Ανάλυση Δεδομένων με Η/Υ

Συζητήσεις για μαθήματα του 3ου έτους στην κατεύθυνση Μαθηματικού Εφαρμογών.

Συντονιστές: Ryu, markelos, meleneemil, Nasia!

o_apolytos
Real Name: Πραγματικό Όνομα

Re: Ανάλυση δεδομένων με Η/Υ

Δημοσίευση από o_apolytos »

riemann69 έγραψε:Θα ανεβάσει κάποιος τα θέματα πλιζ?
τ'ανέβασα μόλις πριν κάνα μισάωρο, αλλά δεν έχουν περαστεί... Ε, λογικό και τα σεμφετζιαρόπαιδα έχουν διάβασμα! Μπορώ να τσιμπήσω το λινκ; Κάτσε να δω

έδιτ: Είδα και ιδού.
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

Σε λίγα λεπτά στο εργαλείο. Μια ευγενική προσφορά του o_apolytos.

Edit: Με πρόλαβε...

Το link πλέον δεν δουλεύει.

Πώς σας φάνηκαν τα θέματα? Εμένα μου φάνηκαν ένα αίσχος. Είχε βάλει θέμα με γενικό γραμμικό μοντέλο (και μάλιστα με κατηγορικές μεταβλητές) που έπιανε 3,6 μονάδες. Δηλαδή, αν δεν είχες διαβάσει την τελευταία του παρουσίαση ή αν δεν είχες κάνει την τελευταία εργασία, έγραφες με άριστα το 6,7...

Επίσης, δεν ξέρω αν στα εργαστήρια έκανε παράδειγμα με αναδρομική συνάρτηση, αλλά και να'κανε, ένα παραδειγματάκι μόνο δεν πιστεύω ότι είναι αρκετό. Αν όχι, τότε ακόμα πιο αίσχος, γιατί νομίζω ότι για να πιάσει κανείς την έννοια του αναδρομικού και να μπορεί να τη δουλέψει, θέλει πρώτα μια εμπειρία, έστω και από τη java. Κι αυτό ήταν πρώτο θέμα!

Στο αμφιθέατρο 2 που ήμουν εγώ, έφευγε κόσμος στα πρώτα λεπτά. Είδαμε και μια περίπτωση, όπου ένας φοιτητής αργοπορημένος πήγε στο έδρανο να πάρει θέματα και κόλλα, και όπως ανέβαινε τα σκαλιά για να κάτσει κάπου, κοιτάζοντας τα θέματα, στρόφαρε 180 μοίρες, τα άφησε πίσω όπως τα πήρε κι έφυγε.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος O kanenas την Δευ Φεβ 08, 2010 4:29 pm, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
o_apolytos
Real Name: Πραγματικό Όνομα

Δημοσίευση από o_apolytos »

Off Topic
μα τί συμβαίνει; όλοι καρφωμένοι στο σέμφε τελεία γρου είμαστε; χαχα
Άβαταρ μέλους
aeriko
Real Name: ...

Δημοσίευση από aeriko »

Για το 4ο θέμα, πιστεύω ότι σε εξέταζε σχεδόν σε όλη την ύλη του τελευταίου κεφαλαίου, της ανάλυσης παλινδρόμησης και ήθελε και πολλά να πεις, οπότε δικαιολογούνται οι 3,6 μονάδες..Κι απ'τη στιγμή που του είχε δώσει κι έμφαση μέσω της εργασίας,δεν το λες και μη αναμενόμενο....
Τη μεγαλύτερη εντύπωση μου την έκανε το πρώτο θέμα που ,όντως, πιο πολύ με προγραμματισμό είχε να κάνει...
Και γενικά,δεν υποτίθεται ότι πιο πολύ θα εξέταζε το αν μπορούμε να καταλάβουμε τις εντολές και κυρίως τ'αποτελέσματα και να τα σχολιάσουμε παρά αν ξέρουμε να συντάσσουμε τις εντολές...?!Εγώ, κάτι τέτοιο είχα καταλάβει και με ψιλοαιφνιδίασε....
Πάντως, ως γενική εικόνα, τα θέματα δεν ήταν και τα πιο εύκολα, αλλά δε νομίζω ότι ήταν και τρελά, υπερβολικά, κλπ...Βέβαια, έπρεπε να ξέρεις καλά όλη την ύλη για να γράψεις βαθμό..
Και θεωρώ ότι είναι αρκετά σημαντικό και το γεγονός ότι δεν είχαμε παλιά θέματα να ξέρουμε, έστω στο περίπου, τί θα μας ζητήσει.......
Άβαταρ μέλους
sfod

Δημοσίευση από sfod »

Κατά τη γνώμη μου ήταν πολλά.Δεν σταμάτησα να γράφω ούτε για ένα λεπτό και όταν έπρεπε να σταματήσω για να σκεφτώ συνηδητοποίησα πως είχα μόνο 5 λεπτά να λύσω το τελευταίο θέμα-συνεπώς.. δεν σκέφτηκα, και παρόλο που τοχα κάνει στην εργασία, στην εξέταση το έκανα λάθος!!
Τα μισά θέματα ήταν όντως θέματα ουσίας που απαιτούσαν πλήρη κατανόηση του τι σημαίνει στατιστική ανάλυση+η ερμηνεία στο 3ο θέμα είναι The queen of παλινδρόμηση και εννοείται πως πρέπει να την ξέρουμε άρα και να την εξηγούμε σωστά!
Τα άλλα μισά θέματα-πάντα κατά την άποψη μου- ήταν από επουσιώδη έως εκνευριστικά.Δεν θεωρώ πως το να θυμάμαι την σειρά που πέρνουν τα ορίσματα για παράδειγμα στην pgamma είναι ουσιαστικό ή χρήσιμο εν πάσει περιπτώσει, μιας και στην R πατάμε ένα help και μας το βγάζει!Ωστόσο το help της R μπορεί να εξηγήσει και να ερμηνεύσει τα αποτελέσματα?Μπορεί να μιλήσει σε κάποιον που διαβάζει τα αποτελέσματα και αυτός ο κάποιος να καταλάβει τα πάντα ακόμα κιαν δεν έχει ξανακάνει στατιστική?ΟΧΙ! Εκεί πρέπει λοιπόν να εξεταζόμαστε μιας και αυτό πιστεύω είναι το όφελος της εισαγωγής τέτοιων μαθημάτων στη ροή της στατιστικής.Ειλικρινά σέβομαι πάρα πολύ τον Φουσκάκη που εισήγαγε αυτό το μάθημα για πρώτη φορά φέτος γιατί ήταν ακριβώς αυτό που έλειπε από την ροή αλλά και αυτό που ζητάνε εκεί έξω!Ωστώσο ο τρόπος που επιλέχτηκαν τα μισά θέματα ήταν για μένα έξω από αυτό που ήλπιζα ότι θα ηθελε να εξετάσει.
"Η ομορφιά είναι το μεγαλείο της αλήθειας!" -Laurent Lafforgue
Άβαταρ μέλους
aeriko
Real Name: ...

Δημοσίευση από aeriko »

sfod έγραψε:Κατά τη γνώμη μου ήταν πολλά.Δεν σταμάτησα να γράφω ούτε για ένα λεπτό(...)
Τα μισά θέματα ήταν όντως θέματα ουσίας που απαιτούσαν πλήρη κατανόηση του τι σημαίνει στατιστική ανάλυση+η ερμηνεία στο 3ο θέμα είναι The queen of παλινδρόμηση και εννοείται πως πρέπει να την ξέρουμε άρα και να την εξηγούμε σωστά!
(...)Δεν θεωρώ πως το να θυμάμαι την σειρά που πέρνουν τα ορίσματα για παράδειγμα στην pgamma είναι ουσιαστικό ή χρήσιμο εν πάσει περιπτώσει, μιας και στην R πατάμε ένα help και μας το βγάζει!Ωστόσο το help της R μπορεί να εξηγήσει και να ερμηνεύσει τα αποτελέσματα? (...)Ειλικρινά σέβομαι πάρα πολύ τον Φουσκάκη που εισήγαγε αυτό το μάθημα για πρώτη φορά φέτος γιατί ήταν ακριβώς αυτό που έλειπε από την ροή αλλά και αυτό που ζητάνε εκεί έξω!Ωστόσο ο τρόπος που επιλέχτηκαν τα μισά θέματα ήταν για μένα έξω από αυτό που ήλπιζα ότι θα ηθελε να εξετάσει.
Συμφωνώ.....
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Επικοινωνία:

Όντως, το θέμα της σύνταξης μιας εντολής δεν είναι για γραπτή εξέταση. Λίγο να'χει ασχοληθεί κανείς με την R, το βρίσκει στο help και δε χρειάζεται να απομνημονεύει.

Επίσης, όντως δεν γινόταν να σταματήσεις να γράφεις. Προσωπικά, ξόδεψα και τις 2,5 ώρες (με ένα διάλειμμα 10 λεπτών για τσιγάρο) γράφοντας ασταμάτητα και ίσα που πρόλαβα να τα λύσω.

Για όσους είχαν ασχοληθεί με τις εργασίες και είχαν ρίξει το πολύ ένα 2ωρο-3ωρο διάβασμα-προετοιμασία για την εξέταση, τα θέματα ήταν βατά από άποψη δυσκολίας, βέβαια ήταν πολλά. Τέλος πάντων, το δικό μου παράπονο είναι ότι μ'αυτά τα θέματα, κάποιος που ήθελε ένα 5 ίσα-ίσα για να ξεφορτωθεί το μάθημα, χωρίς να'χει διαβάσει όλη την ύλη, δεν θα το περνούσε. Και απ'ότι έχω παρατηρήσει γενικότερα, ο Φουσκάκης, παρόλο που σαν καθηγητής είναι πολύ καλός στις παραδόσεις, εξηγεί αναλυτικά τι συμβαίνει, απαντάει σε κάθε απορία και φροντίζει οι φοιτητές του να τον καταλαβαίνουν, στις εξετάσεις βάζει θέματα που χαντακώνουν. Και αυτό το κάνει σε όλα του τα μαθήματα.
R.I.P.
Άβαταρ μέλους
maThemaGician™
Real Name: Πραγματικό όνομα
Facebook ID: 3

Δημοσίευση από maThemaGician™ »

paidia egw eimai 9o eksamino...kai pistevw pws ola ayta p apaitouse o Fouskas na xwnepsoume se ena eksamino de ginetai!Idiws gia ta paidia tou 5ou eksaminou tha itan arketa dyskola themata (ithle KAI kali gnwsi thewrias palindromisis KAI kali papagalia entolwn). To sept apla tha kseroume pws prepei na diavazoume. Exei para polla simantika pou den aggikse kan opws to kentriko oriako gia prwto thema me prosomoiwsi i ta diastimata empistosynis. Kala apotelesmata se olous!
Εικόνα
Μάθε ΝΗ κι ας τηνε!!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Επικοινωνία:

R.I.P.
Άβαταρ μέλους
maThemaGician™
Real Name: Πραγματικό όνομα
Facebook ID: 3

Δημοσίευση από maThemaGician™ »

thank you a lot!!
Εικόνα
Μάθε ΝΗ κι ας τηνε!!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
heidi
Real Name: den thumamai

Δημοσίευση από heidi »

Και εγω συμφωνώ για το 1ο θέμα, πιστεώ ότι ήταν άσχετη με τη φιλοσοφία του μαθήματος η δημιουργία συνάρτησης. Στο κάτω κάτω και στο μάθημα και στις εργασίες ασχολήθηκε μόνο μία φορά με κάτι τέτοιο..Το χειρότερο είναι πως όταν ρώτησα πόσο βαθμολογείτε το συγκεκριμένο ΥΠΟερώτημα μου είπε με 2 ΜΟΝΑΔΕΣ. Εδω ολόκληρο 2 και 3 θέμα που έγραφες τα κέρατά σου είχαν 1.9 και 1.5 μονάδες και τονίζω πως ήταν ολόκληρα θέματα(με αρκετά υποερωτήματα). Τι να πω πραγματικά είναι άδικο.

Ακόμη τα θέματα ήταν πάρα πολλά για 2μιση ώρες.
riemann69
Real Name: Ριμανία

Δημοσίευση από riemann69 »

Μήπως μπορεί κανένα παιδάκι να ανεβάσει της λύσεις από τις 3 εργασίες που μας είχε βάλει ο Φουσξκάκης?Για την τρίτη καιγομαι βασικα..
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Επικοινωνία:

Μου φαίνεται, πρέπει να κοιτάξεις τα πμ σου...
R.I.P.
nothingforme
Real Name: ΔΩΡΑ

Δημοσίευση από nothingforme »

μπορεις να μου τα στειλεις και σε μενα την απελπισμενη?? Σε pm? :roll:
Dimitris

Δημοσίευση από Dimitris »

O kanenas έγραψε:Μου φαίνεται, πρέπει να κοιτάξεις τα πμ σου...
tha ektimousa to gegonos na anevazes tis liseis apo tis 3 ergasies...seyharistw ek twn proterwn...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μαθηματικού Εφαρμογών”