Αχρήματη κοινωνία

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro
Facebook ID: 0

Re: Αχρήματη κοινωνία

Δημοσίευση από lunatic »

Αυτό είναι άλλα ενδιαφέροντα. Το πρόβλημα με 'σένα είναι ότι προσπαθείς να μεταφέρεις ένα σύστημα στη σημερινή πραγματικότητα και κουλτούρα που έχει διαμορφώσει ένα άλλο σύστημα.
Τι αλλα ενδιαφεροντα ρε ανθρωπε? Δεν καταλαβαινω. Πως θα μου λυσεις αυτο το προβλημα σε εκεινη την κοινωνια? Το να εχω φεραρι λεω.
Φιλανθρωπία είναι αυτό. Όχι σοσιαλισμός. Ο σοσιαλισμός δεν θα ρωτήσει, ούτε θα περιμένει την καλή διάθεση του ιδιοκτήτη. Θα καταργήσει τον ιδιοκτήτη.
Δες το ντοκιμαντερ για να δεις κ καλυτερα αυτο που ειπα κ θα δεις οτι ειναι καθαρα σοσιαλισμος.
Εξορισμού αυτό είναι καπιταλισμός. Αν δεν δίνει ψίχουλα δεν θα έχει κέρδος κι αν δεν έχει κέρδος δεν έχει νόημα ύπαρξης. Αν δίνει καλούς μισθούς αυτό αφενός είναι φιλανθρωπία, αφετέρου δεν αναιρεί το γεγονός ότι αυτός εξακολουθεί να κερδίζει από τον κόπο των εργαζομένων του.
Το να λες ότι ο καπιταλισμός δεν σημαίνει εκμετάλευση είναι απλά αστείο και δεν θα μπω καν στη διαδικασία να υποστηρίξω κάτι που αναγνωρίζουν οι ίδιοι οι αστοί οικονομολόγοι.
Πρωτον. Αν δεν δινει ψιχουλα κ παλι εχει κερδος
Δευτερον. Δεν μιλαω για παχουλους μισθους. Μιλαω για ΙΣΟΥΣ μισθους σε ολους... Κ αυτος δεν θα καθεται.Θα δουλευει κ αυτος.
Τριτον. Το καπιταλιστικο συστημα απλα επιτρεπει σε καποιον να κανει οτι δουλεια θελει. Δεν επιβαλει σε κανεναν να εκμεταλλευεται τους αλλους. Ο καπιταλισμος σε συνδιασμο με το τραπεζικο συστημα εχουν προκαλεσει αυτην την καταντια σημερα. Θα πρεπει να αλλαξει ριζικα η κατασταση... Αλλα στην καινουρια κοινωνια θεωρω απαραιτητο να μπορει να κανει ο καθενας οτι θελει. Κατι που ειναι καπιταλιστικο στοιχειο.
Ένας αχταρμάς δηλαδή. Ένα μπάχαλο. Δεν αμφέβαλα. Με την τρικυμιώδη λογική σου αυτό ταιριάζει. Αν και κάτι τέτοιο είναι η Ελλάδα. Έχει κάτι από αναρχία, κάτι από αμφισβήτηση νόμων στη πράξη, κάτι από οχαδερφισμό, κάτι από εκμετάλευση... Είναι το ονειρεμένο μπάχαλο.
Γιατι ρε ανθρωπε να ειναι αχταρμας? Παιρνεις τα καλα του καθε συστηματος. Κανενα συστημα δεν ειναι καλο απο μονο του
μ@λ@κίες έχεις αναφέρει.
οκ
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

Είσαι τραγικός, το ξέρεις;
lunatic έγραψε:
Αυτό είναι άλλα ενδιαφέροντα. Το πρόβλημα με 'σένα είναι ότι προσπαθείς να μεταφέρεις ένα σύστημα στη σημερινή πραγματικότητα και κουλτούρα που έχει διαμορφώσει ένα άλλο σύστημα.
Τι αλλα ενδιαφεροντα ρε ανθρωπε? Δεν καταλαβαινω. Πως θα μου λυσεις αυτο το προβλημα σε εκεινη την κοινωνια? Το να εχω φεραρι λεω.
Το να μην έχεις φεράρι είναι πρόβλημα σε αυτό το σύστημα. Όπως πρόβλημα σε αυτό το σύστημα είναι να μην έχεις παραπάνω από όσα χρειάζεσαι.
lunatic έγραψε:
Φιλανθρωπία είναι αυτό. Όχι σοσιαλισμός. Ο σοσιαλισμός δεν θα ρωτήσει, ούτε θα περιμένει την καλή διάθεση του ιδιοκτήτη. Θα καταργήσει τον ιδιοκτήτη.
Δες το ντοκιμαντερ για να δεις κ καλυτερα αυτο που ειπα κ θα δεις οτι ειναι καθαρα σοσιαλισμος.
Ό,τι πεις Μαρξ.
lunatic έγραψε:
Εξορισμού αυτό είναι καπιταλισμός. Αν δεν δίνει ψίχουλα δεν θα έχει κέρδος κι αν δεν έχει κέρδος δεν έχει νόημα ύπαρξης. Αν δίνει καλούς μισθούς αυτό αφενός είναι φιλανθρωπία, αφετέρου δεν αναιρεί το γεγονός ότι αυτός εξακολουθεί να κερδίζει από τον κόπο των εργαζομένων του.
Το να λες ότι ο καπιταλισμός δεν σημαίνει εκμετάλευση είναι απλά αστείο και δεν θα μπω καν στη διαδικασία να υποστηρίξω κάτι που αναγνωρίζουν οι ίδιοι οι αστοί οικονομολόγοι.
Πρωτον. Αν δεν δινει ψιχουλα κ παλι εχει κερδος
Αν δίνει ψίχουλα έχει μεγαλύτερο.
lunatic έγραψε: Δευτερον. Δεν μιλαω για παχουλους μισθους. Μιλαω για ΙΣΟΥΣ μισθους σε ολους... Κ αυτος δεν θα καθεται.Θα δουλευει κ αυτος.
Εγώ όμως μιλάω για παχουλούς (παχειλούς) μισθους. Ακόμα δε μιλάω μόνο για ισότητα, αλλά και για μη εκμετάλευση. Εσύ μιλάς για πιο ανθρώπινο καπιταλισμό. Αλλά καπιταλισμό.
lunatic έγραψε: Τριτον. Το καπιταλιστικο συστημα απλα επιτρεπει σε καποιον να κανει οτι δουλεια θελει.
καλό κι αυτό. πόσοι ταξιτζίδες έχουν πτυχία; με ποσοστό ανεργίας 10%; δεν νοομίζω...
lunatic έγραψε: Δεν επιβαλει σε κανεναν να εκμεταλλευεται τους αλλους.
επιβάλει την εκμετάλευση σαν σχεση παραγογής. δεν ειναι ατομικο αλλα κοινωνικο θεμα. μπορει εσυ να εισαι ελευθερος επαγγελματιας και να μην εκμεταλευεσαι κανεναν. μπορει να εχεις πιασει και την καλη κι ουτε να σε εκμεταλευονται, πολυ. αυτο ομως δεν αντανακλαται σε ολη τη κοινωνια. δεν αλλαζει ξαφνικα ενασυστημα που κρατιεται με τετοια βια και σοφια.
lunatic έγραψε:
Ένας αχταρμάς δηλαδή. Ένα μπάχαλο. Δεν αμφέβαλα. Με την τρικυμιώδη λογική σου αυτό ταιριάζει. Αν και κάτι τέτοιο είναι η Ελλάδα. Έχει κάτι από αναρχία, κάτι από αμφισβήτηση νόμων στη πράξη, κάτι από οχαδερφισμό, κάτι από εκμετάλευση... Είναι το ονειρεμένο μπάχαλο.
Γιατι ρε ανθρωπε να ειναι αχταρμας? Παιρνεις τα καλα του καθε συστηματος. Κανενα συστημα δεν ειναι καλο απο μονο του
καλα, πάω για υπνο
Άβαταρ μέλους
lunatic

Δημοσίευση από lunatic »

Το να μην έχεις φεράρι είναι πρόβλημα σε αυτό το σύστημα. Όπως πρόβλημα σε αυτό το σύστημα είναι να μην έχεις παραπάνω από όσα χρειάζεσαι.
Ναι αλλα εγω θελω Φεραρι... Ειναι θεμα αναγκης.

Εγώ όμως μιλάω για παχουλούς (παχειλούς) μισθους. Ακόμα δε μιλάω μόνο για ισότητα, αλλά και για μη εκμετάλευση. Εσύ μιλάς για πιο ανθρώπινο καπιταλισμό. Αλλά καπιταλισμό
Οοοοχι... Δεν μιλησα για καπιταλισμο... Μιλησα για 1 στοιχειο του καπιταλισμου... Εχει διαφιρα.
lunatic wrote:Τριτον. Το καπιταλιστικο συστημα απλα επιτρεπει σε καποιον να κανει οτι δουλεια θελει.

καλό κι αυτό. πόσοι ταξιτζίδες έχουν πτυχία; με ποσοστό ανεργίας 10%; δεν νοομίζω...
Θεωρητικα το κανει τουλαχιστον... Στην πραξη ειπαμε ειναι χαλια το θεμα....
επιβάλει την εκμετάλευση σαν σχεση παραγογής. δεν ειναι ατομικο αλλα κοινωνικο θεμα. μπορει εσυ να εισαι ελευθερος επαγγελματιας και να μην εκμεταλευεσαι κανεναν. μπορει να εχεις πιασει και την καλη κι ουτε να σε εκμεταλευονται, πολυ. αυτο ομως δεν αντανακλαται σε ολη τη κοινωνια. δεν αλλαζει ξαφνικα ενασυστημα που κρατιεται με τετοια βια και σοφια.
Οχι δεν την επιβαλλει. Ειναι στο χερι του καθενος να ειναι δικαιος με τους ανθρωπους που δουλευουν μαζι του στην επιχείρηση του.
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

lunatic έγραψε: Ναι αλλα εγω θελω Φεραρι... Ειναι θεμα αναγκης.
Είναι πλαστή ανάγκη.
lunatic έγραψε: Οοοοχι... Δεν μιλησα για καπιταλισμο... Μιλησα για 1 στοιχειο του καπιταλισμου... Εχει διαφιρα.
Μίλησες για το συγκεκριμένο στοιχείο που ορίζει τον καπιταλισμό. Καπιταλισμός στη βάση του είναι ακριβώς αυτό, μισθοτή εργασία αμοιβώμενη λιγότερο από όσο αξίζει.
lunatic έγραψε:
lunatic wrote:Τριτον. Το καπιταλιστικο συστημα απλα επιτρεπει σε καποιον να κανει οτι δουλεια θελει.

Θεωρητικα το κανει τουλαχιστον... Στην πραξη ειπαμε ειναι χαλια το θεμα....
Ρε φίλε εδώ θα μας τρελάνεις. Λίγο πιο πάνω εσύ δεν είπες ότι δεν σε ενδιαφέρει ένα σύστημα σε θεωρητική βάση αλλά θες να εφαρμόζεται;
Ο καπιταλισμός ούτε θεωρητικά ούτε πρακτικά σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις αυτό που θες. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κάθε φορά ότι σε εμποδίζει, αλλά δεν το προυποθέται. Αν σκεφτείς δε ότι χρειάζεται υψηλό ποσοστό ανέργων ώστε να κινούνται με άνεση οι μισθοί σε χαμηλά επίπεδα, τότε γι' αυτό το σήμερα 10% δεν υπάρχει καν δουλειά. Ακόμη όσοι κάνουν σήμερα δουλειές αγγαρίας, όπως π.χ. είχες πει εσύ πριν σκουπιδιάριδες, αυτοί είναι καταδικασμένοι για πάντα σκουπιδιάριδες.
lunatic έγραψε:
Οχι δεν την επιβαλλει. Ειναι στο χερι του καθενος να ειναι δικαιος με τους ανθρωπους που δουλευουν μαζι του στην επιχείρηση του.
Αν επιμένεις σε αυτό δεν υπάρχει βάση για συζήτηση.
Άβαταρ μέλους
lunatic

Δημοσίευση από lunatic »

Είναι πλαστή ανάγκη.
Τι πλαστη ρε αγορι μου? Αν δεν το εχεις δεν μπορεις να το καταλαβεις. Λοιπον ακου για να μαθαινεις κ 2 πραγματα. ΚΑΘΕ ανθρωπος εχει την "πουτανα" του. Τι σημαινει αυτο? Οτι καθε ανθρωπος εχει κατι για το οποιο εχει κολλημα. Εμενα κ πολλων ανθρωπων το κολλημα μου ειναι το αμαξι. Εσενα προφανως οχι συμφωνα κ με αυτα που γραφεις στο αλλο θρεντ με τα τροχαια... Γι αυτο δεν μπορεις να καταλαβεις. Κ μην μου πεις οτι σε εκεινη την ιδανικη κοινωνια θα με ειχαν ρομποτακι απο μικρο για να μην ζηταω γαματα αμαξια... Αυτο ειπαμε μονο ελευθερια δεν ειναι...
Μίλησες για το συγκεκριμένο στοιχείο που ορίζει τον καπιταλισμό. Καπιταλισμός στη βάση του είναι ακριβώς αυτό, μισθοτή εργασία αμοιβώμενη λιγότερο από όσο αξίζει.
Λοιπον κοιταξε γιατι δεν μπορεις να καταλαβεις κιολας... Δεν ειμαι υπερ του καπιταλισμου. Οκ? Καλα ως εδω?
Ειμαι υπερ του να εχει την δυνατοτητα ο καθενας να κανει οτι του αρεσει. Καλα μεχρι κ δω?
Αυτο το στοιχειο ειναι καπιταλιστικο.
Συμπερασμα λοιπον. Δεν μ αρεσει ο καπιταλισμος αλλα στην δικη μου ιδανικη κοινωνια θα εβαζα αυτο το συγκεκριμενο στοιχειο κ ας ειναι καπιταλιστικο. Απλα πραγματακια...

Αυτο το στοιχειο δεν αναγκαζει κανεναν εργοδοτη να αδικει τους υπαλληλους του. Για το αν θα το κανει ή οχι δεν ευθυνεται αυτο καθ αυτο το στοιχειο που μου αρεσει. Ευθυνεται η παιδεια κ το αισθημα δικαιοσυνης που εχει ο καθενας.
Ρε φίλε εδώ θα μας τρελάνεις. Λίγο πιο πάνω εσύ δεν είπες ότι δεν σε ενδιαφέρει ένα σύστημα σε θεωρητική βάση αλλά θες να εφαρμόζεται;
Ε αυτο λεω κ δω. Για την εφαρμογη μιλαω. Δεν εφαρμοζεται δικαια. Αυτο λεω...
Προφανως δεν υπαρχει αν επιμενεις εσυ στο αντιθετο... Αφου σου απεδειξα ηδη οτι μπορει να γινει κ να παραγινει....
Άβαταρ μέλους
Glaurung
Real Name: ....

Δημοσίευση από Glaurung »

lunatic έγραψε: Τι πλαστη ρε αγορι μου? Αν δεν το εχεις δεν μπορεις να το καταλαβεις. Λοιπον ακου για να μαθαινεις κ 2 πραγματα.
Εσύ και ο Βέμπερ . Όλη αυτή η γνώση σου για πολιτική , ψυχολογία και κοινωνιολογία προέρχεται καθόλου από διάβασμα ή είναι η κλασική ελληνική παντογνωσία ;
lunatic έγραψε: ΚΑΘΕ ανθρωπος εχει την "πουτανα" του. Τι σημαινει αυτο? Οτι καθε ανθρωπος εχει κατι για το οποιο εχει κολλημα. Εμενα κ πολλων ανθρωπων το κολλημα μου ειναι το αμαξι. Εσενα προφανως οχι συμφωνα κ με αυτα που γραφεις στο αλλο θρεντ με τα τροχαια... Γι αυτο δεν μπορεις να καταλαβεις. Κ μην μου πεις οτι σε εκεινη την ιδανικη κοινωνια θα με ειχαν ρομποτακι απο μικρο για να μην ζηταω γαματα αμαξια... Αυτο ειπαμε μονο ελευθερια δεν ειναι...
Πολύ συχνά επαναλαμβάνεις το κομμάτι με τα ρομποτάκια . Θεωρείς ότι αυτό είναι χαρακτηριστικό του κουμμουνισμού ; Της αναρχίας ; Έχεις διαβάσει τίποτα για αυτά ; Έχεις μελετήσει προσπάθειες εφαρμογής τις ιδεολογίας ; Γιατί μου φαίνεται ότι πολύ απλά έχεις στο μυαλό σου : κουμμουνισμός <=> Σοβιετική ένωση => κακοοοοο .Επίσης , ναι ρε φίλε , είναι πλαστή ανάγκη . Νομίζεις ότι άμα ήσουν στην αρχαία Ρώμη θα είχες βίτσιο εσύ με τα άρματα ; Το ότι την έχεις εσωτερικεύσεις και την θεωρείς χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς σου ,όχι τις ανάγκες που σου ικανοποιεί ψυχολογικά ένα μαμάτο αυτοκίνητο αλλά την ίδια την ανάγκη για ένα μαμάτο αυτοκίνητο , είναι απλώς αδυναμία να καταλάβεις καλύτερα τον εαυτό σου . Εσύ μπορεί να έχεις ανάγκη , θεωρητικά λέω και όχι προσωπικά για εσένα , να σε προσέχουν και να είσαι αρεστός , κάτι που μπορείς να το κάνεις με μια Πόρσε .Δεν είναι ανάγκη σου η Πόρσε σου όμως .
lunatic έγραψε: Λοιπον κοιταξε γιατι δεν μπορεις να καταλαβεις κιολας... Δεν ειμαι υπερ του καπιταλισμου. Οκ? Καλα ως εδω?
Ειμαι υπερ του να εχει την δυνατοτητα ο καθενας να κανει οτι του αρεσει. Καλα μεχρι κ δω?
Αυτο το στοιχειο ειναι καπιταλιστικο.
Συμπερασμα λοιπον. Δεν μ αρεσει ο καπιταλισμος αλλα στην δικη μου ιδανικη κοινωνια θα εβαζα αυτο το συγκεκριμενο στοιχειο κ ας ειναι καπιταλιστικο. Απλα πραγματακια...
Γιατί θα αρχίσω να απελπίζομαι , γιατί είναι αυτό καπιταλιστικό στοιχείο ;;; Αντιθέτως , ο καπιταλισμός προωθεί αυτή ακριβώς την ψευδαίσθηση του αυτοδημιούργητου άντρα γιατί δεν ισχύει . Θα μας τρελάνεις ;
lunatic έγραψε:Αυτο το στοιχειο δεν αναγκαζει κανεναν εργοδοτη να αδικει τους υπαλληλους του. Για το αν θα το κανει ή οχι δεν ευθυνεται αυτο καθ αυτο το στοιχειο που μου αρεσει. Ευθυνεται η παιδεια κ το αισθημα δικαιοσυνης που εχει ο καθενας.
Για την φουκαριάρα την μάνα του θα το κάνει . Δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι προσπαθείς να πεις (άλλο η κατανόηση και άλλο η διαφωνία ) . Αυτό που λες είναι 100% εκτός .

lunatic έγραψε:
Προφανως δεν υπαρχει αν επιμενεις εσυ στο αντιθετο... Αφου σου απεδειξα ηδη οτι μπορει να γινει κ να παραγινει....
Σταμάτα αυτό με τις αποδείξεις , μειώνεις τον εαυτό σου στα μάτια του συνομιλητή . Σε τέτοια θέματα δε υπάρχουν αποδείξεις , κατάλαβέ το . Εσύ φτιάχνεις ένα συλλογισμό , τον ονομάζεις απόδειξη και τελειώνεις . «Αφού έχει αποδειχτεί τι δεν καταλαβαίνουν οι υπόλοιποι ;»
Άβαταρ μέλους
lunatic

Δημοσίευση από lunatic »

Πολύ συχνά επαναλαμβάνεις το κομμάτι με τα ρομποτάκια . Θεωρείς ότι αυτό είναι χαρακτηριστικό του κουμμουνισμού ; Της αναρχίας ; Έχεις διαβάσει τίποτα για αυτά ; Έχεις μελετήσει προσπάθειες εφαρμογής τις ιδεολογίας ; Γιατί μου φαίνεται ότι πολύ απλά έχεις στο μυαλό σου : κουμμουνισμός <=> Σοβιετική ένωση => κακοοοοο .Επίσης , ναι ρε φίλε , είναι πλαστή ανάγκη . Νομίζεις ότι άμα ήσουν στην αρχαία Ρώμη θα είχες βίτσιο εσύ με τα άρματα ; Το ότι την έχεις εσωτερικεύσεις και την θεωρείς χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς σου ,όχι τις ανάγκες που σου ικανοποιεί ψυχολογικά ένα μαμάτο αυτοκίνητο αλλά την ίδια την ανάγκη για ένα μαμάτο αυτοκίνητο , είναι απλώς αδυναμία να καταλάβεις καλύτερα τον εαυτό σου . Εσύ μπορεί να έχεις ανάγκη , θεωρητικά λέω και όχι προσωπικά για εσένα , να σε προσέχουν και να είσαι αρεστός , κάτι που μπορείς να το κάνεις με μια Πόρσε .Δεν είναι ανάγκη σου η Πόρσε σου όμως .
Οχι δεν τον συνδεω με την ΕΣΣΔ ουτε με την Κινα σημερα... Καμια σχεση. Απλα θεωρω μια κοινωνια που ολοι θα εχουν το ιδιο σπιτι, ιδιο αμαξι κλπ πολυ ρομποτοποιημενη.
Κ η αναγκη για αμαξι πλαστη ειναι... Βολευομαστε κουτσα στραβα κ με τα ΜΜΜ...Ειδικα σε εκεινη την κοινωνια που τα ΜΜΜ θα ειναι κ καλυτερα... Η αναγκη για ηλεκτρισμο ειναι πλαστη...Κ η λαμπα πετρελαιου μια χαρα δουλεια κανει...
Αυτα για τις πλαστες αναγκες τα εχω ακουσει απο πολλους κομμουνιστες... Κ συμφωνω οτι πολλες αναγκες ειναι πλαστες κ αυτο οδηγει σε υπερκαταναλωση... Αλλα καποιες δεν ειναι... Ξεκολληστε λιγο... Επειδη δεν ειχαμε αμαξι πριν 200 χρονα δεν σημαινει οτι τωρα ειναι πλαστη αναγκη...
Γιατί θα αρχίσω να απελπίζομαι , γιατί είναι αυτό καπιταλιστικό στοιχείο ;;; Αντιθέτως , ο καπιταλισμός προωθεί αυτή ακριβώς την ψευδαίσθηση του αυτοδημιούργητου άντρα γιατί δεν ισχύει . Θα μας τρελάνεις ;
Α δεν ειναι καπιταλιστικο στοιχειο? Νταξει το ιδιο στοιχειο παντως συμφωνουμε οτι θα επρεπε να ειναι κ στην ιδανικη κοινωνια στην οποια αναφερομαστε. Η ελευθερη επιλογη εργασιας δηλαδη. Μηπως ειναι κομμουνιστικο στοιχειο? Στην τελικη κιολας δε με νοιαζει κ τι στοιχειο ειναι. Εμενα μ αρεσει κ το θελω.
Σταμάτα αυτό με τις αποδείξεις , μειώνεις τον εαυτό σου στα μάτια του συνομιλητή . Σε τέτοια θέματα δε υπάρχουν αποδείξεις , κατάλαβέ το . Εσύ φτιάχνεις ένα συλλογισμό , τον ονομάζεις απόδειξη και τελειώνεις . «Αφού έχει αποδειχτεί τι δεν καταλαβαίνουν οι υπόλοιποι ;»
Κ αλλος που δεν θελει να καταλαβει.... Ρε φιλε δεν το απεδειξα εγω... Το αποδυκνειει καθημερινα μια επιχειρηση στις ΗΠΑ που δουλευει ετσι. Δηλαδη τι θες τωρα? Απλα αποδεξου το. Δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο...
incal
Real Name: qwerty

Δημοσίευση από incal »

λουνατιξ αν σου δωκω μια φεραρη θα σταματησεις να ποσταρεις ?
Άβαταρ μέλους
lunatic

Δημοσίευση από lunatic »

incal έγραψε:λουνατιξ αν σου δωκω μια φεραρη θα σταματησεις να ποσταρεις ?
Μπαααα... Γιατι, σου χαλαω τη ζαχαρενια σου?
Άβαταρ μέλους
Glaurung

lunatic έγραψε:
Οχι δεν τον συνδεω με την ΕΣΣΔ ουτε με την Κινα σημερα... Καμια σχεση. Απλα θεωρω μια κοινωνια που ολοι θα εχουν το ιδιο σπιτι, ιδιο αμαξι κλπ πολυ ρομποτοποιημενη.
Κ η αναγκη για αμαξι πλαστη ειναι... Βολευομαστε κουτσα στραβα κ με τα ΜΜΜ...Ειδικα σε εκεινη την κοινωνια που τα ΜΜΜ θα ειναι κ καλυτερα... Η αναγκη για ηλεκτρισμο ειναι πλαστη...Κ η λαμπα πετρελαιου μια χαρα δουλεια κανει...
Αυτα για τις πλαστες αναγκες τα εχω ακουσει απο πολλους κομμουνιστες... Κ συμφωνω οτι πολλες αναγκες ειναι πλαστες κ αυτο οδηγει σε υπερκαταναλωση... Αλλα καποιες δεν ειναι... Ξεκολληστε λιγο... Επειδη δεν ειχαμε αμαξι πριν 200 χρονα δεν σημαινει οτι τωρα ειναι πλαστη αναγκη...
Αρχικά :"Το να έχεις συνείδηση της άγνοιάς σου είναι ένα μεγάλο βήμα προς τη γνώση"
Benzamin Disraeli
Δεν μου απάντησες που στηρίζεσαι για να μιλάς για τέτοια θέματα. Καπιταλισμός , κομμουνισμός , αναρχία κτλ , για όλα αυτά έχουν γραφτεί χιλιάδες βιβλία και έχουν συζητηθεί άπειρες φορές . Εσύ τις απόψεις σου πως τις θεμελιώνεις ;

Βαλτός είσαι ; Ξέρεις να διαβάζεις ; Είπα εγώ κάτι από αυτά που μου αντικρούεις ; Που ανέφερα ότι είναι πλασματική η ανάγκη για αμάξι ; Αν το δεις πιο ¨ακραία¨ ναι , και με τα ΜΜΜ μια χαρά είσαι . Δεν βολεύεσαι κουτσά στραβά , μια χαρά πας άνετα και αξιοπρεπέστατα . Αλλά χέστο αυτό , δεν μίλησα ποτέ για κάτι τέτοιο . Είπα για την Πόρσε ! Πριν απαντήσεις διάβασε πάλι λίγο τι σου είπαν , εσύ έλεγες ότι είναι ανάγκη το σουπερ-ντουπερ-ουαου αμάξι για κάποιους και γω σου είπα πως δεν είναι .
lunatic έγραψε:
Α δεν ειναι καπιταλιστικο στοιχειο? Νταξει το ιδιο στοιχειο παντως συμφωνουμε οτι θα επρεπε να ειναι κ στην ιδανικη κοινωνια στην οποια αναφερομαστε. Η ελευθερη επιλογη εργασιας δηλαδη. Μηπως ειναι κομμουνιστικο στοιχειο? Στην τελικη κιολας δε με νοιαζει κ τι στοιχειο ειναι. Εμενα μ αρεσει κ το θελω.
Αν δεν σε νοιάζει τι στοιχείο είναι , τι κάθεσαι και μιλάς ότι το σωστό σύστημα είναι αυτό που περιέχει θετικά κομμάτια από όλα , ένα συνονθύλευμα ; Αφού δεν ξέρεις από τι αποτελείται , ποια είναι τα χαρακτηριστικά του και από ποιες αρχές διέπετε το κάθε μοντέλο ,πως κάνεις συζήτηση ;
lunatic έγραψε:
Κ αλλος που δεν θελει να καταλαβει.... Ρε φιλε δεν το απεδειξα εγω... Το αποδυκνειει καθημερινα μια επιχειρηση στις ΗΠΑ που δουλευει ετσι. Δηλαδη τι θες τωρα? Απλα αποδεξου το. Δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο...
Τι ακριβώς να αποδεχτώ ; Ότι υπάρχει μια τέτοια επιχείρηση ; Στα τέτοια μου , το αποδέχομαι . Τι σημάνει αυτό ; Τι σχέση έχει μια εταιρία που συμπεριφέρεται έτσι , αν και πολύ περίεργο μου φαίνεται , με το καπιταλιστικό σύστημα ; Ώρες-ώρες νομίζω γράφεις λίγο ασυνάρτητα , αρκεί να φανεί ότι έχεις δίκιο τη στιγμή αυτή .
Άβαταρ μέλους
lunatic

Δημοσίευση από lunatic »

Δεν μου απάντησες που στηρίζεσαι για να μιλάς για τέτοια θέματα. Καπιταλισμός , κομμουνισμός , αναρχία κτλ , για όλα αυτά έχουν γραφτεί χιλιάδες βιβλία και έχουν συζητηθεί άπειρες φορές . Εσύ τις απόψεις σου πως τις θεμελιώνεις ;
Βιβλια δεν εχω διαβασει κ ουτε προκειται να πεταξω ετσι τις ωρες μου... Απο δω κ απο εκει εχω παρει μια ιδεα του τι λεει το καθε συστημα. Δεν ειπα πουθενα οτι ξερω επακριβως τι λεει το καθε συστημα. Ουτε κ νομιζω οτι ειναι απαραιτητο ομως για να εκφερω γνωμη. Εχω μια ιδεα για το τι λεει το καθε συστημα κ αυτο μου φτανει.
Που ανέφερα ότι είναι πλασματική η ανάγκη για αμάξι ;
Να σου πω, με δουλευεις? Στο κειμενο μου που το εκανες κ quote το λες.
Κ το λες κ τωρα
εσύ έλεγες ότι είναι ανάγκη το σουπερ-ντουπερ-ουαου αμάξι για κάποιους και γω σου είπα πως δεν είναι .
Κ σου λεω οτι ειναι. Αν σ αρεσει. Αν δε σ αρεσει δε με νοιαζει. Προφανως δεν μπορεις να το δεχτεις επειδη δεν το γραφει σε κανενα απ τα βιβλια που σου πλασαραν.... Οπως για καποιον που παιζει τενις ειναι αναγκη μια καλη ρακετα ετσι κ για μενα ειναι αναγκη ενα καλο αμαξι. Τι ζορι τραβας?
Τι ακριβώς να αποδεχτώ ; Ότι υπάρχει μια τέτοια επιχείρηση ; Στα τέτοια μου , το αποδέχομαι . Τι σημάνει αυτό ; Τι σχέση έχει μια εταιρία που συμπεριφέρεται έτσι , αν και πολύ περίεργο μου φαίνεται , με το καπιταλιστικό σύστημα ; Ώρες-ώρες νομίζω γράφεις λίγο ασυνάρτητα , αρκεί να φανεί ότι έχεις δίκιο τη στιγμή αυτή .
Απλα δες το ντοκιμαντερ ρε αγορι μου κ σταματα να με πρηζεις....
o_apolytos
Real Name: Πραγματικό Όνομα

Δημοσίευση από o_apolytos »

lunatic έγραψε: Βιβλια δεν εχω διαβασει κ ουτε προκειται να πεταξω ετσι τις ωρες μου... Απο δω κ απο εκει εχω παρει μια ιδεα του τι λεει το καθε συστημα. Δεν ειπα πουθενα οτι ξερω επακριβως τι λεει το καθε συστημα. Ουτε κ νομιζω οτι ειναι απαραιτητο ομως για να εκφερω γνωμη. Εχω μια ιδεα για το τι λεει το καθε συστημα κ αυτο μου φτανει.
Το ότι δεν έχεις διαβάσει βιβλία υποθέτω πως το λες καμαρωτός. Εντάξει, όλοι το γνωρίζουμε, αλλά να το υπερηφανεύεσαι κιόλας; Και μετά έρχεται και το αποκορύφωμα...
lunatic έγραψε:Απλα δες το ντοκιμαντερ ρε αγορι μου κ σταματα να με πρηζεις....
Αυτή η κουλτούρα του τσαϊτγκάιστ... Και πες για τους Αμερικάνους είναι έτη φωτός μακριά όλη αυτή η μπαρούφα... Αλλά για μας, εδώ; Αυτή είναι η ξεφτίλα μας, να θεωρούμε πρωτοπορία δέκα αστοιχείωτους Αμερικάνους μαζί με τη Σοφία (Αλιμπέρτη) του Κρισναμούρτι. Στην υγειά μας βρε παιδιάααα
Άβαταρ μέλους
Glaurung

lunatic έγραψε:
Βιβλια δεν εχω διαβασει κ ουτε προκειται να πεταξω ετσι τις ωρες μου... Απο δω κ απο εκει εχω παρει μια ιδεα του τι λεει το καθε συστημα. Δεν ειπα πουθενα οτι ξερω επακριβως τι λεει το καθε συστημα. Ουτε κ νομιζω οτι ειναι απαραιτητο ομως για να εκφερω γνωμη. Εχω μια ιδεα για το τι λεει το καθε συστημα κ αυτο μου φτανει.
Ειλικρινά δεν περίμενα να το πεις έτσι ωμά . Από πότε η ημιμάθεια είναι στάση ζωής που τη λες υπερήφανα ; Ειδικά ένα άτομο που σπουδάζει στο πολυτεχνείο , τα έχες κάνει αχταρμά ! Το να μην γουστάρεις να κατηγοριοποιηθείς αλλά να είσαι μια κατηγορία από μόνος σου δεν πάει να πει πως πρέπει να απορρίπτεις όλα τα έργα που υπάρχουν ( Μαρξ , Βέμπερ , Μπακούνιν , Κεϊνς κτλ) , που είναι καταξιωμένα , και να λες πως θα πετάξεις τις ώρες σου με το να τα διαβάσεις . Προτιμάς να διαβάζεις για τα αμαξάκια δηλαδή ;

lunatic έγραψε:
Που ανέφερα ότι είναι πλασματική η ανάγκη για αμάξι ;
Να σου πω, με δουλευεις? Στο κειμενο μου που το εκανες κ quote το λες.
Κ το λες κ τωρα
εσύ έλεγες ότι είναι ανάγκη το σουπερ-ντουπερ-ουαου αμάξι για κάποιους και γω σου είπα πως δεν είναι .
Κ σου λεω οτι ειναι. Αν σ αρεσει. Αν δε σ αρεσει δε με νοιαζει. Προφανως δεν μπορεις να το δεχτεις επειδη δεν το γραφει σε κανενα απ τα βιβλια που σου πλασαραν.... Οπως για καποιον που παιζει τενις ειναι αναγκη μια καλη ρακετα ετσι κ για μενα ειναι αναγκη ενα καλο αμαξι. Τι ζορι τραβας?
Το ότι έχεις επίπεδο αντίληψης όσο και η γιαγιά μου που έχει Αλτσχάιμερ δεν πάει να πει πως δεν προσπαθώ να σου απαντήσω λογικά . Δεν μπορείς να διαχωρίσεις ένα αυτοκίνητο νορμάλ από ένα σπορ αυτοκίνητο σουπερ-ντούπερ-θέλω-και-γω-ένα ; Σου είπα ότι μια ανάγκη για το δεύτερο είναι πλασματική , παραθέτοντας την λογική μου . Λέγοντας ότι υπάρχουν πραγματικές ανάγκες , ψυχολογικές ή κοινωνικές , που με την απόκτηση ενός τέτοιου αυτοκίνητου στην παρούσα κοινωνία σου ικανοποιούνται . Οπότε η ανάγκη δεν είναι το αυτοκίνητο το σπορ , το τέλειο ( άρα είναι πλασματική η ανάγκη να έχεις ένα τέτοιο ) , άλλες είναι οι πραγματικές ανάγκες , που και αυτών οι αιτίες εντοπίζονται στη κοινωνία μας ή/και στο χαρακτήρα του ατόμου και πως μπορούν να καλυφτούν με άλλους τρόπους . Μου απαντάς πως και το ρεύμα είναι πλασματική ανάγκη , μια χαρά είμαστε και με τις λάμπες πετρελαίου , πετάς πως το έχεις ακούσει αυτό από πολλούς κομμουνιστές και , εμμέσως πλην σαφώς , λες ότι είμαστε κολλημένοι στο παρελθόν και πως ότι δεν υπήρχε πριν από 200 χρόνια το ονομάζουμε αμέσως πλασματική ανάγκη . Σου λέω που τα είπα εγώ αυτά . Και μου βάζεις ακριβώς αυτό , να σε ρωτάω που είπα πως το απλό αμάξι είναι πλασματική ανάγκη , αλλά πως το γαμηστερό είναι ! Μου λες μετά πως αν μου αρέσει , αν όχι δεν σε νοιάζει και τι ζόρι τραβάω . Επίσης δεν μπορώ να το δεχτώ επειδή δεν τα γράφει σε κανένα από τα βιβλία που μου πλάσαραν . Όπα ρε παιδί του δρόμου , εσύ τα ξέρεις καλύτερα , δεν κάθεσαι να τα διαβάσεις . Εγώ είμαι απλώς ένα πιόνι που ότι δεν γράφεται σε ένα βιβλίο δεν μπορώ να το δεχτώ .

Κάνε κάνα διάλυμα και ξαναδιάβασέ τα μια , μπας και μπορείς να καταλάβεις πώς μπορείς να κάνεις μια συζήτηση .

lunatic έγραψε:
Απλα δες το ντοκιμαντερ ρε αγορι μου κ σταματα να με πρηζεις....
Α , συγνώμη master . :prayer: Το ντοκιμαντέρ το είχα δει παλιότερα , δεν θυμάμαι τώρα τι ακριβώς λέει. Πάντως άμα δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε κάτι το βουλώνουμε , δεν θα προσπαθήσουμε να την βγούμε και από πάνω .
Άβαταρ μέλους
lunatic

Δημοσίευση από lunatic »

Το ότι δεν έχεις διαβάσει βιβλία υποθέτω πως το λες καμαρωτός. Εντάξει, όλοι το γνωρίζουμε, αλλά να το υπερηφανεύεσαι κιόλας; Και μετά έρχεται και το αποκορύφωμα...
Βεβαιως το λεω καμαρωτος...Θεωρω χασιμο χρονου να διαβασω ενα τετοιο βιβλιο (ιδεολογικο)

Ποιο τσαιτγκασιτ μωρε?
Ποιος μιλησε γι αυτο?
Πες μας κ τον Μουρ μλκ τωρα να γελαμε....
και να λες πως θα πετάξεις τις ώρες σου με το να τα διαβάσεις . Προτιμάς να διαβάζεις για τα αμαξάκια δηλαδή ;
Το οτι εγω δεν θελω να τα διαβασω δεν αναιρει οτι ειναι καταξιωμενα... Αν ειναι δυνατον! Ο καθενας διαβαζει/παρακολουθει αυτα που του αρεσουν κ τον ευχαριστουν.. Θα μας πεις κ τι να διαβασουμε τωρα? Εεελα παναγια μου...!!

Το ότι έχεις επίπεδο αντίληψης όσο και η γιαγιά μου που έχει Αλτσχάιμερ δεν πάει να πει πως δεν προσπαθώ να σου απαντήσω λογικά . Δεν μπορείς να διαχωρίσεις ένα αυτοκίνητο νορμάλ από ένα σπορ αυτοκίνητο σουπερ-ντούπερ-θέλω-και-γω-ένα ; Σου είπα ότι μια ανάγκη για το δεύτερο είναι πλασματική , παραθέτοντας την λογική μου . Λέγοντας ότι υπάρχουν πραγματικές ανάγκες , ψυχολογικές ή κοινωνικές , που με την απόκτηση ενός τέτοιου αυτοκίνητου στην παρούσα κοινωνία σου ικανοποιούνται . Οπότε η ανάγκη δεν είναι το αυτοκίνητο το σπορ , το τέλειο ( άρα είναι πλασματική η ανάγκη να έχεις ένα τέτοιο ) , άλλες είναι οι πραγματικές ανάγκες , που και αυτών οι αιτίες εντοπίζονται στη κοινωνία μας ή/και στο χαρακτήρα του ατόμου και πως μπορούν να καλυφτούν με άλλους τρόπους . Μου απαντάς πως και το ρεύμα είναι πλασματική ανάγκη , μια χαρά είμαστε και με τις λάμπες πετρελαίου , πετάς πως το έχεις ακούσει αυτό από πολλούς κομμουνιστές και , εμμέσως πλην σαφώς , λες ότι είμαστε κολλημένοι στο παρελθόν και πως ότι δεν υπήρχε πριν από 200 χρόνια το ονομάζουμε αμέσως πλασματική ανάγκη . Σου λέω που τα είπα εγώ αυτά . Και μου βάζεις ακριβώς αυτό , να σε ρωτάω που είπα πως το απλό αμάξι είναι πλασματική ανάγκη , αλλά πως το γαμηστερό είναι ! Μου λες μετά πως αν μου αρέσει , αν όχι δεν σε νοιάζει και τι ζόρι τραβάω . Επίσης δεν μπορώ να το δεχτώ επειδή δεν τα γράφει σε κανένα από τα βιβλία που μου πλάσαραν . Όπα ρε παιδί του δρόμου , εσύ τα ξέρεις καλύτερα , δεν κάθεσαι να τα διαβάσεις . Εγώ είμαι απλώς ένα πιόνι που ότι δεν γράφεται σε ένα βιβλίο δεν μπορώ να το δεχτώ .
Καλα κ γω σε θεωρω στοκο με αυτα που λες αλλα μπορει να μην εισαι... Εδω δεν μπορεις να καταλαβεις το γιατι η αναγκη για σπορ αυτοκινητο δεν ειναι πλασματικη κ μιλας κ για αντιληψη...
Μιλας (δεν θυμαμαι αν το ειπες εσυ αλλα δεν εχει κ πολυ σημασια εφοσον ειπωθηκε απο καποιον με τις ιδιες ιδεες με σενα πανω κατω) για πλασματικες αναγκες κ μου λες οτι σε εκεινον τον ιδανικο κοσμο εκτος απ την δουλεια θα μπορουμε να κανουμε κ βολτες ταξιδια κλπ...ΛΟΛ....Αυτα δεν ειναι πλασματικες αναγκες....οοοοοχι τι λες τωρα?
Α , συγνώμη master . :prayer: Το ντοκιμαντέρ το είχα δει παλιότερα , δεν θυμάμαι τώρα τι ακριβώς λέει. Πάντως άμα δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε κάτι το βουλώνουμε , δεν θα προσπαθήσουμε να την βγούμε και από πάνω .
Τι παλιοτερα ρε φιλε? Πριν 5 μηνες βγηκε... Σιγα την αιωνιοτητα που περασε...
Τι δεν μπορω να στηριξω?Καλα πας καλα? Τι να στηριξω? Αυτο που ειδα κ ειναι γεγονος? Ρε ανοιξτε τα ματια κολλημενοι.... Αιντεε.....
o_apolytos
Real Name: Πραγματικό Όνομα

Δημοσίευση από o_apolytos »

Επειδή ούτε αυτά που έχεις "μελετήσει" δεν κατέχεις πάρε http://en.wikipedia.org/wiki/Zeitgeist_ ... :_Addendum
Στο δεύτερο τσαϊτγκάιστ, λέει για το Βένους Πρότζεκτ. Τότε (τον Οκτώβρη του 2008, πριν 1,5 χρόνο, τότε που το είδαμε όλοι εκτός από σένα) ανέκυψε -ή αν θες γνωστοποιήθηκε στο ευρύ κοινό- αυτή η ιδιοφυέστατη παπαρολογία.
λουνάτικ έγραψε:Βεβαιως το λεω καμαρωτος...Θεωρω χασιμο χρονου να διαβασω ενα τετοιο βιβλιο (ιδεολογικο)
Παπαγαλάκε, ειλικρινά, δε νιώθεις πως έχεις χάσει πολύυυυυ χρόνο από τη ζωή σου...;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”