Πρυτανικές Εκλογές ΕΜΠ 2010
Re: Πρυτανικές Εκλογές ΕΜΠ 2010
Σε καμία περίπτωση δεν είμαι ο γαμάτος επιστήμονας.Αν ήμουν τόσο γαμάτος όσο θεωρείς εσύ ότι πιστεύω ότι είμαι , θα είχα πάρει ήδη πτυχίο.Το παραδέχομαι.Και προς πληροφόρησή σου , ούτε καν πιστεύω στο Θεό , ούτε πιστεύω ότι μου λένε.Αλλά αυτά δεν αφορούν κανένα.
Εγώ ξέρω ότι πήγα , όχι μόνο εγώ , αλλά και τόσοι άλλοι να ασκήσουν το δικαίωμά τους να ψηφίσουν.Και κάποιοι φασίστες δεν μας άφησαν.Τόσο απλά.Για αυτό δεν είπα ποια παράταξη είναι , διότι δε με νοιάζει.Αν μας αφήνατε φασιστάκο , τότε δε θα σας έλεγα εγώ και όλοι οι υπόλοιποι φασίστες , γκεγκε;
Και για απάντησε μου σε αυτό λοιπόν φασιστάκο.Από ποιά παράταξη τα πήρατε για να μην αφήσετε τους φοιτητές να ψηφίσουν;Ποιά ήταν η παράταξη που θα την ψήφιζαν οι λιγότεροι φοιτητές;Οπότε κάποιον ευνοήσατε και πέρα από φασιστάκος , είσαι και κομματικό λαμόγιο.Και πες μου το εξής.Αφού είσαστε τόσο αντιδραστικοί , γιατί αφήσατε τους καθηγητές να ψηφίσουν φασιστάκο;Μήπως γιατί τότε θα είχε όντως μπει η αστυνομία;Όπου σας παίρνει πουλάτε νταβατζιλίκι φασιστάκο.
Εγώ ξέρω ότι πήγα , όχι μόνο εγώ , αλλά και τόσοι άλλοι να ασκήσουν το δικαίωμά τους να ψηφίσουν.Και κάποιοι φασίστες δεν μας άφησαν.Τόσο απλά.Για αυτό δεν είπα ποια παράταξη είναι , διότι δε με νοιάζει.Αν μας αφήνατε φασιστάκο , τότε δε θα σας έλεγα εγώ και όλοι οι υπόλοιποι φασίστες , γκεγκε;
Και για απάντησε μου σε αυτό λοιπόν φασιστάκο.Από ποιά παράταξη τα πήρατε για να μην αφήσετε τους φοιτητές να ψηφίσουν;Ποιά ήταν η παράταξη που θα την ψήφιζαν οι λιγότεροι φοιτητές;Οπότε κάποιον ευνοήσατε και πέρα από φασιστάκος , είσαι και κομματικό λαμόγιο.Και πες μου το εξής.Αφού είσαστε τόσο αντιδραστικοί , γιατί αφήσατε τους καθηγητές να ψηφίσουν φασιστάκο;Μήπως γιατί τότε θα είχε όντως μπει η αστυνομία;Όπου σας παίρνει πουλάτε νταβατζιλίκι φασιστάκο.
Παιδική χαρά έκαναν την αίθουσα της πρυτανείας τα "αλάνια" που με το έτσι θέλω κατέλαβαν τις κάλπες και ύστερα τριγύριζαν στην αίθουσα "κατακτητές"... τουλάχιστον η εικόνα από τις 4:30 και ύστερα αυτό θύμιζε. Επίσης βοήθησε με σε κάτι... Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος σου έδωσε "βήμα" να ορίζεις τι είναι και τι δεν είναι το πολυτεχνείο και στην συνέχεια να προχωράς στην αξιολόγηση του. Τι εννοείς πως σχετικά με τις εκλογές το συζητάμε; Δεν υπάρχει κανένας λόγος να το συζητήσει κάποιος μαζί σου. Αν ήταν κατά των εκλογών δεν πήγαινε να ψηφίσει ή μπορούσε να ψηφίσει άκυρο. Σίγουρα πάντως δεν χρειάζεται να συζητήσει μαζί σου για να σε πείσει έτσι ώστε να έχει την "άδεια" να ασκήσει το δικαίωμα του. Από όσα έχω καταλάβει δεν σας προκάλεσε κανείς. Εσείς πήγατε το πρωί με το έτσι θέλω να επιβάλετε στον κάθε φοιτητή να μην ψηφίσει. Εσύ προκάλεσες... Η αλήθεια είναι πως είσαι φίλος της βίας διότι αν κάποιος σου έλεγε πως δεν συμφωνώ μαζί σου και πως θέλει να ψηφίσει, ήσουν έτοιμος να παίξεις ξύλο... Όπως είπες εσύ εκεί είσαι... τα αλάνια δεν κωλώνουν!papagalakos έγραψε:Μάλον οι φασίστες, δαπίτες, πασπίτες, καραγκιόζηδες, παλιοχαρακτήρες και όσοι "ασχολείστε με τα κοινά" έχετε κάνει το πολυτεχνείο παιδική χαρά. Το πολυτεχνείο ποτέ δεν ήταν και ούτε θα γίνει "ναός" της "αστικής δημοκρατίας" και της "κοινωνικής ομαλότητας". Είναι πρωτοπόρο στη γνώση και στους αγώνες κι έτσι θα μείνει.Slym έγραψε:Πήγα να ψηφίσω σήμερα και μια μερίδα φοιτητών από μια φοιτητική παράταξη δεν άφηνε όλους τους υπόλοιπους να ψηφίσουν.Αστεία πράγματα.Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα , ή θα τους πλάκωναν στο ξύλο όλοι οι υπόλοιποι ή θα τους έδιωχναν από το ίδρυμα ή θα επενέβαινε η αστυνομία.Αυτά τα φασιστοειδή που το παίζουν νταβατζήδες , κοιτάξτε να τους απομονώσετε εσείς οι καινούργιοι γιατί εμείς τους ανεχτήκαμε και έχουν κάνει το Πολυτεχνείο την παιδική χαρά τους.Και επειδή προβλέπω να με πείτε φασίστα , δαπίτη , πασπίτη , καραγκιόζη , παλιοχαρακτήρα , κλπ , δεν πρόκειται να απαντήσω.Στην τελική , εγώ δύο μαθήματα χρωστάω και δεν ξαναασχολούμε με τα κοινά έτσι κι αλλιώς.Συμφέρον δεν έχω.
Σχετικά με τις εκλογές το συζητάμε. Σχετικά με την αστυνομία και τον ξυλοδαρμό των "νταβατζήδων", δεν είμαστε φίλοι της βίας αλλά αν μας προκαλέσουν δεν κολώνουν τα αλάνια. Εμείς εδώ είμαστε.
Υ.Γ. Φασιστοειδές είσαι και φαίνεσαι.
Πέρα από όλα αυτά όμως δεν μπορώ να καταλάβω κάτι ακόμη... Γιατί τα ΕΑΑΚ το έκαναν αυτό;
- skywalker
- Real Name: skywalker
- Facebook ID: 0
- Επικοινωνία:
Να διηγηθω και γω αυτα που ειδα το μεσημερι...
Τη στιγμη που πηγα ηταν εαακιτες στην πορτα που παει στον αμφ παρουσιασεων της πρυτανειας και δεν αφηναν κανεναν να περασει.Σε καποια φαση δεν ξερω πως γιατι ειμουνα πιο πισω βλεπω κοσμο να μπαινει μεσα.Δεν χανω ευκαιρια και μπηκα.Ηταν μαζεμενος κοσμος μπροστα στις καλπες.Δυο στρατοπεδα.Φοιτητες που πηγαιναν να ψηφισουν(αρκετοι κομματικοι) και απο την αλλη μια γραμμη εαακιτες μπροστα στην καλπη.Οι φοιτητες ηθελαν να ψηφισουν οι εαακιτες δεν αφηναν.Τελικα σε καποια φαση προσπαθει ο κοσμος να σπρωξει και να περασει.Τα λογια ειναι περιττα.Ηταν απο τις γνωστες ωραιες σκηνες απο τις οποιες καταλαβαινεις ποσο ζωα ειμαστε...
Στην αρχη σπαει λιγο η γραμμη των εαακ και μετα αρχιζουν να τρεχουν οι εαακιτες που καθονταν και ειχαν παρει αγκαλια τις καλπες πανω και να πεφτουν με δυναμη.Σπρωχνοντας και φωναζοντας συνθηματα "Εμπρος λαε μη σκυβεις το κεφαλι...κοκ" μεχρι που εσπρωξαν ολους τους φοιτητες απεξω.Περιπου 200 φοιτητες εκδιωχθηκαν απο 40-50 εαακιτες που φωναζαν...
Αναμεικτα τα συναισθηματα...
Κυριως απεχθεια και μισανθρωπισμος...
Ελλειψη παιδειας,σεβασμου προς τον αλλο μπρρρρ...
Καληνυχτα Κεμαλ...Αυτος ο κοσμος δεν θα αλλαξει ποτε...
ΥΓ Προφανως ολα αυτα γινονται με πλατες καθηγητων για μενα...
ΥΓ2 Να διευκρινισω οτι διαφωνω με το να ψηφισουν φοιτητες τουλαχιστον με την υπαρχουσα διαδικασια γιατι δεν υπηρξε ιδιαιτερη ενημερωση και γιατι αν δεν ψηφισουν απλοι φοιτητες(που δεν ανηκουν σε κομματα) η ολη διαδικασια θα ειναι κομματικη...
Τη στιγμη που πηγα ηταν εαακιτες στην πορτα που παει στον αμφ παρουσιασεων της πρυτανειας και δεν αφηναν κανεναν να περασει.Σε καποια φαση δεν ξερω πως γιατι ειμουνα πιο πισω βλεπω κοσμο να μπαινει μεσα.Δεν χανω ευκαιρια και μπηκα.Ηταν μαζεμενος κοσμος μπροστα στις καλπες.Δυο στρατοπεδα.Φοιτητες που πηγαιναν να ψηφισουν(αρκετοι κομματικοι) και απο την αλλη μια γραμμη εαακιτες μπροστα στην καλπη.Οι φοιτητες ηθελαν να ψηφισουν οι εαακιτες δεν αφηναν.Τελικα σε καποια φαση προσπαθει ο κοσμος να σπρωξει και να περασει.Τα λογια ειναι περιττα.Ηταν απο τις γνωστες ωραιες σκηνες απο τις οποιες καταλαβαινεις ποσο ζωα ειμαστε...
Στην αρχη σπαει λιγο η γραμμη των εαακ και μετα αρχιζουν να τρεχουν οι εαακιτες που καθονταν και ειχαν παρει αγκαλια τις καλπες πανω και να πεφτουν με δυναμη.Σπρωχνοντας και φωναζοντας συνθηματα "Εμπρος λαε μη σκυβεις το κεφαλι...κοκ" μεχρι που εσπρωξαν ολους τους φοιτητες απεξω.Περιπου 200 φοιτητες εκδιωχθηκαν απο 40-50 εαακιτες που φωναζαν...
Αναμεικτα τα συναισθηματα...
Κυριως απεχθεια και μισανθρωπισμος...
Ελλειψη παιδειας,σεβασμου προς τον αλλο μπρρρρ...
Καληνυχτα Κεμαλ...Αυτος ο κοσμος δεν θα αλλαξει ποτε...
ΥΓ Προφανως ολα αυτα γινονται με πλατες καθηγητων για μενα...
ΥΓ2 Να διευκρινισω οτι διαφωνω με το να ψηφισουν φοιτητες τουλαχιστον με την υπαρχουσα διαδικασια γιατι δεν υπηρξε ιδιαιτερη ενημερωση και γιατι αν δεν ψηφισουν απλοι φοιτητες(που δεν ανηκουν σε κομματα) η ολη διαδικασια θα ειναι κομματικη...
Θελω να φυγουν τα κομματα Εδω και Τωρα απο το ΕΜΠ...

θα εξέθετα τα γεγονότα και την άποψή μου, αλλά θα αναγκαζόταν να με δείρει μετά ο παπαγάλος μαζί με τους συντρόφους του ψηφοδελτίου των ΕΑΑΚ. Δημοκρατικά πάντα.
Πέρα από την πλάκα, με καλύπτουν πλήρως οι προλαλήσαντες, είναι γενικά ευχάριστο να βλέπω τη συμμετοχή ανοιχτόμυαλων ανθρώπων στο φόρουμ, το οποίο τον τελευταίο καιρό είχε σαπίσει από τους πολλούς κλώνους του Γκούς. Ευγε Slym. Ας μου επιτραπεί ένα σχόλιο:
Πρώτον οτι η ΠΑΣΠ είχε σκοπό να νοθεύσει για να βγεί η Μιμίκου (φιλοσοφικό ερώτημα:το να εμποδίζεις συνηδειτά σε μια εκλογική διαδικασία σε μια μερίδα ατόμων να ασκήσουν το δικαίωμα τους, δε συνιστά νοθεία του τελικού αποτελέσματος??)
Δεύτερον ότι δεν υπήρχε απόφαση κάποιας ΓΣ που να λέει συγκεκριμένα ότι οι φοιτητές θα ψηφίσουν κανονικά στις πρυτανικές εκλογές (αλήθεια, το οτι είναι νόμος του κράτους και οτι το πολυτεχνείο είναι μέρος του κράτους και όχι κράτος εν κράτει και άρα οι νόμοι ισχύουν και εκεί, μας λέει κάτι?)
Πέρα από την πλάκα, με καλύπτουν πλήρως οι προλαλήσαντες, είναι γενικά ευχάριστο να βλέπω τη συμμετοχή ανοιχτόμυαλων ανθρώπων στο φόρουμ, το οποίο τον τελευταίο καιρό είχε σαπίσει από τους πολλούς κλώνους του Γκούς. Ευγε Slym. Ας μου επιτραπεί ένα σχόλιο:
Σε μια συντομη συζήτηση που είχα με ένα παιδί από τα ΕΑΑΚ, μου είπε οτι παρεμπόδισαν τους φοιτητές από το να ψηφίσουν, για δύο λόγους.Πέρα από όλα αυτά όμως δεν μπορώ να καταλάβω κάτι ακόμη... Γιατί τα ΕΑΑΚ το έκαναν αυτό;
Πρώτον οτι η ΠΑΣΠ είχε σκοπό να νοθεύσει για να βγεί η Μιμίκου (φιλοσοφικό ερώτημα:το να εμποδίζεις συνηδειτά σε μια εκλογική διαδικασία σε μια μερίδα ατόμων να ασκήσουν το δικαίωμα τους, δε συνιστά νοθεία του τελικού αποτελέσματος??)
Δεύτερον ότι δεν υπήρχε απόφαση κάποιας ΓΣ που να λέει συγκεκριμένα ότι οι φοιτητές θα ψηφίσουν κανονικά στις πρυτανικές εκλογές (αλήθεια, το οτι είναι νόμος του κράτους και οτι το πολυτεχνείο είναι μέρος του κράτους και όχι κράτος εν κράτει και άρα οι νόμοι ισχύουν και εκεί, μας λέει κάτι?)
Δε φοβάμαι τίποτα...
Δεν ελπίζω σε τίποτα....
ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!
Δεν ελπίζω σε τίποτα....
ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!
- Gus
- Real Name: Πολλες ερωτησεις
Ειδε ο γυφτος την γενια του και αναγαλιασε η καρδια του.Λιγα τα λογια σου Κον.C0n έγραψε: Πέρα από την πλάκα, με καλύπτουν πλήρως οι προλαλήσαντες, είναι γενικά ευχάριστο να βλέπω τη συμμετοχή ανοιχτόμυαλων ανθρώπων στο φόρουμ, το οποίο τον τελευταίο καιρό είχε σαπίσει από τους πολλούς κλώνους του Γκούς. Ευγε Slym. Ας μου επιτραπεί ένα σχόλιο:
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
- moutsos
- Real Name: Γιάννης
C0n έγραψε:(φιλοσοφικό ερώτημα:το να εμποδίζεις συνηδειτά σε μια εκλογική διαδικασία σε μια μερίδα ατόμων να ασκήσουν το δικαίωμα τους, δε συνιστά νοθεία του τελικού αποτελέσματος??)
νοθεία:αλλαγή στη σύσταση προϊόντος ή σε αποτελέσματα με σκοπό την εξαπάτηση
Φιλοσοφική απάντηση:Όχι!
Civil disobedience 101...
Βασικά moutsos, όπως το έγραψες... Η φιλοσοφική απάντηση είναι "ναι".
Μέχρι στιγμής από αυτά που διαβάζω σε τοίχους και έχουν μια υπογραφή με το γνωστό Α κάτω δεξιά:
"Η Κύπρος είναι κινέζικη"
"Τα Ίμια είναι κινέζικα"
"Η Μακεδονία είναι κινέζικη"
Αφού ρε παιδιά όλες αυτές οι ελληνικές περιοχές είναι κινέζικες, τι σας πειράζει να είναι και το λιμάνι του Πειραιά κινέζικο??
"Η Κύπρος είναι κινέζικη"
"Τα Ίμια είναι κινέζικα"
"Η Μακεδονία είναι κινέζικη"
Αφού ρε παιδιά όλες αυτές οι ελληνικές περιοχές είναι κινέζικες, τι σας πειράζει να είναι και το λιμάνι του Πειραιά κινέζικο??
-
Katestramenos
By the way που λενε και στο χωριο μου, αύριο έχουμε second round...
Τα σχηματα που περασαν στον 2ο γύρο είναι του Σιμοπουλου και της Μιμικου.
Πάντως το όλο σκηνικό σήμερα είχε άπειρο γέλιο( ή μηπως θα έπρεπε να ταν κλάματα;; ) καθώς οι πορτίεριδες στους ανένταχτους φοιτητές λέγανε ένα κάρο φιφες ενώ στους "ενταγμένους" μιλούσαν με τα πραγματικά πιστεύω τους...
Τέλος πάντων το τσίρκο των γνωστων αύριο έχει ακόμα μια παράσταση τελευταία μέχρι τις προεδρικές εκλογές, μην την χάσετε!
Υ.Γ. Να ξέρετε πως οι υπόλοιπες παρατάξεις αυτή την στιγμή έχουν ένα χαμογελάκι μιας και το πράγμα δείχνει πως θα γυρίσουμε στον παλιό νόμο με τους εκλέκτορες όπου δεν θα πολυρωτάνε κιόλας...
Υ.Γ.2 Αν κατέβαινε υποψήφιος πρύτανης κάποιος σε στύλ Αγγελόπουλου (ιδεολογικός χώρος ΕΑΑΚ) θα ψήφιζαν αν ξέραν ότι θα ήταν περισσότεροι από τους άλλους;
Υ.Γ.3 Υποψήφιος/α σήμερα μετά από την ένταση έιχε στηθεί στην πόρτα και έλεγε στους καθηγητές: "Εγώ θα τα κόψω αυτά". Δηλάδη και πάτημα βρήκε από την μ@λ@κι@ που δέρνει κάποιους και παίζει να τους περιποιηθεί καλά από Σεπτέμβρη...
Ένα είναι βέβαιο, θα ζήσουμε μεγάλες στιγμες...
Τα σχηματα που περασαν στον 2ο γύρο είναι του Σιμοπουλου και της Μιμικου.
Πάντως το όλο σκηνικό σήμερα είχε άπειρο γέλιο( ή μηπως θα έπρεπε να ταν κλάματα;; ) καθώς οι πορτίεριδες στους ανένταχτους φοιτητές λέγανε ένα κάρο φιφες ενώ στους "ενταγμένους" μιλούσαν με τα πραγματικά πιστεύω τους...
Τέλος πάντων το τσίρκο των γνωστων αύριο έχει ακόμα μια παράσταση τελευταία μέχρι τις προεδρικές εκλογές, μην την χάσετε!
Υ.Γ. Να ξέρετε πως οι υπόλοιπες παρατάξεις αυτή την στιγμή έχουν ένα χαμογελάκι μιας και το πράγμα δείχνει πως θα γυρίσουμε στον παλιό νόμο με τους εκλέκτορες όπου δεν θα πολυρωτάνε κιόλας...
Υ.Γ.2 Αν κατέβαινε υποψήφιος πρύτανης κάποιος σε στύλ Αγγελόπουλου (ιδεολογικός χώρος ΕΑΑΚ) θα ψήφιζαν αν ξέραν ότι θα ήταν περισσότεροι από τους άλλους;
Υ.Γ.3 Υποψήφιος/α σήμερα μετά από την ένταση έιχε στηθεί στην πόρτα και έλεγε στους καθηγητές: "Εγώ θα τα κόψω αυτά". Δηλάδη και πάτημα βρήκε από την μ@λ@κι@ που δέρνει κάποιους και παίζει να τους περιποιηθεί καλά από Σεπτέμβρη...
Ένα είναι βέβαιο, θα ζήσουμε μεγάλες στιγμες...
- Hengeo
- Real Name: Γιώργος
Το σχιζοφρενικά ειρωνικό της υπόθεσης είναι ότι η στάση που κράτησαν η νυν πρυτανεία και οι υποψήφιοι δικαιώνουν όλους αυτούς που λένε ότι δεν νοιάζονται πραγματικά για τους φοιτητές. Πως είναι δυνατόν να βγαίνουν έγκυρα αποτελέσματα όταν ένα μέρος των ψηφοφόρων παρεμποδίστηκαν με τη βία από το να ψηφίσουν; Κανονικά έπρεπε να αναβληθούν οι εκλογές μέχρι να βρεθεί λύση..
Δεν ξέρω, δεν μπορώ να μπω στο δίπολο της συμφωνίας-καταδίκης πλέον έτσι απλά. Είναι εμφανές ότι δεν πάμε καλά, το μυρίζεσαι στην ατμόσφαιρα, είναι σαν ασθένεια, όχι σωματική, αλλά συνείδησης, με διαφορετικό περιτύλιγμα ανάλογα την ομάδα. Πως αντιδράς όταν νιώθεις σα να είσαι σε ένα δωμάτιο γεμάτο με κόσμο που όλοι σκοτώνονται με όλους; Δεν ξέρω, αλλά σίγουρα δεν αρκεί μόνο η κριτική..
Δεν ξέρω, δεν μπορώ να μπω στο δίπολο της συμφωνίας-καταδίκης πλέον έτσι απλά. Είναι εμφανές ότι δεν πάμε καλά, το μυρίζεσαι στην ατμόσφαιρα, είναι σαν ασθένεια, όχι σωματική, αλλά συνείδησης, με διαφορετικό περιτύλιγμα ανάλογα την ομάδα. Πως αντιδράς όταν νιώθεις σα να είσαι σε ένα δωμάτιο γεμάτο με κόσμο που όλοι σκοτώνονται με όλους; Δεν ξέρω, αλλά σίγουρα δεν αρκεί μόνο η κριτική..
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
- Glaurung
- Real Name: ....
Είσαι πολύ φτινός .C0n έγραψε:θα εξέθετα τα γεγονότα και την άποψή μου, αλλά θα αναγκαζόταν να με δείρει μετά ο παπαγάλος μαζί με τους συντρόφους του ψηφοδελτίου των ΕΑΑΚ. Δημοκρατικά πάντα.![]()
-
Ευ-Αγγελος
- Real Name: ...
+1Hengeo έγραψε:Το σχιζοφρενικά ειρωνικό της υπόθεσης είναι ότι η στάση που κράτησαν η νυν πρυτανεία και οι υποψήφιοι δικαιώνουν όλους αυτούς που λένε ότι δεν νοιάζονται πραγματικά για τους φοιτητές. Πως είναι δυνατόν να βγαίνουν έγκυρα αποτελέσματα όταν ένα μέρος των ψηφοφόρων παρεμποδίστηκαν με τη βία από το να ψηφίσουν; Κανονικά έπρεπε να αναβληθούν οι εκλογές μέχρι να βρεθεί λύση..
-
papagalakos
Πας γυρεύοντας, έτσι; Δεν θα σου απαντήσω γιατί κατά γενική αρχή η μόνη συζήτηση που θα μπορούσα να είχα με ένα φασίστα είναι το σκοινί που θα τον κρεμάσω.Slym έγραψε:Σε καμία περίπτωση δεν είμαι ο γαμάτος επιστήμονας.Αν ήμουν τόσο γαμάτος όσο θεωρείς εσύ ότι πιστεύω ότι είμαι , θα είχα πάρει ήδη πτυχίο.Το παραδέχομαι.Και προς πληροφόρησή σου , ούτε καν πιστεύω στο Θεό , ούτε πιστεύω ότι μου λένε.Αλλά αυτά δεν αφορούν κανένα.
Το τί είναι το πολυτεχνείο το έχει δείξει η ιστορία και τα παράσιτα του αστισμού δεν έχουν καμία θέση σε ένα τέτοιο διάλογο. Όπως δεν θα συζητούσα με τον εκμεταλευτή μου για τα δικαιόματά μου έτσι δεν συζητάω και με τους προσκυνημένους για το δικαίομα στην αντίσταση. Οι αγώνες δεν είναι ούτρε νόμιμοι ούτε παράνομοι. Είναι δίκαιοι. Είναι δίκαιο να εξεγείρεσε, και γι' αυτό δεν παίρνεις την άδεια κανενός. Αν χρειαζόσουν άδεια για να επαναστατήσεις τότε θα μιλούσαμε για δημοκρατία. Σε πλαίσια αντιδημοκρατίας όμως δεν μπορεί να υπάρχει δημοκρατική λύση.congi έγραψε:Παιδική χαρά έκαναν την αίθουσα της πρυτανείας τα "αλάνια" που με το έτσι θέλω κατέλαβαν τις κάλπες και ύστερα τριγύριζαν στην αίθουσα "κατακτητές"... τουλάχιστον η εικόνα από τις 4:30 και ύστερα αυτό θύμιζε. Επίσης βοήθησε με σε κάτι... Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος σου έδωσε "βήμα" να ορίζεις τι είναι και τι δεν είναι το πολυτεχνείο και στην συνέχεια να προχωράς στην αξιολόγηση του. Τι εννοείς πως σχετικά με τις εκλογές το συζητάμε; Δεν υπάρχει κανένας λόγος να το συζητήσει κάποιος μαζί σου. Αν ήταν κατά των εκλογών δεν πήγαινε να ψηφίσει ή μπορούσε να ψηφίσει άκυρο. Σίγουρα πάντως δεν χρειάζεται να συζητήσει μαζί σου για να σε πείσει έτσι ώστε να έχει την "άδεια" να ασκήσει το δικαίωμα του. Από όσα έχω καταλάβει δεν σας προκάλεσε κανείς. Εσείς πήγατε το πρωί με το έτσι θέλω να επιβάλετε στον κάθε φοιτητή να μην ψηφίσει. Εσύ προκάλεσες... Η αλήθεια είναι πως είσαι φίλος της βίας διότι αν κάποιος σου έλεγε πως δεν συμφωνώ μαζί σου και πως θέλει να ψηφίσει, ήσουν έτοιμος να παίξεις ξύλο... Όπως είπες εσύ εκεί είσαι... τα αλάνια δεν κωλώνουν!papagalakos έγραψε:Μάλον οι φασίστες, δαπίτες, πασπίτες, καραγκιόζηδες, παλιοχαρακτήρες και όσοι "ασχολείστε με τα κοινά" έχετε κάνει το πολυτεχνείο παιδική χαρά. Το πολυτεχνείο ποτέ δεν ήταν και ούτε θα γίνει "ναός" της "αστικής δημοκρατίας" και της "κοινωνικής ομαλότητας". Είναι πρωτοπόρο στη γνώση και στους αγώνες κι έτσι θα μείνει.Slym έγραψε:Πήγα να ψηφίσω σήμερα και μια μερίδα φοιτητών από μια φοιτητική παράταξη δεν άφηνε όλους τους υπόλοιπους να ψηφίσουν.Αστεία πράγματα.Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα , ή θα τους πλάκωναν στο ξύλο όλοι οι υπόλοιποι ή θα τους έδιωχναν από το ίδρυμα ή θα επενέβαινε η αστυνομία.Αυτά τα φασιστοειδή που το παίζουν νταβατζήδες , κοιτάξτε να τους απομονώσετε εσείς οι καινούργιοι γιατί εμείς τους ανεχτήκαμε και έχουν κάνει το Πολυτεχνείο την παιδική χαρά τους.Και επειδή προβλέπω να με πείτε φασίστα , δαπίτη , πασπίτη , καραγκιόζη , παλιοχαρακτήρα , κλπ , δεν πρόκειται να απαντήσω.Στην τελική , εγώ δύο μαθήματα χρωστάω και δεν ξαναασχολούμε με τα κοινά έτσι κι αλλιώς.Συμφέρον δεν έχω.
Σχετικά με τις εκλογές το συζητάμε. Σχετικά με την αστυνομία και τον ξυλοδαρμό των "νταβατζήδων", δεν είμαστε φίλοι της βίας αλλά αν μας προκαλέσουν δεν κολώνουν τα αλάνια. Εμείς εδώ είμαστε.
Υ.Γ. Φασιστοειδές είσαι και φαίνεσαι.
Πέρα από όλα αυτά όμως δεν μπορώ να καταλάβω κάτι ακόμη... Γιατί τα ΕΑΑΚ το έκαναν αυτό;
Δεν θα έδερνα κάποιον που θα πήγαινε να ψηφίσει, απλά δεν θα τον άφηνα. Αν τώρα αυτός υπερασπιζόταν με βια το "δικαίομά" του σε μια διάταξη ενός νόμου που στρέφεται κατά εμού και άλλου κόσμου θα απαντούσα με βία. Γκέγκε;
Κι επειδή η κουβέντα εδώ κάθε άλλο παρά πολιτική είναι συνεχίζω στο ίδιο μοτίβο,
επειδή πολύ e-γαμιάδες την έχετε δεί όλοι εσείς, που είστε στις συνελεύσεις; Που ήσασταν στις εκλογές; Γιατί δεν δείρατε τα "φασιστοειδή"; Γιατί δεν τους λέτε κατάμουτρα "φασιστοειδή"; Δεν πέφτεται στο επίπεδό τους; Γελίοι είστε. Γράφοντας εδώ μόνο εντυπώσεις θέλετε να δημιουργήσετε.
Τα κόβεις και τα ράβεις όλα έτσι όπως σε βολεύουν. Από πού και ως που η διάταξη του νόμου που αφορά την συμμετοχή των φοιτητών στην εκλογή του πρύτανη στρέφεται εναντίον σου;
Παρόλα αυτά θεωρείς πως η στάση σου είναι σωστή επειδή η διάταξη του νόμου στρέφεται εναντίον σου, εναντίον άλλου κόσμου και συνεπώς εκφράζοντας αυτόν τον κόσμο δικαίως επαναστατείς. Το θέμα είναι όμως πως οι πράξεις αυτές δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση το σύνολο των φοιτητών. Η «επανάσταση» σου εκφράζει μόνο την επιβολή του δικού σου «δικαίου»… και ο Παττακός όταν βγαίνει στην τηλεόραση πια τα ίδια λέει. Πως αυτοί ήταν οι επαναστάτες, πως το κάναν για το καλό όλων και πως επειδή κανείς δεν αντιστεκόταν (αρχικά) σήμαινε πως συμφωνούν μαζί τους. Το γεγονός πως θέλει να επιβάλεις την γνώμη σου και είσαι έτοιμος να χρησιμοποιήσεις και βία σε καθιστούν φασίστα, όχι το ότι το είπε κάποιος εδώ μέσα.
Σε αντίθεση με εσένα δεν θέλουμε όλοι να μετατρέψουμε το πολυτεχνείο σε πεδίο μάχης. Ή ίσως πάλι να μην έχουμε την ανάγκη να δημιουργήσουμε φανταστικούς εχθρούς για να δώσουμε νόημα στον μικρόκοσμο μας.
Δεν αφήνεις topic για topic. Είχες πάρει μονότερμα με τον lunatic για καιρό το forum. Στις περισσότερες συζητήσεις χρησιμοποιείς επαναστατικές ρήσεις την μία μετά την άλλη . Λες πως θα κρεμάσεις φασίστες, πως είσαι αλάνι, πως όλοι οι άλλοι είμαστε γελοίοι κλπ. Ποιος νομίζεις πως είναι ο e-γαμιάς;
Παρόλα αυτά θεωρείς πως η στάση σου είναι σωστή επειδή η διάταξη του νόμου στρέφεται εναντίον σου, εναντίον άλλου κόσμου και συνεπώς εκφράζοντας αυτόν τον κόσμο δικαίως επαναστατείς. Το θέμα είναι όμως πως οι πράξεις αυτές δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση το σύνολο των φοιτητών. Η «επανάσταση» σου εκφράζει μόνο την επιβολή του δικού σου «δικαίου»… και ο Παττακός όταν βγαίνει στην τηλεόραση πια τα ίδια λέει. Πως αυτοί ήταν οι επαναστάτες, πως το κάναν για το καλό όλων και πως επειδή κανείς δεν αντιστεκόταν (αρχικά) σήμαινε πως συμφωνούν μαζί τους. Το γεγονός πως θέλει να επιβάλεις την γνώμη σου και είσαι έτοιμος να χρησιμοποιήσεις και βία σε καθιστούν φασίστα, όχι το ότι το είπε κάποιος εδώ μέσα.
Σε αντίθεση με εσένα δεν θέλουμε όλοι να μετατρέψουμε το πολυτεχνείο σε πεδίο μάχης. Ή ίσως πάλι να μην έχουμε την ανάγκη να δημιουργήσουμε φανταστικούς εχθρούς για να δώσουμε νόημα στον μικρόκοσμο μας.
Δεν αφήνεις topic για topic. Είχες πάρει μονότερμα με τον lunatic για καιρό το forum. Στις περισσότερες συζητήσεις χρησιμοποιείς επαναστατικές ρήσεις την μία μετά την άλλη . Λες πως θα κρεμάσεις φασίστες, πως είσαι αλάνι, πως όλοι οι άλλοι είμαστε γελοίοι κλπ. Ποιος νομίζεις πως είναι ο e-γαμιάς;
+1congi έγραψε:Τα κόβεις και τα ράβεις όλα έτσι όπως σε βολεύουν. Από πού και ως που η διάταξη του νόμου που αφορά την συμμετοχή των φοιτητών στην εκλογή του πρύτανη στρέφεται εναντίον σου;

Believe you can and you're halfway there.
Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. And Today? Today is a gift. That's why we call it the present.
But only in their dreams can men be truly free. It was always thus and always thus will be.
-
papagalakos
Ο lunatic είναι άλλη μεγάλη πονεμένη ιστορία. Ελπίζω να μην συγκρίνεις τον εαυτό σου μαζί του.congi έγραψε:Τα κόβεις και τα ράβεις όλα έτσι όπως σε βολεύουν. Από πού και ως που η διάταξη του νόμου που αφορά την συμμετοχή των φοιτητών στην εκλογή του πρύτανη στρέφεται εναντίον σου;
Η θεωρία τον φανταστικών εχθρών δεν είναι πιο τραβηγμένη από όσες άλλες έχω διαβάσει εδώ μέσα και μόνο σκοπό έχει "επίθεση στο ήθος του αντιπάλου", οπότε δεν θα ασχοληθώ καν.
Με παρουσιάζεις ως τον επιτιθέμενο. Δες την πρώτη τοποθέτησή μου σε αυτό το topic και ποιός έκανε λόγο για φασιστοειδή.
Έχετε μάθει όλοι το "φασισμό" και τον κάνατε ψομοτύρι, ενώ όπου πραγματικά υπάρχει τον θεωρείτε οτιδήποτε άλλο. Και αυτή ακριβώς είναι η επιτυχία του.
Φασίστα δεν σε κάνει η πράξη αλλά η πρόθεση. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο δεν έχει σημασία μόνο τι θα κάνεις αλλά τι θα πεις μετά.
Είμαι δημοκράτης και διεκδικώ λαϊκή δημοκρατία. Σε καθεστώς απολυταρχίας όμως, απολυταρχικά θα πράξεις.