Γενική Συνέλευση Φ.Σ. 16-03-2010

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Re: Γενική Συνέλευση Φ.Σ. 16-03-2010

Δημοσίευση από drcypher »

Katestramenos έγραψε:Δεν θέλω να προβοκάρω, ούτε το κάνω για να χαρακτηρίσω το παιδί που κατέβασε το πλαίσιο "τσιράκι" κανενός, άλλωστε δεν το πιστεύω κιόλας, αλλά από τα 76 άτομα που στήριξαν το πλαίσιο για να μείνει η σχολή ανοιχτή, επειδή τυχαίνει να γνωρίζω αρκετούς από αυτούς, χοντρικά τα 35-40 είναι στο ψηφοδέλτιο της δαπ(όχι απλά ψηφοφόροι). Άλλωστε είναι παράταξη που στις εκλογές έχει καμια 10ριά ψήφους λιγότερους από την πκσ, περίπου 160, άλλο που δεν φένεται στις συνελεύσεις.
Όμως πιστεύω πως αν κατέβαιναν 3 πλαίσια που δεν έβαζαν κατάληψη και όχι 2 όπως τελικά έγινε( είναι και της πασπ,αν και φάνηκε ανίχυρο) και μοιράζονταν οι ψήφοι με οποιοδήποτε νούμερο στο καθένα, τώρα θα ήταν τελέιως αντίθετο το αποτέλεσμα.
Συνεπώς, για μένα, καλώς έγινε ότι έγινε, φάνηκε πως δεν υπήρχε δόλος και τσιρακοποίηση από πουθενά και να μην ξεχνάμε πως σε κάποιες περιπτώσεις ο σκοπός αγιάζει τα μέτρα
Η δημοσίευσή σου είναι από πάνω μέχρι κάτω ένα ποίημα. Η πιο άτσαλη απόπειρα σπέκουλας-διαφήμισης-επίδειξης-καπελώματος... εκτός αν δεν σε βοηθάει ο γραπτός λόγος. Μ' αρέσει, δε, που κοροϊδεύεις και την ΠΑΣΠ, λες και οι πολυάριθμοι σούπερ-ΔΑΠίτες (που δεν είναι απλά ψηφοφόροι αλλά συμμετείχαν και στο σουπερ-ψηφοδέλτιο) θα μπορούσαν να πάρουν Γ.Σ. από μόνοι τους. Ό,τι να'ναι... :roll:

Πάντως μ' αυτά και μ' αυτά βλέπω να αδειάζουν πάλι τα γυμναστήρια... τι καταλάβατε; :P :oops:
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από lunatic »

Οπως τα λεει ο otinanai....Κ γω μονο αυτο ειδα στο πλαισιο...Κ αλλωστε οταν ειπα στο αμφ οτι ουτε η πκσ εχει καταληψη δεν εφερε αντίρρηση κανεις....
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
Άβαταρ μέλους
timos_m
Real Name: ΤΜ

Δημοσίευση από timos_m »

drcypher έγραψε: Πάντως μ' αυτά και μ' αυτά βλέπω να αδειάζουν πάλι τα γυμναστήρια... τι καταλάβατε; :P :oops:
http://www.youtube.com/watch?v=2nO7R-Ylxu8#t=0m58s
Άβαταρ μέλους
Glaurung
Real Name: ....

Δημοσίευση από Glaurung »

Η ΠΚΣ είχε κατάληψη αύριο και μεθαύριο , το είχε στο προηγούμενο πλαίσιό της , το έλεγαν όλοι οι κνίτες , το είπε νομίζω και ομιλητής .
marousiotis έγραψε:Καλα καλα βιμπαλε μας τα λες αυτα στην επομενη γσ...οταν γινει δηλαδη. Γιατι προς το παρον η σχολη ειναι ΑΝΟΙΧΤΗ. Ξενερωσες;
marousiotis έγραψε:Δυσκολη μερα για αριστερους σημερα βιμπαλε. Κριμα. Πλακα εχει παντως να προσπαθεις με διαφορα αθροισματα να βγαλεις οτι ο κοσμος θελει καταληψη...
Μήπως συμπεριφέρεσαι λίγο ανώριμα ; Λέω εγώ τώρα …

Έχετε κάνει πολλοί εδώ μέσα κολοτούμπα και λέτε ακριβώς τα αντίθετα . Όταν έβγαιναν αποφάσεις στις ΓΣ υπέρ της κατάληψης με 50 έως 70 ψήφους λέγατε ότι είναι κάποια γκρουπούσκουλα και είναι μικρό ποσοστό . Σήμερα αποφάσισαν κατά της κατάληψη , μαζί με τους Δαπίτες , 73 άτομα και αυτό δείχνει το τι θέλουν οι φοιτητές .
Οπότε υπάρχουν 2 επιλογές
1) Σταματάτε να λέτε πλέον για θέληση των φοιτητών , για “κίνημα ” των φοιτητών ενάντια στις κακές παρατάξεις και ότι εκφράστηκε οι απόλυτη θέληση της πλειοψηφίας .
2) Συνεχίζεται να τα λέτε αλλά δεν θα μας τα αλλάζεται άμα βγαίνουν αποφάσεις που δεν σας αρέσουν .
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

Ψηφίστηκε το πλαίσιο ανοιχτή σχολή του lunatic.
Διατηρώντας τις διαφωνίες μου, συγχαρητήρια.
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri
Real Name: nikolas?

Δημοσίευση από nikolas_asteri »

Ειλίκρινα μου φαίνεται απίστευτο σε μια σχολή θετικών επιστημών να μην μπορούμε να πράξουμε το αυτονόητο: ψήφιση προτάσεων και όχι πλαίσιων. Και επειδή έχει σούπερ-συζητηθεί, δεν θα πω τίποτα παραπάνω. Απλώς ήθελα να το ξαναφέρω στην επιφάνεια :)
COOL

Δημοσίευση από COOL »

Μην το παμε σε αριστερους και δεξιους το θεμα.Το θεμα ειναι οτι τα κοματοσκυλα-και λυπαμαι που το λεω για ατομα που επρεπε να θεωρω αδερφια και συναδελφου αλλα λογω κοματων αυτο δεν γινεται- πηραν ενα μαθημα σημερα

Και μακαρι να ξαναοργανωθει για να σκασουμε και αλλοι την επομενη φορα.

Επισης ελπιζω να μην καπελωθει αυτη η κινηση απο ΔΑΠ κτλ,απλα να ειναι μια κινηση κατα των ψεφτοαριστεων του 6%
Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΙΑΚΟΣ
Real Name: miltiades Chasapladakis
Facebook ID: 1547020261
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ΣΤΕΙΑΚΟΣ »

Στα παιδιά που πήραν πρωτοβουλία και κατέθεσαν προς ψηφοφρία το Ανεξάρτητο Πλαισίο αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!!
Μακάρι να μιμιθούν και να αγκαλιάσουν κι άλλοι φοιτητές αυτή τη προσπάθεια και να υπάρξει συνέχεια. Είναι πιστεύω χρέος σε όλους τους φοιτητές που πίστεψαν σε αυτή τη κίνηση να διαδόσουν την ιδέα , ωστε στην επόμενη Γ.Σ να πάρουν ακόμα ενα μάθημα οι υπερασπιστές της αδράνειας και της παρακμής στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο.
Όταν ο δρόμος στο δάσος χώριζε , εγώ πήρα τον λιγότερο περπατημένο.
Κι αυτό έκανε όλη τη διαφορά.
Robert Frost (the road not taken )

http://edra.ntua.gr/
papagalakos

Καλά, είπαμε, συγχαρητήρια που μαζευτήκατε μια φορά όλοι κι όλοι οι ανοιχτοσχολάδες και πήρατε τη συνέλευση. Ήταν εντυπωσιακό. Αλλά μη το ******** κι όλας...
ΣΤΕΙΑΚΟΣ έγραψε: Είναι πιστεύω χρέος σε όλους τους φοιτητές που πίστεψαν σε αυτή τη κίνηση να διαδόσουν την ιδέα , ωστε στην επόμενη Γ.Σ να πάρουν ακόμα ενα μάθημα οι υπερασπιστές της αδράνειας και της παρακμής στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Chris την Τετ Μαρ 17, 2010 12:56 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Censored
Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΙΑΚΟΣ
Real Name: miltiades Chasapladakis
Facebook ID: 1547020261
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ΣΤΕΙΑΚΟΣ »

papagalakos έγραψε:Καλά, είπαμε, συγχαρητήρια που μαζευτήκατε μια φορά όλοι κι όλοι οι ανοιχτοσχολάδες και πήρατε τη συνέλευση. Ήταν εντυπωσιακό. Αλλά μη το ******** κι όλας...
Τα ίδια παντελάκι μου τα ίδια παντελή μου ο "κλειστοσχολάς". Συνέχισε εσύ τον ένδοξο αγώνα σου να δούμε τι θα κατλάβεις..
Όταν ο δρόμος στο δάσος χώριζε , εγώ πήρα τον λιγότερο περπατημένο.
Κι αυτό έκανε όλη τη διαφορά.
Robert Frost (the road not taken )

http://edra.ntua.gr/
Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro

Δημοσίευση από lunatic »

Glaurung έγραψε:Η ΠΚΣ είχε κατάληψη αύριο και μεθαύριο , το είχε στο προηγούμενο πλαίσιό της , το έλεγαν όλοι οι κνίτες , το είπε νομίζω και ομιλητής .
marousiotis έγραψε:Καλα καλα βιμπαλε μας τα λες αυτα στην επομενη γσ...οταν γινει δηλαδη. Γιατι προς το παρον η σχολη ειναι ΑΝΟΙΧΤΗ. Ξενερωσες;
marousiotis έγραψε:Δυσκολη μερα για αριστερους σημερα βιμπαλε. Κριμα. Πλακα εχει παντως να προσπαθεις με διαφορα αθροισματα να βγαλεις οτι ο κοσμος θελει καταληψη...
Μήπως συμπεριφέρεσαι λίγο ανώριμα ; Λέω εγώ τώρα …

Έχετε κάνει πολλοί εδώ μέσα κολοτούμπα και λέτε ακριβώς τα αντίθετα . Όταν έβγαιναν αποφάσεις στις ΓΣ υπέρ της κατάληψης με 50 έως 70 ψήφους λέγατε ότι είναι κάποια γκρουπούσκουλα και είναι μικρό ποσοστό . Σήμερα αποφάσισαν κατά της κατάληψη , μαζί με τους Δαπίτες , 73 άτομα και αυτό δείχνει το τι θέλουν οι φοιτητές .
Οπότε υπάρχουν 2 επιλογές
1) Σταματάτε να λέτε πλέον για θέληση των φοιτητών , για “κίνημα ” των φοιτητών ενάντια στις κακές παρατάξεις και ότι εκφράστηκε οι απόλυτη θέληση της πλειοψηφίας .
2) Συνεχίζεται να τα λέτε αλλά δεν θα μας τα αλλάζεται άμα βγαίνουν αποφάσεις που δεν σας αρέσουν .
Οταν λεμε το τι θελει η πλειοψηφια εννοουμε το τι θελουν οοοολοι οι φοιτητες οι οποιοι ειναι 10πλασιοι (ισως κ παραπανω) απ οσους πανε ΓΣ... Δηλαδη στην ΓΣ βλεπεις ενα 10% του πλυθησμου των φοιτητων το οποιο δεν ειναι καν αντιπροσωπευτικο διοτι 9/10 ειναι κομματικοι στις ΓΣ.... Πιστεψε με η πλειοψηφία ήθελε αυτό που βγήκε σήμερα... Άλλο είναι το θέμα...
Αυτο που με προβληματίζει είναι που κάποιοι μου είπαν σήμερα "Μπραβο που εχεις τα κοτσια να βγεις κ να τους αντιμετωπίσεις"
Αυτό δεν μου άρεσε καθόλου για 2 λόγους...
1) Νομίζουν ότι το να βγεις να μιλήσεις είναι λες κ πας πολεμο... Σιγα ρε παιδια μια σαχλαμάρα ειναι... Αν θελετε να πειτε κατι μην φοβάστε. Εγω χαρηκα που μιλησα σημερα κ χαρηκα πιο πολυ που στις ερωτησεις πετάγονταν κ άλλα ατομα να μιλησουν εκτος απο εμένα κ εγινε ενας ωραιος διαλογος. Αυτο ηθελα εγω. Να γινει διαλογος.Τι σημασια εχει που εγω εχω το βημα...?Ολοι μπορουν να μιλησουν...

2) Αυτο που μου ειπαν δειχνει ποσο απαξιωμενη ειναι η ΓΣ... Δηλαδη ειναι σα να λενε "Οκ ξερουμε τι παιζεται εκει μεσα...Το εχουν κανει μαγαζακι τους κ κανουν οτι γουσταρουν...Επομένως αστους σ εκεινη την τρυπα (aka αμφιθεατρο) που μαζευονται κ μην ασχολεισαι..."

Αυτα τα 2 που ειπα πιστευω οτι ειναι ο λογος που δεν παταει κοσμος στις ΓΣ. Πως να πατησει?Αφου ειναι κατι απαξιωμενες τελειως..
Επισης το οτι πολλοι κομπλαρουν στο να βγουν να μιλησουν πρεπει να ξεπεραστει. Μια σχολη ειμαστε ολοι...Αν δε μιλαμε χαθηκαμε..Σημερα το εκανα εγω αυριο πρεπει να το κανει καποιος αλλος. Ετσι παει.

ΠΡΕΠΕΙ στην ΓΣ να είναι λίγοι των κομμάτων κ πολλοι ανεξαρτητοι φοιτητες...Οχι οπως ειναι τωρα...
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Χρήστος

Δημοσίευση από Chris »

Αν και διαφωνούσα σε πολλά σημεία του πλαισίου, να πω ένα μεγάλο μπράβο στον lunatic καθώς απέδειξε ότι οι παρατάξεις τελικά δεν είναι τόσο ανίκητες. Αυτό που έγινε σήμερα είναι ένα μικρό βήμα για την ανεξαρτητοποίηση των φοιτητών από γραμμές-κόμματα κ.λπ. Και λέω μικρό, γιατί η συνεισφορά της ΔΑΠ ήταν σημαντικότατη. Θα το φχαριστιόμουν πραγματικά μόνο αν το πλαίσιο έπαιρνε μόνο του τη συνέλευση, και δεν το "καπέλωναν" οι της ΔΑΠ. Ενδεικτική ήταν η πραγματική αδρεναλίνη που είχε χτυπίσει κόκκινο σε πολλούς ΔΑΠίτες/ίτισσες όταν έβλεπαν ότι θα κερδίσουν προς το τέλος τις ψηφοφορίας...τους φοβήθηκε το μάτι μου.
Άβαταρ μέλους
Dare Devil
Real Name: Δημήτρης Κάραλης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Dare Devil »

@nikolas_asteri:
Ακριβώς αυτός είναι ο πυρήνας της ισχύος των κομμάτων στις ΓΣ! Είτε παίρνεις το "πακετάκι", είτε δεν έχεις δικαίωμα συμμετοχής απέχοντας απο την διαδικασία.. Αυτό απλά σήμερα έσπασε, όπως είχε σπάσει και πριν 3 χρόνια με το Προεδρικό Διάταγμα της σχολής με την πρωτοβουλία της ακατανόμαστης (...) ανεξάρτητης παράταξης (για να μην κατηγορηθώ για διαφήμιση! :ssss: ). Απο εκεί και πέρα, οι φοιτητές είναι αυτοί που θα συνεχίσουν ή θα παραγκωνίσουν την πρωτοβουλία αυτή. Απο την άλλη, μετά το σημερινό "βατερλώ" για τα κόμματα, δεν θα εκπλαγώ άν δώ κανα περίεργο συνασπισμό απο τα αριστερά στην ερχόμενη ΓΣ.

@o kanenas:
Μακάρι οι φοιτητές να παίρνουν τέτοιες πρωτοβουλίες και η ΔΑΠ να ακολουθεί. Δηλαδή η ουσία ενός αιτήματος αλλάζει, επειδή επιλέγουν να το στηρίξουν φανερά και κάποιοι παραταξιακοί? Είναι απλό. Αφού η ΔΑΠ, προφανώς αδυνατεί να συσπειρώσει κόσμο σε ΓΣ, θα στραφεί -σε όποια τυχόν ευκαιρία- εκεί που δεν πέφτουν τα αριστερά φώτα. Αυτό σημαίνει ότι φταίνε αυτοί που κατέβασαν το πλαίσιο? Με άλλα λόγια, η ΔΑΠ είναι που έχει πραγματική ανάγκη απο τέτοιες ενέργειες και όχι οι φοιτητές απο την παράταξη της ΝΔ.

@papagalakos:
Νομίζω είναι περιττό να πείς το οτιδήποτε. Ό,τι έλεγες μέχρι και χτές, κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτα σε μια μέρα. Καλύτερα πάρε τον φίλο σου τον Gus και παίξτε τις κορίνες σε κανα φανάρι. Πιο δημιουργικό θα είναι για σας και πιο ξεκούραστο για τους υπόλοιπους που επισκέπτονται το forum.
lunatic έγραψε:ΠΡΕΠΕΙ στην ΓΣ να είναι λίγοι των κομμάτων κ πολλοι ανεξαρτητοι φοιτητες...Οχι οπως ειναι τωρα...
Ακούγεται απλό, αλλά είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ.
Site Συλλόγου Διπλωματούχων ΣΕΜΦΕ
marousiotis
Real Name: ---

Δημοσίευση από marousiotis »

Οπως ειπε και ο chris, και οπως μπορουσε να παρατηρησει και οποιοσδηποτε ειναι τακτικος "θαμωνας" των γσ και ξερει λιγο φατσες, η αληθεια ειναι οτι η συνεισφορα της ΔΑΠ σε ψηφους ηταν σημαντικοτατη. Δεν θα κατσω να ασχοληθω με το αν ηταν πιο πολλοι οι ΔΑΠιτες απο τους ανεξαρτητους ή οχι και αν ενας απο τους δυο θα επαιρνε μονος του τη συνελευση. Το θεωρω ανευ ουσιας τη στιγμη που παρθηκε μια σωστη κατα τη γνωμη μου αποφαση. Σαν ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ειδαμε μια πολυ σωστη κινηση, η οποια ειχε προοπτικη να κρατησει τη σχολη ανοιχτη, και προφανως τη στηριξαμε, μακρυα απο μικροπολιτικα συμφεροντα. Δεν νομιζω οτι πρεπει να απολογηθουμε γι αυτο ουτε εμεις αλλα ουτε και ο lunatic. Η στηριξη μιας σωστης προτασης δεν κανει ουτε τον ενα "καπελωτή", ουτε τον αλλο τσιρακι...

@chris: Η αδρεναλινη ηταν λογικη. Στους Ναυπηγους πριν μια εβδομαδα αλλα και σε αλλες σχολες στο παρελθον (πχ περσι στους Χημικους) μετα απο τετοιες αποφασεις ακολουθησαν τραμπουκισμοι και προσπαθεια αλλοιωσης του αποτελεσματος απο γνωστους αγωνιστες της αριστερας. Απλα ημασταν σε ετοιμοτητα να υπερασπιστουμε το αποτελεσμα...

Υ.Γ. Θα περιμενα και απο την δεν-ειμαι-νεολαια-του-πασοκ-πασπ-σεμφε να στηριξει μια τετοια προταση...Αλλα ειπαμε. Μικροπολιτικα συμφεροντα...
papagalakos

Γενική Συνέλευση

Σεβόμαστε τις αποφάσεις των ΓΣ, όπως θα σεβαστούμε και την τελευταία. Αυτό όμως δεν γίνεται γιατί αυτή η απόφαση εκφράζει απαραίτητα την καθολική πλειοψηφία στη σχολή παρά μόνο την ειδική πλειοψηφία των παρευρισκομένων. Εμάς φυσικά (των συνελευσιακών καθαρμάτων) αυτό μας ενδιαφέρει, γιατί όπως πιστεύουμε πολιτική διαμορφώνει όποιος βρίσκεται εκεί εκείνη την ώρα, κι όχι οποιοσδήποτε, από κάπου αλλού. Μπράβο λοιπόν στα παιδιά που κινητοποιήθηκαν και ήρθαν στη συνέλευση. Μας έδειξαν τη δύναμή τους, και ίσως να έχουν και παραπάνω. Ας έχουν στο μυαλό τους όμως ότι απόλυτη πλειοψηφία δεν είναι. Κι αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι για να πάρουν τη συνέλευση έπρεπε να κινητοποιήσουν όλο τους τον κόσμο. Κάτι ανάλογο με τις εθνικιστηκές συγκεντρώσεις (δεν θέλω να πω κανέναν εθνικιστή) που για να μαζέψουν 500 άτομα το κάνουν ολόκληρο θέμα ενώ παραδίπλα μια πορεία αναρχικών μαζεύει 1000... for fun! Πέραν του ότι το πλαίσιο στήριζε η ΔΑΠ η οποία ως γνωστών είναι μια σεβαστή δύναμη, έχει κάποιο κόσμο που ίσως και να κινητοποιεί κάποια στιγμή.

Τί γίνεται όμως με το δίκιο που το έχουν οι εξεγερμένοι και όχι οι ρουφιάνοι και οι προσκυνημένοι; Υπάρχει ένα ανέκδοτο που λέει, πόσοι αριστεριστές χρειάζονται για να αλλάξουν μια λάμπα; Ένας, αλλά χρειάζεται απόφαση συνέλευσης.
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κρατάμε επαφή με την πραγματικότητα. Όπως η απόφαση ΓΣ δεν εκφράζει την απόλυτη αλλά μόνο την ειδική πλειοψηφία, έτσι και η απόφασή της δεν είναι απαραίτητα δίκαιη. Απλό και τραβηγμένο παράδειγμα. Κατεβαίνει φασιστικό πλαίσιο και υπερψηφίζεται από τους παρευρισκομένους. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί; Καταρχάς αυτό είναι και κατοχυρωμένα παράνομο από την εξέγερση του 73' όπου αποφασίστηκε να μην επιτρέπονται φασιστικές εκδηλώσεις σε χώρους πανεπιστημιακού ασύλου. Αλλά πέρα απ' αυτό, χρειάζεται πολύ για να καταλάβεις ότι μια τέτοια απόφαση δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί; Θα πει κανείς τραβηγμένο το παράδειγμα. Μπορεί. Θέλει όμως να δείξει ότι μια απόφαση την υπερασπιζόμαστε/την ανεχόμαστε (ή θα έπρεπε τουλάχιστον) με κριτήριο το αν είναι δίκαιη κι όχι αν είναι απόφαση ΓΣ. Και θα ρωτήσει κάποιος τώρα, και ποιός κρίνει ποιά απόφαση είναι δίκαιη και ποιά όχι. Νομίζω όμως ότι όσο εύλογη είναι η απορία άλλο τόσο είναι σοφιστία. Είναι σαφές δηλαδή πότε κάτι ξεφεύγει, όπως ο Δεκέμβρης 08 για παράδειγμα όπου δεν χρειαζόταν καμιά απόφαση. Παρόλα αυτά υπήρχε (στη σεμφε τουλάχιστον) σταθερή απόφαση 105 ψήφων.

Σπεύδω να προλάβω του διάφορους φίλους μου από το φόρουμ που θα με βαφτίσουν δικτάτορα. Ναι, είμαι δικτάτορας και δεν σέβομαι τις δημοκρατικές αποφάσεις της ΓΣ όταν αυτές έρχονται σε σύγκρουση με το στοιχειώδες δίκαιο.
Νομιμοποίηση έχει μια απόφαση όταν έχει κόσμο να την στηρίξει, κι όχι αν έχει τη σφραγίδα του συλλόγου. Εν προκειμένης κανένας αριστεριστής δεν σηκώνεται να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα. Λογικό βέβαια, όταν μια ολόκληρη χώρα όχι απλά δεν αμφισβητεί τα δύο μεγάλα κόμματα και τις αποφάσεις τους αλλά τα επανεκλέγει κι από πάνω. Η φοιτητική κοινωνία είναι μικρογραφεία της πραγματικής. Όταν λοιπόν στον μακρόκοσμο υπάρχει πλήρης υποταγή ο φοιτητόκοσμος δεν μπορεί να κάνει και πολλά. Λυπηρό και ηττημένο. Αυτή είναι όμως η συγκυρία, αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά γι' αυτό.

Συγχαρητήρια λοιπόν φράξια ανοιχτοσχολάδων, εκσυγχρωνιστών σωτήρων του ΕΜΠ και υποστηρικτών των νέων μέτρων. Κρατήσατε το σύλλογο έξω από την όποια υποτυπώδη κίνηση αντίστασης. Μαζί με τον υποταγμένο στη μοίρα του καθημερινό Έλληνα και τη φοιτητιώσα νεολαία της ΝΔ διατηρήσατε την ησυχεία, την τάξη και την ασφάλεια.

Κάθε λαός έχει το καθεστώς που του αξίζει.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”