lunatic έγραψε:Που ουτε καν ισχυει....Παλι δεν ειπες τπτ αρνητικο για την οικολογια.....
Δώσε μου μερικά επιχειρήματα για τον λόγο που δεν ισχύει. Μερικά. Όχι πολλά. Γιατί εγώ σε 2 post τώρα έχω αναλύσει τις σκέψεις μου με επιχειρηματολογία και όχι παίρνοντας πρόταση-πρόταση τα λεγόμενα του άλλου και να απαντάω με μία γραμμή κείμενο...
lunatic έγραψε:Για να βγει το υβριδικο καηκε οσο πετρελαιο θα καιγοταν κ για ενα κανονικο αυτοκινητο.
Άρα, αφου το υβριδικό αυτοκίνητο περνάει ως φιλικό προς το περιβάλλον, κάθε άλλο παρά φιλικό είναι καθώς καίγεται για να φταιχτεί όσο καίγεται και για ένα κανονικό αυτοκίνητο...
lunatic έγραψε:ΠΟΛΥ σπανια θα αφησω μπουκια στο πιατο μου γιατι οταν μου μεινει κατι αμεσως σκεφτομαι οτι άλλοι σκοτωνουν για το τοσο λιγο που μου εμεινε κ δεν μπορω να το αφησω...
Ακόμα και αν το κάνεις αυτό, καμία πρακτική σημασία δεν έχει για το παιδί που πεινάει. Αν θες πρακτική λύση, ασχολήσου με το να πάρει το παιδί κάτι να φάει: Από χρήματα στη unicef (less effective) μέχρι το να παλέψεις να αλλάξει η στάση των Δυτικών χωρών απέναντι σε αυτές του Τρίτου Κόσμου. (most effective)
lunatic έγραψε:Κ αυτο διότι σφαζονται μεταξυ τους. Ειναι χωρις παιδεια κ γενικα η κουλτουρα τους δεν τους επιτρεπει να πανε παρακατω...Ειναι αιωνες πισω κ γι αυτο φταινε ΚΑΙ αυτοι σε καποιο βαθμο...
Φυσικα φταινε κ τα μεγαλα κεφαλια που ειναι απο πανω τους. Κυριως αυτοι.
Μα δεν έχουν παιδεία επειδή δεν είχαν ποτέ τα χρήματα σαν κράτη να δημιουργήσουν παιδεία. Και αυτό γιατί τους έχουμε κάτσει στο σβέρκο εμείς με τον τρόπο ζωής μας. (Ναι, εκεί μάλιστα, φταις και εσύ εξίσου με την εξουσία για την κατάσταση εκεί. Άσχετο με το που δε μας το λένε...)
Και το τελευταίο και πιό σημαντικό:
lunatic έγραψε:προφανως δε μπορεις με τα μυαλα που κουβαλας
[...]
Ναι τουλαχιστον ειμαι ετσι οταν ειμαι κ face to face με τον αλλο κ δεν ειμαι μια κοτα που κρυβεται κ μιλαει μονο πισω απο ενα πληκτρολογιο...
[...]
ωρα αν δε μπορεις να το καταλαβεις αυτο αστο...Εισαι πολυ πισω......
Λοιπόν. Εγώ ποτέ δεν προκάλεσα, ποτέ δεν πέρασα σε προσωπική επίθεση. Προσπαθώ να έχω μια πολιτισμένη συζήτηση μαζί σου, με επιχειρήματα, και εσύ το μόνο που κάνεις, είναι να πετάς μία πρόταση, αφορίζοντας ένα κάρο επιχειρήματα του άλλου, και να ρίχνεις και κάνα πυροτέχνημα στον άλλο που και που. (όπως τα παραπάνω)
Μιλάω πίσω από το πληκτρολόγιο γράφοντας με συνοχή και περιμένοντας ανάλογη πολιτισμένη μεταχείρηση από όσους μου απαντούν. Άνοιξα το topic γνωρίζοντας ότι θα υπάρξουν κάποιοι που θα συμφωνήσουν μαζί μου και άλλοι που θα διαφωνήσουν. Περίμενα αυτοί που θα διαφωνούν να μου λένε γιατί ακριβώς διαφωνούν και όχι να με αποκαλούν εμμέσως πλην σαφώς κότα ενώ δεν βρίσκω και το λόγο να πάρω αυτή την ταμπέλα.
Πάει αυτό. Να υπενθυμίσω τώρα ότι αν συνεχιστεί η προσωπική επίθεση ("είσαι πολύ πίσω", "τι μυαλά κουβαλάς ρε ηλίθιεεεεε", "κότα") προς εμένα ή προς οποιονδήποτε, από οποιονδήποτε, το topic θα κλειδωθεί και θα λυπηθώ πάρα πολύ για αυτό καθώς το άνοιξα με πρόθεση να γίνει διάλογος της προκοπής και όχι γηπεδοποίηση.
Τελικά είμαστε ενήλικες; Είμαστε μέλη επιστημονικής κοινότητας; Ή ψάχνουμε τρόπο να βγάλουμε το άχτι μας εδώ, πετώντας μπηχτές, απειλές, βρισίδια, λάσπες, κ.α. ; Μπορούμε να έχουμε πολιτισμένη συζήτηση με επιχειρήματα ναι ή όχι; Αν όχι, τότε ας το κλείσουμε το forum γενικώς και να έχουμε το site μόνο για να ανεβάζουμε θέματα και σημειώσεις. Αυτό θέλετε; Υπάρχει και η λύση βέβαια να αγνοούμε αυτούς που πρέπει να αγνοήσουμε. (γιατί δεν γίνεται αλλιώς...) Γιατί όταν έχεις πρόθεση να κάνεις διάλογο και το μόνο που παίρνεις είναι μονολεκτικές απαντήσεις αναμεμιγμένες με "ΛΟΛ" και με μπηχτές, τότε χάνεις την όρεξη σου.
Προσωπικά, ούτε η ζωή μου ολόκληρη είναι το forum, ούτε έχω όρεξη να απαντάω στις επιθέσεις του καθένα. Ας συμμορφωθούμε γρήγορα για το καλό όλων, και για να προστατέψουμε την εικόνα του αναθεματισμένου του site που σε όλους μας αρέσει να ασχολούμαστε μαζί του και να γράφουμε σε αυτό. Και όταν λέω να γράφουμε, εννοώ να λέμε τις απόψεις μας χωρίς τον κίνδυνο να μας μεταχειριστούν σαν ηλίθιους, και να τρώμε και βρισίδια και από πάνω, αλλά να μας απαντούν με επιχειρήματα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ανούσιο από το να μαλώνεις μέσω του internet. Ας προσέχουμε λίγο...