Γενική Συνέλευση Φ.Σ. [29-04-2010]

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
Glaurung
Real Name: ....
Facebook ID: 0

Re: Γενική Συνέλευση Φ.Σ. [29-04-2010]

Δημοσίευση από Glaurung »

What ? Ρε γαμώτο , ΠΑΝΤΑ χάνω τα ρεζιλίκια ! :evil:
Άβαταρ μέλους
dj manos
Banned
Real Name: Μάνος

Δημοσίευση από dj manos »

Την Πέμπτη έχει νέα ΓΣ;
Άβαταρ μέλους
Glaurung

Κατά 99% όχι . :)
Άβαταρ μέλους
stroformi
Real Name: Δήμητρα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από stroformi »

Πάλι έκλεισε η σχολή; Αν είναι δυνατόν ρε παιδιά! Εντάξει, μαζί σας ότι μας κόψανε τα πάντα και πρέπει να αντιδράσουμε αλλά με το να κλείνει η σχολή δεν βγαίνει κάτι. Από τα 5 χρόνια σπουδών καταντάς να κάνεις τα 3 και στην ουσία κανείς υπουργός ποτέ δεν μαθαίνει ότι εσύ έχασες αυτά τα 2 χρόνια για να στείλεις ένα μήνυμα - που εντωμεταξύ δεν συνεννοούνται και όλες οι καταλήψεις να είναι το ίδιο, οπότε μιλάμε για ΤΗΝ ασάφεια. Δηλαδή πειράζει να συμμετέχουμε σε κάποιες πορείες, όχι κομματικοκεντρικά όπως γράφει και ο lunatic και κατά τα άλλα να μην υποβαθμίζουμε το πτυχίο μας;
Επίσης, παρεπιπτόντως θέλω να καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία σαν φοιτήτρια που άνηκε στη μεγάλη μάζα εκείνων που συμμετείχαν ενίοτε στις συνελεύσεις αλλά γενικά δεν συμμετείχαν σε κάποια παράταξη ενεργά: Δεν έχω δει ποτέ ταινία σε κατάληψη και έχω απορία πόσοι πραγματικά μαζεύονται σε όλα αυτά, πέρα από τις εκάστοτε παρέες που απαρτίζουν τον κομματικό πυρήνα. Αυτοί οι 10 άνθρωποι που είναι εκεί αντιλαμβάνονται ότι δεν συντελείται ΛΑΙΚΗ συνάθροιση αφού δεν υπάρχει ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ; Αντί να κλείνετε τη σχολή, δεν βρίσκετε καμιά πιο προτότυπη ιδέα κοινωνικού αγώνα;
Άκουσα σήμερα για κάτι παιδιά στο Καποδιστριακό που μαθαίνουνε ελληνικά στους μετανάστες μέσα στο πανεπιστήμιο. Η αντιπαραβολή είναι μάλλον περιττή.
Κρίμα, αν πηγαίναμε κάθε μέρα σχολή και κάναμε μάθημα - εδώ μπαίνουνε και οι μέρες <<προσωπικής κατάληψης>> βέβαια- ακόμα και έτσι να μένανε τα πράγματα, με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα, το ελληνικό πανεπιστήμιο θα ήταν χιλιόμετρα μπροστά.
rontrigez

Δημοσίευση από rontrigez »

Μην κλαψεις κιολας.

Ευτυχως καταλαβα γιατι τα ελληνικα πανεπιστημια υποβαθμιζονται(σε συγκριση βεβαια με τα μαγαζα αμερικης και δυτικής ευρώπης). Φταινε οι κινητοιποιησεις των φοιτητων.
Σκεψου να σε καλουσαν και σε απεργια. Θα υποστηριζες "το δικαιωμα σου στην εργασια" και οτι εχεις αναγκη το μεροκαμματο.

Ουστ απεργοσπαστες!
Άβαταρ μέλους
stroformi
Επικοινωνία:

Άκου "μην κλάψεις κιόλας"...
Καταπληκτικό σχόλιο. Του βάζω 10.
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

stroformi έγραψε:Πάλι έκλεισε η σχολή; Αν είναι δυνατόν ρε παιδιά! Εντάξει, μαζί σας ότι μας κόψανε τα πάντα και πρέπει να αντιδράσουμε αλλά
Χαχαχα! Καλά κοπελιά, έγραψες...
Άκου εκεί αλλά... Πρέπει να καταλάβεις ότι κάποτε σταματάνε τα αλλά. Αν εσύ είσαι καβατζωμένη ή γουστάρεις να σε στήσουν στα τέσσερα ποσός με ενδιαφέρει. Αν δεν θες να κατέβεις ή φοβάσαι κλειδώσου σπίτι σου και παρακολούθα απ' την TV. Μην μου κάνεις υποδείξεις όμως για το πως θα εξοργιστώ που γυρίζω στο 1850.

Κι εδώ τελειώνει η παρέμβασή μου στο φόρουμ. Ό,τι είχαμε να πούμε το είπαμε κι ο καθένας έβγαλε τα συμπεράσματά του. Όσοι δεν πείστηκαν ακόμα, συλλυπητήρια. Για τους υπόλοιπους
Ραντεβού στα οδοφράγματα.
Άβαταρ μέλους
Glaurung

Επειδή είναι μεγάλο θέμα , για καθαρά προσωπική μου ευκολία , θα προσπαθήσω να σου απαντήσω κομμάτι-κομμάτι . :)
stroformi έγραψε:Πάλι έκλεισε η σχολή; Αν είναι δυνατόν ρε παιδιά! Εντάξει, μαζί σας ότι μας κόψανε τα πάντα και πρέπει να αντιδράσουμε αλλά με το να κλείνει η σχολή δεν βγαίνει κάτι. Από τα 5 χρόνια σπουδών καταντάς να κάνεις τα 3 και στην ουσία κανείς υπουργός ποτέ δεν μαθαίνει ότι εσύ έχασες αυτά τα 2 χρόνια για να στείλεις ένα μήνυμα - που εντωμεταξύ δεν συνεννοούνται και όλες οι καταλήψεις να είναι το ίδιο, οπότε μιλάμε για ΤΗΝ ασάφεια. Δηλαδή πειράζει να συμμετέχουμε σε κάποιες πορείες, όχι κομματικοκεντρικά όπως γράφει και ο lunatic και κατά τα άλλα να μην υποβαθμίζουμε το πτυχίο μας;
Θα ξεκινήσω από μια επισήμανση που δεν έχει σχέση με το σκεπτικό σου όμως ακούγετε πάρα πολύ συχνά . Λένε συχνά πως αυτοί που κάνουν κατάληψη είναι επαναστάτες εκ του ασφαλούς και πως οι πραγματικοί αγώνες θέλουν και θυσίες , με την λογική πως κάνοντας κατάληψη θέλουν να έχουν την ασφάλεια και την άνεση να κάνουν ότι θέλουν . Οι επιπτώσεις που αναφέρονται (ασχέτως άμα ισχύουν όλες ή μόνο ένα κομμάτι τους) είναι η καλύτερη απόδειξη του αντιθέτου .

Είναι πιστεύω σωστό να μην βλέπουμε την σχολή μας σαν μονάδα αλλά να την βλέπουμε ως ένα κομμάτι της πανεπιστημιακής κοινότητας . Άμα κλείσει πχ. όλο το Πολυτεχνείο δεν θα πούνε πως η ΣΕΜΦΕ, οι Ηλεκτρολόγοι , οι Πολιτικοί κτλ έχουν κατάληψη , θα δουν το σύνολο και θα πουν πως όλο το Πολυτεχνείο είναι υπό κατάληψη . Άρα σαφώς και δεν θα σκεφτεί ο υπουργός πως έχασες 2 χρόνια από τις σπουδές (οι αριθμοί είναι σύμφωνα με το δικό σου παράδειγμα ) , θα σκεφτεί όμως πως τόσες σχολές είναι κλειστές .
Η κατάληψη δεν πιέζει τα ανθρωπιστικά αντανακλαστικά του εκάστοτε υπουργού , δεν προσπαθεί να τον συγκινήσει ή να τον χτυπήσει στο φιλότιμο . Το πιο απλό παράδειγμα , με το να υπάρχει κατάληψη δεν μπορούν να συνεχιστούν οι έρευνες , πράγμα που σημαίνει πολλά λεφτά . Και παρακαλώ μην μου πει κάποιος πως έτσι εμποδίζεις την πρόοδο και την επιστήμη . Ακόμα και στη έρευνα για το AIDS τα δικαιώματα θα τα πάρει μια φαρμακοβιομηχανία και θα συνεχίσουν να πεθαίνουν στην Αφρική παιδάκια επειδή θα είναι πανάκριβα τα εμβόλια .
Οι αποφάσεις παίρνονται από τους φοιτητικούς συλλόγους , οπότε οι λεπτομέρειες καθορίζονται από τους συσχετισμούς των δυνάμεων , τις αντιλήψεις των ατόμων ή ομάδων που καταθέτουν πλαίσια και την συμμετοχή των φοιτητών . Λογικό είναι να υπάρχουν μικροδιαφορές αλλά δεν νομίζω να βρεις κατάληψη για τριγωνικές τυρόπιτες .

Με τέτοιον απόλυτο εγωκεντρισμό έτσι και αλλιώς δεν γίνεται τίποτα (ακόμα) , νομίζεις πως ο άλλος που το σκεφτόταν θα παρατούσε το εργαστήριό του ,κινδυνεύοντας να χάσει ένα ολόκληρο μάθημα, για να κατέβει στην πορεία ;
Στην δουλειά μου μια μου έλεγε πως εμείς (οι νέοι) πρέπει να κατέβουμε γιατί εμάς θα μας χτυπήσουν τα μέτρα . Μητέρα 2 παιδιών δεν έχει σκοπό να κατέβει για να μην πηδήξουν την γενιά των παιδιών της !!! Τους λέει από τώρα να πάνε στο εξωτερικό μιας και αυτή έχει γερμανική παιδία , τα παιδιά της πάνε σε ιδιωτικό σχολείο , έρχεται στη δουλειά με ομορφότατο τζιπ αυτοκίνητο . Το παιδί της , ο μεγάλος , θέλει να περάσει πολυτεχνείο . Τι στάση νομίζεις θα έχει αυτό το παιδί ; Έπεισες , τι κώλυμα έχετε φάει με τις κομματοκεντρικές πορείες ;;; Επειδή είπε μια εξυπνάδα ο lunatic ; Αν εξαιρέσεις το πλαίσιο την ΠΚΣ που λέει ξεκάθαρα να κατέβουμε με το ΠΑΜΕ μέσα από το ΜΑΣ , μιλάμε για ένα φοιτητικό μπλοκ μέσα σε μια πορεία που υπάρχουν δεκάδες πανό . Υπάρχει αντιρατσιστικό , αναρχικών , αντικαπιταλιστικό κτλ κτλ . ΔΕΝ είναι κομματικές πορείες ; Έχετε κατέβει σε καμία ;
stroformi έγραψε:Επίσης, παρεπιπτόντως θέλω να καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία σαν φοιτήτρια που άνηκε στη μεγάλη μάζα εκείνων που συμμετείχαν ενίοτε στις συνελεύσεις αλλά γενικά δεν συμμετείχαν σε κάποια παράταξη ενεργά: Δεν έχω δει ποτέ ταινία σε κατάληψη και έχω απορία πόσοι πραγματικά μαζεύονται σε όλα αυτά, πέρα από τις εκάστοτε παρέες που απαρτίζουν τον κομματικό πυρήνα. Αυτοί οι 10 άνθρωποι που είναι εκεί αντιλαμβάνονται ότι δεν συντελείται ΛΑΙΚΗ συνάθροιση αφού δεν υπάρχει ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ; Αντί να κλείνετε τη σχολή, δεν βρίσκετε καμιά πιο προτότυπη ιδέα κοινωνικού αγώνα;
Πρέπει να λάβεις υπ όψιν ότι είμαστε στη διάλου την μάνα , πολύ πιθανόν να μην έχει όρεξη ό άλλος να ανεβεί την μέρα που είναι κλειστά και μπορεί να αράξει σπιτάκι του ή να πάει για καφεδάκι (*γκουχ-γκουχ* , εγωκεντρικός) . Ξέρω σχολές που είχε κόσμο σε εκδηλώσει που έγιναν μέσα στη κατάληψη
stroformi έγραψε:Άκουσα σήμερα για κάτι παιδιά στο Καποδιστριακό που μαθαίνουνε ελληνικά στους μετανάστες μέσα στο πανεπιστήμιο. Η αντιπαραβολή είναι μάλλον περιττή.
Μαγκιά τους . Να υποθέσω ήταν πρωτοβουλία φοιτητών ; Εσύ έχεις πάρει καμία πρωτοβουλία και να την τρέξεις ;
stroformi έγραψε:Κρίμα, αν πηγαίναμε κάθε μέρα σχολή και κάναμε μάθημα - εδώ μπαίνουνε και οι μέρες <<προσωπικής κατάληψης>> βέβαια- ακόμα και έτσι να μένανε τα πράγματα, με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα, το ελληνικό πανεπιστήμιο θα ήταν χιλιόμετρα μπροστά.
Η κατάντια του πανεπιστημίου οφείλετε στους φοιτητές του κυρίως ; Ή να το πω πιο σωστά , η κατάντια του πανεπιστημίου οφείλετε στους ενεργούς φοιτητές τους ;
pipini
Real Name: oduseas vasilakopoulos

Δημοσίευση από pipini »

Τοτε φιλοι μου επαναστατες γιατι δεν κλεινετε τη σχολη μεχρι να ικανοποιηθουν τα αιτηματα σας?πειτε για παραδειγμα κλειστη η σχολη μεχρι να μπουμε στο ΤΕΕ μεχρι η κατωτατη συνταξη να ειναι πανω απο 1000 ευρω κ.ο.κ...Ή μηπως φοβαστε μη χασετε τα ψηφακια σας στις εκλογες που ερχονται?Και παρεπιπτοντως....στο πανο που εχετε βαλει στην ακροπολη (αθλια πραξη η καταληψη του πιο μεγαλειωδους ισως μνημειου της αρχαιοτητας....αλλα τελος παντων..)βγαλτε το S απο το peoples δεν παιρνει πληθυντικο..Γινομαστε και ρεζιλι πανευρωπαικα...
Άβαταρ μέλους
Glaurung

pipini έγραψε:Τοτε φιλοι μου επαναστατες γιατι δεν κλεινετε τη σχολη μεχρι να ικανοποιηθουν τα αιτηματα σας?
Πέστο και έγινε :whatever:
Η Ακρόπολη συμβολίζει και την αντίσταση . Αυτή την αντίσταση την αξιοποίησαν οι νέοι και εγώ ένιωσα υπερήφανος

Μανώλης Γλέζος
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

moutsos έγραψε:οι άλλοι ούτε να μπεις δεν άφηνουν στις Γενικές Έδρες...
Δεν το θυμάμαι το σκηνικό... Εικόνα
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
pipini

Δημοσίευση από pipini »

Άντε φιλε μου τοτε κλειστε τη σχολη μεχρι τη δευτερα παρουσια..Γιατι κατι τετοιο χρειαζομαστε για να ανακαμψουμε σαν χωρα..Αλλα έτσι οπως το πατε δεν θα μπορεσουμε να κανουμε και τιποτα για το μελλον μας...Γιατι μας βλεπω να παιρνουμε πτυχιο στα 35..Αλλα ο ριζοσπαστης προφανως που τον εχετε κανει πλατινενιο και τον διαβαζετε μερα-νυχτα προφανως δεν λεει κατι τετοιο...Και μετα κατηγορειτε αλλους για προβατα...ΠΡΟΒΑΤΑ
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

Χμ. Από την αναφορά σε ριζοσπαστη υποθέτω πως νομίζεις ότι μιλάς με κνίτες και απορρίπτεις ό,τι σου λένε επειδή είναι κνίτες, άρα και πρόβατα, άρα και η γνώμη τους δεν αξίζει. Μαζέψου.
Εκτός αν είσαι δεύτερος λογαριασμός του lunatic. :e_wink: :lol: :lol:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Falgorn την Τρί Μάιος 04, 2010 1:39 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
pipini

Δημοσίευση από pipini »

Βεβαιως και αξιζει η γνωμη ολων αλλα οταν για ολα τα προβληματα που μπορει να εχουμε σαν σχολη και σαν κοινωνια η μονη διεξοδος και αντιμετωπιση που βτισκουμε ειναι η καταληψη τοτε δεν μπορω παρα να ειμαι αντιθετος....εχεις καποια αντιρηση?
Άβαταρ μέλους
stroformi
Επικοινωνία:

Papagalakos δεν ξερω αν εμενα θα με στησουν <<στα τέσσερα>> και αν <<γουστάρω>> κιόλας (τσσσ) αλλα εσυ δεν χρειαζεται να στεκεσαι στα δυο, από πνευματικής απόψεως μου φαίνεσαι μάλλον πίθηκος.

Σχετικά με την έρευνα, καλώς ή κακώς σε γενικές γραμμές η έρευνα που τρέχει σε εμάς και ιδιαίτερα στη ΣΕΜΦΕ δεν έχει σχέση με τη αγορά και συνήθως χρηματοδοτείται από Ευρώπη, άλλα ιδρύματα (πχ Δημόκριτος) ή το κράτος. Οπότε μάλλον το να μένει πίσω αφήνει πίσω τα παραπάνω και όχι κάποια βιομηχανία.
Αυτό στο Καποδιστριακό τρέχει από φοιτητές και όχι δεν έκανα κάτι παρόμοιο. Και εγώ βαριόμουνα και έπινα καφέ αλλά και γενικά υπάρχει ένα συνάφι πάντα που θεωρεί εαυτόν θεματοφύλακα της πανεπιστημιακής ιδέας, κάτι σαν το 15 μελες στο σχολείο που αποφασίζει μονίμως τα πάντα. Αν κάποιος κάνει κάποια κίνηση, υπερκομματική οι μισοί θα έρθουν να τον πιάσουν φίλο για να τον πάρουν στο κόμμα τους και οι άλλοι μισοί θα τον κάνουν εχθρό γιατί και αυτό είναι χρήσιμο. Καταλήγουμε έτσι μια μειοψηφία με πολιτική άποψη να κάνει κουμάντο και μαγκιά της γιατί οι υπόλοιποι κολλάμε να πάμε εναντίον.
Και όσο για αυτό με το πανεπιστήμιο που θα ήταν χιλιόμετρα μπροστά, τι δεν καταλαβαίνετε; Δεν είπα οτι φταίνε οι καταλήψεις που είμαστε τελευταίοι, είπα ότι αν δεν κάναμε καταλήψεις και πηγαίναμε και τις υπόλοιπες μέρες για μάθημα, ακόμα και με αυτήν την ίδια οργάνωση και υποδομή, θα ήμασταν χιλιόμετρα μπροστά. Βλέπε καλούς καθηγητές που κάνουν τη δουλειά τους σωστά, ανεβασμένο επίπεδο φοιτητών από τη δευτεροβάθμια και άλλα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”