+1papagalakos έγραψε: Έχετε μάθει όλοι το "φασισμό" και τον κάνατε ψομοτύρι, ενώ όπου πραγματικά υπάρχει τον θεωρείτε οτιδήποτε άλλο. Και αυτή ακριβώς είναι η επιτυχία του.
Πρυτανικές Εκλογές ΕΜΠ 2010
- Glaurung
- Real Name: ....
- Facebook ID: 0
Re: Πρυτανικές Εκλογές ΕΜΠ 2010
- CreamMcCracker
- Real Name: Κώτσος, Κωστής, Στασκώ, Ζοργκ
AAAAA!papagalakos έγραψε:
Πας γυρεύοντας, έτσι; Δεν θα σου απαντήσω γιατί κατά γενική αρχή η μόνη συζήτηση που θα μπορούσα να είχα με ένα φασίστα είναι το σκοινί που θα τον κρεμάσω.
vidi, vici, veni
-
mtsarduckas
- Real Name: Μιχάλης
- Facebook ID: 743552839
papagalakos έγραψε: Είμαι δημοκράτης και διεκδικώ λαϊκή δημοκρατία. Σε καθεστώς απολυταρχίας όμως, απολυταρχικά θα πράξεις.
...papagalakos έγραψε:Δεν θα έδερνα κάποιον που θα πήγαινε να ψηφίσει, απλά δεν θα τον άφηνα.
Draco Dormiens Nunquam Tittilandus
-
papagalakos
Ποιανού η δικαιοσύνη το δίκαιο θα δικάσει;
Το να διεκδικείς τα δικαιώματά σου είναι προφανώς πιο δύσκολο κι επικίνδυνο από το να πουλάς τσαμπουκά σε ένα forum.
Επειδή το μόνο "δικαίωμα" που σας έχει μείνει είναι οι εκλογές τις υπερασπίζεστε, έναντι του υποφενόμενου, του φασίστα, μέχρις εσχάτων.
Μέχρις εσχάτων είπα; Όχι. Είστε τόσο υποταγμένοι που ούτε αυτό, το τελευταίο για εσάς δικαίωμα δεν υπερασπίζεστε, παρά μόνο γκρινιάζετε εδώ. Όπως κάνετε και για τα νέα μέτρα, όπως κάνετε για ό,τι σας ενοχλεί.
Λες και οι καλοί νομοθέτες είχαν στο μυαλό τους τον εκδημοκρατισμό του πανεπιστημίου όταν περνούσαν αυτές τις διατάξεις.
Ακόμα τίποτα δεν έχετε καταλάβει; Ή ακόμα και τώρα κλείνεται τα μάτια μπροστά στο νέο φασισμό, το φασισμό με τις γραβάτες;
Οταν εμείς, οι φασίστες, οι γραφικοί, οι αλήτες καταληψίες λέγαμε ότι θα φτάσουμε εδώ κάναμε λάθος. Τώρα είμαστε και υπεύθυνοι.
Τι ωραία που τα λέτε από το πληκτρολόγιο... Πότε αγωνιστήκατε για οτιδήποτε στη ζωή σας; Και ξέρετε καλά σε ποιούς αναφέρομαι. Όλοι εσείς που νοιάζεστε μόνο για τα μαθήματά σας. Που στην πραγματικότητα έχετε καταλάβει τι συμβαίνει. Έχετε καταλάβει ότι ο μόνος τρόπος να επιβιώσετε είναι να πατήσετε πάνω στους διπλανούς σας. Εν προκειμένης το πτυχίο σας και τίποτε άλλο.
Μιλάτε για δικαιώματα. Υπερασπίζεστε, μόνο στα λόγια, το δικαίωμα στις εκλογές. Χωρίς καν να βλέπετε υπό τι όρους γίνονται αυτές.
Είστε υποκριτές, όπως και η κοινωνία στην οποία ζούμε. Αίμα χύθηκε, ζωές χάθηκαν για 8ωρο. Για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για κατώτατο μισθό.
Πάλι γραφικός γίνομαι;
Ζωές σαν αυτές που αδιαφορείτε. Ζωές χαμένες σε εργατικά ατυχήματα, κρατικές δολοφονίες και εκτελέσεις στα σύνορα.
Ως life style ανθρωπιστές όμως εσείς νοιάζεστε μόνο γι αυτές που είναι μόδα. Για τους 3 της Μαρφίν ή τον 1 των ΜΑΤ. Ξεχνάμε δηλαδή τα αστυνομικά 38άρια και θυμόμαστε μόνο τα 45άρια.
Ό,τι μας συμφέρει για να βγάλουμε την ουρά μας απ' έξω.
Κι εσείς δεν είστε διατεθημένοι να θυσιάσετε ούτε μια ώρα μάθημα. Είναι όμως πιο εύκολο και ανώδυνο το ατομικό βόλεμα. Είναι πιο εύκολο να με χαρακτηρήσετε φασίστα και να γυρίσετε στα ίδια που μας οδήγησαν εδώ.
Πόσοι ψηφίσατε ΔΑΠ και ΠΑΣΠ; Πόσοι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ; Πόσοι απλά στέκεστε απαθείς σε όσα μας οδήγησαν ως εδώ;
Δεν είμαι ανθρωπιστής. Δεν είμαι με τον καθεστωτικό δρόμο που υποδεικνύουν οι ίδιοι που έχουν στήσει αυτό το σύστημα.
Δεν υπάρχει δημοκρατία, και γι' αυτό το να μιλά κανείς για δημοκρατικό δρόμο είναι ακόμα μια υποκρισία.
Καμιά φορά πρέπει να ακολουθείς άδικο δρόμο, γιατί σε ένα σύστημα αδικίας αυτό γίνεται δίκαιο.
Ένα δίκαιο που δεν υφίσταται σε ένα τέτοιο σύστημα. Ένα δίκαιο που διαμορφώνουν οι ίδιοι οι εξουσιαστές και που την επιβολή του την αφήνουν στα χέρια των αδιάφορων, των μοντέρνων, των δημοκρατών. Των δημοκρατών ποιάς δημοκρατίας όμως;
Όπως στην στρατιωτική χούντα λίγοι αλήτες ξεσηκώθηκαν. 300 προβοκάτορες της ΚΥΠ;... Οι ίδιοι γνωστοί άγνωστοι;... Λίγοι πάντως. Όπως τότε που οι πολλοί μέναν στα σπίτια τους. Εφόσον η χούντα δεν τους ενοχλούσε δεν την ενοχλούσαν κι αυτοί. Μόνο συζητήσεις υψηλού επιπέδου.
Δεν υπάρχουν λόγια επαναστατικά. Μόνο πράξεις. Και οι πράξεις γίνονται από ανθρώπους συνεπείς. Ούτε από υποταγμένους ούτε από προδότες.
Όσοι έχουν πουλήσει την ιδεολογία τους ή έχουν χάσει την αξιοπρέπιά τους δεν μπορούν να πάνε πέρα από μεγαλοστομίες.
Αυτοί είναι πια λούμπεν. Λούμπεν φτωχαδάκια, λούμπεν μεσο ή μεγαλοαστοί, δεν έχει σημασία. Είναι πλέον τα κατακάθια της κοινωνίας, τα βαρίδια της. Αυτής, και της ιστορίας.
Η ιστορία ποτέ δεν προχώρησε από μεγάλα πλήθη συνειδητοποιημένου λαού. Πάντα αποφασισμένες πρωτοπορείες προχωρούσαν μπροστά, αντιμετωπίζοντας την συντήρηση, την αντίδραση της μεγάλης τάξης και την κριτική των προδοτών οπορτουνιστών και των ήσυχων πολιτών.
"Η ιστορία τελείωσε, η ανθρωπότητα έδωσε ό,τι είχε να δώσει". Έτσι μας λέγαν τη δεκαετία του 90'. Τη δεκαετία της αδιαφορίας, του σταρχιδισμού και του ατομικού βολέματος.
Μα είναι όμως δυνατόν; Γίνεται να μην γενιέται αντίσταση όπου υπάρχει καταπίεση; Γίνεται το τέλος της ιστορίας να είναι η καταπίεση;
Δεν είναι και δεν θα μπορούσε να είναι. Όσο και αν ήλπιζαν οι κρατιστές και εξουσιαστές, οι προδότες και οι βολεμένοι, τα νέα κινήματα μας δείχνουν ότι η ανθρώπινη ιστορία δεν τελείωσε. Δεν έχει αρχίσει καν.
Πρέπει πρώτα η ανθρωπότητα να βγεί από τη βάρβαρη προϊστορία της. Μετά, απαλαγμένη από την σημερινή απανθρωπιά θα μπεί πραγματικά στον ιστορικό της δρόμο.
Όπου υπάρχει καταπίεση θα υπάρχει και αντίσταση, και όπου υπάρχει αδικία το δίκαιο θα παίρνει ένοπλες μορφές.
Αυτή είναι η ιστορία και αυτός ο αγώνας μέχρι τη νίκη.
Η ιστορία θα μας δικαιώσει
Το να διεκδικείς τα δικαιώματά σου είναι προφανώς πιο δύσκολο κι επικίνδυνο από το να πουλάς τσαμπουκά σε ένα forum.
Επειδή το μόνο "δικαίωμα" που σας έχει μείνει είναι οι εκλογές τις υπερασπίζεστε, έναντι του υποφενόμενου, του φασίστα, μέχρις εσχάτων.
Μέχρις εσχάτων είπα; Όχι. Είστε τόσο υποταγμένοι που ούτε αυτό, το τελευταίο για εσάς δικαίωμα δεν υπερασπίζεστε, παρά μόνο γκρινιάζετε εδώ. Όπως κάνετε και για τα νέα μέτρα, όπως κάνετε για ό,τι σας ενοχλεί.
Λες και οι καλοί νομοθέτες είχαν στο μυαλό τους τον εκδημοκρατισμό του πανεπιστημίου όταν περνούσαν αυτές τις διατάξεις.
Ακόμα τίποτα δεν έχετε καταλάβει; Ή ακόμα και τώρα κλείνεται τα μάτια μπροστά στο νέο φασισμό, το φασισμό με τις γραβάτες;
Οταν εμείς, οι φασίστες, οι γραφικοί, οι αλήτες καταληψίες λέγαμε ότι θα φτάσουμε εδώ κάναμε λάθος. Τώρα είμαστε και υπεύθυνοι.
Τι ωραία που τα λέτε από το πληκτρολόγιο... Πότε αγωνιστήκατε για οτιδήποτε στη ζωή σας; Και ξέρετε καλά σε ποιούς αναφέρομαι. Όλοι εσείς που νοιάζεστε μόνο για τα μαθήματά σας. Που στην πραγματικότητα έχετε καταλάβει τι συμβαίνει. Έχετε καταλάβει ότι ο μόνος τρόπος να επιβιώσετε είναι να πατήσετε πάνω στους διπλανούς σας. Εν προκειμένης το πτυχίο σας και τίποτε άλλο.
Μιλάτε για δικαιώματα. Υπερασπίζεστε, μόνο στα λόγια, το δικαίωμα στις εκλογές. Χωρίς καν να βλέπετε υπό τι όρους γίνονται αυτές.
Είστε υποκριτές, όπως και η κοινωνία στην οποία ζούμε. Αίμα χύθηκε, ζωές χάθηκαν για 8ωρο. Για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για κατώτατο μισθό.
Πάλι γραφικός γίνομαι;
Ζωές σαν αυτές που αδιαφορείτε. Ζωές χαμένες σε εργατικά ατυχήματα, κρατικές δολοφονίες και εκτελέσεις στα σύνορα.
Ως life style ανθρωπιστές όμως εσείς νοιάζεστε μόνο γι αυτές που είναι μόδα. Για τους 3 της Μαρφίν ή τον 1 των ΜΑΤ. Ξεχνάμε δηλαδή τα αστυνομικά 38άρια και θυμόμαστε μόνο τα 45άρια.
Ό,τι μας συμφέρει για να βγάλουμε την ουρά μας απ' έξω.
Κι εσείς δεν είστε διατεθημένοι να θυσιάσετε ούτε μια ώρα μάθημα. Είναι όμως πιο εύκολο και ανώδυνο το ατομικό βόλεμα. Είναι πιο εύκολο να με χαρακτηρήσετε φασίστα και να γυρίσετε στα ίδια που μας οδήγησαν εδώ.
Πόσοι ψηφίσατε ΔΑΠ και ΠΑΣΠ; Πόσοι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ; Πόσοι απλά στέκεστε απαθείς σε όσα μας οδήγησαν ως εδώ;
Δεν είμαι ανθρωπιστής. Δεν είμαι με τον καθεστωτικό δρόμο που υποδεικνύουν οι ίδιοι που έχουν στήσει αυτό το σύστημα.
Δεν υπάρχει δημοκρατία, και γι' αυτό το να μιλά κανείς για δημοκρατικό δρόμο είναι ακόμα μια υποκρισία.
Καμιά φορά πρέπει να ακολουθείς άδικο δρόμο, γιατί σε ένα σύστημα αδικίας αυτό γίνεται δίκαιο.
Ένα δίκαιο που δεν υφίσταται σε ένα τέτοιο σύστημα. Ένα δίκαιο που διαμορφώνουν οι ίδιοι οι εξουσιαστές και που την επιβολή του την αφήνουν στα χέρια των αδιάφορων, των μοντέρνων, των δημοκρατών. Των δημοκρατών ποιάς δημοκρατίας όμως;
Όπως στην στρατιωτική χούντα λίγοι αλήτες ξεσηκώθηκαν. 300 προβοκάτορες της ΚΥΠ;... Οι ίδιοι γνωστοί άγνωστοι;... Λίγοι πάντως. Όπως τότε που οι πολλοί μέναν στα σπίτια τους. Εφόσον η χούντα δεν τους ενοχλούσε δεν την ενοχλούσαν κι αυτοί. Μόνο συζητήσεις υψηλού επιπέδου.
Δεν υπάρχουν λόγια επαναστατικά. Μόνο πράξεις. Και οι πράξεις γίνονται από ανθρώπους συνεπείς. Ούτε από υποταγμένους ούτε από προδότες.
Όσοι έχουν πουλήσει την ιδεολογία τους ή έχουν χάσει την αξιοπρέπιά τους δεν μπορούν να πάνε πέρα από μεγαλοστομίες.
Αυτοί είναι πια λούμπεν. Λούμπεν φτωχαδάκια, λούμπεν μεσο ή μεγαλοαστοί, δεν έχει σημασία. Είναι πλέον τα κατακάθια της κοινωνίας, τα βαρίδια της. Αυτής, και της ιστορίας.
Η ιστορία ποτέ δεν προχώρησε από μεγάλα πλήθη συνειδητοποιημένου λαού. Πάντα αποφασισμένες πρωτοπορείες προχωρούσαν μπροστά, αντιμετωπίζοντας την συντήρηση, την αντίδραση της μεγάλης τάξης και την κριτική των προδοτών οπορτουνιστών και των ήσυχων πολιτών.
"Η ιστορία τελείωσε, η ανθρωπότητα έδωσε ό,τι είχε να δώσει". Έτσι μας λέγαν τη δεκαετία του 90'. Τη δεκαετία της αδιαφορίας, του σταρχιδισμού και του ατομικού βολέματος.
Μα είναι όμως δυνατόν; Γίνεται να μην γενιέται αντίσταση όπου υπάρχει καταπίεση; Γίνεται το τέλος της ιστορίας να είναι η καταπίεση;
Δεν είναι και δεν θα μπορούσε να είναι. Όσο και αν ήλπιζαν οι κρατιστές και εξουσιαστές, οι προδότες και οι βολεμένοι, τα νέα κινήματα μας δείχνουν ότι η ανθρώπινη ιστορία δεν τελείωσε. Δεν έχει αρχίσει καν.
Πρέπει πρώτα η ανθρωπότητα να βγεί από τη βάρβαρη προϊστορία της. Μετά, απαλαγμένη από την σημερινή απανθρωπιά θα μπεί πραγματικά στον ιστορικό της δρόμο.
Όπου υπάρχει καταπίεση θα υπάρχει και αντίσταση, και όπου υπάρχει αδικία το δίκαιο θα παίρνει ένοπλες μορφές.
Αυτή είναι η ιστορία και αυτός ο αγώνας μέχρι τη νίκη.
Η ιστορία θα μας δικαιώσει
Και ο αγώνας συνεχίζεται
-
Ευ-Αγγελος
- Real Name: ...
Τα coup d'etat papagalako στα οποια πιστευεις δεν πετυχαν για μακρυ χρονικο διαστημα.Μονο οπου υπηρξε η συμμετοχη της πλειοψηφιας του λαου κρατησαν.Τουλαχιστον, απο την ιστορια που ξερω αυτο το συμπερασμα βγαζω-εαν ξερεις κατι αλλο μου το λες.
Απορια1-->τις εννοιες του δικαιου και του αδικου τις χρησιμοποιεις με αντικειμενικη χροια ή υποκειμενικη?
Απορια2-->οσοι δεν ειναι μελη της ΠΚΣ και ΕΑΑΚ ή δεν υποστηριζουν τις παραταξεις αυτες και την ιδεολογια τους--δηλαδη οι προσκυνημενοι και οι ησυχοι πολιτες δηλαδη τα βαρη της κοινωνιας, το 80% της κοινωνιας(συμφωνα με την ερμηνεια που δινω, στα λεγομενα σου), τι τυχη θα εχουν ολοι αυτοι στο coup d'etat που πιστευεις οτι μπορει να γινει?
Απορια3-->(νομιζω το εχω ξαναπει) για οσους θελουν το coup d'etat να γινει επανασταση με τη συμμετοχη μεγαλου μερους του λαου, πως περιμενουν εκεινοι να ακολουθησει ο λαος οταν οι ιδιοι δεν εχουν συγκεκριμενη εναλλακτικη προταση?Το λαϊκη δημοκρατια ειναι πολυ γενικο...Δηλαδη πως θα εφαρμοστει αυτη η δημοκρατια?(στην προκειμενη περιπτωση, εμενα η "λαϊκη δημοκρατια" σταλινικου τυπου με τρομαζει παρα μου δινει ελπιδα για το μελλον)
Οσον αφορα το γεγονος οτι δεν εχουμε δημοκρατια θα συμφωνησω.Και για οποιον ρωτησει τι εχουμε-ΟΧΙ δεν εχουμε απολυταρχια ουτε φασισμο.Εχουμε Ρεπουμπλικα-εξου και η ονομασια του κρατους μας- HELLENIC REPUBLIC. H ρεπουμπλικα ειναι η λεγομενη ρωμαϊκη "δημοκρατια" πριν η Ρωμη γινει αυτοκρατορια(χαρακτηριστικο παραδειγμα-->Η Ρωμη της ρεπουμπλικας ειχε 300 γερουσιαστες που κατα καιρους αυξαναν ή μειωνονταν στον αριθμο αλλα εκεινοι παρεμεναν υπευθυνοι στο να αποφασιζουν την τυχη της Ρωμης(μεχρι την εποχη του Καισαρα που με coup d'etat
εκανε τη Ρωμη αυτοκρατορια))
Τελος παντων, αυτο που θελω να πω και σορρυ που σας κουρασα, ειναι οτι ΟΥΤΕ δημοκρατια εχουμε ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ και φασισμο.Εχουμε κατι ενδιαμεσο...που θα δεχτω οτι περισσοτερο φερνει σε απολυταρχικο συστημα οταν δεν λειτουργει σωστα.
Απορια1-->τις εννοιες του δικαιου και του αδικου τις χρησιμοποιεις με αντικειμενικη χροια ή υποκειμενικη?
Απορια2-->οσοι δεν ειναι μελη της ΠΚΣ και ΕΑΑΚ ή δεν υποστηριζουν τις παραταξεις αυτες και την ιδεολογια τους--δηλαδη οι προσκυνημενοι και οι ησυχοι πολιτες δηλαδη τα βαρη της κοινωνιας, το 80% της κοινωνιας(συμφωνα με την ερμηνεια που δινω, στα λεγομενα σου), τι τυχη θα εχουν ολοι αυτοι στο coup d'etat που πιστευεις οτι μπορει να γινει?
Απορια3-->(νομιζω το εχω ξαναπει) για οσους θελουν το coup d'etat να γινει επανασταση με τη συμμετοχη μεγαλου μερους του λαου, πως περιμενουν εκεινοι να ακολουθησει ο λαος οταν οι ιδιοι δεν εχουν συγκεκριμενη εναλλακτικη προταση?Το λαϊκη δημοκρατια ειναι πολυ γενικο...Δηλαδη πως θα εφαρμοστει αυτη η δημοκρατια?(στην προκειμενη περιπτωση, εμενα η "λαϊκη δημοκρατια" σταλινικου τυπου με τρομαζει παρα μου δινει ελπιδα για το μελλον)
Οσον αφορα το γεγονος οτι δεν εχουμε δημοκρατια θα συμφωνησω.Και για οποιον ρωτησει τι εχουμε-ΟΧΙ δεν εχουμε απολυταρχια ουτε φασισμο.Εχουμε Ρεπουμπλικα-εξου και η ονομασια του κρατους μας- HELLENIC REPUBLIC. H ρεπουμπλικα ειναι η λεγομενη ρωμαϊκη "δημοκρατια" πριν η Ρωμη γινει αυτοκρατορια(χαρακτηριστικο παραδειγμα-->Η Ρωμη της ρεπουμπλικας ειχε 300 γερουσιαστες που κατα καιρους αυξαναν ή μειωνονταν στον αριθμο αλλα εκεινοι παρεμεναν υπευθυνοι στο να αποφασιζουν την τυχη της Ρωμης(μεχρι την εποχη του Καισαρα που με coup d'etat
Τελος παντων, αυτο που θελω να πω και σορρυ που σας κουρασα, ειναι οτι ΟΥΤΕ δημοκρατια εχουμε ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ και φασισμο.Εχουμε κατι ενδιαμεσο...που θα δεχτω οτι περισσοτερο φερνει σε απολυταρχικο συστημα οταν δεν λειτουργει σωστα.
- Hengeo
- Real Name: Γιώργος
Σαφώς και πρέπει να προβληματίζεται κανείς για το τι υπάρχει πίσω από μία πράξη, αυτό εννοούσα και στο προηγούμενο post μου, για αυτό δεν μου αρέσει να γίνονται καραμέλα διάφοροι χαρακτηρισμοί. Αρκεί όμως το ότι αυτό που υπάρχει από πίσω είναι καλό ή δικαιολογημένο (που στην περίπτωσή μας ναι είναι δικαιολογημένη η οργή, η λύπη, η αίσθηση καταπίεσης, και η θέληση για αλλαγή), για να ισχύει αυτό και για την πράξη αυτή καθ'αυτή; Π.χ. αν κάποιος χρειάζεται μία εγχείρηση, όσο καλή πρόθεση και αν έχεις να τον βοηθήσεις, αν δεν έχεις τις απαραίτητες γνώσης ιατρικής και του την κάνεις, θα τον σκοτώσεις!papagalakos έγραψε:Φασίστα δεν σε κάνει η πράξη αλλά η πρόθεση. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο δεν έχει σημασία μόνο τι θα κάνεις αλλά τι θα πεις μετά.
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
-
papagalakos
Το βλέπεις πολύ επιφανειακά. Φαντάζομαι έχεις στο μυαλό σου την Οκτωβριανή επανάσταση...Ευ-Αγγελος έγραψε:Τα coup d'etat papagalako στα οποια πιστευεις δεν πετυχαν για μακρυ χρονικο διαστημα.Μονο οπου υπηρξε η συμμετοχη της πλειοψηφιας του λαου κρατησαν.Τουλαχιστον, απο την ιστορια που ξερω αυτο το συμπερασμα βγαζω-εαν ξερεις κατι αλλο μου το λες.
Καταρχάς θα μπορούσα εύκολα να ξεμπερδέψω πετάγοντας το "η κουβανική επανάσταση δεν έχασε ακόμα". Βέβαια εγώ δεν υποστηρίζω το κουβανικό καθεστώς, παρόλο που έχω πει πολλές φορές πως είναι πολλά πολλά χρόνια μπροστά από εμάς.
Αλλά δεν αναφερόμουν μόνο σε σοσιαλιστικές επαναστάσεις. Καταρχάς πέτυχαν όλες οι αστικές επαναστάσεις, και γι' αυτό σήμερα έχουμε καπιταλισμό. Ούτε εκείνες είχαν γίνει από πλειονότητες, ούτε εκείνες είχαν γίνει δημοκρατικά. Η μεγαλύτερη αστική επανάσταση, η γαλλική του 1789 εγκαινίασε και τον όρο "τρομοκρατία", για τον οποίο ήταν υπερήφανη.
Προφανώς υποκειμενική. Το δίκαιο είναι έννοια υποκειμενικά αντικειμενική. Ο καθένας το ορίζει απ' τη σκοπιά του αλλά και ο καθένας θεωρεί ότι αυτό είναι αντικειμενικό. Το ίδιο κι εγώ. Επι παραδείγματι υπάρχει το αστικό δίκαιο που θεωρεί ότι η εκμετάλευση είναι κάτι δίκαιο, υπάρχει το επαναστατικό δίκαιο που θεωρεί ότι η εκμετάλευση είναι κάτι τόσο άδικο που πρέπει με βία να τσακιστεί. Όταν η συζήτηση φτάνει εκεί ο καθένας διαλέγει πλευρά με βάση την κοσμοθεωρία του και την αντίληψη για την κοινωνία.Ευ-Αγγελος έγραψε: Απορια1-->τις εννοιες του δικαιου και του αδικου τις χρησιμοποιεις με αντικειμενικη χροια ή υποκειμενικη?
Καταρχάς δεν νομίζω ότι είναι το 80%. Να κάνουμε διαφορετικά την πράξη; Αφαιρετικά. Τελευταία αποτελέσματα:Ευ-Αγγελος έγραψε: Απορια2-->οσοι δεν ειναι μελη της ΠΚΣ και ΕΑΑΚ ή δεν υποστηριζουν τις παραταξεις αυτες και την ιδεολογια τους--δηλαδη οι προσκυνημενοι και οι ησυχοι πολιτες δηλαδη τα βαρη της κοινωνιας, το 80% της κοινωνιας(συμφωνα με την ερμηνεια που δινω, στα λεγομενα σου), τι τυχη θα εχουν ολοι αυτοι στο coup d'etat που πιστευεις οτι μπορει να γινει?
3,012,373 ΠΑΣΟΚ
2,295,967 ΝΔ
Σούμα 5,000,000. Υπολοίπονται άλλα 5,000,000
Να το δούμε από ακόμα μια οπτική; 5,000,000 είναι οι οπαδοί του δικομματισμού (που χοντρικά εκφράζει την ομαδοποίηση που έκανα). Προφανώς πολλοί περισσότεροι από τα μέλη.
Σύμφωνα με Άγγλους πράκτορες, ο ΕΑΜ ΕΛΑΣ είχε περίπου 3,000,000 μέλη, σε μια Ελλάδα που τότε είχε πάνω κάτω 7,000,000 κόσμο. Θα έλεγα ότι με τόσα μέλη οι οπαδοί θα ήταν διπλάσιοι. Αλλά ακόμα και τόσοι να ήταν όλοι κι όλοι είναι αρκετοί. Και δεν νομίζω ότι σε τόσα λίγα χρόνια υπάρχει τόση μετατόπιση όσο περιγράφεις.
Για να μην ξεφεύγω όμως. Είπα και λέω ότι τις επαναστάσεις τις κάνουν οι λίγοι. Τις υπερασπίζονται και τις κάνουν λίγοι. Επίσης λίγοι αντιδρούν. Οι πολλοί μένουν στην απάθεια.
Τώρα τι θα γίνει με αυτούς; Δεν είμαι στο ΚΚΕ και δεν έχω προσπέκτους. Επίσης δεν είμαι στα ΕΑΑΚ, παρόλο που συνεργάζομαι σε επίπεδο γενικότερης συμφωνίας.
Επομένως μπορώ να υποθέσω απλώς ότι όπως ιστορικά συνηθίζεται αυτοί απλά θα παραμείνουν σπίτι τους ξεχνώντας να πάρουν θέση, και γι' αυτό η ιστορία επίσης θα ξεχάσει να τους αναφέρει κάπου.
Ο Σταλινισμός κάθε άλλο παρά κομμουνισμός είναι. Η κουβέντα έχει γίνει εκτενώς σε άλλο topic, νομίζω με τίτλο "αχρήματη κοινωνία", ή "ιδανική", ή κάτι τέτοιο.Ευ-Αγγελος έγραψε: Απορια3-->(νομιζω το εχω ξαναπει) για οσους θελουν το coup d'etat να γινει επανασταση με τη συμμετοχη μεγαλου μερους του λαου, πως περιμενουν εκεινοι να ακολουθησει ο λαος οταν οι ιδιοι δεν εχουν συγκεκριμενη εναλλακτικη προταση?Το λαϊκη δημοκρατια ειναι πολυ γενικο...Δηλαδη πως θα εφαρμοστει αυτη η δημοκρατια?(στην προκειμενη περιπτωση, εμενα η "λαϊκη δημοκρατια" σταλινικου τυπου με τρομαζει παρα μου δινει ελπιδα για το μελλον)
Προτάσεις υπάρχουν αναριθμητες. Το πρόβλημα της αριστεράς είναι ότι δεν έχει δράση, όχι οτι δεν έχει προτάσεις. Επίσης επειδή έχει προδώσει τον κόσμο εξίσου αναρίθμητες φορές είναι δύσκολο να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του.
Το να λες όμως "δεν υπάρχει πρόταση, δεν έρχομαι" είναι δικαιολογία. Αν θες καθοδηγητή (εσύ και κάθε εσύ), τότε δεν μιλάμε για κάτι άλλο αλλά για την ίδια όψη του ίδιου. Το μετά θα προκύψει από την ίδια την διαδικασία.
Δεν έχεις κι άδικο. Αν κι εγώ "Νέα Ρώμη" αποκαλώ τις ΗΠΑ. Η Ελλάδα ως υποταγμένο κράτος χωρίς εθνική αξιοπρέπεια ούτε εξωτερική πολιτική κάνει, ούτε τα συμφέροντά του υπερασπίζει. Επομένως θα το αποκαλούσα ξεπουλημένο προτεκτοράτο της ρεπούμπλικας PAX AMERICANA.Ευ-Αγγελος έγραψε: Οσον αφορα το γεγονος οτι δεν εχουμε δημοκρατια θα συμφωνησω.Και για οποιον ρωτησει τι εχουμε-ΟΧΙ δεν εχουμε απολυταρχια ουτε φασισμο.Εχουμε Ρεπουμπλικα-εξου και η ονομασια του κρατους μας- HELLENIC REPUBLIC. H ρεπουμπλικα ειναι η λεγομενη ρωμαϊκη "δημοκρατια" πριν η Ρωμη γινει αυτοκρατορια(χαρακτηριστικο παραδειγμα-->Η Ρωμη της ρεπουμπλικας ειχε 300 γερουσιαστες που κατα καιρους αυξαναν ή μειωνονταν στον αριθμο αλλα εκεινοι παρεμεναν υπευθυνοι στο να αποφασιζουν την τυχη της Ρωμης(μεχρι την εποχη του Καισαρα που με coup d'etatεκανε τη Ρωμη αυτοκρατορια))
Το ελληνικό κράτος είναι υποταγμένο στο ξένο κεφάλαιο και ο ελληνικός λαός με τη σειρά του υποταγμένος στο ελληνικό κεφάλαιο.
Σε κάθε περίπτωση δεν έχουμε δημοκρατία κι αυτό ακόμα και με το παλιό σύνταγμα, άρθρο 114 είναι αρκετό για να επιβάλεις την δημοκρατία με κάθε μέσο. Η διαφωνία μου με το άρθρο 114 είναι ότι δεν αρκεί να επιβάλεις μια δημοκρατία ύπο όρους, αλλά μια λαϊκή δημοκρατία, που σημαίνει ισότητα, λαϊκή δικαιοσύνη, ισονομία και λαοκρατία.
Δεν είμαι σίγουρος αν είναι αστείο ή απελπιστηκό το γεγονός ότι τόσο ψύχραιμα συζητάμε πλέον χωρίς προσχήματα ότι "όχι, δημοκρατία δεν έχουμε" αλλά "δε γαμιέται;"...Ευ-Αγγελος έγραψε: Τελος παντων, αυτο που θελω να πω και σορρυ που σας κουρασα, ειναι οτι ΟΥΤΕ δημοκρατια εχουμε ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ και φασισμο.Εχουμε κατι ενδιαμεσο...που θα δεχτω οτι περισσοτερο φερνει σε απολυταρχικο συστημα οταν δεν λειτουργει σωστα.
edit:
Αν δεν την κάνεις θα πεθάνει σίγουρα.Hengeo έγραψε:Σαφώς και πρέπει να προβληματίζεται κανείς για το τι υπάρχει πίσω από μία πράξη, αυτό εννοούσα και στο προηγούμενο post μου, για αυτό δεν μου αρέσει να γίνονται καραμέλα διάφοροι χαρακτηρισμοί. Αρκεί όμως το ότι αυτό που υπάρχει από πίσω είναι καλό ή δικαιολογημένο (που στην περίπτωσή μας ναι είναι δικαιολογημένη η οργή, η λύπη, η αίσθηση καταπίεσης, και η θέληση για αλλαγή), για να ισχύει αυτό και για την πράξη αυτή καθ'αυτή; Π.χ. αν κάποιος χρειάζεται μία εγχείρηση, όσο καλή πρόθεση και αν έχεις να τον βοηθήσεις, αν δεν έχεις τις απαραίτητες γνώσης ιατρικής και του την κάνεις, θα τον σκοτώσεις!papagalakos έγραψε:Φασίστα δεν σε κάνει η πράξη αλλά η πρόθεση. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο δεν έχει σημασία μόνο τι θα κάνεις αλλά τι θα πεις μετά.
Το πολιτικό σύστημα όμως δεν είναι επιστήμη. Είναι η ρύθμιση της ζωής μας σε μια κοινωνία. Και το να θεωρείς ότι αυτό είναι δουλειά των αντίστοιχων γιατρών, πολιτικών, τη στιγμή μάλιστα που έχουν φανεί τόσο αναξιόπιστοι, σημαίνει ότι δεν θες πραγματικά τη δημοκρατία. Βολεύει η αντιπροσώπευση. Δεν διακινδυνεύεις, έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Κάθε λαός είναι άξιος του πολιτεύματος που έχει. Αν αντιλαμβάνεσαι ότι δημοκρατία δεν υπάρχει, αλλά "δεν θα μπορούσα να συμμετάσχω σε μια δημοκρατία", "δεν θέλω να κοπιάσω για τη δημοκρατία", "δε γαμιέται", τότε είσαι άξιος οποιουδήποτε απολυταρχικού καθεστώτος.
- O kanenas
- Real Name: Αφροξυλάνθη
- Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
- Επικοινωνία:
Σ'αυτή την ερώτηση θα ήθελα να απαντήσω κι εγώ.Ευ-Αγγελος έγραψε:Απορια3-->(νομιζω το εχω ξαναπει) για οσους θελουν το coup d'etat να γινει επανασταση με τη συμμετοχη μεγαλου μερους του λαου, πως περιμενουν εκεινοι να ακολουθησει ο λαος οταν οι ιδιοι δεν εχουν συγκεκριμενη εναλλακτικη προταση?Το λαϊκη δημοκρατια ειναι πολυ γενικο...Δηλαδη πως θα εφαρμοστει αυτη η δημοκρατια?
Η πρότασή μου είναι πάρα πολύ αόριστη (και αυτό το βρίσκω θετικό): να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας σημαίνει ότι αποφασίζουμε όλοι μαζί πώς θα ζούμε, για να το θέσω ρομαντικά. Προφανώς, με το να υπάρχει από τώρα ένα εναλλακτικό σχέδιο και να εφαρμοστεί μετά την επανάσταση (λέμε τώρα...) θα γίνει μια τρύπα στο νερό, γιατί και πάλι θα μας έχουν ορίσει άλλοι (οι εμπνευστές της εναλλακτικής πρότασης) το πώς θα ζούμε, οπότε πάλι θα έχουμε δυσαρεστημένους και πάει λέγοντας. Αυτό που προσπαθώ να κάνω τους γύρω μου να καταλάβουν είναι ότι το σύστημα στο οποίο ζούμε τώρα δεν είναι η μόνη λύση. Υπάρχουν πολλές άλλες και το ποια θα ακολουθήσουμε είναι θέμα που αφορά όλη την κοινωνία, οπότε θέλω να το αφήσω σ'αυτήν. Προφανώς, έχω έναν ιδανικό κόσμο στη φαντασία μου, αλλά είναι ιδανικός για μένα μόνο και δεν θα προσπαθήσω να τον επιβάλλω. Ελπίζω να έγινα κατανοητή και να σε κάλυψα.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
- Hengeo
- Real Name: Γιώργος
papagalako το θέμα της εκπροσώπησης είναι άλλο, δεν είχα αυτό στο μυαλό μου. Συμφωνώ με αυτό που έγραψε η O Kanenas ότι πρέπει ο καθένας να πάρει τη ζωή του στα χέρια του. Αυτό που εννοούσα είναι ότι χρειάζεται ο κατάλληλος συνδυασμός γνώσης και πράξης. Χωράει πολλή συζήτηση όμως και βγαίνουμε off-topic..
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
- sos
- Real Name: Κώστας
Πρυτανικές Εκλογές ΕΜΠ 2010
Όπως θα δείτε και στο παρακάτω αρχείο, ο συνδυασμός που εξελέγη είναι αυτός των Σιμόπουλου-Αβαριτσιώτη-Μοροπούλου.
Φαίνονται και τα αποτελέσματα.
Φαίνονται και τα αποτελέσματα.
- Συνημμένα
-
- apotelesmata_prytanikwn.pdf
- (440.11 KiB) Μεταφορτώθηκε 148 φορές
Αν ένα πρόβλημα δεν έχει λύση, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
Ας ευχαριστήσουμε όλοι τα ΕΑΑΚ που μας έσωσαν την ύστατη στιγμή από τη συμμετοχή στην ψηφοφορία... Αλήθεια, τι θα κάναμε χωρίς αυτούς; Μακάρι, βέβαια, να ήταν τόσο αποτελεσματικοί στο να διακρίνουν φασιστικές συμπεριφορές στους ίδιους όσο είναι στους άλλους...
Για μία ακόμη φορά ηττηθήκαμε. Ελπίζω να τα πάμε καλυτερα την επόμενη φορά...
Υ.Γ. Κάποιοι έχουν το θράσος να αυτοαποκαλούνται αριστεροί... Και δε θα ντραπούν ποτέ, παρά μόνο θα μας βάλουν απέναντί τους: αυτοί, οι κάτοχοι της μίας και μοναδικής αλήθειας και υπερασπιστές των ανίδεων μαζών, και εμείς, οι αντιδραστικοί και φασίστες. Τέτοια αλαζονεία... Απλά εξοργιστικό...
Για μία ακόμη φορά ηττηθήκαμε. Ελπίζω να τα πάμε καλυτερα την επόμενη φορά...
Υ.Γ. Κάποιοι έχουν το θράσος να αυτοαποκαλούνται αριστεροί... Και δε θα ντραπούν ποτέ, παρά μόνο θα μας βάλουν απέναντί τους: αυτοί, οι κάτοχοι της μίας και μοναδικής αλήθειας και υπερασπιστές των ανίδεων μαζών, και εμείς, οι αντιδραστικοί και φασίστες. Τέτοια αλαζονεία... Απλά εξοργιστικό...
Μεγαλη συμφορα φιλτατε. Θα εκφέραμε την άποψή μας ως φοιτητές όχι μέσω εκλεκτόρων και εκπροσώπων αλλά ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ (θυμίζει κάτι αυτό στους θειασώτες των μαζικών ΓΣ και του αντάρτικου πόλης???Αλήθεια, τι θα κάναμε χωρίς αυτούς;
Α,και συνεχίζω να είμαι απερίγραπτα κυνικός, σε περίπτωση που μπεί κανείς στο πειρασμό να με αποκαλέσει κανείς φτινό (ή φτηνό?!) πάλι
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς προς τους συντρόφους, τα ξαναλέμε σε αντίστοιχο τόπικ για τις προεδρικές εκλογές του 2012 (άν δεν έχει καταστραφεί δηλαδή ο κόσμος
Δε φοβάμαι τίποτα...
Δεν ελπίζω σε τίποτα....
ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!
Δεν ελπίζω σε τίποτα....
ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!
ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ

Μέχρι στιγμής από αυτά που διαβάζω σε τοίχους και έχουν μια υπογραφή με το γνωστό Α κάτω δεξιά:
"Η Κύπρος είναι κινέζικη"
"Τα Ίμια είναι κινέζικα"
"Η Μακεδονία είναι κινέζικη"
Αφού ρε παιδιά όλες αυτές οι ελληνικές περιοχές είναι κινέζικες, τι σας πειράζει να είναι και το λιμάνι του Πειραιά κινέζικο??
"Τα Ίμια είναι κινέζικα"
Αφού ρε παιδιά όλες αυτές οι ελληνικές περιοχές είναι κινέζικες, τι σας πειράζει να είναι και το λιμάνι του Πειραιά κινέζικο??
ΕΛ-Ζουαν δε ψηφισες Μιμίκου?????????

Δε φοβάμαι τίποτα...
Δεν ελπίζω σε τίποτα....
ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!
Δεν ελπίζω σε τίποτα....
ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!
ΝΑΙ!!!!
Ως γνήσιος πασόκος!!! Αλλά χάρηκα που βγήκε ο Σιμόπουλος! Δεν ξέρω γιατί!!!!!! Αλλά μόλις έμαθα τα αποτελέσματα a bit earlier TONIGHT.......
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uSD4vsh1zDA[/youtube]
CHEEEEEERS

Ως γνήσιος πασόκος!!! Αλλά χάρηκα που βγήκε ο Σιμόπουλος! Δεν ξέρω γιατί!!!!!! Αλλά μόλις έμαθα τα αποτελέσματα a bit earlier TONIGHT.......
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uSD4vsh1zDA[/youtube]
CHEEEEEERS
Μέχρι στιγμής από αυτά που διαβάζω σε τοίχους και έχουν μια υπογραφή με το γνωστό Α κάτω δεξιά:
"Τα Ίμια είναι κινέζικα"
"Τα Ίμια είναι κινέζικα"