lunatic έγραψε:
Glaurung
Καταρχας δεν καταλαβαινω τι σχεση εχει το quote που μου εχεις κανει με αυτα που λες...
Αλλα ακομα κ σκετο το κειμενο σου παλι δεν βγαζει νοημα.. Καταρχας δεν θα βαζεις καποιον που δουλευει απ τα 11 σε μια τετοια κοινωνια. Εκει προφανως ειναι διαφορετικο με το να εχει γεννηθει σε μια τετοια κοινωνια. Εχει ζησει ηδη πονο κ δυστυχια.
Κ ξαναλεω αφου δεν το καταλαβες με την πρωτη. Εγω που θα γουσταρα την δουλεια μου κ τις ασχολειες μου δεν θα ειχα προβλημα αυτοκτονιας. Εφοσον ομως ειναι ολα τσαμπα, ταξιδια βολτες κλπ τελειωνουν οοολα μεχρι το πολυ να πας 30 χρονων. Μετα βαρεμαρα. Θα σου λεει ο αλλος "Παμε Παρισι?" κ θα λες "Ασε μας ρε φιλε εχω παει 25 φορες, βαριεμαι"...
Για το ότι δεν καταλαβαίνεις τι σχέση έχει νομίζω πως δεν ευθύνομαι εγώ στη προκειμένη περίπτωση . Η κριτική σου παρουσίαζε την κατάσταση που θα έχει διαμορφωθεί ( «Πόσοι νομίζετε θα κάθονταν να δουλεύουν ενώ κ χωρίς να κάνουν τίποτα θα είχαν ότι ήθελαν?» ) , τα αποτελέσματα ( « Σχεδόν κανένας...» ) και αποτίμηση αυτών ( «Κ τι θα έκαναν όλοι αυτοί οι τεμπέληδες όλη μέρα... Θα καααααθονταν.... Μια πραγματικά θλιβερή ζωή θα ήταν αυτή γι αυτούς... Θα φατνών 30 χρονών κ θα είχαν βαρεθεί τόσο την ανιαρή ζωή τους που θα ήθελαν να πεθάνουν....» ) . Εγώ δεν μίλησα καθόλου για το αν πιστεύω πως θα οδηγηθούμε σε αυτή την κατάσταση , ούτε για το αν θα έχει αυτά τα αποτελέσματα . Επικεντρώθηκα στην αποτίμηση και στην άποψη που έδειξες για αυτή την ζωή .
Ήθελα να σου πω πως αυτό το σκέφτεσαι ακριβώς επειδή δεν έχεις εσύ κάποιο πρόβλημα ,δεν θα το σκεφτόταν κάποιος που έχει προβλήματα επιβίωσης . Αυτό είναι
συνδυασμένο με το ότι είχες εκφράσει στο topic για την οικολογία κάποιες ευαισθησίες με την σπατάλη ενέργειας , νερού και φαγητού όταν ξέρεις ότι υπάρχει κόσμος πεθαίνει από την έλλειψη αυτών . Κάτι τέτοιο σου κτυπάει άσχημα , είναι μια πολύ ανθρώπινη και σωστή αντίδραση . Σκέψου αυτές τις 2 εικόνες που θα προσπαθήσω να περιγράψω :,και οι 2 εικόνες είναι χωρισμένες στη μέση :
Στην 1η βλέπουμε έναν λευκό άντρα να κάθεται στο βολικό του σαλόνι ,βραδάκι , με ένα ποτήρι κρασί και να αναρωτιέται «Τι είναι η ζωή χωρίς εργασία ;» , να προσπαθήσει με βάση τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου να κάνει προγνωστικά κτλ κτλ , να λέει αυτά που είπες . Στο 2ο μισό ένα 40χρονο που δουλεύει από τα 14 του σε ένα εργοστάσιο , σε ένα χωράφι . Που πιθανόν να αγαπούσε τα γράμματα όπως μου λέει και η γιαγιά μου αλλά δεν μπορούσε να πάει στο σχόλιο γιατί έπρεπε να δουλέψει .
Στην 2η εικόνα βλέπουμε στο 1ο μισό ένα παχύσαρκο ευρωπαίο να τρώει . Το τραπέζι υπάρχουν άδεια και μισο-άδεια πιάτα , ενώ έχει περισσέψει πιο πολύ φαγητό από αυτό που περίμενε το πετάει στα σκουπίδια . Στο 2ο μισό βλέπουμε ένα παιδί στην Αφρική που λιμοκτονεί , ένα βρέφος που πεθάνει της πείνας .
Το δεύτερο σου χτυπάει στο μάτι , και καλά κάνεις , το πρώτο όχι ;
Επίσης διαφωνώ κάθετα με το πώς αντιλαμβάνεσαι την ζωή αυτών των ανθρώπων σε μια κοινωνία τέτοια . Εδώ δεν προσπερνάω το κομμάτι που παρουσιάζεις την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και τα αποτελέσματα αυτής . Αυτά τα κρίνεις με την λογική που υπάρχει στη κοινωνία που υπάρχει τώρα ! Αυτά που θεωρούμε εμείς έμφυτο κακό του ανθρώπου ( τεμπελιά ,κτλ , κτλ ) δεν είναι ανεξάρτητο από την κοινωνία , δεν είναι βιολογικό , είναι κοινωνικό . Βιολογικά είναι αυτά που επικρατούσαν όταν ήμασταν ακόμα στο επίπεδο των μαϊμούδων , αν και εκεί υπάρχει μια κοινωνία . Πέρα από ατά τα υπόλοιπα είναι κοινωνικά . Επίσης , μετά από τόσες χιλιάδες χρόνια πολύ αμφισβητούν άμα υπάρχουν ακόμα βιολογικές τάσεις , ζωώδες , έμφυτες ή άμα πλέον είναι όλες κοινωνικές ( εκτός από το αυτονόητο της επιβίωσης ) , αφού από την στιγμή που γεννιέσαι σου παρουσιάζουν τον κόσμο . Αφού σου δείχνουν «έτσι είναι τα πράγματα εδώ» , λες και συ πως «ναι ρε παιδιά , έτσι είναι» . Το αν λοιπόν επειδή ο άνθρωπος θέλει από τη φύση του κέικ σοκολάτας και να μην δουλεύει θα μας οδηγήσει εκεί δεν είναι αναμφισβήτητο . Δεν συμφωνώ πως θα είναι έτσι ο κόσμος και δεν είναι η δουλειά αυτό που σου δίνει το χρώμα στη ζωή . Ουσιαστικά εξισώνεις την έλλειψη δουλειάς με την έλλειψη οποιαδήποτε ενασχόλησης . Υπάρχουν αμέτρητα πράγματα που μπορείς να κάνεις , και αν βαριέσαι τόσο πολύ μπορείς και να πας να δουλέψεις . Οι 30χρονοι που θα βαριούνται την ζωή τους και θα περιμένουν να πεθάνουν , με όλα τυλιγμένα σε ένα γκρι πέπλο και άνευ σημασίας , υπάρχουν και τώρα που υπάρχει η δουλειά . Οπότε ;
lunatic έγραψε:Η φύση λέει και ότι άμα έχω εγώ γκαύλες και δω ένα θηλυκό το βάζω κάτω και του αλλάζω τα φώτα , αρκεί να είμαι πιο δυνατός . Ας μην το εξαλείψουμε και αυτό ,της φύσης είναι . Πως αλλιώς θα εκτιμηθεί ο πραγματικός έρωτας και θα είσαι πραγματικά ευτυχισμένος . Και μην μου πεις πως σου βάζω λόγια στο στόμα , είναι ακριβώς η ίδια λογική . Δεν νομίζεις ότι εδώ και καιρό προσπαθούμε να απαλλαγούμε από τις επιβολές της φύση ;
Μιλαμε ειναι εντελως ΑΣΧΕΤΟ...
Τι σχεση εχει ρε φιλε ο βιασμος? Μας δουλευεις τωρα? Επισης σε ορισμενες περιπτωσεις η φυση λεει οτι γινεται το αντιθετο. Δηλαδη το θηλυκό εχει το πανω χερι. Κ τι σημαινει αυτο δηλαδη?
Εγω μιλαω για αλλα πραγματα που προφανως δεν μπορεις να καταλαβεις.
Ειμαι της αποψης οτι αν δεν ζησεις καποια στιγμη ασχημα στην ζωη σου δεν μπορεις να εκτιμησεις το ιδιο τα καλα που ερχονται... Αυτο απλα ισχυει. Γεγονος. Fact πως το λενε?
Δεν είναι τόσο άσχετο κατά την γνώμη μου . Λες πως έτσι είναι δυστυχώς η ζωή και η φύση , ο θάνατός σου η ζωή μου (αυτό είναι το παράδειγμα με την τίγρη ) . Οπότε δυστυχώς κάτι τέτοιο θα υπάρχει και στην ζωή μας γενικότερα , η αντίθεση καλού – κακού είναι αναπόσπαστο κομμάτι . Και σου λέω πως οκ , υπάρχουν και άλλα τέτοια παραδείγματα . Πχ αυτό με τον βιασμό , ο ποιο δυνατός τα παίρνει όλα , κα . Είναι κάτι πράγματα που δεν μπορούμε να τα αποδεχτούμε και προσπαθούμε με την πρόοδο του ανθρώπου να τα εξαλείψουμε , έστω να τα μειώσουμε . Οκ … και ; Αυτό θα ισχύει πάντα , οπότε δεν είναι κριτήριο . Κάτι τέτοιο , μιας και είναι εξ ορισμού αρνητικό , θα δημιουργεί προβλήματα σε όποιο μοντέλο και να υπάρξει , άσχετος με την δομή του . Άρα μια κριτική που να το παρουσιάζει σαν κριτήριο είναι άκυρη στο συγκεκριμένο , βρες κάτι άλλο .
Οι ικανότητες να εξωτερικεύσεις τις ιδέες σου και να τις αποδώσεις στο γραπτό λόγο δεν πάνε πακέτο με την ικανότητα να αναλύεις τα στοιχεία , να κατανοείς και δημιουργείς σκέψεις . Αυτό να υποθέσω όμως πως το ξέρεις έτσι και αλλιώς …
lunatic έγραψε:
Θελετε κ αποδειξη? Το βλεπω παντου γυρω μου να συμβαινει... Ακομα δεν θελετε να το δεχτειτε? Στ @ρχιδι@ μου... Σας το πα κ στο αλλο θρεντ οτι απο δω κ περα δεν θα κατσω να ασχολουμε κ πολυ...
Στα @ρχιδι@ μας και μας . Μιας και το ξεκαθαρίσαμε αυτό , θες να συνεχίσουμε την συζήτηση ;
lunatic έγραψε:
Πραγματικα λυπαμαι πολυ για ενα πραγμα... Περιμενα να μιλατε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ σε επιπεδο Venus project... Εσεις μιλατε για την κοινωνια που λεει ο κομουνισμος... 100 φορες χειροτερα δηλαδη απο το venus project....
Ειλικρινά , που διαφωνείς στην κοινωνία που λέει ο κουμμουνισμός ; Άσε την εφαρμογή , στο θεωρητικό κομμάτι ; Γιατί είναι οπισθοδρομικό ;