Μήπως τελικά φταίνε οι γονείς;

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μαρία-Σοφία
Facebook ID: 735434828
Επικοινωνία:

Μήπως τελικά φταίνε οι γονείς;

Δημοσίευση από msl »

lunatic έγραψε:
Αυτό είναι και αποτέλεσμα του ατομισμού και του ιδανικού της προσωπικής ανάδειξης και επιτυχίας με το οποίο βομβαρδιζόμαστε από γεννησιμιού μας. Και η οικονομία λειτουργεί βασιζόμενη σε αυτή την αρχή (το ότι ο κάθε άνθρωπος κάνει τις επιλογές που μεγιστοποιούν το ατομικό του κέρδος) σε αυτό το σύστημα. Και ακριβώς για να συνεχίσει να λειτουργεί, τρως αυτή τη προπαγάνδα από παιδάκι. Και φτάνεις στα θλιβερά σκηνικά, παιδάκια λίγων ετών να μη θέλουν κανένα άλλο παιδάκι να μη μπορεί να παίξει με τα παιχνίδια τους. Από τόσο μικρό ξεκινάει το κακό.
Ποια οικονομια μωρε? Αμεσως για ολα φταιει ο καπιταλισμος.... Τι σχεση εχει ο καπιταλισμος με το αν η μανα κ ο πατερας του παιδιου δεν μπορουν να του δωσουν τη σωστη παιδεια για να μοιραζεται τα παιχνιδια του? Παιδακι ειναι. Ουτε απο καπιταλισμους ξερει ουτε απο τιποτα....
Πιστεύεις πως η κοινωνία στην οποία αυτοί οι γονείς καλούνται να μεγαλώσουν το παιδάκι τους, είναι κάποιο συννεφάκι αποκομμένο από την κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα; Πως μπορούν τελείως ανεξάρτητα από την κατάσταση της κοινωνίας να δώσουν έτσι απλά τις αρχές και τις αξίες που εδώ πάνε να χάσουν οι ίδιοι; Ακριβώς επειδή είναι παιδάκι, είναι στο στάδιο της μίμησης! Που "αντιγράφει" όσα βλέπει γύρω του!

lunatic, κάνε μου τη χάρη να σκέφτεσαι λίγο πριν μιλήσεις ..
lunatic έγραψε:Κ για να προλαβω καποιες απαντησεις οι οποιες θα πουν "Ναι αλλα αφου ειναι διεφθαρμενοι αυτοι που μας κυβερνουν, ας ειμαστε κ εμεις" να πω την κλασικη απαντηση που λεγαμε απο παιδια... Αν επεφταν απ τον γκρεμο θα πεφταμε κ μεις....? Ή μονο όπου μας συμφερει....?
lunatic έγραψε:
Δε μπορώ να φανταστώ άνθρωπο στο forum που θα σου απαντούσε με αυτό το σκεπτικό. Και αν πάρει κανείς υπ' όψιν πως γενικά προετοιμάζεσαι για τις "επιθέσεις" εξ' αριστερών, μάλλον έχεις πολύ ασαφή ιδέα για το τι πιστεύει ο καθένας...
Αυτα που γραφουμε τα διαβαζουν πολλοι... Αναφερομαι σε οποιον θα μπορουσε να εχει μια τετοια αποψη. Δεν καταλαβαινω γιατι κόπτεσαι εσυ...
Η διαφορά στη προκειμένη είναι ότι μας σπρώχνουν στο γκρεμό .. Αλλά αυτό είναι άλλου παπά ..
Δε μπορώ να φανταστώ σε ένα forum μιας σχολής που απαρτίζεται από *κατά κανόνα* νοήμοντα όντα, να εισέπραττες μια τόσο επιφανειακή και ωχαδελφική τοποθέτηση. Απορώ πως το σκέφτηκες καν ..
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος O kanenas την Δευ Μάιος 10, 2010 6:32 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Παράλληλο thread του "Ποιος φταίει τελικά;"
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro
Facebook ID: 0

Re: Ποιος φταίει τελικά;

Δημοσίευση από lunatic »

Πιστεύεις πως η κοινωνία στην οποία αυτοί οι γονείς καλούνται να μεγαλώσουν το παιδάκι τους, είναι κάποιο συννεφάκι αποκομμένο από την κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα; Πως μπορούν τελείως ανεξάρτητα από την κατάσταση της κοινωνίας να δώσουν έτσι απλά τις αρχές και τις αξίες που εδώ πάνε να χάσουν οι ίδιοι; Ακριβώς επειδή είναι παιδάκι, είναι στο στάδιο της μίμησης! Που "αντιγράφει" όσα βλέπει γύρω του!

lunatic, κάνε μου τη χάρη να σκέφτεσαι λίγο πριν μιλήσεις ..
Κανε μου την χαρη να σκεφτεσαι εσυ πριν μιλησεις.... Νομιζω ημουν σαφης... Ειναι θεμα των γονιων να δωσουν σωστη παιδεια σε ενα παιδακι τετοιας ηλικιας.... Αν δε μπορουν αυτοι, αυτο ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο...
Εγω θα το μαθω να μοιραζεται. Εσεις καντε οτι θελετε... Αιντε καθομαι κ ασχολουμαι κιολας....
Το μονο που κανετε ειναι να επιβεβαιωνεται αυτο που ειπα... Οτι δηλαδη δεν παραδεχομαστε τις ευθύνες μας...
Φταιει ο καπιταλισμος, ο μαγος του Οζ, ο αφανισμός των δεινοσαύρων κλπ κλπ... Παντως ΟΧΙ εμεις.....
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

Εθελοτυφλοίς απένατι στο κοινωνικοπολιτικό υπόβαθρο που θα μεγαλώσεις εσύ και το παιδάκι, με αυτά που λες.

edit: http://www.semfe.gr/forum/viewtopic.php ... ead#p54901
timos_m έγραψε:
Off Topic
msl έγραψε:Εθελοτυφλείς
Τυφλόω - τυφλώ > εθελοτυφλοίς (όπως πληροίς κλπ) :e_ugeek: :oops:
:( :cry:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος msl την Σάβ Μάιος 08, 2010 7:44 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro

Δημοσίευση από lunatic »

Με άλλο μπριζώνομαι: Από την αδυναμία σου να καταλάβεις/δεχτείς πως υπάρχει και ένα κοινωνικό περιβάλλον μέσα στο οποίο έχεις μεγαλώσει, συνεχίζεις να μεγαλώνεις και θα μεγαλώσουν και τα παιδιά που πρόκειται να γεννηθούν. Και αυτό το περιβάλλον, ειδικά όσον αφορά τα Μ.Μ.Ε. και τη διαφήμιση, όπου είναι και άμεσο το οικονομικό κίνητρο, είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο που να προβάλλει συνεχώς τη λογική του ατομικισμού σαν στάση ζωής και δρόμο στην επιτυχία.
Ειπα εγω οτι δεν υπαρχει? Προσπαθησε να με καταλαβαινεις... Ειπα οτι αυτο το περιβαλλον δεν επηρεάζει ένα μικρό παιδί αν οι γονεις του ξερουν να το προστατέψουν.Κ μην μου πεις οτι κ οι γονεις του ζουν σε αυτο το περιβαλλον κ οτι ειναι ηδη επηρεασμένοι. Διοτι αυτο σημαινει οτι ειναι ολοι "μολυσμένοι".... Αρα κ εσυ.... Θεωρεις τον εαυτό σου μολυσμένο?
Το οτι ζουμε σε ενα τετοιο περιβαλλον ειναι ικανη συνθηκη... Οχι κ αναγκαία....
Πώς περιμένεις τα μόνα ερεθίσματα που θα λάβει το παιδί στη ζωή του να είναι από εσένα, ή να είναι εγκεκριμένα από εσένα;
Απ οταν ειναι πολυ μικρο του δινεις τα καταλληλα ερεθισματα κ τις σωστες ηθικες αξιες. Με αυτον τον τροπο, οταν θα αρχισει να μεγαλωνει κ τα ερεθισματα απο εξωτερικους παράγοντες θα αυξάνονται, θα εχει αναπτυξει την κριτικη ικανότητα να ξεχωρισει τα καλα απ τα κακα....
Αν ενα παιδι ειναι κωλοπαιδο απο μικρο, θα συνεχισει να ειναι κ οταν μεγαλωσει.
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

lunatic έγραψε:Ειπα εγω οτι δεν υπαρχει? Προσπαθησε να με καταλαβαινεις... Ειπα οτι αυτο το περιβαλλον δεν επηρεάζει ένα μικρό παιδί αν οι γονεις του ξερουν να το προστατέψουν.
Τότε γιατί βλέπεις τόσους πολλούς ωχαδερφιστές και ατομικιστές ανθρώπους, την ίδια ώρα που αν μιλήσεις με μεγαλύτερους ανθρώπους θα σου πουν πως τέτοιον ατομισμό και τέτοια έλλειψη κοινωνικών σχέσεων δε μπορούσαν να τη φανταστούν; Κι ενώ άλλες αξίες προσπαθούσαν να περάσουν στα παιδιά τους; Η μόνη λογική διέξοδος είναι ότι η επιρροή που ασκεί το κοινωνικό περιβάλλον είναι πολύ μεγαλύτερη απ' όσο νομίζεις.
lunatic έγραψε:Κ μην μου πεις οτι κ οι γονεις του ζουν σε αυτο το περιβαλλον κ οτι ειναι ηδη επηρεασμένοι.
Δεν επιχειρηματολογώ με βάση αυτό. Αν δεν αλλάξουν αρκετά πράγματα αυτό μπορεί να ισχύσει για τα παιδιά των σημερινών γενιών πάντως.
lunatic έγραψε:Διοτι αυτο σημαινει οτι ειναι ολοι "μολυσμένοι".... Αρα κ εσυ.... Θεωρεις τον εαυτό σου μολυσμένο?
Σε φάση αποτοξίνωσης μάλλον.
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

lunatic έγραψε:Ειπα οτι αυτο το περιβαλλον δεν επηρεάζει ένα μικρό παιδί αν οι γονεις του ξερουν να το προστατέψουν.Κ μην μου πεις οτι κ οι γονεις του ζουν σε αυτο το περιβαλλον κ οτι ειναι ηδη επηρεασμένοι. Διοτι αυτο σημαινει οτι ειναι ολοι "μολυσμένοι".... Αρα κ εσυ.... Θεωρεις τον εαυτό σου μολυσμένο?
Το οτι ζουμε σε ενα τετοιο περιβαλλον ειναι ικανη συνθηκη... Οχι κ αναγκαία....

Απ οταν ειναι πολυ μικρο του δινεις τα καταλληλα ερεθισματα κ τις σωστες ηθικες αξιες. Με αυτον τον τροπο, οταν θα αρχισει να μεγαλωνει κ τα ερεθισματα απο εξωτερικους παράγοντες θα αυξάνονται, θα εχει αναπτυξει την κριτικη ικανότητα να ξεχωρισει τα καλα απ τα κακα....
Αν ενα παιδι ειναι κωλοπαιδο απο μικρο, θα συνεχισει να ειναι κ οταν μεγαλωσει.
Τι πάει να πει "μολυσμένος"; Το να έχεις επηρεαστεί από όσα ζεις σε κάνει μολυσμένο; Αν το παιδί μεθαύριο σου ζητάει παιχνίδια και δεν έχεις χρήματα, όσο ευγενικά και να το πεις, παιδί είναι! Δε θα καταλάβει από αυτά .. ούτε θα αποκομίσει τίποτα από αυτό. Ή αν σε βλέπει εσένα μέσα στα νεύρα ή την ένταση ή την στεναχώρια .. αυτά τα ερεθίσματα θα δεχτεί! Δε μπορείς να είσαι με μια μάσκα και ένα χαμόγελο ψεύτικο όσο είσαι σπίτι, άνθρωπος είσαι!

Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

Falgorn, συμφωνώ με την κατάσταση που περιγράφεις. Είναι ένας φαύλος κύκλος που αναπαράγει τη μιζέρια. Οι προηγούμενες γενιές έκαναν λάθη ως γονείς (πλειοψηφικά μιλάω πάντα), και αυτά εκδηλώνονται με διάφορους τρόπους, είτε με τη διαφθορά, είτε με την παραβατικότητα, είτε με την παθιασμένη αναζήτηση εξουσίας ή χρημάτων για επίδειξη ανωτερότητας, είτε με την τυφλή οργισμένη αντίδραση του σπάστα όλα για να ανατραπεί το σύστημα. Το θέμα είναι ότι πρέπει να σπάσει κάπου αυτός ο φαύλος κύκλος, και προσωπικά βλέπω μόνο ένα σημείο στο οποίο μπορεί να γίνει αυτό. Στο να μην επαναλάβουμε η νεότερη γενιά τα λάθη των γονιών μας. Να μην τα αναγκάζουμε (τα παιδιά μας) να ακολουθούν τις απόψεις μας, την οικογενειακή ή οποιαδήποτε άλλη παράδοση. Να τα μάθουμε να σέβονται μεν τις απόψεις των άλλων, αλλά να αλλάζουν τις δικές τους μόνο αν τα ίδια κρίνουν ότι είναι λάθος, όχι επειδή τους κοροϊδεύουν ή δεν είναι στη μόδα, ένας πραγματικός φίλος δεν μπορεί να σε αναγκάσει να αλλάξεις άποψη παρά τη θέλησή σου. Να απαιτήσουμε παιδεία που θα προάγει την κριτική σκέψη και όχι την παπαγαλία, στην έκθεση δεν θα διδάσκονται έτοιμες ιδέες, στην ιστορία δεν θα διδάσκονται μεροληπτικά τα γεγονότα, τα θρησκευτικά δεν θα είναι κυρίως προπαγάνδα μίας θρησκείας. Και η λίστα έχει πολλά ακόμα..
msl έγραψε:Ή αν σε βλέπει εσένα μέσα στα νεύρα ή την ένταση ή την στεναχώρια .. αυτά τα ερεθίσματα θα δεχτεί! Δε μπορείς να είσαι με μια μάσκα και ένα χαμόγελο ψεύτικο όσο είσαι σπίτι, άνθρωπος είσαι!
msl, θα ήθελα αν γίνεται να εξηγήσεις λίγο αναλυτικότερα τι εννοείς με το παραπάνω. Δεν θέλω να απαντήσω πριν σιγουρευτώ ότι κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς, για να μην οδηγηθούμε σε παρεξήγηση.
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
timos_m
Real Name: ΤΜ

Δημοσίευση από timos_m »

Off Topic
[quote="msl"]Εθελοτυφλείς[/quote]
Τυφλόω - τυφλώ > εθελοτυφλοίς (όπως πληροίς κλπ) :e_ugeek: :oops:
Άβαταρ μέλους
Hengeo

Δημοσίευση από Hengeo »

Off Topic
[quote="timos_m"]Τυφλόω - τυφλώ > εθελοτυφλοίς (όπως πληροίς κλπ) :e_ugeek: :oops:[/quote]

Με έβαλες σε σκέψεις. Ο αυτόματος διορθωτής που έχω εδώ βγάζει ως σωστό το πληροίς και το εθελοτυφλείς. Στο google επικρατεί κατά πολύ το εθελοτυφλείς. Τελικά ποιο είναι το σωστό; :?:
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

Off Topic
με "οι" θα ήτανε το "τυφλοίς". Το "εθελοτυφλείς" είναι το 2ο ενικό του ρήματος "εθελοτυφλώ", οπότε μου φαίνεται λογικό να είναι με "ει"...
Άβαταρ μέλους
timos_m
Real Name: ΤΜ

Δημοσίευση από timos_m »

Off Topic
papagalako, αν το 2ο ενικό του τυφλώ είναι τυφλοίς, γιατί το 2ο ενικό του εθελοτυφλώ να είναι με -ει- ; :?
Hengeo, τον αυτόματο διορθωτή σου δν τον έχει γράψει ο (επίσης ικανός να κάνει λάθη) Μπαμπινιώτης..
Υπάρχει κάτι που να δικαιολογεί το -ει-; Το -οι- το δικαιολόγησα παραπάνω. Είναι συνηρημένο σε -οω.
εθελοτυφλό-ω / εθελοτυφλώ
εθελοτυφλό-εις / εθελοτυφλοίς
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

Off Topic
Αποφασίστε κάποτε να ξέρω αν έκανα άδικα edit to post μου!

papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

Off Topic
όπως και να το γράψεις ίδια ακούγεται
Άβαταρ μέλους
Hengeo

Δημοσίευση από Hengeo »

Off Topic
Με λίγο ψάξιμο στο google, βρήκα αυτό, που δικαιώνει τον Τίμο :oops:
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

Hengeo έγραψε:
msl έγραψε:Ή αν σε βλέπει εσένα μέσα στα νεύρα ή την ένταση ή την στεναχώρια .. αυτά τα ερεθίσματα θα δεχτεί! Δε μπορείς να είσαι με μια μάσκα και ένα χαμόγελο ψεύτικο όσο είσαι σπίτι, άνθρωπος είσαι!
msl, θα ήθελα αν γίνεται να εξηγήσεις λίγο αναλυτικότερα τι εννοείς με το παραπάνω. Δεν θέλω να απαντήσω πριν σιγουρευτώ ότι κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς, για να μην οδηγηθούμε σε παρεξήγηση.
Απλά ένα κομμάτι της αλληλεπίδρασης μεταξύ κοινωνίας -> γονιών -> παιδιών δεν αποτελείται από την άμεση αντιμετώπιση, αλλά από την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο που μεγαλώνει το παιδί. Μιας και αυτό έχει αντίληψη και δέχεται ερεθίσματα (ακόμα και όταν δεν στοχεύουν σε αυτό), αν μεγαλώνει σε περιβάλλον με εντάσεις, με άγχος, με στεναχώριες κλπ υπάρχουν πιθανότητες να διαμορφώσει ανάλογες συμπεριφορές όπως νευρικότητα, αντικοινωνικότητα κ.α.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”