Γενική Συνέλευση Φ.Σ. 16-03-2010
- lunatic
- Real Name: Zoro
- Facebook ID: 0
Re: Γενική Συνέλευση
Νομιζω οτι τονισα οτι ΔΕΝ ειμαι υποστηρικτης των νεων μετρων...ΚΑΝΕΙΣ δεν ειναι νομιζω.... Αν εσυ θες να το λες ομως μπορεις να το λες....
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
- Glaurung
- Real Name: ....
Το θέμα είναι οι πράξεις και όχι η θεωρεία . Στην προκειμένη είναι αυτό που σου είπαν και στη συνέλευση , ότι εξυπηρετείς τη ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ . Και ΔΕΝ εννοώ ενδοπανεπιστημιακά . Δεν είναι το άμα τα υποστηρίζεις ή όχι , είναι το τι κάνεις .
- ΣΤΕΙΑΚΟΣ
- Real Name: miltiades Chasapladakis
- Facebook ID: 1547020261
- Επικοινωνία:
@ papagalakos
Κατ' αρχάς λες πολλά και ασυνάρτητα πραμματα μεταξύ τους ,ενω αυτή η σχολή σε μαθαίνει να έχεις αφαιρετική και αναλυτική σκέψη.
Κατα δευτερον προσπαθεις να δημιουργήσεις ανεπιτυχώς την εντύπωση ότι το αποτέλεσμα της συνέλευσης ήταν συγκηριακό και ότι (με βάση τα λεγομενα σου ) η πλειοψηφία των φοιτητών θέλει καταληψη, κατι το οποίο ειναι προφανές οτι δεν ισχύει.
Αγνοείς ότι το forum το επισκέπτονται όλοι οι σεμφίτες και έτσι όταν γράφεις παρόμοιες μπουρδολογίες ,άκυρους παραληλισμούς μαζί με αλλους ομοϊδεάτες σου ο κόσμος εκνευρίζεται και απο ότι είδες αυτή η όργη και η αγανάκτηση παίρνει μορφή και γινεται ουσία και αποτέλεσμα.
Επειδή όμως φενεται ότι δεν είσαι ενημερωμένος αρκετα σου προτείνω να ρίξεις μια ματιά και εκτος ΣΕΜΦΕ εδώ δίπλα.
Κατ' αρχάς λες πολλά και ασυνάρτητα πραμματα μεταξύ τους ,ενω αυτή η σχολή σε μαθαίνει να έχεις αφαιρετική και αναλυτική σκέψη.
Κατα δευτερον προσπαθεις να δημιουργήσεις ανεπιτυχώς την εντύπωση ότι το αποτέλεσμα της συνέλευσης ήταν συγκηριακό και ότι (με βάση τα λεγομενα σου ) η πλειοψηφία των φοιτητών θέλει καταληψη, κατι το οποίο ειναι προφανές οτι δεν ισχύει.
Αγνοείς ότι το forum το επισκέπτονται όλοι οι σεμφίτες και έτσι όταν γράφεις παρόμοιες μπουρδολογίες ,άκυρους παραληλισμούς μαζί με αλλους ομοϊδεάτες σου ο κόσμος εκνευρίζεται και απο ότι είδες αυτή η όργη και η αγανάκτηση παίρνει μορφή και γινεται ουσία και αποτέλεσμα.
Επειδή όμως φενεται ότι δεν είσαι ενημερωμένος αρκετα σου προτείνω να ρίξεις μια ματιά και εκτος ΣΕΜΦΕ εδώ δίπλα.
Όταν ο δρόμος στο δάσος χώριζε , εγώ πήρα τον λιγότερο περπατημένο.
Κι αυτό έκανε όλη τη διαφορά.
Robert Frost (the road not taken )
http://edra.ntua.gr/
Κι αυτό έκανε όλη τη διαφορά.
Robert Frost (the road not taken )
http://edra.ntua.gr/
- moutsos
- Real Name: Γιάννης
Ωραία...κανείς δεν είναι...εδώ το ίδιο το ΠΑΣΟΚ εκφράζει αντιθέσεις στα νέα μέτρα. Σε άκουσα να λες και στη ΓΣ ότι είσαι κατα των μέτρων και υπερ των συλλογικών πορειών κτλ. Το θέμα είναι τι κάνει ο καθένας γιαυτό. Πάντως από τις 76 ψυχές που σε στήριξαν χθές δεν νομίζω να κατεβαίνει κανείς στο δρόμο(οι μισοί σίγουρα όχι αφού είναι ΔΑΠιτες και αυτοί μόνο στην παραλιακή κατεβαίνουν για κανα μπουζούκι). Συγχαρητήρια και από εμένα λοιπόν για την χθεσινή επικράτηση αλλά μέχρι εκεί. Τώρα σας φαίνεται υπερβολικό το κλείσιμο της σχολής αλλά σε κανα 2μηνο που θα νιώσετε τη φτώχεια στο πετσί σας(εξαιρούνται οι μεγαλοαστοί ΔΑΠιτοΠΑΣΠιτες που στην πλειοψηφεία τους εξαρτώνται από το σύστημα και δεν θα το αντιπαλέψουν ποτέ...αν και αυτούς ακόμα τους βλέπω να τους τρώει η πείνα) θα σας φαίνεται εύλογο αλλά θα είναι πια αργά. Δεν πειράζει όμως...ήρθε η ώρα να ανασυντάξει και η Αριστερά τις δυνάμεις της στη ΣΕΜΦΕ και να τα πούμε στην επόμενη συνέλευση αυτή τη φορά προσπαθώντας να σας πείσουμε για την σοβαρότητα της κατάστασης και όχι κατάληψη με το έτσι θέλω. Δυστυχώς "οι μέρες της αφθονίας μας είναι μετρημένες" δεν φταίμε εμείς γι'αυτό αλλά εμείς θα την πληρώσουμε. Κι επειδή θα μου ανταπαντήσετε το τετριμμένο "Και η κατάληψη πως θα βοηθήσει?" σας παραθέτω παρακάτω την περίπτωση της Ισλανδίας της οποίας η αντίσταση σε καθολικό επίπεδο(και στον εκπαιδευτικό τομέα) την οδήγησε σε δημοψήφισμα και καταψήφιση των μέτρων.lunatic έγραψε:Νομιζω οτι τονισα οτι ΔΕΝ ειμαι υποστηρικτης των νεων μετρων...ΚΑΝΕΙΣ δεν ειναι νομιζω.... Αν εσυ θες να το λες ομως μπορεις να το λες....
Απόσπασμα από άρθρο του "Ξεκινήματος"-Συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ
Η Ισλανδία είπε όχι! Μήπως είναι επιτέλους ώρα η ελληνική αριστερά να υιοθετήσει τη θέση της παύσης πληρωμών των δόσεων του χρέους;
Από τις πρώτες μέρες του Γενάρη του 2010 το «Ξ» θέτει το ζήτημα της παύσης πληρωμών του χρέους, σαν απάντηση στην επίθεση των «αγορών» καθώς οι δανειστές μας δεν είναι άλλοι από τους ξένους αλλά και Έλληνες (αυτό μην το ξεχνάμε!) τραπεζίτες-κερδοσκόπους-τοκογλύφους!
Η Αριστερά αρνείται να υιοθετήσει αυτό το αίτημα.
Το ΚΚΕ γενικά αρνείται να κάνει οποιαδήποτε πρόταση πέρα από το ότι χρειάζεται ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης. Η δε Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε τους εργαζόμενους να αντισταθούν γιατί «είναι ντροπή να περάσουν αυτά τα μέτρα χωρίς αντίσταση»!!
Όταν το «Ξ» έθεσε το ζήτημα αυτό στην κεντρική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ η άποψη δεν πέρασε παρότι προκλήθηκε κάποιος προβληματισμός. Οι πρωταγωνιστές όμως της διαφωνίας και μάλιστα με τον πιο έντονο κι επιθετικό τρόπο -αυτό έχει ενδιαφέρον- ήταν συνιστώσες που ανήκουν στο «Αλαβανικό» μπλοκ και συγκεκριμένα η ΚΕΔΑ και η ΔΕΑ.
Ελπίζουμε ότι η απόφαση του Ισλανδικού λαού, με τη συντριπτική πλειοψηφία του 93% να στείλει ένα μήνυμα. Κάτω από τον ωμό εκβιασμό της Βρετανικής και Ολλανδικής κυβέρνησης οι οποίοι απαιτούν από την ισλανδική κυβέρνηση να πληρώσει από τα δημόσια ταμεία, δηλαδή από τα λεφτά των Ισλανδών εργαζομένων, τα χρέη της ιδιωτικής τράπεζας Icesave σε Βρετανούς και Ολλανδούς «επενδυτές-θύματα» της χρεοκοπίας της, η αντίδραση των λαϊκών στρωμάτων ήταν τέτοια που η κυβέρνηση αναγκάστηκε να προχωρήσει σε δημοψήφισμα.
Με 93% οι Ισλανδοί εργαζόμενοι είπαν «όχι» στην πληρωμή των απαιτήσεων της Βρετανικής και Ολλανδικής κυβέρνησης, οι οποίες απειλούσαν θεούς και δαίμονες, ότι δηλαδή, θα πετάξουν την Ισλανδία έξω από τις διεθνείς αγορές, δεν θα επιτρέψουν να πάρει λεφτά από το ΔΝΤ, δεν θα την αφήσουν να μπει στην ΕΕ, κοκ.
Οι Ισλανδοί είναι ένας μικρός πληθυσμός, 300.000 και είπαν όχι στους πανίσχυρους ιμπεριαλιστές!
Και όμως η ελληνική Αριστερά, παρότι ζει και αναπνέει μέσα στο ελληνικό εργατικό κίνημα με τις μεγάλες αγωνιστικές και επαναστατικές παραδόσεις δεν τολμά να υιοθετήσει αυτό το αίτημα!
Μήπως οι Ισλανδοί εργαζόμενοι την έχουν βοηθήσει λιγάκι να κάνει το βήμα;
Civil disobedience 101...
- lunatic
- Real Name: Zoro
Το πλαισιο της ΠΚΣ ελεγε μονο για συμμετοχη στην πορεια... Αν ελεγα κ γω στο δικο μου συμμετοχη στην πορεια θα μου λεγατε οτι εξυπηρετω την ΠΚΣ.... Αν ειχα ναι κ στην καταληψη θα μου λεγατε οτι εξυπηρετω τα ΕΑΑΚ....
Δεν εξυπηρετησα κανεναν... Εγω εξυπηρετησα αυτο που πιστευα οτι επρεπε να γινει.Αν η ΔΑΠ ετυχε να συγκλινει με αυτα που ελεγα ΔΕΝ φταιω εγω... Στην επομενη ΓΣ μπορει να συγκλινει η ΠΚΣ με αυτα που θα λεω.... Τοτε θα με βριζει η ΔΑΠ κ η ΠΑΣΠ οτι υποστηριζω (κρυφά και δαιμόνια) την ΠΚΣ....
Ε οχι ρε παιδια...Βγαλτε τις παροπήδες σας κ δειτε οτι ΔΕΝ εξυπηρετησα κανεναν...
Γι αυτο δε γουσταρω τα κομματα...Ακομα κ κατι ανεξαρτητο να πας να κανεις, σου κολλανε ταμπελες οσοι δεν τους συμφερει...
edit
@ moutsos
Ναι οκ καλα ολα αυτα που λες...Ακομα την θεωρω ομως αχρηστη την καταληψη... Εγω δεν πινω καφε... Κ φυσικα δεν λεω σε ολους τους αλλους να μην πινουν κ αυτοι.Αφου τους αρεσει ας το κανουν... Αλλα να βαλουν κατω να δουν ποσα χαλανε το χρονο για καφε κ οταν συνειδητοποιησουν ποσο μλκες ειναι να σταματησουν να μυξοκλαιγονται για τα νεα μετρα....
Θες αγωνα? Κ ΓΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΜΕ 1000.... Πώς όμως?
Καφετερια που εχει τον καφε 5 ευρω...? Τον πουλο...Δεν ξαναπαει κανεις εκει κ θα σου πω εγω αν θα τον κατεβασει στα 3...στα 2.... ΕΣΤΙ γινεται η αλλαγη....
Δεν εχουμε ΠΑΙΔΕΙΑ καταλαβετε το... Ουτε καταναλωτικη παιδεια. Ουτε πολιτιστική ουτε τίποτα... Ειμαστε ό,τι να 'ναι....
Δεν εξυπηρετησα κανεναν... Εγω εξυπηρετησα αυτο που πιστευα οτι επρεπε να γινει.Αν η ΔΑΠ ετυχε να συγκλινει με αυτα που ελεγα ΔΕΝ φταιω εγω... Στην επομενη ΓΣ μπορει να συγκλινει η ΠΚΣ με αυτα που θα λεω.... Τοτε θα με βριζει η ΔΑΠ κ η ΠΑΣΠ οτι υποστηριζω (κρυφά και δαιμόνια) την ΠΚΣ....
Ε οχι ρε παιδια...Βγαλτε τις παροπήδες σας κ δειτε οτι ΔΕΝ εξυπηρετησα κανεναν...
Γι αυτο δε γουσταρω τα κομματα...Ακομα κ κατι ανεξαρτητο να πας να κανεις, σου κολλανε ταμπελες οσοι δεν τους συμφερει...
edit
@ moutsos
Ναι οκ καλα ολα αυτα που λες...Ακομα την θεωρω ομως αχρηστη την καταληψη... Εγω δεν πινω καφε... Κ φυσικα δεν λεω σε ολους τους αλλους να μην πινουν κ αυτοι.Αφου τους αρεσει ας το κανουν... Αλλα να βαλουν κατω να δουν ποσα χαλανε το χρονο για καφε κ οταν συνειδητοποιησουν ποσο μλκες ειναι να σταματησουν να μυξοκλαιγονται για τα νεα μετρα....
Θες αγωνα? Κ ΓΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΜΕ 1000.... Πώς όμως?
Καφετερια που εχει τον καφε 5 ευρω...? Τον πουλο...Δεν ξαναπαει κανεις εκει κ θα σου πω εγω αν θα τον κατεβασει στα 3...στα 2.... ΕΣΤΙ γινεται η αλλαγη....
Δεν εχουμε ΠΑΙΔΕΙΑ καταλαβετε το... Ουτε καταναλωτικη παιδεια. Ουτε πολιτιστική ουτε τίποτα... Ειμαστε ό,τι να 'ναι....
When do you think people die?
- Lucem ferre
- Real Name: ...
Re: Γενική Συνέλευση Φ.Σ. 16-03-2010
«The powers of the Institutions are not the buildings but their people»
Ο θεσμός των πανεπιστημίων από καταβολής πανεπιστημιακής κοινότητας αποσκοπεί στην ελεύθερη έκφραση των ιδεών. Την παραπάνω φράση έχουμε συνηθίσει να την ακούμε, αλλά ξεχνάμε το πρότερο της νόημα. Οι θεσμοί των φοιτητικών συνελεύσεων έχουνε μετατραπεί σε αρένες κομματικών ή προσωπικών μικροσυμφερόντων, στο βωμό των οποίων θυσιάζεται το πνεύμα πραγματοποίησης θετικών βημάτων τόσο για την εκάστοτε σχολή ως θεσμικό φορέα, όσο και τους ίδιους τους φοιτητές της ως άτομα. Τα βήματα αυτά θα περίμενε κανείς να πραγματοποιούνται μέσα από τις συλλογικές αποφάσεις ενός τόσο ισχυρού εργαλείου όπως είναι οι φοιτητικές συνελεύσεις, αποφάσεις των οποίων έχουν γίνει στο παρελθόν αιτία να αλλάξουν νοοτροπίες ολόκληρων κοινωνιών. Χθες έλαβε χώρα μία απόφαση διαφορετική από τις συνηθισμένες και ο Φοιτητικός Σύλλογος όρθωσε το ανάστημα του στα διάφορα μικροκομματικά συμφέροντα. Και αυτό επειδή απλά πλειοψήφησε μία πρόταση η οποία δεν κουβαλούσε καμία πολιτική ταμπέλα, άσχετα με το αν έγιναν προσπάθειες εκ των υστέρων χρωματισμού της. Ωστόσο δεν έχει καμία σημασία η πρόταση αυτή καθεαυτή. Σημασία έχει το γεγονός πως ίσως πρεσβεύει την εναντίωση των φοιτητών στην ομπρέλα και τις χειραγωγούμενες εντολές μίας οποιασδήποτε κομματικής ταυτότητας. Κινήσεις όπως η παραπάνω μπορούν μόνο να μας υπενθυμίσουν πως όλοι μας έχουμε ένα πολύ σημαντικό ρόλο ως αυριανοί αναμορφωτές ενός ολόκληρου έθνους και είναι άδικο να τον σπαταλάμε στην εκπλήρωση προσωπικών μικροσυμφερόντων.Θα ήθελα να κλείσω με τα λόγια του γέρου…
«Όταν βαριά και ασήκωτη πλακώνει η ανάγκη που προστάζει, ανάξιος είναι όποιος διστάζει»
- moutsos
- Real Name: Γιάννης
Για να μην σε κατηγορούν την επόμενη φορά κατέβασε ανεξάρτητο πλαίσιο και όποιος θέλει το στηρίζει. Όταν όμως στις ψήφους ο πίνακας γράφει Ανεξάρτητο Πλαίσιο-ΔΑΠ ε τότε θα πρέπει να επωμιστείς την ευθύνη, να δεχθείς ότι σε στήριζε ανοιχτά η ΔΑΠ και να υπομείνεις τα μελλοντικά καπελώματα του στυλ-"Η ΔΑΠ άνοιξε τη σχολή!". Άλλο σύγκλιση, άλλο συνεργασία!lunatic έγραψε:Αν η ΔΑΠ ετυχε να συγκλινει με αυτα που ελεγα ΔΕΝ φταιω εγω...
Civil disobedience 101...
- msl
- Forum Administrator

- Real Name: Μαρία-Σοφία
- Facebook ID: 735434828
- Επικοινωνία:
Δε νομίζετε ότι έχει ένα δίκιο; ..lunatic έγραψε:Το πλαισιο της ΠΚΣ ελεγε μονο για συμμετοχη στην πορεια... Αν ελεγα κ γω στο δικο μου συμμετοχη στην πορεια θα μου λεγατε οτι εξυπηρετω την ΠΚΣ.... Αν ειχα ναι κ στην καταληψη θα μου λεγατε οτι εξυπηρετω τα ΕΑΑΚ....
Σα να ειπώθηκαν πάρα πολλά εδώ μέσα εναντίον του lunatic και της όλης προσπάθειας .. Από τη δική μου οπτική μεριά, τα δεδομένα έχουν ως εξής:
1. Ο lunatic είχε πει τι σκόπευε να κατεβάσει σε διπλανό topic, αλλά τότε δε σκέφτηκε κανείς να πει το παραμικρό σχετικά με την εξυπηρέτηση συμφερόντων μη αριστερών παρατάξεων, αλλά αντιθέτως όλοι επικροτούσαν αυτή τη προσπάθεια. Τι άλλαξε τώρα; Η γνωστοποίηση των θέσεων και των άλλων παρατάξεων; Δεν ήταν κατά βάθος γνωστές πριν ξεκινήσει η ΓΣ;
2. Το αποτέλεσμα προήλθε από την πλειοψηφία του ΦΣ της ΣΕΜΦΕ που παρευρέθηκαν μέσα στη συγκεκριμένη ΓΣ. Αν ήθελαν οι αριστερές παρατάξεις να συνεχιστεί ο αγώνας με κάθε κόστος, ας εγκατέλειπαν πλαίσια και *κομματικές* ιδεολογίες και ας κατέβαιναν μαζί στη ΓΣ! Άλλωστε στη προκειμένη πιο πολλά τους ενώνουν παρά τους χωρίζουν! Η πρακτική διαφορά ήταν μια μέρα κατάληψης και με τίνος το "όνομα" θα κατέβουμε στην πορεία. Κοινώς, ΕΑΑΚ και ΠΚΣ θα ήταν η πλειοψηφία αν είχαν αποσύρει επιμέρους πλαίσια και συμφωνούσαν σε ένα κοινό πλαίσιο! Από τη στιγμή που δεν έγινε αυτό, τότε δεν αποτελούν πλειοψηφία.
3. Η ταμπέλα "το πλαίσιο καπελώθηκε από τη ΔΑΠ" μου θυμίζει το "όσα δε φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια". Κοινώς, είμαι προετοιμασμένη να ακούσω ακόμα πολλές πολλές δικαιολογίες αντί να χωνέψουμε πια πως ο ΦΣ απαλλαγμένος από κάθε μικροπολιτικό συμφέρον έχει την μεγαλύτερη δύναμη.
Αν αντιδράτε ως προς το περιεχόμενο της απόφασης, καλώς .. μπορεί να γίνει πολιτισμένος διάλογος πάνω σε αυτό. Αλλά αν αντιδράτε στο κατά πόσο η απόφαση ήταν ανεξάρτητη, ή δημοκρατική .. έ, ήταν τελείως ανεξάρτητη από πλευράς παρατάξεων (δε θα την καρπωθεί καμία παράταξη και κανένα κόμμα) και πολύ πιο δημοκρατική από άλλες ΓΣ, πόσο μάλλον αποφάσεις του ΦΣ (που περιλαμβάνουν και ΔΣ .. ).
Ας μην πω τι παρατηρούσα εγώ ως προς το πως μπήκε και πως βγήκε από εκείνο το σημείο η λέξη "ΔΑΠ" αλλά σημασία έχει ότι δεν έμεινε εκεί! Από την αρχή ως και το τέλος της καταμέτρησης στο πίνακα αναγραφόταν μόνο το "ανεξάρτητο πλαίσιο" και τίποτα παραπάνω! Τώρα αν κατά τη ψηφοφορία οι ομιλητές έλεγαν "ανεξάρτητο πλαίσιο που στηρίζει και η ΔΑΠ" ήταν δικό τους το λάθος και ήταν σε προσπάθεια να μειώσουν αυτή τη προσπάθεια και να κάνουν τους ανεξάρτητους φοιτητές να αισθανθούν πως ψηφίζουν ΔΑΠ!moutsos έγραψε:Για να μην σε κατηγορούν την επόμενη φορά κατέβασε ανεξάρτητο πλαίσιο και όποιος θέλει το στηρίζει. Όταν όμως στις ψήφους ο πίνακας γράφει Ανεξάρτητο Πλαίσιο-ΔΑΠ ε τότε θα πρέπει να επωμιστείς την ευθύνη, να δεχθείς ότι σε στήριζε ανοιχτά η ΔΑΠ και να υπομείνεις τα μελλοντικά καπελώματα του στυλ-"Η ΔΑΠ άνοιξε τη σχολή!". Άλλο σύγκλιση, άλλο συνεργασία!lunatic έγραψε:Αν η ΔΑΠ ετυχε να συγκλινει με αυτα που ελεγα ΔΕΝ φταιω εγω...
Το όλο topic καλό θα ήταν να μεταφερθεί εδώ -> http://www.semfe.gr/forum/viewtopic.php?f=15&t=3293 μιας και για αυτό το θέμα μιλάμε, ουσιαστικά!
- Hengeo
- Real Name: Γιώργος
+1msl έγραψε:3. Η ταμπέλα "το πλαίσιο καπελώθηκε από τη ΔΑΠ" μου θυμίζει το "όσα δε φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια". Κοινώς, είμαι προετοιμασμένη να ακούσω ακόμα πολλές πολλές δικαιολογίες αντί να χωνέψουμε πια πως ο ΦΣ απαλλαγμένος από κάθε μικροπολιτικό συμφέρον έχει την μεγαλύτερη δύναμη.
Κάτι ήξερε ο Αίσωπος..
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
- vbalos
- Real Name: Vasilis
Το ότι δύο μεριές συγκλίνουν πάνω σε μια πρόταση δε σημαίνει ότι αυτές οι δύο μεριές έχουν την ίδια φιλοσοφία , ούτε ότι επιζητούν το ίδιο πράγμα από την εφαρμογή της πρότασης αυτής...Δυστυχώς όμως στην περίπτωσή μας οι μεριές που εμπλέκονται δεν έχουν ούτε την ίδια εμπειρία από παρόμοιες καταστάσεις , ούτε τους ίδιους μηχανισμούς και έτσι στην ουσία το αποτέλεσμα της πρότασης το καρπώνεται και το καπελώνει η παράταξη και όχι ο φοιτητής...
Δεν θα διαφωνήσω και ούτε στην ουσία ισχυρίστηκα ποτέ ότι τα παιδιά που κατέβασαν την πρόταση για ανοιχτή σχολή αναμειγνύονται με κανένα τρόπο (τουλαχιστον ηθελημένα) σε κομματικά συμφέροντα , ούτε αμφισβήτησα ποτέ την αγνότητα των προθέσεών τους αν και εγώ απέχω παρασάγκας από αυτές...
Αυτό που λέω είναι πως το αποτέλεσμα αυτό ωφέλησε κάποιους οι οποίοι όσο και να προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από την πρόθεση βελτίωσης του θεσμού των ΑΕΙ και το καλό του φοιτητή πίσω στο μυαλό τους έχουν απλά τη διευκόλυνση των συμφερόντων του κόμματος τους και βασικά της πολιτικής τους , η οποία ευνοούσε και θα ευνοεί το μεγάλο κεφάλαιο της χώρας μη δίνοντας δεκάρα για το καλό του πανεπιστημίου...Άλλωστε αν αυτό ήταν που πραγματικά τους ενδιέφερε δε θα επέτραπαν από το 74 και μετά που είχαν εναλλάξ τα ηνία της χώρας να φτάσει ο θεσμός στα επίπεδα απαξίωσης που έφτασε σήμερα...
Έτσι λοιπόν τα παιδιά που κατέβασαν σήμερα το ανεξάρτητο πλαίσιο , αν και όπως δηλώνουν (και δεν έχω πρόθεση να μη τους πιστέψω) είναι ενάντια στα νέα μέτρα , κατάφεραν να δώσουν το όχημα σ'αυτούς που ευθύνονται για όλη την κατάσταση να πάρουν μια νίκη , η οποία φαντάζομαι συνδιάστηκε και με συγχαρητήρια από κομματικά επιτελεία , όχι γιατί νοιάζονται για το καλό της παιδείας και της επιστημονικής διαδικασίας , αλλά γιατί έκαναν άμεσα ή έμμεσα λίγο ευκολότερο το έργο του περάσματος των νέων μέτρων...
Αν όλα αυτά γινόντουσαν λίγα χρόνια πριν θα ήμουν τρελλαμένος διότι η δικαίωση θα αργούσε να έρθει...Τώρα όμως σας το λέω και σας το υπογράφω ότι με τη θύελλα που έρχεται και είναι ακόμη στην αρχή της πολλοί από εσάς θα ξανασκεφτείτε το σημερινό αποτέλεσμα και θα το μετανιώσετε και αν δε το κάνατε εσείς εδώ θα είμαστε να σας το θυμίζουμε...
Είμαστε ακόμη στην αρχή και κρίνοντας από εμένα που εδώ και χρονια καταφέρνω να τα βγάζω πέρα μόνος μου σας λέω πως δε θα αργήσει καθόλου η μέρα που θα ακούσετε πολλοί απο εσάς τους γονείς σας να σας λένε πως θα σας κάνουν περικοπές σε αυτά που σας δίνουν γιατί δεν τα βγάζουν πέρα και τότε ίσως να πάρετε χαμπάρι για αυτό πάνω στο οποίο γίνεται λόγος...Τότε που λόγω ανάγκης θα αναγκαστείτε να επανασυγκροτήσετε τη σκέψη σας πάνω σε θέματα που σας φαίνονται ακόμη μακρινά θα δούμε αν θα ανεχτείτε να παίρνονται αποφάσεις που ευνοούν τον κάθε βολεμένο ΔΑΠίτη ΠΑΣΠίτη κτλ.
Μέχρι τότε όμως χαρείτε με το αποτέλεσμα γιατί πράγματι τουλάχιστον δείξατε και αποδείξατε πως ο θεσμός των ΓΣ δεν είναι τόσο σάπιος και αποστειρωμένος όσο εσείς νομίζατε και δηλώνατε...
Από ότι είδα ούτε κανείς σας προπηλάκισε , ούτε σας λοιδώρησε , ούτε σας τραμπούκισε , όπως προεξοφλούσαν κάποιοι φωστήρες.
Ειλικρινά αναρρωτιέμαι σε ποιούς έχετε την εντύπωση πως απευθύνεστε...???
Δεν θα διαφωνήσω και ούτε στην ουσία ισχυρίστηκα ποτέ ότι τα παιδιά που κατέβασαν την πρόταση για ανοιχτή σχολή αναμειγνύονται με κανένα τρόπο (τουλαχιστον ηθελημένα) σε κομματικά συμφέροντα , ούτε αμφισβήτησα ποτέ την αγνότητα των προθέσεών τους αν και εγώ απέχω παρασάγκας από αυτές...
Αυτό που λέω είναι πως το αποτέλεσμα αυτό ωφέλησε κάποιους οι οποίοι όσο και να προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από την πρόθεση βελτίωσης του θεσμού των ΑΕΙ και το καλό του φοιτητή πίσω στο μυαλό τους έχουν απλά τη διευκόλυνση των συμφερόντων του κόμματος τους και βασικά της πολιτικής τους , η οποία ευνοούσε και θα ευνοεί το μεγάλο κεφάλαιο της χώρας μη δίνοντας δεκάρα για το καλό του πανεπιστημίου...Άλλωστε αν αυτό ήταν που πραγματικά τους ενδιέφερε δε θα επέτραπαν από το 74 και μετά που είχαν εναλλάξ τα ηνία της χώρας να φτάσει ο θεσμός στα επίπεδα απαξίωσης που έφτασε σήμερα...
Έτσι λοιπόν τα παιδιά που κατέβασαν σήμερα το ανεξάρτητο πλαίσιο , αν και όπως δηλώνουν (και δεν έχω πρόθεση να μη τους πιστέψω) είναι ενάντια στα νέα μέτρα , κατάφεραν να δώσουν το όχημα σ'αυτούς που ευθύνονται για όλη την κατάσταση να πάρουν μια νίκη , η οποία φαντάζομαι συνδιάστηκε και με συγχαρητήρια από κομματικά επιτελεία , όχι γιατί νοιάζονται για το καλό της παιδείας και της επιστημονικής διαδικασίας , αλλά γιατί έκαναν άμεσα ή έμμεσα λίγο ευκολότερο το έργο του περάσματος των νέων μέτρων...
Αν όλα αυτά γινόντουσαν λίγα χρόνια πριν θα ήμουν τρελλαμένος διότι η δικαίωση θα αργούσε να έρθει...Τώρα όμως σας το λέω και σας το υπογράφω ότι με τη θύελλα που έρχεται και είναι ακόμη στην αρχή της πολλοί από εσάς θα ξανασκεφτείτε το σημερινό αποτέλεσμα και θα το μετανιώσετε και αν δε το κάνατε εσείς εδώ θα είμαστε να σας το θυμίζουμε...
Είμαστε ακόμη στην αρχή και κρίνοντας από εμένα που εδώ και χρονια καταφέρνω να τα βγάζω πέρα μόνος μου σας λέω πως δε θα αργήσει καθόλου η μέρα που θα ακούσετε πολλοί απο εσάς τους γονείς σας να σας λένε πως θα σας κάνουν περικοπές σε αυτά που σας δίνουν γιατί δεν τα βγάζουν πέρα και τότε ίσως να πάρετε χαμπάρι για αυτό πάνω στο οποίο γίνεται λόγος...Τότε που λόγω ανάγκης θα αναγκαστείτε να επανασυγκροτήσετε τη σκέψη σας πάνω σε θέματα που σας φαίνονται ακόμη μακρινά θα δούμε αν θα ανεχτείτε να παίρνονται αποφάσεις που ευνοούν τον κάθε βολεμένο ΔΑΠίτη ΠΑΣΠίτη κτλ.
Μέχρι τότε όμως χαρείτε με το αποτέλεσμα γιατί πράγματι τουλάχιστον δείξατε και αποδείξατε πως ο θεσμός των ΓΣ δεν είναι τόσο σάπιος και αποστειρωμένος όσο εσείς νομίζατε και δηλώνατε...
Από ότι είδα ούτε κανείς σας προπηλάκισε , ούτε σας λοιδώρησε , ούτε σας τραμπούκισε , όπως προεξοφλούσαν κάποιοι φωστήρες.
Σαν ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ειδαμε μια πολυ σωστη κινηση, η οποια ειχε προοπτικη να κρατησει τη σχολη ανοιχτη, και προφανως τη στηριξαμε, μακρυα απο μικροπολιτικα συμφεροντα.
All that is gold does not glitter not all those who wonder are lost
The old that is strong does not wither deep roots are not reached by the frost
From the ashes a fire shall be woken a light from the shadows shall spring
Renewed shall be blade that was broken the crownless again shall be king.
J.R.T
Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΡΗΓΜΕΝΗ-G.13
The old that is strong does not wither deep roots are not reached by the frost
From the ashes a fire shall be woken a light from the shadows shall spring
Renewed shall be blade that was broken the crownless again shall be king.
J.R.T
Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΡΗΓΜΕΝΗ-G.13
- despondency
- Real Name: Despondency
- Επικοινωνία:
Αυτό έλειπε ρε φίλε να τους τραμπουκίζατε κι' όλας! χαχαχαχα!
Ρε καταλάβετέ το όλοι εμείς που δεν ανήκουμε σε καμία παράταξη δεν ενδιαφερόμαστε για αυτά που λέτε και για τη λασπολογία σας, εμείς - σε αντίθεση με εσάς - είμαστε φοιτητές και μας νοιάζει η σχολή μας να είναι ανοιχτή τίποτα παραπάνω τίποτα παρακάτω. Όλα όσα λέτε για το ποιος επωφελήθηκε τη νίκη και ποια Χ ΔΑΠ πήρε τις δάφνες είναι απλά αστείο στα αφτιά όλων εμάς που απλά θέλαμε να μην κάνετε κατάληψη.
Αυτό που θέλαμε το καταφέραμε τώρα όποιος θέλει ας το βάψει "μπλε" ή "κόκκινο" ή ότι σκατά χρώμα θέλει. Εμείς κρατήσαμε ανοιχτή τη σχολή και αυτές είναι οι δάφνες μας.
Ρε καταλάβετέ το όλοι εμείς που δεν ανήκουμε σε καμία παράταξη δεν ενδιαφερόμαστε για αυτά που λέτε και για τη λασπολογία σας, εμείς - σε αντίθεση με εσάς - είμαστε φοιτητές και μας νοιάζει η σχολή μας να είναι ανοιχτή τίποτα παραπάνω τίποτα παρακάτω. Όλα όσα λέτε για το ποιος επωφελήθηκε τη νίκη και ποια Χ ΔΑΠ πήρε τις δάφνες είναι απλά αστείο στα αφτιά όλων εμάς που απλά θέλαμε να μην κάνετε κατάληψη.
Αυτό που θέλαμε το καταφέραμε τώρα όποιος θέλει ας το βάψει "μπλε" ή "κόκκινο" ή ότι σκατά χρώμα θέλει. Εμείς κρατήσαμε ανοιχτή τη σχολή και αυτές είναι οι δάφνες μας.
-
o_apolytos
- Real Name: Πραγματικό Όνομα
Στο ίδιο πνεύμα με τον παπαγαλάκο, όσοι ένιωσαν τι έγινε και ψιλοκαταλαβαίνουν πώς και τι και γιατί, ένα πράγμα θα θυμούνται από τη συνέλευση αυτή:
Τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική κατανάλωση. Τόσο οι πανηγυρισμοί μιας νίκης (σε μία μόνο "μάχη")των αγανακτισμένων φοιτητών όσο και οι επικήδειοι μιας ήττας του φοιτητικού κινήματος.ΓΣ ΦΣ ΣΕΜΦΕ έγραψε:ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ (στηριζει *η* ΔΑΠ-ΝΔΦΚ): 76
vbalos έγραψε:Από ότι είδα ούτε κανείς σας προπηλάκισε , ούτε σας λοιδώρησε , ούτε σας τραμπούκισε , όπως προεξοφλούσαν κάποιοι φωστήρες.
Καλά τα "Δεξιοί είναι ρε!" "Ξύλο στους δεξιούς!" "Θα φύγει καφές!" και λοιπές απειλές που πήρε το αφτί μου από γνωστό-γνωστότατο εαακίτη δεν χρειάζονται σχολιασμό νομίζω.. Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια...despondency έγραψε:Αυτό έλειπε ρε φίλε να τους τραμπουκίζατε κι' όλας! χαχαχαχα!
+1despondency έγραψε:Ρε καταλάβετέ το όλοι εμείς που δεν ανήκουμε σε καμία παράταξη δεν ενδιαφερόμαστε για αυτά που λέτε και για τη λασπολογία σας, εμείς - σε αντίθεση με εσάς - είμαστε φοιτητές και μας νοιάζει η σχολή μας να είναι ανοιχτή τίποτα παραπάνω τίποτα παρακάτω. Όλα όσα λέτε για το ποιος επωφελήθηκε τη νίκη και ποια Χ ΔΑΠ πήρε τις δάφνες είναι απλά αστείο στα αφτιά όλων εμάς που απλά θέλαμε να μην κάνετε κατάληψη.
Μέχρι στιγμής από αυτά που διαβάζω σε τοίχους και έχουν μια υπογραφή με το γνωστό Α κάτω δεξιά:
"Η Κύπρος είναι κινέζικη"
"Τα Ίμια είναι κινέζικα"
"Η Μακεδονία είναι κινέζικη"
Αφού ρε παιδιά όλες αυτές οι ελληνικές περιοχές είναι κινέζικες, τι σας πειράζει να είναι και το λιμάνι του Πειραιά κινέζικο??
"Τα Ίμια είναι κινέζικα"
Αφού ρε παιδιά όλες αυτές οι ελληνικές περιοχές είναι κινέζικες, τι σας πειράζει να είναι και το λιμάνι του Πειραιά κινέζικο??
- jimmakos
- Real Name: jimmakos
gauros eisai re? dafnes akouo (dafnostefanomene)
kala epaiksan ta giannena e?
a kai kati akiro i sxoli einai anoixti mexri tin alli triti tora e?kai re leventes stamatate na grafete olokliri ekthesi sta forum den toxete katalavei..............kourazete!!!
paei i ekthesi, perasan oi panellinies, ligo lakonikotita parakalw. MAS VGIKAN TA MATIA!!!!
kala epaiksan ta giannena e?
a kai kati akiro i sxoli einai anoixti mexri tin alli triti tora e?kai re leventes stamatate na grafete olokliri ekthesi sta forum den toxete katalavei..............kourazete!!!
paei i ekthesi, perasan oi panellinies, ligo lakonikotita parakalw. MAS VGIKAN TA MATIA!!!!
Α, εννοείς αυτό που φώναζαν οι εαακίτες και οι κνίτες καταμετρητές όταν αναφέρονταν στο πλαίσιο του lunatic, για να κάνουν τους ανεξάρτητους φοιτητές να πιστέψουν ότι ψηφίζουν ΔΑΠ?o_apolytos έγραψε:Στο ίδιο πνεύμα με τον παπαγαλάκο, όσοι ένιωσαν τι έγινε και ψιλοκαταλαβαίνουν πώς και τι και γιατί, ένα πράγμα θα θυμούνται από τη συνέλευση αυτή:ΓΣ ΦΣ ΣΕΜΦΕ έγραψε:ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ (στηριζει *η* ΔΑΠ-ΝΔΦΚ): 76
Γιατί η ΔΑΠ, καταμετρητή ΔΕΝ είχε, αφού είχε αποσύρει το πλαίσιο της...
Μέχρι στιγμής από αυτά που διαβάζω σε τοίχους και έχουν μια υπογραφή με το γνωστό Α κάτω δεξιά:
"Τα Ίμια είναι κινέζικα"
"Τα Ίμια είναι κινέζικα"