Πρυτανικές Εκλογές ΕΜΠ 2010

Συζητήσεις για όσα θα πρέπει να ξέρει ένας σωστός φοιτητής!

Συντονιστές: Ryu, antony07

Άβαταρ μέλους
C0n
Real Name: Κωνσταντίνος
Facebook ID: 0

Re: Πρυτανικές Εκλογές ΕΜΠ 2010

Δημοσίευση από C0n »

ΧΑΧΑΧΑ.

μεταξύ μας, τώρα που τελείωσανε όλα, εχω κάτι να μοιραστώ μαζί σου.

Μπορεί εσύ να ψήφισες Μιμίκου ως γνήσιος πασόκος, ΕΓΩ ομως και ένας φίλος μου, από την πίσω πόρτα, ψηφίσαμε Σιμόπουλο. Έτσι αφού η ψήφος των φοιτητών μετράνε στο 40% του συνολικού και οι μονες ψήφοι ήταν οι 3 δικιές μας, η κάθεμία από αυτές αντιστοιχούσε στο 13,33% της κάλπης.

Ε , ΕΜΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ 26.6%, ΕΣΥ 13.3% ΑΡΑ ΒΓΗΚΕ Ο ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ!

ΤΥΧΑΙΟ???? ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ!

ΟΥΦ! ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΠΟΛΛΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ???? η ψήφος μας δε θα είχε καμία αξία!!!!

ΜΠΡΑΒΟ.
Δε φοβάμαι τίποτα...

Δεν ελπίζω σε τίποτα....

ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ! :)
Άβαταρ μέλους
ΕΛ-Juan

Δημοσίευση από ΕΛ-Juan »

Μα όταν πήγα εγώ να ψηφίσω δεν είδα καμία ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ!!!! :shock: :shock: :shock: :shock:
Μήπως ήταν σεξουαλικό υποννοούμενο για το αποτέλεσμα C0n????
Δεν θα ανεχτώ τέτοιο εμπαιγμό!!!!! Αποχωρώ! Παίρνω το 13,33333333333333......33333% μου και ΦΕΥΓΩ!!!!

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!
υυυυυυυγειά σας!!!
Μέχρι στιγμής από αυτά που διαβάζω σε τοίχους και έχουν μια υπογραφή με το γνωστό Α κάτω δεξιά:
"Η Κύπρος είναι κινέζικη"
"Τα Ίμια είναι κινέζικα"
"Η Μακεδονία είναι κινέζικη"

Αφού ρε παιδιά όλες αυτές οι ελληνικές περιοχές είναι κινέζικες, τι σας πειράζει να είναι και το λιμάνι του Πειραιά κινέζικο??
Άβαταρ μέλους
C0n

Δημοσίευση από C0n »

...και χαρά σας!

Μ!
Δε φοβάμαι τίποτα...

Δεν ελπίζω σε τίποτα....

Άβαταρ μέλους
Glaurung
Real Name: ....

Δημοσίευση από Glaurung »

C0n έγραψε: Μεγαλη συμφορα φιλτατε. Θα εκφέραμε την άποψή μας ως φοιτητές όχι μέσω εκλεκτόρων και εκπροσώπων αλλά ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ (θυμίζει κάτι αυτό στους θειασώτες των μαζικών ΓΣ και του αντάρτικου πόλης??? :mrgreen: )
Από πότε η εκλογές είναι αμεσοδημοκρατία , μπορείς να μου το εξηγήσεις αυτό σε παρακαλώ ; Αμεσοδημοκρατία νομίζω θα ήταν άμα υπήρχε πχ μια συνέλευση με καθολικό και ισότιμο δικαίωμα συμμετοχής , η οποία θα αποφάσιζε για όλα τα σοβαρά ( ή και μη , αυτό είναι θέμα προς συζήτηση ^^) θέματα . Δεν παίρνω θέση για το αν είναι "καλό" ή "κακό" , για την έννοια ρωτάω .
C0n έγραψε: Α,και συνεχίζω να είμαι απερίγραπτα κυνικός, σε περίπτωση που μπεί κανείς στο πειρασμό να με αποκαλέσει κανείς φτινό (ή φτηνό?!) πάλι :)
Άλλο ο κυνισμός και άλλο η μ@λ@κία . Το ότι είμαι ελαφρά ( :e_biggrin: ) ανορθόγραφος δεν μειώνει την σοβαρότητα των θέσεων και των απόψεών μου :)
Ευ-Αγγελος
Real Name: ...

Δημοσίευση από Ευ-Αγγελος »

Ξερει κανεις τις θεσεις του νεου πρυτανη για τα προβληματα της σχολης μας? Εχει ακουσει κανεις κατι?
Άβαταρ μέλους
Alekos
Real Name: Alekos

Δημοσίευση από Alekos »

Ευ-Αγγελος έγραψε:Ξερει κανεις τις θεσεις του νεου πρυτανη για τα προβληματα της σχολης μας? Εχει ακουσει κανεις κατι?
στην 1η σελίδα του ίδιου θέματος:
eNy έγραψε:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nHCFnYxoDts[/youtube]

~eNy
DeXteR

Δημοσίευση από DeXteR »

Στις θέσεις του συνδιασμού του που κοινοποιήθηκαν υπάρχει σαφής αναφορά στη ΣΕΜΦΕ και μάλιστα με bold χαρακτήρες.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
Να αναγνωριστεί το εκπαιδευτικό επίπεδο και ο τίτλος των
σπουδών του Ενιαίου 5-ετούς /διπλώματος του Ε.Μ.Π., καθώς και
των δικαιωμάτων όλων των Ειδικοτήτων των /ιπλωματούχων
Μηχανικών να έχουν πρόσβαση σε επαγγελματικές δραστηριότητες
με βάση το πρόγραμμα σπουδών τους. Να ρυθμιστούν άμεσα : η
ένταξη των διπλωματούχων της ΣΕΜΦΕ στο ΤΕΕ
και η δημοσίευση
του ήδη εγκεκριμένου Π./. που αφορά στα επαγγελματικά
δικαιώματα των Μηχανικών Μεταλλείων - Μεταλλουργών βάσει
του προγράμματος σπουδών τους.
Το πλήρες κείμενο εδώ
Συνημμένα
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ_ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ.pdf
theseis_sindiasmou_simopoulos
(175.42 KiB) Μεταφορτώθηκε 93 φορές
Άβαταρ μέλους
C0n

Δημοσίευση από C0n »

Αμεσοδημοκρατική διαδικασία δεν είναι μόνο μια γενική συνέλευση. Αμεσοδημοκρατικές είναι ολες εκείνες οι διαδικασίες στις οποίες μπορεί κανείς να εκφράσει άμεσα την άποψή του για κάποιο Χ ζήτημα, χωρίς να χρειαστεί να εκλέξει αντιπροσώπους για να μιλήσουν εξ αυτού. και ναι, επειδή συγχέουμε αρκετά τις έννοιες, μια εκλογική διαδικασία μπορεί να είναι αμεσοδημοκρατική, από τη στιγμή που το διακύβευμά της είναι το ζητούμενο.
Π.χ. ένα δημοψήφισμα, το οποίο ουσιαστικά ρωτάει την άποψη των πολιτώ επί συγκεκριμένου ζητήματος, διεξάγεται μέσα από εκλογική διαδικασία και είναι το κατ' εξοχήν αμεσοδημοκρατικό όργανο λήψης αποφάσεων.

Την συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία μπορείς να την θεωρήσεις σαν ένα τύπου δημοψήφισμα, στο οποίο ερωτάται το σύνολο της πολυτεχνειακής κοινότητας, ποίος θέλουμε να ηγείται. Με το παλίο σύστημα, μόνο αμεσοδημοκρατική δεν ήταν, καθώς το 40% που σήμερα αποτελούνταν από φοιτητές, το αντιπροσώπευαν οι φοιτητικές παρατάξεις με εκλέκτορες ανάλογα με τα ποσοστά τους στις φοιτητικές εκλογές. Ακόμα και εσύ ο φίλικα προσκείμενος προς τα ΕΑΑΚ αντιλαμβάνεσαι τον αξιοκρατικό(τερο) χαρακτήρα που λαμβάνει το σύστημα, όταν από απλή αναλογική αντιπροσώπευση λαμβάνει τη μορφή δημοψηφίσματος.

Η συλλογιστική του τύπου ''ήταν αρθρο 16"
"το αρθρο 16 είναι κακο"
συμπέρασμα
"και αυτό είναι κακό"

είναι σόφισμα της κατηγορίας "αστυνομικός-οργανο-μπουζούκι" και μόνο να επιχειρηματολογήσει κανείς δε μπορεί γύρω από αυτήν.
Αλλά ούτε και να παίζει με το ζήτημα αυτό γίνεται. Απλό παράδειγμα, έφερα παραπάνω. Η πρακτική των ΕΑΑΚ στη συγκεκριμένη διαδικασία ήταν πολύ επικίνδυνη καθώς όπως και να είχε, κάλπη για τους φοιτητές υπήρχε. Και αυτή αντιπροσώπευε το 40% του ΤΕΛΙΚΟΥ αποτελέσματος. Έστω και ένας φάκελος να έπεφτε μέσα στην κάλπη αυτή και να καταμετρόνταν, θα αντιστοιχούσε στο 40% κανονικά και με το νόμο. Ενας φοιτητής δηλαδή θα αποφάσιζε για τις τύχες του ΕΜΠ για τα επόμενα 4 χρόνια. Απλή, καθαρή, νόμιμη και μή ανιχνεύσιμη νοθεία. Το σκέφτεσαι σαν ενδεχόμενο??
Glaurung έγραψε: Άλλο ο κυνισμός και άλλο η μ@λ@κία . Το ότι είμαι ελαφρά ( :e_biggrin: ) ανορθόγραφος δεν μειώνει την σοβαρότητα των θέσεων και των απόψεών μου :)
Πραγματικά θέλεις να ψάχνω σε προηγούμενα τόπικς να βρώ πόστς που έχω κάνει επιχειρηματολογώντας σοβαρά επί του εκάστοτε θέματος, και ως μόνη απάντηση να λαμβάνω χαρακτηρισμούς τύπου "είσαι ΔΑΠιτης" "μίλησε και ο δεξιος" κτλ. Τι? μονο οι αναρχοαυτόνομοι εχετε δικαίωμα να σπεκουλάρετε?? να μην ρίξω και εγώ καναδυό χτυπήματα κάτω από τη ζώνη???? :D
Δε φοβάμαι τίποτα...

Δεν ελπίζω σε τίποτα....

Ευ-Αγγελος
Real Name: ...

Δημοσίευση από Ευ-Αγγελος »

Alekos , DeXteR ευχαριστω για τις πληροφοριες.Αντε να δουμε πως θα πανε τα πραγματα.

Απο τι καταλαβα στην απορια3 papagalakos και ο kanenas ειπατε πανω κατω οτι δεν χρειαζεται συγκεκριμενο σχεδιο και καθοδηγηση αλλα ολο το νεο πολιτικο συστημα θα δημιουργηθει μετα, μεσα απο τις εξελιξεις.Δηλαδη απο τι αντιλαμβανομαι μεσα απο αμεσοδημοκρατικες διαδικασιες(λαϊκη κυριαρχια).Προσωπικα βρισκω επιφοβο να οδηγηθει μια τετοια κατασταση σε εμφυλιο...και στην αρχη ενος coup d'etat ή μιας επαναστασης αλλα και αμεσως μετα, μεσα απο διαφωνιες μεσα στις λαϊκες συνελευσεις για την επομενη μερα.Χαρακτηριστικο παραδειγμα οι αμεσοδημοκρατικες διαδικασιες της σχολης μας-->Γ.Σ. οπου εχουν γινει πολλα πραγματα κατα καιρους.(που να γινουν πιο ακραιες οι συνθηκες, εκει να δουμε) Εκτος βεβαια εαν η επανασταση, το coup d'etat, η αλλαγη του πολιτικου μας συστηματος περναει αναγκαστικα μονο μεσα απο τετοιες βιαιες καταστασεις(δεν εννοω βια μονο με τις κρατικες υπηρεσιες, αλλα και με μεγαλα κομματια του ελληνικου λαου)

Στην απορια2, τα αλλα 5.000.000 που πολυ σωστα τονιζεις, μπορει να μην ειναι υποστηρικτες των δυο "μεγαλων" κομματων αλλα εικαζω πως κανα 4.000.000 και παραπανω ειναι οι λεγομενοι απο πολλους(οχι απο μενα ομως) απολιτικ, εκεινοι που απεχουν(για οποιοδηποτε λογο) κ.τ.λ.Αυτοι δεν αποτελουν βαρος στην επανασταση που θα γινει απο απο μικρες αποφασισμενες ομαδες? Και τα αλλα 5.000.000 που πεισματικα ψηφιζουν τα δυο κομματα?Με αυτους τι μπορει να γινει? Θελω να τονισω αυτο που ειπα και παραπανω οτι τετοιου ειδους αλλαγες απο μικρες αποφασισμενες ομαδες προκαλουν αλλου ειδους αντιδρασεις στο λαο.
Πολυ ενδιαφερον θεμα αυτο με το ΕΑΜ ΕΛΑΣ! Σκεψου αυτο που εγραψες σε παρακαλω για τα μελη του ΕΑΜ ΕΛΑΣ και τους οπαδους που μπορει να ειχε, και σκεψου τι αντιπροσωπευαι το ΕΑΜ ΕΛΑΣ για το λαο και τι ο Δ.Σ.Ε που αμεσως μετα απαριθμουσε στη καλυτερη 20.000 ανταρτες...(τελος παντων θελω πολυ να το αναπτυξω ιστορικα και πολιτικα το θεμα αλλα θα βγω τελειως οφφ-τοπικ , κατι που φοβαμαι εχω κανει προ πολλου)
Ο Σταλινισμός κάθε άλλο παρά κομμουνισμός είναι.
Συμφωνουμε, αλλα αυτο δεν εχει νοημα να το καταλαβαινουμε εμεις...αλλα εκεινοι που ονειρευονται τετοιου ειδους καθεστωτα...
Δεν είμαι σίγουρος αν είναι αστείο ή απελπιστηκό το γεγονός ότι τόσο ψύχραιμα συζητάμε πλέον χωρίς προσχήματα ότι "όχι, δημοκρατία δεν έχουμε" αλλά "δε γαμιέται;"...
Θα επελεγα το απελπιστικο.
Αμεσοδημοκρατική διαδικασία δεν είναι μόνο μια γενική συνέλευση. Αμεσοδημοκρατικές είναι ολες εκείνες οι διαδικασίες στις οποίες μπορεί κανείς να εκφράσει άμεσα την άποψή του για κάποιο Χ ζήτημα, χωρίς να χρειαστεί να εκλέξει αντιπροσώπους για να μιλήσουν εξ αυτού
Φιλε C0n διαφωνω...Αμεσοδημοκρατικες διαδικασιες ειναι ολες εκεινες οι διαδικασιες στις οποιες μπορει κανεις ΟΧΙ να εκφρασει αμεσα την αποψη του, αλλα να ψηφισει αμεσα για το Χ ζητημα διαμορφωνοντας αμεσα με τη ψηφο του την αποφαση, ΧΩΡΙΣ να χρειαστει να εκλεξει αντιπροσωπους, ΟΧΙ για να μιλησουν εξ'αυτου αλλα χωρις να χρειαστει εκλεξει αντιπροσωπους για να ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ για αυτον.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ευ-Αγγελος την Τετ Ιουν 02, 2010 2:06 am, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Gus
Real Name: Πολλες ερωτησεις

Δημοσίευση από Gus »

Δημοκρατία είναι τέσσερις λύκοι και ένα πρόβατο να ψηφίζουν για φαγητό.

Αρκας

Και επιτελους κον σταματα να βλεπεις παντου αναρχοαυτονομους και να κολλας ταμπελες αποδω και αποκει.Εσυ εισαι δαπιτης και το ξερουμε.Τον γκλαουρουνγκ πως τον εβγαλες αναρχοαυτονομο μπορεις να μου εξηγησεις?Καλα για τις πρυτανικες δεν προκειται να ξανατοποθετηθω,το εκανα παραπανω.....Οι εαακιτες συνεχιζουν να δινουν νοημο στον ορο "γραφικοτητα".
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
Άβαταρ μέλους
ex8ros tou malaka
Real Name: Vasilantwnhs

Δημοσίευση από ex8ros tou malaka »

Εν συντομία επειδή είναι και αργά...
Επειδή πολλά έχουν ακουστεί.
Με το να συμμετέχουν στις πρυτανικές εκλογές και οι φοιτητές σημαίνει ότι δίνεται νομιμοποίηση στον "ηγέτη" πρύτανη να μιλάει και εκ μέρους των φοιτητών. Αυτό μπορεί να διαχειριστεί άριστα από τον πρύτανη που θα μπορεί να αποφασίζει εκπροσωπώντας όλα τα ατόμα που βρίσκονται στο ίδρυμα (αφού έχει αναδειχθεί από μια διαδικασία που μπορούν όλοι να ψηφίσουν) προφασιζόμενος την καθολική αποδοχή. Με αποτέλεσμα να πηδάει τους φοιτητές με έναν τρόπο που οι ίδιοι έχουν επιλέξει.
Όσων αφορά τη νομιμοποίηση της πρακτικής του να μην επιτρέπουν να ψηφίσουν στους φοιτητές που ήθελαν, είναι η εξής:
Το '06-'07 έγινε το κίνημα ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και του νόμου-πλαισίου. Οι φοιτητές τότε έδωσαν σαφές μήνυμα στο δρόμο, αλλά και με τις αποφάσεις τους ότι δεν θα τα επιτρέψουν. Το υπουργείο λοιπόν τα μάζεψε. Προσπαθεί όμως να εφαρμόσει διάφορα κομμάτια του νόμου πλαισίου, γράφοντας στα @@ του τους φοιτητές. Σε πάρα πολλές αποφάσεις λοιπόν φοιτητικών συλλόγων εδώ και 4 χρόνια αναφέρεται ότι παλεύουμε ενάντια στην εφαρμογή κάθε πτυχής του νόμου πλαισίου. Αυτό έγινε και τις 2 τελευταίες μέρες.
Ελπίζω να σας κάλυψα όσο μπορούσα, η ώρα είναι περασμένη και εγώ κουρασμένος. Στην τελική υπήρχε και κείμενο την πρώτη μέρα, που μοιραζόταν και εξηγούσε αναλυτικά για ποιους λόγους δεν πρέπει να ψηφίζουν οι φοιτητές.

Υ.Γ:
C0n έγραψε:Μπορεί εσύ να ψήφισες Μιμίκου ως γνήσιος πασόκος, ΕΓΩ ομως και ένας φίλος μου, από την πίσω πόρτα, ψηφίσαμε Σιμόπουλο. Έτσι αφού η ψήφος των φοιτητών μετράνε στο 40% του συνολικού και οι μονες ψήφοι ήταν οι 3 δικιές μας, η κάθεμία από αυτές αντιστοιχούσε στο 13,33% της κάλπης.

Ε , ΕΜΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ 26.6%, ΕΣΥ 13.3% ΑΡΑ ΒΓΗΚΕ Ο ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ!

ΤΥΧΑΙΟ???? ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ!

ΟΥΦ! ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΠΟΛΛΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ???? η ψήφος μας δε θα είχε καμία αξία!!!!
Για να μην ακούω αηδίες, καμία ψήφος των φοιτητών δεν μπήκε στις κάλπες, όπως φαίνεται και από τα αποτελέσματα που φρόντισαν να μας στείλουν με mail.
Άβαταρ μέλους
Glaurung
Real Name: ....

Δημοσίευση από Glaurung »

Μιλάω με κάθε επιφύλαξη μιας και δεν τα ξέρω και πολύ καλά αυτά τα νερά :)
C0n έγραψε:Αμεσοδημοκρατική διαδικασία δεν είναι μόνο μια γενική συνέλευση. Αμεσοδημοκρατικές είναι ολες εκείνες οι διαδικασίες στις οποίες μπορεί κανείς να εκφράσει άμεσα την άποψή του για κάποιο Χ ζήτημα, χωρίς να χρειαστεί να εκλέξει αντιπροσώπους για να μιλήσουν εξ αυτού. και ναι, επειδή συγχέουμε αρκετά τις έννοιες, μια εκλογική διαδικασία μπορεί να είναι αμεσοδημοκρατική, από τη στιγμή που το διακύβευμά της είναι το ζητούμενο.
Π.χ. ένα δημοψήφισμα, το οποίο ουσιαστικά ρωτάει την άποψη των πολιτώ επί συγκεκριμένου ζητήματος, διεξάγεται μέσα από εκλογική διαδικασία και είναι το κατ' εξοχήν αμεσοδημοκρατικό όργανο λήψης αποφάσεων.
Εννοείτε πως η ψηφοφορία δεν συνεπάγεται πως δεν είναι αμεσοδημοκρατικό , παράδειγμα μπορεί να θεωρηθεί και η ΓΣ . Απλώς , όπως χαρακτηριστικά λες
C0n έγραψε:Την συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία μπορείς να την θεωρήσεις σαν ένα τύπου δημοψήφισμα, στο οποίο ερωτάται το σύνολο της πολυτεχνειακής κοινότητας, ποίος θέλουμε να ηγείται.
,αποφασίζουμε το ποιος θέλει να ηγείται . Κάπως έτσι μπορείς να πεις πως και οι βουλευτικές εκλογές είναι ένα δημοψήφισμα για να δούμε ποιοι θα ηγούνται . Δλδ είναι οι βουλευτικές εκλογές είναι αμεσοδημοκρατικές ; Τότε κάτι έχω καταλάβει πολύ λάθος .

Και πάλι δεν κάνω αξιολόγηση
C0n έγραψε: Με το παλίο σύστημα, μόνο αμεσοδημοκρατική δεν ήταν, καθώς το 40% που σήμερα αποτελούνταν από φοιτητές, το αντιπροσώπευαν οι φοιτητικές παρατάξεις με εκλέκτορες ανάλογα με τα ποσοστά τους στις φοιτητικές εκλογές. Ακόμα και εσύ ο φίλικα προσκείμενος προς τα ΕΑΑΚ αντιλαμβάνεσαι τον αξιοκρατικό(τερο) χαρακτήρα που λαμβάνει το σύστημα, όταν από απλή αναλογική αντιπροσώπευση λαμβάνει τη μορφή δημοψηφίσματος.
Θέλω να κρυφτώ και δεν μπορώ :lol: Δεν είμαι στα ΕΑΑΚ , αλλά προς το παρόν , με αυτά που έχω δει , δεν μπορώ να βρω κάποιον λόγο για να είμαι εχθρικά προσκείμενος , δεν είναι ο εχθρός μου . Παρά τις όποιες διαφωνίες που έχω .

Έτσι και αλλιώς δεν είναι αμεσοδημοκρατικές οι εκλογές για την ανάδειξη πρύτανη . Θα μπορούσες να υποστηρίξεις πως τώρα είναι ένα βήμα πιο κοντά στην αξιοκρατία και την δημοκρατία .
C0n έγραψε: Η συλλογιστική του τύπου ''ήταν αρθρο 16"
"το αρθρο 16 είναι κακο"
συμπέρασμα
"και αυτό είναι κακό"

είναι σόφισμα της κατηγορίας "αστυνομικός-οργανο-μπουζούκι" και μόνο να επιχειρηματολογήσει κανείς δε μπορεί γύρω από αυτήν.
Διαφωνώ με αυτή την λογική

Πάντως είναι ιδιαίτερα βολικό το ,όταν υπάρχουν δυο αντίθετες απόψεις, εμείς να αναπτύσσουμε τον συλλογισμό μας και μετά να ορίζουμε την αντίθετη άποψη με βάση την λιγότερα δομημένη ανάπτυξη που έχει κάνει κάποιος υποστηρικτής της . ^^
C0n έγραψε:Αλλά ούτε και να παίζει με το ζήτημα αυτό γίνεται. Απλό παράδειγμα, έφερα παραπάνω. Η πρακτική των ΕΑΑΚ στη συγκεκριμένη διαδικασία ήταν πολύ επικίνδυνη καθώς όπως και να είχε, κάλπη για τους φοιτητές υπήρχε. Και αυτή αντιπροσώπευε το 40% του ΤΕΛΙΚΟΥ αποτελέσματος. Έστω και ένας φάκελος να έπεφτε μέσα στην κάλπη αυτή και να καταμετρόνταν, θα αντιστοιχούσε στο 40% κανονικά και με το νόμο. Ενας φοιτητής δηλαδή θα αποφάσιζε για τις τύχες του ΕΜΠ για τα επόμενα 4 χρόνια. Απλή, καθαρή, νόμιμη και μή ανιχνεύσιμη νοθεία. Το σκέφτεσαι σαν ενδεχόμενο??
Γι αυτό κάθονταν πάνω σε ΟΛΕΣ τις κάλπες . :lol:
Δεν μπορώ να σου απαντήσω σε αυτό , για το αν . Αν ήταν ΕΑΑΚητης , τότε θα έπρεπε να τους πάρουμε με τις πέτρες . Αν γινόταν από κάποιον άλλον που από κάπου , κάπως κατόρθωνε να ψηφίσει … δεν ξέρω , έτσι και αλλιώς δεν συμφωνούσα και τόσο με την πράξη αυτή .

Έτσι και αλλιώς όμως δεν θεωρείς πως είναι απαράδεκτο να βγει έτσι πρυτανικό σχήμα ; Με μήνυμα που να λέει "κρίμα που δεν κατάφεραν οι φοιτητές να ψηφήσουν , εμείς συνεχίζουμε σαν να μην συνέβη τίποτα , ας ελπίσουμε να μπορέσουν αύριο " ;

C0n έγραψε:Πραγματικά θέλεις να ψάχνω σε προηγούμενα τόπικς να βρώ πόστς που έχω κάνει επιχειρηματολογώντας σοβαρά επί του εκάστοτε θέματος, και ως μόνη απάντηση να λαμβάνω χαρακτηρισμούς τύπου "είσαι ΔΑΠιτης" "μίλησε και ο δεξιος" κτλ. Τι? μονο οι αναρχοαυτόνομοι εχετε δικαίωμα να σπεκουλάρετε?? να μην ρίξω και εγώ καναδυό χτυπήματα κάτω από τη ζώνη???? :D
Οκ ,χαλάλι σου :lol:
Katestramenos

Δημοσίευση από Katestramenos »

ex8ros tou malaka έγραψε:Εν συντομία επειδή είναι και αργά...
Επειδή πολλά έχουν ακουστεί.
Με το να συμμετέχουν στις πρυτανικές εκλογές και οι φοιτητές σημαίνει ότι δίνεται νομιμοποίηση στον "ηγέτη" πρύτανη να μιλάει και εκ μέρους των φοιτητών. Αυτό μπορεί να διαχειριστεί άριστα από τον πρύτανη που θα μπορεί να αποφασίζει εκπροσωπώντας όλα τα ατόμα που βρίσκονται στο ίδρυμα (αφού έχει αναδειχθεί από μια διαδικασία που μπορούν όλοι να ψηφίσουν) προφασιζόμενος την καθολική αποδοχή. Με αποτέλεσμα να πηδάει τους φοιτητές με έναν τρόπο που οι ίδιοι έχουν επιλέξει.
Ωραία λογική... Αντίστοιχα ο πρύτανης μπορεί να πει ότι οι φοιτητές θα μπρούσαν να έχουν επιλέξει κάποιον άλλο αντί για μένα αλλά αδιαφόρισαν και είχαμε μηδανικη συμμετοχή οπότε είτε τους πηδάω είτε όχι δεν ενδιαφέρονται... Το επιχείρημα σου δεν στέκει αν το σκεφτείς καλά αλλά δεν σε κατηγορώ γιατί δεν είναι δικό σου αλλά κάποιων μεγαλύτερων συντρόφων σου που κάτι πρεπει να πουν στους μικρότερους. συντρόφους να λένε παράεξω. (μην πέσεις από τα σύνεφα αλλά σε φοιτητές εκτός σχημάτων, γενικά ανεξάρτητους έλεγαν πως δεν θεωρούν δίκαιο να είμαστε μόνο το 40% για αυτό το μπλοκάρουν( προφανώς και το 0% είναι καλύτερο από το 40%...)). Αν ο πρύτανης θέλει να κάνει κάτι πούστικα θα το κάνει και δεν θα το πάρετε και μυρωδιά όπως γίνεται εδώ και πολλές δεκαετίες.
Όσων αφορά τη νομιμοποίηση της πρακτικής του να μην επιτρέπουν να ψηφίσουν στους φοιτητές που ήθελαν, είναι η εξής:
Το '06-'07 έγινε το κίνημα ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και του νόμου-πλαισίου. Οι φοιτητές τότε έδωσαν σαφές μήνυμα στο δρόμο, αλλά και με τις αποφάσεις τους ότι δεν θα τα επιτρέψουν. Το υπουργείο λοιπόν τα μάζεψε. Προσπαθεί όμως να εφαρμόσει διάφορα κομμάτια του νόμου πλαισίου, γράφοντας στα @@ του τους φοιτητές. Σε πάρα πολλές αποφάσεις λοιπόν φοιτητικών συλλόγων εδώ και 4 χρόνια αναφέρεται ότι παλεύουμε ενάντια στην εφαρμογή κάθε πτυχής του νόμου πλαισίου. Αυτό έγινε και τις 2 τελευταίες μέρες.
Από ότι έχω καταλάβει είσαι μικρός και έχεις κάποια ιστορικά κενά και προφανώς και νομικά. το 06-07 ήταν ο νόμος πλαίσιο ΚΑΙ το άρθρο 16. Δύο ξεχωριστά πράγματα που έγιναν την ίδια περίοδο. Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ(όχι κατάργηση όπως θα σου χουν πει) θα μιλήσουε για ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων με ένα πολύ σύνθετο νομικό πλαίσιο που η εξήγηση του χρειάζεται ώρες...
Για να αναθεωρηθεί όμως ένα άρθρο του συντάγματος τότε, επειδή δεν ήταν αναθεωρητική η βουλή, χρειαζόταν 180 ψήφοι βουλευτών. Το άρθρο 16 λοιπόν θα αναθεωρούταν, αφού και το ΠΑΣΟΚ συμφωνούσε, αλλά η τότε κυβέρνηση ΝΔ πήγε να περάσει μαζί με αυτό την αναθεώρηση του άρθρου 24 που μιλούσε για δασικές εκτάσεις. Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν έκανε πίσω ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 24, η συνταγματική αναθεώρηση δεν έγινε για αυτό και μόνο το λόγω και ξαφνικά η ΕΑΑΚ βρέθηκε να αυτοδοξάζεται για μια νίκη που στην πραγματικότητα δεν έκανε ποτέ...
Αυτά περί άρθρου 16 μόνο και μόνο για ιστορική αναδρομή και για να καταλάβουμε πως αρθρο 16 και νόμος πλαίσιο είναι δύο τελείως άσχετα πράγματα.
Για να μην ξεφευγω λοιπόν πάμε στον νόμο πλαίσιο. Σχετικά με τον νόμο πλαίσιο κανένα υπουργείο δεν μάζεψε τίποτα. Ο νόμος πλαίσιο, νόμος Γιαννακου δηλαδή, μια χαρά ψηφίστηκε από την ολομέλεια τησ τότε βουλής και είναι νόμος του κράτους μέχρι κάποιος χριστιανος/μωαμεθανός/βουδιστής/σατανιστής/άθεος (διάλεξε και πάρε) να βρεθεί να τον αλλάξει. Τα πανεπηστιμιακά ιδρύματα έχουν άσυλο, αλλά δεν θυμάμαι ποτέ να μου ζήτησαν διαβατήριο για να μπω, οπότε πρέπει να υπάγονται ακόμα στο Ελληνικό κράτος...(διόρθωσε με αν κάνω λάθος και έχουμε γίνει αυτόνομα κρατίδια).
Συνεπώς, δεν υπάρχει καμία νομιμοποίηση του σπασίματος της διαδικασίας. Κι αν το σκεφτείς καλύτερα και πάλι με τον νόμο Γιαννάκου γίνονται οι εκλογές, με τον παλιό νόμο και το προσωπικό του ΕΜΠ( πέραν των ΔΕΠ) με εκπροσώπου ψήφιζε και οι αναλογίες(50%-40%-10%) είναι αναλογίες που όρισε ο νόμος Γιαννάκου(ο νόμος πλαίσιο ντε!). Τώρα για το ότι έχουν κατα καιρούς παρθεί αποφάσεις γσ που να λένε όχι καθολική ψηφοφορία 2 πράγματα θα σου πω.
1ον αν μπορουν οι αποφάσεις γσ να αλλάξουν τους νόμους του κράτους σας θερμοπαρακαλώ πάρτε μια απόφση να μην πληρώνω εφορία (αν θες ονομαστική απόφαση πες μου να σου πω το όνομα μου σε pm) κι αν είναι δυνατόν να παίρνς τσιγάρα και ποτά στην μισή τιμή.
2ον πριν 2 χρόνια φαντάζομαι θα ξέρεις τι έγινε στις πρυτανικές του πα.πει. (θα στα παν οι σύντροφοι,μονόπλευρα όμως). Στο πα.πει έχει να πάρει συνέλευση η εαακ εδώ και αιώνες. Οι αποφάσεις των γσ τοτε δεν λέγανε πουθενα σπάσιμο πρυτανικών. Μαζεύτικαν όμως εαακ από παντύ και κατέβηκαν να τις σπάσουν.Το τι έγινε εκεί είανι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Εκεί λοιπόν που δεν είχαν νομιμοποίηση τι πήγαν να κάνουν μου εξηγείς; Κοματάκι δύσκολο το κόβω, εκτός αν περάσεις στην σφαίρα του παράλογου...

Οπότε καταλαβαίνεις ότι όλα αυτά είναι συνδικαλιστικές φιφες και αριστερές κορώνες ( εννίοτε κομμουνιστικες/ δεξιες/ "σοσιαλιστικες") μόνο και μόνο για να έχουν κάποιοι λόγο ύπαρξης... Απλά τα σχήματα της ΕΑΑΚ στο ΕΜΠ θεωρούνται τα πιό δυνατα πανελλαδικά αφού το 21% που καταγράφουν στις φοιτητικές δεν το βλέπουν ούτε με κυάλι αλλού, για αυτό και κάνουν αυτά που κάνουν. Στην γεωπονική την προηγούμενη βδομάδα οι πρυτανικές έγιναν με την ψήφο όλων. Εκεί όμως δεν έχει δύναμη η ΕΑΑΚ οπότε στο καλάθι των αχρίστων η αγωνιστικότητα, και το κίνημα του 06-07;(ούτε καν που προσπάθησαν να μπλοκάρουν την διαδικασία...).

Οπότε, αν σκοπεύεις να μου απαντήσεις σε παρακαλώ απάντα με την λογική που μπορεί να έχεις στο κεφάλι σου και όχι με την λογική του ΕΑΑΚιτη, γιατί αύτη καταλαβαίνεις πως δεν γίνεται να με πίσει αφού γνωρίζω κάποια παραπάνω πράγματα από τα συνδικαλιστικα σκατα...
Άβαταρ μέλους
C0n

Δημοσίευση από C0n »

,αποφασίζουμε το ποιος θέλει να ηγείται . Κάπως έτσι μπορείς να πεις πως και οι βουλευτικές εκλογές είναι ένα δημοψήφισμα για να δούμε ποιοι θα ηγούνται . Δλδ είναι οι βουλευτικές εκλογές είναι αμεσοδημοκρατικές ; Τότε κάτι έχω καταλάβει πολύ λάθος
Οντως καπου το χασες. Ξαναδιαβασε τι εχω γραψει. Λεω ακριβως αυτό το πράγμα, οτι δηλαδή οι βουλευτικες-δημοτικες κτλ. εκλογες δεν θεωρουνται αμεσοδημοκρατικες, ακριβως επειδη εσυ εκλέγεις αντιπροσωπους, οι οποιοι αργότερα θα βγάλουν μεταξύ τους το υπουργικό συμβούλιο. Εδώ, ερωτασαι ποιος θέλεις εσύ να είναι πρύτανης και ποιοι αντιπρυτάνεις. Στις βουλευτικές κανένας δε σου είχε πεί οτι άμα ψήφιζες ΠΑΣΟΚ, η Γκερέκου θα ήταν υφυπουργός πολιτισμού για θέματα τουρισμού. Καταλαβαίνεις την διαφορα τωρα.
Έτσι και αλλιώς όμως δεν θεωρείς πως είναι απαράδεκτο να βγει έτσι πρυτανικό σχήμα ; Με μήνυμα που να λέει "κρίμα που δεν κατάφεραν οι φοιτητές να ψηφήσουν , εμείς συνεχίζουμε σαν να μην συνέβη τίποτα , ας ελπίσουμε να μπορέσουν αύριο "
φυσικά και το θεωρώ άδικο. Δεν ευθύνονται αυτοί για αυτό όμως. Την πολιτική ευθύνη και το κόστος των πράξεών τους ας το αναλάβουν αυτοί που δεν αφήσαν τους φοιτητές δια της βίας να ψηφίσουν.
Φιλε C0n διαφωνω...Αμεσοδημοκρατικες διαδικασιες ειναι ολες εκεινες οι διαδικασιες στις οποιες μπορει κανεις ΟΧΙ να εκφρασει αμεσα την αποψη του, αλλα να ψηφισει αμεσα για το Χ ζητημα διαμορφωνοντας αμεσα με τη ψηφο του την αποφαση, ΧΩΡΙΣ να χρειαστει να εκλεξει αντιπροσωπους, ΟΧΙ για να μιλησουν εξ'αυτου αλλα χωρις να χρειαστει εκλεξει αντιπροσωπους για να ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ για αυτον
Εντάξει το να μιλουν εξ αυτου είναι ακριβές συνώνυμο του να αποφασίζουν στο όνομά του. Παιχνίδι με τις αντωνυμίες θα κάνουμε? το ίδιο πράγμα λεμε! Ασε που με την εκδοχή που δινεις και που δεν απέχει καθόλου απο τη δικιά μου, περιγράφεις παραστατικότερα το νόημα των πρυτανικών εκλογών.

Και επιτελους κον σταματα να βλεπεις παντου αναρχοαυτονομους και να κολλας ταμπελες αποδω και αποκει.Εσυ εισαι δαπιτης και το ξερουμε.Τον γκλαουρουνγκ πως τον εβγαλες αναρχοαυτονομο μπορεις να μου εξηγησεις?
:o ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ??? ΤΙ ΜΥΡΙΖΕΙ ΕΤΣΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ????? ΕΣΠΑΣΕ ΚΑΝΑΣ ΣΩΛΗΝΑΣ??? ΞΕΧΕΙΛΗΣΕ ΚΑΝΑΣ ΒΟΘΡΟΣ??????

α οχι ρε, ο Γκους με είπε ΔΑΠίτη..... οκ λίγη λάσπη δε βλάπτει. :lol: :lol: :lol: :lol:
Δε φοβάμαι τίποτα...

Δεν ελπίζω σε τίποτα....

Άβαταρ μέλους
ex8ros tou malaka
Real Name: Vasilantwnhs

Δημοσίευση από ex8ros tou malaka »

@@Katestramenos
Σου απαντάω με όλη την καλή διάθεση.
Την αποψή μου σου έγραφα, αλλιώς απλά θα μετέφερα ότι έγραφε το φυλλάδιο. Στο λέω ξεκάθαρα λοιπόν, δεν θέλω και δεν συμφωνώ με τη λογική ότι ο πρύτανης μπορεί να μιλάει εκ μέρους μου. Οι φοιτητές μπορούν να αντιπροσωπεύουν τους εαυτούς τους μέσα από τις γενικές συνελεύσεις των ιδίων. Διαφωνώ και ιδεολογικά λοιπόν. Πέρα από αυτό ειλικρινά σου μιλάω, όποιος πιστεύει ότι το υπουργείο αποφάσισε να κάνει στροφή προς την δημοκρατία μάλλον δεν έχει καταλάβει καλά πως λειτουργεί αυτός ο κόσμος ή τον βολεύει όπως λειτουργεί οπότε δεν δίνει σημασία.
Μπορεί να είμαι μικρός, αλλά επειδή και τότε 2 χρόνια κατέβαινα στους δρόμους, ως μαθητής, επέτρεψε μου να μπορώ να μιλάω (όσων αφορά τα ιστορικά περισσότερο). Μίλησα για αναθεώρηση του άρθρου 16 και το νόμο-πλαίσιο.
Είπα ότι το υπουργείο τα μάζεψε, όχι ότι δεν πέρασε τίποτα (που μεταξύ μας, δεν ξέρω αν πέρασε όλος ο νόμος-πλαίσιο όπως ήταν) και γι'αυτό προσπαθεί να εφαρμόσει διάφορα κομμάτια του. Παρ'όλα αυτά ακόμα και πράγματα που δεν πέρασαν τότε όπως η αναθεώρηση του άρθρου 16, έρχονται να περάσουν στο σήμερα από την πίσω πόρτα, ελαφρώς διαφοροποιημένα (για να μην ακούει ο κόσμος άρθρο του συντάγματος και καταλαβαίνει ότι είναι κάτι σημαντικό), με πρώτο βήμα την αναγνώριση των ΚΕΣ. Όσο για το ότι η αναθεώρηση δεν πέρασε επειδή το ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε να αναθεωρήσει το άρθρο 24 και εκεί και μόνο σκάλωσε το πράγμα, θα δεχτώ να το ακούσω από την τηλεόραση που προφανώς δεν την συμφέρει να δείξει ότι μάζες κόσμου μπορούν να αντισταθούν, άλλα ότι ξαφνικά έπιασε το ΠΑΣΟΚ ο πόνος για τις δασικές εκτάσεις....
Όσων αφορά το νομικό σύστημα αυτού του κράτους να το βάλουν στον κώλο τους αυτοί που το φτιάξανε. Οι αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων δεν είναι μαγικό ραβδάκι να μπορούν να αλλάξουν τα πάντα, ούτε οι φοιτητές μάγοι, αλλά προσπαθούν να υλοποιήσουν ότι περνάει από το χέρι τους.
'Οσο για το πα.πει. πρόπερσι, ρώτα κανένα μεγαλύτερο σύντροφο να σε διαφωτίσει που θα το έχει ζήσει κιόλας.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ακαδημαϊκά”