Gus έγραψε:Ναι ναι το ασπ και γενικα οι αναρχικοι (αφου ειπαμε,το ασπ ειναι αναρχικο) εχουν οργανωσεις ιδιες με την κνε και τα εαακ.Και επειδη θελουν να διαφερουν λεγονται αναρχικοι και οχι "αναρχικη παραταξη".
Εσύ τα λες όλα αυτά. Εγώ δεν είπα τίποτα τέτοιο. Η ψυχολογία λέει όμως ότι όταν κάποιος απαντά κάτι χωρίς να έχει ερωτηθεί είναι απάντηση σε εσωτερικό διάλογο με τον εαυτό του όπου ρωτά και απαντά κρύβοντας τη πραγματικόιτητα.
Όπως π.χ. ένας πολιτικός λέει "δεν έκλεψα", χωρίς να τον έχει ρωτήσει κανένας...
Gus έγραψε:Παπαγαλε υπαρχει και ζωη εξω απο τον μαρξισμο-λενινισμο.
Δεν διαφωνώ. Ο Μαρξισμός - Λενινισμός είναι ιδεολογία. Γιατί μου απαντάς σε όσα δεν σου λέω αλλά α[ποφεύγεις να απαντήσεις σε κάτι τέτοιο για παράδειγμα;...
papagalakos έγραψε:
Όλοι αυτοί βέβαια με τον εξίσου ταμπού πατριωτισμό απεχθάνονται τις οργανώσεις, θεορώντας τους οργανωμένους "κομματόσκυλα", χαρακτηριστηκό που τους κατατάσει αυτομάτως σε μια κατώτερη κλίκα ανθρώπων, δίπλα με τους ναζίδες σχεδόν. Άραγε βέβαια το να χαρακτηρίζεις κάποιον "κομματόσκυλο" δεν είναι ταμπελοποίηση;...
Gus έγραψε:Παπαγαλε υπαρχει και ζωη εξω απο τον μαρξισμο-λενινισμο.
Δεν διαφωνώ. Ο Μαρξισμός - Λενινισμός είναι ιδεολογία. Γιατί μου απαντάς σε όσα δεν σου λέω αλλά α[ποφεύγεις να απαντήσεις σε κάτι τέτοιο για παράδειγμα;...
Βέβαια κι αυτό μπαίνει σε συζήτηση. Όπως ένας ροκάς για παράδειγμα θεωρεί ότι το ροκ είναι τρόπος ζωής, έτσι και κάποιος που είναι έτοιμος να πεθάνει γι' αυτές τις ιδέες (δεν αναφέρομαι σε εμένα) γιατί είναι λάθος να το κάνει τρόπο ζωής του; Οι τουπαμάρος δηλαδή που φυλακίστηκαν απ' τη δικτατορία και βασανίστηκαν για δύο δεκαετίες θα είναι κομματόσκυλα, κολημένοι αριστεροί και άνθρωποι με ταμπέλα αν πουν ότι αυτό είναι η ζωή τους;
Εξάλλου το πολιτικό, που προκύπτει από το ιδεολογικό και με τη σειρά του δεν είναι ξέχωρο από το κοινωνικό, τη πραγματικότητα γύρο σου κ.λπ. σε χαρτακτηρίζει σαν άνθρωπο.
Η μουσική που ακούς, το πως ντύνεσαι, το πως περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου και το τι πιστεύεις γι' αυτόν τον κόσμο διαμορφώνουν την ταυτότητά σου σαν άνθρωπο. Δεν σημαίνει ότι "σε βάζουν σε κάποιο μαντρί".
LocknLoad
Όχι, καλός είναι