Linux XGL by Novell

Πριν το βάψεις μπλε και το ρίξεις στη θάλασσα γιατί δεν ρίχνεις μια ματιά εδώ;

Συντονιστές: kostas213, markelos

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
xaplas
Real Name: Real Name

Linux XGL by Novell

Δημοσίευση από xaplas »

Δείτε το βιντεάκι-παρουσίαση της καινούριας διανομής Linux από τη Novell το XGL!!

Αρκετά στοιχεία από OS X αλλά και περισσότερα πιο εντυπωσιακά!!

Περισσότερα στη σελίδα της εταιρίας.
Άβαταρ μέλους
sparc
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από sparc »

Παραπληροφόρηση xapla, παραπληροφόρηση!

Το XGL δεν είναι κάτι καινούριο, είναι ένα πρόσθετο σύστημα επιταχυνόμενου, έμμεσου, GLX rendering πάνω στο Xorg. Δεν αποτελεί διανομή και υποστηρίζεται από κάθε διανομή.
Επίσης "ανταγωνιστής" του είναι το AIGLX. Και βάζω τα αυτάκια αφού ουσιαστικά τα δύο προϊόντα δεν ανταγωνίζονται αλλά υπάρχει και το σχέδιο μελλοντικής συνεργασίας. Το ανοιχτό AIGLX υπάρχει επειδή το XGL είναι πλέον κλειστού κώδικα.

Αυτές οι τεχνολογίες έχουν νόημα όταν χρησιμοποιούνται διανυσματικά περιβάλλοντα εργασίας όπως το (προβληματικό) Compiz ή το Beryl που ουσιαστικά είναι παρακλάδι του πρώτου.

Οι τεχνολογίες αυτές έρχονται να αντικαταστήσουν υπάρχοντα κομμάτια του Xorg δλδ κατά κάποιο τρόπο η εγκατάστασή τους αποτελεί χακιά αφού πρέπει να μπουν μέσα στο σύστημα και όχι να προστεθούν από πάνω.
Το όλο θέμα μεγάλωσε ξαφνικά πριν από κάνα μήνα παρόλο που οι τεχνολογίες υπάρχουν ένα χρόνο τώρα επειδή με την πρόσφατη έκδοση του Xorg σε μορφή πολλαπλών modules η εγκατάσταση είναι γελοία ακόμη και για κάποιον αρχάριο.

Επίσης καμία από τις ανωτέρω τεχνολογίες έχει ουδεμία σχέση με το Novell group (μητρική της SuSE), απλά ήταν η πρώτη εταιρεία που εξέδωσε βιντεάκια παρουσιάζοντας ολοκληρωμένες υλοποιήσεις του XGL (με το Compiz από πάνω) προκαλώντας και τον αρχικό σαματά με το όλο θέμα.
Πλέον πολλές διανομές έχουν ενσωματώσει το XGL (ή το AIGLX) ακόμη και στα livecds τους. Μία πολύ καλή απόπειρα είναι το Kororaa βασισμένο στο gentoo, η ανοιχτή δομή του οποίου το καθιστά την ιδανική διανομή για τέτοια πειράματα.
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Re: Linux XGL by Novell

Δημοσίευση από O kanenas »

Μην έχοντας κάτι να κάνω εν μέσω εξεταστικής, σκέφτηκα να κάνω μια προσπάθεια να εγκαταστήσω το Compiz στο debian μου, με αυτόν τον οδηγό.

Όλα πάνε καλά, μέχρι που στην κονσόλα πατάω "fusion-icon". Η οθόνη ξαφνικά μαυρίζει για λίγα δευτερόλεπτα και μετά μου ζητάει να κάνω login, λες και μόλις άνοιξα τον υπολογιστή. Έχω παρατηρήσει ότι ακριβώς το ίδιο γίνεται όταν στο youtube πατάω το κουμπάκι για να δω το video fullscreen.

Τι μπορεί να φταίει?

Debian sid (unstable).
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υπολογιστές - Εφαρμογές - Internet”