Αριθμητική Ανάλυση I και Εργαστήριο

Μήπως να ξανακάνω Μηχανογραφικό;

Συντονιστές: φιάλη klein, Ryu, markelos, meleneemil, Nasia!

Απάντηση
manos
Real Name: manos
Facebook ID: 0

Re: Αριθμητική Ανάλυση Ι

Δημοσίευση από manos »

Paidia 3erei kaneis an fetos ta elaxista tetragwna einai sthn ulh?
Άβαταρ μέλους
spartiatisgx

Δημοσίευση από spartiatisgx »

Τα ανεφερε αλλα δεν επεμεινε καθολου....Ουτε ασκησεις ουτε τιποτα....
manos
Real Name: manos

Δημοσίευση από manos »

A ok wraios euxaristw.
Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Χρήστος

Δημοσίευση από Chris »

Σε μένα κανείς δε θα απαντήσει? :cry: :cry:
http://www.semfe.gr/forum/viewtopic.php ... =75#p49851
Άβαταρ μέλους
vkvk
Real Name: Vangelis

Δημοσίευση από vkvk »

Καλησπέρα!!! Μια ερώτηση θέλω να κάνω...Είμαι μεγαλύτερο έτος και δεν έχω κάνει τα εργαστήρια ή έχω παραδώσει εργασίες. Αυτό σημαίνει ότι πάω απλά για άριστα 7,5 αύριο, σωστά;
Άβαταρ μέλους
Rosso

Δημοσίευση από Rosso »

yeap... Mporei k na prepei na grapseis 7. pantws ekei konta..
Σκουπίδι η σκέψη την πετώ
τη λογική απαρνιέμαι,
μ' ένα σαράκι αρμένικο
για δρόμους που δε θέλησα
στις χαραυγές ξεχνιέμαι.

Bάστα το νου, βάστα το νου
να μην γκρινιάξει του καιρού
πού 'φτιαξε με τον πόνο κλίκα
και τσιγκουνεύεται στη γλύκα.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Στις χαραυγές ξεχνιέμαι...
Άβαταρ μέλους
spartiatisgx

Δημοσίευση από spartiatisgx »

Μου φαινεται οτι πρεπει να εχεις παρακολουθησει τα εργαστηρια.....Δεν λεω να εχεις κανει εργασιες αλλα τουλαχιστον να μην εχεις μεινει απο απουσιες.....
Άβαταρ μέλους
sissy
Real Name: sissy

Δημοσίευση από sissy »

Ρε παιδιά ξέρει κανένας πότε θα βγούν τα αποτελέσματα επιτέλους????????
Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator

Δημοσίευση από Chris »

Έχω πετύχει δύο φορές τον Κολέτσο στο κτίριο Ε, και όλο κάτι trollιές μου λέει. Τη μία φορά ότι θα τα διορθώσει σίγουρα πριν τον Αύγουστο, και τη δεύτερη μου είπε ότι πρέπει να διαβάσει ένα βιβλίο κρυπτογραφίας για να αποκρυπτογραφήσει τα γράμματα των φοιτητών...
Άβαταρ μέλους
diosak
Real Name: Διονύσης

Δημοσίευση από diosak »

Chris έγραψε:Έχω πετύχει δύο φορές τον Κολέτσο στο κτίριο Ε, και όλο κάτι trollιές μου λέει. Τη μία φορά ότι θα τα διορθώσει σίγουρα πριν τον Αύγουστο, και τη δεύτερη μου είπε ότι πρέπει να διαβάσει ένα βιβλίο κρυπτογραφίας για να αποκρυπτογραφήσει τα γράμματα των φοιτητών...
ο,τι να'ναι δηλαδη?!... :rolleyes: :partyman:
Εικόνα
Εικόνα
Believe you can and you're halfway there.
Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. And Today? Today is a gift. That's why we call it the present.
But only in their dreams can men be truly free. It was always thus and always thus will be.
Άβαταρ μέλους
Full Metal Alchemist
Real Name: Konstantinos
Facebook ID: 849225054
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Full Metal Alchemist »

Chris έγραψε:Έχω πετύχει δύο φορές τον Κολέτσο στο κτίριο Ε, και όλο κάτι trollιές μου λέει. Τη μία φορά ότι θα τα διορθώσει σίγουρα πριν τον Αύγουστο, και τη δεύτερη μου είπε ότι πρέπει να διαβάσει ένα βιβλίο κρυπτογραφίας για να αποκρυπτογραφήσει τα γράμματα των φοιτητών...
ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΘΕΟΣ :lol: 8) :e_ugeek: :mrgreen: :e_geek:
People cannot gain anything without sacrificing something. You must present something of equal value to gain something. That is the principle of equivalent trade in alchemy. We believed that was the truth of the world when we were young...
Άβαταρ μέλους
meleneemil
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Aimilios K

Δημοσίευση από meleneemil »

Χέι!Είμαι πρωτοετής και θα ήθελα κάποιες πληροφορίες για το μάθημα.Δηλαδη...με λίγα λόγια τι είδους ανάλυση είναι η αριθμητική και τι γίνεται στο εργαστήριο...
Ευχαριστώ.
Logical? maybe. ميلين اميل
Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator

Δημοσίευση από Chris »

meleneemil έγραψε:Χέι!Είμαι πρωτοετής και θα ήθελα κάποιες πληροφορίες για το μάθημα.Δηλαδη...με λίγα λόγια τι είδους ανάλυση είναι η αριθμητική και τι γίνεται στο εργαστήριο...
Ευχαριστώ.
Ως φοιτητής που στο προηγούμενο εξάμηνο έκανα Αρ/κή Ανάλυση και είναι μακράν το αγαπημένο μου μάθημα μέχρι τώρα θα απαντήσω με χαρά στην ερώτησή σου.

Λοιπόν, η Μαθηματική Ανάλυση που κάνουμε είναι ουσιαστικά η αλφαβήτα της Κλασσικής Φυσικής. Η Αριθμητική Ανάλυση είναι η αλφαβήτα της Υπολογιστικής Φυσικής η οποία χοντρικά είναι να παίρνεις ένα οποιοδήποτε πρόβλημα Φυσικής και να προγραμματίζεις τον Η/Υ να στο λύνει με ο,τι παράμετρο θελήσεις, με αρκετή ακρίβεια. Τώρα χρειάζεσαι άλλο κλάδο στα μαθ/κα για αυτό επειδή ο υπολογιστής λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο από τον άνθρωπο. Το πιο βασικό είναι το γεγονός ότι κάνει τους υπολογισμούς με πεπερασμένο αριθμό δεκαδικών ψηφίων με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνει τι είναι το απειροστά μικρό (dt) με την αυστηρή έννοια όπως εμείς. Και αυτό σε οδηγεί σε συστηματικά σφάλματα ενώ τρέχει το πρόγραμμα.

Τώρα εσύ προσπαθείς να φτιάξεις αλγορίθμους που να κάνουν τις δουλειές αυτές πιο γρήγορα, και με μεγαλύτερη ακρίβεια. Στα πρώτα μαθήματα ας πούμε, θα μάθετε επαναληπτικούς τύπους που να παίρνουν μια οποιαδήποτε συνάρτηση, και να βρίσκουν πάντα τις ρίζες της. Με το τίμημα ότι θα έχεις και κάποιο μικρό σφάλμα. Στο λύκειο είχαμε συναρτήσεις που λέγαμε "Α, αυτή δε λύνεται με τίποτα". Ε, τώρα μαθαίνεις να βγάζεις επαναληπτικό τύπο, που να σου λύνει τα χέρια. Επίσης θα μάθεις να λύνεις γραμμικά συστήματα-πίνκακες. Ένα άλλο πράγμα που μαθαίνεις, είναι να παίρνεις μερικά σημεία σε ένα καρτεσιανό επίπεδο και να περνάς ένα πολυώνυμο ανάμεσά τους. Κατ' επέκταση, μπορείς να παίρνεις μια οποιαδήποτε συνάρτηση, 5-6 σημεία της, και να περνάς ένα πολυώνυμο ανάμεσα τους. Που βολεύει αυτό; Στην αριθμητική ολοκλήρωση όπου σου λύνει και αυτή τα χέρια. Στο λύκειο υπήρχαν συναρτήσεις που τις έβλεπες και δεν μπορούσες να τις ολοκληρώσεις με τίποτα και να βρεις ένα εμβαδό. Τώρα ουσιαστικά, μπορείς να πάρεις μερικά σημεία απάνω σε μια συνάρτηση, όσο παλούκι και να είναι, και να περάσεις ένα πολυώνυμο ανάμεσα, να ολοκληρώσεις το πολυώνυμο (σαφώς πιο εύκολο από το να ολοκληρώσεις την αρχική συνάρτηση) βρίσκοντας πανεύκολα ένα εμβαδό πολύ κοντά με αυτό της αρχικής συνάρτησης. Με το τίμημα πάντα ότι θα έχεις ένα σφάλμα.

Αυτά βέβαια, όταν θα τα λύνεις στο χαρτί, πάντα θα έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι το κάνεις όχι για να μάθεις εσύ έναν τυφλοσούρτη και να λύνεις ο,τι πρόβλημα όσο αναφορά συναρτήσεις με το χέρι. Αλλά να μάθεις το pc να το κάνει αυτό μόνο του. Και εδώ μπαίνει το εργαστήριο, όπου θα κάνετε προγραμματισμό (όχι βαριά πράγματα) σε Matlab, παίρνοντας πράγματα από τη θεωρία και μετατρέποντάς τα σε πράξη.

Αυτά αργότερα θα επανεμφανιστούν στο μάθημα Προγραμματισμός με εφαρμογές στην επιστήμη του Μηχανικού που δεν έχει και πολύ σχέση με τη Java. Αυτά.

Τα βιβλία είναι χάλια. Άμα θες να διαβάσεις καλά, δανείσου ξενόγλωσσα βιβλία από τη βιβλιοθήκη (Numerical Analysis των Burden & Faires είναι πολύ καλό τούβλο :P ) και πήγαινε οπωσδήποτε στις παραδόσεις. Ο Κολέτσος είναι πολύ καλός καθηγητής, μεταδοτικός και όχι ιδιαίτερα απόμακρος. (δηλαδή δεν συμπεριφέρεται σαν να κάνει μάθημα σε ζωντόβολα όπως άλλοι που θα σε κοιτάνε αφ'υψηλού) Σημειώσεις θα ανεβάσω εγώ κάποια στιγμή, έγχρωμες και αρκετά περιποιημένες.

Νομίζω ότι όχι μόνο σε κάληψα, αλλά το παράκανα και λίγο. :P
Άβαταρ μέλους
meleneemil
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Aimilios K

Δημοσίευση από meleneemil »

:e_surprised: Μάλιστα..//..
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο βασικά.
..και ναι με κάλΗψες με το παραπάνω.

φαίνεται ωραίο λοιπόν από κάποιον που το παρουσιάζει και του αρέσει.
αν και ομολογώ θα μου λείψει η Java... :(

thanks again!
Logical? maybe. ميلين اميل
Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator

Δημοσίευση από Chris »

meleneemil έγραψε: κάλΗψες