Θα συμφωνήσω απόλυτα.papagalakos έγραψε:Ποιά θα είναι η ξεκάθαρη κατάσταση;
Και ως τι; Ως forum semfe.gr; Δεν νομίζω να δώσει κανείς σημασία στην ανακοίνωση ενός forum σχολής, και καλά θα κάνει.
Αν ο σύλλογος θέλει να τοποθετηθεί μπορεί να το κάνει μέσα από τη Γενική Συνέλευση των φοιτητών.
Μια μερίδα φοιτητών, όσοι γράφουν στο semfe.gr, δεν μπορεί να μιλά εξ ονόματως του Φ.Σ. ΣΕΜΦΕ επειδή τυχαίνει να ονομάζεται semfe.gr. Δεν ανέθεσε ποτέ ο σύλλογος στο forum κανενός είδους διπλωματικό ρόλο.
Πρυτανικές Εκλογές ΕΜΠ 2010
- Wizard
- Forum Administrator

- Real Name: Μάνος Ικάριος
- Facebook ID: Manos.Ikarios
Re: Πρυτανικές Εκλογές ΕΜΠ 2010
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
-
papagalakos
Αυτό το λέει και η ελευθεροτυπία, δε λες κάτι καινούργιο. Όσο για το ότι αυτό βόλεψε κάποιους καθηγητές, το αντίθετο θα βόλευε κάποιους άλλους, δεν έχει να κάνει.congi έγραψε:Πηγή: Ελευθεροτυπία 2-6-2010«Οι φοιτητές, όπως και στον πρώτο, προχθεσινό γύρο, δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία αντιδρώντας στον νόμο Γιαννάκου που προβλέπει καθολική ψηφοφορία για τους φοιτητές. Αν και στην αρχή ήταν οι εκπρόσωποι των ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλευτική Αριστερά) που προκάλεσαν επεισόδια και καλούσαν τις άλλες παρατάξεις να πράξουν το ίδιο, εν τέλει όλη η φοιτητική κοινότητα αποφάσισε να μη συμμετάσχει, τόσο στον πρώτο όσο και στον δεύτερο γύρο»
Όχι. Παράλληλο παράδειγμα στην ίδια λογική είναι ο νόμος σχετικά με τα δικαστήρια, "εις μαρτυς ουδεις μαρτυς". Αν σε μια δίκη καταθέσει ένας μάρτυρας είναι σαν να μην καταθέτει κανένας.congi έγραψε: Για να ακυρωθεί η πρόταση "εν τέλει όλη η φοιτητική κοινότητα αποφάσισε να μη συμμετάσχει" αρκεί ένας να ήθελε να συμμετάσχει και να του απαγορεύτηκε.
Αν από όλο το φοιτητικό σώμα αντιδράσει ένας είναι σαν να μην αντιδρά κανένας, και αυτό για τον απλό λόγο ότι τόσο μεγάλα πλήθη δεν μπορούν να αποφασίσουν ομόφωνα.
Εσείς όλοι που επικαλείστε τη δημοκρατία πως τώρα για χάρη ενός, δύο, ή εν πάση περιπτώση πολύ λιγότερων από την πλειονότητα των φοιτητών που εναντιώθηκαν θέλετε να περάσετε το δικό σας;
Εγώ από αυτό συμπεραίνω ότι δεν είστε δημοκράτες, αλλά συμφεροντολόγοι δημοκράτες. Δεν αποδέχεστε τη δημοκρατία πάντα, αλλά όταν βγάζει αποτελέσματα που σας αρέσουν.
Βέβαια ο νόμος Γιαννάκου δεν είναι καν δημοκρατικός αφού η κυβέρνηση τότε ΝΔ δεν ηταν καν δημοκρατικά εκλεγμένη (δεν είχε 50% + 1), και ο νόμος είναι αντισυνταγματικός. Οπότε δικαιολογείται κάθε είδους αντίσταση (σύμφωνα με το σύνταγμα) για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και του συντάγματος. Βέβαια και πάλι εμείς (οι αντιεκλογοπρυτανικοί) δεν επικαλούμαστε τους αστικούς νόμους, αποδεικνύουμε όμως ότι είναι άδικοι γιατί ισχύουν μόνο όποτε συμφέρει τη συντήρηση.
Ο καθένας ας κρίνει που είναι το δίκαιο.
Δεν είχε γίνει γενική συνέλευση. Αποφάσισαν οι φοιτητές εκείνη την ώρα. Σημασία δεν έχει αν είχαν απόφαση αλλά αν δεν προσήλθαν. Οπότε έχουμε απόφαση της στιγμής. Οι ΓΣ υπάρχουν γιατί θεωρείται δύσκολο να παρθούν αποφάσεις όπως πάρθηκε αυτή τώρα, αλλά δεν έρχεται αντιπαραθετικά με την αυθόρμητη επιθυνμία των πολλών φοιτητών.congi έγραψε:Δεν υπήρχε καμία απόφαση του φοιτητικού συλλόγου εκ των προτέρων
Όπως οι απεργοσπάστες μπορούν να βγάλουν ανακοίνωση ως μερίδα εργαζόμενων έτσι και οι υποστηρικτές ενός άδικου και αντισυνταγματικού νόμου, υποστηρικτές της κυβερνητικής πολιτικής των καμένων δασών, της πουλημένης παιδείας και υγείας και των νέων μέτρων μπορούν να βγάλουν μια ανακοίνωση ως μερίδα φοιτητών.congi έγραψε:Αυτό που λέω είναι πως είναι καλύτερο να το πούμε αυτό ως μια "μερίδα φοιτητών".
Τότε θα εκτεθείτε δημόσια όμως και θα δεχτείτε την κριτική των φοιτητών. Γιατί εμένα αυτό που θες να κάνετε μου φαίνεται σαν αυταμόληση μερίδας φοιτητών που θέλει να πάει με τη μεριά αυτών που θέλουν την υποβάθμιση της παιδείας, την ιδιοτικοποίησής της, τις λίστες συγγραμμάτων κ.λπ.
Και μάλον θες να βγει ως semfe.gr για να μην φανεί το όνομά σου σε μια τέτοια ανακοίνωση. Τώρα ποιός είναι ο κουκουλοφόρος; Εγώ έχω κρύψει το πρόσωπό μου όποτε η καταστολή με στοχοποιούσε, αλλά σε όσα δελτία τύπου και ανακοινώσεις έχω συμμετάσχει αυτό γίνεται επόνυμα.
Το γεγονός αυτό επισημάνθηκε. Δεν πέρασε στην αφάνια, και δεν θα μπορούσε από μια καθεστωτική εφημερίδα. Αλλά προσπεράστηκε από τις επόμενες εξελίξεις. Όπως το 06-07 λέγαν ότι είμαστε λίγοι μπάχαλοι γνωστοί άγνωστοι στην αρχή και μετά όταν είχαν απέναντί τους 50.000 κόσμο αναγκάστηκαν να μιλήσουν για αγωνιζόμενους φοιτητές (μαθητές).congi έγραψε:Εξάλλου η παρεμπόδιση μερίδας του εκλεκτορικού σώματος από το να ψηφίσει δεν είναι άποψη αλλά γεγονός.
-
Katestramenos
Πραγματικά περίμενε κανείς κάτι καλύτερο από αυτή την εφημερίδα; Μια εφημερίδα που εκδίδει και το έντυπο "ιός" δηλαδή το ανεπίσημο βήμα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στον αστικό τύπο; Μια εφημερίδα φιλοκυβερνιτική η οποία κυβέρνηση θέλει να αλλάξει τον υπάρχοντα νόμο καθολικής ψηφοφορίας;«Οι φοιτητές, όπως και στον πρώτο, προχθεσινό γύρο, δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία αντιδρώντας στον νόμο Γιαννάκου που προβλέπει καθολική ψηφοφορία για τους φοιτητές. Αν και στην αρχή ήταν οι εκπρόσωποι των ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλευτική Αριστερά) που προκάλεσαν επεισόδια και καλούσαν τις άλλες παρατάξεις να πράξουν το ίδιο, εν τέλει όλη η φοιτητική κοινότητα αποφάσισε να μη συμμετάσχει, τόσο στον πρώτο όσο και στον δεύτερο γύρο»
Πηγή: Ελευθεροτυπία 2-6-2010
Ναι όμως μια ακόμα μικρότερη ομάδα φοιτητών, όσοι πάνε στις γενικές συνελεύσεις, δεν μπορούν να μιλάνε εξ ονόματως του Φ.Σ. ΣΕΜΦΕ επειδή τυχαίνει να έχουν μια σφραγίδα και να την κοτσάρουν όπου γουστάρουν αν μαζευτούν 85/1300-1400.Μια μερίδα φοιτητών, όσοι γράφουν στο semfe.gr, δεν μπορεί να μιλά εξ ονόματως του Φ.Σ. ΣΕΜΦΕ επειδή τυχαίνει να ονομάζεται semfe.gr.
Η πρόταση σου πρέπει να τελειώνει εκεί. Κανείς παλαβός δεν θα πάει να πλακωθεί με την ΕΑΑΚ ΕΜΠ, μια παράταξη( γιατί δεν συμπεριφέρεται ως σχήμα) που αποδεδιγμένα στα στέκια τους έχουν καδρόνια...Αν η ΕΑΑΚ παρεμπόδισε αρχικά τη διαδικασία [...]
Η συμπαράσταση όλου του κόσμου ήταν οι 70 μόνιμοι ΕΑΑΚιτες με προοπτικές να γίνουν διπλάσιοι ή τριπλάσιοι αν γινόταν κανα χοντρό σκηνικό; Δηλαδή οι 200 είναι όλος ο κόσμος του ΕΜΠ;Απλά οι πρυτανικές εκλογές σπάστηκαν με όρους κινηματικούς όπως θα έπρεπε να γίνει εξαρχής για όλο το νόμο πλαίσιο και όπως είχε ξεκινήσει το 06-07 με όλη τη συμπαράσταση του κόσμου, και απαξιώθηκαν από την συντριπτική πλεινότητα των φοιτητών.
Και απλά προς ενημέρωση, μόνο οι κομματικοί στρατοί των δαπ και πασπ όπως τους λέτε, παρήλασαν πολύ παραπάνω κόσμο και τις 2 μέρες μόνο και μόνο για να δείχνουν ότι δεν αφήνετε τους φοιτητές να ψηφίσουν για να μην αναφέρω τον ανεξάρτητο κόσμο που πέρασε χωρίς γραμμή, οπότε άσε την συντριπτική πλειονότητα του κόσμου, εκτός αν θεωρείς τους φοιτητές που ψηφίζουν δαπ και πασπ (συνολικά 2000+ στις τελευταίες φοιτητικές) ότι πρέπει να διωχθούν από το ίδρυμα...
Και τέλος μην χρησιμοποιείς την φράση απαξίωση του κόσμου όπου σε βολεύει γιατί στο σύνολο ο κόσμος απαξιώνει τα πάντα( βλέπε συνελεύσεις, φοιτητικές εκλογές, πορείες και οτιδήποτε άλλο, αν υπολογίσεις το ποσοστό συμμετοχής...)
papagalakos έγραψε: Αποφάσισαν οι φοιτητές εκείνη την ώρα.
Την παλεύεις???
Τα καδρόνια της ΕΑΑΚ αποφάσισαν. Εγώ όταν πήγα την πρώτη μέρα κατά τις 11-12, είδα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ κόσμο που είχε πάει να ψηφίσει..
Ααα ναι, μετά ήρθε το σχήμα σου και ξαφνικά
papagalakos έγραψε:Αποφάσισαν οι φοιτητές εκείνη την ώρα.
Το ρεφραίν αφιερωμένο στο πουλί..
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ixkkKOaOgGY[/youtube]
Μέχρι στιγμής από αυτά που διαβάζω σε τοίχους και έχουν μια υπογραφή με το γνωστό Α κάτω δεξιά:
"Η Κύπρος είναι κινέζικη"
"Τα Ίμια είναι κινέζικα"
"Η Μακεδονία είναι κινέζικη"
Αφού ρε παιδιά όλες αυτές οι ελληνικές περιοχές είναι κινέζικες, τι σας πειράζει να είναι και το λιμάνι του Πειραιά κινέζικο??
"Τα Ίμια είναι κινέζικα"
Αφού ρε παιδιά όλες αυτές οι ελληνικές περιοχές είναι κινέζικες, τι σας πειράζει να είναι και το λιμάνι του Πειραιά κινέζικο??
Σε σχετικά άρθρα με την εκλογή του νέου Πρύτανη επισημαίνεται πως η φοιτητές δεν συμμετείχαν. Προσωπικά ήθελα να συμμετέχω στην εκλογή διαδικασία και μου απαγορεύτηκε. Το γεγονός πως συμφωνώ με την συγκεκριμένη διάταξη του νόμου δεν σημαίνει τίποτα παραπάνω. Επίσης επειδή και άλλα άτομα στο forum είπαν πως τους συνέβη το ίδιο πράγμα έκανα την συγκεκριμένη πρόταση. Μπορούμε, αν δεν υπάρχει κάποια εναλλακτική πρόταση, όσοι συμφωνούμε πως η συμμετοχή μας παρεμποδίστηκε και πως η εφορευτική επιτροπή αδίκως δεν έκανε δεκτές τις ενστάσεις που γίνανε να στείλουμε ονομαστικά μια επιστολή. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μου στείλει pm.
-
papagalakos
Οι ΓΣ απαξιώνονται από όσους δεν έρχονται. Είναι το επίσημο και καλύτερο δυνατό όργανο του ΦΣ.Katestramenos έγραψε:Ναι όμως μια ακόμα μικρότερη ομάδα φοιτητών, όσοι πάνε στις γενικές συνελεύσεις, δεν μπορούν να μιλάνε εξ ονόματως του Φ.Σ. ΣΕΜΦΕ επειδή τυχαίνει να έχουν μια σφραγίδα και να την κοτσάρουν όπου γουστάρουν αν μαζευτούν 85/1300-1400.Μια μερίδα φοιτητών, όσοι γράφουν στο semfe.gr, δεν μπορεί να μιλά εξ ονόματως του Φ.Σ. ΣΕΜΦΕ επειδή τυχαίνει να ονομάζεται semfe.gr.
Το semfe.gr είναι ένα παρεάκι. Αν εγώ δηλαδή ανοίξω το semfe.com τι θα σημαίνει αυτό;
Αν οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να αποφασίσουν είναι 85 τότε αυτοί θα αποφασήσουν. Αυτοί που δεν συμμετέχουν στη διαδικασία της απόφασης ενώ μπορούν, δεν μπορούν μετά να κρίνουν τις αποφάσεις.
Τα καδρόνια για εφέ τα έχουν. Δεν τα χρησιμοποιούν και ποτέ. Αλλά δεν βρίσκω τι σχέση έχει το ότι ένας αυτοαποκαλούμενος επαναστατικός σχηματισμός έχει "όπλα" με το αν στη διαδικασία δεν συμμετείχε κόσμο.Katestramenos έγραψε:Η πρόταση σου πρέπει να τελειώνει εκεί. Κανείς παλαβός δεν θα πάει να πλακωθεί με την ΕΑΑΚ ΕΜΠ, μια παράταξη( γιατί δεν συμπεριφέρεται ως σχήμα) που αποδεδιγμένα στα στέκια τους έχουν καδρόνια...Αν η ΕΑΑΚ παρεμπόδισε αρχικά τη διαδικασία [...]
Γενικά οι ΕΑΑΚίτες δεν είναι κάτι περίεργα πράσινα ανθρωπάκια που τρώνε κόσμο...
Η συμπαράσταση του κόσμου το 06-07 ήταν οι πάντες.Katestramenos έγραψε:Η συμπαράσταση όλου του κόσμου ήταν οι 70 μόνιμοι ΕΑΑΚιτες με προοπτικές να γίνουν διπλάσιοι ή τριπλάσιοι αν γινόταν κανα χοντρό σκηνικό; Δηλαδή οι 200 είναι όλος ο κόσμος του ΕΜΠ;Απλά οι πρυτανικές εκλογές σπάστηκαν με όρους κινηματικούς όπως θα έπρεπε να γίνει εξαρχής για όλο το νόμο πλαίσιο και όπως είχε ξεκινήσει το 06-07 με όλη τη συμπαράσταση του κόσμου, και απαξιώθηκαν από την συντριπτική πλεινότητα των φοιτητών.
Η συμπαράσταση του κόσμου (δεν έκανα λόγο γι αυτή αλλά αφου ειπωθηκε) στις εκλογες ήταν όσοι δεν προσήλθαν.
Μόνος σου το λες. Ο μόνος τρόπος να βρεθούν δυσαρεστημένοι "αγανακτισμένοι πολίτες" είναι να κινητοποιήσει η ΔΑΠ και ΠΑΣΠ τους δεξιούς της.Katestramenos έγραψε: Και απλά προς ενημέρωση, μόνο οι κομματικοί στρατοί των δαπ και πασπ όπως τους λέτε, παρήλασαν πολύ παραπάνω κόσμο και τις 2 μέρες μόνο και μόνο για να δείχνουν ότι δεν αφήνετε τους φοιτητές να ψηφίσουν
Τον κόσμο που δεν πέρασε δεν μας λες πουθενά. Όπως τα 30, 40 και 50% αποχή στις εκλογές δεν μας λέει κανείς. Όπως ότι οι κυβερνήσεις παίρνουν το 40% του 70% του λαού. Αλλά αυτό δεν εμποδίζει, δε πειράζει στο να περνάνε νόμους που καταπατούν το σύνταγμα. Πειράζει όταν κάποιοι αντιστέκονται. Να ξέρουμε δηλαδή με ποιόν μιλάμε κάθε φορά. Αυτούς υποστηρίζεις;Katestramenos έγραψε:για να μην αναφέρω τον ανεξάρτητο κόσμο που πέρασε χωρίς γραμμή
Θεωρώ ότι είναι πολύ λιγότεροι από αυτούς που δεν ψήφισαν Παράδειγμα η σχολή μας, που από 1500 φοιτητές ψήφισαν λιγότεροι από 500.Katestramenos έγραψε: εκτός αν θεωρείς τους φοιτητές που ψηφίζουν δαπ και πασπ (συνολικά 2000+ στις τελευταίες φοιτητικές) ότι πρέπει να διωχθούν από το ίδρυμα...
Δεν είπα ότι δεν τα απαξιώνει. Ο κόσμος επίσης απαξιώνει την αριστερά, στην οποία ανήκω. Σκοπός είναι να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη του μετά από τόσες προδοσίες. Κάτι ΚΚΕ και κάτι ΣΥΝασπισμοί όμως μας δυσκολεύουν...Katestramenos έγραψε: Και τέλος μην χρησιμοποιείς την φράση απαξίωση του κόσμου όπου σε βολεύει γιατί στο σύνολο ο κόσμος απαξιώνει τα πάντα( βλέπε συνελεύσεις, φοιτητικές εκλογές, πορείες και οτιδήποτε άλλο, αν υπολογίσεις το ποσοστό συμμετοχής...)
-
papagalakos
Θεωρείς ότι είπες κάτι εσύ τώρα;ΕΛ-Juan έγραψε:papagalakos έγραψε: Αποφάσισαν οι φοιτητές εκείνη την ώρα.![]()
![]()
![]()
![]()
Την παλεύεις???![]()
Τα καδρόνια της ΕΑΑΚ αποφάσισαν. Εγώ όταν πήγα την πρώτη μέρα κατά τις 11-12, είδα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ κόσμο που είχε πάει να ψηφίσει..
Ααα ναι, μετά ήρθε το σχήμα σου και ξαφνικάpapagalakos έγραψε:Αποφάσισαν οι φοιτητές εκείνη την ώρα.![]()
Το ρεφραίν αφιερωμένο στο πουλί..
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ixkkKOaOgGY[/youtube]
...αφού πρώτα παρεμποδίστηκαν από την ΕΑΑΚ. Στη συνέχεια (όπως το αναθεματισμένο πια 06-07) αυτό παρέσυρε κι άλλο κόσμο.congi έγραψε:Σε σχετικά άρθρα με την εκλογή του νέου Πρύτανη επισημαίνεται πως η φοιτητές δεν συμμετείχαν.
Δεν αμφισβήτησα το γεγονός. Αλλά κατάλαβε ότι το "δικαίομά" σου σε αυτη την εκλογή καταπατά άλλα δικαιόματα.congi έγραψε:Προσωπικά ήθελα να συμμετέχω στην εκλογή διαδικασία και μου απαγορεύτηκε. Το γεγονός πως συμφωνώ με την συγκεκριμένη διάταξη του νόμου δεν σημαίνει τίποτα παραπάνω. Επίσης επειδή και άλλα άτομα στο forum είπαν πως τους συνέβη το ίδιο πράγμα έκανα την συγκεκριμένη πρόταση.
Άλλη απορία, για να βγει ανακοίνωση ως semfe.gr δεν θα έπρεπε να ψηφίσουμε; Όλοι μέλη δεν είμαστε; Και πόσοι θα έπρεπε να ψηφίσουν; 1364 μέλη έχει. Δεν υπάρχει καταστατικό του φόρουμ, ακριβώς επειδή το φόρουμ δεν έχει τέτοιο ρόλο.
Άλλος lunatic από δω... Τι έγινε παιδιά; Θα μαζάψετε πάλι όλα τα αγανακτισμένα φαντάσματα και θα εμφανιστεί ξαφνικά μια καταπιεσμένη φωνή;congi έγραψε:Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μου στείλει pm.
Και για να τελειώνουμε, ανεξάρτητα από το αν συμμετείχε τόσος κόσμος ή τόσος ή ποιοί το ξεκίνησαν και ποιό το συνέχισαν.
Είναι νόμιμη αντίδραση σε έναν αντισυνταγματικό νόμο.
Είναι ούτος ή άλλος άδικος.
Δεν θα το συζητήσουμε άλλο.
-
Katestramenos
Μάλλον δεν έπιασες το ύφος μου. Αυτό που εννοούσα είναι πως κανονικά ούτε οι μεν ούτε οι δε μπορούν να μιλάνε εξ ονόματος του ΣΥΝΟΛΟΥ του φοιτητικού συλλόγου.Το semfe.gr είναι ένα παρεάκι. Αν εγώ δηλαδή ανοίξω το semfe.com τι θα σημαίνει αυτό;
Το semfe.gr είναι ένα παρεάκι. Αν εγώ δηλαδή ανοίξω το semfe.com τι θα σημαίνει αυτό;
Αν οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να αποφασίσουν είναι 85 τότε αυτοί θα αποφασήσουν. Αυτοί που δεν συμμετέχουν στη διαδικασία της απόφασης ενώ μπορούν, δεν μπορούν μετά να κρίνουν τις αποφάσεις.
Οπότε με την δικιά σου λογική πάντα, αν οι πολίτες που ενδιαφέρονται να εκλέξουν κυβένρηση είναι το 40% του 70% του λαού, τότε αυτοί θα αποφασήσουν. Αυτοί που δεν συμμετέχουν στη διαδικασία της απόφασης ενώ μπορούν, δεν μπορούν μετά να κρίνουν τις αποφάσεις(ταδε έφη papagalakos).Τον κόσμο που δεν πέρασε δεν μας λες πουθενά. Όπως τα 30, 40 και 50% αποχή στις εκλογές δεν μας λέει κανείς. Όπως ότι οι κυβερνήσεις παίρνουν το 40% του 70% του λαού.
Ειλικρινά διάβασε το καταστατικό του φοιτητικού συλλόγου, κάνε προσφυγή σε οποιαδήποτε ανεξάρτητη αρχή σε ολόλκηρη τη γη και αν όλοι δεν το βγάλουν αντισυνταγματικό, εγώ να κάτσω να με γ@μίσεις. Αυτά τα πράγματα ισχύουν μόνο στην μπανανία που λέγετε Ελλάδα.Αλλά αυτό δεν εμποδίζει, δε πειράζει στο να περνάνε νόμους που καταπατούν το σύνταγμα.
Δηλαδή αν έφερνα εγώ άλλους 10 με περίστροφα, αλλά δεν είχαμε πρόθεση να τα χρησιμοποιήσουμε, απλά τα φένραμε για εφέ ή επειδή θα έφερνα κάτι φιλαράκια κρητικού που ο λαός εκεί κάτω οπλοφορεί και έδιωχνα τους εαακίτες από την πρυτανεία και έλεγα έστω και ευγενικά σε όλους τους φοιτητές ψηφίστε(αλλά αυτοί να ξέρουν ότι οπλοφορώ) δεν είχε καμία απολύτως σχέση πίστεψε με.Τα καδρόνια για εφέ τα έχουν. Δεν τα χρησιμοποιούν και ποτέ. Αλλά δεν βρίσκω τι σχέση έχει το ότι ένας αυτοαποκαλούμενος επαναστατικός σχηματισμός έχει "όπλα" με το αν στη διαδικασία δεν συμμετείχε κόσμο.
Σε ένα τετράμηνο κινητοποιήσεων τότε η μεγαλύτερη πορεία ήταν στην αθήνα με κόσμο να έχει ανέβει και απο κρήτη, πάτρα και πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας περίπου 40000( η αστυνομία λέει 25000 οι κινηματίες 50000, η αλήθεια είναι πάντα κάπου στην μέση). Ο αριθμός όμως των φοιτητών, σπουδαστών και μαθητών είναι υπερβολικά μεγαλύτερος, οπότε με την δικιά σου λογική πάλι ο κόσμος απήχε.Η συμπαράσταση του κόσμου το 06-07 ήταν οι πάντες.
συμπαράσταση του κόσμου (δεν έκανα λόγο γι αυτή αλλά αφου ειπωθηκε) στις εκλογες ήταν όσοι δεν προσήλθαν.
Δηλαδή αυτοί δεν είναι άνθρωποι επειδή τους χαρακτηρίζεις εσύ (κακούς) δεξιούς. Εϊναι ανθρωποειδή πρασινομπλέ πλάσματάκια που δημιουργούνται σε κρυφά υπόγεια εργαστήρια με μοναδικό σκοπό να βγάζουν δαπ και πασπ μπροστά στις φοιτητικές εκλογές.Μόνος σου το λες. Ο μόνος τρόπος να βρεθούν δυσαρεστημένοι "αγανακτισμένοι πολίτες" είναι να κινητοποιήσει η ΔΑΠ και ΠΑΣΠ τους δεξιούς της.
Δηλαδή εσύ και λίγοι ακόμα είστε οι σωστοί και όλοι οι άλλοι λάθος. Οκ δεκτό.Ο κόσμος επίσης απαξιώνει την αριστερά, στην οποία ανήκω. Σκοπός είναι να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη του μετά από τόσες προδοσίες. Κάτι ΚΚΕ και κάτι ΣΥΝασπισμοί όμως μας δυσκολεύουν...
- Glaurung
- Real Name: ....
- Facebook ID: 0
Η συζήτηση αποκτά ενδιαφέρονKatestramenos έγραψε: Ειλικρινά διάβασε το καταστατικό του φοιτητικού συλλόγου, κάνε προσφυγή σε οποιαδήποτε ανεξάρτητη αρχή σε ολόλκηρη τη γη και αν όλοι δεν το βγάλουν αντισυνταγματικό, εγώ να κάτσω να με γ@μίσεις. Αυτά τα πράγματα ισχύουν μόνο στην μπανανία που λέγετε Ελλάδα.
Πάλι καλά που είσαι και συ να μας ανοίξεις τα μάτια με τις εύστοχες διαπιστώσεις σουKatestramenos έγραψε: Πραγματικά περίμενε κανείς κάτι καλύτερο από αυτή την εφημερίδα; Μια εφημερίδα που εκδίδει και το έντυπο "ιός" δηλαδή το ανεπίσημο βήμα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στον αστικό τύπο; Μια εφημερίδα φιλοκυβερνιτική η οποία κυβέρνηση θέλει να αλλάξει τον υπάρχοντα νόμο καθολικής ψηφοφορίας;
-
Katestramenos
Αν το λες για την φραση να κατσω να... οκ αν έχεις τόσες κάψες να κάνω έρανο να σου βρουμε 30 ευρό να πας κάπου έξω γιατί έχω δίκιο και δεν προκειται να έπαιζα το ποπουδάκι μου για πλάκα.Katestramenos wrote:
Ειλικρινά διάβασε το καταστατικό του φοιτητικού συλλόγου, κάνε προσφυγή σε οποιαδήποτε ανεξάρτητη αρχή σε ολόλκηρη τη γη και αν όλοι δεν το βγάλουν αντισυνταγματικό, εγώ να κάτσω να με γ@μίσεις. Αυτά τα πράγματα ισχύουν μόνο στην μπανανία που λέγετε Ελλάδα.
Η συζήτηση αποκτά ενδιαφέρον
Τρομερό επιχείρημα για να αμφισβητείς τα λεγόμενα μου...Πάλι καλά που είσαι και συ να μας ανοίξεις τα μάτια με τις εύστοχες διαπιστώσεις σου
-
papagalakos
Katestramenos έγραψε:Το semfe.gr είναι ένα παρεάκι. Αν εγώ δηλαδή ανοίξω το semfe.com τι θα σημαίνει αυτό;
Αν οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να αποφασίσουν είναι 85 τότε αυτοί θα αποφασήσουν. Αυτοί που δεν συμμετέχουν στη διαδικασία της απόφασης ενώ μπορούν, δεν μπορούν μετά να κρίνουν τις αποφάσεις.Οπότε με την δικιά σου λογική πάντα, αν οι πολίτες που ενδιαφέρονται να εκλέξουν κυβένρηση είναι το 40% του 70% του λαού, τότε αυτοί θα αποφασήσουν. Αυτοί που δεν συμμετέχουν στη διαδικασία της απόφασης ενώ μπορούν, δεν μπορούν μετά να κρίνουν τις αποφάσεις(ταδε έφη papagalakos).Τον κόσμο που δεν πέρασε δεν μας λες πουθενά. Όπως τα 30, 40 και 50% αποχή στις εκλογές δεν μας λέει κανείς. Όπως ότι οι κυβερνήσεις παίρνουν το 40% του 70% του λαού.
Η αποχή από την εκλογή αντιπροσώπων που θα ασκούν τη δημοκρατία εκ μέρους μας είναι πολιτική άποψη και οι υπερασπιθστές της το κάνουν αρκετά σαφές αυτό. Η αποχή από τη λήψη συγκεκριμένης απόφασης, αμεσοδημοκρατικά και για συγκεκριμένο θέμα, και μάλιστα με ελιτίστικο ατού είναι απλά σταρχιδισμός.
Δε καταλαβαίνεις ούτε τι διαβάζεις ε;... Βαριέμαι να σου απαντήσω σε όλα οπότε θα κάνω ένα γρήγορο πέρασμα.Katestramenos έγραψε:Ειλικρινά διάβασε το καταστατικό του φοιτητικού συλλόγου, κάνε προσφυγή σε οποιαδήποτε ανεξάρτητη αρχή σε ολόλκηρη τη γη και αν όλοι δεν το βγάλουν αντισυνταγματικό, εγώ να κάτσω να με γ@μίσεις. Αυτά τα πράγματα ισχύουν μόνο στην μπανανία που λέγετε Ελλάδα.Αλλά αυτό δεν εμποδίζει, δε πειράζει στο να περνάνε νόμους που καταπατούν το σύνταγμα.
Κυβέρνηση με λιγότερο του 50%, που καταπατά το σύνταγμα ψηφίζοντας το νόμο πλαίσιο και οι υποστηρικτές της δεν μπορούν να μιλανε για δημοκρατία.
Το καταστατηκό της σεμφε που κολάει;
Κι εγώ απ την Κρήτη είμαι. Κοίτα, έχω πει επανηλημένος ότι η πορεία που ακολουθεί η ελλάδα, και η όξυνση των αντιθέσεων θα οδηγήσει σύντομα σε εμφύλιο. οπότε εσύ απλά με επιβεβαιώνεις.Katestramenos έγραψε:Δηλαδή αν έφερνα εγώ άλλους 10 με περίστροφα, αλλά δεν είχαμε πρόθεση να τα χρησιμοποιήσουμε, απλά τα φένραμε για εφέ ή επειδή θα έφερνα κάτι φιλαράκια κρητικού που ο λαός εκεί κάτω οπλοφορεί και έδιωχνα τους εαακίτες από την πρυτανεία και έλεγα έστω και ευγενικά σε όλους τους φοιτητές ψηφίστε(αλλά αυτοί να ξέρουν ότι οπλοφορώ) δεν είχε καμία απολύτως σχέση πίστεψε με.Τα καδρόνια για εφέ τα έχουν. Δεν τα χρησιμοποιούν και ποτέ. Αλλά δεν βρίσκω τι σχέση έχει το ότι ένας αυτοαποκαλούμενος επαναστατικός σχηματισμός έχει "όπλα" με το αν στη διαδικασία δεν συμμετείχε κόσμο.
Είναι ηθοποιοί. Διαμορφώνουν μια αναλογία που τους παρουσιάζει πολλούς αλλά το δείγμα δεν είναι αντικειμενικό γιατί δεν ήρθα τυχαία. Και είσαι και σεμφίτης τρομάρα σου...Katestramenos έγραψε:
Δηλαδή αυτοί δεν είναι άνθρωποι επειδή τους χαρακτηρίζεις εσύ (κακούς) δεξιούς. Εϊναι ανθρωποειδή πρασινομπλέ πλάσματάκια που δημιουργούνται σε κρυφά υπόγεια εργαστήρια με μοναδικό σκοπό να βγάζουν δαπ και πασπ μπροστά στις φοιτητικές εκλογές..
Katestramenos έγραψε:Δηλαδή εσύ και λίγοι ακόμα είστε οι σωστοί και όλοι οι άλλοι λάθος. Οκ δεκτό.Ο κόσμος επίσης απαξιώνει την αριστερά, στην οποία ανήκω. Σκοπός είναι να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη του μετά από τόσες προδοσίες. Κάτι ΚΚΕ και κάτι ΣΥΝασπισμοί όμως μας δυσκολεύουν...
Ώρες ώρες νιώθω ότι μιλάω με μεγάλους φιλόσοφους...Katestramenos έγραψε:Αν το λες για την φραση να κατσω να... οκ αν έχεις τόσες κάψες να κάνω έρανο να σου βρουμε 30 ευρό να πας κάπου έξω γιατί έχω δίκιο και δεν προκειται να έπαιζα το ποπουδάκι μου για πλάκα.Katestramenos wrote:
Ειλικρινά διάβασε το καταστατικό του φοιτητικού συλλόγου, κάνε προσφυγή σε οποιαδήποτε ανεξάρτητη αρχή σε ολόλκηρη τη γη και αν όλοι δεν το βγάλουν αντισυνταγματικό, εγώ να κάτσω να με γ@μίσεις. Αυτά τα πράγματα ισχύουν μόνο στην μπανανία που λέγετε Ελλάδα.
Η συζήτηση αποκτά ενδιαφέρον
Τρομερό επιχείρημα για να αμφισβητείς τα λεγόμενα μου...Πάλι καλά που είσαι και συ να μας ανοίξεις τα μάτια με τις εύστοχες διαπιστώσεις σου
Σου τα είπε όλα η Έλλη στο ρεφραίν.. Εγώ απλά απορώ με αλλά ταυτόχρονα θαυμάζω όσους (βλ. Katestramenos) σου απαντούν ακόμα σοβαρά....papagalakos έγραψε: Θεωρείς ότι είπες κάτι εσύ τώρα;
Και επειδή ξέρω πόσο σου αρέσουν τα τραγουδάκια, πάρε άλλο ένα ρεφραίν...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jadDlUzsDM0[/youtube]
Καλό κυνήγι......
Μέχρι στιγμής από αυτά που διαβάζω σε τοίχους και έχουν μια υπογραφή με το γνωστό Α κάτω δεξιά:
"Τα Ίμια είναι κινέζικα"
"Τα Ίμια είναι κινέζικα"
- Falgorn
- Real Name: Hector-Xavier
- Επικοινωνία:
Το σεμφε.γρου είναι απλά ένα site. Άντε και να πεις ότι το έχουν φτιάξει παιδιά της ΣΕΜΦΕ για τα παιδιά της ΣΕΜΦΕ. Μεχρις εκεί. Η γενική συνέλευση είναι αναγνωρισμένο όργανο αποφάσεων του φοιτητικού συλλόγου της ΣΕΜΦΕ. Υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει. Βγάζει και θα συνεχίσει να βγάζει αποφάσεις, και καλά θα κάνει γιατί μια σχολή είναι και κοινωνικός χώρος, όχι μόνο εργαστήρια και παραδόσεις. Το με τι αριθμό συμμετεχόντων βγάζει αποφάσεις είναι θέμα αυτών που αρνούνται να συμμετέχουν επειδή θεωρούν ότι η καλοπέρασή τους είναι πιο σημαντική από το να συμμετέχουν σε μια αμεσοδημοκρατική διαδικασία που τους αφορά. Ή χειρότερα επειδή θεωρούν πως η συνέλευση είναι εξ' ορισμού ένα "παρτάκι κομματόσκυλων". Όταν απέχεις από μια διαδικασία δε μπορείς να παραπονιέσαι που δε συμπεριφέρονται όσοι ακόμα συμμετέχουν όπως ακριβώς θα ήθελες εσύ να συμμετέχουν. Και όταν απέχεις, δεν έχεις δυνατότητα να θέσεις επι του τάπητος και θέματα που σε ενδιαφέρουν. Αλλά όλο αυτό είναι με δική σου επιλογή.Katestrammenos έγραψε:Μάλλον δεν έπιασες το ύφος μου. Αυτό που εννοούσα είναι πως κανονικά ούτε οι μεν ούτε οι δε μπορούν να μιλάνε εξ ονόματος του ΣΥΝΟΛΟΥ του φοιτητικού συλλόγου.papagalakos έγραψε:Το semfe.gr είναι ένα παρεάκι. Αν εγώ δηλαδή ανοίξω το semfe.com τι θα σημαίνει αυτό;
Στην τελική, υπάρχει και ένα Δ.Σ (ακόμα). Ούτε 10 ατόμων. Άκρως κομματικό με τους περισσότερους ορισμούς. Το οποίο έχει τη δυνατότητα να αποφασίζει για μια σειρά πράγματα και να εκδίδει κείμενα εκφράζοντας το φοιτητικό σύλλογο. Εκεί όμως δεν ακούω και πολλή "ηθική αγανάκτηση". Μάλον βολεύει το ότι γίνεται χωρίς να το πάρουν είδηση και πολλοί, από λίγα άτομα, και με τους περισσότερους να επαναπαύονται στο ότι κάποιοι άλλοι θα αποφασίσουν γι' αυτούς. Αυτό που βλέπω είναι ότι περισσότερο ενοχλεί το να βλέπεις ιδίοις όμμασι "κόμματα" να αποφασίζουν στο όνομα του συλλόγου, παρά το ίδιο το γεγονός ότι αποφασίζουν.
Όλοι μπορούν να κρίνουν μια απόφαση. Και πολύ καλά κάνουν. Αυτό που προσωπικά δεν αντέχω είναι το να κλαίγονται που η απόφαση πάρθηκε ερήμην τους, ενώ συνειδητά απείχαν από τη διαδικασία λήψης της.Katestramenos έγραψε:Οπότε με την δικιά σου λογική πάντα, αν οι πολίτες που ενδιαφέρονται να εκλέξουν κυβένρηση είναι το 40% του 70% του λαού, τότε αυτοί θα αποφασήσουν. Αυτοί που δεν συμμετέχουν στη διαδικασία της απόφασης ενώ μπορούν, δεν μπορούν μετά να κρίνουν τις αποφάσεις(ταδε έφη papagalakos).
Από εκεί και πέρα, δικαίωμα έχεις να κρίνεις μια απόφαση, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίσεις και τα αντεπιχειρήματα. Δεν έχουν όλοι την ίδια αίσθηση του τι είναι δίκαιο ή σωστό, ή κοινωνικά καταστρεπτικό. Ο καθένας με τις απόψεις του πορεύεται κι αυτές διαμορφώνονται μέσω της συνδιαλλαγής με τους άλλους.
Το να είναι κάτι συνταγματικό, με τον ίδιο τρόπο δε σημαίνει πως είναι εξ' ορισμού "καλό" για την κοινωνία. Αφήνοντας κατά μέρος ότι ο καθένας ερμηνεύει το Σύνταγμα κατά βούληση (λογικό καθάως είναι ιδιαίτερα πυκνό κείμενο), το ίδιο το Σύνταγμα δεν είναι οι Εντολές από το Σινά. Είναι μια ραχοκοκκαλιά της νομοθέσίας μιας χώρας, η οποία εκφράζει μια σειρά συσχετισμούς στην κοινωνία. Στο Σύνταγμα είναι και η αρχή της ατομικής ιδιοκτησίας. Μπορεί κανείς να θεωρεί πως αυτή η αρχή δημιουργεί συνθήκες εκμετάλλευσης, άρα μπορεί να αποβεί κοινωνικά καταστρεπτική (καλή ώρα αυτό το διάστημα). Στο ίδιο Σύνταγμα είναι και μια σειρά διατάξεις που βάζουν (θεωρητικά) ένα όριο στο πόση εξουσία μπορεί να ασκήσει το κράτος στον πολίτη. Αυτό δεν θεοποιεί σε καμμία περίπτωση το Σύνταγμα σα σύνολο. Εκφράζει τους κοινωνικούς συσχετισμούς από την εποχή που συντάχθηκε και μετά. Έτσι σήμερα συνεχώς καταπατάται, πρώτα με δικηγορίστικες ερμηνείες-λάστιχο, μετά με ωμή παραβίαση, και όταν κριθεί πως γίνεται μια σειρά διατάξεις του να αλλάξουν χωρίς πολλές συγκρούσεις, θα γίνει και αυτό. (γιατί, κακά τα ψέμματα, σε μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας αυτά τα τυπικά παίζουν σημαντικότερο ρόλο από το τι όντως συμβαίνει. και θέτει και ένα νέο σημείο εκίνησης για πιο άγριες κινήσεις στο μέλλον.)τώρα αυτό ήταν γενική θέση, με το καταστατικό και το Σύνταγμα δεν ξέρω τι παίζειKatestramenos έγραψε:Ειλικρινά διάβασε το καταστατικό του φοιτητικού συλλόγου, κάνε προσφυγή σε οποιαδήποτε ανεξάρτητη αρχή σε ολόλκηρη τη γη και αν όλοι δεν το βγάλουν αντισυνταγματικό, εγώ να κάτσω να με γ@μίσεις. Αυτά τα πράγματα ισχύουν μόνο στην μπανανία που λέγετε Ελλάδα.
Στην τελική, όταν ο νόμος πλαίσιο σα σύνολο πρόκειται να δημιουργήσει συνθήκες για τη δημόσια παιδεία πολύ χειρότερες από τις σημερινές, πόσο σοβαρή στάση είναι το να πέσουμε τ' ανάσκελο και να πάθουμε σπασμούς από τη χαρά μας που μια διάταξή του δίνει ένα λόγο στο φοιτητικό σύλλογο για την εκλογή των πρυτάνεων; Αρκεί αυτό το "καρότο" για να παραβλέψει κανείς όλο το υπόλοιπο οικοδόμημα; Ή παίρνεις θέση ότι θα εμπδίσεις την εφαρμογή του νόμου ή κάθεσαι στ' αυγά σου και γκρινιάζεις που και που για την τιμή των όπλων.
Προσεχώς...ΕΛ-Juan έγραψε:Καλό κυνήγι......
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο
Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει
Κανείς δεν τη λέει βίαιη.
Bertolt Brecht
Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Bertolt Brecht
- skywalker
- Real Name: skywalker
- Επικοινωνία:
Ομορφα πραγματα...
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&c ... id=4578841
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&c ... id=4578841
Θελω να φυγουν τα κομματα Εδω και Τωρα απο το ΕΜΠ...

- Falgorn
- Real Name: Hector-Xavier
- Επικοινωνία:
χμ.
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο
Bertolt Brecht