[Γ.Σ. 21/02] H κατάληψη συνεχίζεται
-
roundnipple
Sosta ola afta ego leo gia ton TROPO pou akoloutheitai apo osous simmetexoun stis genikes sinelefseis. Oloi xeroume oti kathe melos tis sxolis exei toulaxiston mia empeiria apo geniki sinelefsi, giati lete eseis i proselefsi na einai mikri? Afto einai alo topic alla exigiste giati na einai toso mikri i proselefsi einai mono epeidi variountai oloi oi fitites i epeidi xeroun to tromokratiko kai katholou dimokratiko klima pou epikratei mesa? (milao exontas paei fetos kai persi se oles tis sinelefsis)
Kai kati allo exei eipothei arketes fores apo sigekrimenes parataxeis (xeroume poies einai aftes) : "Emeis tha kanoume genikes sinelefsis mexri na kleisei i sxoli". Afto sigura den einai dimokratia.
Tespan exoume anixi mia kouventa pou kanei kiklous kai den kataligei pouthena o kairos tha mas krinei kai ekei tha doume poios eixe adiko kai poios dikio
Kai kati allo exei eipothei arketes fores apo sigekrimenes parataxeis (xeroume poies einai aftes) : "Emeis tha kanoume genikes sinelefsis mexri na kleisei i sxoli". Afto sigura den einai dimokratia.
Tespan exoume anixi mia kouventa pou kanei kiklous kai den kataligei pouthena o kairos tha mas krinei kai ekei tha doume poios eixe adiko kai poios dikio
-
O_Xamenos
- Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
- Facebook ID: 682417817
- Επικοινωνία:
για αυτο χανει τις συνελευσεις η δαπ???δεν εει πολυ τραμπουκους μεσα ε???Episis xerete poli kala pos polloi exoun palepsei na pigenoun se genikes sinelefsis ala exoun apogoiteftei me tin katastasi pou epikratei, otan epikratei o pio fonaklas kai o pio trampoukos einai dikaiologimena afta ta atoma.

Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα
Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Εδώ ο κόσμος καίγεται ( ή μάλλον η σχολή για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι) κ κάποιοι κάθονται και βρίσκουν χίλιες δύο δικαιολογίες για να μην έρθουν να ψηφίσουν 10 λεπτά σε μια συνέλευση.
10 λεπτάκια απο τη ζωή σας για να ανοίξει η σχολή κ να τελειώσει το πανηγύρι. ΕΛΕΟΣ!!!!
Τί μας λές τώρα για καπνούς κ τραμπούκους.Αυτά είναι γνωστά
Απο δικαιολογίες γέμισε ο τόπος.ΈΛΕΟΣ εμείς οι Έλληνες. ΕΛΕΟΣ.
10 λεπτάκια απο τη ζωή σας για να ανοίξει η σχολή κ να τελειώσει το πανηγύρι. ΕΛΕΟΣ!!!!
Τί μας λές τώρα για καπνούς κ τραμπούκους.Αυτά είναι γνωστά
Απο δικαιολογίες γέμισε ο τόπος.ΈΛΕΟΣ εμείς οι Έλληνες. ΕΛΕΟΣ.
- el_greco
- Real Name: Νίκος Βέργος
- Επικοινωνία:
Από τη στιγμή που ουσιαστικά για να ανοίξει η σχολή πρέπει να κατέβει κοινό πλαίσιο ΔΑΠ-ΕΔΡΑς το οποίο να υπερψηφιστεί, ακόμα και τα δέκα λεπτά είναι χαμένος χρόνος. Οι 2 παρατάξεις που είναι θεωρητικά υπέρ της ανοιχτής σχολής αρνούνται να ρίξουν νερό στο κρασί τους και να συνεργαστούν προτάσσοντας το "ανοιχτή σχολή" πέρα και πάνω από όλα.
Από εκεί και πέρα, η ΔΑΠ που ας πούμε έχει περισσότερες πιθανότητες να "πάρει" τη συνέλευση και να ανοίξει τη σχολή, επιμένει σε κάθε ΓΣ να κατεβάζει το ίδιο πλαίσιο. Αυτό που είναι υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων, υπέρ της αναθεώρησης του νόμου πλαισίου, και γενικά αντιδρά από την αρχή των κινητοποιήσεων.
Ο περισσότερος κόσμος που θέλει ανοιχτή τη σχολή, συμπεριλαμβανομένου και εμού, δεν διατίθεται να κάνει αυτή τη "θυσία" και να ψηφίσει ΔΑΠ μόνο και μόνο για να ανοίξει η σχολή. Γιατί η ψήφος δε θα πάει μόνο στην "ανοιχτή σχολή", αλλά και σε όλο το υπόλοιπο πλαίσιο της ΔΑΠ. Τόσο απλό είναι...
Αν πραγματικά θέλουν κάποιοι να "αφυπνιστεί" ο κόσμος και να κατέβει μαζικά να "ανοίξει" τη σχολή, ας βάλουν πρώτα από όλα οι ίδιοι νερό στο κρασί τους. Γιατί ακόμα και σε αποστειρωμένη αίθουσα χειρουργείου να γίνονταν η ΓΣ, πάλι κατάληψη θα αποφασίζονταν, δεδομένων των όσων υποστηρίζουν οι ΔΑΠ και ΕΔΡΑ (ίσως και η ΠΑΣΠ, αλλά δεν έχω ιδέα πια σχετικά με το τι υποστηρίζει)
Από εκεί και πέρα, η ΔΑΠ που ας πούμε έχει περισσότερες πιθανότητες να "πάρει" τη συνέλευση και να ανοίξει τη σχολή, επιμένει σε κάθε ΓΣ να κατεβάζει το ίδιο πλαίσιο. Αυτό που είναι υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων, υπέρ της αναθεώρησης του νόμου πλαισίου, και γενικά αντιδρά από την αρχή των κινητοποιήσεων.
Ο περισσότερος κόσμος που θέλει ανοιχτή τη σχολή, συμπεριλαμβανομένου και εμού, δεν διατίθεται να κάνει αυτή τη "θυσία" και να ψηφίσει ΔΑΠ μόνο και μόνο για να ανοίξει η σχολή. Γιατί η ψήφος δε θα πάει μόνο στην "ανοιχτή σχολή", αλλά και σε όλο το υπόλοιπο πλαίσιο της ΔΑΠ. Τόσο απλό είναι...
Αν πραγματικά θέλουν κάποιοι να "αφυπνιστεί" ο κόσμος και να κατέβει μαζικά να "ανοίξει" τη σχολή, ας βάλουν πρώτα από όλα οι ίδιοι νερό στο κρασί τους. Γιατί ακόμα και σε αποστειρωμένη αίθουσα χειρουργείου να γίνονταν η ΓΣ, πάλι κατάληψη θα αποφασίζονταν, δεδομένων των όσων υποστηρίζουν οι ΔΑΠ και ΕΔΡΑ (ίσως και η ΠΑΣΠ, αλλά δεν έχω ιδέα πια σχετικά με το τι υποστηρίζει)
- The Godfather
Μα τι λέτε ρε παιδιά,εφόσον αποφασίστηκε από την κυρία Παπαρήγα,τον κύριο κύριο Αλαβάνο καθώς και άλλους παρόμοιους ότι οι σχολές θα είναι κλειστές θα είναι κλειστές ότι και να γίνει.Και το λέω αυτό με το παράδειγμα της Νομικής Αθηνών στα υπόψιν όπου οι σύντροφοι πολλές φορές καταπάτησαν αποφάσεις Γ.Σ κλείνοντας φασιστικά τη σχολή,στις συνελεύσεις προσπαθούν με νοθείες να κερδίσουν κ.τ.λ.Είμαι σίγουρος ότι σε ενδεχόμενη λήξη της κατάληψης αν δεν καταφύγουν σε παρόμοια μέτρα θα μαζέψουν υπογραφές για διεξαγωγή ΓΣ την επόμενη μέρα.Επίσης η συμπεριφορά ΕΔΡΑΣ και ΔΑΠ δεν είναι συμπεριφορά ανθρώπων που θέλουν πραγματικά ανοικτή τη σχολή(διαφορετικά πλαίσια και αηδίες).Η ΔΑΠ έχει φυσικά και τη μεγαλύτερη ευθύνη από όλους για ότι συμβαίνει λόγω της αποχής της.Τα δε αριστερά σχήματα προτείνουν ακόμα καταλήψεις!!!!!!!!!!!Εδώ Ρώσσοι και Αμερικάνοι κάθισαν στο ίδιο τραπέζι και εμείς κατεβάζουμε πλαίσια και κλείνουμε τη σχολή γ$#$#$!!!!!!!!!.Λίγη λογική διάολε!!!!!!!!!
Κοινό πλαίσιο Έδρας-Δαπ ακουω.Έτσι σιγά σιγά να πέφτουν οι μάσκες των (ανεξάρτητων). Ναι φίλε godfather η παπαρήγα και ο αλαβάνος κλείνουν τη σχολή μας και όχι το τρομοσχέδιο της ΝΔ το οποίο σ 'αρέσει φαντάζομαι...Άχ τι σας έχει κάνει αυτή η τηλεόραση, σαν τα πρόβατα πάτε ότι σας πεί ο Τράγκας και ο Κύρτσος.Ας είναι καλά οι πλειοψηφούσες μειοψηφίες που αγωνίζονται και για σας χωρίς εσάς. Αλλά εσάς τί σας νοιάζει , θα βολευτέιτε με μια θέση στο δημόσιο χάρη στο θείο βουλευτή, έτσι δεν είναι?
-
Neo
- Real Name: Thomas Anderson
- Facebook ID: 0
Άλλοι είναι τα πρόβατα. Αυτοί που στο όνομα της επανάστασης που ποτέ δεν θα γίνει όσο οι άνθρωποι είναι άνθρωποι, κλείνουν σχολές πριν την ώρα τους και από τον παροξυσμό της "νίκης" δεν καταλαβαίνουν ότι πρέπει να ανοίξουν οι Σχολές.
Για πες μας εσύ συνδικαλιάρη μου, δεν σ' αρέσει που θα ψηφίζουν όλοι οι φοιτητές για Πρύτανη, ε; Το φαντάστηκα, άτακτο αγόρι!
Για πες μας εσύ συνδικαλιάρη μου, δεν σ' αρέσει που θα ψηφίζουν όλοι οι φοιτητές για Πρύτανη, ε; Το φαντάστηκα, άτακτο αγόρι!
μπεεε-μπεεε
30000 προβατα κατεκλυσαν το κεντρο της Αθηνας στις 22/2.
Τα ζωντανα ειχαν ως αιτημα την καταργηση του εθιμοτυπικου σουβλισματος αμνων το Πασχα.
Χιλιαδες αλλα προβατα παρεμειναν στη στανη τους,περιμενωντας το Πασχα κ δηλωνοντας:
"Τι να κανουμε???Ειμαστε ΖΩΑ και η μοιρα μας ειναι η σουβλα."
30000 προβατα κατεκλυσαν το κεντρο της Αθηνας στις 22/2.
Τα ζωντανα ειχαν ως αιτημα την καταργηση του εθιμοτυπικου σουβλισματος αμνων το Πασχα.
Χιλιαδες αλλα προβατα παρεμειναν στη στανη τους,περιμενωντας το Πασχα κ δηλωνοντας:
"Τι να κανουμε???Ειμαστε ΖΩΑ και η μοιρα μας ειναι η σουβλα."
To beep or not to beep?
Φίλε neo για να μην εκτείθεσαι δεν είμαι συνδικαλιάρης όπως με χαρακτηρίζεις.Ήμουν,είμαι και θα είμαι αυτόνομος και ανεξάρτητος. Δεν σ'αρέσει να ακούς ότι ένας ανεξάρτητος έχει διαφορετική θέση από την έδρα έτσι? τι να κάνουμε? Απάντησε και στον φίλο , οι 30000 πρόβατα ήταν? Και να φανταστείς εγώ δεν κατέβηκα.Την άλλη πέμπτη θα είμαστε τουλάχιστον 30001. Εσύ κάτσε να αγωνιστείς στο κυλικείο με μπουγάτσα και καφέ. Και λέω στο κυλικείο γιατί τα τραπέζια στις καφετέριες θα τα έχουν πιάσει οι φίλοι σου οι δαπίτες
- drcypher
- Portal Administrator

- Real Name: Κώτσος Φίλ
Μπήκαμε για καλά σε επιχειρηματολογία τύπου "Γ.Σ. στη Σχολή που ανθίζουν τα γαρύφαλλα". Ακούσαμε μέχρι και για μάσκες που πέφτουν, από ανθρώπους παρόμοιους με αυτούς που τις επινόησαν.
Εγώ δεν είπα ότι οι 30.000 είναι πρόβατα. Αλλά θέλω να μου εξηγήσετε γιατί στην πορεία (μια φορά στο τόσο) κατεβαίνουν 30.000 ενώ στις καταλήψεις παραμένουν 20 το πολύ ανά σχολή. Μήπως ο κόσμος διαχωρίζει την πορεία από την κατάληψη;
Εγώ δεν είπα ότι οι 30.000 είναι πρόβατα. Αλλά θέλω να μου εξηγήσετε γιατί στην πορεία (μια φορά στο τόσο) κατεβαίνουν 30.000 ενώ στις καταλήψεις παραμένουν 20 το πολύ ανά σχολή. Μήπως ο κόσμος διαχωρίζει την πορεία από την κατάληψη;
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
- The Godfather
@nikosemfe
Καταρχάς από τη λίγη τηλεόραση που παρακολουθώ είμαι σε θέση να γνωρίζω μόνο τον κύριο Τράγκα.Τέλοσπαντων κάτι θα πρέρει να ξέρεις παραπάνω εσύ που τους παρακολουθείς.Όσο για το νομοσχέδιο της Ν.Δ βεβαίως και δεν μου αρέσει,τα λουριά θα έπρεπε να σφίξουν περισσότερο.Τι να κάνουμε υπάρχουν και τρελλοί που μπήκαν στη σχολή για να σπουδάσουν.
Δεύτερον για να γράφω στο φορουμ της ΣΕΜΦΕ παει να πει πως δεν ανήκω σε καμία παράταξη.Και τέλος πάντα φλέρταρα με την ιδέα να ζήσω σε χώρα του εξωτερικού,επομένως κράτα τη θέση σου στο δημόσιο ή γίνε στέλεχος στον ιδιωτικό τομέα.Πάντως να είσαι καλά που αγωνίζεσαι για μένα.Άντε πάω να βοσκήσω τώρα.
Καταρχάς από τη λίγη τηλεόραση που παρακολουθώ είμαι σε θέση να γνωρίζω μόνο τον κύριο Τράγκα.Τέλοσπαντων κάτι θα πρέρει να ξέρεις παραπάνω εσύ που τους παρακολουθείς.Όσο για το νομοσχέδιο της Ν.Δ βεβαίως και δεν μου αρέσει,τα λουριά θα έπρεπε να σφίξουν περισσότερο.Τι να κάνουμε υπάρχουν και τρελλοί που μπήκαν στη σχολή για να σπουδάσουν.
Δεύτερον για να γράφω στο φορουμ της ΣΕΜΦΕ παει να πει πως δεν ανήκω σε καμία παράταξη.Και τέλος πάντα φλέρταρα με την ιδέα να ζήσω σε χώρα του εξωτερικού,επομένως κράτα τη θέση σου στο δημόσιο ή γίνε στέλεχος στον ιδιωτικό τομέα.Πάντως να είσαι καλά που αγωνίζεσαι για μένα.Άντε πάω να βοσκήσω τώρα.
-
roundnipple
Den mporo na katalavo pou oloi theoroun tous eaftous oti ta exoun katalavei ola, nikosemfe den nomizo na iparxi atomo se afto to forum sigekrimena pou na vlepei tileorasi kai na xavei kathe malakia tis, mporoume oloi edo mesa na doume poso poulima paizei se ola ta epipeda tis. Exouma kai emeis ligaki mialo an mas to epitrepsis kai esi, alloi einai ta agirista kefalia..Άχ τι σας έχει κάνει αυτή η τηλεόραση, σαν τα πρόβατα πάτε ότι σας πεί ο Τράγκας και ο Κύρτσος.Ας είναι καλά οι πλειοψηφούσες μειοψηφίες που αγωνίζονται και για σας χωρίς εσάς. Αλλά εσάς τί σας νοιάζει , θα βολευτέιτε με μια θέση στο δημόσιο χάρη στο θείο βουλευτή, έτσι δεν είναι?
Oso gia ta volemata rota kanena megalo kai paratirise kiolas apo monos sou pos oloi osoi to paizan agonistes se genikes sinelefsis kai itan iroes fitikon kinimaton palaiotera tora menoun se kifisies kai polities (oxi oti einai kako apla to na xepouliesai einai poli xideo)
Eipa kai se proigumeno post o xronos tha dixei poioi itan pragmatika sostoi kai poioi lathos. Ego vazo kai stixima oti osoi protostatoun se fititika komata tora sti sxoli mas tha tous deis poso tha exoun xepoulithei se liga xronakia (oso afthaireto ki an sou akougetai)
- drcypher
- Portal Administrator

- Real Name: Κώτσος Φίλ
Μια απλή παρατήρηση για τους τύπους: Παρά τις όποιες εντάσεις που (όπως ήταν αναμενόμενο) δημιουργήθηκαν ή θα δημιουργηθούν, καλό είναι να αποφύγουμε προβοκατόρικες τοποθετήσεις οι οποίες περιορίζονται σε ανόητη και αβάσιμη ταμπελοποίηση. Προσπαθήστε να ξεχωρίσετε εκείνους που συμμετέχουν στις πορείες από εκείνους που τις καπελώνουν, τους "άλλους" που τις "αμαυρώνουν", εκείνους που τις απεύχονται, ή όσους τις προτιμούν έναντι άλλων μορφών κινητοποίησης (όπως π.χ. οι καταλήψεις). Και σ' αυτό εντάσσω και τον εαυτό μου (π.χ. με το προηγούμενο post
)
Ο καλύτερος τρόπος να μην καταλήξουμε σε "καβγά" χωρίς λόγο είναι ο καθένας προσωπικά αφ' ενός να αποφεύγει αυτού του είδους τις τοποθετήσεις ("είσαι ΔΑΠίτης", "είσαι ΠΚΣίτης") αφ' ετέρου να τις αγνοεί όταν διατυπώνονται. Όταν το moderation αποδεικνύεται περιττό (όπως έχει γίνει μέχρι τώρα στα Ειδικά Θέματα) σε μια συζήτηση σημαίνει πως παρά την ποιότητα και την ένταση των διαφορών ανάμεσα στους συνομιλητές, καθένας έχει τον τρόπο και την θέληση να βγει αν μη τι άλλο ένα συμπέρασμα. Και (θέλω να) πιστεύω από το μέχρι τώρα σύντομο ιστορικό σε παρόμοια θέματα ότι αυτό θα συνεχιστεί.
Ο καλύτερος τρόπος να μην καταλήξουμε σε "καβγά" χωρίς λόγο είναι ο καθένας προσωπικά αφ' ενός να αποφεύγει αυτού του είδους τις τοποθετήσεις ("είσαι ΔΑΠίτης", "είσαι ΠΚΣίτης") αφ' ετέρου να τις αγνοεί όταν διατυπώνονται. Όταν το moderation αποδεικνύεται περιττό (όπως έχει γίνει μέχρι τώρα στα Ειδικά Θέματα) σε μια συζήτηση σημαίνει πως παρά την ποιότητα και την ένταση των διαφορών ανάμεσα στους συνομιλητές, καθένας έχει τον τρόπο και την θέληση να βγει αν μη τι άλλο ένα συμπέρασμα. Και (θέλω να) πιστεύω από το μέχρι τώρα σύντομο ιστορικό σε παρόμοια θέματα ότι αυτό θα συνεχιστεί.
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
-
O_Xamenos
- Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
- Facebook ID: 682417817
- Επικοινωνία:
μην εισαι σιγουρος γιατι ειπε ο συναδελφος γκοντφαδερ:, nikosemfe den nomizo na iparxi atomo se afto to forum sigekrimena pou na vlepei tileorasi kai na xavei kathe malakia tis, mporoume oloi edo mesa na doume poso poulima paizei se ola ta epipeda tis
πραγμα που δεν ισχυει και το λεγαν τα καναλια...αν θες μια πιο πληρη ενημερωση μπορεις να πας να ρωτησεις τα παιδια που οι οννεδιτες τους ανοιξαν τα κεφαλια...Και το λέω αυτό με το παράδειγμα της Νομικής Αθηνών στα υπόψιν όπου οι σύντροφοι πολλές φορές καταπάτησαν αποφάσεις Γ.Σ κλείνοντας φασιστικά τη σχολή,στις συνελεύσεις προσπαθούν με νοθείες να κερδίσουν κ.τ.λ
τωρα εγω ομως θιχτηκα... Λευτερια στον αγιο στεφανο!!! λευτερια στα βορεια προαστια!!!Oso gia ta volemata rota kanena megalo kai paratirise kiolas apo monos sou pos oloi osoi to paizan agonistes se genikes sinelefsis kai itan iroes fitikon kinimaton palaiotera tora menoun se kifisies kai polities (oxi oti einai kako apla to na xepouliesai einai poli xideo)
οι ιδιοι (ρεφορμιστες τις καθεστωτικης αριστερας) αποφασισαν οτι δεν θελουν ιδιωτικα πανεπιστημια... ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ??? εχει καποιο γκαπ το συνομοσιολογικο σχεδιο!!!εφόσον αποφασίστηκε από την κυρία Παπαρήγα,τον κύριο κύριο Αλαβάνο καθώς και άλλους παρόμοιους ότι οι σχολές θα είναι κλειστές θα είναι κλειστές ότι και να γίνει.
καποια αλλη κατσι...εεε... κυρια το θελω της το κανει νομοσχεδιο χωρις να παρει χαμπαρι τι της λενε ολοι οσοι συμμετεχουν στην εκπαιδευτικη διαδικασια (φοιτητες-καθηγητες-προσωπικο)

Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
ο χαμένος τα παίρνει όλα
ο χαμένος τα παίρνει όλα