Αναβολή Στράτευσης

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
Βραχνός Προφήτης
Επικοινωνία:

Re: Αναβολή Στράτευσης

Δημοσίευση από Βραχνός Προφήτης »

lunatic έγραψε:
Η ανυποταξία είναι πλέον πλημμέλημα
Δηλαδη? Τι μπορουν να κανουν σε καποιον που δεν παει στην χειροτερη περιπτωση?
πλημμέλημα= μεγιστη ποινη 5χρονη φυλάκιση αλλα με αναστολη.

Γενικα η ανυποταξια ειναι σχετικα δυσκολος δρομος. Εχεις προβλημα στο να διοριστεις στο δημοσιο ή οπου αλλου χρειαζεται εκπληρωμενες στρατιωτικες υποχρεωσεις, δεν μπορεις να βγεις απο τη χωρα και ανα πασα στιγμη μπορει να βρεθεις σε στρατοδικιο.

Απο την αλλη το τρελοχαρτο ειναι πιο ευκολο και πλεον δεν εχει σχεδον κανενα μειονεκτημα. Με τρελοχαρτο μπορεις να διοριστεις στο δημοσιο, δεν σου παιρνουν το διπλωμα οδηγησης οπως παλαιοτερα ενω και τα πιστοποιητικα που χρειαζονται για την προσληψη δεν αναφερουν τιποτα "περιεργο" πχ το λογο για τον οποιο δεν πηγες στρατο. Το μονο μειονεκτημα ειναι οτι με τρελοχαρτο δεν γινεσαι δεκτος στα σωματα ασφαλειας!!!
Συνταξη στα 18, στρατευση στα 100!
Άβαταρ μέλους
skywalker
Real Name: skywalker
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από skywalker »

xexe apo to wikipedia :D
Θελω να φυγουν τα κομματα Εδω και Τωρα απο το ΕΜΠ...
Εικόνα Εικόνα
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

:katana: λίγα για το wiki, ε!
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

Ισχύει και στην Ελλάδα, ότι αν θες να αποφύγεις τη στρατιωτική θητεία, το ελληνικό κράτος που νοιάζεται για τον πολίτη δίνει τη δυνατότητα εναλλακτικής θητείας. Δηλαδή, σου δίνει μια θέση (αγκαρειοδουλειά, του στιλ νοσηλευτής για να ξεσκατώνεις τον γέρο ασθενή, καθαριστής σε κάνα δημόσιο κτίριο κλπ) και εργάζεσαι σχεδόν τσάμπα για περίπου δύο χρόνια.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Χρήστος

Δημοσίευση από Chris »

2 χρόνια, ή 9 μήνες;;; (6 μήνες για μερικούς όπως εγώ :mrgreen: )
Χμμμ...δύσκολη απόφαση....
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

Μου δημιουργήθηκε μία απορία. Σύμφωνα με το νόμο που παρέθεσε ο el_greco, δικαιούμαι μειωμένη θητεία 9 μηνών. Πέρυσι όμως έγινε αυτό. Υπάρχει αντίστοιχη μείωση και στη μειωμένη θητεία, ή πολλά ζητάω; :e_biggrin:

Πάντως και 9 μήνες είναι προτιμότερο από την εμπαιγματικού τύπου εναλλακτική θητεία. Συμφωνώ απόλυτα με το παρακάτω που διάβασα στο faq του omhroi.gr:
Με τον νόμο αυτό η Ελληνική Κυβέρνηση ήταν η τελευταία στην Ευρωπαϊκή Ένωση που αναγνώρισε την ΑΣ και εξακολουθεί να είναι η μόνη που τιμωρεί τους Αντιρρησίες Συνείδησης επιβάλοντάς τους α) πολύ μεγάλη πρόσθετη θητεία και β) θητεία που είναι σκοπίμως απομακρυσμένη γεωγραφικά.

Για τον τιμωρητικό χαρακτήρα της εναλλακτικής θητείας η Ελληνική Κυβέρνηση έχει καταδικαστεί επανειλημμένα από τη Διεθνή Αμνηστία. Διαβάστε τις εκθέσεις τις Αμνηστίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα καθώς και αυτές που αναφέρονται ειδικά στην Αντίρρηση Συνείδησης. Η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην ΕΕ για το 2000 γράφει κατά λέξη:

"καλεί την Ελλάδα να σέβεται απολύτως το δικαίωμα αντίρρησης συνειδήσεως χωρίς αναφορά σε οιοδήποτε θρησκευτικό κριτήριο και, ζητεί, ειδικότερα, από τα κράτη μέλη να προβούν, εφόσον δεν το έχουν ακόμη πράξει, στην ουσιαστική καθιέρωση μιας εναλλακτικής θητείας αντί της στρατιωτικής, διάρκειας ίσης και όχι μεγαλύτερης από την τελευταία, η οποία δεν θα πρέπει να έχει χαρακτήρα ποινής"
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Hengeo έγραψε:Μου δημιουργήθηκε μία απορία. Σύμφωνα με το νόμο που παρέθεσε ο el_greco, δικαιούμαι μειωμένη θητεία 9 μηνών. Πέρυσι όμως έγινε αυτό. Υπάρχει αντίστοιχη μείωση και στη μειωμένη θητεία, ή πολλά ζητάω; :e_biggrin:
Αν κατάλαβα καλά, ήσουν υπόχρεος 9μηνης θητείας όταν για τους υπόλοιπους ήταν 12μηνη. Συνεπώς τώρα που για όλους είναι 9μηνη η θητεία, εσύ είσαι υπόχρεος 8μηνης. Να ξέρετε, παρεμπιπτόντως, ότι οι άδειες ορίζονται ποσοστιαία προς την θητεία :)
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

drcypher έγραψε:Αν κατάλαβα καλά, ήσουν υπόχρεος 9μηνης θητείας όταν για τους υπόλοιπους ήταν 12μηνη. Συνεπώς τώρα που για όλους είναι 9μηνη η θητεία, εσύ είσαι υπόχρεος 8μηνης. Να ξέρετε, παρεμπιπτόντως, ότι οι άδειες ορίζονται ποσοστιαία προς την θητεία :)
Ναι αυτό εννοούσα. Ευχαριστώ για την απάντηση :)
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
τελειωμένος
Real Name: Κώστας

Δημοσίευση από τελειωμένος »

Ι Ι(Γιώτα γιώτα) Ζωή και κότα... μακάρι να είχα το μυαλό να έχω βγεί γιωτάς... και μάλλιστα Ι5! αφού έτσι θέλουν, έτσι θά'χουν. Ακούτε όσοι δεν έχετε πάει : εναλλάκτικές θητείες και παπαριές. Αν πείς " είχα ένα ατύχημα όταν ήμουν 12 χρονών και από τότε έχω πονοκεφάλους " βγαίνεις Ι4, δηλαδή δεν κάνεις τίποτα. Άμα το πάιξεις και λίγο κατάθλιψη, μπορείς να πάρεις καν δυό αναβολές και στο τέλος απαλλαγή. άμα πείς πονάει η μέση μου και έχω γενικώς μία ευπάθεια, ή μου βγαίνει ο όμως μου, παίρνεις Ι3 άοπλο και πάλι δεν κάνεις τίποτα.Και υπάρχει και η λύση να κάνεις 3 παιδιά και να μην πάς καθόλου :e_wink:
Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι παντρεμένος.
Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro

Δημοσίευση από lunatic »

Ρε παιδια εχετε ακουσει τιποτα για αυξηση της θητειας απο 9μηνη που ειναι τωρα?
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
Άβαταρ μέλους
timos_m
Real Name: ΤΜ

Δημοσίευση από timos_m »

Το 'χω ακούσει, αλλά δεν το πιστεύω.
Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro

Δημοσίευση από lunatic »

Εμενα μου λεει ενας φιλος μου που απολυεται σε λιγο οτι ακουγονται πολλα για 14μηνες....Ρε το κωλοπαιδο λετε να με δουλευει..?
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

15 μήνες η θητεία των αντιρρησιών συνείδησης

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, προσδιορίζεται στους 15 μήνες, από 17 που είναι σήμερα. Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, η διάρκεια της εναλλακτικής θητείας των αντιρρησιών συνείδησης, είναι εύλογο να είναι μεγαλύτερη κατά 3 μήνες, εφόσον και η θητεία στο Π.Ν και την Π.Α είναι μεγαλύτερη κατά 3 μήνες σε σχέση με τη θητεία στο Σ.Ξ, σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.
Από το troktiko
con
Real Name: Κωνσταντίνος

Δημοσίευση από con »

egw lew na kanoume diadhlwsh gia thn katarghsh ths streteushs ..eleos dhl .. (parepiptontws an ginontai diadhlwseis me tetoio skopo kai gnwrizei kapoios as mou to pei )
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”