Γενική Συνέλευση Φ.Σ. [09/03/2010]
- vbalos
- Real Name: Vasilis
- Facebook ID: 0
Re: Γενική Συνέλευση Φ.Σ. [09/03/2010]
@Hengeo και @ lunatic
Λοιπόν και για να τελειώνουμε εμένα προσωπικά το να χάσω ώρες μάθημα ειλικρινά δε με απασχολεί καθόλου καθώς λόγω δουλειάς ποτέ δεν κατάφερα να παρακολουθήσω έστω και ένα μάθημα ολόκληρο...Αυτό όμως δεν είναι γενικό , με την κατάληψη δίνεις τη δυνατότητα σε κάποιον ο οποίος το σκέφτεται να κατέβει λόγω μαθημάτων να μην τα χάσει και ταυτόχρονα δίνεις και ένα μήνυμα ότι σύσσωμη η σχολή αντιτίθεται στο εκάστοτε γεγονός , έτσι και το μήνυμα που θες περνάς και δεν έχεις διαχωρισμό σε προνομιούχους και μη...
@lunatic
Συνεχίζεις να είσαι το πιο ανώριμο διαδικτυακό πρόσωπο με το οποίο έχω συνομιλήσει και το να βάζεις το προσωπάκι το φιμωμένο μετά τις ερειστικές π@π@ριές που ξεστομίζεις είναι τουλάχιστον γελοίο...Πρέπει να φας πολλά ψωμιά ακόμη για να με κάνεις να το βουλώσω παληκάρι μου και ειλικρινά δεν το έχεις καταφέρει ούτε στο 1%...
Πάμε όμως παρακάτω να σου αντιστρέψω την ερώτηση...για εσένα που τα μαθήματα είναι τόσο σημαντικά είναι δίκαιο κάποιος να τα χάσει επειδή θέλει να κατέβει σε μια πορεία στην οποία θεωρεί ότι θίγονται τα συμφέροντά του και ιδιαίτερα τέτοια που έχουν να κάνουν με άμεσο βιοπορισμό ?? και επιπλέον ... είναι το ίδιο να χάσεις δύο μέρες μαθημάτων , τα οποία θα αναπληρωθούν όπως γίνεται ΄στην περίπτωση της κατάληψης , με το να χάσεις ώρες οι οποίες είναι μη αναπληρώσιμες αφού ο καθηγητής θα έχει παραδώσει και στην συνέχεια θα πρέπει να προχωρήσει...
Στην πρεμούρα σας πάνω να απαντήσετε , χρησιμοποιείται επιχειρήματα τα οποία είναι τουλάχιστον γελοία...κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι τα μαθήματα δεν είναι σημαντικά , το μόνο που ισχυριστήκαμε είναι το να πιέσουμε λίγο το χρόνο παράδοσης αξίζει όταν έχουμε να κάνουμε με τη χειρότερη συγκυρία των τελευταίων ετών...
Λοιπόν και για να τελειώνουμε εμένα προσωπικά το να χάσω ώρες μάθημα ειλικρινά δε με απασχολεί καθόλου καθώς λόγω δουλειάς ποτέ δεν κατάφερα να παρακολουθήσω έστω και ένα μάθημα ολόκληρο...Αυτό όμως δεν είναι γενικό , με την κατάληψη δίνεις τη δυνατότητα σε κάποιον ο οποίος το σκέφτεται να κατέβει λόγω μαθημάτων να μην τα χάσει και ταυτόχρονα δίνεις και ένα μήνυμα ότι σύσσωμη η σχολή αντιτίθεται στο εκάστοτε γεγονός , έτσι και το μήνυμα που θες περνάς και δεν έχεις διαχωρισμό σε προνομιούχους και μη...
@lunatic
Συνεχίζεις να είσαι το πιο ανώριμο διαδικτυακό πρόσωπο με το οποίο έχω συνομιλήσει και το να βάζεις το προσωπάκι το φιμωμένο μετά τις ερειστικές π@π@ριές που ξεστομίζεις είναι τουλάχιστον γελοίο...Πρέπει να φας πολλά ψωμιά ακόμη για να με κάνεις να το βουλώσω παληκάρι μου και ειλικρινά δεν το έχεις καταφέρει ούτε στο 1%...
Πάμε όμως παρακάτω να σου αντιστρέψω την ερώτηση...για εσένα που τα μαθήματα είναι τόσο σημαντικά είναι δίκαιο κάποιος να τα χάσει επειδή θέλει να κατέβει σε μια πορεία στην οποία θεωρεί ότι θίγονται τα συμφέροντά του και ιδιαίτερα τέτοια που έχουν να κάνουν με άμεσο βιοπορισμό ?? και επιπλέον ... είναι το ίδιο να χάσεις δύο μέρες μαθημάτων , τα οποία θα αναπληρωθούν όπως γίνεται ΄στην περίπτωση της κατάληψης , με το να χάσεις ώρες οι οποίες είναι μη αναπληρώσιμες αφού ο καθηγητής θα έχει παραδώσει και στην συνέχεια θα πρέπει να προχωρήσει...
Στην πρεμούρα σας πάνω να απαντήσετε , χρησιμοποιείται επιχειρήματα τα οποία είναι τουλάχιστον γελοία...κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι τα μαθήματα δεν είναι σημαντικά , το μόνο που ισχυριστήκαμε είναι το να πιέσουμε λίγο το χρόνο παράδοσης αξίζει όταν έχουμε να κάνουμε με τη χειρότερη συγκυρία των τελευταίων ετών...
All that is gold does not glitter not all those who wonder are lost
The old that is strong does not wither deep roots are not reached by the frost
From the ashes a fire shall be woken a light from the shadows shall spring
Renewed shall be blade that was broken the crownless again shall be king.
J.R.T
Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΡΗΓΜΕΝΗ-G.13
J.R.T
- lunatic
- Real Name: Zoro
ΠΟΤΕ δεν ήθελα να σου βουλώσω το στόμα... Κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ άδικο.... Είσαι πολύ λίγος για μένα...Είναι σα να κλέβω εκκλησία.....
Προτιμώ να παίζω μαζί σου κ να σου σπάω τα νευρα με το
Αντε να σου κανω τη χαρη να απαντησω κ την ερωτηση που ανεστρεψες....
Ειτε το θελεις ειτε οχι εισαι σε ΣΧΟΛΗ...Σχολη σημαινει οτι τα μαθηματα εχουν τον πρωτο ρόλο.... Μεταξύ λοιπον μαθημάτων κ πορείας προτεραιότητα εχει το μαθημα...
Δεν χαθηκαν 2 μερες....Εχουν χαθει ήδη 4 κ παμε για 6.... Κ οσο για τα εργαστήρια...αστο καλύτερα....
ΥΓ: Κ γω σ' αγαπώ...Είσαι η αδυναμία μου....
Αντε να σου κανω τη χαρη να απαντησω κ την ερωτηση που ανεστρεψες....
Ειτε το θελεις ειτε οχι εισαι σε ΣΧΟΛΗ...Σχολη σημαινει οτι τα μαθηματα εχουν τον πρωτο ρόλο.... Μεταξύ λοιπον μαθημάτων κ πορείας προτεραιότητα εχει το μαθημα...
Δεν χαθηκαν 2 μερες....Εχουν χαθει ήδη 4 κ παμε για 6.... Κ οσο για τα εργαστήρια...αστο καλύτερα....
ΥΓ: Κ γω σ' αγαπώ...Είσαι η αδυναμία μου....
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
- apolski
- Real Name: ---
Ρε vbalos δεν καταλαβαίνεις ότι εμείς είμαστε βολεμένοι (το 80% των φοιτητών οι οποίοι δεν κατεβαίνουν σε πορείες, είναι κατά της κατάληψης κτλ.) και δεν έχουμε ανάγκη να αγωνιστούμε μαζί σας? Γιατί μας στερείς το δικαίωμα να κάνουμε κανονικό μάθημα και όχι αναπληρώσεις τα Σάββατα? 
- Gus
- Real Name: Πολλες ερωτησεις
Κι εσυ ρε απολσκι αγορακι μου παρτο χαμπαρι.Ειμαστε απεναντι σας και δεν σας λογαριαζουμε οσο και να μυξοκλαιγεστε για τα μαθηματα.Τους λογους για την αντιμετωπιση αυτη την παρεθεσε ο noir απο πανω.Διαλεξατε στρατοπεδο (του εχθρου) και ως τετοιοι θα αντιμετωπιζεστε.Πισω στο βιβλιο τωρα.apolski έγραψε:Ρε vbalos δεν καταλαβαίνεις ότι εμείς είμαστε βολεμένοι (το 80% των φοιτητών οι οποίοι δεν κατεβαίνουν σε πορείες, είναι κατά της κατάληψης κτλ.) και δεν έχουμε ανάγκη να αγωνιστούμε μαζί σας? Γιατί μας στερείς το δικαίωμα να κάνουμε κανονικό μάθημα και όχι αναπληρώσεις τα Σάββατα?
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
- vbalos
- Real Name: Vasilis
Επειδή συνεχίζοντας την κουβέντα εδώ μέσα έχω την εντύπωση πως καταναλώνω δυσανάλογα πολλή φαιά ουσία σε σχέση με το κέρδος που μπορεί να αποκομίσει κανείς κάνοντας λ.χ. μια συζήτηση επιπέδου θα σας πω πολύ απλά ότι μπροστά στη ζωή και το μέλλον μου δεν βάζω καμμία σχολή και κανένα βόλεμα του εκάστοτε βολεμένου...Αν δε σας αρέσει η κατάληψη ελάτε στη ΓΣ να ψηφίσετε κατά όλοι εσείς και τότε θα το σεβαστώ και θα υποκύψω στις ορέξεις της πλειοψηφίας μέχρι τότε καλές αναπληρώσεις και καλό σας πτυχίο...έτσι κι'αλλιώς μέσα στις ''λαίλαπες'' των καταλήψεων που ''μας ήπιαν το ζουμί'' με δυό και τρείς δουλειές στην πλάτη μου κατάφερα να είμαι κοντά στο να κουνήσω μαντήλι...Καλή σταδιοδρομία σας εύχομαι φοιτηταράδες μου !!!

Μιλάμε φίλε μου πέτυχες διάνα , βρήκες άνθρωπο να του σπάσεις τα νεύρα...Κατά τα άλλα δηλ τα ''λίγος'' κτλ απλά δεν σχολιάζω...lunatic έγραψε:ΠΟΤΕ δεν ήθελα να σου βουλώσω το στόμα... Κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ άδικο.... Είσαι πολύ λίγος για μένα...Είναι σα να κλέβω εκκλησία.....
![]()
All that is gold does not glitter not all those who wonder are lost
J.R.T
J.R.T
- dj manos
- Banned
- Real Name: Μάνος
@everyone:
Εντάξει παιδιά,το καταλάβαμε. Θέλετε να παίξετε μπουνιές μεταξύ σας,σαν ανώριμα 15χρονα,για να αισθανθείτε περισσότερο άντρες. Μπορείτε να το κάνετε αυτό,όμως,από κοντά και όχι στο forum;
Κλειδώστε το να τελειώνουμε. Σε 2 μέρες θα ανοίξω άλλο,για την επόμενη ΓΣ
Εντάξει παιδιά,το καταλάβαμε. Θέλετε να παίξετε μπουνιές μεταξύ σας,σαν ανώριμα 15χρονα,για να αισθανθείτε περισσότερο άντρες. Μπορείτε να το κάνετε αυτό,όμως,από κοντά και όχι στο forum;
Κλειδώστε το να τελειώνουμε. Σε 2 μέρες θα ανοίξω άλλο,για την επόμενη ΓΣ
-
Ευ-Αγγελος
- Real Name: ...
Οσο οι πορειες δεν ενσωματωνουν συγκεκριμενα αιτηματα που αφορουν την πλειοψηφια των εργαζομενων , χωρις ομως μεσα σε αυτα τα αιτηματα να διατυπωνονται ολοκληρες ιδεολογικο-πολιτικες θεωρειες , το συνολο του κοσμου που χρειαζεται για να κανει σοβαρο πληγμα στην εκαστοτε κυβερνηση , δεν προκειται να συστρατευτει ποτε.Η πορεια ειναι ενα απο τα πιο ισχυρα μεσα πιεσης. Στη χωρα μας ομως , κατα τη γνωμη μου , χρησιμοποιειται ως μεσο εκτωνωσης των κοινωνικων αντιδρασεων. Ακομα και οι καταληψεις εχουν καταντησει ως μετρα εκτονωσης. Δειτε την καταληψη απο τους αγροτες σε οδικα δικτυα πριν λιγο καιρο.Απετυχε...η κατασταση οπως θα ελεγε ενας πολιτικος ή δημοσιογραφος εκτονωθηκε. Το πραδειγμα αυτο ειναι χαρακτηριστικο , διοτι δειχνει πως ειναι δυνατο να χασεις απο μεσα εναν αγωνα , οταν προβαλεις πρωτα την ιδεολογικη ή κομματικη σου ταυτοτητα. Το σημαντικοτερο απολα ειναι να προσπαθεις να συγκλινεις σε συγκεκριμενα δικαια αιτηματα που αφορουν την πλειοψηφια των εργαζομενων χωρις να παιρνεις την πρωτοκαθεδρια ως κοματικος ή πολιτικος ή ιδεολιγικος φορεας ωστε να συστρατευσεις μαζι σου οσο το δυνατο περισσοτερο κοσμο μπορεις.
- thangus
- Real Name: Θανος
Δεν ειχα σκοπο να ποσταρω γιατι τις συγκεκριμενες συζητησεις θεωρω ανουσιες.(Τωρα θα μου πειτε το λεω εγω αυτο που ποσταρω σαν τρελος στα αθλητικα λες κ εκει βγαινει πιο πολυ νοημαGus έγραψε:Ειμαστε απεναντι σας και δεν σας λογαριαζουμε οσο και να μυξοκλαιγεστε για τα μαθηματα.Τους λογους για την αντιμετωπιση αυτη την παρεθεσε ο noir απο πανω.Διαλεξατε στρατοπεδο (του εχθρου) και ως τετοιοι θα αντιμετωπιζεστε.
Εισαι δυσαρεστημενος απο τις πολιτικες εξελιξεις(οπως και ολοι μας αλωστε δεν ειπε κανεις το αντιθετο),αυτο το οποιο αρνουμαστε ειναι να εχουμε ενα νεο καταστροφικο ετος οπως το 2007.Και νομιζω πως δεν εχουμε και αδικο να το φοβομαστε δεδομενου των οσων περασαμε τοτε με διπλες εξεταστικες χαμενα μαθηματα,ουσιαστικα χαμενο εξαμηνο που βγηκε στην μπουκα και μετα καποιοι το βαφτησανε μη-χαμενο.Σεβομαστε απολυτα και εσενα και τους υπολοιπους που ψαχνετε τροπο να αντιδρασετε,αυτο που δεν μας αρεσει ειναι που παει να γινει εις βαρος των φοιτητων.Μπηκα σε αυτην την σχολη γιατι ειχα την δηνατοτητα να σπουδασω σε μια τετοια σχολη, και οχι για να εχω σαν πρωτο μελημα να κατεβαινω στις πορειες.Αυτο τουλαχιστον πρεπει να το σεβαστητε οπως εχουμε σεβαστει τις δικες σας αποφασεις και οχι να μας λετε και εχθρους κ ολας.Δηλαδη τι?πρεπει ντε και καλα να κανουμε αυτο που λετε και οτιδηποτε αλλο ειναι λαθος?
"Imagination is more important than knowledge." Albert Einstein
- lunatic
- Real Name: Zoro
Thangus ωραιος!!
When do you think people die?
- msl
- Forum Administrator

- Real Name: Μαρία-Σοφία
- Facebook ID: 735434828
- Επικοινωνία:
Τότε γιατί δεν κλείνουμε τη σχολή μόνο τις ώρες που απαιτούνται για να παρευρεθεί ο κόσμος στις πορείες (δλδ 10.30-15.00 περίπου) και την κλείνουμε όλη την μέρα; Επίσης, γιατί συνήθως την κλείνουμε και 1-2 μέρες πριν -ή και μετά- την μέρα που είναι η πορεία;vbalos έγραψε:Είναι τόσο μα τόσο δύσκολο να καταλάβεις ότι αν αποφασιστεί σκέτο πορεία , αυτόματα σημαίνει ότι αυτός που θα κατέβει στην πορεία θα αναγκαστεί να χάσει το μάθημά του ??? Αν αυτό αποφασιστεί ο ίδιος που είναι ήδη χαμένος από την κοινωνία (γί'αυτό και άλλωστε κατεβαίνει σε πορείες και δεν πάει για καφέ) θα είναι διπλά χαμένος???lunatic έγραψε:Ε ωραια αυτες οι αποφασεις ας γινουν ΣΚΕΤΟ πορεια λοιπον ΧΩΡΙΣ να απαιτουν κλειστη σχολη........
Η σχολή για σενα δηλαδή τι είναι αν δεν σχετίζεται με το μέλλον και τη ζω σου? προτιμάς να θυσιάσεις στο βωμο της προσωρινης σου εργασιας το μελλον που σου υποσχεται ενα πτυχιο τοσο ισχυρο οσο αυτο της ΣΕΜΦΕ? και ενταξει, εχεις την πετρια να θυσιασεις το δικό σου, περι ορεξεως κολοκυθόπιτα, αλλά με τα πτυχια των άλλων, των βολεμένων τι γίνεται?ότι μπροστά στη ζωή και το μέλλον μου δεν βάζω καμμία σχολή και κανένα βόλεμα του εκάστοτε βολεμένου...Αν δε σας αρέσει η κατάληψη ελάτε στη ΓΣ να ψηφίσετε κατά όλοι εσείς και τότε θα το σεβαστώ και θα υποκύψω στις ορέξεις της πλειοψηφίας μέχρι τότε καλές αναπληρώσεις και καλό σας πτυχίο...
Βασικά η όλη κατάσταση με τους βολεμένους, εμενα μου βρωμαει αρκετά. Δε γίνεται δηλαδή ο βολεμένος να βιάζεται να τελειώσει τις σπουδές του χωρίς άσκοπες και ανούσιες (τις περισσοτερες φορές) καθυστερήσεις και ο αγωνιστής, ο έχων την ανάγκη να αναβαθμίσει τις εργασιακές του συνθήκες, πράγμα που ξέρει πως θα γίνει μόνο με την εμπλούτιση του βιογραφικού του σημειώματος με ένα πτυχίο πολυτεχνειακής σχολής αυτού του επιπέδου, να είναι παντελώς αδιάφορος για το πόσα χρόνια θα χαραμίσει, πόσα έξοδα παραπάνω θα χρειαστεί, πόσο πίσω θα μείνει στη ζωή του για να βγεί εν τέλει σε μια αγορά εργασίας τελείως διαφορετική με αυτή που μεχρι τώρα έχει γνωρίσει.
Εμένα (του δεξιου λαϊκιστή προβοκάτορα ρουφιάνου, ΑΜΕ-ΡΙ-ΚΑΝΟΥ) μπορεί να μου ερχόταν η ιδέα να χαρακτηρίσω με όση ευκολία με χαρακτήρισαν βολεμενο, τους αγωνιστές ως εργατοπατέρες, επαγγελματίες συνδικαλιστές και ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ (δε σε χαλασε βιμπαλε
ΔΕΝ ΕΥΣΤΑΘΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ. εκεί μπορεί επι του συγκεκριμένου (τις δικές του εργασιακές συνθήκες) να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, εφ όσον αυτά δεν καλύπτονται ( μισθος-ασφάλιση-ωράριο-πληρωμένες υπερωριες κτλ.) ΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ-ΟΧΙ ΩΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΕΠΙ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΩΝ ΣΕ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ. Δεν νομιζω να παραλογιστηκα κάπου.
Αλλά ξέχασα, εγώ είμαι ο παρτάρας, που μονο για τις δικιές μου συνθηκες εργασίας ενδιαφέρομαι και για τίποτα άλλο, ενώ εσείς δικαιωθήκατε γιατι ΟΟΟΟΟΟΟΛΟΙ είναι υπερ της κατάληψης εκτός εμου, του λουνατικ, του κατεστραμμενου, του απολσκι και του θανγκους. (5-6 ε?)
Το έχω αποδείξει και εκτός διαδικτυακών συνδιαλέξεων, με λογικές του παραλόγου, δεν καταδέχομαι καν να παραλογιστώ, πόσο μάλλον να συζητήσω περαιτέρω.
edit:
Off Topic
ΚΥΡΙΕ (ΒΑΖΕΛΟ)ΠΡΕΣΒΗ, ΜΑΣ ΚΑΚΟΜΑΘΑΙΝΕΤΕ! ΜΟΝΟ 3? 
Δε φοβάμαι τίποτα...
Δεν ελπίζω σε τίποτα....
ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!
Δεν ελπίζω σε τίποτα....
ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!
- τελειωμένος
- Real Name: Κώστας
κι εγώ (σ)κατάC0n έγραψε:ΟΟΟΟΟΟΟΛΟΙ είναι υπερ της κατάληψης εκτός εμου, του λουνατικ, του κατεστραμμενου, του απολσκι και του θανγκους. (5-6 ε?)
Να ρωτήσω: Αφού γίνεται ΓΣ όποτε υπάρχει ανάγκη, γιατί δεν γίνεται και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, των χριστουγεννιάτικων και πασχαλινών διακοπών; ε; Ειδικά το καλοκαίρι σε κάτι άκυρες συνεδριάσεις η βουλή περνάει τα πιό κουλά νομοσχέδια. Πού είστε τότε όλοι οι αγωνιστούλιδες; παίζετε στην παραλία με τα κουβαδάκια ενώ η μαμά σας ετοιμάζει σαντουιτς με βραστά αυγά ( ή αβγά) και ντοματούλα; Ποιός είναι τελικά ο παρτάκιας; μήπως να βάλουμε την Νικολούλη να τον βρεί; Αρε βοιδόπ***** που πρέπει να πέσει....
Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι παντρεμένος.
- otinanai
- Real Name: χμ..αλεξανδρος
Off Topic
3<7Off-Topic: ΚΥΡΙΕ (ΒΑΖΕΛΟ)ΠΡΕΣΒΗ, ΜΑΣ ΚΑΚΟΜΑΘΑΙΝΕΤΕ! ΜΟΝΟ 3?
It's only after we've lost everything that we are free to do anything
[imgr 500x180]http://img.buzznet.com/assets/imgx/2/1/ ... 035284.jpg[/imgr]
[imgr 500x180]http://img.buzznet.com/assets/imgx/2/1/ ... 035284.jpg[/imgr]
Στη θεωρια αυτο που περιγραφεις ειναι το ιδανικο. Ελα ομως που η ζωη δεν ειναι ετσι.... Εργαζομαι (οπως και πολλοι σεμφειτες) τα τελευταια 2 χρονια σε φροντιστηρια του κεντρου. Το ξερεις οτι υπογραφουμε οτι πληρωθηκαμε το δωρο χριστουγεννων και δεν το εχουμε δει ποτε? Και φυσικα φορολογουμαστε για το δωρο που δεν παιρνουμε! Το ξερεις οτι ο νομος λεει οτι μεχρι και 3/1 τα φροντιστηρια ειναι κλειστα? Το ξερεις οτι καθε χρονο δουλευω στις 3/1? Και φυσικα αυτα δεν γινονται μονο σε 1-2 φροντιστηρια, αλλα στην συντριπτικη πλειονοτητα των μεγαλων στο κεντρο. Και κανεις δεν μιλαει γιατι θα χασει τη δουλεια του και ακομα χειροτερα θα στογματιστει και δεν θα ξαναπροσληφθει ουτε το 2030.ΔΕΝ ΕΥΣΤΑΘΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ. εκεί μπορεί επι του συγκεκριμένου (τις δικές του εργασιακές συνθήκες) να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, εφ όσον αυτά δεν καλύπτονται ( μισθος-ασφάλιση-ωράριο-πληρωμένες υπερωριες κτλ.) ΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ-ΟΧΙ ΩΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΕΠΙ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΩΝ ΣΕ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ.
Και εγω σαν φοιτητης τα εβλεπα ολα πιο "ορθολογικα", αλλα τα τελευταια εχοντας βιωσει το τι σημαινει να εργαζεσαι για να ζησεις και να μην τρως απο τα ετοιμα ή τους γονεις σου, εχω αναθεωρησει πολλα. Καλα κανουμε και απεργουμε (οπου μπορουμε) καλα κανετε και κανετε καταληψεις. Οσο πλησιαζετε στο πτυχιο, πλησιαζετε και στη ζουγκλα που λεγεται αγορα εργασιας. Και σε αυτη τη ζουγκλα μαλλον θα ειστε το αρνι και οχι το λιονταρι.
- Hengeo
- Real Name: Γιώργος
Οκ, δικαίωμά σου να μην σε απασχολεί, όμως υπάρχουν άλλοι που τους απασχολεί, και δεν μπορεί να μιλάμε για κοινωνική αλληλεγγύη, και να μην σέβεστε το δικαίωμα όσων καλώς ή κακώς προτιμούν να παρακολουθήσουν μάθημα! Επίσης, αν ένας έκανε την <<θυσία>> και παρακολουθούσε, και μοίραζε τις σημειώσεις στους υπόλοιπους συναγωνιστές, θα ήταν όλοι ευχαριστημένοι έτσι απλά. Όσο αναφορά το συμβολικό μήνυμα από όλη τη σχολή, το δέχομαι ως ψήφισμα αλληλεγγύης, ή, για να μην γίνομαι απόλυτος, με το να έκλεινε αραιά και που τις ώρες της πορείας-κινητοποίησης. Αλλά αυτό που γίνεται, όπως σωστά παρατήρησε και η msl, ξεφεύγει κατά πολύ από αυτό..vbalos έγραψε:Λοιπόν και για να τελειώνουμε εμένα προσωπικά το να χάσω ώρες μάθημα ειλικρινά δε με απασχολεί καθόλου καθώς λόγω δουλειάς ποτέ δεν κατάφερα να παρακολουθήσω έστω και ένα μάθημα ολόκληρο...Αυτό όμως δεν είναι γενικό , με την κατάληψη δίνεις τη δυνατότητα σε κάποιον ο οποίος το σκέφτεται να κατέβει λόγω μαθημάτων να μην τα χάσει και ταυτόχρονα δίνεις και ένα μήνυμα ότι σύσσωμη η σχολή αντιτίθεται στο εκάστοτε γεγονός , έτσι και το μήνυμα που θες περνάς και δεν έχεις διαχωρισμό σε προνομιούχους και μη...
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό