Νόμος σχετικά με την παραχώρηση εισιτηρίων!!!

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Άβαταρ μέλους
Bob o Pastoras
Real Name: Bob. O mastoras...

Νόμος σχετικά με την παραχώρηση εισιτηρίων!!!

Δημοσίευση από Bob o Pastoras »

Χαζεύοντας το πίσω μερος του εισιτηρίου του μετρό διάβασα ενα κειμενάκι που ειλικρινά με έκανε να μην πιστεύω στα μάτια μου και να το ξαναδιαβάσω και δεύτερη φορά μήπως και είχα παρερμηνεύσει το νόημά του:

"Η παραχώρηση και η αποδοχή επικυρωμένου εισιτηρίου, καθώς και η προτροπή παραχώρησης (!!) απαγορεύεται και τιμωρείται από το Νόμο (Π.Κ., ΑΡΘ. 186.2 & 392)"

Δεν γνωρίζω αν ο συγκεκριμένος νόμος υπήρχε ή είναι νέος, αλλά το γεγονός και μόνο ότι αναγράφεται πλέον στα εισιτήρια με σόκαρε. Συνειδητοποιώ πως ωθούμαστε να είμαστε όλο και λιγότερο "άνθρωποι", όλο και περισσότερο μοναχικοί, εγωιστές και για την πάρτη μας. Ειλικρινά δεν μπορώ να αντιληφθώ πόσο μεγάλο κακό μπορώ να προκαλέσω εγώ, προσφέροντας το εισιτήριό μου που ισχύει ακόμα σε κάποιον άλλο! Ένας αντίλογος θα μπορούσε να είναι : " η κατασταση της οικονομίας σημερα χρειάζεται τη βοήθεια και τη συνεισφορά ολων... κλπκλπ" . Οk το σεβομαι. Δεν μπορώ όμως να δεχτώ να συνεισφέρω στην οικονομία χάνοντας με μικρά βήματα την ανθρωπιά μου. (Αλήθεια... έχετε αιστανθεί ποτέ άσχημα επειδή "αναγκαστήκατε" να "στερήσετε" την αποδειξη κάποιου μεγάλου ποσύ από τους υπόλοιπους φίλους της παρέας σας? ? Μπορεί να κατηγορηθώ για υπερβολή αλλά μου κακοφαίνεται αρκετά που "αναγκάζομαι" να ερθω εστω και σε απολυτως φιλική αντιπαράθεση για μια γελοια απόδειξη.)
Και ξαναγυρίζω στα εισιτήρια :D
Το θέμα ίσως τελικά είναι τελείως για γέλια. Αλλά νιώθω ότι κάποιες φορές κάτι τέτοια θέματα είναι που θα έπρεπε να δουμε λίγο πιο σοβαρά :e_wink:
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Re: Νόμος σχετικά με την παραχώρηση εισιτηρίων!!!

Δημοσίευση από antony07 »

Το έκαναν γιατί παρατήρησαν (όπως κι εγώ) ότι αυξάνονται συνεχώς οι επίδοξοι παραχωρητές εισιτηρίων (στο μετρό τουλάχιστον που χρησιμοποιώ), και φοβούνται μη χάσουν τα πολυπόθητα λεφτάαααα τους.
Το ενδιαφέρον είναι να μάθουμε αν προυπήρχε τέτοιος νόμος, ή αν πίεσαν την βουλή να ψηφίσει έναν μόλις κατάλαβαν τι γίνεται. Στην 2η περίπτωση, θα έχουμε μία ακόμη επαλήθευση της λειτουργίας του κυνοβουλίου. (Εκτελεστικό όργανο επιχειρήσεων, τραπεζών και αρχικαπιταλόσκυλων) Φόοοοοολαααααα!
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro

Δημοσίευση από lunatic »

Είναι παράνομο. Σε αυτό νομίζω όλοι συμφωνούμε. Ειναι κ ανθρώπινο όμως?
Θα συμφωνήσω μαζί σου σε αυτό οτι ανθρώπινο είναι να μοιραζόμαστε τα εισιτήρια. Είναι κρίμα να πηγαίνει χαμένο ένα εισιτήριο που μπορεί να χρησιμοποιήθηκε μόνο 10 λεπτά.
Αλλά αν όλοι το έκαναν αυτό πιστεύω ότι τα μισά έσοδα θα χάνονταν απ αυτά που έχουν.Μιλάμε για πολύ σημαντικό νούμερο. Άρα παρόλο που απ την μεριά μας το βλέπουμε ως άδικο ας μην ξεχνάμε κ την άλλη πλευρά.
Το θέμα είναι να βλέπουμε κ έργα αναβάθμισης. Δηλαδή οκ. Πληρώνουμε που πληρώνουμε ας έχουμε τέλειες συγκοινωνίες τουλάχιστον
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

Το πρόβλημα είναι ότι κάπως πρέπει να καλυφθούν και τα έξοδα λειτουργίας. Το πιο ανθρώπινο και αποτελεσματικό είναι να δίνεις μη χρησιμοποιημένα εισιτήρια, δηλαδή σα να δίνεις τα λεφτά σε όσους δεν έχουν για να αγοράσουν ;)
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

Άβαταρ μέλους
Bob o Pastoras
Real Name: Bob. O mastoras...

Δημοσίευση από Bob o Pastoras »

@ lunatic: σαφώς και εχεις δίκιο στο ότι χάνονται έσοδα για τις συγκοινωνίες όταν μοιραζόμαστε τα εισιτήρια. Απλώς αυτό που με κάνει να δυσανασχετώ είναι οτι το εισιτήριο μου γράφει από πίσω " απαγορευεται και τιμωρείται ακομα και η προτροπή παραχώρησης εισιτηρίου" . Ίσως το ζήτημά μου είναι περισσότερο ηθικο ή κοινωνικό παρά οικονομικό. Σε έναν κόσμο και σε μια εποχή που φυσικά το χρήμα κυβερνά και οι αξίες μας βλέπω να εξαφανίζονται σιγά σιγά , δεν δέχομαι να με χτυπάνε σε μια πράξη ανθρωπιάς. Ας με ξεζουμίσουν διαφορετικά,δεν προσπαθώ να αντιταχθώ στο νόμο, σε οποιονδήποτε νόμο, αλλά δεν μπορώ να δεχθώ να με απειλουν για τις επιπτώσεις που θα έχει η παραχώρηση του εισιτηρίου μου την ώρα που εγώ παλεύω να μη χάσω επαφή με το συνάνθρωπο, την ώρα που αποζητώ να δώσω και να πάρω, να βοηθήσω, σήμερα που η ατομική επιβίωση κοντεύει να μας γινει συνείδηση.
Αν θέλουν να τιμωρήσουν δια νομου, ας τιμωρήσουν πρώτα αυτούς που αξίζει να τιμωρηθούν.

Υ.Γ. ... ιδεολογικά μιλώντας. Ξέρω ότι οι οπτικές γωνίες ποικίλλουν :D
Άβαταρ μέλους
ex8ros tou malaka
Real Name: Vasilantwnhs

Δημοσίευση από ex8ros tou malaka »

Αν είναι δυνατόν πια, τι άτομα υπάρχουν σε αυτήν την σχολή;
Σου φαίνεται λογικό ρε φιλαράκο να κυκλοφορεί κάποιος με το δικό σου εισιτήριο; Τι 'πα να πει δεν το χρειάζεσαι άλλο, έσυ γιατί πλήρωσες για να χρησιμοποιήσεις τα ΜΜΜ και αυτός να πηγαίνει τζάμπα, πιο έξυπνος είναι από σένα; Μα και εσένα σου δίνουν εισιτήρια που ισχύουν ακόμα άλλοι επιβάτες; Λάθος σου που τα δέχεσαι. Να τους τα πετάς στα μούτρα και να τους εξηγήσεις πώς χάρη σε ανθρώπους σαν και αυτούς καταστρέφεται η οικονομία του κράτους. Γιατί πώς νομίζεις πως θα πλουτίσει ο ήδη πλούσιος μεγαλοεπιχειρηματίας που έχει το μετρό ας πούμε; Πώς αυτός ο άνθρωπος θα αγοράσει το δεύτερο ιδιοτικό του γιοτ, το καινούργιο μοντέλο της Ferrari, την καινούργια συνοδό πολυτελείας του, πώς θα πληρώσει στην τελική τους εργάτες που εργάζονται για να φτιάξουν τις καινούργιες γραμμές; Τι εννοείς ότι αυτός ο άνθρωπος έχει φράγκα να ταϊσει την μισή αθήνα; Μαγκιά του ρε. Αφού κατέφερε να ανελυχτεί μαγκιά του. Κάνε και εσύ το ίδιο αν μπορείς και μην νοιάζεσαι για αυτούς που φτωχαίνουν όσο εσύ πλουτίζεις, εσύ είσαι μάγκας ρεεε και έξυπνος, ικανός, όχι σαν αυτούς που λογικό να καταλήξουν εργάτες και φτωχοί αφού όνειρα δεν είχαν. Τι πάει να πει είμαι φοιτητής και δεν έχω προσωπικό εισόδημα να βγάζω εισιτήρια; Και τι με νοιάζει εμένα ρε, να πηγαίνεις με τα πόδια. Τι εννοείς ότι έχουν πληρώσει οι δικοί σου του κόσμου τους φόρους για τα έργα αυτά και τα εισιτήρια ακριβαίνουν συνέχεια; Τι λες ρεεε; Πας καλά; Πότε νοιάστηκε το κράτος για σένα για να νοιαστεί τώρα. Να 'ναι καλά αυτός ο άγιος ο μεγαλοβιομήχανος που έφτιαξε αυτά τα έργα και ας έχει βγάλει τα 3πλάσια τώρα.
Τι στο καλό σας ταϊζουν και μιλάτε για επικοινωνία με το συνάνθρωπο και ανθρωπιά; Δεν το έχετε καταλάβει πια πως ο καθενάς για την πάρτυ του σ'αυτήν την κοινωνία; Ή θέλετε να καταλήξετε σαν τους εργάτες; Εδώ είστε επιστήμονες ρεεε. Είστε στο πολυτεχνείο, μεγάλα μυαλά! Θα πάτε μπροστά την επιστήμη, καταλάβεται το. Δεν πρέπει να ασχολείστε με ανθρωπιές και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες, αφού στην τελική και η επιστήμη που θα ακολουθήσετε δεν ασχολείται πια με την ανθρωπιά. Κανείς δεν ασχολείται πια με την ανθρωπιά. Μα τι σημαίνει ανθρωπιά; Χαχα! Είχα τόσο καιρό να ακούσω αυτήν την λέξη που σιγά σιγά νομίζω πως ξεχνάω τι σημαίνει...
Άβαταρ μέλους
skywalker
Real Name: skywalker
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από skywalker »

Παραληρημα. :D
Ενταξει μιας και το εχω δει και γω αυτο η γνωμη μου ειναι οτι ειναι αλλος ενας ηλιθιος νομος...
Και αρκετα δυσκολος στην εφαρμογη.Εδω προσπαθουμε να εφαρμοσουμε το φορολογικο συστημα στους γιατρους του κολωνακιου και δεν μπορουμε...Θα εφαρμοστει αυτο...
Ειναι αρκετα γελοιο παντως.Μου θυμιζει κατι παραξενους νομους που εγραφε το αλμανακο στην αμερικη και καλα "Αν φορας κοκκινο καπελο την τριτη το απογευμα στην Αριζονα τιμωρησαι με τρεις μερες φυλακη" :P
Πληρωνουμε δικαιωματα στα Cd στις ταινιες στα βιβλια,... ε τωρα θα πληρωνουμε και στα εισητηρια...
Θελω να φυγουν τα κομματα Εδω και Τωρα απο το ΕΜΠ...
Εικόνα Εικόνα
Lesta
Real Name: Lesta

Δημοσίευση από Lesta »

Δεν θα το σχολιάσω το ποστ σου συνάδελφε (γιατί έχω την εντύπωση ότι μας κάνεις πλάκα και αυτά που γράφεις δεν τα εννοείς) εκτός από ένα σημείο που μου κίνησε το ενδιαφέρον
ex8ros tou malaka έγραψε: Μα και εσένα σου δίνουν εισιτήρια που ισχύουν ακόμα άλλοι επιβάτες; Λάθος σου που τα δέχεσαι. Να τους τα πετάς στα μούτρα και να τους εξηγήσεις πώς χάρη σε ανθρώπους σαν και αυτούς καταστρέφεται η οικονομία του κράτους.
Έχω παρατηρήσει ότι μας λείπει η ευγένια. Όταν ένας άνθρωπος κάνει μια καλή πράξη, έστω και αν ο αποδέκτης αυτής της πράξης δεν την θεωρεί καλή, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να του φερθεί έτσι.

Να τους εξηγείς πως χάρη σε ανθρώπους σαν και αυτούς καταστρέφεται η οικονομία του κράτους?????? Συνάδελφε που ζείς? Πιστεύεις αλήθεια ότι από αυτήν την πράξη καταστρέφεται η οικονία του κράτους? Να σε διαφωτίσω λοιπόν. Η οικονία του κράτου δεν καταστρέφεται, έχει ήδη καταστραφεί, και ξέρεις από ποιούς?? ΧΑ! Μάντεψε! Από του πολιτικούς μας φυσικά!(αν και μου είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσω αυτόν τον όρο για τα καθίκια που κυβερνάνε). Αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι κλέφτες, αυτοί κατασπάραζαν επί τόσα χρόνια τα ταμία του κράτους, αυτοί επικροτούσαν την διαφθορά και την σαπίλα, αυτοί κατέστρεψαν την υγεία, την παιδεία, την δημόσια ασφάλιση. Και μια και μιλάμε για μέσα μεταφοράς να σε ενημερώσω λοιπόν ότι ο Καραμανλής ήταν που πούλησε τις εθνικές οδούς στους φίλους του τους επιχειρηματίες και τώρα οι έλληνες πολίτες είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν τα διόδια. Και ξέρεις γιατί τους πούλησε? Γιατί χάρη στους επιχειρηματίες βγήκε. Και τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν πάρει πάρα πολλά χρήματα από μεγάλες εταιρείες (βλέπε siemens). Ποιος λοιπόν καταστρέφει την οικονία?? Μήπως την καταστρέφει αυτός που παίρνει μίζα για να δίνει δημόσια έργα σε μεγάλες εταιρείες που τα χρεώνουν πολύ ακριβότερα στον ελληνικό λαό. Όχι, όχι, όχι, τι λέω ο ανόητος. Αυτός που καταστρέφει την οικονομία είναι αυτός που δίνει το εισιτήριό του σε έναν άλλον. Πως μπορώ εγώ, ένα πρόβατο, να κατηγορώ τον λύκο και όχι το άλλο πρόβατο ε? Ποιος είμαι γω που θα αντιδράσω και θα καταδικάσω την εξουσία? Ποιος είμαι γω που θα χλευάσω τους ανθρώπους που ανέβηκαν στην εξουσία με δημοκρατική διαδικασία και ψηφίστηκαν από τους έλληνες πολίτες. Να βάλω λοιπόν και γω μια σκέψη, έτσι για προβληματισμό. Κάποιος μπορεί να μου απαντήσει ότι εμείς τους ψηφίσαμε ή ακόμα και να χρησιμοποιήσει το ρητό ότι οι πολιτικοί είναι άξιοι των πολιτών που κυβερνούν. Χμ...ίσως έχει δίκιο, αλλά όταν προπαγανδίζεις έναν λαό μέσα από τα ΜΜΕ και φροντίζεις να του παρέχεις χαμηλού επιπέδου παιδεία, λογικό δεν είναι να σε εμπιστεύεται και να σε ψηφίζει όταν του τάζεις λαγούς με πετραχήλια? Λέω εγώ τώρα...

Να με συγχωρείτε αν σας χάλασα τον ωραίο κόσμο που ζείτε..
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

Μου δημιουργηθηκε η εξης απορια: τα λεφτα που δινονται απο τα κρατικα ταμεια σε στρατιωτικους εξοπλισμους κλπ, σε κανεναν δεν ερχονται στο μυαλο; Τα λεφτα που πανε στην εκκλησια και αυτα που δε φορολογειται;
Το γεγονος πως τα δημοσια εργα ανατιθενται σε ιδιωτικες κερδοσκοπικες επιχειρησεις;
Θεωρει κανεις παραλογο με αυτα τα δεδομενα, τα εισητηρια ή τα διοδια να τιμολογουνται αναλογα με το κερδος που θελει να βγαλει ο ιδιωτης; Θεωρει κανεις παραλογο σε ενα κρατος με καπιταλιστικη οικονομια να θεσπιζονται νομοι που να προστατευουν τη κερδοφορια των μεγαλων επιχειρησεων και των πολυεθνικων; Τι διαολο, κανεις δε θα βγει κερδισμενος απο την οικονομικη κριση; Ουτε αυτοι που τη δημιουργησαν;

Παραλογο ειναι που οχι μονα τα βλεπουμε, αλλα ζουμε και τις συνεπειες αυτης της καταστασης και δε κανουμε σχεδον τιποτα περα της γκρινιας... Κατι μικρες μειοψηφειες που καταφερονται εξωθεσμικα εναντια σε δημοκρατικα εκλεγμενους νομους και αποφασεις, εξαιρουνται ως αντιδημοκρατικες-φασιστικες. Το δικιο εξαλλου το εχει η οικονομικη κριση. Αδιαμφισβήτητα μαλιστα...
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
otinanai
Real Name: χμ..αλεξανδρος

Δημοσίευση από otinanai »

Lesta έγραψε:Δεν θα το σχολιάσω το ποστ σου συνάδελφε (γιατί έχω την εντύπωση ότι μας κάνεις πλάκα και αυτά που γράφεις δεν τα εννοείς) εκτός από ένα σημείο που μου κίνησε το ενδιαφέρον
ex8ros tou malaka έγραψε: Μα και εσένα σου δίνουν εισιτήρια που ισχύουν ακόμα άλλοι επιβάτες; Λάθος σου που τα δέχεσαι. Να τους τα πετάς στα μούτρα και να τους εξηγήσεις πώς χάρη σε ανθρώπους σαν και αυτούς καταστρέφεται η οικονομία του κράτους.
Έχω παρατηρήσει ότι μας λείπει η ευγένια. Όταν ένας άνθρωπος κάνει μια καλή πράξη, έστω και αν ο αποδέκτης αυτής της πράξης δεν την θεωρεί καλή, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να του φερθεί έτσι.

Να τους εξηγείς πως χάρη σε ανθρώπους σαν και αυτούς καταστρέφεται η οικονομία του κράτους?????? Συνάδελφε που ζείς? Πιστεύεις αλήθεια ότι από αυτήν την πράξη καταστρέφεται η οικονία του κράτους? Να σε διαφωτίσω λοιπόν. Η οικονία του κράτου δεν καταστρέφεται, έχει ήδη καταστραφεί, και ξέρεις από ποιούς?? ΧΑ! Μάντεψε! Από του πολιτικούς μας φυσικά!(αν και μου είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσω αυτόν τον όρο για τα καθίκια που κυβερνάνε). Αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι κλέφτες, αυτοί κατασπάραζαν επί τόσα χρόνια τα ταμία του κράτους, αυτοί επικροτούσαν την διαφθορά και την σαπίλα, αυτοί κατέστρεψαν την υγεία, την παιδεία, την δημόσια ασφάλιση. Και μια και μιλάμε για μέσα μεταφοράς να σε ενημερώσω λοιπόν ότι ο Καραμανλής ήταν που πούλησε τις εθνικές οδούς στους φίλους του τους επιχειρηματίες και τώρα οι έλληνες πολίτες είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν τα διόδια. Και ξέρεις γιατί τους πούλησε? Γιατί χάρη στους επιχειρηματίες βγήκε. Και τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν πάρει πάρα πολλά χρήματα από μεγάλες εταιρείες (βλέπε siemens). Ποιος λοιπόν καταστρέφει την οικονία?? Μήπως την καταστρέφει αυτός που παίρνει μίζα για να δίνει δημόσια έργα σε μεγάλες εταιρείες που τα χρεώνουν πολύ ακριβότερα στον ελληνικό λαό. Όχι, όχι, όχι, τι λέω ο ανόητος. Αυτός που καταστρέφει την οικονομία είναι αυτός που δίνει το εισιτήριό του σε έναν άλλον. Πως μπορώ εγώ, ένα πρόβατο, να κατηγορώ τον λύκο και όχι το άλλο πρόβατο ε? Ποιος είμαι γω που θα αντιδράσω και θα καταδικάσω την εξουσία? Ποιος είμαι γω που θα χλευάσω τους ανθρώπους που ανέβηκαν στην εξουσία με δημοκρατική διαδικασία και ψηφίστηκαν από τους έλληνες πολίτες. Να βάλω λοιπόν και γω μια σκέψη, έτσι για προβληματισμό. Κάποιος μπορεί να μου απαντήσει ότι εμείς τους ψηφίσαμε ή ακόμα και να χρησιμοποιήσει το ρητό ότι οι πολιτικοί είναι άξιοι των πολιτών που κυβερνούν. Χμ...ίσως έχει δίκιο, αλλά όταν προπαγανδίζεις έναν λαό μέσα από τα ΜΜΕ και φροντίζεις να του παρέχεις χαμηλού επιπέδου παιδεία, λογικό δεν είναι να σε εμπιστεύεται και να σε ψηφίζει όταν του τάζεις λαγούς με πετραχήλια? Λέω εγώ τώρα...

Να με συγχωρείτε αν σας χάλασα τον ωραίο κόσμο που ζείτε..
Ρε το ποστ του παιδιου ειναι ειρωνικο! διαβαστε το καλα πριν γραψετε :D
It's only after we've lost everything that we are free to do anything
[imgr 500x180]http://img.buzznet.com/assets/imgx/2/1/ ... 035284.jpg[/imgr]
Lesta

Δημοσίευση από Lesta »

otinanai έγραψε:Ρε το ποστ του παιδιου ειναι ειρωνικο! διαβαστε το καλα πριν γραψετε :D
Είναι? Είχα τις επιφυλάξεις μου. Αν είναι, χίλια συγγνώμη συνάδελφε..
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Για όποιον δεν διάβασε το link του el_greco, δεν έχει ψηφιστεί νέος νόμος. Η Αττικό Μετρό επικαλείται ήδη υπάρχοντα άρθρα του ποινικού κώδικα, αλλά αν θέλετε τη γνώμη μου είναι μάλλον για εκφοβισμό. Έχω την αίσθηση ότι η ερμηνεία του νόμου γίνεται μέσα στο δικαστήριο, και όχι στο γραφείο του νομικού συμβούλου που τους πρότεινε αυτό το μηνυματάκι στο πίσω μέρος του εισιτηρίου.

Από την άλλη, καταλαβαίνω ότι μια εταιρία χρειάζεται λεφτά για τις υπηρεσίες που προσφέρει. Η συγκεκριμένη εταιρία ζητάει 1,50 ευρώ για 90 λεπτά "βόλτας" με τα τρενάκια της. Εδώ υπάρχουν δυο περιπτώσεις:
1. Η εταιρία παραδέχεται δημοσίως ότι στην πραγματικότητα απαιτεί να πληρώνουμε 1,50 ευρώ αλλά να χρησιμοποιούμε τους συρμούς της το πολύ 10-20 λεπτά. Σε αυτήν την περίπτωση μιλάμε για κοροϊδία.
2. Η εταιρία δεν ενδιαφέρεται σε ποιον ανήκει το εισιτήριο από τη στιγμή που είναι πληρωμένο και έγκυρο. Κι αν θέλετε τη γνώμη μου δεν είναι δουλειά της να ενδιαφέρεται.

Η υπόθεση έχει αρκετό ενδιαφέρον. Ένα άλλο ερώτημα που μου έρχεται στο μυαλό είναι αν το προσωπικό της Αττικό Μετρό (σεκιουριτάδες, κλπ) έχει δικαίωμα να παρεμποδίσει μια τέτοια συναλλαγή, έστω κι αν σύμφωνα με την εταιρία πρόκειται για ποινικό αδίκημα. Κι αν δεν μπορούν, τι θα κάνουν; Θα καλέσουν την αστυνομία; Μέχρι, λοιπόν, να γίνει "σύλληψη" και δίκη με αυτό το περιεχόμενο, λαμβάνοντας υπ' όψιν και τις ενστάσεις της νομικής κοινότητας, τίποτα δεν είναι οριστικό.

@ Lesta: Μετά την 5η γραμμή είναι μόνο ειρωνία... Μέχρι που διάβασες; :P
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
Glaurung
Real Name: ....

Δημοσίευση από Glaurung »

Σχόλιο από το άρθρο

"sofistis

Οι αστικές αξιώσεις είναι ένα τελείως διαφορετικό κεφάλαιο..Το ζητούμενο είναι ότι σε καμμία περίπτωση δεν συνιστά αξιόποινη πράξη η μεταβίβαση επικυρωμένου εισητήριου..Επομένως, η προειδοποίηση της Αττικο Μετρο συνιστά παραπληροφόρηση και απειλή..Απειλή με την οποία επιτυγχάνεται περιουσιακή διάθεση συνιστά εκβίαση..Εδώ δεν έχουμε περιουσιακή διάθεση stricto sensu..Όμως ο περιορισμός του δικαιώματος επί του εισητηρίου συνιστά σίγουρα περιουσιακή βλάβη..Άρα έχουμε έμμεση αυτουργία σε φθορά ξένης ιδιοκτησίας, με την παραπληροφόρηση αυτή της Αττικο Μετρο.."

Το καλύτερο που μπορεί κάποιος να κάνει είναι να διαβάσει προσεκτικά το άρθρο , τα σχόλια και το link . Το θέμα είναι ακριβώς αυτό στο οποίο αναφέρετε και ο συντάκτης του άρθρου , δηλαδή είναι νομικό και όχι κοινωνικό . Μιας και δεν νομίζω να έχουμε τόσο λεπτομερής γνώσεις στα νομικά θέματα είναι μια συζήτηση που δύσκολα θα μπορέσουμε να κάνουμε χωρίς να υπάρξουν ,έστω και μικρές, διαστρεβλώσεις.
Lesta

Δημοσίευση από Lesta »

drcypher έγραψε:@ Lesta: Μετά την 5η γραμμή είναι μόνο ειρωνία... Μέχρι που διάβασες; :P
Η αλήθεια είναι ότι το διάβαζα με ενδιαφέρον μέχρι την μέση αλλά μετά το διάβαζα κάπως μηχανικά :oops:
Νιώθω την ανάγκη να ξαναζητήσω συγγνώμη, έπρεπε να το διαβάσω καλύτερα πριν απαντήσω, ελπίζω να μην παρεξηγήθηκες.... :oops: Πάντως σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αυτές τις απόψεις. Πείτε ότι το ποστ μου στοχεύει σε αυτούς :)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”