moutsos έγραψε:
Είναι πολύ πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο αν και το πιο πιθανό είναι να τις φας και να μην καταφέρεις τίποτα-η Σύγκλητος είναι άμεσα εξαρτημένη από το ΔΣ των παρατάξεων οπότε ξεκίνα απ'την Σύγκλητο πρώτα αν θες να αναδείξεις κάτι. Ο Μουτζούρης ολοκληρώνει τη θητεία του γι'αυτό και τόλμησε να καταλύσει το άσυλο αλλιώς ούτε απ'έξω δεν θα τους άφηνε να περάσουν. Όπως και να'χει ένας χώρος που διακρίνεται από διαφθορά και συμφέροντα όπως το ΕΜΠ έγινε έτσι όχι επειδή τον έκαναν οι παρατάξεις αρχικά αλλά η ίδια η Σύγκλητος και οι καθηγητές που καλλιέργησαν το έδαφος για την δημιουργία τσιφλικιών-ψηφίστε εμένα για πρύτανη και εγώ μετά ότι θέλετε-εμ, δεν γίνεται δουλειά έτσι! Γι'αυτό άλλη μια φορά επισημαίνω ότι η στόχευση είναι λάθος-για την πολιτική κατάσταση δεν φταίνε οι παρατάξεις αλλά η εκάστοτε Σύγκλητος που είναι "πουτάνα" των παρατάξεων-επίσης δεν φταίει το άσυλο που υπάρχει-φταίνε αυτοί που το εκμεταλεύονται για πολιτικές σκοπιμότητες-και πάλι αναφέρομαι σαυτούς που είναι περισσότερα χρόνια οι "ανθρακορύχοι" συμφερόντων εντός του ΕΜΠ.Τα άτομα των παρατάξεων έρχονται και φεύγουν, αυτοί στο κτίριο διοίκησης είναι που μένουν δεκαετίες ολόκληρες και διαχειρίζονται κοινοτικά κονδύλια. Φταίνε και οι δύο αλλά σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό οι τελευταίοι καθώς αυτοί δίνουν το παράδειγμα
Να τα λέμε όμως όλα ετσι?
Συμφωνοι, οι παρατάξεις εξέλεγαν μέχρι σήμερα τον πρύτανη, εδώ όμως επεισέρχεται η νομοθετική ρύθμιση που είναι μέρος του άρθρου 16 και μετέθετε την εκλογή του πρύτανη όσον αφορά την γνώμη των φοιτητών από τις παρατάξεις στους ίδιους τους φοιτητές. Με άλλα λόγια, το σύστημα άλλαξε, και πλέον λόγο δεν εχουν μόνο οι παρατάξεις και οι καθηγητές στην εκλογη του πρύτανη, αλλα απ'ευθείας οι φοιτητές. Πιο συγκεκριμένα, οι ψήφοι στο σύνολό τους οι οποίοι προέρχονταια πο φοιτητές επηρρεάζουν κατα 40% την εκλογή, ενώ οι ψήφοι των καθηγητών κατα 60%.
Θα μου πείς , γιατί ρωτάω εσένα. Στο παρελθόν έχεις δηλώσει μέλος των ΕΑΑΚ και μάλιστα ψηλά ιστάμενο. Το παραπάνω σύστημα, δεν ισχύει μόνο στις πρυτανικές εκλογές, αλλά και στις προεδρικές εκλογές. Δηλαδή στην εκλογή του προέδρου της κάθε σχολής δεν έχουν μόνο λόγο καθηγητές και παρατάξεις, αλλά όλοι οι φοιτητές στης σχολής. Στις περασμένες εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2008 λοιπόν, όπου το σχήμα του οποίου είσαι μέρος ΑΠΑΓΟΡΕΥΣE (εντελως πραξικοπιματικά να προσθέσω) στους φοιτητές να προσέλθουν και να ψηφίσουν στις κάλπες απαγκιστρώνοντας επιτέλους την εκλογή ακαδημαϊκών σε διοικητικά πόστα από την επιρροή των παρατάξεων. Οι λόγοι που το έκαναν, όπως είπε ο ομιλητής των ΕΑΑΚ μετά από ερώτησή μου σε συνέλευση τότε, είναι απλά επειδή η νομοθετική ρύθμιση αυτή ήταν μέσα στα μέτρα που προτείθονταν να πάρει η Μαριέττα Γιαννάκου για την παιδεία. ΑΥΤΟ! δεν εξετάστηκε κάν δηλαδή το ποιά είναι η χρησιμότητά του, οπως πολυ σωστά την ανέφερες και μόνος σου παραπάνω. Για την ιστορία να πω πως σε εκείνες τις εκλογές ψηφίσανε μόνο καθηγητές, με αποτέλεσμα να διαμορφώθει το εκλογικό αποτέλεσμα απο τις δικές τους ψήφους μόνο, τους δώσαμε (δώσατε) την ευκαιρία να μοιράσουν κατά βούληση όλες τις εκλόγιμες θέσεις όπως τους βόλευε.
Το ερώτημά μου είναι, μιας και φαίνεται ότι είσαι συνειδητοποιημένος, ποιά στάση θα κρατήσουν φέτος τα ΕΑΑΚ στις πρυτανικές εκλογές? Θα πούμε πάλι το γνωστο παπαγάλισμα του τύπου διάταξη Άρθρου 16=
Χ , η θα κάνουμε επιτέλους ένα προοδευτικό και ριζοσπαστικό βήμα προς την διαφάνεια, την αξιοκρατία την απαγκίστρωση από το όλο σύστημα της διαφθοράς, ιδέες δηλαδή πυο παραμένουν στη σφαίρα του απροσπέλαστου για την ελληνική εκπαίδευση?