Graffiti στο Πολυτεχνείο

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro
Facebook ID: 0

Graffiti στο Πολυτεχνείο

Δημοσίευση από lunatic »

Ανοιγω αυτό το θέμα γιατί το θεωρώ το graffiti μια μορφη τεχνης και με αφορμη κατι που εγινε χθες...
Πιστευω οτι δεν υπαρχει ανθρωπος που εχει παει στην βιβλιοθηκη (απο κατω) και δεν εχει προσεξει τον παπαγαλο....
Τον οποιο παρεπιπτόντως καποιος (εντελως ηλιθιος) ειχε χαλασει απο πριν ζωγραφιζοντας κατι αισχρο στο στομα του....
Ε λοιπον εχθες εβαψαν (για αλλη μια φορα) ολον εκεινο τον τοιχο.... Τον ειχαν ξαναβαψει παλιοτερα αλλα ειχαν αναγνωρισει την αξια του παπαγαλου κ ηταν το μονο που δεν ειχαν σβησει. Ε τωρα παει κ αυτο....
Επισης καπου κατω απ τον Παπασωτηριου που εχει ενα παιδακι απ την Αφρικη το εχουν χαλασει κ αυτο... Αλλα αυτο το εχουν κανει αλλοι "επιδοξοι" γκραφφιτάδες....

Το Πολυτεχνειο ειναι ενας χωρος που εχει πολλα graffiti αλλα τα πιο πολλα απο αυτα ειναι σοβαρα και γαμάτα διότι δεν τα κανει το καθε τυχαίο μλκισμενο που νομιζει οτι επειδη κραταει ενα σπρεϊ μπορει να το χρησιμοποιήσει κιολάς... Ειδικα στον τοιχο που ηταν ο παπαγαλος και στον τοιχο πισω απο το εστιατοριο κ τον χορευτικο τομεα υπαρχουν τα καλυτερα γκραφφιτι του Πολυτεχνειο και δεν θα επρεπε να τα σβηνει ΚΑΝΕΝΑΣ....

Προτείνω λοιπον να κανουμε κατι ωστε να μην μπλεκεται η Πρυτανεια (ή οποιος ευθυνεται) και σβηνει τους τοιχους. Ετσι κ αλλιως σε μια βδομαδα θα ειναι παλι γεμάτοι.....

Κ μην πει κανεις οτι αν δεν το κανει η Πρυτανεια, θα ερθουν αλλοι γκραφιτάδες και θα πατησουν απο πανω το δικο τους. Αυτο δεν ισχυει... Στα ατομα που ασχολουνται σοβαρα με το θεμα υπαρχει ΣΕΒΑΣΜΟΣ... Γι αυτο τον παπαγαλο δεν τον ειχε πατησει κανενας τοσον καιρο....

ΥΓ: Αντι να πανε να ξηλωσουν ολες τις αφίσες-ταπετσαρία, καταστρέφουν κάτι που πραγματικά αξίζει...
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
Άβαταρ μέλους
HeartDoc
Real Name: Νίκος Καραστάθης

Re: Graffiti στο Πολυτεχνείο

Δημοσίευση από HeartDoc »

lunatic έγραψε:Προτείνω λοιπον να κανουμε κατι ωστε να μην μπλεκεται η Πρυτανεια (ή οποιος ευθυνεται) και σβηνει τους τοιχους.
Δεν γίνεται να μην μπλέκεται καθώς είναι δικαιοδοσία της. Technically, το graffiti θεωρείται καταστροφή δημόσιας περιουσίας.
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
Άβαταρ μέλους
prochatz
Real Name: Πρόδρομος

Δημοσίευση από prochatz »

Δεν γίνεται να μην μπλέκεται καθώς είναι δικαιοδοσία της. Technically, το graffiti θεωρείται καταστροφή δημόσιας περιουσίας.
Γίνεται αν παραχωρήσει μερικούς τοίχους. Σε πολλά σχολεία για να μη χαλάνε τους τοίχους, τους παραχωρούν ένα κομμάτι και πηγαίνουν και τα κάνουν εκεί.
Την ουρά τη φάγαμε. Το γαϊδούρι έμεινε...
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

Δεν μου αρέσουν τα γκράφιτι.
Άβαταρ μέλους
Gus
Real Name: Πολλες ερωτησεις

Δημοσίευση από Gus »

Δεν εχω καταλαβει ακομη γιατι οι γκραφιταδες βρωμιζουν τους πανεμορφους καθαρους γκρι τοιχους μας.Που ειναι η εδρα να καθαρισει τους τοιχους?Οι γκραφιταδες να πανε σπιτι τους να ζωγραφισουν εκει τους τοιχους αν θελουν.
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

prochatz έγραψε:
Γίνεται αν παραχωρήσει μερικούς τοίχους. Σε πολλά σχολεία για να μη χαλάνε τους τοίχους, τους παραχωρούν ένα κομμάτι και πηγαίνουν και τα κάνουν εκεί.
Θα μπορούσε πιστεύω να γίνει αυτό ακριβώς. Ίσα ίσα που θα ομορφύνει ο τόπος.
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Άβαταρ μέλους
Artemoila
Real Name: Artemis
Facebook ID: 1003775262

Δημοσίευση από Artemoila »

Όντως όποτε περνάω από των πολιτικών το πάρκιν βλέπω σχεδόν πάντα να βάφουν κ τα περισσότερα είναι εργα τέχνης.
papagalakos

Εικόνα

Οκ, η εικόνα στη μέση είναι όντως έργο τέχνης. Εν πάση περιπτώση, δεν νομίζω στην εποχή της ακαλαισθησίας να ασχοληθεί κανείς με την ελεύθερη καλιτεχνική έκφραση, η οποία παρεπιπτόντως μουτζουρώνει την ιερή ιδιοκτησία...
Άβαταρ μέλους
ΕΛ-Juan

Δημοσίευση από ΕΛ-Juan »

papagalakos έγραψε: Οκ, η εικόνα στη μέση είναι όντως έργο τέχνης.
Το γύρω γύρω είναι έργο τέχνης... :mrgreen:

Σοβαρά τώρα..
Γενικά δεν μου αρέσει το γκραφίτι.. Αλλά αν είναι πραγματικά καλοφτιαγμένο, θα ήταν ωραίο να υπήρχαν σε επιλεγμένα σημεία στην πολυτεχνειούπολη. Και να υπάρχει και μία συνοχή.. Δηλαδή εννοώ θεματικοί τοίχοι.
Μέχρι στιγμής από αυτά που διαβάζω σε τοίχους και έχουν μια υπογραφή με το γνωστό Α κάτω δεξιά:
"Η Κύπρος είναι κινέζικη"
"Τα Ίμια είναι κινέζικα"
"Η Μακεδονία είναι κινέζικη"

Αφού ρε παιδιά όλες αυτές οι ελληνικές περιοχές είναι κινέζικες, τι σας πειράζει να είναι και το λιμάνι του Πειραιά κινέζικο??
Άβαταρ μέλους
lunatic

Δημοσίευση από lunatic »

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

To graffiti πολλες φορες θεωρείται μουτζουρα διοτι αυτοι που ειναι εξω απ τον χωρο πολυ απλα δεν μπορουν να το διαβασουν. Συνηθως ειναι μια λεξη η οποια αντιπροσωπεύει τον κάθε καλλιτέχνη ή την ομάδα του... Με λίγα λόγια καποιο nickname..
Πολλές φορες ομως ειναι και κατι πολυ παραπανω απο αυτο

Πιστευω οτι ειναι στο χερι μας να παραχωρηθουν καποιοι τοίχοι....

ΥΓ: Ελα παραδεχτειτε οτι για μια στιγμη ψαρωσατε με την σκαλα.... :lol:
Άβαταρ μέλους
maThemaGician™
Real Name: Πραγματικό όνομα
Facebook ID: 3

Δημοσίευση από maThemaGician™ »

Oι graffitάδες δεν πάνε να ζωγραφίσουν το σπίτι τους όμως...Πάνε στη δημόσια περιουσία ή και στην περιουσία ιδιωτών. Κάλα κάνανε και πληρώσανε άτομα να ξαναβάψουν τους τοίχους, και καλά κάνανε (για να θίξω και ένα άλλο θέμα καταστροφής) και κατεβάσανε όλες τις αφίσες και βάψανε τους τοίχους από κάτω τους στη ΣΕΜΦΕ πχ, το προηγούμενο καλοκαίρι. Δεν είναι απλώς θέμα καθαριότητας και ομορφιάς....είναι Παιδεία. Όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες-graffitάδες ας βρούνε άλλο τρόπο έκφρασης...
Εικόνα
Μάθε ΝΗ κι ας τηνε!!
Εικόνα
papagalakos

Γενικά δεν μου αρέσουν τα γκράφιτι, αλλά οποιαδήποτε επιβολή αισθητικής, και μάλιστα άχρωμης-μονόχρωμης, κι ακόμα περισσότερο όταν περιορίζει την καλιτεχνική έκφραση με βρίσκει αντίθετο. Παρότι θεωρώ τα περισσότερα γκράφιτι καλιτεχνικές αποτυχίες δεν μου πέφτει λόγος, αφού αυτό είναι καθαρά θέμα γούστου. Καλά η ιδιοκτησία δεν με απασχολεί καν. Ούτος ή άλλος έχω αποκυρήξει από καιρό την αγιοποίηση της ατομικής ιδιοκτησίας και του ιερού της μονοχρωμίας.
maThemaGician™ έγραψε:Δεν είναι απλώς θέμα καθαριότητας και ομορφιάς....είναι Παιδεία.
Αυτό δεν το κατάλαβα αλλά δεν πειράζει...
edit: Γιατί αν κατάλαβα αυτό που νομίζω άστα να παν στο διάολο
Άβαταρ μέλους
lunatic

Δημοσίευση από lunatic »

maThemaGician™ έγραψε:Oι graffitάδες δεν πάνε να ζωγραφίσουν το σπίτι τους όμως...Πάνε στη δημόσια περιουσία ή και στην περιουσία ιδιωτών. Κάλα κάνανε και πληρώσανε άτομα να ξαναβάψουν τους τοίχους, και καλά κάνανε (για να θίξω και ένα άλλο θέμα καταστροφής) και κατεβάσανε όλες τις αφίσες και βάψανε τους τοίχους από κάτω τους στη ΣΕΜΦΕ πχ, το προηγούμενο καλοκαίρι. Δεν είναι απλώς θέμα καθαριότητας και ομορφιάς....είναι Παιδεία. Όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες-graffitάδες ας βρούνε άλλο τρόπο έκφρασης...
Δηλαδη μολις δηλωσες οτι προτιμας ενα γκρι πραγμα απο μια γαματη ζωγραφια ενος παπαγαλου....... Να το κοιταξεις αυτο...
Αλλο αφισες κ αλλο τεχνη φιλε μου.... Εδω δε μιλαμε για την πλειοψηφια των graffiti που τα κανουν κατι άτεχνα παιδακια.... Ανοιξε κανα λινκ απο αυτα που εστειλα κ τα ξαναλεμε....

Κ γω ειμαι αντιθετος με την καταστροφη ιδιωτικης περιουσιας.... Αλλα ποσα σπιτια εχεις δει βαμενα? Κ μην μου πεις τωρα για συνθηματα ομαδων κλπ.... Αυτο δεν ειναι graffiti...

Ο ορισμος του graffiti ειναι τοιχος+σπρευ. Δεν υπαρχει αλλος τροπος εκφρασης....

ΥΓ: Καποιοι θεωρουν τεχνη αυτο που εχουν βαλει στο νεο οδηγο σπουδων της ΣΕΜΦΕ.... Λεει οτι το φιλοτεχνισε κ καποιος γνωστος ζωγραφος.... :lol: :lol: Εγω μια μουτζουρα βλεπω....
Άβαταρ μέλους
maThemaGician™
Real Name: Πραγματικό όνομα
Facebook ID: 3

Δημοσίευση από maThemaGician™ »

Θα το κοιτάξω ναι! Έλα να το "κοιτάξουμε" μαζί άμα θέλεις κιόλας......Ας μην ορίσουμε το τελείως υποκειμενικό θέμα του τι είναι τέχνη εδώ. Η Πολιτεία έχει νόμους. Και το να γράφεις πάνω σε δημόσιους τοίχους αποτελεί καταστροφή δημόσιας περιουσίας. Και ιδίως με κάτι τόσο μόνιμο όσο το spray. Είναι κυρίως όμως θέμα Παιδείας ξαναλέω.
Εικόνα
Μάθε ΝΗ κι ας τηνε!!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

maThemaGician™ έγραψε:Είναι κυρίως όμως θέμα Παιδείας ξαναλέω.
Αυτή η παιδεία με φοβίζει λίγο...
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”