Επειδή, λοιπόν, είμαι σε μια μόνιμη σύγχυση, θέλω να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει (με παραπομπή στις αντίστοιχες πηγές, όπου καλό θα ήταν να εξηγείται και ο αντίστοιχος φυσικός μηχανισμός, τι διάολο όλο και κάτι θα καταλάβουμε) ποια είναι η πρέπουσα συμπεριφορά χρήσης, συντήρησης, αποθήκευσης, κτλ. μιας μπαταρίας φορητού: Κατά πόσο είναι επιτρεπτό ή απαγορευτικό να αφαιρείται κατά τη λειτουργία του υπολογιστή, να μένει για μεγάλα χρονικά διαστήματα εκτός φορητού, φορτισμένη ή αφόρτιστη, να βρίσκεται διαρκώς στο ρεύμα, να φορτίζεται και να αποφορτίζεται τακτικά, να υφίσταται συχνές αυξομοιώσεις τάσης (π.χ. από χαλασμένο φορτιστή ή από συχνές μετακινήσεις με αφαίρεση τροφοδοσίας), κτλ.. Και όλα αυτά μαζί με το "επειδή" τους.
Παραπομπές σε ιστοσελίδες όπου επεξηγείται ο τρόπος λειτουργίας μιας μπαταρίας, οι διαφορετικές τεχνολογίες και τα είδη τους, οι αντίστοιχοι "χρόνοι ζωής" και ο ρυθμό μείωσης της απόδοσης τους (με αιτιολόγηση) καθώς και οι τιμές τους (ως βοηθός αγοράς σε τελευταίο στάδιο ανάπτυξης του θέματος) είναι, προφανώς, ευπρόσδεκτες.
Παρακαλώ μην παραθέσετε οποιαδήποτε πληροφορία πρόκειται να στηρίξετε σε εκφράσεις όπως "ο τάδε το έκανε και έπαθε αυτό", "έχω ακούσει κάπου", "μου φαίνεται λογικό να", κτλ. και προτρέπω τους αναγνώστες να αγνοήσουν αυτού του είδους τις "πληροφορίες". Και σε αυτό το topic και σε όλα τα υπόλοιπα. Κάποια στιγμή πρέπει τα urban legends και τα χαλασμένα τηλέφωνα ή τα λαϊκά γιατροσόφια επί παντός επιστητού να δώσουν τη θέση τους στα στοιχεία και την τεκμηρίωση, ειδικά σε συζητήσεις ανάμεσα σε φοιτητές Ανώτατης Εκπαίδευσης