Mac vs PC

Πριν το βάψεις μπλε και το ρίξεις στη θάλασσα γιατί δεν ρίχνεις μια ματιά εδώ;

Συντονιστές: kostas213, markelos

LazMan
Real Name: ΛΑΖΑΡΟΣ
Facebook ID: 0

Mac vs PC

Δημοσίευση από LazMan »

Σκεφτομαι να αγοράσω έναν υπολογιστή αλλα δεν ξέρω τι απο τα 2 να πάρω....
πεστε μου γνώμες βρε παιδιά .. να πάρω ενα desktop δυνατό καλό ή να πάρω ένα iMac???
Άβαταρ μέλους
LocknLoad
Forum Administrator
Forum Administrator

Re: mac vs pc

Δημοσίευση από LocknLoad »

desktop δυνατό καλό
Με dual boot win 7 και linux (το οποιο θα βαλεις εσυ)
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

Εικόνα

@[you]
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro

Δημοσίευση από lunatic »

Αναλογως φιλε μου κ τις αναγκες σου. Πχ αν θες παιχνιδια ξεχνας το μακ. Πες μας περιπου τις αναγκες σου.
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
Άβαταρ μέλους
nightCrawler
Real Name: ilias

Δημοσίευση από nightCrawler »

Πάντως αν μπορεί ας προσθέσει κάποιος σημεία υπεροχής των mac (αν υπάρχουν) ας πούμε σε πλαίσια υπολογιστικής δύναμης (για ανάλυση δεδομένων π.χ, προγραμματισμό, προσομοιώσεις κτλ.). Επειδή τελευταία με την εξάπλωση των προϊόντων της apple υπάρχει μια στροφή προς τα κει και παρ' όλο που φαίνονται όντως εντυπωσιακά δεν ξέρω κατά πόσο υπερτερούν στην ουσία - ακόμα και τα ακριβά μοντέλα.
Count on the unexpected.
The night shift
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

iMac
Άβαταρ μέλους
lunatic

Δημοσίευση από lunatic »

papagalakos έγραψε:iMac
Γιατι?

LazMan πες μας κ το budget σου...
LazMan
Real Name: ΛΑΖΑΡΟΣ

Δημοσίευση από LazMan »

Σκεφτηκα να πάρω pc και να περάσω linux αλλά δεν τα ξέρω καθόλου... δεν τα έχω δουλέψει και τώρα δεν θέλω να μπώ σε τέτοια διαδικασία ....
Μετά σκέφτομαι ακριβώς αυτό που είπε ένας φίλος πιο πάνω οτι δλδ πολλοί λένε mac αλλά ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί ;;
Τι τα κάνει ξεχωριστά ;; δεν μπορώ να καταλάβω αν και ψήνομε για imac ...
Μπορώ να δώσω ως 1,800 ευρο εκεί ...
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

lunatic έγραψε:
papagalakos έγραψε:iMac
Γιατι?
Γιατί είναι yo και γαμάτα σαν εμένα.
LazMan έγραψε:Σκεφτηκα να πάρω pc και να περάσω linux αλλά δεν τα ξέρω καθόλου... δεν τα έχω δουλέψει και τώρα δεν θέλω να μπώ σε τέτοια διαδικασία ....
Τα linux υποτίθεται δεν κολάνε ιούς, το βασικό τους πλεονέκτημα. Αν τα μάθεις δεν είναι δύσκολα αλλά γιατί να σπαταλάς το χρόνο σου; Άσε που μοιάζουν περισσότερο με κακιά έκδοση windows.
LazMan έγραψε: Μετά σκέφτομαι ακριβώς αυτό που είπε ένας φίλος πιο πάνω οτι δλδ πολλοί λένε mac αλλά ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί ;; Τι τα κάνει ξεχωριστά ;;
Τίποτα, σκέτη φιγούρα είναι. Πρακτικά δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω πέρα από ωραίο ντιζάιν, καλή απόδωση ήχου, γραφικά και συντομεύσεις οθόνης.
Και γενικά η windows έχει πιο ελεύθερα προγράμματα που τα κατεβάζεις κι απ' το internet, πράγμα που δεν νομίζω ότι κάνει η apple.
Πάντως αν δεν ασχοληθείς και δεν μπεις στα "βαθιά" το iMac μου φαίνεται καλύτερο, από καθαρά χρηστικούς λόγους.
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

Εγώ να το πάω σε ένα άλλο επίπεδο;
Γιατί Desktop????
Εγώ πλέον δε θα έπαιρνα desktop για κανέναν λόγο. Πάρε ένα laptop και αν θέλεις για το σπίτι για ταινίες κλπ πάρε μια καλή τηλεόραση η οποία να υποστηρίζει είσοδο από το laptop σου.

Προσωπικά υποστηρίζω linux και όχι mac αν και με αυτά που έχεις πει μέχρι τώρα μάλλον θα σου συνιστούσα windows...
Ίσως κάποια στιγμή που θα βαριέσαι να δοκιμάσεις linux αλλά είναι κρίμα να πάρεις κάτι το οποίο δε θα ξέρεις να χρησιμοποιείς και να μη μπορείς να του βάλεις και windows μετά...
Κοινώς ζήτα από κάποιον γνωστό σου με mac να σου το δώσει να δουλέψεις λίγο, να αλλάξεις κάνα setting, να εγκαταστήσεις κανένα πρόγραμμα, να το δοκιμάσεις λιγάκι...

@papagalakos Είσαι προβοκάτορας, αφοριστικός και ισοπεδωτικός!
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Άβαταρ μέλους
C0n
Real Name: Κωνσταντίνος

Δημοσίευση από C0n »

iMac είναι η απάντηση στο πρόβλημά σου, και στην ερώτηση γιατί η απάντηση μπορεί να δοθεί μέσα από ένα τρισέλιδο πόστ, το οποίο συνοψίζεται στην εξής έκφραση:

ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ APPLE.

Οταν περάσεις από χρήστης πι/σι σε χρήστης mac, θα νοιώσεις όπως ένοιωσε ο Κιανου Ριβς οταν επέλεξε το μπλέ χαπάκι αντί του κόκκινου, και αναγεννήθηκε μέσα στο μάτριξ, καθω΄ς επίσης θα ανφωνήσεις:

ΠΩΣ ΖΟΥΣΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ Μ@Λ@ΚΙ3Σ ΕΧΑΝΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΟΥ?!?!??
Αυτα είχα να πώ και εγώ, ως ένας από αυτούς που είδαν το φως και ζούν για να διαδώσουν το μήνυμα. :)

εντιτ: επειδή τώρα είδα το ποστ του wizard, να ξέρεις οτι θα μαθεις να δουλεύεις τα Mac OS X μεσα σε μια ώρα, αρκεί να είσαι λιγο σχετικός από υπολογιστές. Αν πάλι δεν είσαι, θα τα μάθεις από την αρχή, πράγμα πιο καλό. Αν ωστόσο θελεις να έχεις πάση θυσία το λειτουργικό του διαβόλου στον υπολογιστή σου, (=windows) τότε είναι πολύ απλό πλέον να τα εγκαταστήσεις. Ρώτα με αμα θες λεπτομέρειες. Α, και επίσης τα Mac OS X δεν κολλάνε ιούς. :e_wink:
Δε φοβάμαι τίποτα...

Δεν ελπίζω σε τίποτα....

ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ! :)
Άβαταρ μέλους
lunatic

Δημοσίευση από lunatic »

Η απαντηση ειναι απλη. Οτι κ να διαλεξεις προσπαθησε να το μαθεις καλα. Ειτε διαλεξεις μακ είτε διαλεξεις λινουξ είτε διαλεξεις windows.
Επισης κοιτα τι θα κανεις με τον υπολογιστη σου κ ψαξε απο τωρα αν υπαρχουν προγραμματα να σε καλυπτουν.
E αμα τον θες μονο για ταινιες κ ιντερνετ οτι κ να παρεις το ιδιο ειναι.
Άβαταρ μέλους
Tsakalos
Real Name: Κώστας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Tsakalos »

Δε μπορω να καταλαβω πως γινεται να υπαρχουν νοημονα οντα που αγοραζουν προϊοντα της Apple αφου υπαρχουν αλλα μηχανηματα απο αλλες εταιριες (και δε λεω για μουφες αλλα για μαρκες) που κανουν την ιδια δουλεια με τουλαχιστον τα μισα λεφτα!!! ipod ipad imac iphone πεταμενα λεφταααα!!! Γιατι να δωσεις 2000ε για να εχεις ενα πισι με ενα μηλαρακι και δε δινεις τα μισα λεφτα για να παρεις ενα κανονικο πισι που θα παιζει κ ολα τα παιχνιδακια σε φουλ γραφικα κ θα κανεις κ οτι δουλεια θες. Αν φοβασαι τους ιους και τα μειωνεκτηματα των windows βαλε dual boot windows 7 και ubuntu οπως εχει κ ο Tsakalos!!!
Τελευταία προτεραιότητα η σχολή μου!
και να θυμομόστε τον κύριο Dio...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
C0n
Real Name: Κωνσταντίνος

Δημοσίευση από C0n »

γιατι ειναι γουιντοους. και τα γουιντοουσ κρασαρουν, βγαζουν μπλου σκρην, ειναι ασταθη, κολλανε, θελουν αναβαθμίσεις, σερβις πακ, φορματ, αντιβαϊρους, ασε που τα χαρντγουεαρ τα φτιαχνει οποιος ναναι με αποτελεσμα να εχουν κακη κατασκευη (αν εξαιρεσουμε τα βάιο, ολα τα αλλα κανουν μονο για καυσοξυλα!). Είναι πολύ σημαντικό το σοφτγουεαρ και το χαρντγουεαρ να προέρχονται από τον ιδιο κατασκευαστή καθώς η συμβατότητα, η λειτουργικότητα και η ενεργειακή κατανάλωση είναι κατακόρυφα βελτιωμένες, νομίζω είναι λογικό αυτό.

Τωρα τελευταια που η απλ το γυρισε σε επεξεργαστες ιντελ, με πληρη υποστηριξη των εφαρμογων για γουιντοους (οφις, μσν, χοτμέιλ κτλ.) είναι ασύγκριτη και η ποιότητα κατασκευής και η λειτουργικότητά τους. Πρόσεξε, για αιμακ μιλάω, το αιφοουν το θεωρώ μεγάλο φιάσκο. Διαφέρουν

συγνώμμη αν σας κούρασα με τα γκρεικλης αλλα η διαδικασία να αλλάζω συνεχώς γλώσσες μου φάνικε εξαιρετικά επίπονη! :)
Δε φοβάμαι τίποτα...

Δεν ελπίζω σε τίποτα....

ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ! :)
Άβαταρ μέλους
Ih8 mags
Real Name: ...........................................

Δημοσίευση από Ih8 mags »

Για τα άι ποντ συμφωνώ αλλά τ'άλλα προϊόντα της απλ είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να πάρεις.(αναλόγως τις ανάγκες του καθενός πάντα).Ειδικά στους υπολογιστές. Εγώ δουλεύω σε μακμπουκ του 2007 με λέοπαρντ.Το είχα πάρει με την έκδοση τάιγκερ του λειτουργικού τότε και έβαλα τα λέοπαρντ (σπασμένα) όταν βγήκαν χωρίς φορμάτ,απλά βάνεις το σιντι και κανεις απ ντέιτ (φαντάσου τι ήθελες να πας απο εξ πι σε βίστα καινούριο μηχάνημα αναλόγως τη παλαιότητα) και το μηχάνημα σηκώνει και τα σνόου λέοπαρντ. Έχει κολλήσει ελάχιστες φορές και αυτό επειδή έτρεχα παράλληλα ένα τόνο προγράμματα.Αν συγκρίνεις χαρντγουέαρ σε πισι και μακ θα προσέξεις τα πισι έχουν σε πολλές περιπτώσεις καλύτερο χαρντγουεαρ και πιο φτήνα. Αλλά μετά από 1-2 χρόνια το πισι θα ναι αρχαίο ενώ το μακ θα ναι απ του ντέιτ.Σε 3 χρόνια δεν έχω χρειαστεί να κάνω ούτε ένα φορμάτ ή ντισκ ντεφραγκμεντ ή ότι παπαρίτσα έκανα μια φορά το μήνα για να μη κολάει το δαιμονισμένο το πισί.Όσο για τα τζαμπέ ή κλόπι προγράμματα που λένε δε βρίσκεις σε μακ είναι μούφες.Τα βρίσκεις ίσως κάποια με περισσοτερο ψάξιμο σε σχέση με γουίντοουζ αλλά είναι λογικό καθώς οι περισσότεροι αυτά χρησημοποιούν.Το γκεϊμινγκ είναι ένα θέμα αλλά τα νέα μακ έχουν what it takes για να παίξεις αν και δεν θα το πρότεινα σε σοβαρούς γκέιμερς. Επίσης, όταν τεστάρανε λαπιτόπια,για το ποιο είναι πιο σταθερό με βίστα πριν 2 χρόνια,πρώτο ήταν ένα μακμπουκ προ.
Who let the Toon doon?
Shit shit Shearer
Άβαταρ μέλους
lunatic

Δημοσίευση από lunatic »

Ελα ρε παιδια τι λετε τωρα? Δεν μου εχουν κρασαρει ποτε κ δεν εχω φαει ποτε μπλε οθονη... Μην τα ισωπεδωνουμε ολα... Αν ξερεις απο windows κ ξερεις να τα στησεις σωστα εισαι κομπλε....
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υπολογιστές - Εφαρμογές - Internet”