Να φτιάξουμε το Στέκι ΣΕΜΦΕ
- Katsarola
- Real Name: Διαγαλαξιακός Υπερδικτάτωρ
- Facebook ID: HNNgnGNGGGNGGGG
Re: Να φτιάξουμε το Στέκι ΣΕΜΦΕ
ΛΟΙΠΟΝ.
Ενώ έφευγα απο την πολυτεχνειούπολη σήμερα, δίπλα απο έναν κάδο σκουπιδιών είδα μια καρέκλα γραφείου (αυτές τις κλασσικές με τα ροδάκια) η οποία ήταν σε καλή κατάσταση, αν εξαιρέσει κανείς πως δεν είχε ροδάκια και της έλειπαν 2 βίδες απο την βάση. Για να μην την πάρει/πετάξει κάνεις, την μετακίνησα σε στρατηγικό σημείο μέσα στην πυκνή βλάστηση της πολυτεχνειούπολης, με σκοπό να την φέρω στο στέκι.
Εαν κι εφ' όσον είναι ακόμα στην προαναφερθεισα μυστική (ΣΣΣ!!!) τοποθεσία, να την φέρω ή όχι;
Να απαντήσει κάποιος αρμόδιος σήμερα, ώστε αύριο να την φέρω.
Τσηερς.
Ενώ έφευγα απο την πολυτεχνειούπολη σήμερα, δίπλα απο έναν κάδο σκουπιδιών είδα μια καρέκλα γραφείου (αυτές τις κλασσικές με τα ροδάκια) η οποία ήταν σε καλή κατάσταση, αν εξαιρέσει κανείς πως δεν είχε ροδάκια και της έλειπαν 2 βίδες απο την βάση. Για να μην την πάρει/πετάξει κάνεις, την μετακίνησα σε στρατηγικό σημείο μέσα στην πυκνή βλάστηση της πολυτεχνειούπολης, με σκοπό να την φέρω στο στέκι.
Εαν κι εφ' όσον είναι ακόμα στην προαναφερθεισα μυστική (ΣΣΣ!!!) τοποθεσία, να την φέρω ή όχι;
Να απαντήσει κάποιος αρμόδιος σήμερα, ώστε αύριο να την φέρω.
Τσηερς.
- Chris
- Forum Moderator

- Real Name: Χρήστος
- Facebook ID: 0
Και το ρωτάς; Φέρε και κάνα οινόπνευμα να την απολυμάνουμε. 
Και κάνα ρουλεμάν για ρόδα.
Και κάνα ρουλεμάν για ρόδα.
- noir
- Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
- Επικοινωνία:
Μια παγωμενη μερα ξημερωσε στο στεκι σεμφε για αλλη μια φορα. Φοβουμενοι την πιθανοτητα να το καταλαβουν πολικες αρκουδες, σπευσαμε στη Κυριάκη, και ενημερωσαμε για τη κατασταση. Πηρε μπροστα μας τηλεφωνο καποια αρμοδια υπηρεσια, και δεσμευτηκε για την τοποθετηση κλιματιστικου του οποιου το χειριστηριο θα το χει καποιος/οι απο μας υπ' ευθυνη του. Αν ειναι να συνενοηθουμε για το χειριστηριο, να βρουμε καποια μερα να ερθουμε οι ενδιαφερομενοι (αφου τοποθετηθει το κλιματιστικο...).

Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
-
con
- Real Name: Κωνσταντίνος
hi guys , loipon , kapioi filoi mou kai egw (prwtoeteis) endiaferomaste gia thn aksiopoihsh tou stekiou mias kai th perissoterh wra arrazoume ekei kuriws paizontas ping pong . ama ksanakanete suneleush h mas xreiasteite kati apla eidopoieiste mas .
-
papagalakos
Δεν χρειάζεται συνέλευση για να ασχοληθείτε. Το στέκι δεν έχει διαχειριστική επιτροπή ή κάτι τέτοιο. Οπότε πέρα απ' τη συνέλευση μπορεί όποιος θέλει να βοηθήσει από μόνος του αν έχει καμιά καλή ιδέα, αν μπορεί να προσθέσει κάτι στο στέκι κ.λπ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος papagalakos την Τετ Μαρ 24, 2010 12:34 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Chris
- Forum Moderator

Γιατί δε λέτε εδώ τα σχέδιά σας; (ή κομμάτι τους...)
- meleneemil
- Forum Moderator

- Real Name: Aimilios K
1)Είμαι στην παρέα που ανέφερε ο Con και όσον αφορά το πινγκ-πονγκ , είχαμε αφήσει κάποια στιγμή καινούριες ρακέτες και μπαλάκι αλλά κάποιος τα πήρε...τώρα ποιός?...δεν έχει σημασία.
τώρα έχουμε δικές μας (του Con:P) αλλά αυτό θα ήταν μια καλή αρχή!!
2)Πόσο καλύτερο να γίνει...
να κάτσεις μπορείς , να παίξεις έχεις χώρο...
να βάλουμε και τίποτα άλλο δηλαδή?
πρέπει να έχει και άπλα.
μην ακούσω για κανένα ηλεκτρονικό εκτός κι αν το έχει φτιάξει συνάδελφος.
ας συνεχίσουμε τις σκέψεις όμως..//..
τώρα έχουμε δικές μας (του Con:P) αλλά αυτό θα ήταν μια καλή αρχή!!
2)Πόσο καλύτερο να γίνει...
να κάτσεις μπορείς , να παίξεις έχεις χώρο...
να βάλουμε και τίποτα άλλο δηλαδή?
πρέπει να έχει και άπλα.
μην ακούσω για κανένα ηλεκτρονικό εκτός κι αν το έχει φτιάξει συνάδελφος.
ας συνεχίσουμε τις σκέψεις όμως..//..
Logical? maybe. ميلين اميل
-
papagalakos
Έχετε και όνομα, π.χ. "τα Ρακούν";
Ρακέτες μην κάνεις τον κόπο να ξανααφήσεις, θα τις πάρουν.
Δεν ξέρω, εσείς μας είπατε ότι έχετε κάποιες ιδέες.
Υ.Γ. C0n είναι ο άλλος. Τον φίλο σου να τον λες con.
Θα μπορούσαμε να βάλουμε κανένα γραφικό κουτί τύπου φλίπερ, ποδοσφαιράκι ή κάτι τέτοιο.
Ας αναλάβει καμιά κοπέλα και τη διακόσμηση, παραείναι εργένικο.
Ρακέτες μην κάνεις τον κόπο να ξανααφήσεις, θα τις πάρουν.
Δεν ξέρω, εσείς μας είπατε ότι έχετε κάποιες ιδέες.
Υ.Γ. C0n είναι ο άλλος. Τον φίλο σου να τον λες con.
Θα μπορούσαμε να βάλουμε κανένα γραφικό κουτί τύπου φλίπερ, ποδοσφαιράκι ή κάτι τέτοιο.
Ας αναλάβει καμιά κοπέλα και τη διακόσμηση, παραείναι εργένικο.
- adriano17
- Real Name: Γιάννης
κι εγώ είμαι πρωτοετής και πηγαίνω που και που στο στέκι,διάβασα μόλις ό,τι εχει γραφτεί στο topic ως τώρα και ομολογώ ότι απογοητεύτηκα λίγο με τις προσπάθειες μεγαλύτερων συμφοιτητών μας που δεν κράτησαν για καιρό(χωρίς να φταίνε βέβαια αυτοί για το αποτέλεσμα).Πιστεύω ότι πρέπει να μαζευτούμε όσοι πρωτοετείς πηγαίνουμε,να συζητήσουμε καμια μέρα για το πως θα μπορούσε να διαμορφωθεί ο χώρος και να ρωτήσουμε και μεγαλύτερους που ίσως ξέρουν τι πρέπει να αποφύγουμε.Όσον αφορά τη φύλαξη,προσωπικά μου φάνηκε καλή η ιδέα που διάβασα απο παλιό post να κλειδώνει-ξεκλειδώνει κάθε μέρα ο φύλακας(και απλά ίσως να έχουν αλλοι 3 πχ φοιτητές κλειδιά για κάθε ενδεχόμενο),ενώ οσον αφορά τη διακοσμηση κλπ πιστεύω είναι το πιο ευκολο,θα υπάρχουν πολλές προτάσεις.
-παντως,con,δεν νομίζω ότι σαν πρωτοετείς έχουμε κάποιο πλάνο ηδη για να ασχοληθούμε σοβαρά,ελπίζω σιγά σιγά να αποκτήσουμε
-παντως,con,δεν νομίζω ότι σαν πρωτοετείς έχουμε κάποιο πλάνο ηδη για να ασχοληθούμε σοβαρά,ελπίζω σιγά σιγά να αποκτήσουμε
-
con
- Real Name: Κωνσταντίνος
egw apla dhlwnw oti imai diathesimos gia otidhpote .. px bapsimo . de exw skeftei kati sugekrimeno . me th vohtheia ton palioterwn kati boroume na kanoume .
- sissy
- Real Name: sissy
Και εγώ θα μπορούσα να βοηθήσω για να φτιαχτεί το στέκι....όσο για το βάψιμο...θα έλεγα να συνεννοηθούμε χρώματα και τέτοια και όσοι θέλουν να το αναλάβουν και να φτιάξουν και τπτ graffiti όσοι ξέρουν να ζωγραφίζουν(αφου πάρουν και την έγκριση των υπολοίπων φυσικά για το τι θα φτιάξουν).
-
papagalakos
Ωραία παιδιά, άμα έχετε διάθεση γιατί όχι; Και νομίζω ότι όλοι οι παλιοί και παλιότεροι σεμφεστεκιότες θα είμαστε μέσα σε έναν ακόμα γύρο ανακαίνισης.
Όσων αφορά το κλείδωμα, η καλύτερη ιδέα είναι να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει ο φύλακας. Κλειδιά να μην έχουν οι φοιτητές, καθώς δεν νομίζω υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια για το ποιοί θα έχουν, κι επιπλέον αυτό θα δημιουργούσε αυτομάτως μια ομάδα υπεύθυνων ή πιο υπέυθυνων του στεκιού. Το στέκι έχει καφενιακό χαρακτήρα και ως τέτοιο ας μείνει. Δεν θα μου άρεσε να το δω να γίνεται το κλαμπ κάποιων ή να αποκτήσει συγκεκριμένο χαρακτήρα-κουλτούρα.
Μέχρι την επόμενη συνέλευση στεκιού πάντως δεν είναι ανάγκη να παραμένετε με σταυρωμένα χέρια. Ό,τι ιδέα σας έρθει, ελεύθερα. Η συννενόηση με τους άλλους στεκιότες είναι απλά ζήτημα καλού χαρακτήρα, αλλά ο καλός χαρακτήρας δεν είναι υποχρεωτικός. Ακόμα, χωρίς βέβαια να προτείνω την κατάργηση της συνέλευσης που είναι και μια ευκαιρία να βρισκόμαστε, μπορούμε να χρησιμοποιούμε και το φλόρουμ για τη συννενόηση και τη συσζήτηση. Αφού ούτος ή άλλος η συντριπτική πλειονότητα, για να μην πω όλοι, οι στεκιότες έχουμε λογαριασμό. Ιδέα.
Τώρα για το βάψιμο... sissy μου, εγώ θα ψιλογκρινιάξω. Εμβολίμως να πω ότι παρά τη γενική θέση του καθενός το στέκι είναι ωραίο χωρίς αφίσες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να κοληθεί μια αφίσα, δηλαδή απαγόρευση. Απλά στα πλαίσια της γενικότερης λειτουργίας του στεκιού που βασίζεται στην αλληλοκατανόηση και συννενόηση των στεκιακών ας υπάρχει ένα μέτρο. Τώρα για το χρώμα... Το μαυροκκόκινο με τα δεκάδες και βάλε συνθήματα δεν μπορώ να πω ότι δεν μ' αρέσει. Παρόλα αυτά δεν θα είχα αντίρηση να περαστεί ένα χεράκι. Προτάσεις; Εμένα δεν μ' αρέσουν τα γκράφιτι. Επίσης δεν θα μ' άρεσε μια κλινική μονοχρωμία ή διχρομία στο χρώμα-πράσινο-της-μούχλας που συνιθίζεται, ή σαν ψυχιατρίο που έχει γίνει το στέκι χημικών μηχανικών. Να το ξαναβάψουμε μαυροκόκκινο;

Όσων αφορά το κλείδωμα, η καλύτερη ιδέα είναι να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει ο φύλακας. Κλειδιά να μην έχουν οι φοιτητές, καθώς δεν νομίζω υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια για το ποιοί θα έχουν, κι επιπλέον αυτό θα δημιουργούσε αυτομάτως μια ομάδα υπεύθυνων ή πιο υπέυθυνων του στεκιού. Το στέκι έχει καφενιακό χαρακτήρα και ως τέτοιο ας μείνει. Δεν θα μου άρεσε να το δω να γίνεται το κλαμπ κάποιων ή να αποκτήσει συγκεκριμένο χαρακτήρα-κουλτούρα.
Μέχρι την επόμενη συνέλευση στεκιού πάντως δεν είναι ανάγκη να παραμένετε με σταυρωμένα χέρια. Ό,τι ιδέα σας έρθει, ελεύθερα. Η συννενόηση με τους άλλους στεκιότες είναι απλά ζήτημα καλού χαρακτήρα, αλλά ο καλός χαρακτήρας δεν είναι υποχρεωτικός. Ακόμα, χωρίς βέβαια να προτείνω την κατάργηση της συνέλευσης που είναι και μια ευκαιρία να βρισκόμαστε, μπορούμε να χρησιμοποιούμε και το φλόρουμ για τη συννενόηση και τη συσζήτηση. Αφού ούτος ή άλλος η συντριπτική πλειονότητα, για να μην πω όλοι, οι στεκιότες έχουμε λογαριασμό. Ιδέα.
Τώρα για το βάψιμο... sissy μου, εγώ θα ψιλογκρινιάξω. Εμβολίμως να πω ότι παρά τη γενική θέση του καθενός το στέκι είναι ωραίο χωρίς αφίσες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να κοληθεί μια αφίσα, δηλαδή απαγόρευση. Απλά στα πλαίσια της γενικότερης λειτουργίας του στεκιού που βασίζεται στην αλληλοκατανόηση και συννενόηση των στεκιακών ας υπάρχει ένα μέτρο. Τώρα για το χρώμα... Το μαυροκκόκινο με τα δεκάδες και βάλε συνθήματα δεν μπορώ να πω ότι δεν μ' αρέσει. Παρόλα αυτά δεν θα είχα αντίρηση να περαστεί ένα χεράκι. Προτάσεις; Εμένα δεν μ' αρέσουν τα γκράφιτι. Επίσης δεν θα μ' άρεσε μια κλινική μονοχρωμία ή διχρομία στο χρώμα-πράσινο-της-μούχλας που συνιθίζεται, ή σαν ψυχιατρίο που έχει γίνει το στέκι χημικών μηχανικών. Να το ξαναβάψουμε μαυροκόκκινο;
- Chris
- Forum Moderator

Το χρώμα του Στεκιού, μαζί με τα συνθήματα εκεί, και τα γκράφφιτι που ήδη υπάρχουν είναι μια χαρά κατά την άποψή μου...
Το μόνο επιπλέον που θα μου άρεσε πάρα πολύ, είναι να μαζεύαμε λεφτά και να συναρμολογούσαμε ένα pc της πλάκας (θα το φτιάξω εγώ με τα χεράκια μου
) που να έχει δυνατότητα σύνδεσης στο internet, και 2 ηχειάκια που να μπορούν να παίξουν μουσική αρκετά δυνατά από τον υπολογιστή. Είναι αρκετά τολημηρό εγχείρημα καθώς:
α)Ποιός ξέρει πόσα λεφτά θα θέλει; (Εκτός και αν βρούμε παλιό hardware που δεν χρειάζεται κανεις, ή και κανέναν ολόκληρο υπολογιστή που είναι για πέταμα και δεν τον θέλει κάποιος)
β)Πως θα "προστατέψουμε" τον υπολογιστή από φθορές-κλοπή; (το τελευταίο ελπίζω να το έχουμε καλύψει αφού θα είναι μούφα το πιτσί, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...)
Το μόνο επιπλέον που θα μου άρεσε πάρα πολύ, είναι να μαζεύαμε λεφτά και να συναρμολογούσαμε ένα pc της πλάκας (θα το φτιάξω εγώ με τα χεράκια μου
α)Ποιός ξέρει πόσα λεφτά θα θέλει; (Εκτός και αν βρούμε παλιό hardware που δεν χρειάζεται κανεις, ή και κανέναν ολόκληρο υπολογιστή που είναι για πέταμα και δεν τον θέλει κάποιος)
β)Πως θα "προστατέψουμε" τον υπολογιστή από φθορές-κλοπή; (το τελευταίο ελπίζω να το έχουμε καλύψει αφού θα είναι μούφα το πιτσί, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...)
-
papagalakos
Μήπως εκτός από cyber-μπάτσος ενδιαφέρεσαι να γίνεις και στέκι-μπάτσος;
Off Topic
Ωωω, μπιχτή...