Δεν είμαι αδερφός σου , δεν σε ξέρω και από χθες .
C0n έγραψε:
Κομματόσκυλο αδερφέ μου, είναι εκείνος (όποιασδήποτε ιδεολογικοπολιτικής προέλευσης και άν είναι), ο οποίος προθυμοποιείται να παραβιάσει το θεσμικό πλαίσιο γύρω το οποίο έχει τεθεί για να θεσπίζει την ορθή λειτουργία των ΓΣ, και όχι το μπάχαλο που βιώνουμε όλοι μας κάθε βδομάδα, ενδιαφερόμενος μόνο για το αν θα πάρει απόφαση η ΓΣ, και αν η απόφαση αυτή είναι το δικό της πλαίσιο, ωστε να κατεβάσει το πανό του συλλόγου στην δική του πορεία.
Κομματόσκυλο αδερφέ μου, είναι αυτός ο οποίος θεωρεί εαυτόν μέλος της 1ης δύναμης της σχολής, της ΕΑ (οχι Επιτροπής Αγώνα ντε, που πηγε ο νούς σου?) και εμφανίζεται στη Γενική συνέλευση λίγο πρίν την ψηφοφορία, μπαίνει μέσα έχοντας πλήρη άγνοια των πλαισίων και των τοποθετήσεων, ψηφίζει το ΚΚομμαΕ, και φεύγει, διατηρώντας την ηρεμία του οτι ακολούθησε τις οδηγίες του καθοδηγητή ή του κινητοποιητή του, εκπλήρωσε το επαναστατικό του καθήκον απέναντι στην Αλέκα, δίνοντας έτσι το δικαίωμα στην πλειοψηφούσα αυτή τη στιγμή πολιτική δύναμη στη σχολή να διατηρεί αυτή την ανεύθυνη στάση απέναντι στα ζητήματα που ταλανίζουν το φοιτητικό κόσμο (βλέπε ΚΕΣ, ΜΑΣΤΕΡ, Επαγγελματικά Δικαιώματα, κτλ.) και να παρουσιάζουν τον εαυτό τους οχι ως φοιτητές που προασπίζουν το φοιτητικό συμφέρον, αλλά συνδικαλιστικές απολήξεις-παραρτήματα μέσα στα πανεπιστήμια, ενός κοινοβουλευτικού φορέα.
Να υποθέσω αυτό ήταν που σε πείραξε ;
Glaurung έγραψε: Κομματόσκυλα είναι ας πούμε αυτοί που είναι 2η δύναμη και φέρνουν κάθε φορά στη συνέλευση 7-10 άτομα και στέλνουν τους υπόλοιπους για καφέ .
Βγάλε το κομματόσκυλο , δεν έχω μπροστά ένα πολιτικό λεξικό για να μπορώ να πω με 100% σιγουριά ότι είναι σωστός χαρακτηρισμός . Πως σου φαίνεται όμως αυτό , το να είσαι 2η δύναμη και να μην φέρνεις καθόλου κόσμο ; Αυτό δεν σημαίνει πως η δύναμή σου οφείλετε σε ψήφους που δεν έχουν ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο ; Υποστηρίζεις μια εξυγίανση της ΓΣ (νομίζω) από την μια , από την άλλη ή την απαξιείς , ή οι ψήφοι σου δεν είναι πολιτικοποιημένοι (πάρτι ,σημειώσεις, Μύκονο) ή οι υποστηρικτές σου έρχονται και ψηφίζουν ΠΚΣ . Αλλιώς δεν εξηγείτε .
Άμα διάβαζες προσεκτικά δεν μίλησα καθόλου για το ποια παράταξη είναι η καλύτερη και ποια κάνει τι εκτός από αυτό το σημείο , που είναι λίγο λεπτομέρεια μέσα σε όλα αυτά που είπα . Το ότι εσύ το παίρνεις για πάτημα και μου λες για το
ποιοι από αυτούς που πάνε στη ΓΣ είναι κομματόσκυλα νομίζω είναι άκυρο . Εκτός άμα θες να υπερασπιστείς τη στάση που έχουν σε γενικές γραμμές οι απολιτικοποιημένοι που δεν πλησιάζουν , γιατί ουσιαστικά σε αυτή τη μερίδα είναι η πλειοψηφία των υποστηρικτών σου και δεν θέλεις να τους χαλάσουμε την ζαχαρένια τους . Μην κάτσουν και σκεφτούν μια φορά πως αυτοί είναι η αιτία πολλών κακών , κατευθείαν να πούμε πάλι την προπαγάνδα πως όποιος παει στη ΓΣ είναι κομματόσκυλο . Δεν το λες άμεσα , η κριτική όμως που ασκείς στις υπόλοιπες παρατάξεις ουσιαστικά αυτό υπηρετεί , την δημιουργία πάλι της εικόνας πως είναι εκεί πενήντα νοματαίοι και εμείς καλά κάνουμε που τους απαξιούμε .
Το να γίνει ξεκατίνιασμα παρατάξεων είναι γελοιότητα , το πας εντελώς αλλού .
C0n έγραψε:
Τέλος, κομματόσκυλα είναι, αδερφέ μου, αυτοί οι οποίοι αντι να στέκονται με σκεπτικιστική στάση απέναντι σε όλες τις αντικρουόμενες απόψεις που ακούγονται σε μία συνέλευση ενός φοιτητικού συλλόγου, να κρίνουν να επικρίνουν και να κατακρίνουν αυτές, να ρωτήσουν πάνω σε αυτές με σκοπό να προωθηθεί ένας ουσιαστικός διάλογος γυρω από τα θέματα της παιδείας και να αναζητηθούν κοινοί άξονες δράσης απέναντι σε συλλογικά ζητήματα, επιλέγουν να αυτοανακυρηχθούν σε ήρωες, επειδή επί 2-3 ώρες βασανίστηκαν θέτοντας τα ευάισθητα ώτα τους στην επίπονη διαδικασία του να [quote=""Glaurung"] ανέχονται την κάθε βλακεία που θα πετάξει κάποιος
.
Για αυτό ο καθένας από εμάς, προτού μπεί στη διαδικασία να υπερασπιστεί μια θέση χωρίς να έχει λάβει υπόψιν του όλες τις παραμέτρους, ας κάνει πρώτα την αυτοκριτική του και μετά ας προχωρήσει σε αφ υψηλού κριτική.[/quote]
Καλά , επίθεση στο ήθος του αντιπάλου , έκθεση 3ης λυκείου και χρόνια συνδικαλισμού .

Δεν ξέρω άμα είχα αυταπάτες αλλά είχα την εντύπωση πως είσαι από τους πλέον κατάλληλους ΔΑΠιτες για συζήτηση .
Αναιρεί το ένα το άλλο ; Άμα κρίνω πως πετάγονται βλακείες σημάνει πως δεν ακούω με κριτική και σκεπτικιστική στάση τις απόψεις των άλλων ; Ξέρεις ποια ήταν η στάση μου στις συνελεύσεις ; Άμα μιλάω και κάνω πηγαδάκια όπως πάρα πολλοί , μεταξύ τους και η πλειοψηφία της ΔΑΠ (και γω ξέρω από μπηχτές) ; Άμα διάβαζα το κάθε πλαίσιο ,αρκετά νωρίς και όχι την τελευταία στιγμή, ή αν δεν έμπαινα καν στο κόπο ;
Οι λασπολογίες δεν μου αρέσουν . Που εμφάνισα τον εαυτό μου ήρωα ; Αν εμφάνιζα κάποιον ως ήρωα , εμφάνιζα και τους 150 και όχι εμένα ! Που ούτε καν αυτό δεν έκανα ! Ήταν απλώς για να πω πως και εμείς που καθόμαστε θέλουμε να χτυπήσουμε τα κεφάλια μας μερικές φορές στο τοίχο με αυτό που ακούμε , δεν μαζεύουμε όμως τα πραγματάκια μας και φεύγουμε .