Το πραγματικό εθνικό θέμα (δρόμοι και οδήγηση)

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος
Facebook ID: 0

Re: Το πραγματικό εθνικό θέμα

Δημοσίευση από Hengeo »

Δείτε και αυτό το βίντεο, αυτό είχα κάπου στο μυαλό μου όταν έγραφα τον τίτλο:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_a2H2Q8r_b0[/youtube]
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro

Δημοσίευση από lunatic »

Τι οδικη παιδεια κ μλκιες? Εδω το glx στα 15χρονα παει συννεφο.... (Ρε παιδια ελεος αυτο το μηχανακι...Ποσα χρονια αντεχει πια...??? ΣΚΥΛΙ)
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

Malefino έγραψε:
Off Topic
Papagalako θέλω να σ'ακούω να του τη βγαίνεις κι άλλο :twisted:
:lol: ok
lunatic έγραψε:
Εσύ ξέρεις πόσα είναι τα αστέρια;
...
1-0 κατά κοινή παραδοχή
lunatic έγραψε:
Ναι αλλά κανένα δικαστήριο δεν θα καταδίκαζε το κράτος αν δεν έφταιγε όντως;
Κοιταξε. Μπορει να στηριχτει κατι τετοιο ως κακοτεχνια του δρομου να κ να κερδισει την δικη αυτος που τρακαρε.Το κοβω πολυ δυσκολο ομως. Αλλα κ παλι φταις εσυ σαν οδηγος που δεν πηρες τις απαραιτητες προφυλαξεις πριν γινει το κακο...
Σου ειπα κ πιο πανω... Ασε τον δρομο κ τ αμαξια... ΕΣΥ κρατας το τιμονι κ ΕΣΥ πατας το γκαζι...
Ναι αλλά το θέμα είναι ακριβώς ότι κρατάς τιμόνι. Όχι τζόιστικ! Αμάξι οδηγάς, όχι αεροπλάνο...
lunatic έγραψε:
Παράδειγμα αυτοκινήτου που δεν είναι σε καλή κατάσταση. Τώρα μου ήρθε κι άλλο παράδειγμα. Τα παλιά αμάξια που είχαν πίσω κίνηση φεύγουν πιο εύκολα στις στροφές.
Καταρχας κ τα καινουρια εχουν. Δευτερουν δεν ισχυει οτι φευγουν περισσοτερο. Βασικα ειναι εντελως λαθος αυτο. Ισα ισα που αν σου φυγει, ειναι πιο ευκολο να το μαζεψεις με πισοκινητο.
Μηχανολόγε μου εσύ! Όχι, η πίσω κίνηση έχει καταργηθεί πολλά χρόνια τώρα, ακριβώς επειδή ήταν επικίνδυνη. Αν και ακόμα κυκλοφορούν αμάξια τέτοιας κοπής. Επίσης όχι απλά φεύγουν περισσότερο αλλά αν φύγουν δεν μαζεύονται κιόλας. Άσε δε αυτά που δεν έχουν και το αντιμπλοκαριστικό σύστημα, το ABS νομίζω. Αν οδηγείς λοιπόν τέτοιο αμάξι υπάρχει κίνδυνος με απότομο φρενάρισμα να κλειδώσουν οι τροχοί.
lunatic έγραψε: @msl
ΦΥΣΙΚΑ κ ΔΕΝ εννοω τετοιες περιπτωσεις. Ειχε την ατυχια να περναει ο ανθρωπος κ επεσε ο δρομος. Νταξει. Μιλαμε για ΣΤΑΤΙΚΕΣ καταστασεις... Οχι να χασεις την Γη κατω απ τα ποδια σου ξαφνικα... Ε πρφανως δεν φταιει ο ατυχος κακομοιρος οδηγος τοτε.
Ναι, περπατούσε με δεδομένο οδόστρωμα και ξαφνικά βρέθηκε μετέορος. Και αυτό τώρα το λέμε καλοί δρόμοι. Δε σου λέω ότι γίνονται καθιζήσεις κάθε τρείς και λίγο, αλλά φαντάσου... Αυτή είναι η athens 2004 των ολυμπιακών αγώνων, της προόδου και του καπιταλισμού. Οκ, μπορεί να υπάρξει και καπιταλισμός με καλούς δρόμους, αστείο ήταν...
lunatic έγραψε: @Malefino
Ρε φιλε τι λες?
Γίνεται για τον Κορίνθου-Πατρών να φταίνε 100% οι οδηγοί????
Αμε πως δεν γινεται?
Είναι πασιφανές και στατιστικά ορθό να λες ότι μια διαδρομή με ανεξήγητα ψηλό ποσοστό ατυχημάτων είναι γιατί όσοι πάνε προς τα κει δεν ξέρουν να οδηγούν. Ξαφνικά όλοι οι παπούδες και οι ραλίστες πήραν το δρόμο για τη Πάτρα. Εμπρός για τη Πάτρα λοιπόν! Άσε μας ρε lunatic βραδιάτικα...
lunatic έγραψε:
Δηλαδή πρέπει να οδηγεί κάποιος σαν βρεγμένη κότα επειδή το κράτος δε βάζει διαζώματα?????
Με 120 ειναι σαν βρεγμενη γατα?
Σαν βρεγμένη κότα είναι πάντως... Και απ αυτά που λες δεν φαίνεται να πηγαίνεις με 120 σαν καλός οδηγός.
lunatic έγραψε:Ναι πρεπει να οδηγει ετσι κ να απαιτει να φτιαχτει καλυτερος δρομος. Οοοοταν φτιαχτει με το καλο ας τρεξει περισσοτερο. Προς το παρον το μονο που μπορει να κανει ειναι να πηγαινει προσεκτικα κ να απαιτει καλυτερου επιπεδου δρομους...
Μα νόμιζα ότι ο καλός οδηγός δεν έχει ανάγκη από καλούς δρόμους. Ότι μπορεί να οδηγήσει και στο κενό δηλαδή. Αν πάει προσεκτικά...
lunatic έγραψε:
Τι πρέπει να γίνει δηλαδή ώστε κάποια στιγμή να κατηγορήσεις το κράτος και γενικά την εξουσία και όχι τους απλούς ανθρώπους?
Καλα τι λες τωρα? Συνεχως κατηγορω την κυβερνηση για πολλα πραγματα.
Ναι, η αλήθεια είναι ότι έχουμε κουραστεί να διαβάζουμε μανιφέστα σου...
lunatic έγραψε:δεν θεωρω το λαδωμα ως κρητηριο... Ετσι κ αλλιως λαδωσεις δε λαδωσεις ΔΕΝ ξερεις να οδηγας με 10 μαθηματα...
Εδω μπορει να μην ξερεις να οδηγας ουτε μετα απο 40 χρονια...
Τι έγινε; Λαδώσαμε, λαδώσαμε;
lunatic έγραψε:http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_722.html
Τι σημαινει ολισθηροτητα του δρομου?
Τώρα αυτό θες όντως να στο εξηγήσω; Φοβάμαι πως ναι...
Γενικά ολισθηρότητα θα πεί ότι γλιστράει... Ομιλείτε ελληνικήν;
Δύο απλές περιπτώσεις. Πες οτι βρέχει. Ο δρόμος πρέπει να έχει ειδική καμπύλωση και να είναι τόσο τραχύς (τουτέστιν κάνει αυλάκια), ώστε να φεύγει το νερό στα πλάγια, στα οποία πλάγια να έχει ανά κάποια μέτρα ξεβούλωτους αγωγούς αποχετευσης.
Άλλο π.χ.
Γενικά ένας δρόμος πρέπει να είναι τραχύς, ώστε να αυξάνει ο συντελεστής τριβής μ. Διαφορετικά, αν ο δρόμος είναι φθαρμένος και λείος σαν καθρέφτης δεν πιάνουν καλά τα φρένα και δεν πατά σωστά στην άσφαλτο η ρόδα.
Κι ακόμα ένα π.χ.
Αν ο δρόμος έχει μπαλόματα (το αν ήταν αστείο) η ρόδα μπορεί να φύγει, ειδικά αν φρενάρεις τη στιγμή που περνάς από μπάλομα σε δρόμο ή ανάποδα, κι ακόμα περισσότερο για τις μηχανές.
Τα ίδια ισχύουν και για τις λακούβες. Όχι ότι έχει στην Ελλάδα, λέμε τώρα.
Άντε, έχω έμπνευση. Κι άλλο π.χ.
Οι δρόμοι, και στο ίσομα, και σε εισόδους κι εξόδους τούνελ δεν πρέπει να δημιουργούν ριπές αέρα. Έχεις παρατηρήσει όταν βγαίνεις απ την έξοδο του μετρό που φυσάει; Ε, φαντάσου το αυτό επί πολλές φορές κι εσύ να πηγαίνεις με κάποια ταχύτητα μεγαλύτερη του βηματισμού προφανώς... Φταίς κι εκεί δηλαδή άμα πέσεις στη μηχανή που περνά από δίπλα σου;
Η κατασκευή δρόμων δεν είναι παιχνίδι. Υπάρχουν άνθρωποι που τα σπουδάζουν όλα αυτά. Ο δρόμος θέλει μελέτη, δεν είναι απλά να ρίξεις λίγη άσφαλτο. Αλλά βέβαια αν πληρώσεις ειδικό θα φας λιγότερα απ' το κονδύλι για το έργο.

Να θυμίσω και τα σημεία που γήνονταο κατολισθίσεις; :mrgreen:
ή που τα δύο ρέματα ξαφνικάν μπαίνουν στο πλύσιμο και γίνονται ένα; Ή τις νησίδες μες τη μέση του πουθενά. Να, μια τέτοια θυμάμαι στην ιερά οδό. Κι άλλη μια στην αλεξάνδρας και μεσογείον.

Καλά ε, σκόνη τον έκανα... Γέεες... :dance:
Άβαταρ μέλους
lunatic

Δημοσίευση από lunatic »

1-0 κατά κοινή παραδοχή
Χαβαη 5-0
Μηχανολόγε μου εσύ! Όχι, η πίσω κίνηση έχει καταργηθεί πολλά χρόνια τώρα, ακριβώς επειδή ήταν επικίνδυνη. Αν και ακόμα κυκλοφορούν αμάξια τέτοιας κοπής. Επίσης όχι απλά φεύγουν περισσότερο αλλά αν φύγουν δεν μαζεύονται κιόλας. Άσε δε αυτά που δεν έχουν και το αντιμπλοκαριστικό σύστημα, το ABS νομίζω. Αν οδηγείς λοιπόν τέτοιο αμάξι υπάρχει κίνδυνος με απότομο φρενάρισμα να κλειδώσουν οι τροχοί.
Ρε συ παπαγαλακο πραγματικα με εκανες κ γελασα. Κ βασικα θα σας πω γιατι γελασα γιατι εχει πλακα. Δεν γελασα με αυτο που λες. Γελασα διοτι η ασχετιλα σου μου θυμισε ενα φιλαρακι μου που ειχε πει μια φορα βλεποντας ενα αυτοκινητο το κορυφαιο "Πωπω ενα διλιτρο 1800αρη..." :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Μιλαμε δεν υπαρχει.....
Λοιπον στο θεμα μας τωρα. Ψαξε για την πισω κινηση κ μην λες τοσο χοντρες βλακειες....
Κ το ABS δεν εχει καμια μα καμια σχεση με την πισω κινηση
Ναι, περπατούσε με δεδομένο οδόστρωμα και ξαφνικά βρέθηκε μετέορος. Και αυτό τώρα το λέμε καλοί δρόμοι. Δε σου λέω ότι γίνονται καθιζήσεις κάθε τρείς και λίγο, αλλά φαντάσου... Αυτή είναι η athens 2004 των ολυμπιακών αγώνων, της προόδου και του καπιταλισμού. Οκ, μπορεί να υπάρξει και καπιταλισμός με καλούς δρόμους, αστείο ήταν...
Καταρχας γινονταν εργα νομιζω... Κ δευτερον οι μηχανικοι δεν ειναι αλαθητοι ξερεις... Εισαι κ στο Πολυτεχνει κ θα πρεπε να το ξερεις αυτο...
Ενα λαθος σε ενα κομματι του δρομου δεν τον κανει ολο λαθος

Είναι πασιφανές και στατιστικά ορθό να λες ότι μια διαδρομή με ανεξήγητα ψηλό ποσοστό ατυχημάτων είναι γιατί όσοι πάνε προς τα κει δεν ξέρουν να οδηγούν. Ξαφνικά όλοι οι παπούδες και οι ραλίστες πήραν το δρόμο για τη Πάτρα. Εμπρός για τη Πάτρα λοιπόν! Άσε μας ρε lunatic βραδιάτικα...
Πωπω δε λες να καταλαβεις...Ωρε ωρες νομιζω οτι το κανεις μονο κ μονο για να μου πας κοντρα γιατι δεν σε εχω για ηλιθιο. Ο δρομος ΔΕΝ ειναι καλος. ΔΕΝ ειπα οτι ειναι καλος. ΚΑΝΕΝΑΣ μα ΚΑΝΕΝΑΣ ομως δεν πεθανε σε αυτον τον δρομο οταν καθοταν δεξια κ πηγαινε με την ησυχια του... Αυτο τα λεει ολα...
Μα νόμιζα ότι ο καλός οδηγός δεν έχει ανάγκη από καλούς δρόμους. Ότι μπορεί να οδηγήσει και στο κενό δηλαδή. Αν πάει προσεκτικά...
Ο καλος οδηγος οδηγαει παντου. Αν ειναι κ καλος ο δρομος, απλα το ευχαριστιεται πιο πολυ κ ειναι κ πιο ασφαλης. Διοτι σε εναν κακο δρομο (πχ Κορινθου Πατρων) μπορει να την πληρωσεις κ χωρις να φταις αν σου βγει ο απεναντι αντιθετο ρευμα...

Τώρα αυτό θες όντως να στο εξηγήσω; Φοβάμαι πως ναι...
Γενικά ολισθηρότητα θα πεί ότι γλιστράει... Ομιλείτε ελληνικήν;
Δύο απλές περιπτώσεις. Πες οτι βρέχει. Ο δρόμος πρέπει να έχει ειδική καμπύλωση και να είναι τόσο τραχύς (τουτέστιν κάνει αυλάκια), ώστε να φεύγει το νερό στα πλάγια, στα οποία πλάγια να έχει ανά κάποια μέτρα ξεβούλωτους αγωγούς αποχετευσης.
Άλλο π.χ.
Γενικά ένας δρόμος πρέπει να είναι τραχύς, ώστε να αυξάνει ο συντελεστής τριβής μ. Διαφορετικά, αν ο δρόμος είναι φθαρμένος και λείος σαν καθρέφτης δεν πιάνουν καλά τα φρένα και δεν πατά σωστά στην άσφαλτο η ρόδα.
Κι ακόμα ένα π.χ.
Αν ο δρόμος έχει μπαλόματα (το αν ήταν αστείο) η ρόδα μπορεί να φύγει, ειδικά αν φρενάρεις τη στιγμή που περνάς από μπάλομα σε δρόμο ή ανάποδα, κι ακόμα περισσότερο για τις μηχανές.
Τα ίδια ισχύουν και για τις λακούβες. Όχι ότι έχει στην Ελλάδα, λέμε τώρα.
Άντε, έχω έμπνευση. Κι άλλο π.χ.
Οι δρόμοι, και στο ίσομα, και σε εισόδους κι εξόδους τούνελ δεν πρέπει να δημιουργούν ριπές αέρα. Έχεις παρατηρήσει όταν βγαίνεις απ την έξοδο του μετρό που φυσάει; Ε, φαντάσου το αυτό επί πολλές φορές κι εσύ να πηγαίνεις με κάποια ταχύτητα μεγαλύτερη του βηματισμού προφανώς... Φταίς κι εκεί δηλαδή άμα πέσεις στη μηχανή που περνά από δίπλα σου;
Η κατασκευή δρόμων δεν είναι παιχνίδι. Υπάρχουν άνθρωποι που τα σπουδάζουν όλα αυτά. Ο δρόμος θέλει μελέτη, δεν είναι απλά να ρίξεις λίγη άσφαλτο. Αλλά βέβαια αν πληρώσεις ειδικό θα φας λιγότερα απ' το κονδύλι για το έργο.

Να θυμίσω και τα σημεία που γήνονταο κατολισθίσεις; :mrgreen:
ή που τα δύο ρέματα ξαφνικάν μπαίνουν στο πλύσιμο και γίνονται ένα; Ή τις νησίδες μες τη μέση του πουθενά. Να, μια τέτοια θυμάμαι στην ιερά οδό. Κι άλλη μια στην αλεξάνδρας και μεσογείον.

Καλά ε, σκόνη τον έκανα... Γέεες... :dance:
Το αστειο ειναι που με εκανες κ σκονη... :lol: :lol:
Αφου εξηγω μονος μου την ολισθηροτητα...Ξερεις να διαβαζεις?
Εκατσες κ εγραψες τοσα πχ για ποιο λογο? Για να μου αποδειξεις οτι οι δρομοι ειναι κακοι... Ε ΑΥΤΟ ΛΕΩ Κ ΓΩ!!!! Οτι ειναι κακοι.... Ξεκολλα λεμε εχεις μπαγκαρει...

ΥΓ: Θελω απο δω κ περα να ξερω οποιος απανταει στο θρεντ να μας λεει κ αν οδηγαει ή οχι. ΑΝ θελει φυσικα...
Παπαγαλακο ειμαι ιδιαιτερα περιεργος για σενα...
papagalakos

lunatic έγραψε:
Ρε συ παπαγαλακο πραγματικα με εκανες κ γελασα.
Τι καλός που είμαι ο μπαγάσας... Κι εσείς με βρίζετε... κλαψ...
lunatic έγραψε: Λοιπον στο θεμα μας τωρα. Ψαξε για την πισω κινηση κ μην λες τοσο χοντρες βλακειες....
Θες να το ψάξεις εσύ γιατί εγώ απλά το ξέρω;
lunatic έγραψε: Κ το ABS δεν εχει καμια μα καμια σχεση με την πισω κινηση
Όχι, έχει να κάνει με το ότι οι τοχοί δεν μπλκάρουν σε απότομο φρενάρισμα. Δεν ξέρεις να διαβάζεις;
lunatic έγραψε:
Καταρχας γινονταν εργα νομιζω... Κ δευτερον οι μηχανικοι δεν ειναι αλαθητοι ξερεις... Εισαι κ στο Πολυτεχνει κ θα πρεπε να το ξερεις αυτο...
Ενα λαθος σε ενα κομματι του δρομου δεν τον κανει ολο λαθος
Όχι αλλά κάτι δείχνει. Στην Αγγλία λες να καταρέουν το ίδιο εύκολα οι δρόμοι;
lunatic έγραψε: Πωπω δε λες να καταλαβεις...Ωρε ωρες νομιζω οτι το κανεις μονο κ μονο για να μου πας κοντρα γιατι δεν σε εχω για ηλιθιο.
Το κάνω και γι αυτό αλλά όντως διαφωνώ.
lunatic έγραψε:Ο δρομος ΔΕΝ ειναι καλος. ΔΕΝ ειπα οτι ειναι καλος.
Καλά, ηέμησε...
lunatic έγραψε:ΚΑΝΕΝΑΣ μα ΚΑΝΕΝΑΣ ομως δεν πεθανε σε αυτον τον δρομο οταν καθοταν δεξια κ πηγαινε με την ησυχια του...
Ότι εσύ δηλαδή τώρα έχεις γνωρίσει όσους πέθαναν σε τροχαίο και ξέρεις ότι ΚΑΝΕΝΑΣ μα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ήταν στη δεξιά λορίδα. Κι εκεί που δεν υπάρχουν λορίδες; :mrgreen:
άλλο και τούτο...
lunatic έγραψε:
Ο καλος οδηγος οδηγαει παντου. Αν ειναι κ καλος ο δρομος, απλα το ευχαριστιεται πιο πολυ
Χύνει κιόλας;
lunatic έγραψε: Το αστειο ειναι που με εκανες κ σκονη... :lol: :lol:
Αφου εξηγω μονος μου την ολισθηροτητα...Ξερεις να διαβαζεις?
Δεν εξηγείς τι είναι. Ρωτάς αν βρέχει.
lunatic έγραψε:ΥΓ: Θελω απο δω κ περα να ξερω οποιος απανταει στο θρεντ να μας λεει κ αν οδηγαει ή οχι. ΑΝ θελει φυσικα...
Παπαγαλακο ειμαι ιδιαιτερα περιεργος για σενα...
Εγώ λάδωσα. Οδηγάω γενικά, όποτε δε βαριέμαι...
Άβαταρ μέλους
lunatic

Δημοσίευση από lunatic »

Θες να το ψάξεις εσύ γιατί εγώ απλά το ξέρω;
Ρε συ τι λες τωρα? Δεν ισχυουν αυτα που λες. Η πισω κινηση δεν εχει καταργηθει. Καθε αλλο μαλιστα. Συνεχιζει κανονικα. Απλα δεν μπαινει στα συμβατικα αυτοκινητα λογω κοστους.
Όχι, έχει να κάνει με το ότι οι τοχοί δεν μπλκάρουν σε απότομο φρενάρισμα. Δεν ξέρεις να διαβάζεις;
Ε τωρα μπηκα στο κεφαλαιο με τα διφθογκα... Δυσκολευομαι λιγο ακομα... Να η Λολα με το τοπι κλπ...χαχαχα
Απλα το "αυτα" που λες ετσι οπως το διαβασα νομιζα οτι ελεγες τα πισωκινητα
Ότι εσύ δηλαδή τώρα έχεις γνωρίσει όσους πέθαναν σε τροχαίο και ξέρεις ότι ΚΑΝΕΝΑΣ μα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ήταν στη δεξιά λορίδα. Κι εκεί που δεν υπάρχουν λορίδες; :mrgreen:
άλλο και τούτο...
Δεν γινεται μετωπικη οταν εισαι τερμα δεξια...

Μου κανει εντυπωση που οδηγας
papagalakos

ρε lunatic.μονο μετωπικα τρακαρει ο κοσμος; θα βαλω τα κλαματα...
Άβαταρ μέλους
Ih8 mags
Real Name: ...........................................

Δημοσίευση από Ih8 mags »

Τούτο το τόπικ μου θυμίζει μια ατάκα που είχε πει ο φυσικός μου στο σχολείο σε συζήτηση για τα αυτοκίνητα.Είχε πει πώς σε ότι προσπέκτους κοιτάξεις θα δεις το 0-100 σε πόσα δεύτερα το κάνει αλλά ποτέ το χρόνο που κάνει για να πάει απο 100 στα 0..
Σαφώς κύριος υπαίτιος για τα ατυχήματα είναι οι οδηγοί αλλά το όλο οδικό δίκτυο βοηθάει πολύ.Πόσες φορές έχετε βγει σε στοπ όπου δεν έχει ορατότητα και το καθρευτάκι που χουν βάνει έχει θαμπώσει στραβώσει κτλ και αναγκαστικά βγαίνετε δειλά δειλά κάνοντας το σταυρό μη σας στουκάρει κανείς? Πόσες φορές έχετε πέσει πίσω από μαλ...α που είτε γιατί μιλάει σε κινητό ή είναι πιώμα,πηγαίνει επικίνδυνα αργά και φρενάρει καθε τρεις και λίγο ή φέρνει οκτάρια ή όλα αυτά τα καλά σε δρόμο σαν τον κορίνθου πατρών..θα ρισκάρεις όλη τη διαδρομή να κοπανήσεις τον μπροστά ή θα ρισκάρεις 2 λεπτά να τον προσπεράσεις?Εγώ προσωπικά σε αυτή τη περίπτωση ρισκάρω να κάνω τη προσπέραση.Γενικά όμως οι Έλληνες δεν έχουμε κοινή λογική στα στοιχειώδη,στην οδήγηση θα κολλήσουμε?Προσθέτουμε και τους χάλια δρόμους μας και τι έχουμε?
Όσο για την πίσω κίνηση, δεν έχει απαγορευτεί, αφού οι μερσέντες (πλην Α,Β κλας και οι μπε εμ βε(πλην του κούπερ) έχουν κίνηση στους πίσω τροχούς αν δε κάνω λάθος.
Who let the Toon doon?
Shit shit Shearer
Άβαταρ μέλους
lunatic

Δημοσίευση από lunatic »

Κ οχι μονο αυτες.... RX8 MX5 S2000 350Z κ πολλα αλλα...Ολα πισωκουνες...

Καλα το ειπες. Το οδικο δικτυο βοηθαει πολυ. Αλλα οπως κ να χει η ευθηνη ειναι στον οδηγο.

Τι εννοεις ρισκαρεις να κανεις την προσπεραση? Στην προσπεραση δεν ρισκαρουμε ΠΟΤΕ. Παντα ειμαστε σιγουροι. Αλλιως δεν την κανουμε. Κ αν δεν μπορεις σε καποιο σημειο του δρομου να εισαι σιγουρος απλα αφηνεις τον μπροστινο να παει αρκετα πιο μπροστα κ δεν κολλας πισω του...
papagalakos

lunatic έγραψε:Κ οχι μονο αυτες.... RX8 MX5 S2000 350Z κ πολλα αλλα...Ολα πισωκουνες...
Ρε έλεος, δεν βγήκε και γκιλοτίνα για όσους φτιάχνουν πισωκίνητα. Αλλά τα πισωκίνητα είναι πλέον όσα και αυτά χωρίς αερόσακους και με αυτό που δεν έχουν υδραυλικό τιμόνι. Λίγα. Κι αν επιμένεις ότι είναι πολλά ενισχύεις το επιχείρημά μου ότι πολλά αμάξια ευθύνονται για τα τροχαία.
lunatic έγραψε: Καλα το ειπες. Το οδικο δικτυο βοηθαει πολυ. Αλλα οπως κ να χει η ευθηνη ειναι στον οδηγο.
Δε μου λες, το κάνεις και στα μαθηματικά αυτό; Δηλαδή προσθέτεις έναν αριθμό σε έναν άλλο και το αποτέλεσμα είναι ο αρχικός αριθμός; Εξαιρουμένου του 0.
lunatic έγραψε: Τι εννοεις ρισκαρεις να κανεις την προσπεραση? Στην προσπεραση δεν ρισκαρουμε ΠΟΤΕ. Παντα ειμαστε σιγουροι. Αλλιως δεν την κανουμε. Κ αν δεν μπορεις σε καποιο σημειο του δρομου να εισαι σιγουρος απλα αφηνεις τον μπροστινο να παει αρκετα πιο μπροστα κ δεν κολλας πισω του...
Εννοεί ότι καμιά φορά το να μείνεις πίσω απ' αυτόν είναι το ίδιο επικύνδυνο με το δρόμο που δε σου δίνει δυνατότητα προσπέρασης και σε καταδικάζει πίσω απ' τον μεθυσμένο. Και το να αφήσεις απόσταση δεν είναι πάντα εύκολο. Ειδικά αν πηγαίνει σιγά εσύ πόσο θα κόψεις ακόμα; Κι αυτοί που είναι απόπίσω σου;
Άβαταρ μέλους
lunatic

Δημοσίευση από lunatic »

Ρε έλεος, δεν βγήκε και γκιλοτίνα για όσους φτιάχνουν πισωκίνητα. Αλλά τα πισωκίνητα είναι πλέον όσα και αυτά χωρίς αερόσακους και με αυτό που δεν έχουν υδραυλικό τιμόνι. Λίγα. Κι αν επιμένεις ότι είναι πολλά ενισχύεις το επιχείρημά μου ότι πολλά αμάξια ευθύνονται για τα τροχαία.
Λοιπον κοιταξε να δεις. Κρατιεμαι τοσα ποστ να ειμαι ευγενικος... Αλλα οταν σου λενε κατι κ δεν ακους ε εκει παει πολυ... Εισαι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ μιλαμε... ΔΕΝ ξερεις τι σου γινεται απο αυτοκινητα... Αυτο που λες ειναι απο τις μεγαλυτερες βλακειες που εχω ακουσει για τα αυτοκινητα... Πραγματικα...
Δε μου λες, το κάνεις και στα μαθηματικά αυτό; Δηλαδή προσθέτεις έναν αριθμό σε έναν άλλο και το αποτέλεσμα είναι ο αρχικός αριθμός; Εξαιρουμένου του 0.
Αλλο τα μαθηματικα. Καμια σχεση.. Θα σου φερω ενα παραδειγμα μηπως κ αρχισεις να καταλαβαινεις.
Εχεις 2 ηλεκτροφορα καλωδια. Το ενα ειναι γυμνο. Το ακουμπας κ μενεις εκει. Το αλλο κανονικα μονομενο κ ολα το πιανεις κ δεν παθαινεις τιποτα.
Αν πας εσυ κ πιασεις το γυμνο καλωδιο κ πεθανεις, θα φταιει το καλωδιο?
Με δουλευεις? Αφου ξερεις οτι ειναι γυμνο κ εχει ρευμα.
Ε δες ως γυμνο καλωδιο την Κορινθου Πατρων. Απλα χρειαζεται περισσοτερη προσοχη απο αλλους δρομους.
Εννοεί ότι καμιά φορά το να μείνεις πίσω απ' αυτόν είναι το ίδιο επικύνδυνο με το δρόμο που δε σου δίνει δυνατότητα προσπέρασης και σε καταδικάζει πίσω απ' τον μεθυσμένο. Και το να αφήσεις απόσταση δεν είναι πάντα εύκολο. Ειδικά αν πηγαίνει σιγά εσύ πόσο θα κόψεις ακόμα; Κι αυτοί που είναι απόπίσω σου;
Ναι προφανως καταλαβα τι εννοει κ εχω βρεθει πολλες φορες σε αυτη την θεση... Το να αφησεις αποσταση ειναι πανευκολο...
Αν πηγαινει τοοοοσο σιγα που να μην μπορεις να κοψεις κ να περιμενεις την καταλληλη στιγμη να προσπερασεις ε απλα θα πηγαινει σαν χελωνα οποτε προσπερνας μπαμ μπαμ... Δεν γινεται να πηγαινει τοοοοσο αργα που να μην μπορεις να αφησεις αποσταση...
Οι αλλοι που ειναι απο πισω απλα θα κοψουν κ αυτοι κ αν θελουν ας σε περασουν.... Προβλημα τους αν θελουν να παιξουν το κεφαλι του κορονα γραμματα κ δεν μπορουν να περιμενουν κανα δυο χιλιομετρα να βρεθει το καταλληλο σημειο για προσπερασει...
Άβαταρ μέλους
otinanai
Real Name: χμ..αλεξανδρος

Δημοσίευση από otinanai »

lunatic έγραψε:

Λοιπον κοιταξε να δεις. Κρατιεμαι τοσα ποστ να ειμαι ευγενικος... Αλλα οταν σου λενε κατι κ δεν ακους ε εκει παει πολυ... Εισαι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ μιλαμε... ΔΕΝ ξερεις τι σου γινεται απο αυτοκινητα... Αυτο που λες ειναι απο τις μεγαλυτερες βλακειες που εχω ακουσει για τα αυτοκινητα... Πραγματικα...
η σταγονα που ξεχειλισε το ποτηρι.. ε lunatic?
ηρεμησε λιγο σχετικε..
It's only after we've lost everything that we are free to do anything
[imgr 500x180]http://img.buzznet.com/assets/imgx/2/1/ ... 035284.jpg[/imgr]
Άβαταρ μέλους
lunatic

Δημοσίευση από lunatic »

otinanai εχεις να πεις κατι πανω στο θεμα? Οχι ε? Κριμααααα..... :roll:
Άβαταρ μέλους
Ih8 mags
Real Name: ...........................................

Δημοσίευση από Ih8 mags »

Λουνατικ, τρόπος του λέγειν το ρισκάρεις για τη προσπέραση προφάνως δε τη κάνεις αν δεν είσαι σίγουρος σε τέτοιο δρόμο ,στην ούσια ήθελα να πω ότι καμιά φορά,καμιά και το τονίζω, είναι καλύτερα να κάνεις μια πιο επικίνδυνη προσπέραση.
Who let the Toon doon?
Shit shit Shearer
Άβαταρ μέλους
lunatic

Δημοσίευση από lunatic »

Ναι κυριες και κυριοι ειναι ΕΔΩ!!! Να λοιπον το "Εθνικο Θεμα 1&2" του Ιαβερη... Διαβαστε τα κ τα 2... Αξιζουν πραγματικα....
Τα εβαλα σε ενα ραρ κ τα 2 για να μειωθει λιγο το μεγεθος. 2 pdf ειναι μεσα.
Αυτα τα βιβλιαρακια ειχαν βγει κ μοιραζονταν δωρεαν πριν 4 χρονια περιπου
http://www.mediafire.com/?wo2nqm005zg
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος lunatic την Τρί Απρ 13, 2010 1:12 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”