άκρη τον άνθρωπο, και κοιτάμε το εισόδημα και την κοινωνική θέση. Δεν έχουμε τελικά συνειδητοποιήσει ότι όλοι, ανεξάρτητα καταγωγής, εισοδήματος, φύλου, σεξουαλικότητας, θρησκείας, ή πολιτικών πεποιθήσεων, είμαστε πάνω από όλα άνθρωποι.
Άν τελικά αρχίσουμε να σκεφτόμαστε σαν άνθρωποι και όχι σαν ζώα της ζούγκλας ίσως και να αρχίσουμε να κατανοούμε την διεκδίκηση εργασιακών δικαιωμάτων, από όποια ομάδα και αν προέρχεται. Γιατί σε ζώα της ζούγκλας καταντήσαμε. Ο δυνατός εξουσιάζει και αδιαφορεί για την τύχη του λιγότερο δυνατού.
Στην αρχαία Αθήνα, κυκλοφορούσε ο Διογένης με ένα φανάρι. Και όταν τον ρώτησαν γιατί το κάνει αυτό, απάντησε: "Ψάχνω να βρω ανθρώπους." Αν θέλουμε τελικά να μην καταντήσουμε εντελώς σε τετράποδα, καλό είναι να ξεφύγουμε λίγο από την ατομικίστικη λογική και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε λίγο και τα προβλήματα του διπλανού μας. Από αλληλεγγύη και μόνο, ας μην κλαίμε πάνω από τα κωλόχαρτα που θα μας δώσει το πανεπιστήμιο, όταν απεργεί ο εργαζόμενος. Και αν σκεφτούμε και λίγο παραπάνω, τελικά θα καταλάβουμε ότι ένα κωλόχαρτο δεν θα μας κάνει και πολύ διαφορετικούς από έναν απλό εργάτη στα μάτια του εργοδότη...
Υπάρχει μια διαφήμιση ουισκιού, (πρέπει να είναι ή το Chivas ή το Dimple) η οποία διατηρεί την ίδια και απαράλλαχτη φιλοσοφία των αντίστοιχων διαφημίσεων τα τελευταία χρόνια. Οι περισσότερες από αυτές τις διαφημίσεις παρουσιάζουν μία ομάδα αντρών που μιλάνε και πίνουν το ποτό τους χαρούμενοι σε ένα τραπέζι. Προσωπικά, οι συγκεκριμένες διαφημίσεις με κάνουν να μουτζώνω το κουτί, κυρίως για την ελεεινή υποκρισία που τις διέπουν. Η τωρινή διαφήμιση όμως είναι η πιο τραγελαφική από όλες.
Αρχίζει λέγοντας ότι στη Γη κάποτε ζούσαν γίγαντες, οι οποίοι προστάτευαν τα πάντα γύρω τους και διατηρούσαν την ισορροπία παντού. Τώρα, οι γίγαντες αυτοί, έχουν πεθάνει...αλλά έχουν μετενσαρκωθεί και έχουν πάρει τις μορφές μεγάλων αντρών. Άντρες με όνειρα και φιλοδοξίες. Άντρες σαν και εσένα. Και φυσικά δείχνει τους γνωστούς κουστουμάτους να συζητάνε όμορφα και ωραία πίνοντας το ουισκάκι τους.
Άλλη παρένθεση.
Ήταν μια φορά μιά τάξη στο δημοτικό, και η δασκάλα ζήτησε από όλα τα παιδιά να γράψουν σε ένα χαρτάκι ανώνυμα, τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν. Κάποια παιδιά γράψανε "επιστήμονας", άλλα γράψανε "πυροσβέστης", άλλα "αστροναύτης". Και ένα παιδί λοιπόν, έγραψε ότι όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει ευτυχισμένο.
Τελικά λοιπόν, πως ορίζει την έννοια της ευτυχίας και της επιτυχίας η σημερινή κοινωνία; Μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης, μέσω της οικογένειας και γενικότερα της πλειοψηφίας του κοινωνικού συνόλου, περνάει η άποψη ότι ο ευτυχισμένος άνθρωπος σήμερα είναι αυτός που έχει όνειρα για μια καλύτερη ζωή, μιά ζωή υψηλού κοινωνικού στάτους, με χρήματα, ένα καλύτερο αυτοκίνητο, και μια δουλεία δημιουργική, μέσω της οποίας προσφέρει κοινωνικό έργο. (είτε ως επιστήμονας, είτε οτιδήποτε μπορεί να βάλει κάποιος στο μυαλό του)
Και έρχομαι στο σημείο που ήθελα να φτάσω εξ αρχής:
Για να διαπιστώσουμε τελικά πόσο σαφέστατα έχει οριστεί η έννοια της ευτυχίας και της επιτυχίας στον κόσμο. Γιατί τελικά, ο φοιτητής του ΕΜΠ, δεν έχει καμία σχέση με τον καθημερινό εργαζόμενο, είτε αυτός είναι ας πούμε οδηγός ταξί, ή οικοδόμος. Ο μεν είναι ο επιτυχημένος επιστήμονας, με όνειρα και φιλοδοξίες, ο δε είναι ο απλός αμόρφωτος εργάτης. Ένας μέλλον επιτυχημένος άνθρωπος, που θα ανέβει ψηλά στην κοινωνική σκάλα δεν πρέπει να αναμιγνύεται στις υποθέσεις των "κατώτερων" γιατί στην τελική δεν είναι "ένας από αυτούς". Έχετε σκεφτεί ότι ακόμα και ο εργάτης, μπορεί να είχε όνειρα, αλλά επειδή είναι το σύστημα έτσι φτιαγμένο να μην τα εκπλήρωσε ποτέ; Ή έχετε αναλογιστεί, ότι ακόμα και αν ο καθημερινός εργαζόμενος δεν είχε ποτέ όνειρα, τώρα μπορεί να ζει μια ζωή πολύ πιο ευτυχισμένη, απλή και ισορροπημένη από έναν τύπο που είναι ψηλά στην κοινωνική σκάλα;mind_the_gap έγραψε:Παλι με την "ιδεολογια του εργατη"...Δεν λεω, εχεις ΑΠΟΛΥΤΑ δικιο σε αυτο που λες, αλλα σταματα να συνδεεις τον εαυτο σου με τους εργατες...τουλαχιστον σταματα να σκεφτεσαι οτι θα γινεις κ εσυ ενας απο αυτους...
Πίσω από το συγκέκριμένο κομμάτι του post που έκανα quote, κρύβεται ένας στενόμυαλος ελιτισμός και ατομικισμός , που υπάρχει διάχυτος στη σημερινή κοινωνία. Τελικά, πιο πολύ σεβασμό απορρέει το μεγαλοστέλεχος που πίνει το Chivas του, παρά ο εργάτης. Αφήνουμε στην άκρη τον άνθρωπο, και κοιτάμε το εισόδημα και την κοινωνική θέση. Δεν έχουμε τελικά συνειδητοποιήσει ότι όλοι, ανεξάρτητα καταγωγής, εισοδήματος, φύλου, σεξουαλικότητας, θρησκείας, ή πολιτικών πεποιθήσεων, είμαστε πάνω από όλα άνθρωποι.
Άν τελικά αρχίσουμε να σκεφτόμαστε σαν άνθρωποι και όχι σαν ζώα της ζούγκλας ίσως και να αρχίσουμε να κατανοούμε την διεκδίκηση εργασιακών δικαιωμάτων, από όποια ομάδα και αν προέρχεται. Γιατί σε ζώα της ζούγκλας καταντήσαμε. Ο δυνατός εξουσιάζει και αδιαφορεί για την τύχη του λιγότερο δυνατού.
Στην αρχαία Αθήνα, κυκλοφορούσε ο Διογένης με ένα φανάρι. Και όταν τον ρώτησαν γιατί το κάνει αυτό, απάντησε: "Ψάχνω να βρω ανθρώπους." Αν θέλουμε τελικά να μην καταντήσουμε εντελώς σε τετράποδα, καλό είναι να ξεφύγουμε λίγο από την ατομικίστικη λογική και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε λίγο και τα προβλήματα του διπλανού μας. Από αλληλεγγύη και μόνο, ας μην κλαίμε πάνω από τα κωλόχαρτα που θα μας δώσει το πανεπιστήμιο, όταν απεργεί ο εργαζόμενος. Και αν σκεφτούμε και λίγο παραπάνω, τελικά θα καταλάβουμε ότι ένα κωλόχαρτο δεν θα μας κάνει και πολύ διαφορετικούς από έναν απλό εργάτη στα μάτια του εργοδότη...
- lunatic
- Real Name: Zoro
Μόλις άκουσα ότι θα κοπούν χρήματα απο δημόσιους υπαλλήλους με μισθό 1500+......
Δεν πήρα ακόμα απάντηση σε αυτά που είπα.... Δε συμφωνείται ότι πρέπει να παράγουμε έρευνα?
Δεν πήρα ακόμα απάντηση σε αυτά που είπα.... Δε συμφωνείται ότι πρέπει να παράγουμε έρευνα?
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
-
no pasaran
- Real Name: nikos
1)Λοιπον,ας ξεκαθαρισουμε κατι..την απεργια στις 10 δεν την καλουν μονο οι δημοσιοι υπαλληλοι.Ειναι μια απεργια που εχει καλεσει εδω και καιρο το παμε και αλλα πρωτοβαθμια σωματεια και ακολουθησε και η αδεδυ(η γεσεε επελεξε για αλλη μια φορα να μην παει κοντρα στο πασοκ)..οποτε στους αγαπητους συναδελφους που μιλανε για τους δημοσιους υπαλληλους μονο αν γουσταρουν να κατεβουν για τους οικοδομους και τις καθαριστριες!
2)Το οτι το συγκεκριμενο τοπικ ασχολειται μονο με το να ριξει λασπη στην απεργια και δυστυχως σε καθε μορφη διεκδικησης η οποια χαλαει την κανονικοτητα του καθενος(και μενα μου γ@μησε το προγραμμα αλλα τι να κανω)..και οχι στο πως μια αποφαση παρθηκε με μη αμεσοδημοκρατικο τροπο το οποιο ειναι γεγονος,αποδεικνυει στο ποιο ειναι το προβλημα εδω μεσα..
3)Το πανεπιστημιο (γενικα) παραγει αυτο που λεμε μισθωτη διανοηση..δηλαδη ατομα τα οποια και αυτα ειναι μελη της εργατικης ταξης αλλα περισσοτερο καταρτισμενα σε σχεση πχ με τα τει..αυτο,λογω μεγαλυτερων αμοιβων, δημιουργει την αυταπατη της ελιτ...Για ρωτηστε κανα νεο μηχανικο με τι μισθο αμοιβεται σε μια εταιρεια: το οριο που βαζει το τεε σε σχεση με τον κατωτατο νομιζω ειναι 1000+.Αν καποιοι νομιζουν οτι το πανεπιστημια σημερα βγαζει αφεντικα μαλλον εχουν μεινει πισω σε σχεση με τις εξελιξεις στην αγορα εργασιας..Αυτο προς απαντηση ολων εκεινων που νομιζουν οτι επειδη σπουδαζουν σε πανεπιστημιο θα βγουν μετα εξω και θα περνουν τις μισθαρες τους.Για αυτο αγαπητοι συναδελφοι η διεκδικηση ξεκινα απο το ιδιο το πενεπιστημιο,αλλα και η αλληλεγγυη..
4)Οσον αφορα αυτα που ειπε ο Gus θα συμφωνησω στο οτι η κινητοποιηση που εχει οικονομιστικα χαρακτηριστικα ειναι ενσωματωσιμη..γι αυτο αλλωστε τα αιτηματα σε καθε απεργια,καταληψη κτλ διαφερουν αναλογα το ποσο πολιτικα ριζοσπαστικα ειναι..Αυτο ομως δεν ειναι αρκετο για να κανουμε διακριση μεταξυ "καλων'' και ''κακων'' απεργιων..
2)Το οτι το συγκεκριμενο τοπικ ασχολειται μονο με το να ριξει λασπη στην απεργια και δυστυχως σε καθε μορφη διεκδικησης η οποια χαλαει την κανονικοτητα του καθενος(και μενα μου γ@μησε το προγραμμα αλλα τι να κανω)..και οχι στο πως μια αποφαση παρθηκε με μη αμεσοδημοκρατικο τροπο το οποιο ειναι γεγονος,αποδεικνυει στο ποιο ειναι το προβλημα εδω μεσα..
3)Το πανεπιστημιο (γενικα) παραγει αυτο που λεμε μισθωτη διανοηση..δηλαδη ατομα τα οποια και αυτα ειναι μελη της εργατικης ταξης αλλα περισσοτερο καταρτισμενα σε σχεση πχ με τα τει..αυτο,λογω μεγαλυτερων αμοιβων, δημιουργει την αυταπατη της ελιτ...Για ρωτηστε κανα νεο μηχανικο με τι μισθο αμοιβεται σε μια εταιρεια: το οριο που βαζει το τεε σε σχεση με τον κατωτατο νομιζω ειναι 1000+.Αν καποιοι νομιζουν οτι το πανεπιστημια σημερα βγαζει αφεντικα μαλλον εχουν μεινει πισω σε σχεση με τις εξελιξεις στην αγορα εργασιας..Αυτο προς απαντηση ολων εκεινων που νομιζουν οτι επειδη σπουδαζουν σε πανεπιστημιο θα βγουν μετα εξω και θα περνουν τις μισθαρες τους.Για αυτο αγαπητοι συναδελφοι η διεκδικηση ξεκινα απο το ιδιο το πενεπιστημιο,αλλα και η αλληλεγγυη..
4)Οσον αφορα αυτα που ειπε ο Gus θα συμφωνησω στο οτι η κινητοποιηση που εχει οικονομιστικα χαρακτηριστικα ειναι ενσωματωσιμη..γι αυτο αλλωστε τα αιτηματα σε καθε απεργια,καταληψη κτλ διαφερουν αναλογα το ποσο πολιτικα ριζοσπαστικα ειναι..Αυτο ομως δεν ειναι αρκετο για να κανουμε διακριση μεταξυ "καλων'' και ''κακων'' απεργιων..
-
Lesta
- Real Name: Lesta
Dimple ειναι και ειναι και...πολυ....χικ...καλο....Chris έγραψε:Υπάρχει μια διαφήμιση ουισκιού, (πρέπει να είναι ή το Chivas ή το Dimple) η οποία διατηρεί την ίδια και απαράλλαχτη φιλοσοφία των αντίστοιχων διαφημίσεων τα τελευταία χρόνια.
Να σημειωσω οτι το συγκεκριμενο post ειναι πολυ καλο, βασικα ειναι το καλυτερο που εχω διαβασει σε αυτο το τοπικ
- Chris
- Forum Moderator

- Real Name: Χρήστος
Cheers. Το Jack είναι καλύτερο όμως.Lesta έγραψε:Dimple ειναι και ειναι και...πολυ....χικ...καλο....Chris έγραψε:Υπάρχει μια διαφήμιση ουισκιού, (πρέπει να είναι ή το Chivas ή το Dimple) η οποία διατηρεί την ίδια και απαράλλαχτη φιλοσοφία των αντίστοιχων διαφημίσεων τα τελευταία χρόνια.
Να σημειωσω οτι το συγκεκριμενο post ειναι πολυ καλο, βασικα ειναι το καλυτερο που εχω διαβασει σε αυτο το τοπικ
Το βρήκα το καραγκιοζιλίκι. click meh
- Hengeo
- Real Name: Γιώργος
O kanenas και noir. Δεν έχω χρόνο να απαντήσω αναλυτικά τώρα (επιφυλάσσομαι για αύριο-μεθαύριο), ένα σύντομο σχόλιο μόνο θα κάνω. Μάλλον η χρήση της λέξης ατομικισμός σε αυτό που έγραψα ήταν λάθος. Αυτό στο οποίο αναφερόμουν είναι η τάση που έχουμε οι άνθρωποι να επιβάλλουμε στους άλλους τις προσωπικές αξίες-ιδανικά και την ηθική μας, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο. Και ενώ αυτό έχει πάντα καλή πρόθεση (κανείς δεν θα έκανε κάτι που θεωρεί κακό!), δυστυχώς πάντα οδηγεί σε στείρες-φανατικές συγκρούσεις, όπως έχει φανεί και στην πορεία της ιστορίας..

Μπροστά σε αυτό το ασύλληπτου επιπέδου επιχείρημα, δεν έχω παρά να υποκλιθώ..Gus έγραψε:Σκουζετε οσο θελετε,ειμαστε απεναντι σας........
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
- CreamMcCracker
- Real Name: Κώτσος, Κωστής, Στασκώ, Ζοργκ
- Gus
- Real Name: Πολλες ερωτησεις
Μπορεις να απαντησεις σε αυτα που γραφω,αλλωστε δεν χρησιμοποιησα την συγκεκριμενη φραση ως επιχειρημα....και τις ειρωνιες αστες για αλλουHengeo έγραψε:Μπροστά σε αυτό το ασύλληπτου επιπέδου επιχείρημα, δεν έχω παρά να υποκλιθώ..Gus έγραψε:Σκουζετε οσο θελετε,ειμαστε απεναντι σας........![]()
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
- vbalos
- Real Name: Vasilis
Ρε φίλε COn ειλικρινά με απογοητεύεις , σε είχα για περισσότερα ειλικρινά...Ξέρω ότι γενικά διαφωνούμε , αλλά δεν περίμενα να δίνεις point και να ταυτίζεσαι με τόσο απλοποιημένα , ρηχά και εξοφθάλμως λαϊκίστικα επιχειρήματα (γιατί με το λαϊκισμό γενικά δε μπορώ να πω το έχεις)...Περιμένω να επανορθώσεις...mind_the_gap wrote:
Δυο τρια σημεια να θιξω κ δεν ασχολουμαι αλλο...
Το ιδανικο πανεπιστημιο για μενα ναι ειναι αυτο που παραγει γνωση κ μονο.
Με τις συνεχεις καταληψεις κ απεργιες μου στερεις το δικαιωμα να βγω εξω κ να παλεψω για το πτυχιο μου...Ασε με να τελειωσω τη ρημαδοσχολη που μπηκα κ οταν ερθει η ωρα θα βγω κ γω στο δρομο...(κ ισως βρω εκει πολλους να ειναι ακομα στη σχολη...)Δεν μπορεις να τα κανεις ολα ταυτοχρονα...
Παλι με την "ιδεολογια του εργατη"...Δεν λεω, εχεις ΑΠΟΛΥΤΑ δικιο σε αυτο που λες, αλλα σταματα να συνδεεις τον εαυτο σου με τους εργατες...τουλαχιστον σταματα να σκεφτεσαι οτι θα γινεις κ εσυ ενας απο αυτους...Υπαρχουν κ ανθρωποι με ονειρα, κ αν εσυ δν εχεις μην τα διαγραφεις απο τους αλλους..Αν ερθει καποτε η στιγμη να γινουμε κ εμεις, τοτε εκει στους δρομους θα μας βρεις...
Τελος, ελεος πια με τους "συμβουλοπατερες" που σου λενε: οταν βγεις στο δρομο θα βρεις αυτο, οταν κανεις αυτο θα βρεις εκεινο...Δεν θελω κανενας να πατροναρει το μελλον μου...
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
λιτά και απέριττα. Και εγω που νόμιζα οτι μόνο στραβοκέφαλοι δηλώνουν ΣΕΜΦΕ στο μηχανογραφικό τους
Και εγώ με τη σειρά μου δεν έχω παρά υποκλιθώ στην αμάθεια που σε δέρνει (ίσως βέβαια λόγω της πρεμούρας σου να απαντήσεις ειρωνευόμενος)... άκου επιχείρημα ... δήλωση είναι και μάλιστα αν και πομπώδης αληθής !!!Hengeo wrote:
Gus wrote:
Σκουζετε οσο θελετε,ειμαστε απεναντι σας........
Μπροστά σε αυτό το ασύλληπτου επιπέδου επιχείρημα, δεν έχω παρά να υποκλιθώ..
All that is gold does not glitter not all those who wonder are lost
J.R.T
J.R.T
- Hengeo
- Real Name: Γιώργος
Gus έγραψε:Μπορεις να απαντησεις σε αυτα που γραφω,αλλωστε δεν χρησιμοποιησα την συγκεκριμενη φραση ως επιχειρημα....και τις ειρωνιες αστες για αλλου
vbalos έγραψε:Και εγώ με τη σειρά μου δεν έχω παρά υποκλιθώ στην αμάθεια που σε δέρνει (ίσως βέβαια λόγω της πρεμούρας σου να απαντήσεις ειρωνευόμενος)... άκου επιχείρημα ... δήλωση είναι και μάλιστα αν και πομπώδης αληθής !!!
Τι να πω, ότι θα αντιδρούσατε έτσι επειδή αναβάθμισα την δήλωση-κραυγή σε, κακό έστω, επιχείρημα μέσα στα πλαίσια της συζήτησης που γίνεται, δεν το περίμενα. Μετά από αυτό, δεν μπορώ παρά να ζητήσω για το λάθος που έκανα..
Στα υπόλοιπα έχω απαντήσει ως επί το πλείστον σε προηγούμενα post εδώ, και επιφυλάσσομαι για περισσότερα όταν θα έχω χρόνο.
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν αγαπητέ βμπαλος.vbalos έγραψε: Ρε φίλε COn ειλικρινά με απογοητεύεις , σε είχα για περισσότερα ειλικρινά...Ξέρω ότι γενικά διαφωνούμε , αλλά δεν περίμενα να δίνεις point και να ταυτίζεσαι με τόσο απλοποιημένα , ρηχά και εξοφθάλμως λαϊκίστικα επιχειρήματα (γιατί με το λαϊκισμό γενικά δε μπορώ να πω το έχεις)...Περιμένω να επανορθώσεις...
Σε 2-3 προτάσεις ο/η mind_the_gap συγχώνευσε όλο το νόημα το οποίο εμείς οι συνδικαλιζόμενοι-ενεργοί φοιτητές έχουμε απωλέσει. Αν το θεωρείς εσυ λαικιστικο και ρηχό επειδή δεν περιστολίζεται από βαρύγδουπες εκφράσεις τοτε μάλλον έχεις λάθος γνώμη για το τι σημαίνει λαϊκισμός. Οι βερμπαλισμοί περισσεύουν, αυτό που μας λείπει είναι η ουσια. Αφου θες περαιτέρω ανάλυση ομως, οριστε:
- ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (θα επρεπε να) ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο περασαμε το λούκι των πανελληνίων και μπήκαμε στο πανεπιστήμιο. ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΜΕ. ΟΧΙ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ. και προς θεου, οποιος θέλει να απεργήσει είναι απολύτως ελεύθερος να το πράξει. Αλλά όχι εις βάρος της ακαδημαϊκής (και στην προκειμένη εξεταστικής) διαδικασίας. ΣΑΦΕΣ. Απο κεί και πέρα, η έρευνα αποτελεί παραγωγή γνώσης αρα ακαδημαϊκή δραστηριότητα (παρακαλούνται οι αντισυστημικοί να μην διαβάσουν το υπολοιπο της πρότασης γιατι τους περιμένει εγκεφαλικό) ακόμα και όταν αυτή γίνεται χρηματοδοτούμενη από το στρατό.mind_the_gap έγραψε:Το ιδανικο πανεπιστημιο για μενα ναι ειναι αυτο που παραγει γνωση κ μονο.
Παράδειγμα: Ο Αινστάιν δεν γνώριζε οτι η ατομική βόμβα θα έπληττε τη Χιροσίμα,θα προκαλουσε το ατυχημα στο Τσερνομπιλ, θα εξόπλιζε ΕΣΣΔ-Ισραηλ-ΗΠΑ-Ιραν κτλ. απειλόντας την ανθρωπότητα με πυρηνικό πόλεμο και αφανισμο και γενικότερα θα επέφερε ολες αυτές τις αρνητικες συνέπειες (και αν γνωριζε τοτε μπορεί να μην γνωστοποιούσε τις ερευνές του), ωστόσο οι εφαρμογές της ατομικής ενέργειας μπορούν να λύσουν το ενεργειακό πρόβλημα της ανθρωπότητας με σωστή διαχείρηση. Το οτι χρηματοδοτήθηκαν και εφαρμόστηκαν από τον αμερικανικό στρατό (πρωτίστως) δεν σχετίζεται με την χρησιμότητα της έρευνας. ειπαμε, σωστή διαχείρηση.
κστσρχήν να ξεκαθαρίσω οτι δεν πιστεύω στον διαχωρισμό που έχετε όλοι σας κατα νού σε τάξεις, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση (εισόδημα, επάγγελμα, ιδιοκτησία, κτλ.). Θεωρώ πολύ ρατσιστική, προσβλητική και απάνθρωπη την ταμπελοποίηση κατά αυτό το τρόπο. Η δουλεία δεν είναι ντροπή, όπως και η οικονομική ευχέρεια. Δεν καταλαβαίνω γιατι εμείς πρέπει να είμαστε η γενιά των 700 ευρώ, οι εργάτες των 35 ευρω/8ωρο, οι δημόσιοι υπάλληλοι των 1200-1700 ευρω, οι συνταξιολυχοι των 1000ευρω. Γενικά, γιατί να διασπάμε το κοινωνικό σύνολο σε ομάδες με μόνο τους χαρακτηριστικό ΕΝΑ ΝΟΥΜΕΡΟ, με δεδομένη την απέχθεια των χαμηλών νούμερων προς τα υψηλότερα. Και ναι, θα κοψοράψουνε πάλι το ποστ μου οι επαναστάτες νουαρηδες βμπαλοι και γκουσηδες και θα γράψουνε οτι μέσα από τις ταξικές διαμάχες θα δημιουργηθεί το ταξικό δίπολο το οποίο θα εντείνει τις κινητοποιήσεις για ταξικές διεκδικήσεις οσπου στο τέλος να γίνει και η ταξική επανάσταση. ΝΟΙΩΣΤΕ!mind_the_gap έγραψε: Παλι με την "ιδεολογια του εργατη"...Δεν λεω, εχεις ΑΠΟΛΥΤΑ δικιο σε αυτο που λες, αλλα σταματα να συνδεεις τον εαυτο σου με τους εργατες...τουλαχιστον σταματα να σκεφτεσαι οτι θα γινεις κ εσυ ενας απο αυτους...Υπαρχουν κ ανθρωποι με ονειρα, κ αν εσυ δν εχεις μην τα διαγραφεις απο τους αλλους..Αν ερθει καποτε η στιγμη να γινουμε κ εμεις, τοτε εκει στους δρομους θα μας βρεις...
Δεν υπάρχουνε κοινωνικες ομάδες, δεν υπάρχουνε κοινωνικά δίπολα, υπάρχει μια ενιαία κοινωνία, η οποία απαρτίζεται από άτομα τα οποία διαμορφώνουν την σκέψη και τον χαρακτήρα τους αυτόνομα το καθένα. Αυτό είναι που μας διαφοροποιεί και μας κάνει τον καθένα ξεχωριστή προσωπικότητα, διαολε, αυτό μας ξεχωρίζει από τα ζώα. Δεν έχουμε ανάγκη να κινηθούμε σε αγέλες, έχουμε συνείδηση και μπορούμε να σκεφτούμε και να αποφασίσουμε μόνοι μας για τον εαυτό μας. Ετσι, αυτό που μας διαχωριζει ένα εξειδικευμένο επιστήμονα από έναν ανειδίκευτο εργάτη δεν είναι το επιστήμονα από το εργάτη, κατατάσσοντας τον καθένα σε συγκεκριμένη καστα ανθρώπων.Είναι το εξειδικευμένο από τον ανειδίκευτο, που διαφορροποιεί ΟΧΙ το πορτοφόλι (μη σου πω οτι ο εργάτης στις περισσότερες περιπτώσεις αμοίβεται καλύτερα από τον επιστήμονα) αλλα την σκέψη, την διανόηση, τη λογική, τις γνώσεις, την κοσμοθεωρία του ενός από τον άλλον. Οπότε αγαπητέ βμπαλος, μπορεί να θεωρείς πως επειδή βγήκες από νωρίς στη βιοπάλη οτι ανήκεις και εσυ στην περιβόητη εργατική τάξη, αλλά είναι αυτή η ιδιότητά σου του φοιτητή ΣΕΜΦΕ η οποία σου δίνει την ευκαιρία να ασχοληθείς με ένα ευρύ γνωστικό πεδίο διανόησης το οποίο αργότερα θα περιορίσεις σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο που εν τέλει σε διαχωρίζει από την αγαπημένη σου κοινωνική τάξη.
Ελπίζω βέβαια να αντίλαμβάνεσαι από τα παραπάνω (σ.σ.:δεν το αντιλαμβάνεσαι βεβαια, για αυτό και το τονίζω) οτι είναι άλλο πράγμα ο ταξικός σου διαχωρισμός από την διεκδίκηση συλλογικών συμφερόντων μέσα από το συνδικαλισμό και τις κινητοποιήσεις. Είμαι ιδεολογικά εναντίον του ταξικού σου διαχωρισμού αλλά είμαι ένθερμος υποστηρικτής του συνδικαλισμού και ενεργός συνδικαλιστής. Το λέω αυτό επειδή τείνουμε να μπερδέψουμε τις κοινωνικές σας τάξεις με τα συνδικάτα και μπορεί ο Γκους να με ξανα ξανα ξαναπεί φασίστα. Κρίμα ειναι.
για το τελευτάιο σχόλιο του mind_the_gap περί πατροναρίσματος και συμβουλοπατέρων, ακόμα και στη συνοπτική του μορφή είναι αρκετά σαφές και δεν χρειάζεται παιρεταίρω διερεύνησης, Νομίζω ήδη έδωσα πολύ τροφή για σκέψη και κράξιμο. Παρακαλώ ελεύθερα, είχα τόσο καιρό να ακούσω τις φωνούλες σας (ή να διαβάσω τις γραμμούλες σας καλυτερα
Αυτά και τη γλυκία καλημέρα μας να σας... συντροφέυει.
Γ.Αυτιάς
Δε φοβάμαι τίποτα...
Δεν ελπίζω σε τίποτα....
ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!
Δεν ελπίζω σε τίποτα....
ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!